Dominique Strauss-Kahn: „Mai bine ii impozitam pe cei bogati”

FMI s-a opus scăderii salariului bugetarilor cu 25%, propunând în schimb impozite mai mari pentru cei bogaţi, însă Guvernul României a refuzat, a declarat, joi seara, Dominique Strauss-Kahn, directorul Fondului Monetar Internaţional.
Şeful FMI: Am spus „NU” scăderii salariilor cu 25%, mai bine îi impozităm pe bogaţi
Joi seara, pe canalul France 2, şeful FMI Dominique Strauss-Kahn a spus că Fondul Monetar Internaţional a refuzat iniţial ca Guvernul României să scadă salariile bugetarilor cu 25%. În schimb, FMI a cerut Guvernului român sa creasca impozitele pentru cei bogaţi, dar Guvernul României nu a fost de acord, a declarat Strauss-Kahn la televiziunea franceză.

„România este într-o situaţie mai dificilă decât credeam şi decât o crede şi ea. I-am spus: în aceste condiţii, vom accepta ca deficitul bugetar pe care l-am convenit să fie puţin mai mare pentru că în felul acesta vom susţine creşterea economică. Totuşi, situaţia s-a degradat mai mult decât am crezut. Prin urmare, am cerut noi măsuri. Guvernul României ne-a spus: Vom tăia 25% din salariile funcţionarilor. Noi am spus NU. Dacă vreţi să faceţi economii, măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei bogaţi. Guvernul a spus NU, noi suntem cei care decidem. Şi ăsta e adevărul: guvernul decide întotdeauna, nu FMI. Noi spunem doar care e drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, guvernul român le-a ales”, a dezvăluit Dominique Strauss-Kahn la France 2.

Tot joi, într-o conferinţă de presă, Caroline Atkinson, directorul pentru relaţii externe în cadrul FMI, a mărturisit că FMI nu a insistat asupra tăierii salariilor bugetarilor din România, aceasta fiind decizia Guvernului de la Bucureşti. De asemenea, Atkinson a mai precizat că este important ca cei vulnerabili să fie protejaţi.

Anunțuri

12 gânduri despre “Dominique Strauss-Kahn: „Mai bine ii impozitam pe cei bogati”

 1. Moto : “Unde-i multă minte e şi prostie căcălău”.

  Fiţi siguri că va pricepe

  Este un adevăr pe care Mugur Isărescu nu-l dezminte, în condiţiile când cu toată lipsa de respect se exprimă categoric asupra pensiilor “asistaţilor” în raport cu salariile celor care susţin fondul de pensii. Tocmai el care în absenţa minimului discernământ academic, n-a intuit administrarea “banilor albi pentru zile negre” ce au fost încredinţaţi statului de hulita clasă muncitoare , odată cu avuţia naţională creată din sângele poporului român, pe vremea când publica broşura despre Reproducţia Lărgită…Sau poate Steaua României în grad de Colan cu care l-a uns Băsescu în chiar ziua de naştere a lui Ceauşescu din acest an (?!) i-a stimulat excesele.
  Este simgurul Leu (acum vechi de 60 de ani) care spre bătrâneţe a procreat un leu nou la 01.07.2005,
  a cărui cifră norocoasă -9- n-a încetat să-l urmărească ( născut în 1949, a lucrat 19 ani ceauşeşti la Institutul de Economie Mondială din Bucureşti, în 1990 a devenit Guvernatorul Băncii Naţionale a României, anul 1999 i-a adus funcţia de Prim Ministru, etc. ).
  Numele lui MUGUR ISĂRESU este anagrama tulburătoare a următoarelor trei cuvinte : ISUS, RUGĂM CERU’ (!!!) care nu pot fi ignorate..nici măcar de un academician.
  V-am dezvăluit suficient. Fiţi siguri că va pricepe. Şi încă repede !

  P.S. I-am urat La Mulţi Ani d-lui Guvernator cu ocazia zilei sfinte de ieri.

 2. Nici în cei de la FMI nu prea am încredere, s-ar putea să fie şi la ei o „manevră” ca să nu fie înjuraţi de populaţie (altfel de ce s-ar fi trezit vorbind despre asta?), dar parcă are mai mult sens şi mai multă asemănare cu acţiunea FMI aşa cum ne-am obişnuit cu ea.

 3. Carevasăzică, Boc i-a retezat-o scurt lui nenea Strauss, care în nemernicia sa propusese nişte soluţii “psd-iste” şi l-a trimis să-şi vadă de treabă: “Las că ştim noi mai bine. NU vii matale să ne înveţi cum se face mămăliga. Auzi, impozite mai mari MAI ALES pt bogaţi. Păi asta înseamnă progresivitate, adică ce urlă Ponta şi ai lui tot timpul. Cum să fac aşa ceva?”
  Da’ de fapt, ce zic eu Boc, când personajul a devenit substantiv comun, reprezentarea nimicului absolut.

