Laszlo Tokes – un pericol pentru România și pentru întreaga Uniune Europeană

Instigările la acţiuni de stradă pentru obţinerea autonomiei etnice, lansate ieri de Laszlo Tokes, reprezintă un atac direct la adresa suveranităţii şi a integrităţii naţionale. Condamn cu toată fermitatea această nouă escaladare a discursului separatist al extremiştilor maghiari şi cer autorităţilor române şi instituţiilor abilitate să intervină, măcar acum, în ceasul al 12-lea, pentru apărarea unităţii naţionale şi respectarea Constituţiei.

Declaraţia lui Laszlo Tokes, potrivit căreia autonomia aşa-numitului Ţinut Secuiesc este posibilă după modelul kosovar demonstrează că decizia Curţii Internaţionale de Justiţie, conform căreia proclamarea unilaterală a independenţei Kosovo nu încalcă legislaţia internaţională, a avut un ecou imediat în cercurile separatiste maghiare. Hotărârea Curţii de la Haga întăreşte puterea de precedent a Kosovo, care, cu întregul său istoric separatist, reprezintă o ameninţare la adresa integrităţii teritoriale a numeroase state ale Uniunii Europene şi din lumea întreagă. Orice comparaţie, însă, între situaţia minorităţii albaneze din fosta Iugoslavie şi cea a minorităţii maghiare din România este incorectă şi rău-intenţionată, având în vedere discriminarea pozitivă de care se bucură cetăţenii români de naţionalitate maghiară. Mai mult, reprezentanţii acestei minorităţi sunt în Parlament fără întrerupere de 20 de ani şi la guvernare de 15 ani, deţinând în prezent funcţii importante, precum conducerea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi a Societăţii Române de Radiodifuziune.

Ieşirea publică a lui Laszlo Tokes, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, confirmă temerile celor care ne-am opus alegerii sale ca vicepreşedinte al Parlamentului European, poziţie pe care s-a grăbit să o folosească pentru propagarea aceluiaşi mesaj extremist, separatist şi şovin, îndreptat împotriva valorilor europene. Românii trebuie să ştie că această alegere a fost posibilă numai cu sprijinul ticălos al PD-L, care se face vinovat, împreună cu Traian Băsescu, nu numai de ruinarea economiei naţionale şi dezastrul social din ţară, ci şi de alimentarea radicalismului maghiar şi trădarea interesului naţional în folos propriu.

La reluarea în toamnă a lucrărilor Parlamentului European voi solicita retragerea calităţii de vicepreşedinte al acestui for lui Laszlo Tokes, ca urmare a acestor declaraţii iresponsabile şi extrem de periculoase nu numai pentru România, ci pentru stabilitatea şi armonia interetnică din întreaga Uniune Europeană. Rolul principal în contracararea pericolului distrugerii statului român revine, însă, instituţiilor acestuia, care, deocamdată, se fac vinovate de o pasivitate complice cu crima ce se pregăteşte împotriva României.

78 de gânduri despre “Laszlo Tokes – un pericol pentru România și pentru întreaga Uniune Europeană

 1. Eu personal consider ca este Laszlo Tokes un iresponsabil si nu numai declaratiile sale. Daca s-ar face un control riguros din punct de vedere psihiatric a tuturor celor care reprezinta Romania si romanii ma tem ca nici jumatate dintre ei nu ar demonstra ca au discernamant permanent. Am primit vreun raspuns serios de la presedentie in urma controlului medical al presedintelui de la inceputul acestui an? NIMIC. Controlul medical anual privind starea de sanatate a presedintelui se refera in special la starea de sanatate mentala a presedintelui. Asa cum SUA a prezentat raportul de sanatate a lui Obama in Romania trebuia sa se intample la fel. Deci am dubii in ceea ce priveste pe cei care ne reprezinta ca ar fi sanatosi la cap ( pe intelesul tuturor).
  Cand ne conduc si ne reprezinta nebunii se vad si rezultatele pe masura …

 2. Ştii ce mi se pare mie anormal Corina?
  Faptul că nu este pentru prima dată când Tokes instigă, dar până acum nimeni nu a luat atitudine cu privire la acţiunile sale. A avut tot felul de ieşiri „la rampa mediatică” (televiziuni, ziare, etc) unde şi-a împrăştiat sloganele deja bine cunoascute şi nimeni nu a făcut nimic cu privire la atitudinea lui.
  Mie mi se pare destul de îngrijorătoare ideea ca UDMR să participe la guvernare. Nu am nimic cu etniile minoritare, dar nu mi se pare normal (mai există astfel de exemple în exterior? partid minoritar la guvernare?) ca un partid minoritar să aibă funcţii în conducerea ţării şi să încerce de fiecare dată autonomia…sub o formă sau alta.

  Atâta vreme cât trăieşti între graniţele unei ţări care îţi respectă dreptul la educaţie, la sănătate, la muncă şi îţi permite să vorbeşti şi să înveţi în limba maternă…nu înţeleg de ce este nevoie să jigneşti şi să te întorci împotriva celor care ţi-au dat o ţară unde să trăieşti, să te manifeşti şi care te respectă mai mult chiar decât pe proprii cetăţeni?!

  Poate exagerez eu, dar maghiarii sunt singura etnie minoritară căruia dacă îi dai degetul vrea toată mâna. Mereu a făcut valuri şi mereu au fost nemulţumiţi. Mereu au vrut drepturi şi drepturi şi niciodată nu s-au mulţumit cu drepturile pe care le au. Pe lângă asta, având foarte multţi prieteni de etnie maghiară ştiu sigur că nu reprezintă fidel opţiunile şi dorinţele celor pe care îi reprezintă!

  Sper că nu ai şi venit din vacanţă?!

 3. „…crima ce SE PREGATESTE impotriva Romaniei”. Asa se incheie materialul Doamnei Cretu.

  Ingrijorator.

  Dorim clarificari. Cine o pregateste, pe cand se pregateste, si mai ales ce inseamna „crima”. Am mai vazut una in 1940 si stiu ca ungurii nu s-ar feri sa repete istoria.

 4. Vreau sa mai atrag atentia, ca eforturile lui Tokes sunt conjugate de oficiali maghiari la virf. Vicepresedintele Ungariei a declarat ca maghiarii care traiesc „in bloc” trebuie sa primeasca „autonomie TERITORIALA”.

  http://www.mediafax.ro/politic/vicepremierul-ungariei-autonomie-culturala-pentru-maghiarii-din-diaspora-teritoriala-pentru-cei-ce-traiesc-in-bloc-6691056/

  Basescu si PDL doarme in acelasi pat cu tradatorii de neam romanesc, Tokes, si ceilalti udmristi. UDMR ar trebui scos de la putere si interzis ca partid, pentru ca incita la nesupunere civila si atenteaza la integritatea teritoriala a Romaniei.

 5. Trebuie sa fii realmente prost sa nu intelegi ca Tokes nu este porumbelul care aduce Pax Romaneasca. Tu, ca sef de stat, si partid aflta la putere in Romania, sa tradezi interesele romanesti doar pentru ca sa ai sprijin la guvernare din partea UDMR, sa nu stii ca faci de fapt un troc cu Diavolul?

  Romani, oare cind v-oti trezi din somn? Ati ales niste incompetenti si niste tradatori sa va conduca. In curind veti primi pasaport de Transilvania.

 6. Felicitari pentru articol si va urez din toata inima mult succes in initiativa dumneavoastra de a taia avatul acestui vierme ordinar si nesimtit pe nume Tokes!!!!

 7. Am vazut ca Titus a reactionat imediat, la fel si PC. Boc a avut si el o interventie scurta, dar NU L-A CONDAMNAT public pe Tokes.

  De Basescu ce sa mai spunem? El nu a avut pina acum NICI O REACTIE. Mai fratilor, tu ca Presedinte al unei tari, care ai datoria sa aperi Constitutia tarii, sa nu reactionezi la ce spune, nu un tzinc, ci un VICEPRESEDINTE AL PARLAMENTULUI UE?

 8. Sa nu uitam ca declaratiile incendiare ale vicepresedintelui Ungariei si vicepresedintelui Parlamentului UE sunt facute pe teritoriul Romaniei, la Tusnad. Adica vine cineva la tine acasa si iti spune ca nevasta nu e a ta, trebuie sa te desparti de ea, ca sa ti-o ia cel care ti-a intrat in casa. Un tupeu inimaginabil si de neacceptat, chiar nesimtit, dar pedelistii tin tara in patru labe. E ca si cum Premierul Boc in vizita la Cernauti, Ucraina, i-ar indemna pe romanii de acolo sa iasa in strada pentru a obtine autonomie teritoriala. Evident, in numele prieteniei cu poporul frate ucrainian. Ungurii astia chiar ne iau pe toti de papagali?

 9. Pingback: Laszlo Tokes…reverii horthyste… « Motanul Incaltat

 10. Pingback: Cine-i suflă în * aripi * guguştiucului Laszlo Tökeş.. ? « Sfinxul

 11. Foarte interesante slalomurile retorice ale lui Tokes. Dupa ce-a pus-o de mamaliga cu trimiterea secuilor in strada sa-si ceara autonima, a revenit si a spus ca asta se vrea conform legii (romanesti banuiesc). Apoi a bagat-o pe aia cu „nationalistii romani” care, fiind cam slabi de ureche, nu s-au prins ca Tokes nu vrea sa ne ia Ardealul. Inca. Pentru ca sunt ocupati cu schimbarea Constituiei Romaniei mai intii. Si joaca cu „cartile pe masa”

  „Şi naţionaliştii români greşesc atunci când cred că noi încă vrem să luăm Ardealul. Nici nu ne trece prin cap aşa ceva. Să discutăm cu cărţile pe masă (motto-ul taberei – n. r.) şi vă atenţionez că nu ne place să jucăm cu cărţi false. Ardealul îşi imaginează o independenţă care ar putea fi similară în Muntenia şi Oltenia, un regionalism asimetric, aşa ne imaginăm noi autonomia secuiască. Pe lângă suveranitatea României, vrem şi noi să avem dreptul să ne gestionăm singuri problemele”, a spus Tokes

  http://www.mediafax.ro/politic/tokes-pe-langa-suveranitatea-romaniei-vrem-sa-avem-dreptul-sa-ne-gestionam-singuri-problemele-6699584/

  Bun, si ce e aia „regionalism asimetric”? Cum adica „pe linga suveranitatea Romaniei vrem si noi sa avem dreptul sa ne gestionam singuri problemele?” Pe linga, pe deasupra, sau pe dedesubt?

  Unde-s cartile alea „pe fata”, ca nu se vad, dle Tokes? Sa nu vina dl Tokes sa ne spuna ca el nu stie romaneste suficient de bine, si de-aia nu a stiut sa se exprime corect. Ca doar omu’ se jura ca nu fura si ca respecta legile tarii. Asa ca dl Tokes precis stie ca limba romana e limba oficiala in stat, care trebuie cunoscuta la perfectie de oficiali ai statul ROMAN.

 12. @Karakas:

  Impartasesc aceleasi opinii. Foarte buna paralela cu o de neimaginat descindere agresiva a unui oficial roman la Cernauti. Cred ca i-a fost destul de greu lui Traian Basescu sa spuna ceva in aceste zile, dupa ce el a fost cel care a alimentat din greu in ultimii ani radicalismul maghiar si a sustinut ascensiunea lui Tokes in Parlamentul European, intr-un troc meschin.

