Dupa ei, potopul

In aceasta situatie deosebit de grava cu care ne confruntam si in care avem nevoie de sprijin, e greu sa pledezi pentru solidaritate europeana, cata vreme cei indrituiti nu fac minimul efort de a solicita sprijinul necesar. Exista Mecanismul European de Protectie Civila, ca instrument european de actiune, pe care tarile membre ale UE nu trebuie decat sa-l puna in miscare. Romania a cerut activarea abia in 2 iulie.

De asemenea, pentru Fondul de Solidaritate al UE e un termen de 10 saptamani de la producerea primelor daune pentru a putea fi accesat… Dar cine sa se ocupe de asta, cand unii dintre responsabilii guvernamentali sunt prinsi in dezbateri fara sfarsit, iar ceilalti se inghesuie inutil printre ape?…

Nu pot sa trec nici peste imaginile din aceste zile, tot mai socante pe masura ce presedintele Basescu se incapataneaza sa se afle in treaba in zonele sinistrate, pentru ca ele reflecta ruptura totala dintre conducerea statului si cetateni, precum si lipsa oricarei empatii, compasiuni si responsabilitati fata de victimele unei duble catastrofe: social-economica si naturala. Bietii oameni sunt vinovati pentru ca au avut casele in calea apei si pentru ca nu-si platesc asigurari din veniturile care, in foarte multe cazuri, abia le asigurau supravietuirea inainte de masurile de austeritate si supraimpozitare luate de Guvernul Boc. Victimele inundatiilor sunt si mai vinovate, insa, pentru ca indraznesc sa-si strige disperarea. La urma urmei, cetatenii sunt vinovati pentru ca exista si incurca inca din momentul in care si-au indeplinit menirea la alegeri.

Dumnezeu cu mila!

13 gânduri despre “Dupa ei, potopul

 1. asa cum foarte multi au spus-o pana acum, memoria colectiva tine pana la …retragerea apelor; daca peste 2 luni ar avea loc alegeri prezidentiale si in campania aferenta o vom vedea pe elena din troja(n) crosetand pe malul siretul si pe dd de la zero tv cu elodia in brate pe malul prutului, ghici cine ajunge in turul doi?

 2. Pingback: Adrian Nastase critica lipsa de competenta a Guvernului « Hai ca se poate!

 3. În timp ce clasa politică se joacă cu politica, în timp ce pe la TV apar tot felul de „specialişti” care vorbesc doct… lumea întreagă se pregăteşte pentru lagăre de concentrare. De data aceasta Potopul nu va fi diluvian, ci economic. Cine nu va reuşi să-şi clădească o arcă cu valori în afara banilor, va sfârşi înfometat.

  Recentele inundaţii mi-au arătat exact la ce trebuie să mă aştept de la clasa politică românească atunci când cracul financiar se va produce cu adevărat, în 2020 sau mai repede… PANICĂ.

 4. Pingback: ION ILIESCU DESPRE INUNDATII « Hai ca se poate!

 5. Am citit ca Basescu le-ar fi reprosat sinistratilor ca, pentru ca ei cer salarii si pensii mari statul nu are bani sa le construiasca diguri. Nedemn de un sef de stat.

 6. Dl Gitenstein, Ambasadorul SUA la Bucuresti, are oricind o replica optimista (preluata de la Barack): „Yes, we can!”.

  „Aici, în România, faceţi eforturi de reformare şi modernizare a statului şi a economiei. Totul pentru a împlini visul de a crea acea societate a oportunităţilor, pentru care şi-au dat viaţa tinerii patrioţi români în urmă cu 20 de ani. Nu ar trebui să existe diferenţe de opinii asupra acestor subiecte şi ştim că nu va fi simplu”

  Mi se pare interesanta aceasta imbarbatare a romanilor de catre trimisul SUA. Asa, ca un tata spiritual. Probabil vad si ei pesimismul despre sistemul pe care l-au instalat in Romania (pardon, cu voia noastra). Totusi, nu pot sa ma intreb de ce „nu ar trebui sa existe diferente de opinii” pe orice subiect. Mai ales in dezbaterea despre modernizarea statului, varianta Basescu & hunta.

  http://www.mediafax.ro/politic/gitenstein-recomanda-romanilor-sa-inlocuiasca-expresia-asta-e-viata-cu-yes-we-can-6482066

 7. Din păcate

  Şeful cel mare e nebun !
  Regret, dar trebuie s-o spun.
  Voi cei din preajmă îl ştiaţi;
  Nu staţi pe gânduri, să-l legaţi.