 4. Pingback: Generaţia Nemeritămsoarta… « Dispecer Blogosferă

 5. @Biblio, si ce li s-ar putea intimpla celor de la FMI daca ar fi folosit „o manevra”? Nu cred in scenariul „manevra” FMI. Guvernul insa, da, are de ce se teme daca minte.

  PS: nu sunt fan FMI.

 6. DOAMNA CORINA CRETU

  AM NOUTATI PENTRU CEI CE CITESC BLOGUL DUMNEAVOASTRA. ELE SUNT SENZATIONALE CHIAR SI PENTRU MINE. ROG CITITORII SA STEA PE SCAUN SI SA-SI PASTREZE CALMUL. ASIGUR CA AFIRMATIILE SUNT SERIOASE SI DOCUMENTATE. SPER SA-L PUBLICATI.
  RH
  BASESCU AGENT SOVIETIC -RAPORT CIA
  La noi se discuta interminabil daca Basescu a fost agent al securitatii. Pentru
  serviciile occidentale asa cum apare in rapoartele declasificate lucrurile sunt
  clare . Noutatea uluitoare este ca BASESCU A FOST AGENT RUS !

  „Romanian president collaboration with communist secret services.”

  Intelligence and National Security,
  UN AGENT BRITANIC IN POSTURA IN DE AGENT SECRET RUS POSTAT IN AMSTERDAM SI ANVERS DESVALUE LEGATURILE ACTUALULUI

  PRESEDINTE AL ROMANIEI CU SECURITATE -CEAUSESCU SECRET POLICE .
  SI SERVICIILE SECRETE RUSESTI. ” Relatia lui Albert Ignatenko, general sovietic, cu Basescu la Anvers, si continuarea relatiei pina in octombrie 2004 cand petrece doua saptamani in Romania.
  Text of report by CIA

  lROMANIAN HEAD OF STATE WORKED FOR THE COMMUNIST SECRET POLICE
  ex-president: Basescu worked for Securitate…Taian Basescu was a collaborator of the former communist secret police, the Securitate. Basescu had a file and there is no doubt about his activity, as there are documents proving he was involved with the political police,”-
  Traian Basescu a fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cind era student la Institutul de Marina.
Traian Basescu was a collaborator of the former communist secret police, the Securitate. Basescu had a file and there is no doubt about his activity, as there are documents proving he was involved with the political police,”-
  Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.
- Dupa ce Traian Basescu si-a terminat studiile, dosarul sau de retea cu nr. 3990 a fost transferat la Securitatea Constanta, in 1976, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976.
- Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul inventar – arhiva al fondului retea Constanta, registru care cuprindea toti informatorii Securitatii din judet.
- Dosarul de colaborator nr. 3990/1972 al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.

  DOC :a) Registrul jurnal pentru evidenta retelei informative din judetul Constanta;
  b) Adresa nr. 0043467, din 03.08.1978, prin care dosarul personal a lui BASESCU Traian a fost transmis arhivei Securitatii;
  c) Dosarul personal nr.3990, din perioada 1977-1979 al colaboratorului Securitatii BASESCU Traian;
  d) Procesul-verbal nr.58212, din 15.08.1979, de distrugere a dosarului personal a lui Basescu Traian;
  e) Dosarul de urmarire informativa (DUI) -„Carma”, din perioada 1979-1981, referitor la nava Dacia;
  f) Dosarul de urmarire informativa (DUI)

  IN CURAND CITITI ARTICOLUL TERMINAL ” TRAIAN BASESCU AGENT SOVIETIC -DOCUMENTE http://devanewyork.blogspot.com/

  ROBERT HORVATH -DEVA ziarist de investigatii USA -JAPAN

   http://www.devagallery.com/

 7. DOAMNA CORINA CRETU.

  ACEST SERIALTREBUE CITIT DE ORICE CETATEAN AL ROMANIEI. INTRE NOI
  SE AFLA UN SPION !

