Derapajul PD-L

           

            Am asistat, în ultimele zile, pe fondul creşterii tensiunilor sociale, determinate de eşecul politicilor economice şi sociale promovate de guvernul condus de Emil Boc, la o intensificare a atacurilor la adresa PSD, a liderului său, Victor Ponta, şi a ideilor şi politicilor de esenţă social-democrată. Se încearcă demonizarea stângii şi a sindicatelor, se inoculează ideea că grevele şi manifestaţiile sunt nelegitime, deşi fac parte din pachetul de drepturi şi libertăţi politice specifice unei democraţii.

            Manifestarea de protest  de ieri, care s-a desfăşurat exemplar, a dovedit că măsurile Guvernului, măsuri dictate fără să se consulte cu nimeni de Preşedintele României, sunt respinse de majoritatea românilor, indiferent că sunt angajaţi la stat, în economia privată sau sunt pensionari şi studenţi.

            În acest context, răspunsul PDL este jalnic şi lipsit de un minimum de bun simţ. Agresivitatea şi jignirile ieşirilor domnului Sever Voinescu sunt departe de orice normalitate politică şi constituie un obstacol în calea dialogului dintre partidele politice, într-un moment de criză profundă, care implică, pentru a fi rezolvată, construirea unui consens politic în privinţa unor măsuri anti-criză.

            Regret că trebuie să constat o alunecare a unei părţi a PDL către extrema dreaptă, că intoleranţa, aroganţa, dispreţul faţă de largi categorii de cetăţeni au devenit locuri comune în acţiunea şi gândirea unor membri de frunte ai PDL.

Reamintesc că metafora „grasului” care stă în spinarea „slabului” este calchiată după un afiş nazist, unde” grasul” era evreul. A repudiat cineva din PDL această comparaţie? Victor Ponta a avut dreptate să taxeze aceste manifestări de sorginte fascistă ale unor lideri PDL.

            Mă văd nevoită să constat evoluţia contrară valorilor democraţiei şi ale construcţiei europene a PDL, un partid care s-a rupt de realităţile României şi a devenit doar o maşină de spoliat resursele naţiunii.

Reclame

20 de gânduri despre “Derapajul PD-L

 1. Eu sunt mai rezervat în legătură cu mitingul de ieri. Mi s-a părut cel puţin indecent spre sfârşit când a început spectacolul de rap şi manele şi unii manifestanţi dansau. La naiba, au fost unii oameni acolo care poate nu au mai mâncat de o zi – două,erau disperaţi efectiv şi altora le ardea de manele şi dans…. Iar unii lideri de sindicat răcneau din toţi bojocii,cu o energie care mă făcea să cred că măsurile de austeritate i-au lovit chiar mai tare pe ei decât pe noi… Mulţi dintre ei sunt membri în tot felul de C.A. -uri, comitete şi comiţii, de unde pică tot felul de prime şi bonusuri grase. Puteau să iasă la rampă mai demult, când era mai mult decât evident falimentul politicii Băsescu -Boc.
  Dar oricum e un început bun şi aşa, şi sper să se ajungă la un compromis convenabil ambelor părţi ( România – F.M.I. ).

 2. Manele n-au fost.
  Dansau câţiva tineri, în două grupuri, pe „Boc-pinguinul”.
  Era normal.
  Stătuseră în piaţă peste 4 ore.
  Se terminase.
  Lumea pleca deja.
  Se bucurau şi ei, o primă bătălie fusese dată şi câştigată.
  În sensul manifestării solidarităţii şi unităţii, în vederea bătăliilor viitoare.
  Prima fiind greva generală.
  Nu se venise la o înmormântare, ci la un meci, pe viaţă şi pe moarte, ce-i drept, dar starea de spirit a fost aceea a unor învingători!
  So, let’s fuck the bastard, ‘till the end!

 3. Domnul Voinescu se plinge de o asa-zisa „imlicare” a PSD in miscarile sindicale, si in incitarea strazii. Dl. Voinescu uita ca partidul sau s-a implicat activ, profund si continuu in imbogatirea unei anumite clientele politice si ca sub guvernarea PDL a crescut gradul de saracie si prapastia dintre saraci si bogati. Asa ca nu vad de ce PSD nu s-ar folosi de ocazie pentru a promova interesele electoratului sau, atita timp cit afirma un caracter non-violent pentru proteste.

