Pentru eliminarea taxei de intrare in SUA si a vizelor pentru romani

Reclame

7 gânduri despre “Pentru eliminarea taxei de intrare in SUA si a vizelor pentru romani

 1. Problema este spinoasă pentru că, deşi există o reciprocitate a măsurilor în acordurile internaţionale, în acest context Europa nu poate impune americanilor nici să se umilească pentru a obţine vize şi nici pipăieli indecente la aeroport însoţite de amprentări.

 2. Pingback: Traim bine!? « Societate

 3. Viata politica din SUA este intotdeauna interesanta, si putem face paralele cu cea romaneasca. Asistam astazi la o recrudescenta a mesajului de dreapta, prin miscari de strada (Tea Party) sustinute financiar de bogati, pentru a le oferi o baza republicanilor de a recistiga puterea. Partidul Republican a adoptat un nou document-strategie intitulat „Pledge To America”, care de fapt nu contine nimic nou. Se vorbeste ad-nauseum in document despre reducerea datoriei statului si reduceri de taxe, in primul rind a taxelor pentru cei bogati, care vor deveni permanente, si care, atentie, vor provoca un deficit bugetar de 3.7 trilioane dolari.

  Politica de dreapta a republicanilor, asemanatoare cu cea a puterii lui Basescu, pleaca de la premiza ca micsorarea taxelor si pretinde ca aceasta va produce o crestere economica care in final va duce si la cresterea bugetului de stat. Eroare! Campania electorala a lui George Bush din 2000 a fost centrata pe aceasta ideologie, dar datoria publica a crescut exponential (probabil „ajutata” si de finantarea razboaielor lui sfinte).

  Acelasi lucru se poate intimpla in Romania. Puterea insista ca aceasta este unica cale pentru dezvoltare si insanatosirea statului, ceea ce se va dovedi a fi un fals, pentru ca pleaca de la aceleasi premize gresite: presupusa crestere economica care in final va duce la un buget colectat din taxe mai mare. In primul rind, nu este foarte clar si nu li se spune romanilor cita crestere economica ar fi necesara pentru ca bugetul sa fie alimentat suficient (2%, 5%, 10%?). In al doilea rind, orice crestere economica romaneasca este complet dependenta de stabilizarea economica a tarilor dezvoltate cu care Romania are relatii economice, urmate de cresteri in aceste economii. Nu este clar cit de mult trebuie sa salte economic aceste tari pentru ca Romania sa beneficieze de propria crestere dorita in asa fel incit sa creasca suficient bugetul de stat prin taxare. In al treilea rind, indatorarea excesiva la FMI si conditiile de austeritate care duc la constrictia pietii vor fi o frina ulterioara pentru dezvoltare, statul fiind mai dator decit ar trebuie pentru ca sa existe suficienta crestere economica.

  PS: scuze, off topic

 4. Totusi… stiti ce nu inteleg eu prea bine? De ce americanii au luat astfel de masuri cu privire la unele tari europene, printre care si Romania. Mie mi se pare ca s-a discutat prea putin despre motivele americanilor si nici ei nu cred ca si le-au exprimat cat se poate de clar si convingator. Dupa parerea mea, au tot dreptul sa ia astfel de masuri. Dar de ce? Care sa fie motivul real? De ce doar Romania, Bulgaria, Polonia si Cipru? Va rog sa ne explicati, pe cat se poate, pozitia americana. Multumesc.

 5. Finalul discursului este mai aproape de atitudinea care ar fi necesara. La fel cum este foarte adevarat ca „Doamna Europa” este o mama usor cam ignoranta, uneori… mai ales cu copiii mai saracuti!

 6. Alooo, Victor Ponta, Crin Antonescu…
  Filed under: Uncategorized — Marcus @ 19:22 Modifică

  ..Lasati dracu’ week-end-ul si iesiti, in seara aceasta, in Conferinte de Presa, si condamnati palma si in primul rand ilegalitatea pe care o comite Basescu Traian in privinta Politiei si Jandarmeriei Romane! Inca nu intelegeti ca acest om mai are doar un pas pana la LOVITURA DE STAT SI INSTAURAREA DICTATURII!
  Aparati-ne fratilor, de nu sunteti complici cu el!
  Nu ne puneti in situatia lui decembrie ’89, de a fi tributari Televiziunii! Aveti obligatia si responsabilitatea de a-l opri din marsul triumfal catre dictatura. Aveti nevoie de romani, chemati-i si vor veni de oriunde s-ar afla!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s