Un caz de incalcare a drepturilor omului

Reclame

6 gânduri despre “Un caz de incalcare a drepturilor omului

 1. DE CE ACTIVITATEA EUROPARLAMENTARILOR ROMÂNI NU ESTE RELIEFATĂ DE PRESĂ?
  NICI POSTURILE TV DE ŞTIRI NU URMĂRESC INTERVENŢIILE EUROPARLAMENTARILOR NOŞTRII, CÂND UNII TRĂDEAZĂ PRIN VOTUL LOR ROMÂNIA, CÂND ALŢII SE BAT PENTRU BINELE NAŢIONAL, ÎN MAREA CASĂ EUROPEANĂ.
  NU PUTEM URMĂRI NUMAI BLOGURILE UNOR EUROPARLAMENTARI, DESIGUR PE ACELEA CARE LE SIMPATIZĂM, SĂ AFLĂ CÂTE CEVA!

  • Este foarte important acest lucru, dar cine sa se ocupe? mai ales in momentele acestea cand presedintele haituieste presa. Avem europarlamentari cu valoare intelectuala foarte mare si potential de a schimba ceva in tara asta, dar pentru noi prostimea este mai „bine” sa nu aflam ca ei ne sustin in fata atator tari civilizate si vor sa ne aduca la acelasi nivel sau apropiat.

   • Cum nu!?
    Eu am vazut-o pe EBA cum se plange ca nu accesam bani europeni!
    Si in alte interventii de inalta tinuta europeana…
    Probabil, Corina Cretu, Renate Weber si ceilalti isi pierd timpul in magazine si prin discoteci…
    Ce vedem, pe blogurile lor, sunt facaturi!

 2. 1 Septembrie 1939, Noua Zi A Europei

  Invaluit aproape in totalitate de ceata lansata de la Cotroceni odata cu lansarea pe piata media a “cazului” Vantu, festivitatile de comemorare a 70 de la intrarea trupelor de ocupatie fascisto-hortyste in Ardeal, pe data de 11 septembrie 1940, in urma Diktatului de la Viena, tinute de conationalii nostri maghiari la Miercurea-Ciuc, au trecut aproape neobservate si ce e mai tragic nesanctionate atat de Presidentia Romaniei cat si de Guvern. Si asta in timp ce presa era prea ocupata sa comenteze din zori si pana-n noapte tarziu cum a fost ranit cainele lui Vantu.
  Pierzand momentul ’89 si apoi Targu Mures ’90, cand scenariul rezervat Ardealului fusese conceput pe tiparul fostei Yugoslavii, ungurii nu mai stiu la ce provocari sa recurga doar, doar ne-or irita de asa maniera incat sa vuiasca intreaga lume de faptul ca romanii nu le respecta drepturile. Dupa ce ca drapelul Romaniei nu are ce cauta pe data de 14 martie in nicio localitate din Har-Cov, fiind inlocuit de cel al Ungariei, dupa ce ne-au impus accetarea unor statui reprezentand generali maghiari care au ordonat uciderea a mii de romani, dupa ce au scos limba romana, ca limba oficiala de predare a Istoriei si Geografiei patriei si dupa multe alte si jignitoare asemenea manifestari iredentiste la adresa poporului roman , ungurii pur si simplu au innebunit si ne sfideaza, comemorand figura amiralului Horty, declarat criminal de razboi si tratat ca atare de Istoria contemporana.
  Si asta unde? Intr-o Europa unita in care numai de revizuiri de frontiere si “castigari de independenta pe criterii etnice” nu poate fi vorba in anul de gratie 2010.
  In aceste conditii lipsa de reactie a autoritatlor romane este de-a dreptul criminala, incepand cu Basescu si terminand cu cei care au autorizat o astfel de comemorare. De Basescu ce dracu’ sa mai zicem, el le este dator vandut ungurilor pentru voturile lor de anul trecut, motiv pentru care apare de gat, pupandu-se cu Tokes, dupa ce acesta tocmai le ceruse maghiarilor sa iasa in strada si sa-si ceara independenta pe model Kossovo, si accepta in Romania sa poarte casti pentru a asculta traducerea unor discursuri iredentiste tinute de etnici maghiari.
  In schimb pe langa Basescu, sunt atatea voci oficiale si neoficiale, care ar trebui sa se faca auzite si sa le bage ungurilor gargaunii in cap taindu-le totodata pofta de astfel de manifestari. Ori in afara de cateva luari de pozitie timide venite dinspre PSD, nu prea i-am auzit pe distinsii nostri politicieni, sau reprezentanti ai guvernului, sa le explice maghiarilor ce si cum este cu Ardealul si ce a insemnat anexarea sa la Ungaria hortysta cu semnificatia numelor Ip si Trasnea, ca sa nu mai vorbim de deportarea evreilor din Ardealul astfel incorporat Ungariei, cu destinatia finala Lagarele Mortii.
  Ma intreb, oare ce pazesc parlamentarii nostri europeni si de ce nu sesizeaza in len Parlamentul European asupra unor astfel de tendinte in inviere a unor stafii si atitudini fasciste?
  Nu stiu, zau, cum ar reactiona forurile europene in situatia in care austriecii sau usoarele urme de germani ramase in Cehia, dupa 1946, s-ar apuca sa-l comemoreze pe Hitler pe 12 martie sau 1 octombrie, in fiecare an, pentru Anschluss, respectiv pentru ocuparea Regiunii Sudete in cursul anului 1938. Probabil ca nu s-ar apuca sa inlocuiasca Ziua Europei din 9 Mai in 1 septembrie, data la care Hitler a inceput sa “elibereze” Europa si nu numai.
  Da’ la noi merge, ca avem nevoie de unguri pentru a mentine la Putere un guvern impotent intelectual si total obedient Basescului care ne conduce cu pasi saltareti si alerti catre faliment. Si nu sunt vorbe goale, tot mai multe institutii internationale de specialitate prevad ca acest lucru este foarte probabil sa se intample in cursul anului viitor sub actuala conducere, incapabila sa gaseasca solutii de relansare economica a tarii.
  In ritmul acesta, al unui “conciliatorism” mai mult decat suspect practicat de Basescu si sleahta sa portocalie este mai mult decat posibil ca astfel de manifestari ale ungurilor sa prolifereze cu conotatii din ce in ce mai acute si mai jignitoare la adresa romanilor si cu incalcarea fatisa si nesanctionata de niciun fel a prevederilor constitutionale, ducand mai devreme sau mai tarziu la o situatie scapata de sub control cu consecinte dezastruoase pentru existenta in actuala forma a statului national roman, asa cum este definit el in Constitutia tarii si acceptat si recunoscut pe plan international.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s