 4. Pingback: Impresii dupa manifestatia din 19 mai 2010 din Piata Victoriei « Hai ca se poate!

 5. Am presentimentul ca ceea ce i s-a intamplat lui Hoara este „avampremiera”. Chiar daca ma repet, as fi curios sa stiu cate avioane asteapta cu motoarele pornite.

 6. Ma intreb daca nu ar fi necesara si o curatenie printre varfurile miscarii sindicale. Prea ne-am obisnuit cu fetele lor. Chiar nu mai apar si alte alti lideri reprezentativi? Ce ne facem daca mor acestia?

 7. Ce s-arfi intamplat dac era invitat Boc la Antena3??:))
  Ce nu am inteles eu ieri a fost motivul pt care se dansa ?Oare poti sa-ti strigi suferinta si sa dansezi apoi?
  In rest romanii au aratat ca stiu sa fie uniti la greu…cinste lor!

 8. noi tinerii bine intentionati avem de suferit foarte mult pe urma acestui regim incapatanat si demagog,PD-l un partid cu membrii in majoritate lipsiti de moralitate politica si spirit de toleranta……..pacat ca suferim 5 milioane de romani pentru 5 milioane de romani irationali. recomand un blog cu atitudine http://www.proatitudine.ro

 9. Românii, trecuţi printr-un lanţ de regimuri autoritare, nu doar că învaţă mai greu din trecutul istoric, ci rămân nostalgici după conducătorul cu „MÂNĂ DE FIER”. Iar în condiţiile lipsei de spirit civic manifestat pentru apărarea unor principii democratice, pasivismul generalizatpoate conduce în direcţii încă nebănuite. Să nu uităm că ieşirile în stradă la români (inclusiv în `89 când foamea era accentuată) s-au făcut nu pentru apărarea unor valori, fie ele şi democratice. Protestăm doar atunci când nu mai putem răbda. Nu sună prea încurajator, însă aceasta este realitatea!

  Această atitudine de reacţie întârziată este exprimată mai mult decât elocvent de Coşbuc:

  “Când nu vom mai putea răbda,

  Când foamea ne va răscula,

  Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa

  Nici în mormânt!”.

  Dezinteresaţi de manifestarea şi promovarea civismului suntem primii vinovaţi pentru faptul că istoria ultimului secol a cunoscut în România o derulare aproape permanentă a autoritarismului, fie de stânga, fie de dreapta. Ca cineva să aibă autoritate are nevoie de lachei şi se pare că avem o predispoziţie istorică spre obedienţă. Însă, ce semănăm aceea urmează să culegem…Chiar dacă, din când în când, mai ieşim în stradă!!!

 10. Se confirma ca acesta este un guvern mincinos. Incepind de la Primul Ministru, un incapabil care se ascunde dupa fustele lui Basescu.

  Romanii sunt mintiti cu nerusinare ca masurile de reducere a salariilor si pensiilor ar fi fost convenite cu FMI. Mai mult, Guvernul ii pune si pe cei de la FMI intr-o situatie jenanta, fortind clarificari din partea lor.

  Partenerul de guvernare, UDRM, prin vocea lui Borbely, afirma ca formatiunea sa este solidara cu Guvernul in ce priveste asumarea raspunderii „pe masurile convenite cu FMI, desi isi doresc acceptarea ideii ca pensiile mici sa nu fie reduse”. Dovada clara ca guvernantii pun in circa FMI decizia lor de reducere a pensiilor.

  Suprins de aceasta minciuna nesimtita, Directorul General FMI, Dominique Strauss-Kahn, vine sa clarifice ca ei nu au propus micsorarea pensiilor, ci taxarea suplimentara a celor bogati:

  „Le-am spus: dacă vreţi să faceţi economie , creşteţi impozitarea, mai ales pentru cei bogaţi. Noi am spus nu reducerii cu 25% a salariilor. Guvernul a spus: nu, decizia este a noastră. Aceasta este adevărat: Guvernul decide întotdeauna, nu FMI”, a declarat şeful FMI în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune France 2.

  http://www.mediafax.ro/economic/seful-fmi-noi-am-spus-nu-taierii-salariale-cu-25-am-propus-impozitarea-bogatilor-6143499/

