Saracia in randurile femeilor

In cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, am depus o declaratie scrisa aferenta dezbaterii privind implicatiile recesiunii asupra egalitatii de gen:

Ministrii afacerilor sociale din UE au admis ca 120 de milioane de cetateni europeni traiesc sub pragul saraciei. Raportat la statisticile dinaintea declansarii crizei economice, in UE ne confruntam cu o crestere cu 50% a cifrei saracilor, in numai doi ani.

Recesiunea a accentuat o tendinta constanta in ultimul deceniu: femeile sunt afectate de saracie in numar mult mai mare decat barbatii. Somajul, munca in conditii precare, un nivel al pensiei inferior venitului minim necesar pentru subzistenta, accesul dificil la servicii publice decente sunt cateva din cauzele principale ale unei stari de pauperitate al carei specific ne indreptateste sa vorbim despre feminizarea saraciei in Europa.

Din pacate, numeroase guverne de dreapta, sub pretextul recesiunii, au renuntat la politicile impotriva decalajelor de gen. Sunt afectate in special bugetele pentru serviciile de ingrijire si concedii, ceea ce are grave implicatii negative, inclusiv asupra copiilor.

La jumatatea Anului European pentru Combaterea Saraciei si Excluziunii Sociale, bilantul este negativ, iar viitorul sumbru, cata vreme lipsesc – atat la nivelul multor guverne nationale, cat si al institutiilor europene – preocuparea si vointa pentru a imbunatati traiul celor mai impovarati dintre semenii nostri.

Reclame

3 gânduri despre “Saracia in randurile femeilor

 1. Mărturii

  Ieri românii au strigat : Băsescu lângă Ceauşescu !
  Tot ieri „trimişii” lui Vlad Ţepeş au purtat în ţepe Guvernul marionetă al României, sfârşind prin a-l incinera la porţile Parlamentului. Latifundiara Miss Cocoşata ai înţeles la ce mai e bun marele zid al Casei Poporului ?
  Un referendum simbolic pentru ” executarea ” lui Băsescu ar fi floare la ureche… să iasă cu 80 % !
  De astăzi ai să dormi numai pe oala de noapte, viteazule TB !!!

 2. După ce trădat PSD, apoi pe Mircea Geoana, apoi pe Victor Ponta
  CULIŢĂ TĂRÂŢĂ ŞI-A TRĂDAT ALEGĂTORII!
  • Deputatul trădător a votat pentru tăierea pensiilor

  – Noiembrie 2008 – Tărâţă candida sub sloganul “Un om de cuvânt” şi promitea “Voi duce in parlament glasul tăranului român şi al pensionarului din colegiul 3 Neamţ”
  – 15 iunie 2010 – deputatul trecut la aşa zişii Independeţi a votat fără nici o remuşcare pentru tăierea pensiilor cu 15 %, condamnand la moarte prin lipsa banilor pentru medicamente si mancare pe pensionarii care l-au votat

  PS – exista si pretul – Tarata va fi noul ministru al agriculturii (informatie aparuta in presa din Neamt)

  PPS – oare de ce nici un reprezentant PSD sau PNL care critica din greu „adunatura” UNPR nu sufla nici o vorba despre Tarata si afacerile lui paguboase pentru stat? Sa fie adevarat, asa cum se lauda acesta, ca-i are pe toti parlamentarii la mana?

 3. Apropo de cum e… lumea ŞI * clasa politică * şi încotro ( ? )…
  Să luăm aminte, privind mult mai departe… am să tot repet, depinde ŞI de noi, cei simpli, ce cerem, ce dorim, cui, şi dacă ne-om încumeta să ne impunem respectul, TUTUROR… tuturor politicienilor şi * politicienilor *, să cumpănim la ceasuri de răgaz, dincolo de tăceri, deasupra de cuvinte şi arc peste hule ne-om înălţa abia când om primi/accepta că :

  Întoarcerea la Cele Dintâi … :
  * … infrangerea dacilor si toate relele care s-au abatut asupra lor s-au datorat faptului ca isi pierdusera credinta si isi intorsesera fata de la zei. Totusi, sperau ca intr-o buna zi Marele Preot Deceneu se va intoarce si suferinta neamului dac va lua sfarsit.*
  * … cand se va intoarce Deceneu? *

  * – Intoarcerea lui Deceneu este mai mult o metafora. *

  * – Si totusi… *

  * – Ei, bine, Deceneu se va intoarce atunci cand vom fi pregatiti. *

  * – De ce anume avem nevoie ca sa fim pregatiti? *

  * – De credinta. Atat si nimic mai mult. *

  http://www.formula-as.ro/2009/859/planete-culturale…/legendele-dacilor-10856
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/20/intoarcerea-la-cele-dintai-intoarcerea-la-credinta/

  Că-n toate e un sâmbure de adevăr….

  * Istoria îşi bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se. * ( Iorga )
  * Nu e greu să găseşti adevărul, e greu să ai dorinţa de a-l găsi. * ( Iorga )

  Sibilla

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s