Gânduri aniversare

Prietenii de la Jurnalul National, carora le multumesc, au dedicat, si in acest an, un spatiu generos gandurilor mele la ceas aniversar. Iata articolul:

”Viaţa a învăţat-o că reţeta succesului este simplă. Muncă, responsabilitate, implicare. Şi un dram de noroc, fără de care nu se poate. Mai presus de toate, credinţa în Dumnezeu. „Tot viaţa m-a învăţat că pentru a-i înţelege pe oameni este important să încerci să vezi lucrurile din perspectiva lor. Să fii solidar cu ei. Să-ţi pese cu adevărat de necazurile lor, să-i ajuţi din convingere, nu din calculul rece al politicianului aflat în căutare de votanţi”, ne mărturisea Corina Creţu. Astăzi împlineşte 43 de ani. Îi urăm „La mulţi ani!”.

„Tocmai m-am întors din Statele Unite ale Americii, de la reuniunea Internaţionalei Socialiste, la care am participat în calitate de secretar execu­tiv al PSD pentru relaţiile internaţionale. Urmăresc cu îngrijorare ce se întâmplă în ţară şi mă gândesc ce se va întâmpla cu pensionarii şi bugetarii care vor avea de suferit de pe urma reducerii salariilor şi pensiilor. Încerc să aduc această problemă în faţa plenului Parlamentului European, pentru că mi se pare că pu­terea de la Bucureşti a ieşit de sub contro­lul cetăţenilor şi se comportă abuziv şi chiar totalitar. Este cazul să ne gân­dim dacă nu se impune, ală­turi de controlul Comisiei Euro­pe­ne asupra bugetelor statelor membre, şi un control asupra politicilor so­ciale, care, de pildă, să inter­zică sta­telor membre micşorarea pensiilor ca mijloc de reducere a deficitelor bu­getare.
În rest, este rutina activităţii din Parlamentul European, dar o rutină care rimează cu ordine şi eficienţă. Asta spre deosebire de haosul dâmboviţean, care a fost simpatic până la un punct, iar acum devine odios în ochii oamenilor, care aşteaptă altceva de la cei trimişi să le reprezinte interesele în Parlamentul de la Bucureşti.

În urmă şi înainte văd multe împliniri, destule oportunităţi fructificate, dar şi la fel de multe ratate, muncă, foarte multă muncă, satisfacţii, dar şi regrete, frustrări, ca toată lumea. Atunci când am ales o carieră în spaţiul public, întâi ca jurnalistă, apoi ca expert la Cotroceni. Eram liberă să decid, erau atâtea alegeri de făcut. Şi când eşti foarte tânăr, nu dai atenţie şi dezavantajelor şi vezi numai părţile bune ale lucrurilor. Cu timpul, graţie inevi­tabilelor cucuie, care devin chiar obligatorii, dacă vrei să reuşeşti, entuziasmul este temperat de raţiune. şi nu strică să-ţi iei, din când în când, momente de reflecţie, să-ţi faci un necesar bilanţ, să laşi în urmă un anume bagaj, afectiv vorbind, pentru a putea continua. Vreau să spun că în viaţa fiecăruia intervin momente de cumpănă, când simţi că nu mai poţi continua ca până atunci, că trebuie să schimbi ceva în viaţa ta. Dar dacă entuziasmul, şi chiar idealismul tinereţii nu s-au consumat, ai acel necesar «combustibil» necesar pentru a continua. Şi cel puţin până acum nu mi-am pierdut credinţa că pot face lucruri bune pentru oameni, că îi pot ajuta, că munca mea contează şi este apreciată.

Mi-aş dori să pot retrăi mo­mentele în care îi aveam alături de mine pe tata şi pe bunicii mei. Am în suflet vie această imagine a familiei întregi, la ea mă întorc când mi-e greu şi în ea îmi regăsesc puterea de a merge mai departe.
Eram încă din şcoală foarte pasionată de sport, de baschet mai ales. Apoi, a venit Revoluţia, am intrat în presă, ulterior în politică, în vârtejul acesta al evenimentelor ce s-au succedat foarte intens pentru noi toţi. De aceea, cred că azi am ajuns să apreciez cel mai mult fami­lia şi echilibrul interior. Nu e uşor, în vremuri atât de agitate, dar cred că e extrem de importantă această regăsire de sine.”