  „Vicepreşedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, ministru al Mediului, afirmă că reprezentanţii Uniunii vor fi solidari cu Guvernul în ceea ce priveşte asumarea răspunderii pe măsurile convenite cu FMI, deşi îşi doresc acceptarea ideii ca pensiile mici să nu fie reduse”

  http://www.mediafax.ro/politic/udmr-va-fi-solidar-cu-guvernul-la-asumarea-raspunderii-6143444/

 11. Pina se aproba comentariul meu la moderare, mai scriu unul. Spuneam mai devreme ca PDL nu a facut decit sa ii ocroteasca pe bogati. FMI vine si confirma acest lucru. Guvernul portocaliu s-a opus cresterii taxelor pentru bogati.

 12. Pingback: Italia – primele măsuri de implementare a federalismului fiscal - Cel care striga in pustie

 13. Se confirma ca acesta este un guvern mincinos. Incepind de la Primul Ministru, un incapabil care se ascunde dupa fustele lui Basescu.

  Romanii sunt mintiti cu nerusinare ca masurile de reducere a salariilor si pensiilor ar fi fost convenite cu FMI. Mai mult, Guvernul ii pune si pe cei de la FMI intr-o situatie jenanta, fortind clarificari din partea lor.

  Partenerul de guvernare, UDRM, prin vocea lui Borbely, afirma ca formatiunea sa este solidara cu Guvernul in ce priveste asumarea raspunderii “pe masurile convenite cu FMI, desi isi doresc acceptarea ideii ca pensiile mici sa nu fie reduse”. Dovada clara ca guvernantii pun in circa FMI decizia lor de reducere a pensiilor.

  Suprins de aceasta minciuna nesimtita, Directorul General FMI, Dominique Strauss-Kahn, vine sa clarifice ca ei nu au propus micsorarea pensiilor, ci taxarea suplimentara a celor bogati:

  “Le-am spus: dacă vreţi să faceţi economie , creşteţi impozitarea, mai ales pentru cei bogaţi. Noi am spus nu reducerii cu 25% a salariilor. Guvernul a spus: nu, decizia este a noastră. Aceasta este adevărat: Guvernul decide întotdeauna, nu FMI”, a declarat şeful FMI în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune France 2.

  http://www.mediafax.ro/economic/seful-fmi-noi-am-spus-nu-taierii-salariale-cu-25-am-propus-impozitarea-bogatilor-6143499/

  “Vicepreşedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, ministru al Mediului, afirmă că reprezentanţii Uniunii vor fi solidari cu Guvernul în ceea ce priveşte asumarea răspunderii pe măsurile convenite cu FMI, deşi îşi doresc acceptarea ideii ca pensiile mici să nu fie reduse”

  http://www.mediafax.ro/politic/udmr-va-fi-solidar-cu-guvernul-la-asumarea-raspunderii-6143444/

 14. Incredibil, Ministrul Finantelor ii face pe cei de la FMI mincinosi. Declaratia lui Vladescu:

  „…Fondul Monetar Internaţional a considerat în mod constant că reducerea cheltuielilor salariale şi sociale este obligatorie pentru o corectă ajustare a deficitului bugetar…”

  Mai mult, domnul Vladescu se face ca nu intelege ce a spus Directorul general al FMI, dl Khan, despre impozitarea bogatilor:

  „Prin urmare, Vlădescu spune că îi este greu să înţeleagă în ce măsură creşterea TVA la 24% şi a cotei unice la 20% i-ar afecta doar pe cei bogaţi. ”

  Pai tocmai aia era idea FMI, de a impozita diferit pe cei bogati si ceilalti. Dl Vladescu se face ca nu a priceput, era vorba de renuntarea la cota unica.

  http://www.realitatea.net/vladescu–toate-variantele-fmi-au-implicat-scaderea-cu-20prc–a-salariilor_714823.html

  Imi este greu sa imi imaginez ca Directorul General al FMI s-ar apuca sa spuna gogosi despre ce face si ce nu face Guvernul Romaniei.

