Colegului Cristian Preda, despre PDL, partidul virginelor matroane

Cristian Preda, colegul meu din Parlamentul European, tună şi fulgeră împotriva lui Victor Ponta. „Domnul Victor Ponta e de neoprit. Dimineaţa ne spune că PDL e fascist. La prânz, aflăm că Băsescu avea un plan secret de distrugere a PSD. Seara, adormim liniştiţi auzind de la acelaşi Ponta că, spre deosebire de alţi lideri planetari de rangul dlui Orban, domnia sa gândeşte înainte de a vorbi. Intervenţiile dlui Ponta nu sunt foarte bogate în fapte şi explicaţii. Nu ştim de ce PDL e fascist, nici ce s-a ales de planul Preşedintelui şi cu atât mai puţin dacă relaţia gândire-discurs e stabilă. Domnul preşedinte PSD califică fără a lămuri. Distribuie anateme fără să clipească. Stigmatizează fără să-i pese cine va duce povara cuvintelor.”

Dacă aceste acuze ar veni din partea cuiva care nu are nicio tangenţă cu PDL, ştiu eu, poate ne-am mai gandi. Dar domnul Preda este membru al PDL, partidul care a cuprins ca o caracatiţă întreaga construcţie instituţională a ţării şi o sufocă. Este greu de spus că ar fi partid-stat. O astfel de caracterizare ar suna ca o apreciere la adresa PDL. Nu, este partidul-mafie, care a dus pe noi culmi cumetria politică şi economică. Nu-i reamintesc domnului Preda despre ce este vorba. Lista ar fi prea lungă şi plictisitoare. Şi câtă vreme celor da la DNA nu le pasă, înşirarea unor nume nu foloseşte la nimic. De ce este fascist partidul domnului Preda, condus de domnul Băsescu? Simplu: pentru că foloseşte instituţiile statului şi creează legislaţie special pentru a-şi elimina adversarii politici. Când a fost vorba despre Adrian Năstase, DNA, condusă de omul uns de Traian Băsescu în fruntea instituţiei, deşi din cauza sa România a pierdut două procese la CEDO, a pus în operă un adevărat linşaj mediatic. Când este vorba despre doamna Ridzi, cazul parcă nici nu există, deşi faptele sunt mai mult decât elocvente. Instituţiile statului au fost folosite şi împotriva unor oameni de afaceri, care, după ce au fost „pregătiţi psihologic”, şi-au vândut afacerile cui trebuie şi brusc au scăpat de necazuri. Sunt lucruri care s-au întâmplat şi in Germania lui Hitler, e drept, la o scară mai mare. Dar nu scara contează, ci mecanismele. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu exista mecanismul moderator al condiţiilor de apartenenţă la UE şi NATO? Ce ar fi făcut PDL şi Traian Băsescu, lăsaţi de capul lor, când şi aşa Roberta Anastase supune la vot o lege până obţine rezultatul convenabil celor două entităţi? Poate ne explică domnul Preda fascinaţia unora dintre colegii domniei sale pentru fascism. Poate ne explică parabola aia cu grasul bugetar căţărat în spinarea slabului privat, de unde este luată şi cine erau personajele din propaganda nazistă, care a inspirat-o. Poate ne explică şi ura tot mai evidentă a lui Traian Băsescu împotriva unor categorii sociale, asmuţirea unora împotriva altora, şi poate mai vorbim despre cine lipeşte etichete şi de ce. Până atunci avem un partid al matroanelor care se dau virgine, şi care roşesc feciorelnic când te împroaşcă în gura mare cu măscări. Sigur, ipocrizia este omenească, dar are şi ea nişte limite. Poate meditează şi la asta domnul Preda. In rest, chiar il respect pentru ceea ce face in Parlamentul European.