  @Bibliotecaru:

  Ne stim de prea multa vreme, virtual vorbind, ca sa ne putem minti. Si eu simt acelasi lucru. Nu credeam vreodata sa ajunga asta motivul pentru a face politica in Romania: pentru ca aceasta tara se transforma, din ce in ce, intr-o lume in care nu as vrea sa traiesc.

  @Anton Pann:

  Ai raspuns singur nelinistilor tale si ale noastre, cei care am urmarit cu ingrijorare ce s-a intamplat in corturile de la Baile Tusnad. Nu e o figura de stil, dezbaterile au avut loc in corturi, conform principului „civilizatia la cort trage”. Duminica, de exemplu, de la 15.30, in „cortul Europa” (sic!), era programata dezbaterea cu titlul „Balega de cal si incalzirea globala” (conform programului afisat de organizatori http://tusvanyos.ro/?cmd=al&id=10). Ceea ce nu ne poate face deloc mai simpatica aceasta manifestare in care declaratiile belicoase s-au succedat intr-un ritm atat de sfidator incat nu inteleg Traian Basescu ce-a mai cautat in peisaj, ca sa repete timid aceeasi placa fada a autonomiei egale pentru toti, intr-un context in care altii nu s-au sfiit deloc sa spuna lucrurilor mult mai pe nume.

  @Ramona:

  Suntem destui cei care am luat atitudine impotriva declaratiilor lui Tokes (fara false modestii, pentru ca nu mi-am facut decat datoria: https://corinacretu.wordpress.com/?s=tokes). A lipsit, in schimb, actiunea autoritatilor indrituite sa apere intregritatea nationala. Daca pasivitatea acestora poate fi inteleasa, pana la un moment dat, ca strategie, rezultatele pe termen mediu si lung ne pot fi extrem de potrivnice.

  Multumesc pentru comentarii Virtual Kid, Balbeck si celor care au facut trimiteri la aceasta luare de pozitie pe care ma bucur ca presa a preluat-o in aceste zile de ingrijorari firesti pe o tema atat de grava.

 13. Caraş-Severino lovit de prăpăd. Ayatollahul , luat cu * vânturile *…
  În Caraş-Severino, devastarea pădurilor şi codrilor, defrişările la voia întâmplării şi după cheful fiecărui baron, afacerist ori vreo * slugă la dârlugă *, sunt la ordinea zilei şi sub oblăduirea bunului plac, singura * lege * ce domneşte…
  Când se revarsă ploile… Tatăl cu mila… Cauzele şi efectele, nimeni nu le discută. Deranjează. Dacă se insistă pe subiect, zbang declaraţie :
  „Noi doar aplicăm tratamentele silviculturale. Primăriile fac defrişările, iar pomii se taie numai din zona păşunilor. Fenomenele meteorologice din această perioadă sunt nemaiîntâlnite. Nu au legătură cu defrişările, ci doar nu pot fi controlate”
  Hai nu zău ?!!
  Primăriile pedelacheilor, că * zuită * să specifice…
  Totuşi :
  Tăierea ilegală a pădurilor ia amploare în Caraş-Severin
  Ploile abundente au surpat dealul radioactiv din Ciudanoviţa
  Frunzăverde lasă patria fără păduri : Afacerea Buştenii Sau cum face PD-L așchii pădurea din Caraș – Severin
  Frunzăverde-și bagă drujba-n lume!
  NU PUTEM SĂ NU VĂ RECOMANDĂM O ANCHETĂ PLINĂ DE DETALII ȘI REALITĂȚI CRUDE ȘI VERZI PRECUM bancnota de 500 de euro, despre defrișările făcute de Sorin Frundzăverde și mafia PD-L a pădurilor din Caraș. Evident și previzibil, drumul lemului se termină în județul Timiș. Vă lăsăm să ghiciți la gaterele și la fabricile cărui personaj iubitor de lemn, vânător și pădurar de frunte al județului Timiș….!?

  De câteva zile, judeţul Caraş-Severin se confruntă din nou cu dezastrul inundaţiilor. Localităţile Bucoşniţa, Slatina Timiş, Goleţ, Moldoviţa, Sicheviţa, ş.a. au fost cele mai afectate. Sute de case afectate, zeci de persoane evacuate, culturi compromise, drumuri comunale distruse… pământul o ia la vale…
  „Nu am mai avut o astfel de cantitate: 150 de litri pe metrul pătrat. În anul 1997, la Reşiţa am mai avut o situaţie de 120 de litri pe metrul pătrat la o jumătate de oră“, ne-a declarat în această dimineaţă Vilhelm Szabo, din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Reşiţa.
  Adevărat.
  Ce spune tovarăşul Ţunea, cipi-ripi fără de coloană vertebrală, vuvuzeaua voievodului de Caraş-Severino, care e. Frunzăverde …:
  * „Sunt impresionat de dimensiunea dezastrului, care s-a putut constata doar după retragerea apelor. Drept urmare, vom încerca să obţinem ajutoare pentru cei afectaţi de inundaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute, cu toate că fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului este gol, la ora actuală. Ne bazăm, totuşi, pe fondul de solidaritate al Uniunii Europene, precum şi pe solidaritatea românilor”, a afirmat prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea. *
  Sursa: radio Reşiţa
  Va să zică, cipiripi, * prefect * e lovit de… impresii şi, ca să-l cităm, de încercări… Şi * prefectul * şi Starostele de Caraş-Severino, S Frunzăverde, s-au limitat să * viziteze * localităţile care se confruntă cu efectele inundaţiilor, odată ajunşi acolo să… dea declaraţii… Dă bine-n presă. Aia care mai rezistă timid prin judeţ… De făcut ceva concret ??? Moaaamăăăă, păi au * făcut *. Apel la solidaritate ŞI la Fondul de solidaritate. Atât.
  Păi nu v-aţi prins ?
  E simplu, e limpede, ce buba ! Vuvuzeaua, cipiripi, n-are voie să crâcnească-n plus. Altfel, e zburat, punct.
  Starostele * Ayatolahul *, proprietar de dreapta al Caraş-Severino… eeee, cu toarăşu e altceva, e very busy, mai dă-i drak de sinistraţi… Voievodul e ocupat cu uiaga de răchie şi, e luat cu * vânturile *… Afaceri de familie, deh…

  Refresh:
  Vânturile lui Frunzăverde de pe Clisură
  Energia verde din Caraş-Severin a ajuns, cum era şi firesc, la mâna lui Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean. Cunoscut în zonă drept “Ayatollahul”, Frunzăverde conduce cu mână de fier şi uneori cu nuiaua judeţul. Se ştie că nici o afacere din Caraş-Severin nu mişcă fără a avea girul “Ayatollahului”.
  ( … )
  Familia Frunzăverde vrea TOT, că doar Caraş-Severino e tarlaua lor, cică… :
  Frunzăverde şi-a exprimat public de nenumărate ori interesul pentru a valorifica potenţialul energetic al judeţului.
  Aplecarea preşedintelui CJ Sorin Frunzăverde către energia vânturilor nu este deloc întâmplătoare. Sorana Monica, fata dumnealui, sălăşuieşte în Bucureşti şi este asociată la două firme de profil: Aqua Energie Regenerabilă SRL şi Centrala Aeroelectrică Semenic SRL.
  Ambele firme au fost înfiinţate la Reşiţa în noiembrie 2008, la nici două săptămâni distanţă, împreună cu nişte nemţi reprezentanţi la rândul lor de Octavian Pacnejer, un român stabilit la München, în Germania. Unul dintre asociaţii Aqua Energie şi Centrala Aeroelectrică este Constantin Viorel Câmpian, profesor universitar şi secretar ştiinţific al Senatului Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa, unde rector este Doina Frunzăverde, nevasta preşedintelui CJ.
  ( … )
  Pe Frunzăverde nu mai are sens să-l saluţi, nici să-l dai dracu, că-l slujeşte benevol, voluntar şi autonom… NU MERITĂ RESPECT acest * Împărat * de carton, de care ne va fi scăpând şi pe noi, cărăşenii, Doamne-Doamne, că Băsescu n-are sânge să şi-l suie-n capul plin de * bube *, iar fostele instituţii ale Statului, au ajuns marionete, păpuşele în ghearele celor de la putere, Famiglia PD-L…
  Sibilla
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/07/29/caras-severino-lovit-de-prapad-ayatollahul-luat-cu-vanturile/

 14. Afuristeste-l Doamne, Ca Asta Numai Popa Nu-i!

  Nici nu au apucat judecatorii de la Haga sa introduca decizia prin care dau dreptate kossovarilor in ceea ce priveste declararea independentei in mapa cazului ca, hop! si Tokes al nostru (sau al lor, ma rog, fie la ei acolo!) cu gura cat sura si cu mancarimi acute in cur, cauzate de oxiurii care nu-i dau pace incepand cu ’89, cu incitari ale populatiei maghiare de a iesi in strada si a cere independenta.
  Sincer sa fiu, la un asemenea comportament, nu se poate spune cu precizie cine nu lasa pe cine in pace, oxiurii pe Tokes, sau Tokes pe oxiuri, cert este ca ‘mnealui a gasit de cuviinta sa iasa cu urmatoarea declaratie:
  “Trebuie să ieşim în stradă dacă este nevoie. Dacă trebuie, secuimea are nevoie de un model de tip catalan, dar în acel moment nu veţi mai fi la guvernare (UDMR – n.r.), pentru că am manifesta împotriva voastră”.
  Sa mori tu popo cu epoleti, ca de asta au nevoie si romanii si ungurimea in momentul de fata, pentru a trece impreuna de efectele crizei?
  Acum ca esti ofiter de informatii sub acoperire, stie toata lumea, ca ai ajuns europarlamentar cu ajutorul romanilor, iar stie toata lumea, motivul de nedumerire al multor concetateni de-ai tai, popo, consta in faptul ca desi porti sutana se pare ca habar n-ai de continutul Poruncii a X-a: “”Să nu poftești casa aproapelui tău și nici un lucru ce este al lui.”
  De ce vrei, popo, sa luati cu japca un lucru care nu va apartine?
  Nu va ajung, popo, tonele de sange varsat ba in razboaie mondiale devastatoare, ba in revolutii, ba in revolte populare, sange care a consfintit actuala configuratie a hartii europene?
  De ce nu te tii de treaba pentru care esti platit, popo, si vii la schimb cu incitari la ura si la violenta interetnica. Ati pierdut un tren in ’89, ce dracu vreti din nou? Un nou Targu Mures, un nou Cofariu, pe care sa-l faceti voi ungur, batut pana la damblagire de romani, cand situatia era tocmai invers?
  Popo, aveti atatea drepturi (mai multe decat romanii) in secuime de nu stiti nici macar ce dracu sa faceti cu ele, drepturi pe care nicio alta minoritate in lumea asta nu le are si pe care are bunul simt sa nu le revendice.
  Mai nou, ca sa-i iasa lui toate marsaviile indreptate impotriva propriului sau popor, Basescu v-a dat apa la moara cat pentru trei generatii de maghiari, insa tu, popo, esti nemultumit pana si impotriva conationalilor tai care, de bine de rau, chit ca au aceeasi independenta in cap, au ales o cale civilizata de a lupta pentru idealul lor.
  Cam asta vrea popa de la Bruxelles, in timp ce noi am votat ca reprezentanti care sa ne apere interesele, fata de asemenea cereri aberante, pe tuta buzata a lu’ tatuta si pe alde Macovei si gasca.
  sa fiti iubita
  marcus

