Esecul guvernamental in oglinda internationala

Una din trasaturile cele mai periculoase ale actualei guvernari este impredictibilitatea, care deruteaza pana la panica atat cetatenii, cat si investitorii, cati au mai ramas. Nu a fost marita bine TVA, ca se si vorbeste de scaderea ei, dupa ce toate preturile au fost date peste cap. Pe de alta parte, dupa ani de sustinere indarjita a cotei unice, acum PD-L incepe sa ajunga la vorba noastra, a celor din PSD, luand in calcul introducerea cotei progresive. E, asadar, un haos nu doar la nivel de declaratii din partea puterii, ci si in planul actiunii, totul tradand lipsa unei viziuni coerente pentru scoaterea tarii din criza.

Dincolo de imprevizibilul care sporeste tensiunea acestei perioade, marirea excesiva si nediferentiata a TVA risca sa distruga un mediu economic deja subrezit si sa saraceasca si mai mult o populatie grav lovita de pierderea locurilor de munca si de reducerile de salarii.

In acest timp, insa, nu se ia nici o masura impotriva clientelei politice si a coruptiei generalizate. De ce nu au inceput, de exemplu, masurile de austeritate cu reducerile de posturi de secretar de stat si de subprefect, abia acum anuntate, dupa luni de zile de discutii despre necesitatea reducerii cheltuielilor bugetare?

De asemenea, mi se pare foarte ingrijoratoare amenintarile cu impozitarea pensiilor, ceea ce ar reprezinta o ilegalitate, pentru ca pensiile nu sunt un venit, ci un drept castigat dupa ani de munca si contributii la asigurarile sociale de stat. Nu e normal sa mai impozitezi o data un „depozit” dintr-un salariu care a fost deja impozitat o data de stat. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca acesti bani au fost utilizati de-a lungul anilor de catre stat.

La randul lor, taierile de salarii pentru bugetari sunt pe cale sa determine un exod al specialistilor care mai ramasesera, in special din educatie si sanatate, domenii din care se pleaca masiv in strainatate. Din pacate, nimeni la PD-L nu se gandeste la efectul pe termen mediu si lung al acestor masuri asupra starii de sanatate a cetatenilor si a calitatii procesului de invatamant.

Nu in ultimul rand, taierea subventiilor la incalzire va face pretul la intretinere prohibitiv pentru cetateni, ceea ce, la iarna, se va dovedi cu adevarat un atentat direct la siguranta oamenilor.

Pentru tot acest tablou sumbru mi se par relevante doua materiale aparute in aceste zile in presa internationala: un articol publicat de prestigiosul Financial Times si un reportaj difuzat de postul de televiziune France24.

Financial Times subliniaza, vorbind despre contractia economica si cresterea inflatiei in Romania, ca „este evident atât pentru români, cât şi pentru investitorii internaţionali, că lucrurile nu se vor îmbunătăţi prea curând”. Concluzia este revelatoare: „România are un guvern care este în cel mai bun caz disfuncţional şi în cel mai rău caz incompetent. Traian Băsescu, preşedintele ţării, se comportă precum un taur într-un magazin de porţelanuri fine„. Comentariul Financial Times se incheie cu un avertisment sever: „Reducerea cheltuielilor salariale umflate din sectorul public cu 25% şi eliminarea, cu aproximaţie, a unuia din fiecare şapte locuri de muncă din rândul bugetarilor, într-o perioadă caracterizată deja de greutăţi economice, prevestesc o iarnă plină de nemulţumire în România„.

Este semnificativ cum vede si presa franceza un alt subiect aruncat recent in dezbatere: presa, ca amenintare la adresa sigurantei nationale. France 24 critica pozitia puterii de la Bucuresti fata de libertatea de exprimare, comentand ironic: „Când citesc ziarele, autorităţile din România vor să vadă ştiri bune”. „Jurnaliştii care critică instituţiile publice sunt văzuţi ca o ameninţare la adresa securităţii naţionale”, se arata in reportajul televiziunii franceze, care condamna atitudinea presedintelui Basescu fata de presa, pe care a preferat-o ca adversar, pentru ca este mai vulnerabila decat coruptia din aparatul de stat, de exemplu. E, de altfel, si o incercare de distragere a atentiei de la problemele reale.

