Comisia Europeana trebuie sa intervina pentru salvarea vietii invatatoarei Cristina Anghel

In sesiunea plenara de la Strasbourg, am cerut Comisiei Europene sa intreprinda un demers concret si urgent pentru salvarea vietii invatatoarei Cristina Anghel, aflata in greva foamei, si pentru a influenta o imbunatatire a conditiilor de trai ale angajatilor din sistemul public romanesc.

In interpelarea adresata Comisiei Europene am atras atentia asupra acestui caz cu conotaţii umanitare deosebit de grave, d-na Cristina Anghel aflandu-se în greva foamei de aproape 60 de zile. Protestul ei îndreptăţit este determinat de reducerile salariale din sistemul de învăţământ. În urma deciziilor anti-sociale ale actualei guvernări de dreapta, categorii largi de bugetari sunt aruncate în lupta disperată pentru subzistenţă.

În condiţiile în care există o indiferenta totală a autorităţilor române fata de acest caz disperat, am solicitat ajutorul Comisiei Europene, cerand acesteia sa se pronunte daca are in vedere un demers concret si urgent pentru salvarea vietii d-nei Anghel si pentru a influenta o imbunatatire a conditiilor de trai ale angajatilor din sistemul public romanesc.

22 de gânduri despre “Comisia Europeana trebuie sa intervina pentru salvarea vietii invatatoarei Cristina Anghel

 1. Acum citeva zile citeam ca o femeie din Iasi s-a sinucis pentru ca urma sa fie evacuata din apartamentul unde nu isi mai putea plati facturile si intretinerea…

  Viata unui om este egala cu suma de pe factura? Ce fel de model este UE cind se intimpla asemenea tragedii din cauza unui sistem care nu functioneaza pentru oamenii simpli, cu probleme existentiale?

 2. Si mai ma intreb: oare acum functioneaza „selectia naturala” pe baza conceptului de competie si a credintei oarbe ca pietele pot singure sa reglementeze toate problemele cetatenilor? Mi se pare cumva un concept asemanator cumva cu ideologia nazista care a dus la exterminarea oamenilor pe baza rasiala. Doar ca acum genocidul este globalizat, victima colectiva fiind cei saraci.

 3. Doamna aceea avea datorie de 50.000 lei.Magistratii au hotarat s-o dea afara din apartament,s-o excute silit.De vina aia sunt in principal,femeia a cedat foarte usor, psihic,e adevarat.Primarul spunea ca putea sa mai stea inca doi ani in apartamentul ala si se putea gasi o locuinta pentru dansa dupa aia.Toti primarii spun la fel,dar nu ofera nimic.

 4. Da, Balbeck, nimeni nu mai ofera nimic celor saraci. Nici macar speranta.

  Ma intreb, cind dai afara 500,000 angajati din sistemul public, asa cum se intimpla in Anglia, asteptind ca acestia sa fie absorbiti de sectorul privat, in perioada de criza, cind se stie ca sectorul privat nu angajeaza (desi multi au bani sa o faca), cum se numeste asta? Mi se pare anormal sa faci reduceri de asemenea anvergura in special in segmentele vulnerabile, oameni care isi pierd joburile si nu mai pot sa isi plateasca datoriile si facturile (nu toti evident, unii poate au ceva economii, dar banii se duc repede). Daca ar trebui sa taie de undeva, sa taie de la cei care sunt destul de instariti care nu isi pun probleme existentiale.

 5. Pingback: Popateapa's Blog

 6. Pingback: Susţinem moţiunea de cenzură | Ioan Usca

 7. Baga-ti-l In Cur, Nea Toadere!

  Alde Udrea si-alti ministri, Anastase si Olteanu
  Au dat proba-n fata lumii, cum e treaba cu melteanu
  Care-ajuns in Sfatul Tarii, pus sa isi exprime votu’,
  La deş’t sui al lu’ nea Toader, ca tampitu’ puse botu’.

  Si-a votat precum primarul, nestiind nici ce, nici cum
  Legi nevrute de Putere, la norod insa parfum.
  Disperat de-asa greseala si visand la final roz,
  El umil acum asteapta busuioc dres de matroz.

  Lumea muta il priveste si pare a nu-ntelege
  Cum ajuns-a dobitocu’ la popor sa faca lege.
  A uitat cu buna stiinta c-a primit bacsis galeata
  Sa-i dea votul lu’ Chiombila care si-a adus si sleahta.

  Geaba azi goliti la punga si pe cap doar cu nevoi
  Se crucesc cum Anastase numara din doi in doi,
  Sau cum omu’ cu broscoiu’, din scaun de presedinte,
  Valideaza ranjind scoruri, iar apoi el se dezminte.

  Opozitia-i ferice si din plenuri se retrage
  Nevrand in asa privata, ca o musca sa se bage.
  Ea mizeaza-n continuare pe nea Toader s-al sau deget
  Ce indruma grav melteanu sa voteze fara preget.

  Pentru-a nu intra-n anale, c-autor de-asa rahat,
  Nenea Toader bine-ar face, daca ar urma un sfat:
  Degetul ce il ridica, semn de vot, c-un aer dur,
  Ar da bine la pulime, de si l-ar baga in cur.

 8. Greva foamei, evacuări din case, sinucideri, boli psihice…totul este doar la început dacă nu se reuşeşte îndepărtarea acestei mizerii „politice” denumite guvern.

  Felicitări încă o dată Corina pentru că eşti alături de români şi eşti de multe ori în locuri în care mulţi dintre noi nu am avea puterea să fim!