 15. Ardealul? Da-l Dracului, Mie Sa-mi Fie Bine !

  Manat de vantul generat de o eventuala mana de ajutor data de ungurime in vederea unei noi suspendari, maidanezo-tomberonezul Basescu a raspuns cu o latratura vesela comenzii “aport” lansata de Tokes, la Tusnad si s-a prezentat mintenas in patru labute si dand fericit din coadă la adunatura, forumul, intrunirea sau ce mama dracu’ o fi fost chestia tinuta de ungurimea lui Tokes in aceasta statiune, pentru a-si prezenta raportul cu privire la genocidul pus de el la cale impotriva propriului sau popor.
  Ajuns aici, dupa ce i-a lins mana lui Tokes, in semn de profunda recunostinta pentru faptul ca acesta i-a indemnat pe secui sa iasa, pe model Kossovo, in strada si sa ceara independenta, Basescu a fost dotat cu doua casti pe urechi si asezat la tribuna de unde a ascultat cumintel discursuri in limba maghiara prin care ungurii isi clameaza independenta.
  Acum, daca aceasta faza s-ar fi petrecut in pusta maghiara ar fi fost de inteles ca presedintele Romaniei sa asculte desfasurarea lucrarilor cu castile pe urechi, pentru a i se traduce ce se spune.
  Numai ca, toata aceasta mascarada acceptata cu hahaituri de un presedinte de-a dreptul iresponsabil fata de viitorul natiunii pe care o conduce, a avut loc in Romania cu participanti cetateni romani, iar discursul principal a fost tinut in limba maghiara de un europaramentar roman, ales si mandatat de romani sa le reprezinte interesele in Parlamentul European. Ori din cate stiu eu, conform Constitutiei (atat cat a mai ramas neterfelit din ea), singura limba oficiala a tarii este inca limba romana si macar dintr-un minim respect pentru seful statului invitat la ei in casa, alde Tokes si ai lui puteau sa utilizeze limba romana.
  Dar nu, pentru ca umilinta sa fie totala au ales sa vorbeasca maghiara!
  Ca l-au umilit pe Basescu, nici in cur nu ma doare, dupa mine puteau sa-l scuipe si sa-l tavaleasca pe jos (tine baiatu’), dar sa nu uitam ca din nefericire acest ipochimen reprezinta inca poporul roman si palma incasata astfel de chiomb s-a adresat si obrazului nostru.
  Pe de alta parte, Basescu si-a tinut alocutiunea in limba romana in fata unui auditoriu care se pare ca nu cunoaste aceasta limba si care, spre deosebire de iubitu’ nostru presedinte, nu fusese dotat cu instalatie audio şi translatori pentru a-i facilita intelegerea spuselor prezidentiale.
  Deci, cui si pentru cine a facut Basescu vorbe la intrunirea de la Tusnad, deoarece aceasta desfasurandu-se in aer liber , nici macar peretilor nu le-a putut vorbi?
  Dar pentru Basescu acest gen de umilinta nu este nou. Pe la inceputurile primului mandat, cand macar anumiti lideri de pe aiurea, din lumea asta, se mai incumetau sa invite marlanul in vizite oficiale, o dandana asemanatoare a patimit prea-alesu’ la Universitatea din Baku, dandana descrisa cam asa la vremea respectiva:

  “Auzind de patania d-lui Presedinte Basescu de la universitatea din Baku,cu ocazia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa, in urma careia memorabilul sau discurs, inceput in limba engleza si terminat in limba romana si adresat auditoriului format din studenti si cadre universitare, a ramas fara ecou din motive tehnice (teama conducerii universitatii de a-i dota pe ascultatori cu casti pentru traducere, pentru ca acestea sa nu fie subtilizate de utilizatori), mi-am dat seama ca nici solutia cu folosirea limbii materne la rostirea discursurilor prezidentiale, nu-l pot scoate intotdeauna din impas pe d-l Presedinte.
  In orice caz,in aceasta situatie,domnia sa putea sa tina discursul foarte bine si in limba engleza pe care o vorbeste si care cu siguranta ar fi fost pe deplin inteleasa de partenerii azeri de intrunire, vorbitori de limba engleza de bazar arabesc asemanatoare celei vorbite de d-l Presedinte.”

  Desi asemanatoare, intamplarile au totusi semnificatii total diferite. Daca la Baku a fost vorba despre decernarea unui titlu aiurea, la Tusnad am avut parte de bataia de joc ungureasca cu adresa la poporul roman si la legile acestei tari.
  Dar ce nu face Basescu pentru a se tine cu dintii de jiltul de la Cotroceni?
  La o adica, da-l dracului de Ardeal, lui sa-i fie bine!

 16. Ce-ai Ajuns Tu, Romanie?

  Ce-ai ajuns tu, Romanie, candva mandru plai idilic,
  Azi argat fara simbrie la o fufa si-un alcoolic?!
  Te-ai lasat bajocorita si tarata in mocirla
  De netrebnicul de voda si scarnava-i camarila.

  Marlanismul si topismul trasaturi sine-qua-non
  Intr-o Romanie-n care Basescu e mare Domn.
  De la fi-sa la amanta, de la slugi la premier
  Toata lumea basesciana e blocata-n marsarier.

  Minciuna si neam prostia, lichelismul, impostura
  Au schimbat in rau decorul si au intinat natura.
  Iar la moda-i nesimtirea si tupeul uns pe paine
  Vai de mama voastra, tineri, ce traiti fara un maine!

  Pe toti scrie opulenta, foame crunta de avere
  Da-o dracu’ de cultura, ce sunt alea maniere?
  De bon ton e polonicul in castron cu caviar
  Si maneaua lui Basescu, latrata de-un lautar.

  Banu-i etalon in toate si uitata a fost scoala
  Arivismul face legea, ingropata e morala.
  De n-ai bani, dar esti slugarnic, pupator nevertebrat
  Ai mari sanse de vreo slujba la Basescu in palat.

  Sa te umple de onoruri, decoratii si stelute
  Tinichele fara numar, dar surse de paralute.
  Si din slujnica la tara, ce-ai muls vaca in poiata
  Azi poti fi-n alcov la voda, ibovnica zvapaiata.

  N-ai nevoie de-atestate, diplome sau masterat
  Doar de-un tata ca Basescu si-n Briusel esti aranjat.
  Pe bani multi, munca o gluma, ca din bot siliconat,
  Tu sa “editezi” cuvinte dintr-un text prefabricat.

  Intr-o tara in ruina si in prag de-ngropaciune
  Camarila-i azi o floare si inalta rugaciune
  Catre Domnul sa i-l tina pe Basescu la Putere
  Lichele trai-vor bine, iar poporul in durere.

  Asta ajuns-ai, Romanie, tara de poeti cantata
  Astazi scoasa la vanzare de Basescu si-a sa sleahta.
  Ieri ai fost mandra fecioara si tinuta ca virgina
  La greu siluita astăzi, de-un dement târâtă-n tină.

 17. Pingback: Cartele de hrana « Societate

 18. ce spunea coposu despre zisele lui tokes? „domnu’ tokes a zis o cramposita”. adica prostioara.

  eu cred ca cea mai simpla chestie ar fi harcov chiar autonoma ca tirolul italienesc, ca acolo sunt 80%. in restul transilvaniei fara inscriptii bilingve, invatamant bilingv si asa mai departe. deci secuimea autonoma (inclusiv mutarea de la cluj la miercurea ciuc a partii maghiare a universitatii, precum si a celei de la tg. mures. la fel si liceele).

  si in rest nimic. autonomie totala. sanatate, invatamant, toate pe impozitele lor. statul roman isi pastreaza externele, delictele de gravitate mare (adica tot ce nu tine de politie locala), partea militara, moneda, controlul ecologic (impotriva deforestizarii demente din secuime), impozitul pe viciu (tigari, bauturi alcoolice). ei isi sustin invatamant, sanatate, drumuri, amenajare, administratie locala. la cat inghit harghita si covasna de la bugetul de stat cred ca ar fi o gura de aer. cat despre independenta chiar nu poate fi vorba. cine naiba vrea un lesotho in europa? cine sa il sustina? ungaria? in trei ani isi revin la normal. prostioare à la tokes laszlo.

 19. Domnul Tokes e foarte nemultumit. De nationalistii romani, de politicienii maghiari si maghiarii in general, care ar trebui sa fie uniti intru autonomie dar nu sunt, de Constitutia Romaniei, care nu „avanseaza”, desi nu este Sfinta Scriptura, de Ungaria care ar trebui sa ii sprijine mai mult si care inca nu a pus tunurile pe Romania, de Europa care nu danseaza pe muzica Vicepresedintelui UE. Desi nu ii place dogma, cind e vorba de Constitutia Romaniei, domnul Tokes actioneaza dogmatic, in sensul ca se vede un fel de buricul interesului maghiar, el fiind singurul care intelege si poate sa ii aduca pe toti maghiarii intr-un loc ferit, departe de natiunile ne-sfinte. Un Moise al Maghiarilor neautonomi ! Si pentru ca toiagul sau sa poata desparti apele Tisei, Constitutia Romaniei trebuie schimbata.

  Dar, ca si alti popi mincinosi, dl.Tokes una predica si alta face.

  http://www.mediafax.ro/politic/tokes-constitutia-nu-este-sfanta-scriptura-notiunile-se-schimba-democratizarea-avanseaza-6746410/

 20. Am spus ca Tokes este un popa mincinos, un fariseu:

  Tokes: “Dacă este nevoie, secuimea trebuie să iasă în stradă pentru autonomie” si “”Lansez o chemare către comunităţile maghiare din Bazinul Carpatic să revitalizăm cooperarea organizaţiilor care ne reprezintă interesele şi să mergem mai departe cu lupta noastră pentru obţinerea autonomiei”

  Biblia, Peter 2:13 “Submit yourselves for the Lord’s sake to every human institution”

  Biblia, Titus 3:1 “Remind them to be subject to rulers, to authorities, to be obedient, to be ready for every good deed, 2* to malign no one, to be uncontentious, gentle, showing every consideration for all men…”

  Biblia, Romani 13:1 “Everyone must submit himself to the governing authorities…Consequently, he who rebels against the authority is rebelling against what God has instituted, and those who do so will bring judgment on themselves”

 21. TANDEMUL TOKES- BASESCU !

  ROBERT HORVATH : DE FIECARE DATA CAND BASESCU ARE DEGETELE STRANSE CU USA , TOKES IL SALVEAZA. DIVERSIUNEA ESTE IEFTINA SI ESTE INDREPTATA IMPOTRIVA CETATENILOR ROMANIEI. –

  HUNGARIAN MANIFESTO-

  JOS REGIMUL BASESCU! APEL ADRESAT CONCETATENILOR MAGHIARI, PENTRU A SE UNII CU ROMANII PENTRU A SALVA TARA DELA DEZASTRU, INAINTE DE A FI PREA TARZIU, PENTRU NOI TOTI!