  Nene pricepe dacă poţi, că presa
  Nu poate fi totuna cu metresa.
  Ea te dezbracă-n curul gol…
  Şezi fain, şi las-o mai domol.

  Eşti în fecale proprii, pân’ la nas
  Dar juri (minţind) că-i ananas.
  O ţară-ntreagă stă pe brânci ;
  Nici nu te-ntreabă ce mănânci.

  Copii şi nepoţii noştrii bunăoară
  Chemaţi ca să răscumpere o ţară,
  Te-or judeca, jigodie de câine…
  Cu sânge-n ochi, şi azi, şi mâine.

  P.S.
  Mi-e teamă a mai invoca potopul ;
  Ca spaima adierii ce înclină plopul
  Sortit s-ajungă linguri pentru masă
  Sau pluta celui rămas fără de casă !

 8. Pingback: STRIG URAAAA « Hai ca se poate!

 9. Titlul I – Principii generale

  Articolul 1 Statul roman
  (1) Romania este un stat de hoti, antinational, supus camarilei suverane, strans unit in jurul acesteia in mod iremediabil.
  (2) Forma de guvernamant a statului roman este Traian Basescu.
  (3) Romania este stat de sanchi, nedemocratic si antisocial, in care demnitatea spagii, drepturile si libertatile oamenilor de afaceri apropiati puterii, libera dezvoltare a conturilor bancare ale acestora, nedreptatea si clientelismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor poporului roman, si sunt garantate.
  (4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor — Traian Basescu, Emil Boc si Partidul Democrat Liberal — in cadrul aranjamentelor de culise.
  (5) In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei lui Traian Basescu si a camarilei sale este obligatorie.
  Articolul 2 Suveranitatea
  (1) Lumina rasare de la Bruxelles!
  (2) Suveranitatea nationala apartine Uniunii Europene, care o exercita prin organele sale reprezentative, Gaz de France Suez, E.ON Ruhrgas, E.ON Energie, Veolia (ex-Vivendi), Lafarge, Saint-Gobain, Arcelor-Mittal, Danone, Tnuva, Carrefour, Cora, Auchan, Delhaize, Kaufland, METRO, SELGROS, si alte multinationale, precum si prin intermediul bancilor straine cu sucursale pe teritoriul Romaniei.
  (3) Nici un grup altul decat PDL si nici un mogul nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.

  Articolul 3 Teritoriul
  (1) Teritoriul Romaniei, in mod surprinzator, exista.
  (2) Frontierele tarii sunt in mod inexplicabil, aceleasi de multa vreme.
  (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, in feude ale baronilor locali, precum si Municipiul Bucuresti.
  (4) Pana la venirea chinezilor in Europa, pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine.

  Articolul 4 Unitatea poporului si egalitatea intre cetateni
  (1) Statul are ca fundament unitatea in cuget si simtiri a poporului roman si solidaritatea cetatenilor sai cu camarila prezidentiala.
  (2) Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, mai putin cei care au reusit s-o stearga in Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, Franta, Canada, SUA, Australia, Noua Zeelanda.

  Articolul 5 Cetatenia
  (1) Cetatenia romana se dobandeste, ca un blestem suprem, la nastere sau, daca cineva este atat de idiot incat s-o vrea, la cerere.
  (2) Cetatenia romana nu poate fi retrasa aceluia care a dobandit-o prin nastere.

  Articolele 6-7
  Abrogate.

  Articolul 8 Pluralismul si partidele politice
  (1) Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a crearii unei aparente de stat de drept.
  (2) Partidele politice contribuie la pastrarea unei aparente de pluralism avand ca scop, de fiecare data, suprematia Partidului Democrat Liberal, chezasia libertatii si neatarnarii camarilei prezidentiale.

  Articolul 9 Sindicatele, patronatele si asociatiile profesionale
  Sindicatele, patronatele si asociatiile profesionale se constituie si isi desfasoara activitatea potrivit obiectivului de a da populatiei mijloace de refulare in momente de restriste, iar agentilor economici iluzia ca-si pot desfasura activitatea fara sa cotizeze la PDL, ceea ce este, neindoios, o iluzie.

