Vizele SUA, in dialogul transatlantic

In cadrul Conferintei Interparlamentare UE-SUA, care a avut loc la Madrid, la sfarsitul saptamanii trecute, am insistat, dupa cum va spuneam ca intentionez, in favoarea eliminarii vizelor SUA pentru romani.

Cu presedinta Delegatiei pt relatiile cu UE din Congresul SUA, Congresswoman Sherley Berkley, Partidul Democrat, Nevada

Intrucat rata de refuz nu intra deloc in sfera controlului autoritatilor romane, depinzand strict de decizia reprezentantilor SUA, am tinut sa precizez ca e nevoie de eforturi suplimentare pentru cresterea transparentei in procesul de acordare a vizelor. Cred ca ar fi un raspuns corect din partea Statelor Unite, atat la solicitarile Comisiei Europene si ale Parlamentului European de a asigura un tratament nediscriminatoriu tuturor cetatenilor UE, cat si la fidelitatea si promptitudinea angajamentelor asumate de Romania in calitate de partener strategic al SUA.

In cadrul dialogului transatlantic privind libertatile civile, am mentionat ca, pe langa semnalul pozitiv privind recenta includere a Greciei in programul Visa Waiver, este incurajatoare, dar nu suficienta, campania de informare, demarata in aceasta primavara, a cetatenilor romani care doresc sa obtina o viza temporara pentru vizitarea SUA. Sper ca accesul mai usor la informatii privind procesul de acordare a vizelor, in special la cele referitoare la conditiile impuse de partea americana, precum si noul formular de solicitare a vizei SUA vor contribui la diminuarea ratei de respingere a cererilor. Aceasta rata este, in cazul Romaniei, principalul obstacol pentru eliminarea obligativitatii vizelor.

Dupa o scadere semnificativa in 2008, cu 12 procente fata de 2007, in anul fiscal 2009 nivelul de refuz a crescut de la 25% la 26,3%, in conditiile in care, potrivit legislatiei americane in vigoare din iulie 2009, rata de respingere a vizelor nu trebuie sa fie mai mare de 3%. In prezent, mai sunt patru state membre ale Uniunii Europene ai caror cetateni nu pot calatori in Statele Unite fara viza: Romania, Polonia, Cipru si Bulgaria.

Am abordat, de asemenea, in cadrul discutiilor privind cooperarea pentru asistenta umanitara, problemele concrete intampinate in Haiti si Gaza, subliniind, in concluzie, necesitatea unei mai bune coordonari transatlantice a raspunsurilor la consecintele schimbarilor climatice si la catastrofele naturale.