  Am crezut intodeauna ca romanii si ungurii pot trai impreuna in pace. Inainte de revolutie dupa absolvirea facultatii, am lucrat la televiziune si la principalele studiouri de film din Romania. Intre operatorul de film Horvath si ceilalti cineasti nu am simtit nici o diferenta. Ne certam intre noi, dar uniti prin ura impotriva lui Ceausescu,….. am fost impreuna si frati. Acum cateva ore un fost coleg ma sunat la telefon si mi-a spus un mare adevar. ” fiecare om ,fiecare natiunile are bune si rele dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreodata despre unguri ca sunt lasi sau lipsiti demnitate …..dar m-am inselat…… Voi prin alesii dumneavoastra mentineti la putere pe Basescu ! Parlamentarii vostrii cu 6% din voturi sunteti principalii vinovati pentru razboiul care sa declarat nu numai impotriva romanilor ci impotriva tuturot cetatenilor acestei tari. Da domnilor maghiari peste capul vostru mafia maghiara si mafia romana si-a dat mana . Asa numita autonomie nu va izoleaza sau rezolva problemele. Bugetarului ungur ca si bugetarul roman i se reduce la fel salariul . Pensionarii din Tinutul Secuiesc au ajuns cersetori la fel ca romanii . Nu cred ca este vreo deosebire intre copilul maghiar sau copilul roman, care plange……. de foame. Cu ce va ajuta daca istoria se invata in limba maghiara, cat timp ce prezentul si genocidul indreptat impotriva tuturor se invata in limbajul hotilor , manelistilor si vanzatorilor de neam.? Desi unii nu vor sa recunoasca voi sunteti cei care, cu un curaj nebun ati aprins la Timisoara, flacara revolutiei din 1989. Din pacate flacara sa stins si prin alesii vostrii faceti azi jocul comunistilor si securistilor impotriva carora v-ati ridicat impreuna cu romanii. Am citit nu demult un articol scris de George Serban in care se spune ” Dragi compatrioti, dragi romani, fiti unguri! ” …..aratati acelasi curaj si demnitate macar pentru o zi. Pentruca mi-a crapat obrazul de rusine nu ramane decat sa intorc foaia si sa va spun Dragi compatrioti, dragi ungurii, fiti romani! Sau cu alte cuvinte unitiva ,asigurand nu nimai painea de toate zilelele , ci si viitorul copiilor vostrii ! Citesc sau urmaresc pe micul ecran sute de mii de solutii , frectii la un picior de lemn de a iesi din criza si prapastie. Solutia este simpla si unica : Pe langa romani un milion de unguri pe strada! Acum cateva minute am citit si recitit de zeci de ori un articol extraordinar care se termina spunand RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Nu ramane decat sa extrapolez spunand: RIDICA-TE GHEORGHE , IOSCA, ION SI PISTA !!! RIDICAT-VA ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU ,,,,,,,,, Robert Horvath DEVA Cineast USA.

 22. „Trebuie o cooperare deplină între forţele politice maghiare. Totodată, contăm pe sprijinul Ungariei şi al vieţii politice din exterior, deoarece autonomia este o instituţie acceptată în lumea democratică”, a declarat Tokes.
  Sprijinul Ungariei şi * neamestecul în treburile interne *… ăsta pastor e mai dezaxat decât s-ar credea, altfel ar fi vigilent la ce declară !!

 23. Datorita deficitul de imagina externa a Romaniei nici un fel de campanie nu poate fi eficientea daca este difuzata pe baza de spoturi pe suporturi media sau la targuri internationale de turism si in campanie outdoor deoarece orice specialist in Branding si comunicare stie foarte bine ca atunci cand o perceptie negativa si care pune in pericol viata unor oameni este asa de bine consolidata nici o informatie indiferent de cit de bine este ilustrata si pusa pe un suport media nu va reusi sa invinga o astfel de perceptie si tocmai de aceea in astfel de situatie modul de a promova turismul este cu totul alta http://www.partyboom.net

 24. Uite popa nu e popa

  Un guru divortat, reformat, retardat,
  Indeamna secuii sa iasa pe strada,
  Pe aripi de criza, in pas de parada;
  Cerul privindu-l graieste:-Nebun de legat !

 25. Cam exagerat. Cine-l baga in seama pe Tokes? Nici maghiarii nu ii dau prea multa atentie. Deci, asemenea luari de pozitie cu o retorica patriotarda nu ii fac decat reclama pastorului. Continuati asa si o sa-l faceti martir. Atunci chiar vor fi probleme.

 26. Off topic

  BLESTEME

  Cine uraste poporul
  Sa-i dea Domnul cu piciorul.
  Sa se usuce la soare
  Ziua in amiaza mare.
  Sa bea zoaie cu pipeta,
  Sa-l plimbe cu bicicleta
  Cu trei roti si-nsotitor,
  Numa-n vazul tuturor.
  Sa aiba parte de bani
  Doar din mila de tigani.
  Sa manance doar cu pompa;
  Ca desert sa suga trompa.
  Sa-si vda muierea-n pat
  Numai cu un alt barbat.
  Sa doarma doar in sezut,
  Pe cuie ca asternut
  Doar in balbe sa graiasca,
  Numa-n limba pasareasca.
  Sa respire „usurat”
  Hidrogenul sulfurat.
  Sa auda numa-n zori,
  S-atunci doar cantat de ciori.
  S-aiba parte de gagica
  Doar cand nu se mai ridica{…}

  P.S.
  Te urasc ba mitocane.
  Blestemat sa fi Traiane!

 27. Off topic

  Intr-o ureche

  Un dop de ceara veche nespalat(cocsificat)
  Avea Traian Basescu Pres. intr-o ureche.
  (s-o tutuie pulimea, sa nu aiba pereche)
  Aflara-ti, deci, secretul cu auzul deformat.

  Plecandu-i medicul la munca-n occident
  Baga picamerul sa-l scoata, in stilul sau dement
  Inevitabil s-a lasat cu sange; asadar
  De mana cu Maria ajunse la Spitalul Militar.

  Aci un vechi si mare medic il trata domol
  Cu pansamente repetate muiate-n rivanol.
  Ca in final sa-i faca o proba de auz :
  „- Esti victima Traiane a stilului obtuz !
  Curand vei vrea sa folosesti trepanul.
  Atentie! confratele de cap e-n SUA pan’ la anul.”

 28. Pingback: Un raspuns pentru domnul Volodea Tismaneanu « Hai ca se poate!

 29. motto : Uitarea e conditia vietii ?

  NVIDIE LA ANIVERSARE

  Colonelul Paul Tibbets „eroul”de la Hirosima, invidios
  pe bomba de la Pontul Euxin-Basescu, cel mai odios,
  care ucise-n chinuri milioane de romani nevinovati,
  cu sange rece, prin infometere si umilinte, executati…

  P.S. Americanilor, reevaluand isprava voastra de la Hirosima
  din 06.08.1945 comparativ cu Rombomba Basescu, ramaneti,
  in continuare, cei mai mari cacaciosi ai planetei Pamant.

 30. Am postat pe blogul ” Intalnire cu Dan Voiculecu ” acest comentariu. Find
  legat de problema emigrarii el poate fi relevant si poate interesant si pentru altii.

  Bucuria de a fi propriul stapan

  Acest slogan se potriveste din plin gandirii si stilului de viata american. El este
  sub atac in aceste zile de catre cei care vor sa gandeasca pentru tine si sa introduca un fel de “socialism” de tip vest european. Cand m-am intors pentru prima data in tara am realizat ca aceasta este problema majora a Romaniei. Am realizat ca populatia
  fiind obisnuita cu decizii venite de sus .adica de altii si sa astepte totul de la stat, se
  va integra extrem de greu in sistemul capitalist. Sistemul ” initiativei libere ” inseamna sa fi propriul tau stapan. El nu este intodeauna o ” bucurie ” cum ne spune in titlu mogulul cel simapatic si inteligent. Este vorba de munca grea intr-un
  sistem extrem de competitiv. In SUA majoritatea cetatenilor schimba in decursul vietii 7-8 meserii si se muta in tot atatea orase. Sistemul este maleabil si in continua miscare. Uni se duc in sus altii supravietuesc si multi se declara invinsi.
  In mentalitate americana chiar daca lucrezi pentru altii esti propriul tau stapan. Esti stapan pe decizile tale si nu depinzi de vointa sau deciziile altora. Trebue sa fi tare si sa iei mereu decizii majore Am ajuns la New York la cativa ani de la absolvirea facultatii de cinematografie ( IATC – Bucuresti ). Ca sa patrunzi la Holliwood este un vis irealizabil. Am dus-o greu , spaland vase si dormind in metrou. Dupa cinci ani de mizerie mi-am dat seama ca este cazul sa iau o decizie majora si sa devin stapanul destinului meu. Am avut de ales intre a ma sinucide si a ma recalifica.
  M-am inscris la prestigioasa Fashion Institute of Technology cu intentia de a deveni fotograf de moda. Pentru aceasta a trebuit sa lucrez noaptea si ziua sa ma duc la facultate. dormind cateva ore pe zi. Acolo am intalnit-o pe sotia mea Kiyoko si dupa absolvire ne-am mutat in Japonia. Pornind dela zero absolut am reusit cu timpul sa ne ridicam. Azi reprezentam televiziuni japoneze in SUA si am o firma de film in mijlocul Manhattan-ului. Nu vreau sa fiu gresit inteles. Dupa parerea mea bucuria de a fi propriul tau stapan nu tine de reusita, Bucuria provine ca ai incerat sa faci ceva cu propriile maini sau talent. Sau cu alte vorbe ” ti-ai facut-o singur”.
  Fiecare din noi are in viata aceasta posibilitate si sansa .

  Robert Horvath DEVA Cineast New York -Tokio

  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 31. (Off topic)

  ANTISEMITISM, REFUZUL ISTORIEI SI “SOLUTIA” DICTATURII MILITARE

  Intr-un moment de vacanta, caracterizat, in general, printr-un gol de stiri (exceptandu-le, acum, pe cele legate de reducerile salariale si de nelinistile provocate de insecuritatea vietii de zi cu zi) este lansat, discret, pe piata, un text. Privit atat ca scriitura cat si contextual, socheaza prin nefiresc (identificarea nefirescului duce totdeauna la informatii de exceptie).

  De la incoerenta formularilor pana la subiectul discutat de atatea ori incat doar enuntarea sa provoaca o iritata respingere, cititorul fiind plictisit de el; de la constructiile greoaie pana la inconsistenta argumentatiei; de la aparenta patinare a subiectului din zona publica inspre cea de interes personal, a autorului, pana la neadevaruri flagrante, formulate abracadabrant (enumerarea poate continua) totul e nefiresc. Intregul insusi este nefiresc.

  Textul a aparut pe un site care prezinta doar interes “de nisa” dar, ciudat, exact in ziua aparitiei (6 august 2010) a fost preluat de “anumite persoane” si raspandit (mai putin prin comentarii, cat prin linkuri- prin aceasta metoda reusindu-se a se “insela” moderarea) prin bloguri cu numar mare de cititori.
  Intr-un astfel de caz, apare, de la sine, intrebarea: de ce a fost lansat acel text plictisitor si incoerent si cum de s-a intamplat ca, de pe un site “de nisa” sa ajunga imediat in locuri virtuale spectaculos accesate, deci cu multi cititori?