PS: Mediafax consacra un articol interesant sarbatorii de Sanziene.

29 de gânduri despre “Gânduri aniversare

 1. Pingback: Sînzîieni şi Sînzîiene … « Sfinxul

 2. Pingback: La Multi Ani, Corina Cretu! « Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

 3. Basescule, Jos Labele De Pe Presa Si Libertatea De Exprimare!

  De mai bine de cinci ani de zile de cand scriu si incerc sa lamuresc finalitatea actiunilor lui Basescu, am sustinut ca omu’ acesta nu are altceva in cap, decat desfiintarea statului de drept in Romania si instaurarea unei dictaturi, total subordonata interesului sau personal si indreptata impotriva interesului national, general.
  In tot acest timp am fost injurat, facut cu ou si cu otet, de catre pupinbasistii talibani din blogosfera, care au adus drept contra-agumente faptul ca in Europa de azi nu mai este posibila o dictatura, ba mai mult, faptul ca pana acum Basescu nu a bagat la puscarie niciun jurnalist care l-a criticat.
  Ei bine, iata, ca am avut dreptate si dupa ce si-a subordonat toate parghiile Puterii in stat, nestematele de pe coroana fiind Parlamentul, Guvernul si Curtea Constitutionala, a venit timpul sa termine si cu Presa, pe motiv ca aceasta ar fi o amenintare si o vulnerabilitate la adresa sigurantei si a interesului national.
  Toate bune si frumoase numai ca, neducandu-l mintea prea mult, nu s-a gandit ca invocarea interesului national in scenariul securistic copt de el pentru a lua gatul Presei, poate sa fie o arma cu doua taisuri, cu efect de bumerang, deoarece la o analiza mai atenta, nu Presa este cea care ameninta interesul national, ci prezenta sa la carma tarii, insotita de actiunile cu caracter antisocial si antinational pe care le-a luat si le ia in continuare intr-un mod total discretionar.
  Nu voi aduce ca argumente in acest sens gainariile si potlogariile ramase nesanctionate, care l-au imbogatit atat pe el, toata viata un amarat de bugetar, cat si pe membrii clanului sau, nici modul fraudulos in care si-a insusit cu japca al doilea mandat prezidential, ci voi face referire strict la actiunile intreprinse impotriva interesului national dupa criterii constitutionale.
  Din economie voi face trimitere la articole din Constitutie incalcate fara jena de actualul presedinte incepand cu Art.1(5), Art.12(4),Art.13, Art.16(2), Art.28, Art.34(2) etc. Cine nu ma crede, poate sa citeasca articolele respective si sa traga propriile concluzii.
  Totusi, din lungul sir al incalcarilor prevederilor constitutionale, cateva trebuie musai comentate, din perspectiva unui muritor de rand, diletant in Drept Constitutional, dar cu stiinta de a citi si intelege un text cat se poate de simplu si pe intelesul oricarui neavenit in domeniul juridic.
  Astfel Art.3 garanteaza libertatea de exprimare.
  Ori ceea ce vrea Basescu sa faca cu aceasta gaselnita de-a dreptul imbecila, nu numai ca ingradeste acest drept, ci il desfiinteaza sub sanctiunea incriminarii sale penale. Cu alte cuvinte daca indraznesti sa-l critici pe Basescu si regimul sau dictatorial-mafiot, obligatoriu atentezi la siguranta nationala si aduci, de pe pozitii de terorist, prejudicii grave interesului national. Deci, jurnalisti, ciocu’ mic si joc de glezne in asteptarea startului dat de Basescu pentru pupaturi de cur prezidential, ca altfel puscaria va mananca!
  Un alt articol din care Basescu a facut varza prin taierea discretionara a pensiilor si salariilor este Art.47(1) referitor la nivelul de trai, text care stipuleaza clar si fara echivoc ca “statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent”.
  Pai cata decenta putem contabiliza in urma masurilor aberante dictate de Basescu, in urma carora numerosi cetateni ai Romaniei vor iesi din aceasta iarna cu picioarele inainte, fara izmene pe ei (amanetate pentru plata imprumuturilor facute de Guvern) si cu panze de paianjeni şi turturi de foame si de frig la fund, pentru a fi cazati la loc de veci?
  Numai Dumnezeu poate sa dea raspuns la o asemenea intrebare.
  Dar poate cel mai evident mod de a atenta la interesul national, recunoscut public chiar de slujitorii Basescului, este cel in care Basescu si guvernantii lui ne-au mintit cu nerusinare, batandu-si joc la greu de prevederile Art.31, referitor la Dreptul la Informatie al cetateanului.
  Oare ce drept la informatie li s-a garantat romanilor, atata timp cat au fost mintiti crunt si de la obraz pe toate canalele oficiale, guvernamentale si prezidentiale, referitor la gravitatea situatiei economice a tarii, fata de care nu s-a luat absolut nicio masura de imbunatatire sau macar de limitare a efectelor dezastuoase ale crizei, numai din dorinta de a-i asigura basescului un al doilea mandat?
  Si cat de grav este atins interesul national astazi, in aceste momente in care Guvernul, depasit din toate punctele de vedere de evolutia crizei, gaseste in genocidul social solutia finala pentru a o depasi?
  Daca la toate acestea adaugam si modul rusinos si profund antinational in care parlamentarii Basescului au cedat in fata pretentiilor udemeriste de a se renunta la limba oficiala romana pentru studiul Isoriei si Geografiei patriei, avem un inceput corect de definitie a ceea ce si cine este Inamicul Public Numarul Unu al acestei tari si al interesului ei national, Inamic care trebuie musai izolat si indepartat de la Putere intru izbavirea acestui neam atat de incercat de vicisitudinile Istoriei.
  Presa a ramas, din fericire, singurul bastion necucerit de Basescu in marsul sau triumfal pentru instaurarea Dictaturii in Romania.

