Gerhard Schroeder, la Bucuresti

Azi, am participat la conferinta sustinuta la Bucuresti de fostul cancelar german, Gerhard Schroeder, pe care am avut aseara onoarea sa il intampin la aeroport, in calitate de secretar international al PSD. Personalitate puternica, fostul cancelar al Germaniei din anii 1998-2005 s-a dovedit a fi un interlocutor extrem de interesant si de placut.

Conferinta a fost consacrata solutiilor economice ale Stangii. Reuniunea, la care au avut alocutiuni si d-nii Ion Iliescu, Victor Ponta si Adrian Nastase, face parte dintr-o serie de dezbateri si intalniri ale conducerii PSD cu reprezentanti la varf ai Stangii europene, in vederea formularii solutiilor adecvate pentru iesirea din criza economica. In contextul in care politicile de dreapta si-au dovedit limitele, dialogul a vizat in special raspunsul propus de Stanga europeana la provocarile recesiunii, cu accent pe stimularea cresterii economice si crearea de locuri de munca, in centrul proiectului social-democrat de relansare stand principiul echitatii sociale. Au fost abordate si tema relatiilor cu Rusia, problema aprovizionarii cu gaze a UE, perspectiva pe termen lung a aderarii Republicii Moldova la UE si alte subiecte cu implicatii asupra realitatii romanesti.

Tot azi am participat si la Congresul PSD Diaspora, unde am vorbit despre importanta unei relatii mai eficiente si consistente cu comunitatile romanesti din strainatate.

17 gânduri despre “Gerhard Schroeder, la Bucuresti

 1. Da,da si noi am participat dar nu am avut privilegiul sa ne si pozam cu dansul.Va „invidiez”,….sper sa aveti timp sa putem vorbi un pic mai mult maine ,…

 2. În contextul în care Germania s-a distanţat (cu paşi evidenţi în ultimele zile) în liderul de facto al Europei, colaborarea cu Gerhard Schroeder nu poate să fie decât o reuşită în identificarea unor soluţii de redresare a Stângii europene.
  Angela Merckel (Cancelarul de Fier, dacă mi-e permisă paronimia) a mărşăluit spre Rusia – cu care Germania are excelente relaţii economice – prin România, unde i-a cerut premierului Boc să plătească datoriile către firmele germane (cât de jenant pentru noi!) şi lui Traian Băsescu să caute să se implice în conflictul din Transnistria (rusofobului Traian Băsescu…).

  Nu pot decât să sper că Stânga îşi va regăsi vigoarea şi că va fi capabilă să dea un guvern în stare să repună România pe şine după ce-o va scoate din şanţ.
  Felicitări şi mă bucur pentru tot ce ţi se întâmplă bun – meriţi din plin.

 3. Se pare ca numai stanga din Romania are expunere si apreciere internationala!!.
  Va felicit ca aduceti in Romania personalitati, care prin exemplu personal, ne ofera adevarate lectii de economie, politica, diplomatie, etc.

 4. Pingback: In capitala… « Sfinxul

 5. Pingback: Europa încotro? Soluţiile economice ale stângii « Hai ca se poate!

 6. Distinsa doamna, sunteti un mare si real castig pentru social-democratie.
  Cred cu tarie ca impreuna cu alti oameni de calitate si cu sprijinul nostru, a celor care tin aproape, veti putea aduce tarisoara asta pe un fagas bun.
  E trist afara, in strada, cat si in casele oamenilor !
  E necesar sa primeze caracterele bune, oamenii de calitate, cei care nu privesc sistemul public ca pe un seif din care sa se infrupte. Cred ca ajunge. Cei care au fost sa ne lase. Sa ne lase sa facem un viitor, atat noua cat si copiilor nostri, pentru ca vrem sa mergem cu fruntea sus pe strada si cu zambetul pe buze. Va tin pumnii si va stau aproape cu toata admiratia si respectul meu.

 7. Pingback: Gerhard Schroeder şi alianţa PSD-OMV-Gazprom « Interacțiunea dintre cauză și efect

 8. Pingback: Impresii la cald! Congresul PSD 16 octombrie 2010. « Popateapa's Blog

 9. Pingback: Repartiţia | Ioan Usca

 10. Pingback: Am participat la Congresul Extraordinar al PSD in calitate de invitat « Hai ca se poate!

 11. Basescu despre vizita Angelai Merkel (si nemutumirea lui fata de Schroeder): „Pentru că trebuia să vină. A fost în interesul Germaniei, dar şi în interesul României această vizită. Germania, în mod evident, se îndreaptă către a fi României un partener în politica regională”

  Si a fost bine. Dupa care s-a odihnit. Mi se pare mie sau Basescu vrea sa ramina in istoria ortodoxismului ca scribul care a adaugat la Biblie ultimul capitol al sec XXI, „Testamentul lui Traian la Pontus Euxinus”?

  Bun, acum, dupa ce il critica pe Schroeder ca nu l-a ascultat cind l-a primit in audienta in 2005 (deh, piratul nu uita niciodata o promisiune neonorata a unui social-democrat), ne asteptam ca Germania sa se indrepte catre Romania ca partener regional. Deci, acum pune semne de orientare turistica. Sa vedem daca va si ajunge. Si sa mai vedem daca va marsalui teutonic, va valsa prin Austria si Ungaria, sau va face gratios pasi de balet pe la Bolshoi.

  Despre presa, numai de bine, ramine cum am stabilit, e un pericol la siguranta statului, pentru ca habar nu avea ca Basescu nu vorbea de „politica la Marea Neagra” ca Presedinte. Presa credea ca Basescu vorbea ca „marinar”. Nu stiu, zic si eu, poate presa credea ca asa vorbeste un marinar despre politica externa atunci cind ajunge Presedinte. Doar unul din ei. Pentru restul care au ales sa isi urmeze meseria si cariera pe un vas, am o stima deosebita.

  „Dar, de altfel, ce să reproşăm Germaniei când dumneavoastră, presa românească, atunci când spuneaţi de politica la Marea Neagră spuneaţi «Băsescu vorbeşte despre Marea Neagră pentru că a fost marinar»”.

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-germania-se-indreapta-catre-a-fi-romaniei-un-partener-in-politica-regionala-7487171/

 12. Pingback: LIVE BLOGGING DE LA CONGRESUL PSD | Blogul Monicai Marinescu

 13. Pingback: Credeţi că este normal ca preşedintele PSD, Victor Ponta, să participe la manifestările sindicale care vor avea loc miercuri, în Bucureşti? | Blogul Monicai Marinescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s