  Articolul 10 Relatii internationale
  Romania este un sclav supus si obedient in fata Uniunii Europene si a NATO, cu exceptia cazurilor cand ar vrea ea sa fie slugarnica, dar ii lipsesc resursele.

  Articolul 11 Dreptul international si dreptul intern
  Statul roman se obliga sa faca totul pentru a parea ca-si respecta obligatiile ce-i revin din tratatele la care este parte.

  Articolul 12 Simboluri nationale
  (1) Drapelul Romaniei este tricolor; culorile sunt asezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru ca pacient care se asfixiaza, galben ca unul caruia nu i-a schimbat nimeni plosca, rosu ca sangele pe care nu i-l opreste nimeni.
  (2) Ziua nationala a Romaniei este ziua de nastere a lui Traian Basescu.
  (3) Imnul national al Romaniei este “Pusca si cureaua lata”.

  Articolul 13 Limba oficiala
  In Romania, limba oficiala este limba romana, manca-ti-as.

  Articolul 14 Capitala
  Capitala Romaniei este municipiul Bucuresti.

  Titlul II – Drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale
  Capitolul I – Dispozitii comune

  Articolul 15 Universalitatea
  Cetatenii beneficiaza de dreptul de a-l venera pe Traian Basescu si pe persoanele agreate de acesta.

  Articolul 16 Egalitatea in drepturi
  (1) Cetatenii Emil Boc, Elena Udrea, Adriean Videanu, Radu Berceanu sunt egali in fata lui Traian Basescu.
  (2) Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, in conditiile legii, de persoanele alese in acest scop de Traian Basescu, la recomandarea Partidului Democrat Liberal.

  Articolele 17-20
  Abrogate.

  Articolul 21 Accesul liber la justitie
  (1) Orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime.
  (2) Justitia nu va lua nici o masura pentru satisfacerea unor astfel de cereri. In cazuri exceptionale, dupa scurgerea unei perioade de tergiversare de 15-20 de ani, se pot ingadui rezolvari ale unor cazuri in spiritul dreptatii, daca petentul se mai afla in viata.

  Capitolul II – Drepturile si libertatile fundamentale

  Articolele 22-28
  Abrogate

  Articolul 29
  Libertatea gandirii si a opiniilor favorabile Presedintelui si camarilei acestuia, precum si libertatea credintei crestin-ortodoxe nu pot fi ingradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie critica fata de presedintele Traian Basescu ori fata de Patriarhul BOR.

  Articolul 30 Libertatea de exprimare
  Libertatea de exprimare a gandurilor de multumire fata de parintele natiunii, Traian Basescu, ca si a oricaror ode adresate acestuia este inviolabila.

  Articolul 31 Dreptul la informatie
  Dreptul persoanei de a avea acces la orice manipulare, diversiune sau intoxicare lansata de Presedinte nu poate fi ingradit.

  Articolul 32 Dreptul la invatatura
  Abrogat.

  Articolul 33 Accesul la cultura
  Abrogat.

  Articolul 34 Dreptul la ocrotirea sanatatii
  Abrogat.

  Articolul 35 Dreptul la mediu sanatos
  Abrogat.

  Articolul 36 Dreptul de vot
  (1) Cetatenii au drept de vot de la varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv.
  (2) Se recomanda cetatenilor sa voteze, ori de cate ori au ocazia, candidatii Partidului Democrat Liberal.

  Articolul 37 Dreptul de a fi ales
  Au dreptul de a fi alesi cetatenii cu drept de vot care indeplinesc conditiile prevazute de jocurile de culise din Partidul Democrat Liberal.

  Articolul 38 Dreptul de a fi ales in Parlamentul European
  In conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, Elena Basescu, Gigi Becali si, in mod exceptional alte persoane, au dreptul de a alege si de a fi alesi in Parlamentul European.

  Articolul 39 Libertatea intrunirilor
  Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere, caci tot nu servesc la nimic.

  Articolul 40 Dreptul de asociere
  (1) Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere.
  (2) Partidele sau organizatiile care se dovedesc a aduce atingere intereselor Partidului Democrat Liberal sunt neconstitutionale.

  Articolul 41 Munca si protectia sociala a muncii
  Dreptul la somaj este garantat prin lege. Plata unui ajutor de somaj este un privilegiu care va fi acordat de la caz la caz, iar cuantumul acestuia va fi nesemnificativ.