 15. Pingback: Nu FMI a cerut reducerea salariilor, pensiilor si a ajutorului de somaj « Hai ca se poate!

 16. Un Guvern moralmente criminal. Astea sunt urmarile politicilor de dreapta ale Guvernului, oamenii se sinucid de frica scaderii salariului sau a pierderii locului de munca:

  „Sotia unui fost procuror s-a sinucis, spanzurandu-se in balcon…
  Potrivit aceloraşi surse judiciare, femeia ar fi facut o depresie puternica pe fondul crizei economice deoarece urma sa i se scada foarte mult salariul si, in plus, se temea sa nu isi piarda locul de munca.”

  http://www.mediafax.ro/social/sotia-unui-fost-procuror-s-a-sinucis-spanzurandu-se-in-balcon-6144747/

 17. CUM AJUNG BANII DE SALARII SI PENSII LA UN PRESEDINTE INTERLOP.
  IN PLINA CRIZA ECONOMICA ROMANIA CUMPARA AVIONE DE LA FIER
  VECHI SI ECHPAMANT MILITAR DE BILIOANE DE DOLARI. CAND CITITI DESPRE COMPANIA LUI BASESCU- VIA DEGERATU VA R0G SA STATI PE SCAUN. RUDOLF GIULIANI CELEBRUL PRIMAR AL NEW YORKULUI SI CANDIDAT LA PRESEDENTIE PENTRU 300.OO0 $ A DEVENIT PURTATORUL
  DE CUVANT AL MAFIEI ROMANE DE ARMAMENT.
  NUMAI CHIRIA PENTRU CLADIREA COMPANIEI BASESCU DIN WAL STREET ATINGE UN MILION DE DOLARI ANUAL.
  http://www.mic-associates.com
  LA NOI NU PREA E LEGE SI COMISIOANELE CURG . DAR NU PREA PENTRU MULT TIMP. SPRE NENOROCIREA PRESEDINTELUI INTERLOP
  COMPANILE PRIN CARE SE CHELTUESC BANII PUBLICI SUNT COMPANII AMERICANE SI SUNT LICENTIATE IN SUA.

  CITITI :

  CATUSE „MADE IN USA” PENTRU TRAIAN BASESCU
  STIRE INCENDIARA DIN USA

  COMPANIILE REPREZENTATE IN ROMANIA DE ASOCIATII LUI MIRCEA BASESCI FRATELE PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU ,SUNT COMPANII AMERICANE. IN CALITATE DE CETATEAN AMERICAN , ZIARIST SPECIALIZAT IN INVESTIGATII , PRESEDINTELE UNEI COMPANII DE FILM SI TELEVIZIUNE , REPREZENTANT IN USA AL MEDIEI JAPONEZE SI EUROPENE AM SOLICITAT OFICIAL
(IN SCRIS ) DESCHIDEREA UNEI ANCHETE INSTITUTILOR AMERICANE SPECIALIZATE. (U.S Department of State , Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms., FBI, TFI, etc )
 Companies represented in Romania by Basescu”s associates:
 GENERAL DEFENSE CORP. USA
- is registered in Fort Lauderdale, Florida, and has international offices in Madrid and Bucharest;
- General Defense Corp is licensed to trade in defence equipment by the U.S Department of State and the Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms.
- – the head of the Romanian office, is a partner in Desintco. COMPANIA BASESCU 33%
- NAVIGATOR DEVELOPMENT LLC
-inregistrata in Alabama
vice prezident for Europe a partner in Desintro compania MIRCEA BASECU 33%
 Navigator Development Group was established in Alabama, twelve years ago. It employs retired high-ranking officers of the U.S. Army and NATO. The best known of them is Virgil Packett, a Member of the Advisory Council of Navigator Development Group. Virgil Packett was Commander of the NATO , EUROPE.
 CITITI IN CURAND : BASESCU SPARGE EMBARGOUL AMERICAN SI ONU CU SUDAN, PLATESTE O URIASA AMENDA SI ESTE AMENINTAT CU PUSCARIA. VOI PREZENTA ACEST DOCUMENT PENTRU
  PUBLICUL RAMANESC.
  IN AMERICA LEGEA E LEGE SI NU E LOC DE TOCMEALA.
  LANTUL SE STRANGE.
  Robert Horvath -Deva Cineast si ziarist de investigatii New York- Tokyo

http://devanewyork.blogspot.com
  

http://www.devagallery.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s