Reclame

13 gânduri despre “Esecul guvernamental in oglinda internationala

 1. VINI
  (Fragment)

  Nu-i vina mea dom’ Preşedinte, pot să jur,
  C-ai rupt un perineu, născându-te prin cur.
  Nici Soarelui din Scorpion că nu s-a străduit,
  N-am să-i imput, că-ţi puse viza de tâmpit.
  Nici cifrei scaun din trei linii, că n-a putut
  Sau vrut să-şi facă loc la cap, ci la şezut.
  Să cat un mare vinovat că n-ai discernământ
  E ca şi cum aş întreba : ce cauţi pe Pământ ?
  Nu-i vina sufletului floare călcat de cizmă,
  Că între tine şi popor e o cumplită schizmă.
  Eşti musca balegii de cal, ce-o savurează
  Oriunde s-ar dospi, cu trompa sa vitează.
  Pigmeii cerebrali ce-i cumpăraşi cu zoaie,
  Se zbat blestemic în potop de ape şi noroaie.
  Podoaba albă capilară a senectuţii te-nfioară,
  Ca stradivarius în mâna cui nu cântă la vioară
  Nu-i vina corului de robi să te suporte dirijor,
  Când n-ai cultură muzicală, fiind un impostor.
  ––––––––––––––––––-

 2. Reacţiile preşedintelui în faţa acestor critici pot fi următoarele:

  1. Articolele respective au fost scrise de ziarişti de la Antena 3 şi Rtv, plătiţi de oficiile de presă străine, care au pus semnăturile unor angajaţi de-ai lor.

  2. Ăla de la Financial Times vrea Poşta, ăla de la France24 – sarea.

  3. Hai să renunţăm la ţăţisme!

 3. Nu, Corina, gresesti! Este o orchestratie premeditata de media internationala, complot la care participa agenti straini, printre care se numara si Ambasadorul Frantei la Bucuresti – care si-a permis sa critice Guvernul din dotarea Presedentiei. Totul se face cu scopul de a vulnerabiliza securitatea tarii. Conform CSAT, se va raspunde cu un atac direct cu rachete asupra numitelor redactii si agenturi de presa. Rachetele vor fi inscriptionate “Basescu Loves Free Speach”.

 4. Cei de afara au inceput sa ne cunosca conducerea destul de bine si sa constate ca sunt incompetenti, acest lucru inseamna sa ia decizii bune pentru tara cat mai curand sau sa recunoasca ca nu au solutii si sa le accepte pe ale altor partide care sunt eficiente sau sa-si dea demisia daca mai au demnitate…

 5. Pingback: Asigurarea locuintei obligatorie « Societate

 6. Daca se mai umbla si la cota unica atunci privatizarea e degeaba.Toata va intra in faliment,doar cei ce ce fac evaziune fiscala uriasa vor supravietui si se vor face in continuare multimilionari in valuta.

 7. Privatii au dus greul,ei au contribuit la crestrea economica,dar politicienii tot vor sa le dea in cap privatilor mereu in loc sa ii stimuleze.In lcvo sa se combata evaziunea fiscala,in loc sa se faca agricultura,marim tva,marim biruri mereu si ne miram ca nu mai ajunge mare lucru la buget,de fapt bugetul e important,nu faptul ca 3 milioane de romani sunt depresivi si se pot sinucide,din cauza politicienilor.

 8. Intretinerea la 3 camere poate sa ajunga 2000 lei din toamna.Cat sa castige un roman ca sa poata trai decent in tara in care s-a nascut si care acum il goneste din ea?Tot politicienii sunt de vina.
  Puterea e slaba si opozitia e si mai slaba.

 9. In calitate de ziarist de investigatii am cerut diferitelor agentii occidentale acces la documentele strict secrete ( nedesclasificate ) legate de spionajul sovietic si est -european .

  PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU A FOST AGENT AL SECURITATII
  SPECIALIZAT IN SPIONAJ INDUSTRIAL SI MILITAR.
  si a urmat doua luni cursuri de specializare la Centrul Baneasa .
  ( Cod A33-2 Rom )
  „Agentiile NAVROM-Romanian Shipping Company, erau repartizate intre DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei), si sefii acestora cooperau cu institutia care tutela agentia respectiva. Aceasta noua orientare a inceput in 1973, cand Ceausescu a semnat un decret strict secret (No. 363/1973) care, printre altele, autoriza NAVROM sa transporte „curier diplomatic neinsotit” al DIE si DIA pe navele agentiei. La scurt timp dupa aceasta, atat DIE, cat si DIA au inceput sa foloseasca NAVROM-ul pentru a aduce in Romania, in mod secret, echipamente de largi dimensiuni supuse embargoului. Aranjamentele se faceau atat cu sefii agentiilor NAVROM, cat si cu capitanii de nava care erau folositi cu prioritate pentru aceleasi sarcini. Printre numeroasele echipamente de embargo aduse secret in Romania de DIE mentionez: un tanc Centurion din Israel instalatii militare radar pentru joasa altitudine, din Anglia si Italia; o linie completa de fabricare a cristalelor epitaxiale pentru circuite integrate din Japonia. DIA a fost, de asemenea, prolifica.” Cod A33-2 Rom
  Semnat
  ION MIHAI PACEPA
  Iar intr- un alt document A36- 2 rom se spune Traian Basescu participated in a two-month intelligence and counterintelligence training session taking place at the Education Center for the Securitate in Baneasa in 1987-1989, while heading the trade representation of the Romanian Navrom in Anvers,
  ……………….. ( video testimony. )
  VA URMA UN ALT DOCUMENT CARE SE REFERA LA CONECTIILE DE LA ANVERS AL PRESEDINTELUI ROMANIEI CU SPIONAJUL SOVIETIC.

