Guvernul repetent

Profesorul Boc a cazut si la drept constitutional. Curtea a adoptat in aceasta dimineata o decizie esentiala pentru respectarea legalitatii, precum si pentru situatia sociala, grav amenintata de curba de sacrificiu pe care Guvernul Boc a incercat sa o impuna cetatenilor.

Nu este numai o ironie ca legile asumate de un cabinet condus un profesor de drept constitutional sunt respinse tocmai pentru neconformitatea lor cu legea fundamentala. Este inca o dovada a incompetentei acestui guvern care s-a aratat complet incapabil sa gaseasca o solutie de iesire din fundatura in care a impins tara.

Protestele de strada, din ce in ce mai violente, sunt un barometru elocvent al starii de spirit a populatiei si un avertisment sever pentru ceea ce poate urma. Decizia Curtii a salvat milioane de pensionari, asigurandu-le, pentru o vreme, supravietuirea. Chiar daca s-a stabilit ca reducerea salariilor bugetarilor nu incalca prevederile Constitutiei, aceasta masura ramane imorala si inumana, mai ales in conditiile in care situatia economica se agraveaza de la o zi la alta.

E nevoie vitala atat de eliminarea clientelei politice si a gaurilor negre din buget, perpetuate in ciuda demagogiei in favoarea austeritatii, cat si de masuri concrete de relansare economica si de creare de locuri de munca. Iar Guvernul Boc si-a aratat clar incapacitatea de a produce solutii si a pierdut orice credibilitate in fata cetatenilor. Acest guvern trebuie sa iasa din scena, altfel ne vom invarti in continuare in cerc inchis, irosind timp extrem de pretios. Azi rasuflam usurati, dar maine?

Anunțuri

12 gânduri despre “Guvernul repetent

 1. VA ROG A NU CENZURA ADEVARUL !

  BUCURESTI CENTRUL EUROPEAN AL QUEDA.
  S.O.S –
  , Cu cateva saptamani in urma GUVERNUL SUA DECLARA BUCURESTIUL CA CENTRUL FINANCIALAL QUEDA IAR SEFUL EI CA MESAGERUL PERSONAL AL LUI BEN -LADEN SI OM DE LEGATURA CU RESTUL ORGANIZATIEI.
  Aceasta declaratie oficiala este semnata de un membru al guvernului SUA : UNDER SECRETARY FOR TERORISM AND FINANCIAL TERORISM STUART LEVEY.
  ROMANII AU DREPTUL SA AFLE ADEVARUL !
  CITITI ARTICOLUL COMPLECT http://devanewyork.blogspot.com/
  AL AL – DULAYMI A DECLARAT ANCHETATORILOR AMERICANI : „I-AM CUMPARAT PE TOTI INCLUSIV PE PRESEDINTELE ROMANIEI ! ”

  Robert Horvath zarist de investigatii SUA.

  „INCEPAND CU JUMATATEA ANULUI 2007 AL DULAYMI A FOST RESPONSABIL (SEFUL ) RETELEI AL QUEDA DIN EUROPA ALCATUITA DIN DOUA CELULE INCLUSIV UNUL IN BUCURESTI iROMANIA,CARE AU FINANTAT AL -QUEDA IN EUROPA PRIN CONTRABANDA DE TIGARI SI CAFEA Al-Dulaymi este responsabil pentru a facilita formarea, echiparea şi circulaţia de luptători străini în Irak, prin recrutarea de musulmani în Europa pentru a ajuta Al-Qai’da prin fonduri de contrabandă sau arme, sau lupta împotriva Forţelor Multinaţionale din Irak. „

 2. Lecţie de fiscalitate (preluare de la amici).

  Într-o dimineaţă, stăpânitorul unei cetăţi fu trezit de nişte strigăte care se auzeau din piaţă: „Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat!”. Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulţime de muşterii. „Trebuie să fie tare bune merele alea”, îşi spuse mai-marele cetăţii şi, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci: „Ia cinci galbeni şi mergi în piaţă să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Primul sfetnic îl chemă pe paharnic şi îi spuse: „Uite patru galbeni, du-te şi cumpără mere”. Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului: „Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni şi îl trimise în piaţă. Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveţ şi îi luă la rost: „Hei, ce tot strigi aşa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetăţii, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere”.
  Zis şi făcut. Întors la şeful său, străjerul se lăudă: „Am făcut un târg nemaipomenit. Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruţa cu mere a tărgoveţului”. Primul străjer merse la stolnic: „M-am târguit şi, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reuşit să cumpăr un sac cu mere!”. Stolnicul – repede la paharnic: „Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere”. Paharnicul dosi jumătate din cantitate şi apoi merse la primul sfetnic: „Iată, cei patru galbeni
  mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere”. Iar primul sfetnic se înfăţişă dinaintea stăpînitorului cetăţii şi glăsui: „Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reuşit să târguiesc decât cinci mere”.
  Mai-marele cetăţii muşcă dintr-un măr şi cugetă: „Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Şi, cu toate astea, târgoveţul acela avea o mulţime de cumpărători. Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile!”

 3. Se-neacă Preşeintele

  S-a dat de mult alarma : om la apă !
  Semn că Traian Băsescu „se adapă”
  Cu oarece dejecţii fermentate ale crizei,
  Scăpate de la “urşi”, la marginea banchizei,
  Ce se topeşte-n arşiţa solară a răbdării
  Celor ce mişcă ceasul mut al răzbunării.

  Pe punte râde gloata arătându-i membru’,
  Specific latinesc într-un moment funebru.
  Ici-colo se lansează colaci cu lumânări
  Pe care să stea hoitul, plutind, pe subsuori.
  De-acum, catastrofal, se va porni vendeta;
  Norii de ură se golesc, de tremură planeta !

 4. Sint pe ultima suta de metri lupta si ei dar degeaba sint la pamint in strategii de investiti si dezvoltare a sectoarelor economice ,mai bine adunau bani si plateau un ministru din extern si probabil nu mai era atita zarva

 5. Centrul de informare ONU pt România :
  * In pofida existentei unui cadru institutional si legal pentru prevenirea torturii impresionant, aceasta este inca tolerata pe scara larga sau chiar practicata de guverne, iar impunitatea inca persista. Ziua internationala pentru sprijinirea victimelor torturii este o ocazie de reafirmare a dreptului de a trai fara teama de tortura a tuturor barbatilor si femeilor. Nu exista justificare pentru tortura sau pentru orice alta forma de tratament sau pedeapsa crude, inumane si degradante in nicio societate, nicio perioada si in nici un fel de circumstante. ( … )
  Cu ocazia acestei Zile internationale pentru sprijinirea victimelor torturii, sa reafirmam drepturile inalienabile si demnitatea tututor oamenilor, barbati si femei. Sa ne ridicam in lupta impotriva torturii si cruzimii, a tratamentului si pedepsei degradante si inumane, oriunde ar avea loc. *

  Va să zică :
  Guvernul criminal Băsescu-Udrea-Boc, aplică rele tratamente cetăţenilor României, săvârşesc cu bună ştiinţă atentate la Democraţie, Demnitatea cetăţenilor, prin deciziile luate încalcă Drepturile Omului, încalcă prevederile Constituţiei, etc…
  Ce are de spus ONU ?? Cum ne sprijină în lupta cu Dictatorul Băsescu ?? L-a tras careva de mânecă pe acest nemernic ? Tortura e şi trauma psihică la care expertul Băsescu ne supune zilnic prin intermediul * măreţiilor * de idei ce-i tot trec prin mansardă, tortură e ŞI înfometarea populaţiei , nu-i aşa … ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s