 4. Motto : La Mulţi Ani Doamnei noastre !

  Recent şi real

  La un concurs din programul „Vacanţa de vară” se cerea ca după lecturarea unui text, elevul să compună “Catrenul meu” folosind cuvinte cheie din acesta.
  Conformându-se, elevul Radu dintr-a VI-a a scris :

  Catren… cuminte

  Albi, portocalii, zei mici, pitici ;
  Miroase tare a politică pe-aici.
  Mai bine hai să fiu copil cuminte,
  Altfel mă bate domnul Preşedinte !

 5. În constelaţia Corinei, telescopul iubirii de oameni dezvăluie încă o stea din cele multe şi fericite, ascunse încă privirii, ce ţi le dorim.

 6. Deşi sunteţi la distanţă, la zi aniversară, vă urez multă sănătate şi împliniri pe toste planurile !
  Cu mult respect şi dragoste,
  Elena Badea
  PS – şi nooooooiiiiii ! org. PSD sector 3 vă pupă !
  LA MULŢI ANI !!!!

 7. Draga mea, iti urez si aici un sincer „La Multi Ani!” si multa sanatate, fericire si impliniri atat pe plan profesional cat si in plan sufletesc!

  Fie ca viata sa iti daruiasca cat mai mult senin si frumusete, „cucuiele” sa fie cat mai putine si cat mai rare, iar viata sa intre incet pe fagasul acela linistit care ne arata invatamintele si faptul ca drumul nostru a fost unul drept, implinit si cu multe, multe flori minunate pe margine!

  Inca odata…La Multi Ani!

 8. Băsescului: No offence mister president: închide ochii şi deschide larg hăhăind guriţa…
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/27/no-offence-mister-president-inchide-ochii-si-deschide-larg-hahaind-gurita/

  Aducere aminte, musai :

  * … cum e al nostru comandant suprem. Un Basescu care vorbeste despre Armata NATO, nu stie ce misiuni au baietii nostri acolo si nu a auzit pana acum ca 31 Aprilie nu exista in calendar. Mai mult avem un presedinte cu probleme mari. Summit-ul i-a iesit foarte bine si il laud pentru asta…. dar cum ramane cu suptul ca acum sunt mai multi licurici. O sa il cam doara falcile pentru ca trebuie sa presteze si in Vest si in Est. Oricum o face cu pasiune. E si obisnuit deja. Asa ca daca a mai aparut un mega licurici nici nu mai conteaza…. închide ochii şi deschide larg hăhăind guriţa.
  No offence mister president…don’t try AGAIN to destroy me ….this time i will call the russians and i will become also a big Lampyris noctiluca… *
  ( Mile )