Reclame

6 gânduri despre “Colegului Cristian Preda, despre PDL, partidul virginelor matroane

 1. Jianu Liviu-Florian are o poezie care cred că s-ar potrivi…

  Obrazul celalalt
  lui Nicolae pacatosul

  Cand a primit de la cel staret doua palme,
  Atat de crunt in el s-a necajit,
  L-ar fi lovit, si i-ar fi tras doua sudalme,
  Dar l-a-nfruntat, si in chilie a fugit –

  Si-l intreba pe Dumnezeu langa icoana
  Cu ce-a gresit el staretului? cand?
  Si-avea in suflet doar genuni si rana,
  Ca-i urgisit de staretul natang –

  Si a venit la el un inger care
  I-a spus: Nu plange, nu fii ticalos,
  Smerenia ti-a pus la incercare
  Batranul staret, si ai fost falos –

  Caci palmuit de mana lui de lana,
  Se cade mana lui sa o saruti,
  Si sa il rogi sa-ti ierte pasii pana
  Se vor preface-n glas de nou nascuti –

  Dar tu l-ai fi lovit, cu mana dreapta,
  Si-apoi ai plans c-ai fost nedreptatit,
  Si-ai alergat la judecata-nalta,
  Cand se cadea-n genunchi sa-l fi privit –

  Acum la staret du-te si te roaga
  Sa-ti ierte tot, pacat dupa pacat,
  Si alta data, cand primesti o palma,
  Intoarce si obrazul celalalt!

  Nici nu are importanţă dreptatea, nu are importanţă nici cine a început sau de ce a început, cu siguranţă însă că o cursă a discursului violent escaladează cele mai înalte culmi ale durerii.

 2. Nu pot sa spun ca PDL este un partid fascist, dar as spune ca, la fel de periculos, exista multe elemente ce le regasim in politicile si practicile sale ne-democratice, care tin de fascism:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Fascism

  Dar, fara sa ma doara capul, afirm foarte lejer ca, fascist sau nu, este un partid care a adus Romania in colaps, si care a promovat politici anti-nationale, atit in Romania cit si in UE. Scopul lor a fost insistent de a distruge stinga romaneasca, de a elimina prin mijloace nedemocratice pe toti cei care nu gindesc ca ei, si de a instaura in Romania o „dictatura chelioasa”, ca doar noi toti ne tragem din Traian Basescu, asa cum ne invata Elena Udrea.

  Am prieteni care se reintorc din vizita in Romania cu sufletul greu, din cauza dezatrului portocaliu. Asta este adevarata catastrofa naturala: regimul de termite portocalii care au ros tot ce se putea si au adus tara la sapa de lemn.

  As vrea sa va doresc weekend placut, concediu placut si vara linistita, dar nu pot. Nu pot decit sa va sustin pentru instaurarea democratiei in Romania si eliminarea acestui sistem parazit, care nu stie si nu poate, dar care isi indeasa in conturile bancare toate bogatiile stoarse de la poporul roman, in numele caruia fara rusine declara ca administreaza tara. Romania a ajuns o mare Caracatita de interese mafiote, sprijinite de puterea portocalie, in detrimentul romanilor!

 3. Îi dau dreptate slugoiului băsescoid. Partidul prezidenţial nu este fascist, pentru că Mussolini nu a aplicat ”soluţia finală”. PD minus L este partid nazist. Scopul este acelaşi, metodele diferă. Şi Hitler a început cu bătrânii şi bolnavii. Doar că procesul de exterminare pus la cale de strabistul de la Cotroceni este mai lent.

 4. Pingback: Ambasadorul R P Chineze a donat 5000 de dolari pentru victimile inundatiilor « Hai ca se poate!

 5. Fiecare dintre noi se perfectionaza, zilnic, in OMISIUNE. Poti sa transmiti multe ticalosii doar alegand cu mare mestesug vorbele.
  Iar domnul Preda este un bun mestesugar!

 6. Asa,ca o curiozitate…ce face Domnul preda la Parlamentul European?! Se amuza de salutul francez atribuit romanilor,a ascultat interzis replica presedintelui FMI care tosmai il contrazicea pe presedintele Basescu, dadea cumva replica mediei franceze referitoare la confuzia dintre rromi si romani? Subtire tare in calitate de presedinte al Comisiei tarilor francofone. Niste poze cu diversi ,comentarii a unor carti si din cand in cand cerneala de sepie otravita dupa ce se termina cate o emisiune TV…Deci: ce face constructiv ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s