  Articolele 42-46
  Abrogate.

  Articolul 47 Nivelul de trai
  (1) Statul este obligat sa ia masuri de subminare a economiei de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai cat mai mizerabil cu putinta.
  (2) Dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutor de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private prevazute de lege este facultativ si nerecomandat.

  Articolele 48-53
  Abrogate.

  Capitolul III – Indatoririle fundamentale

  Articolul 54 Fidelitatea fata de Traian Basescu
  Fidelitatea fata de Traian Basescu este sacra.

  Articolele 55-57
  Abrogate.

  Capitolul IV – Avocatul Poporului
  Abrogat.

  Titlul III – Autoritatile publice
  Capitolul I Parlamentul
  Sectiunea 1 Organizare si functionare

  Articolul 61 Rolul si structura
  Parlamentul este organul reprezentativ suprem al Partidului Democrat Liberal.

  Articolele 62-79
  Abrogate.

  Capitolul II – Presedintele Romaniei

  Articolul 80 Rolul Presedintelui
  (1) Presedintele Romaniei reprezinta interesele sale si ale camarilei sale.
  (2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea intereselor economice si de alta natura ale camarilei sale.

  Articolul 81 Alegerea Presedintelui
  Presedintele Romaniei este ales in persoana lui Traian Basescu.

  Articolele 82-84
  Abrogate.

  Articolul 85 Numirea Guvernului
  Presedintele Romaniei il desemneaza pe Emil Boc in calitatea de prim-ministru.

  Articolele 86-93
  Abrogate.

  Articolul 94 Alte atributii
  Presedintele Romaniei indeplineste si oricare alte atributii.

  Articolele 95-101
  Abrogate.

  Capitolul III – Guvernul

  Articolul 102 Rolul si structura
  Guvernul este alcatuit din prim-ministrul Emil Boc, ministri si alti membri ai camarilei.

  Articolul 103 Investitura
  Presedintele Romaniei il desemneaza pe Emil Boc pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii Partidului Democrat Liberal.

  Articolele 104-106
  Abrogate.

  Articolul 107 Primul-ministru
  Primul-ministru Emil Boc raspunde la apelurile telefonice primite de la presedintele Traian Basescu.

  Articolul 108 Actele Guvernului
  Guvernul adopta hotarari si ordonante, in conformitate cu indicatiile primite de la presedintele Traian Basescu.

  Articolele 109-110
  Abrogate.

  Capitolul IV – Raporturile Parlamentului cu Guvernul
  Abrogat.

  Capitolul V – Administratia publica
  Sectiunea 1 – Administratia publica centrala de specialitate

  Articolul 116 Structura
  Ministerele se organizeaza numai in subordinea camarilei prezidentiale.

  Articolele 117-120
  Abrogate.

  Articolul 121 Autoritati comunale si orasenesti
  Autoritatile administratiei publice, prin care se realizeaza autonomia locala in comune si in orase, sunt consiliile locale formate din persoanele desemnate de Partidul Democrat Liberal.

  Articolul 122 Consiliul judetean
  Consiliul judetean este autoritatea administratiei publice pentru coordonarea activitatii consiliilor comunale si orasenesti, in vederea realizarii intereselor Partidul Democrat Liberal.

  Articolul 123.
  Abrogat.

  Capitolul VI Autoritatea judecatoreasca
  Abrogat.

  Titlul IV – Economia si finantele publice

  Articolul 135 Economia
  Economia Romaniei este economie de cumetrie.

  Articolele 136-138
  Abrogate.

  Articolul 139 Impozite, taxe si alte contributii
  Impozitele, taxele si orice alte venituri ale bugetului de stat si ale bugetului asigurarilor sociale de stat se obtin prin spolierea cetatenilor.

  Articolele 140-141
  Abrogate.

  Titlul V – Curtea Constitutionala
  Abrogat.

  Titlul VI – Integrarea euroatlantica

  Articolul 148 Integrarea in Uniunea Europeana
  Da.

  Articolul 149 Aderarea la Tratatul Atlanticului de Nord
  Da.

  Titlul VII – Revizuirea Constitutiei
  Abrogat.

  Titlul VIII – Dispozitii finale si tranzitorii

  Articolul 153
  Ciocul mic si joc de glezne

 10. Pingback: Stiri de ultima ora « Societate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s