  Noi … copiii unor oameni care nu sunt presedinti

  “Asta pute a facatura ordinara” am spus atunci in miez de noapte in Baghdad. Eram cu doi oameni pe care ii consideram prieteni si dezinteresati. Un ziarist si un om in uniforma. Au spus acelasi lucru ba chiar mi-au confirmat cu argumentele lor ca gandim la fel. Am vazut cu ochii nostri cel putin doi dintre noi ca povestea pe care se faceau spume in tara e mincinoasa. Nu o sa va zic care doi doar atat nu era decat un jurnalist intre cei doi. Una se abera in tara alta era concret la fata locului. Aveam dovezi. Unele au scapat si pe post dar orbiti de propriile fantezii oamenii momentului nu vedeau nimic in clar. A fost ce a fost. Nu mai vreau sa imi amintesc. A prins in Roamania. La Baghdad nu a prins si am spus-o. Am infruntat zmeul numit acum zeul si m-am tinut tare. Am pierdut imens. Am pierdut un om din cauza lui. Am pierdut o viata. Am ranit involuntar in jurul meu pe toti cei ce nu aveau pic de vina. Si asta numai pentru ca el s-a suparat si a scuipat cu foc. Mi-a fost frica atunci sa nu imi pierd si parintii si nu am spus-o pana acum. Nu am spus-o deloc doar pentru ca el sa nu imi afle punctele sensibile.
  Au trecut anii. Ranile s-au lins s-au cangrenizat poate chiar cele mai mici s-au si cicatrizat. Pe mine nu ma mai doare nimic. Eu sunt cel care a infruntat z(m)eul pentru prima data. Ii vad pe altii acum. Sunt raniti de aceeasi dihanie. Balaurul isi cere jertfa pentru a prospera.
  Ah cat de pervers poate sa fie un zmeo-zeu din asta. Plange si te musca. Rade si te arde. Se gudura si te inseala. Totul pentru a parea uman.
  Dar nu …EL TOTUSI ESTE ZMEU NU ZEU
  A plans de mila unui prieten si toata lumea a zis : asta DA OM!
  A plans de mila lui si a cauzei lui si toti au zis : II DAM VOTUL!
  Plange acum de mila fetitei neajutorate si sunt inca unii care spun : ARE DREPTATE!
  Cunosc doi din trei oameni….si mi-au cazut cu tronc. Sunt cei trei care au fost spulberati de napalmul ragait din senin de zmeu.
  Ei sunt oameni si arsurile ii dor. Nu sunt de fier deci au si sentimente. Gandul meu pleaca spre cel pe care nu il cunosc decat virtual. Un copil care trebuie sa vada cum tatal sau este perpelit pe rug doar pentru ca CE? ……… Oare acel “CE” are raspuns in mintea acelui copil? Oare el nu merita sa fie aparat mai dihai decat o fetiscana despre care stiam doar ca se fufaie si traieste cum acel copil poate nici nu are cum sa isi imagineze? Oare buzele ei nu costa mai mult decat manualele pe doi ani ale acelui copil? Oare masina cu care apare pe strazile capitalei si ale tarii nu este de 15 ori mai scumpa decat un Matiz? Oare copilul asta o sa inteleaga vreodata de ce e tatal lui mai presus decat tatal ei?….Eu cred ca DA!
  EU am inteles demult tot ce e legat de parintii mei. Sunt convins ca si baiatul cu nume de viteaz … sclipitor fiind … o sa dea clasa gramatical vorbind fetiscanei care e mai mare cu vreo 20 de ani ca el.
  Stiu ca parintii lui si ai mei o sa inteleaga si ca niciodata nu vor sa isi permita asemenea abuzuri. Dar cunoscand ambele situatii sunt convins ca nici nu au cum sa fie ticalosi cum a fost z(m)eul.
  MILE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s