Reclame

10 gânduri despre “Vizele SUA, in dialogul transatlantic

 1. 1. Arătaţi super-subţire, înnaltă, puternică şi cu o coafură nou-nouţă şi modernă -nu mai primesc de mult timp postările dumneavoastră însă recunosc că nici nu am timp decît de un weekly digest (vă rog să le spuneţi să îl primesc)care să mă informeze complet..şi permiteţi-mi să vă arăt diplomaţia mea în stil war-american:
  (O seară bună vă dporesc şi salutări celorlalţi care mă apreciază verdad!! Mulţumesc).
  Trimis lui Theo:
  Dragă doamnă, mulţumesc pt.acceptare. Şi, întrucît ne-am cam ciondănit la început, trebuie să spun că sentimentul de acceptare este reciproc.
  Mărturisesc însă că dna Rozica a avut, prin bunătatea dînsei atît de necesară mie în special, un cuvînt hotărîtor. Şi numai contactul cu dînsa şi faptul că am înţeles şi prin alţi membri de partid-în special dnii Ponta, A.N. şi I.I. -că viaţa poate fi şi frumoasă un pic.
  Revenind la idee, nu ştiu ce vîrstă ai dumneata însă îmi pot imagina uşor(că fotografia este făcută zeci de ani în urmă, printre altele într-adevăr). Şi, pt.că sunt între prieteni(aşa mă simt) permite-mi să fiu frankă-aşa cel mai bine mă simt-mai ales fiindcă dumneata eşti o persona importanta în partidul nostr’ iar asta presupune-şi am văzut că se aplică perfect, oricît de ‘nelicenţiată’ s-ar da şi dna Covaci et com-asta presupune creier bine lucrat, într-adevăr(fiindcă da, suntem intelectuali şi am muncit să fim diferiţi de un ţigan şi de un muncitor etcaetera: şi bunul simţ să înţeleagă că noi am muncit poate mai mult decît ei-porneşte numai de la ei, pe care noi-dar nu alţii-vrem să îi ajutăm.
  Aşa încît, nu sunt nici încrezută nici modestă cînd pur şi simplu mă cunosc perfect şi am curajul să spun adevărul exact aşa cum e: sunt o persona molto importante şi sunt şi voi fi întotdeauna cunoscută la case mari dar şi în popor..nu-i vina mea însă că sunt invidiată şi oamenii se prefac, din cînd în cînd, că nu mă ştiu etcaetrera. (sau pur şi simplu uită fiindcă nu le pasă decît de propriul lor dos etcaetera),
  Aşa că nu uitaţi never, vă rog: menirea mea pe ăst Pămînt nu este de Iisus şi, în urmă cu prea mulţi ani, am renunţat şi să mă dezvolt precum d.e. Daniel T. din U.K.
  Prin viaţa mea, eu ştiu mai multe despre Dumnezeu decît ştie orice Popă de pe Pămînt care nu a făcut altceva decît să tocească nişte hîrţogării..care oricum nu vor atesta în mod juridic dreptul de veto al lui Dzeu, în veci!! Catolicii ar trebui să fie mîndri că i-am ales şi am ales să îmi continui viaţa cu ei..
  În fine, menirea mea este să fiu femeie intelectuală cu drepturi depline şi fără ţigăneli -vrăjitorii-bisericeşti-mahala etcaetera…ar face bine demagogii şi populiştii şi misoginii şi fufele din orişice partid să nu se mai bage în viaţa mea privată în veci..în ceea ce priveşte viaţa profesională..ar trebui să mă pupe-pardon-în dos, fiindcă le-am dat de-a moaca de atîta timp în care ei m-au băgat în sac şi mă lasă să mă zbat de-atunci.
  Lumea civilizată le cere ADAPTARE şi la mine şi la alţii şi d’aia am ales eu P.S.D. şi nu m-am dus în P.N.L. dacă analizăm strict din acest motiv..ca să fiu aşa cum vreau, nu trebuie să fiu liberală decît la capitolul ‘comerţ’.
  Eu ştiu că mă puteţi iubi aşa cum eu vă iubesc deja-chiar dacă doar în gînd şi strict ‘intelectual’.Dl. I.I. a înţeles că e treaba mea cu Biserica şi ar trebui să nu se mai bage lumea nici în astă parte din viaţa mea însă să ia aminte un lucru: v-am sfătuit să treceţi la catolicism iar fratele Patriarhului Daniel m-a asdcultat!!
  În schimb, să ştiţi că pe Theodor Baconski -ca şi pe alţi catolici d.e.-îl văd cu mintea mea specială că e departe de Lumina unui Dumnezeu..iar Ministerul de Externe ca şi politica în Ro şi chiar în U.N. vor fi un 0 fără de mine mereu!!
  Dar trebuie să îmi organizez din ce în ce mai mult mintea şi trebuie să şi înnot şi să am viaţă intimă frecvent şi alte mii juridice care să mă ajute să îmi organizez şi stresul ăsta atît de prea terifiant şi neschimbat vreun pic de-atîţia ani..şi nu sunt şi nici nu vreau să fiu Iisus / Co..şi corpul meu nu mai este aşa rezistent la intemperii cum era demult..chiar dacă am muşchi precum Prinţesa Xena în tinereţea sa acum-glumeam!!
  Nu mă mai faceţi să pierd vremea cu explicaţii pt. nesimţite-nesimţiţi..sunteţi mai apropiaţi de ele-ei decît sunt eu, fiţi dumneavoastră cîinii de pază şi amintiţi-le ,ereu să nu mai fie proşti..şi că sunt şi voi fi mereu ‘membră cu drepturi depline în partid(chiar dacă nici eu nu înţeleg prea bine cum, mai ales că am internetul ăsta controlat de-atîta timp..nici măcaer de la dna. Corina Creţu nu mai primesc un weeklz digest etcaetera..cu toate că menirea mea estre să mă informez şi să apar cam peste tot-mereu!!
  Vă mulţumesc.(Văd că P.D.-Liştii sunt atît de neobosiţi în fiecare seară-zi, încît nu este greu să realizez că, după o zi de alergat şi învăţat, iar ei de bărfe şi de negîndit, au disponibilitate mentală seara pt. idioţenii şi prostii..,vă mulţumesc. Pe curînd.
  P.S. Şeful jurst matur(în jur de 37 ani cred) de care sunt îndrăgostită încă din liceu, îl vedeţi pe Amycommunications.blogspot.com(nu mă interesează un actor şi în niciun caz un dansator).Vreau un intelectual care gîndeşte precum mine-blogideologic masi mult decît world of solitaire..deşi amîndoi sunt eu. Vă mulţumesc. Looking fwd–

 2. eu sunt pt pastrarea vizelor, de ce sa ii inundam si pe ei cu tot felul de infractori la „studii” sau la „au pair”?….. am trimis „reprezentati” din astia suficient in europa de nu poti sa mai deschizi gura fara sa ti se spuna ca esti roman, esti deci hot…

 3. Eu cred că există, o frică îndreptăţită a statului american, nu atât legată de terorism, val de emigraţie, sau mai ştiu şi eu ce temeri tradiţionale, cât legată de faptul că propria populaţie americană se va deştepta şi va descoperi că americanii nu sunt totuşi cei mai mari, nici cei mai tari, şi nici buricul lumii… şi atunci îşi vor pune întrebări relativ la desele abuzuri duse în numele unei lupte cu comunismul, cu terorismul, cu… cine ştie ce inamic invizibil.