  Pe scurt, in 6 august 2010, in “Asymetria” a aparut, cu explicita sustinere a lui Dan Culcer, textul intitulat “Ioan Rosca. Scrisoare deschisa catre Sorin Iliesiu”.
  Aparent, acea scrisoare deschisa este un nou prilej inventat inabil pentru reluarea unui subiect devenit, in egala masura, enervant prin repetitivitatea aberanta a reluarii sale si a argumentatiei mincinoase continute, cat si respingator prin imundul constant al tratarii.
  In fapt, la o prima privire (si, data fiind contructia greoaie, putini vor fi fiind tentati sa depaseasca nivelul superficial al atentiei) este vorba despre o noua serie de injurii lansate la adresa lui Vladimir Tismaneanu si a Raportului comisiei Tismaneanu. Ca si in alte cazuri, tonul si “argumentele” recentului atac sunt dezgustatoare, reluand clisee penibile, mistificari jenante, formulari suburbane care descalifica autorul.

  La o privire mai atenta, insa, perceptia asupra intentiei asociabile lansarii acelui text mizer se schimba.
  La un prim nivel al observarii mai aplicate, atrag atentia acuze care le contrazic pe cele cu care ne obisnuisera autorii unor astfel de atacuri.
  Pana acum, se spusese ca Raportul ar fi un pretext pentru posibila declansare a unei vanatoare de vrajitoare.
  Acum, acuza vizeaza exact contrariul, anume ca Vladimir Tismaneanu ar fi fost special desemnat la conducerea Comisiei in urma unei “conspiratii”, pentru ca Raportul sa mimeze condamnarea comunismului, scopul fiind de a “imbata cu vorbe” victimele regimului comunist si de a nu se ajunge in situatia de a fi trasi la raspundere tortionarii.
  Sesizarea schimbarii bruste a planului atacarii Raportului (continuitatea fiind asigurata de tratamentul mizerabil aplicat lui Vladimir Tismaneanu) obliga la atentie sporita si indica faptul ca mesajul textului nu este “la vedere”.

  Analiza pe text releva existenta a trei mesaje, ascunse intre hatisurile formularilor necizelate.
  In astfel de cazuri, mesajele trebuie cautate urmand un fir al coerentzei (in aparenta incoerentza generala), ele aparand in urma asocierii unor formulari ce trebuie “decupate”.

  1.PRIMUL MESAJUL CLAR este unul profund antisemit!

  O paranteza esentiala.
  BHL spune ca una dintre formele extrem de perverse ale antisemitismului este legata de acuza ca, de fapt, insistenta asupra holocaustului si a unicitatii shoah sunt destinate intaririi „statului sionist” Israel, pentru atingerea acestui tel lucrand, subtil, armate de intelectuali, care, uneori, isi ating scopul prin actiuni aparent nelegate de holocaust.
  Este un tip de antisemitism extrem de periculos, prin sugestiile subtextuale si mesajele subliminale.

  Acest lucru apare in scrisoarea deschisa adresata de Ioan Rosca lui Iliesiu si publicata la Paris, via Dan Culcer (in 6 august 2010).

  Mesajul se „decupeaza” urmarindu-i, cu atentie, firul, printre „umpluturi” (dar si impletiri cu al doilea mesaj, la care ma voi referi ulterior).

  IATA PRIMUL MESAJ, CARE SE REGASESTE CITAND SELECTIV.

  Citez:

  „escrocheriei istorice savirsite de „Comisia Wiesel”. Aceasta se ciocnise de un val de protest in diaspora, axat pe intrebarea: cum sa reluam procesul fascismului (răs-comis, abuziv, dupa 1944) daca procesul comunismului nu a avut inca loc?
  (…)
  Era clar ca, pentru ca rezultatele partinitoare si metodele nestiintifice ale comisiei Wiesel sa fie validate cotit (si calea despagubirilor pentru Holocaust sa fie astfel deschisa) – era nevoie de un simulacru de „proces al comunismului”. Unul bine dozat, bine orientat, bine gestionat, care sa nu dea foc zonelor explozive ale dosarului stalinizarii Romaniei, care sa nu se soldeze cu despagubiri prea mari pentru romanii victima, sa nu declanseze reabilitarea unor „fascisti” macelariti prin puscarii doar pentru credinte politice, sa nu deschida periculos arhivele, sa nu ridice problema complicitatii occidentului, etc. Sa nu stirneasca nici rezistenta oligarhiei de Tranzitie. Nu puteai lasa o astfel de intreprindere delicata pe mina anticomunistilor romani autentici. Procesul trebuia „rezolvat” de specialisti … speciali, doctori in plamadirea propagandista a „istoriei”, terenul trebuia amenajat de mercenari ai unor cu totul alte interese decit cele justitiare romanesti.
  (…)
  era un „proiect” aprobat, catalizat magic de undeva de sus.
  (…)
  Tismaneanu in fruntea unei astfel de Comisii – pentru ca el convenea scopurilor reale intuibile: legitimarea (si acoperirea) comisiei Wiesel, intrarea in normalitate – fara pierderi pentru criminali – drogind victimele cu cuvinte, ascunderea arhivelor problematice.
  (…)
  fost propagandist comunist, fiu de evreu stalinist, piesa tipica a rocadei Moscova-Washington, incompatibil cu dosarele care i-au fost incredintate abuziv
  (…)
  circul „condamnarii morale” si reconsiderarilor ideologice (…) (ca evreu, domnul Tismaneanu nu are cum sa sustina fatis impunitatea si prescrierea la care sintem indemnati din toate partile, pina si de victimele paralizate).
  (…)
  occidentul (in frunte cu americanii) au ocupat dupa 1990 Europa de Est – in primul rind pentru a sterge urmele genocidului comunist.
  (…) Numai tema participarii tortionarilor stalinisti la terorismul care a dus la nasterea si cresterea Israelului – si ar fi de ajuns pentru a stavili scurmarea periculoasa in „trecutul inca prea recent”.
  (…)
  Tismaneanu, un prezumabil agent americano-israelian (…) punind in pericol interesele neamului romanesc.”

  Antisemitismul este lesne sesizabil, fiind efectiv „respirat” de text.

  2. AL DOILEA MESAJ CLAR este acuza total mincinoasa ca Vladimir Tismaneanu incearca sa stopeze cercetarea situatiilor care au dus la moartea multor oameni in decembrie 1989 si identificarea legaturilor intre factori de decizie din perioada decembrista si posibila lor implicare in evenimente, in sensul mentionat.
  Vladimir Tismaneanu mai este acuzat, absurd, si de faptul ca ar stopa cercetarea legaturii intre factori de decizie din decembie 1989 si cei care, ulterior, s-au asezat la ‘pupitrele de control” (de unde se dirijeaza “pupitrele de comanda’) ale Romaniei, actionand discretionar, cu rezultate nefaste nu doar politic, dar si economic.

  Aceste acuze sunt neadevaruri flagrante.
  Este publica preocuparea lui Vladimir Tismaneanu si a IICCMER (al carui nume urmeaza sa devina Institutul “Monica Lovinescu”) pentru restabilirea adevarului, privind subiectele mentionate. Sunt publice demersurile sale in acest sens.
  Desigur, Institutul cerceteaza faptele sub raportul determinarilor istorice, politice, sociale, socio- psihologice, neintrand in competenta sa cercetarea faptelor sub aspect penal, de exemplu.
  Demararea cercetarilor a fost mediatizata.
  In acest caz, de ce este lansat un neadevar flagrant- preluat cu iuteala fulgerului, de pe acel site “de nisa” si raspandit, in spatial virtual, in aceeasi zi? De ce atata interes pentru diseminarea unei mistificari grosiere?

  Mao spunea ca o minciuna repetata de un milion de ori sfarseste prin a deveni adevar (in sensul de a fi perceputa ca atare).

  Lansarea acelei minciuni de la “tribuna pariziana” si ciudat de rapida sa diseminare in spatiul romanesc (via Internet) au ca scop scaderea credibilitatii demersurilor lui Vladimir Tismaneanu in sensul cercetarii ansamblului complex de fapte si situatii din decembrie 1989, identificarii legaturilor de cauzalitate intre anumite decizii, determinari si numarul mare de morti din acele zile si al felului in care o anumita “zona decizionala” din epoca si-a reprodus forta si influenta, la nivel general, in anii care au urmat.
  Daca aceasta minciuna, formulata in respectiva scrisoare deschisa si virulent raspandita, imediat, in spatiul romanesc, ar prinde radacini, ar fi extreme de greu, daca nu imposibil, sa fie demontata, atat la nivel general cat si individual. Chiar daca s-ar reusi, s-ar pierde un timp pretios- si pe asta mizeaza cei care au regizat murdarul atac.

  De obiei, astfel de atacuri se desfasoara conform urmatoarei scheme:

  – se lanseaza subiectul printr-o publicatie din afara Romaniei ;
  – subiectul se „importa” PRIN presa romaneasca- mai exact, prin „citarea nevinovata” a respectivului articol;
  – se dezvolta, prin comentarii, in presa romaneasca („bulgarele se rostogoleste”);
  – se „exporta tintit” in strainatate, pe acelasi model al „citarii” de catre o publicatie- si se „dirijeaza” catre zone care trebuie „sensibilizate negativ”.

  DEOCAMDATA, totul este la nivel de prima faza (abia a aparut acel text imund, in 6 august!).

  3. IMPLETIREA MESAJELOR

  Mai exista un al treilea tip de mesaj, psihanalitic, constand in sugestia ca si stoparea procesului comunismului- privitor la perioadele decembrie ’89 si umatoarea- ar fi tot „opera sionistilor” (am mers pe drumul scurt)- motivatia fiind cea din primul mesaj (am detaliat-o inainte de a da citatul).

  Actiunea de acum este cu atat mai periculoasa cu cat a fost declansata in perioada de vacanta, cand exista putine subiecte politice atractive si socante (la nivelul general, referirile la si comentariile despre Basescu au un impact scazut, iar actiunile lui Boc- reducerea salariilor cu 25% si multe altele- sunt traite si discutiile despre ele provoaca populatiei o reactie de respingere).
  In plus, in timp de vacanta, mult prea putini sunt dispusi sa cerceteze ce a aparut nou si ce efecte ar putea produce.
  Bref, momentul este periculos de bine ales.

  STRANII “COINCIDENTE”
  Nu cred in coincidente.
  Textul foarte periculos, in esenta, prin mesaje si scop, a fost preluat imediat si raspandit de indivizi despre care poate fi demonstrat ca fac parte din grupuri care sustin, explicit, instaurarea dictaturii militare in Romania, restrangerea drastica a drepturilor cetatenesti (enumerarea de gen poate continua)- unii pedaland chiar pe sinistra idee a reintroducerii pedepsei capitale, desi aceasta a fost abolita in toate statele membre UE (in Romania, inca din decembrie 1989, dupa executarea lui Ceausescu).
  O minte mai sofisticata poate crede ca ne aflam in fata unui scenariu conceput la adapostul puternicului zgomot de fond al asprelor realitati cotidiene.