 9. Pingback: Si eu sustin motiunea- Sa scufundam impreuna Incrucisatorul « Dum spiro, spero

 10. Paradoxul cel mai mare este ca infometarea profesorilor o sa loveasca cel mai crunt tot pe coana Europa (si pe americani), care vor constata ca nu mai au de unde sa culeaga inteligente ieftine, ca sa nu spun gratis.
  Educatoarea fiului meu are mari probleme cu banii. Cum as putea eu sa mai am vreo pretentie de la dansa? Ce sa-i mai cer?

 11. Pingback: Iata si scrisoarea catre senatori! « Popateapa's Blog

 12. Pingback: Sustin motiunea de cenzura « Hai ca se poate!

 13. Incep sa cred ca e vrajeala greva asta a foamei.In mod sigur mananca,altfel murea pana acum.Vad ca nu e nici slabita.In mod normal nu rezisti fara mancare mai mult de 2saptamani,maxim 3.Am vrut sa vad pana unde merge.In curand o sa auzim ca a intrat in ziua 100 de greva a foamei si tot la fel arata.

 14. @ balbeck
  I se fac transfuzii, de aceea mai trăieşte.

  Îi acest moment, chiar dacă pare în formă destul de bună, are foarte multe şanse ca întreg sistemul digestiv să fie compromis şi să nu mai poată mânca normal chiar şi să vrea.

 15. @ Corina Creţu
  Comisia Europeană poate sili Guvernul Boc să aplice legea cu măririle de salarii în Educaţie, conform acelei legi din 2008?

  Dacă nu, ce anume ar putea face Comisia Europeană pentru ca doamna învăţătoare să înceteze greva foamei?

 16. UN ZIARIST JAPONEZ CATRE ROMANI !

  KIYOKO HORVATH TOKYO JAPAN :
  Domnule redactor
  In articolele dumneavoastra vorbiti de urmariri de ziaristi si lideri sindicali. Cazul pe care al relatez depaseste fictiunea si poate creia un conflict diplomatic sau chiar sa puna in pericol
  presidentia Basescu. .
  Nu cred ca in analele diplomatice exista un caz similar. Iata faptele prezentate pe scurt,

  LA ORDINUL EXPRES A PRESEDINTELUI BASESCU DIPLOMATII ROMANI INCEARCA SA ARESTEZRE UN ZIARIST JAPONEZ SI UNUL AMERICAN IN MIJLOCUL NEW YORK-ULUI PE 5 AVENUE IN CELEBRA PUBLIC LIBRARY. PRETEXAND CA EI SUNT UN PERICOL PENTRU ORDINEA PUBLICA CHEMA POLITIA AMERICANA CERAND ARESTAREA LOR. POLITISTII VAZAND CA REPREZENTANTII MEDIEI POARTA
  ECUSONUL DE PRESS SI SUNT IN EXERCITIUL FUNCTIUNII….. FILMAND SI FOTOGRAFIIND UN EVENIMENT ORGANIZAT DE CONSULATUL ROMANIEi INTR-UN SPATIU PUBLIC.. INTRA IN PANICA.
  CER SCUZE SI O IAU LA FUGA IN FATA IN RASETELE INVITATILOR ROMANI SI AMERICANI.
  Incidentul este inregistrat pe pelicula si publicul romanesc al va putea viziona pe you tube. El este relatat
  de un martor ocular intr-un articol dedicat acesui eveniment intradevar unic ,de scriitorul Victor Niculae in
  ordin de restrictie
new york magazin > nr. 606 > editorial
  Consulul… isi asuma intreaga responsabilitate. apare politia, asta americana….daca ar fi navalit gradatii ordinii noastre, robert ar fi zburat in strada si si-ar fi rupt oasele de caldaram. in cazul adunarilor protocolare si politia newyorkeza are un consemn special – se poarta fara pic de menajament, pana ce agresorul e complet imobilizat. si acum, atentie, vine scena cea mai tare,:
  Only in new york!  
    politistul american cu privire de erete si obraz masliniu il localizeaza printre invitati pe reclamat, se apropie profesional si, cand toata lumea din jur se asteapta sa-l umfle… ofiterul isi pune haina-n cap! isi ascunde fata-n veston si cauta s-o stearga repede din zona. superiorul lui, la fel. incredibil, dar adevarat. ‘troublemaker’-ul lui leo, hartuitorul institutional robert, tine in mana un aparat de filmat si poarta-n piept ecusonul presei, verificat temeinic, trimestrial, de NYPD. pretinsa lui agresiune cade sub incidenta primului amendament la constitutia SUA, care impiedica ingradirea libertatii de constiinta, a libertatii de exprimare si a libertatii presei. Cine sunt hartuitorii si incalcatorii acestui faimos amendament ?…… Este proba mentalitatii dementei Basescu live’, in inima celui mai democrat oras al lumii, chiar la Public Library.
  Consecintele vor fi dramatice pentru acest regim care a luat-o razna. Deocamdata eu Kiyoko Horvath, fotograf jaonez m-am adresat Primului Ministru al Japoniei iar Robert in calitate de cetatean al unei tari libere, numita America a trimis o scrisoare Presedintelui Obama pentru care a votat
  Sper ca articolul sa fie publicat in intraga presa romaneasca. Astazi sa incercat arestarea mea maine vom fi arestati……. toti.
  Kiyoko Horvath Nipon Press
  Vice Presedunte Devartes Film International New York – Tokyo

 17. Daca o luam pe asa un om aflat in coma poate rezista si 20 ani in spital,doar cu perfuzii.Daca e deconectat de la aparate,poate rezista maxim doua saptamani.
  Dar invatatorea nu primeste zilnic perfuzii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s