 4. Ca o curiozitate,

  De ce nu mai eşti prezentă pe blog la secţiunea răspunsuri ca înainte? Ştii bine că feedback-ul face aproape tot atât cât postările în sine.

 5. DOAMNA SENATOR
  SALVATI PENSIONARII SI COPII CARE MOR DE FOAME !
  DESCHIDETI O ANCHETA PARLAMENTARA .

  REZILIEREA CONTRACTELOR MILITARE ALE ROMANIEI !
  Basescu are o companie care o conduce prin generalul Degeratu fostul lui asistent prezidential, Aflata in mijlocul Wall Street -uli el este sediul principal si “ambasada” mafiei romane de armament. Aici se cheltuiesc bilioanele de dolari ale statului roman si se incaseaza comisioanele de milioane pentru buzunarele lui Basescu si clica lui.
http://www.mic-associates.com/ourteam44.php
Aceasta companie care fura banii statului roman cumparand avioane si materiale militare de la fier vechi ma anuntat ca ma da in judecata.
Tinand seama ca studioul meu de film a fost spart de doua ori iar sotia mea Kiyoko este urmarita la Tokyo, am hotarat sa deschid un razboi personal cu presedintele, care a declarat un razboi tuturor cetatenilor Romaniei.
UN WATERGATE ROMANESC
http://devanewyork.blogspot.com/2010/03/atacul-banditesc-impotriva-antenei-3-in_27.html
IN CURSUL ACESTEI ZILE AM FACUT PRIMUL PAS …….ANUNTAND PENTAGONUL, DEPARTAMENTUL
DE STAT, CONGRESUL SUA SI TOATE COMPANIILE INVOLVATE IN AFACERI DE ARMAMENT PRIN COMPANIA MIC ASSOCIATES, DE FAPTUL CA COMPANIA ( BASESCU -DEGERATU ) A INCALCAT EMBARGOUL AMERICAN SI ONU CU SUDANUL .
  On the webiste of MIC & ASSOCIATES 
Gen. Constantin Degeratu
Managing Director and CEO for Defense and National Security – MIC & Associates
  Retired four-star gen. Constantin Degeratu ended his tenure as Senior Security and Defense Advisor to the President of Romania Traian Basescu on December 31, 2009.
  General Degeratu will oversee, advise, manage and implement all aspects of Defense and National Security work from MIC & Associates in East Central Europe and worldwide, particularly with its US clients. 
  Stefan Minovici
Founder and President of MIC & Associates
  See the company’s website below:
  http://www.mic-associates.com/ourteam44.php
  A Romanian-American journalist, Robert Horvath, says on his blog : http://devanewyork.blogspot.com/ that MIC & Associates will assist the U.S. companies in the sale of the equipment for the F-16s which Romania will buy to modernize its air fleet.
  He says MIC & Associated has been fined for breaking the embargo with Sudan. He posted the penalty notice below: 
  PENALTY NOTICE
Dear Mr. Minovici:
A Prepenalty Notice (”Notice”) , copy enclosed, was issued by the
Office of Foreign Assets Control (”OFAC”) to MIC & Associates (”Company”) for
 prohibited transactions relating to Sudan,
in violation of §§ 538.206 and 538.210 of the Sudanese Sanctions Regulations, 31 C.F.R.
Part 538 (the “Regulations”). The Notice proposed a penalty in the amount of $60,000 and advised Company of the right to
 make a written presentation to OFAC setting forth reasons why a penalty should not be imposed,
or if imposed, why it should be less than that proposed. Such written response was required to
 be made within thirty (30) days of the mailing of the Notice.
Adam Szubin
Director
Office of Foreign Assets Control
  CONFORM LEGILOR SUA COMPANILE STATULUI AMERICAN NU POT
INCHEIA CONTRACTE MILITARE CU COMPANII CARE INCALCA EMBARGOUL SAU AU LEGATURI CU STATELE CARE SPONSOREAZA TERORISMUL. SPER CA BANII REZULTATI DIN REZILIEREA CONTRACTELOR SA FIE INTREBUINTATI IN FOLOSUL PENSIONARILOR
SI A COPIILOR CARE PLANG DE FOAME.
Va urma
Robert Horvath Cineast SUA

  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s