  Robert Horvath Special for Nipon Press

 10. SEXBREND

  Doamna Lenuta ridicandu-si poalele, lasa la intuitia curiosilor un vagin urias, ascuns dupa o frunza de lipan, care, el singur, poate sa atraga turistii obsedati(sexual).
  Aceasta secventa asociata cu un porumb calibrat, fiert, poate sa constituie acel stimulent miraculos care sa isterizeze turismul mioritic de maniera unei neoprite reactii in lant.
  Asocierea cu originale versuri mobilizatoare basesciene, ecou al gandirii golase prezidentiale, modulate pe coasa virtuosului Boc, vor coplesi sufletele turistilor straini ingretosati de abundenta vestica;
  Veniti la noi, veniti cu toti la mine,
  In tara visului uman de trait bine,
  La umbra codrilor taiati politic
  De un popor condus spre neolitic…
  ………………………………………………………

 11. SEMNALUL REDEŞTEPTĂRII NAŢIONALE

  MARŞUL CETĂŢENILOR PUTERNICI A ÎNCEPUT
  CU MILITARII ÎN REZERVĂ,
  CARE DAU SEMNALUL REDEŞTEPTĂRII
  LA TELEVIZIUNEA POPORULUI.

  August 2010

  Pe parcursul a trei zile consecutiv, la postul de televiziune OTV au fost invitaţi mari conducători ai armatei, foşti reprezentanţi ai unor structuri militare cu faimă deosebită în domeniul apărării naţionale, militari în rezervă. De remarcat este faptul că toate aceste persoane au prezentat realitatea vieţii româneşti utilizând acelaşi cuvânt magic: ” TREZIŢI-VĂ ! „
  Unul din aceştia este col.dr.(r) Mircea Dogaru, preşedintele SCMD, care a evidenţiat cu mult curaj ostăşesc situaţia militarilor pe care îi reprezintă şi ale căror drepturi le apără prin intermediul organizaţiei pe care o conduce. Astfel, domnia sa a arătat neregulile pe care le cunoaşte, cum sunt: încălcarea legislaţiei, a dreptului la viaţă, subminarea economiei naţionale, etc.
  VIDEO
  Un alt invitat al postului de televiziune OTV, generalul (r) Mircea Chelaru a vorbit telespectatorilor printre altele, despre mândria de a fi român, despre brandul de stare, pe care trebuie să-l dea conducătorii. Totodătă, a evidenţiat „gudurismul”, care, din păcate, la români este la ordinea zilei. De asemenea, a susţinut că actuala clasă politică trebuie înlăturată prin vot, singura modalitate de a ajunge la „redeşteptare”.
  VIDEO
  În acelaşi sens al semnalului de trezire la realitate şi scriitorul Pavel Coruţ, fost agent militar, specialist în domeniul contrainformaţiilor, a prezentat problemele actuale cu care se confruntă cetăţenii români. Cu acest prilej, domnia sa a transmis acestora diverse sfaturi pentru a trăi omeneşte o viaţă lungă şi prosperă (inclusiv prin citirea cărţilor sale)
  VIDEO
  Culmea, personal acelaşi îndemn l-am auzit şi sub o altă formă:
  “DE CE PUNEM MAI PRESUS ÎNTUNERICUL DECÂT LUMINA ?”
  în ziua de 4 august a.c. în încheierea cuvântului de învăţătură rostit de părintele Lucian Tătaru la Sf.MASLU (biserica Sf. Ecaterina)
  Am mai reţinut şi o altă frază plină de înţelepciune:

  „CINE NE DĂ NOUĂ DREPTUL
  SĂ UMPLEM CU NOROI VIAŢA NOASTRĂ ?”

  Cred că cei care au condus România în ultimii 20 de ani şi au comis păcate, (aviz politicienii aleşi de popor) ar trebui să bată la poarta lui Dumnezeu, pentru a salva cât mai rapid naţiunea de mari nenorociri.
  Doamne Ajută !

  http://semnalulredeteptrii.blogspot.com/2010/08/semnalul-redesteptarii.html

  Sursă: MCP Press Agency, Mihai Georgevici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s