  BASESCU AGENT KGB
  ( Partea doua )
  – DOCUMENTE DECLASIFICATE ALE SERVICILOR OCCIDENTALE CA SI DOCUMENTE FURATE DE DIZIDENT DIN ARHIVELE SOVIETICE –
  Americanii sunt o natiune pragmatica. Se folosesc de tine si cand nu mai au nevoie ” ati dau un sut……in fund. Aceasta este drama lui Basecu. Una din tacticile
  preferate este declasificarea unor materiale CIA. Ele sunt preluate de presa sau
  jurnalisti. O alta metoda este plasarea in media occidentala a unor informatii desta bilizatoare. Pentru destabilizarea lui Basescu agentia prezinta carti ” de interes ”
  unde se fac referiri la activitatea de spion KGB a acestuia Anvers. L-au scos de la naftalina chiar si pe Pacepa care face declaratii despre actualul presedintele al Romaniei. Nu putin surprinzator este faptul ca toate acestea se inmultesc odata cu criza economica din Romania. Unele materiale vorbesc de Basescu ca spion al securitatii altele ca agent rus. In realitate Basescu a facut parte si face parte din ambele organizatii.
  Intelligence and National Security,
  UN AGENT BRITANIC IN POSTURA IN DE AGENT SECRET RUS POSTAT IN AMSTERDAM SI ANVERS DESVALUE LEGATURILE ACTUALULUI
  PRESEDINTE AL ROMANIEI CU „CEAUSESCU SECRET POLICE ”
  SI SERVICIILE SECRETE RUSESTI. ” Relatia lui Albert Ignatenko, general sovietic, cu Basescu la Anvers, si continuarea relatiei pina in octombrie 2004 cand petrece doua saptamani in Romania………..
  Text of report by CIA
  PACEPA : ” NAVROM avea o relaţie de subordonare faţă de Direcţia de Informaţii Externe şi Direcţia de Informaţii a Armatei, în baza unui decret din 1973. Documentul ar fi autorizat NAVROM, , să transporte „curier diplomatic secret“, adică echipamente militare occidentale supuse embargoului. Aranjamentele, preciza el, erau făcute chiar de şefii agenţiilor NAVROM şi căpitanii de nave. Iar Traian Băsescu a avut şi are pînă astăzi, cum se va vedea, legături bune cu „diplomaţii“ sub acoperire de la Bruxelles. ”
  Analistii CIA mentionaza distrugerea diviziei anti KGB care urmarea pe Basescu si
  pe celalti agenti sovietici : Ceauşescu a creat propria Securitate, UM 0920/A, devenită apoi UM 0110.
  Atribuţiile UM 0110 erau contrainformaţiile, adică supravegherea serviciilor de informaţii din celelalte ţări comuniste, în mod special KGB
  TRAIAN BASESCU AGENT SOVIETIC
  AGENTUL RUS- amiralul Gheorghe Anghelescu, ca şef al Marinei Comerciale, era şeful lui Traian Băsescu,……. îl trimite pe , Traian Băsescu, cu avizul Securităţii, la Anvers, ca reprezentant al NAVROM. Tot atunci, Silviu Predoiu, este ofiţer sub acoperire DIE, este trimis la Anvers, ca reprezentant comercial, având biroul alăturat de cel al lui Traian Băsescu…….
  Traian Băsescu-Gheorghe Marin-Silviu Predoiu sunt suspectaţi sau au fost urmăriţi ca agenţi sovietici/ruşi. Vasile Ionel era în grupul liescu-Militaru, Gheorghe Anghelescu era urmărit de UM 0110 biroul Constanţa, Adrian Isac a fost în atenţia UM 0195, Gheorghe Fulga era urmărit de UM 0110 biroul Braşov, Mihai Caraman era în atenţia UM 0195, iar Petre Roman era în atenţia 0544 (din cadrul DIE).
  …. CIA a semnalat faptul că Adrian Isac a colaborat cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, agent al FSB, serviciul secret rus (continuatorul KGB)……….
  UN FOST PRESEDINTE AL ROMANIEI SPANAND CA BASESCU ESTE UN ACTUALAGENT AL SECURITATII SPUNE NUMAI JUMATE A ADEVARULUI ASCUNZAND DELIBERAT PARTEA CEA MAU GRAVA.BASESCU A FOST SI ESTE UN AGENT RUS ACOPERIT !

  PUTETI SA CITITI IN ACELASI SERIAL ” BASESCU AGENT ACOPERIT ” NOI DOCUMENTE ALE SERVICIULUI M 15 BRITANIC, CIA SI A ALTOR SERVICII ,INCLUSIV DOCUMENTE FURATE DIN ARHIVA KGB- MOSCOVA.
  http://devanewyork.blogspot.com/

  ROBERT HORVATH -DEVA ziarist de investigatii USA -JAPAN

   http://www.devagallery.com/

 8. Pingback: Frunzăverde * ioropeanu *… * democrat *! Fost Ministru, actual tot Fost, dar… * împărat *… « Sfinxul

 9. Eu sint de acord. Impozitati-ii pe bogatii locali si luati-le tot ce au furat in ultimii 20 de ani.
  Atunci in Romania nu va mai fi criza.

 10. Eu am cateva firme si statul la ora actuala imi ia 55%-60% din rulaj.Ce inseamna impozitarea bogatilor?Mi-am facut cateva vile pe corect,nu am inselat.Nu am dat in cap nimanui.Cu cat sa ne impoziteze astia?Am in schimb si datorii foarte mari la distribuitori,iar statul are datorii si mai mari la mine.Si ca mine sunt mii.Ce sa facem?Sa dam faliment ca sa scapam de datorii?Mie mi-e usor sa fiu nemernic.Statul asta la asta ma impinge.Imi bag firmele in faliment,imi iau banii si nu mai platesc nimic distribuitorilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s