  “ORIGINEA” AUTORILOR SCENARIULUI
  Autorii scenariului (si cei interesati in aplicarea lui) au legatura cu zona de confluenta (confluenta de interese) intre fosta Securitate si fostele servicii ale Armatei (antedecebriste). O astfel de “zona” a existat (si) inainte de decembrie 1989, in pofida faptului ca Securitatea si fosta DIA erau concurente, chiar adversare.
  Exista o stransa relatie intre acea “zona de confluenta”, fosta Directie Politica a Armatei si Sectia Externa a Comitetului Central (pentru cine nu stie, acestea erau putenice organisme decizionale pana in decembrie 1989).
  Ocupantii “pupitrelor de control” ale Romaniei, dupa decembrie 1989, sunt indivizi apartinand structurilor mentionate si “zonei de confluenta a intereselor” la care m-am referit.
  Cel putin unii dintre acestia sunt direct implicati in sinistrul mortilor din decembrie 1989, considerati un fel de “victime colaterale” (este stiut ca, dupa executarea lui Ceausescu, asa-zisele “confruntari de strada cu teroristii” erau, de fapt, confruntari intre cele doua servicii importante romanesti, pentru adjudecarea puterii reale, unde se iau hotararile cu efecte de modelare a viitorului, mai ales in materie de obiective economice strategice).

  Personajele respective sunt direct interesate in stoparea cercetarilor facute de Vladimir Tismaneanu si de IICCMER din ratiuni lesne de realizat. Aflarea adevarului i-ar afecta in mod direct si, in plus, ar dezvalui o intreaga structura “neoficiala”, pe care o controleaza, a carei putere a fost reprodusa in toti acesti ani si care, fara a se afla la vedere, determina marile decizii.

  Instaurarea dictaturii militare ar fi modul cel mai simplu, mai direct (si mai profitabil, pentru acei indivizi) de a stopa cercetarile, de a reduce la tacere orice voce care ar pune intrebari, de a elimina indivizii incomozi si de a trece din “zona umbroasa” a deciziei in cea nemijlocita.

  Din nefericire, situatia din Romania, reducerea salariilor cu previzibile efecte periculoase si grave asupra economiei (incasari mai mici la buget, griparea motorului consumului, scaderea numarului celor activi- ceea ce va face ca unui salariat sa-i corespunda doi sau mai multi pensionari, ajungandu-se, astfel, la adancirea situatiei de acum, criticate de un guvern care actioneaza, paradoxal, in sensul inrautatirii ei) predispune la riscul unor puternice miscari sociale, potentate de furia disperata a unei populatii infometate, care se va confrunta cu imposibilitatea achitarii facturilor, cu amenintarea executarii silite in urma neachitarii ratele imprumuturilor bancare (urmarea: scoaterea la vazare a locuintelor, in urma actiunilor intentate de institutiile bancare).
  Astfel de situatii pot fi folosite de autorii scenariului ca justificare pentru instaurarea dictaturii militare.

  Daca oamenii politici (am in vedere atat puterea cat si opozitia) vor continua sa se manifeste “inertial”, daca se va perpetua neinteleapta prevalenta a patimilor politice si personale, daca nu vor fi privite cu maximala atentie semnalele care apar din ce in ce mai clar si mai insistent (si care indica faptul ca scenariul instaurarii dictaturii militare a fost deja declansat), daca nu se va actiona, cat inca se mai poate, in sensul demontarii acestui scenariu, daca se va astepta ca el sa fie pus in opera pentru a se constientiza ceea ce ar fi trebuit sa fie clar inca din faza de simptomatologie primara, Romania va aluneca- redresarea fiindu-i imposibila- pe panta unei dictaturi fata de care “iepoca de aur” va fi o dulce amintire.

  Oamenii politici trebuie sa fie constienti de faptul ca, odata instaurata dictatura militara (semnalele materializarii intentiei aparand din ce in ce mai clar) vor fi supusi aceluiasi tratament cumplit ca si restul populatiei. Aceasta este varianta optimista pentru ei.
  Varianta mult mai apropiata de adevarul specific unei asemenea situatii este ca vor fi sacrificati, atat pentru a se da “un exemplu” celor multi, cat si pentru ca este de presupus ca stiu mult mai multe decat ceilalti.
  Cei care vor sa instaureze dictatura militara- si care, daca nu se iau masuri de contracarare, isi vor materialize intentia- nu au nevoie de oameni care “cunosc istoria”.
  Ii considera foarte periculosi, caci o pot “face cunoscuta”.

  A bon entendeur, salut!

  • @ Aya
   Plec de la chiar asertiunea ta, pe care o citez : « identificarea nefirescului duce totdeauna la informatii de exceptie » Si spun asta pentru ca postarea ta stufoasa si alambicata « geme » de afirmatii si consideratii nefiresti sau ilogice. Trebuie sa spun de la inceput ca habar nu am ce contine textul incriminat de tine si, de aceea, nu ma pot pronunta asupra lui, dar prezentarea vadit tendentioasa si partizana pe care i-o creionezi face inutil recursul la sursa. Argumente :
   1) Daca textul acela este, intr-adevar, asa cum vrei tu sa-l prezinti (incoerenta formularilor, subiect discutat de atatea ori incat doar enuntarea sa provoaca o iritata respingere, cititorul fiind plictisit de el, constructii greoaie si inconsistenta argumentatiei, subiect devenit, in egala masura, enervant prin repetitivitatea aberanta a reluarii sale), atunci sansele lui de a avea o priza cit de cit consistenta sint nule. Caz in care, fara nicio indoiala, inversunarea cu care te chinui sa-l combati e mai mult decit bizara, si spune multe!
   2) Incerci sa acreditezi ideea « schimbarii bruste a planului atacarii… », fara sa te mai sinchisesti de « amanuntul » ca sursa asa-zisului atac este alta. Sper sa nu apelezi la vechiul tau refugiu (« am eu niste informatii, dar sint atit de secrete ca nici eu nu le stiu »)
   3) Asa-zisa ta argumentatie (si ne spui asta fara retineri!!), este o suita de esantionari ale textului ce trebuie “decupate” si apoi lipite intr-o anumita forma. In cazul in care nu ti-ai propus, cu tot dinadinsul, sa ne jignesti inteligenta, trebuie sa-ti spun ca nu stiu o forma mai rudimentara si perimata de manipulare decit scoaterea din context si colajul « adecvat » Nici nu pot comenta afirmatia ta penibila : « IATA PRIMUL MESAJ, CARE SE REGASESTE CITAND SELECTIV »
   4) Din pacate pentru tine, doza ta aproape letala de vanitate te impinge sa calci in strachini : « De obicei, astfel de atacuri se desfasoara conform urmatoarei scheme» – zici tu. O.K., sa zicem ca vei reusi sa ne faci sa credem ca stii bine cu ce se maninca manipularea. Cum vei reusi insa sa ne faci sa credem ca NU ASTA incerci tu acum ?
   5) Cum sa credem ca nu avem de-a face cu o simpla si neeleganta pledoarie pro-domo, de vreme ce se cunoaste afinitatea ta (netagaduita, de altminteri) pentru Tismaneanu ?

 32. Pingback: De ce nu pot eu sa mananc eu paine cu ceapa? Raspuns corect: de grija relatiei lui Basescu cu PDL « Hai ca se poate!

 33. Pingback: De ce nu pot eu sa mananc paine cu ceapa? Raspuns corect: de grija relatiei lui Basescu cu PDL « Hai ca se poate!

 34. Observ că ŞI aici ni se flutură închipuiri , halucinaţii antisemite… bat-o buba de manipulare la care se dedau câte unii şi aceasta numai ca să-l spele pe trădătorul, nemernicul Volodea Tismăneanu !!
  PERICOLUL REAL PENTRU NOI ESTE O REALITATE ŞI SE NUMEŞTE ANTIROMÂNISM !
  Să ne scutească tovarăşa purtătoare de mesaje pro Volo şi să NU ne mai subestimeze ! Bate câmpii în favoarea pretenului său Volodea de prea mult timp aşa că credibilitatea mesagerului e ZERO !

 35. Motto :”Fereste-te de cel cu lumanarea lunga…”

  {…}- Intr’un sat, odata, s’a fost facut un omor. Multumim Domnului ca nu s’a facut la noi,- ci undeva, departe.Si orice facura oamenii, faptasul nu fu descoperit.Cu niciun chip…Atunci un batran din acel sat zise :”Vi-l prind eu…” – iar ceilalti dadura mirare: „Sa vedem…”
  Dupa cateva zile era Dumineca – si batranul se duse la biserica. Statu la priveala. Trecura unii, altii, aprinsera lumanari, se inchinara,- fiecare cu cuviinta – si cu fruntea plecata. Si iata ca veni si un alt satean, bine imbracat, semet, inchinandu-se, precum Fariseul in templu, iar in mana tinea un lumanaroi ca de de cununie. Batranul vazu – si tacu.Nu spuse nimic la nimeni, dar Dumineca cealalta se aseza din nou la priveala.Venira unii, altii, se inchinara, aprinsera lumanari, in tacere si in cuviinta.Veni si chiposul, tot cu un lumanaroi gros si inflorit,- iar, la miruit, zise tare parintelui, ca inadins sa auda lumea :”Parinte, iata o mie de lei pentru sfanta biserica..”Batranul vazu – si tacu.Nu spuse la nimeni nimic,- iar Dumineca ce veni, se aseza iarasi la priveala. Venira unii, altii, se inchinara, aprinsera lumanari, pe tacute si cu fruntile plecate. Veni si bradosul, mai tantos – si cu o lumanare cat mana de groasa,- si la urma rosti tare : „Dau cat trebuie pentru rapararea bisericii.”
  Atunci, batranul cel tacut si intelept, merse spre el – si zise celor din jur: „Puneti mana pe el !…” Se facu talazuire, dar batranul rosti cu temei: „Aista a facut uciderea !…”Si, ce mai dura-vura, se limpezi repede ca, in adevar, el facuse omorul acela – si acum voia sa accopere fapta, cu lumanari groase, si cu bani pentru rapararea bisericii…”
  De data aceasta, ascultatorii nu mai dadura zambet,- ci statura cu ochii in jaratecul din vatra, cugetand la cine stie ce lucruri mai dela fund…
  Numai,mai tarziu,unul lua cuvant si zise:
  „De aceea, biata mama mea spunea intotdeauna : „Fereste-te de cel cu lumanarea lunga…”(…)

  P.S. Fragmentul dintr-o povestire veche de Al. Lascarov–Moldovanu este dedicat , in exclusivitate, lui „DARDALA”(Traian Basescu) care si-a daruit leafa pe 6 luni, a facut clopotul din Cotroceni, etc. pentru acoperirea faptelor(crime ?)…

 36. TE-NGAT

  E pastor popa raspopit ?
  Sau o urjuma de tampit.
  Dar daca e din amandoua,
  Mimand ca are patru oua ?

  Sa-si faca fata de secui
  Sau sa isi puna pofta-n cui?
  Se trage dintr-un neam de huni?
  Sau dintr-o casa de nebuni.

