Pentru susţinerea moţiunii de cenzură

             România se află la o răscruce. Proasta guvernare a ţării nu mai poate fi negată de nimeni, şi a ajuns subiect de ironii şi persiflări în presa internaţională. Agenda publică nu mai contează pentru guvernul Boc şi pentru coaliţia eterogenă care îl susţine orbeşte în parlament. Neliniştea socială se apropie de punctul de fierbere, şi tot ceea ce obţin nemulţumiţii sunt tupeul şi aroganţa celor din PDL, un partid tot mai totalitar în ideologie şi în practica guvernării.

            PSD a ales să se exprime în Parlament. Unde susţine interesele celor care şi-au pus speranţa în el. Şi care sunt tot mai mulţi. PSD a rămas principalul partid al ţării, şi în această calitate are mai multe obligaţii şi responsabilităţi faţă de societate.

            PSD nu poate ignora vocea străzii, şi câtă vreme oamenii care îşi manifestă în stradă nemulţumirea se păstrează în limitele legii, PSD este alături de ei şi le va prelua nemulţumirile, pentru a se face auzită vocea lor în Parlament. Nu putem admite demonizarea sindicatelor şi încercarea de a prezenta drept ilegale sau imorale grevele şi manifestările de stradă. Ele fac parte din arsenalul democraţiei, şi interzicerea lor, cum se gândesc să facă liderii PDL, exprimă o mentalitate totalitară.

            PSD crede în succesul Moţiunii, şi se va bate pentru el, indiferent ce vor face colegii de opoziţie. A renunţa acum la exercitarea acestui drept constituţional ar echivala cu abandonarea celor care au nevoie de o schimbare a modului în care este guvernată ţara, pentru a putea trăi mai bine.

            Nu putem accepta galopul sărăciei, care atinge şi firava clasă de mijloc. Nu putem accepta distrugerea statului social, care este singurul instrument care mai poate face din principiile egalităţii de şanse şi justiţiei sociale o realitate. Nu putem transforma România în poligonul de încercare al unei ideologii neo-liberale fanatice şi nemiloase. „Să-i lăsăm pe săraci să moară! Aşa ne va fi mai bine nouă!” Auzim tot mai des acest refren din gura celor care motivează, ideologic, această guvernare în exclusiv interesul bogaţilor României, care nu vor să suporte costurile crizei, aşa cum o fac cei mai mulţi dintre români.

            Laşitatea acestei puteri merge până acolo încât intenţionează să nu-şi lase parlamentarii să participe la vot. Este încă o dovadă că actuala putere se descompune, în primul rând moral, că actele sale ilegale şi anti-constituţionale au făcut-o să-şi piardă legitimitatea. Moral, PDL şi aliaţii lor de conjunctură nu mai pot guverna România. Dacă ar avea un dram de bun-simţ, Guvernul Boc ar trebui să plece singur. Nu o va face, pentru că nu se poate dezlipi de robinetul cu bani publici.

            PSD a prezentat ţării un program de guvernare. Măsurile sale pentru ieşirea din criză sunt raţionale, fezabile şi şi-au dovedit valabilitatea în ţările în care au fost aplicate. Nu este România o excepţie de la mecanismele care au permis altora să depăşească greul crizei şi să revină la creşterea economică. PSD a dovedit capacitate administrativă şi responsabilitate. Iar dacă această Moţiune de cenzură va fi votată, PSD este capabil să formeze un guvern apt să gestioneze corect şi transparent treburile ţării, să elimine haosul din actul de gestionare a treburilor publice.

            Este în interesul tuturor forţelor politice ca miercuri să se producă o schimbare de guvern şi de majoritate guvernamentală. Este poate ultima şansă a clasei politice să demonstreze că apără şi promovează şi altceva decât propriile sale interese. Dacă nu o va face, consecinţele pot fi dramatice, iar nemulţumirea socială se poate transforma uşor în violenţă socială.

           Fac un apel la raţiune către toţi parlamentarii români, în special către cei care sprijină Guvernul Boc: acest guvern şi-a atins limitele incapacităţii şi trebuie să plece. Votaţi Moţiunea, pentru a deschide calea formării unui nou Guvern, care să ofere românilor speranţa unei schimbări în bine a vieţii lor. Sacrificiile impuse de acest guvern românilor au fost inutile, şi devin periculoase pentru democraţie. Votaţi Moţiunea, pentru a spăla imaginea Parlamentului. Votaţi Moţiunea, pentru a dovedi responsabilitate şi solidaritate cu o naţiune care suferă profund de pe urma unui guvern incapabil şi iresponsabil.

(Articol publicat de Amos News)

6 gânduri despre “Pentru susţinerea moţiunii de cenzură

 1. Pingback: Deratizare | Ioan Usca

 2. Pingback: Opozitia mai cauta 4 voturi – Deputatii PSD vor picheta sediul Parchetului ICCJ « Dum spiro, spero

 3. STABILITATE ÎN INSTABILITATE

  Arieraţii boc-băsescu ce ne lucrează pe la spate,
  Conduc de pe o zi pe alta, pe bază de arierate.
  Incompetenţi şi proşti cu gândul doar la şmecherii,
  Plasară Ţara Românească într-un ocean de datorii !

 4. Pingback: Cârlanii | Gabriela Savitsky

 5. Pingback: APEL CATRE BUCURESTENI – VENITI MAINE CU NOI IN STRADA « Hai ca se poate!

 6. Pingback: Oile din PDL îşi prelungesc agonia… « Sfinxul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s