Roma: dialoguri politice și un premiu

La acest sfârșit de săptămână, m-am aflat la Roma, unde am avut întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești din Italia și cu lideri ai Partidului Democrat.

Împreună cu dl Președinte Ion Iliescu, am discutat cu reprezentanții Asociației ”Dacia Felix”, condusă de Dan Coman și Laura Vasii, despre situația românilor din Italia și despre modalitățile cele mai eficiente de sprijinire a acestora, în vederea unei mai bune integrări în societatea italiană și a ameliorării percepției încă existente, în mare măsură în mod nedrept, în legătură cu cea mai mare comunitate de străini din Peninsulă, ajunsă la peste un milion de membri.

De asemenea, am avut un dialog foarte interesant cu lideri ai Partidului Democrat, afiliat la Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European. În cadrul reuniunii cu Gianni Pittella, vicepreședinte al Parlamentului European, și cu secretarul internațional al Partidului Democrat, Lapo Pistelli, am abordat atât problemele comunității românești și modul în care partidele noastre pot acționa în direcția sprijinirii sale, cât și perspectiva unei cooperări mai largi între PSD și PD. Urmează, în acest sens, să definitivăm într-un timp cât mai scurt un protocol de colaborare. Am participat, de asemenea, alături de dl Președinte Iliescu, la întâlniri cu senatorul Giuseppe Graziani, fost vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, și cu fostul ministru italian de externe, apoi europarlamentar socialist, Gianni de Michelis.

În cadrul sesiunii anuale a Academiei Europene de Relatii Economice și Culturale (AEREC), am avut plăcuta surpriza de a fi desemnată, într-o gală de premiere, ”Femeia de succes a anului”, pentru activitatea politică și pentru implicarea în îmbunătățirea relațiilor româno-italiene. În cadrul ceremoniei, Rafaela Carra, celebra cântăreață italiană, a primit premiul pentru întreaga carieră artistică. De menționat că la această sesiune au prezentat comunicări extrem de interesante dl Președinte Iliescu, Mario Sepi, președintele Comitetului Economic și Social European, și Ernesto Carpintieri, președintele AEREC.

Reclame

12 gânduri despre “Roma: dialoguri politice și un premiu

 1. Va multumesc, dragi prieteni constanti si de suflet, pentru incurajarile voastre. Eu asa consider aceste cuvinte frumoase, care ma determina sa merg mai departe.

  Ii multumesc lui Virtual Kid pentru ca ne-a amintit ca azi aniversam nasterea lui Che Guevara, un simbol al luptei pentru dreptate sociala. Felicitari pentru postarea dedicata, cum inspirat spui in stil latino-american, fascinantei povesti a naivitatii luptatorului pentru o cauza pierduta.

  Azi a inceput o noua sesiune plenara la Strasbourg. Voi reveni maine cu interventia pe care am avut-o in aceasta dupa-amiaza.

  Maine e ziua cea mare pentru motiunea de cenzura, cu toate implicatiile pe care le va acest vot… Mi se pare interesanta si curajoasa pozitia lui Teo Trandafir. Cat despre reactia lui Sebastian Lazaroiu, stiti deja parerea mea…

  O seara buna tuturor!

  • Parerea mea este ca nu e bine sa-l pomentiti atat de des pe Che Guevara, deoarece asta ar indica o orientare cel putin pro-comunista a partidului Dvs (Che Guevara fiind un comunist declarat, nu un luptator pentru dreptate sociala!!), lucru care nu va face deloc bine ca partid. Adica sa fiti vazuti, in continuare ca fostul PCR. Pe de alta parte n-ar strica sa se mai tempereze si Dl. Ponta. Nu, nu ma refer la „Che” acum ci la declaratiile acestea: http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-suspendarea-lui-basescu-nu-e-inca-cel-mai-important-lucru-190201.html
   Deloc inspirate. In special aceasta – citat din articolul din RL: „De asemenea, liderul PSD a mai afirmat că probabil în România se va întâmpla precum în Argentina, unde în urma unui acord cu FMI gestionat în mod „dezastruos” de către Executiv, atât preşedintele cât şi premierul au fost alungaţi prin protestele de stradă.” Eu ce sa inteleg din zicerea asta? Ca Dl. Ponta vrea sa se si intample asa ceva? Pentru ca daca se intampla asa ceva, aceasta actiune ar fi impotriva ordinii de drept de la noi, precum si a ordinii constitutionale. Imi pare rau ca trebuie sa va spun ca aceste afirmatii ma ingrijoreaza profund. Din tot acest articol rezulta urmatorul lucru: pentru Dl. Ponta nu este importanta suspendarea presedintelui – care ar fi o cale constitutionala, cat sa iasa lumea in strada, ca in Argentina, si sa-l alunge dand si cu pietre. Umila mea parere este ca un asemenea limbaj ar trebui sa inceteze, iar lupta democratica putere-opozitie sa se faca normal, conform regulilor democratice, parlamentare, legale in vigoare si constitutionale, mentinand un limbaj civilizat si fara tot felul de incitari.

 2. Felicitări draga noastră Corina!
  Cine să merite mai mult acest premiu decât tine?
  Ai fost mereu aproape de inimile şi durerile oamenilor, ai ştiut să fi o punte sensibilă, înţeleaptă şi deosebită între lumea simplă şi cea politică şi niciodată nu ai renunţat la principii şi corectitudinea de om!

  Să îţi fie de bun augur şi un exemplu de frumuseţe şi luptă pentru toată lumea! Felicitări încă odată femeie dragă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s