  Nu-i dubiu ca este marlan
  Pozand in virtuosul ciocarlan;
  Hranit din balega de cal
  Si-n lipsa din rahatul de sacal

 37. Pingback: Il lasam sa ne distruga sau il oprim? « Hai ca se poate!

 38. MASS MEDIA DIN ROMANIA SI BLOGER IN GENERAL TREBUIE SA CONTRIBUIE LA DEMASCARE
  Acel plan in care se foloseste de Romania ca tara pentru o subventionare mascata a unor posturi de tleviziune din anumite tarile a uniuni
  De data aceasta in aceasta ecuatie Ministerul Turismului daca va dori poate sa iesa bine din astfel de situatie deoarece daca doreste le pot incurca aceste plan de subventionare mascata a unor grupuri media din anumite tari ale Uniunii Europene si sa faca toate aceste sume sa intre in buzunarele romanilor?
  CUM ESTE POSIBIL ACEST LUCRU ?
  Ar trebui sa prezinte toate argumentele din cele pe care le-am abordat a pe un blog de specialiatate si ca urmare plecand de la ideea ca uniunea Europeana cere maxima eficienta si transparenta in privinta folosirea unor astfel de fonduri atunci Ministerul Turismului are drept orcand sa propune ca aceasta campanie sa fie realizata in mod eficienta cea ce insemna sa nu fie difuzata pe baza de spoturi in Mass media si prin intermediul altor forme care sa aduca rezultate ce pot fi cuantibilizati Din aceste motive in loc sa difuzeze acest spot la posturi de televiziuni cheltuind bugete de zeci de milioane de euro se poate realiza urmatorele:
  1) Se construieste un site multimedia si in acest sens ministerul are propriul mijloace multimedia radio, televiziune si ziare unde poate promova eficient intregul material publicitar.
  2) Avand un astfel de suport media nu numai ca nu are nevoie sa cheltuiasca nici un euro la nici un grup media din cele care asteapta sa primeasca pomana in schimbul unor comisioane ,dar ajuta ministerul sa obtina incasari din publicitate pe site-ul respectiv si totodata cu ajutorul unui astfel de suport media poate beneficia de reclama gratuita la diverse posturi de televiziuni straine deoarece indata ce vor vedea ce trafic are site-ul respectiv, vor accepta promovarea imaginii Romaniei pe sistem de barter.
  CUM SE POATE REALIZA TRAFICUL DE MILIOANE INTR-UN TIMP FOARTE SCURT?
  Si in acelasi timp banii care ar fi trebui dati de pomana la grupuri obscure de interes, sa ajunga in mod legal transparent in buzunarele romaniilor ?
  Folosind un sistem de marketing direct care a fost inventat de americani si nu de spanioli, sa ofere pentru fiecare roman care convinge un turist X sa cumpere o vacanta in Romania, 50 de euro, apoi daca turistul x la randul lui convinge turistul Y, romanul primeste puncte iar in momentul in care obtine 6 puncte mai primeste inca 250 de euro.
  IN CAT TIMP UN ROMAN POATE PRIMI 800 -1000 DE EURO SAU 2-3 MII DE EURO
  Se poate intampla intr-o saptamana, 20 de zile sau o luna pentru ca totul depinde de viteza in care se propaga o astfel de informatie de la romani care trebuie sa convinga prieteni lor din tara respective sa viziteze Romania.
  CE TREBUIE FACUT IN ASA FEL INCAT ACEASTA VITEAZA DE PROPAGARE A ACESTEI INFORMATI SA FIE CAT MAI MARE?
  Iar romanilor sa le fie mult mai usor sa convinga pe cei care trebuie sa viziteze Romania si in felul acest sa primeasca cat mai multi bani?

 39. FINAL INTARZIAT

  Silitra, sulf, carbune, in proportii
  gasi TB in cala, ambalate-n portii,
  si un amnar cu cremene pe iasca,
  uitate, probabil, de un gura casca.

  Din graba, sa evite contrastalii,
  paratul capitan trecu peste detalii,
  in care un anume Dan – expeditor –
  il sfatuia :Traiane ia-o binisor!

  Dar fu sa fie ziua sumbra de apoi
  TB lovi amnarul, doar cat ai zice doi;
  s-a declansat infernul, piratul a mierlit-o
  pe srtrazi e dans, Dardala a belit-o !

 40. La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor purtători ai Sfântului Nume al Maicii Domnului, Maica Marie !
  RUGACIUNE:
  Prea Binecuvantata Stapana, Pururea Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce ai anscut pe Dumnezeu Cuvantul mai presus de fire, pentru mantuirea noastra si Te-ai aratat ca o mare a darurilor Dumnezeiesti si rau pururea curgator al minunilor si reversi bunatati celor ce cu credinta alearga catre Tine!
  Cazand inaintea Chipului Tau cel Minunat, ne rugam Tie prea buna Maica a Iubitorului de oameni Stapana! Revarsa asupra noastra milele Tale cele bogate si grabeste a implini rugamintile noastre pe care le aducem Tie Grabnica ajutatoare care ne sunt de folos, mangaiere si mantuire pentru fiecare randuindu-le.
  Cerceteaza cu harul Tau Prea Milostiva Stapana pe robii Tai si daruieste celor inviforati liniste, celor legati slobozire si pe toti mangaie, care sunt intristati de felurite necazuri!
  Izabaveste, Prea Milostiva Stapana, toate orasele si satele de foamete, de boale, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, si de orice alta nenorocire sau pedeapsa vremelnica sau vesnica, indepartand, prin indrazneala Ta de Maica, toata mania lui Dumnezeu!
  Slobozeste pe robii Tai de slabanogire sufleteasca, de tulburarea patimilor si a caderilor in pacat, ca fara impiedicare, vietuind in veacul acesta, intru toata buna cinstire a Ta, sa ne invrednicim de vrednicile bunatati prin Harul si iubirea de oameni ale Fiului Tau si Dumnezeului nostru, caruia sa cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna cu Cel fara de Inceput al sau Parinte si cu Prea Sfantul Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor! Amin!

  Doamne Ajută !

 41. DIN RAI ÎN IAD

  Din raiul uterin ursit de Cer – matern –
  În iadul lui Traian Băsescu, din Giuleşti…
  Grăbit fuseşi copile ; ca înger te căieşti,
  Ajuns precoce în universul tău etern.

  Erori umane, calicie sau indisciplină ;
  Se screme procurorul s-o scoată la liman,
  Când pute la o poştă mizerul inuman.
  Mai colo-n Cotroceni e linişte deplină !

 42. Incotro, Romane?

  Motto: Traim in tara lor si asta ne omoara cu zile!

  Ne mor pruncii, bebelusii in spitale arsi si-n fum,
  Ne cad militari din ceruri si-n carlinga se fac scrum,
  Ne mor mosii si bunicii azi tratati ca un gunoi,
  Si-n desert ne mor soldatii in van declarati eroi.

  Tinerii ne emigreaza pribegiti pe glii straine
  Alungati fiind de-un voda ce-a promis ca va fi bine.
  Se duc unde vad cu ochii medicii si specialistii,
  Am ramas numai c-o frunza cu care mintim turistii.

  Zavorat-am scoli, spitale, cadrele le-am alungat
  N-avem cine sa-ngrijeasca de roman cazut la pat.
  Tara e un haos toata si bezmetici o supun
  Cei ramasi sunt oi in turma la pofta unui nebun.

  De-ntorci lista primii suntem, ca nivel de trai in lume,
  Iar pe sticla si-n jurnale am ajuns subiect de glume.
  Izolati precum leprosii dupa gard de lazaret
  Ne hlizim ca dobitocii l-al Puterii zaiafet.

  Fericiti sunt guvernantii sub pulpana lui Traian
  Noi avem viata amara, ei o tin intr-un chiolhan.
  Se simt bine ticalosii intr-o tara confiscata
  Unde Udrea le e mama, iar Basescu ajuns-a tata.

  Sumbru viitor ne paste, Romania-i o Golgota,
  Osanditi suntem cu totii de-a Basescului marota
  De-a avea Puterea-n mana, totala si absoluta,
  Intr-o tara, ieri o floare, azi vita-n obor vanduta.

  Ce-i mai trist si chiar dramatic in tabloul zugravit
  Este faptul ca-n ast haos si speranta a murit.
  N-avem orizont de bine si nici capat de tunel
  Ci doar bezna, umilinta, fiind condusi de un tembel.

 43. PĂDURE DE USCĂTURI

  Fosta o vreme când pădurarii roboteau fără simbrie,
  obolul de la codrii îndestulând mai mult ca o mărie.
  Mă prind că vracii noştri din spitale, şi nu-s năuc,
  obişnuiţi din tată-n fiu, se mulţumesc doar cu ciubuc.

  Doar cei ce vor să plece-n zări, fideli lui Hipocrat,
  pentru salariul decent, au sânge-n vene, de bărbat.
  La ei să-ţi caţi de leac, oricâte drumuri grele, lungi
  vei lua cu talpa de desculţ, ca în final să îi ajungi…

  Te ştiu cu sufletul ales, şi cu gândire pentru semeni,
  clocind o lege-n Parlament, anticiubuc, să ne ademeni.
  Stigmatizând pe mituit c-o pată arsă pe obraz, de porc ;
  să-l ocolească orice om, din Bucureşti pân’ la NewYork.

 44. Unde Sunteti ‘Telectualii Mei?

  Unde sunt intelectualii, penele noastre maiestre,
  Ce facut-au dintr-un zero un erou ca din poveste?
  Unde sunteti Liicene, Patapievici, coane Plesu
  Ce cu osanale goale ne-ati tot dus cinci ani cu presu’?

  Unde este Cartarescu, scriitorul decorat
  Ce acum scrie petitii si le duce la-mparat?
  Unde este si Pippidea cu scenarii de alegeri?
  Cu Zeus ca presedinte, a ajuns sa scrie plangeri.

  Fu pe rand Mesia, “pleasca”, comparat c-un antic zeu
  Voi ni l-ati suit pe soclu, surogat de… Dumnezeu.
  V-ati tras multe avantaje, bani purcoi si institutii
  Ca rasplata la Osana, v-ati vazut toti unsi in functii.

  V-a plimbat cu-aeroplanu’ si v-a dus la chefuit,
  Voi in schimb i-ati pupat curu’, l-ati facut neprihănit.
  I-ati cantat ode si imnuri, zi de zi si ceas de ceas
  Prostimea din tara noastra ani de zile-ati dus de nas.

  Mai nou ni l-ati dat de Moise, calauza prin desert,
  Da’ cum noi n-aveam desertul, l-a facut el, că-i… expert .
  N-are ea, Limba Romana, epitete, comparatii
  Cate-ati folosit in scrieri pentru-a fabrica ovatii.

  Iar acum la ceas de plata, cand poporu-i pus pe harta,
  Va dati dusi, tacuti in iarba, pierduti ca magaru-n ceata.
  Hai, iesiti din nou la rampa si veniti cu motivatii,
  Pentru haosul din tara gasiti niste explicatii.

  Striga chiombu’ precum Stefan cand fu parasit de osti:
  “- Unde-mi sunt ‘telectualii ce-au luat pe romani de prosti?”
  Ii raspunde doar ecoul cu un ranjet sub mustata:
  “- Sunt plecati cu toti la mare, doar e vreme de vacanta!”

 45. LA GAURA LUMII
  (fragment)

  Copile hai la vale că a sosit sorocul,
  Curând îşi va deschide şi păsărica ciocul.
  La poartă vraci şi moaşe-l aşteaptă pe voinicul,
  Să-l treacă pe cont propriu, să-i taie ombilicul;

  Te-n faşă şi te leagă, te pun în uţa-uţa
  Iar când vor cere şpagă, arată-le tu… puţa
  Şi meri cu muma-casă, pe jos ori cu maşina
  Maternitatea las-o, că-i moarte bat-o vina !
  ––––––––––––––––––

 46. Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

 47. PROCURORUL CELEST

  În sala pruncilor ucişi fusese vreo icoană
  sfinţită-n rugăciuni de popi, sau salcie coroană ?
  Ai chefuit la Adormirea Maicii Preacurată,
  lăsând în grija dracilor, bieţii copii, soră spurcată !

 48. Pingback: In atentia liderilor, membrilor si simpatizantilor PSD, PNL si PC – Cum se cumpara o comuna se poate cumpara si o tara « Hai ca se poate!

 49. REPLICĂ POPULARĂ

  Nu contează,
  BT boxează;
  Nu „conteşte”,
  Chitic primeşte
  Pe româneşte,
  Seara-n Neptun,
  Directa tun,
  De la nebun.
  SPP minte
  Tot înainte,
  Cu multă fală
  Pentru Dârdală-
  Dom Preşedinte.
  Halal părinte !
  Să-l aia-n gură,
  De murătură.
  Cu suspendare
  Sau lapidare
  Sfârşi-va oare ?
  S-avem credinţă
  În biruinţă !
  Cu larg ecou
  Scăpăm de bou.
  Doamne ajută !
  Naţia ciută
  Poala-Ţi sărută…

 50. Pingback: Am uitat sa zambim? OFERA UN ZAMBET ! E SIMPLU! « Societate

 51. MENGHINA ŞI ECONOMIA SUBTERANĂ

  De când mă ştiu mi-au plăcut lucrurile încurcate, cu soluţii ne la îndemâ sau stranii. Din confruntarea cu ele am ieşit, destul de des, învingător, dar întotdeauna cu un câştig.
  Bunăoară recuperării sâmburilor din nucile costelive uscate, pe care mai toţi se grăbesc să le arunce în foc, sau pur şi simplu, i-am găsit menghina ca soluţie simplă, eficientă şi accesibilă. Procesul tehnologic se derulează astfel:
  – se prinde nuca în menghină pe axa coadă-vârf, ţinând-o cu un „colier” format din degetul arătător şi degetul mare de la o mână;
  – cu cealaltă mână se strânge lent şurubul de forţă al menghinei. Ca efect coaja extrem de tare începe să se crape, după legile acestui tip de solicitare, concomitent cu dislocarea sâmburelui din numeroasele “alveole”;
  -se îndepărtează elementele sparte din coajă pentru a scoate la lumină bucăţi de diferite dimensiuni din sâmbure. Bucăţelele „îndărătnice” se dislocă uşor cu vârful ascuţit al unui cuţitaş.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Economia românească subterană (40 % după aprecierea profesorului Dan Voiculescu) este, în optica mea, nuca cea costelivă de la care voi a recupera sâmburele, prin matoda menghinei (similitudine).
  Las imaginaţiei dvs. să recunoască instituţiile statului care vor acţiona similar cu acele părţi componente ale menghinei, potrivit tipicului de mai sus, pentru recuperarea “miezului”. Acest mod de acţiune reclamă voinţă politică şi consens.
  Metoda menghinei se pretează şi la dezmembrarea “costelivilor » Băsescu-Boc, care prezentând particularitatea unor miezuri fecaloide necestă masuri speciale de protecţia muncii…

 52. Moto: „E greu a face un om să înţeleagă ceva atunci când salariul său depinde taman de lipsa de înţelegere.”

  SĂRUTUL IERTĂRII

  Economia românească subtraiană e mai ceva ca-ceea subterană ;
  aveau să zică, azi, artişti şi jurnalişti, loviţi de Boc-Şeitan în rană.
  Cu roluri scrise pe genunchii obosiţi, ochind prostia ta năroadă,
  Traian-Dârdală, nu vei puta ieşi din ring fără să-i pupi, aci, la coadă !

 53. Rugaciune
  Sa ne rugam si noi la Dumnezeu, sa ne intareasca El Milostivul in toate zilele noastre, in viata aceasta si in toate necazurile noastre.
  Sa rugam pe Sfantul Ioan Botezatorul care a murit ca un mare mucenic, sa fie fierbinte rugator si pentru sufletele noastre, ca si noi sa ajungem la limanul mantuirii si al fericirii vesnice. Amin.

 54. Arobată, cu pecete, la Cotorceni
  de Traian Băsescu-Dârdală

  CONSERVE DE CRIZĂ ROMÂNEASCĂ

  Se cată toate borcanele goale din cămară. Se şterg îndelung cu vechea cârpă de bucătărie. Se introduce unu-n altul, după mărime. În cel mai mic se-nghesoaie cârpa nestoarsă. Se pune capac numai la borcanul extarior. Se dă la soarele arzător (arză-i focul pe cine ştiţi). Se consumă de preferinţă la toate mesele !

  P.S. Faceţi cât mai multe conserve, că nu se ştie când scăpăm de…blestem !

 55. SCLIPIREA TÂMPULUI

  – Micuţule, de ce stau ziariştii şi actorii la coadă ? întreabă Băsescu Traian, cu limba-n bale.
  – Oportunişti, Şefu ! Le-a şoptit Cel Mare că „ăia din coadă fi-vor cei dintâi…”
  – !!!

 56. Honte A Toi Sarkozy, Huo Basescule!

  Sarkozy, ales de clasa, “campion” la toleranta
  Dur si fara vorba multa, ne-a trimis tiganii acasa.
  Escadrile de stancute innegrit-au cerul tarii
  Fiind manate de la spate de vantul discriminarii.

  Pană a intra-n Uniune ne certara “democratii”
  Ca nu integram tiganii si ca nu-i tratam ca fratii.
  Cand au, iată, libertatea sa-ne-arate cum sta treaba
  Ei i-au adunat in stoluri si ni i-au livrat cu roaba.

  Le-au dat bani de acadele si-un bilet numai de dus
  Precum Adolf cu evreii, de-un convoi sinistru-au pus.
  Si chiar daca trenul mortii in avion a fost schimbat
  Rasismul, xenofobia peste timp au triumfat.

  Muti am fost cand moralistii cu ocara ne-au tratat
  Jalnici suntem si acuma acceptand acest rahat.
  N-avem sira, n-avem voce si nu valoram ca pret
  Cand mai marii Europei ne trateaza cu dispret.

  Resemnati in umilinta ne-am pus pielea la bataie
  Si-nghitim fara cracnire ale Europei zoaie.
  Daca astazi Occidentul ne confunda cu tiganii
  Este vina noastra toata, ne-am ales de sefi golanii.

 57. Alba-Neagra Cu Guvernu’ !

  Antrenat bine la mare in mardeli dure de strada,
  Chiombu’ azi schimba guvernu’, aplicandu-i o rocada.
  Jocu-i simplu, fara reguli, l-am putea numi harjoana,
  Modelu-i din oastea rusa cand se schimba de izmana.

  Pe ministri ii aduna si-i dispune-ntr-un careu
  Dupa care le ordona sa aplice-un procedeu:
  “- Udrea schimba cu Baconsky, Blaga schimba cu Videanu,
  Cseke schimba-l pe Predoiu, iar tu, Opreo, pe Berceanu!”

  Astfel cadrele rotite ca-n vremea lu’ Ceausescu
  Ar mai fi doar o problema, cu Seitan si cu Vladescu.
  Rezolvarea-i insa simpla, chiombu’ are marfa-n vrac
  La Finante Boureanu, iar Seitan… e tot un drac.

  Ungurul pe post de vice ramane la locul sau,
  Pentru planul sau Basescu n-a gasit altul mai rau.
  Iar Emil, fecior de casa, premierul des numit,
  Va fi iarasi prim ministru, tucalar de neclintit.

  Multumit de-aerisire cu-n guvern nou, primenit
  Chiombu-si hahaie in barba: pe romani i-am fraierit.
  Analistii in tocsoaie s-au tot dat de ceasu’ mortii
  Base le da azi guvernu’, fericindu-i pe toti tontii.

 58. Medelin Si Cioara Vopsita

  Mai deunazi, imi pare, Medelin hartist de marca,
  Ne vorbi de coana Udrea si-o sui in a lui barca.
  El ne spuse ca-i ca cioara cu care umbla la piata,
  Neagra toata din nascare, vopsita la suprafata.

  Mai precis, cu-adresa fixa, pe-ntelesul tuturor
  Plescoita’i rroma pura, blonda doar pentru decor.
  Asta-i poate si motivul pentr-un premiu de moral
  Dat de juriu ispravnicesei la Mamaia-n festival.

  De nu stiti va spun acuma, cum ca rroma cu turismu’,
  Fu de Voicu premiata, remarcandu-i altruismu’,
  Cu care a dat cu banu’ iscand toata tevatura
  Ca Mecena-n alte timpuri pe cand sprijinea cultura.

  Gest frumos si de bravura nimerit taman la fix
  Pentr-un ban pe care Udrea l-a donat din al ei pix.
  Nemuncit si far-de truda, luat direct de la buget
  Dat sa-si faca doamna faima in actualul cabinet.

  Medeline, cand c-un premiu, Udroaicei ii faci reclama
  Pentr-un ban muncit de altii, cheltuit de-asa o poama,
  Am gasit pe limba voastra un cuvant la potriveala
  Care defineste gestul, inscriindu-l drept ciordeala.

 59. DIVORTUL IN ROMANIA ESTE FOARTE PERMISIBIL
  Si incurajeaza infidelitatea curverasela din aceste motive am vrea sa dezbatem intr-un mod foarte serios acest proiect si sa propunem conducerii biserici sa inainteze catre parlament citeva modificari in asa fel incit daca divortul este provocat de violenta in familie ,droguri si alcool cel care va fi gasit vinovat sa nu aiba dreptul la partaj si la custodia copiilor.
  ALT SUBIECT
  legat de consumul si traficul de drog vrem sa propunem o solutia simpla pentru descurajare lor sa obligam pe toti cetatteni sa faca analize de singe de la 3 in 3 luni si cel care este gasit ..sa plateasca o amenda in functie de venitul iar a la al doilea analiza daca mai este gasit cu urma de acelasi substanta sa mearga direct la puscarie
  ACEASTA ESTE SOLUTIA CARE DESCURAJEAZA CU ADEVARAT FENOMENUL
  restul sunt numai ….dar atentie dupa publicare acest mesaj daca autoritati nu o vor aplica inseamna ca nu exista interes pentru descurajare fenomen si ca autoritati sunt cumplice la o astfel de nenorocire
  ASA DA 4 RANDURI DOUE SUBIECTE CU ADEVARATE IMPORTANTE PENTRU SOCIETATI

 60. Pingback: Albu ca Zapadu si pove-sti-rile piticului Lazaroiu « Hai ca se poate!

 61. Pingback: Pentru demiterea lui Tokes Laszlo «

 62. Pingback: OCUL LUI TOKES E LA OSPICIU NU IN PE !!!! « Sfinxul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s