Cea mai trista zi…

Tristeţe şi amărăciune din partea opoziţiei, a sindicatelor, a zecilor de mii de oameni care au protestat în stradă, a majorităţii românilor, astea sunt sentimentele care însoţesc eşecul Moţiunii de Cenzură, dezbătută azi în Parlament. Şi pe bună dreptate: cum să nu fii trist şi dezamăgit când vezi că cerinţelor legitime ale oamenilor Puterea le răspunde cu tupeu şi cu nesimţire. Cu tupeul de a se pretinde unica soluţie pentru ieşirea din criza pe care neprofesionalismul şi şi analfabetismul ei în materie de economie au accentuat-o, cu tupeul de a se crede unica reformatoare, şi mai ales cu tupeul de a folosi instituţiile statului împotriva cetăţenilor, pentru a le limita sau anula drepturi fundamentale. Cu nesimţirea de a interzice deputaţilor şi senatorilor majorităţii să participe la vot.

Înţeleg şi amărăciunea colegilor mei din PSD. Cum spunea Victor Ponta, e jalnic spectacolul unor oameni, care exercită suveranitatea poporului, care au venit ieri la el şi au promis că votează Moţiunea, iar azi se uitau la el cu priviri de câini bătuţi şi dădeau din umeri. Ce credibilitate mai poate avea o astfel de clasă politică? Ce fel de „reformă a politicului” este asta?

PDL a rămas în continuare lipit de robinetul cu bani publici. Mai acum câtăva vreme, Sebastian Vlădescu, fără constrângerile funcţiei, spunea că anul ăsta sunt la buget tot atâţia bani ca şi în 2008. Unde se duc banii, de a trebuit să reducem veniturile bugetarilor cu 30%-60%? De ce nu mai construim nimic? De ce sănătatea şi Educaţia sunt în halul în care sunt? De ce a trebuit să licenţiem atâţia bugetari? De ce este obligatorie „austeritatea”?

Acum, la cald, e greu de spus ce va urma. Oricum Opoziţia şi-a făcut exemplar datoria. Şi are obligaţia să acţioneze şi în continuare cu aceeaşi fermitate. Următorul prilej va fi oferit de asumarea răspunderii guvernului pentru Legea Educaţiei, când are datoria să iniţieze o nouă Moţiune de Cenzură. Poate atunci cei de la Putere nu vor mai sta la vot în fotolii, cu priviri de câini bătuţi.

O ultimă remarcă: au fost şocante desfăşurările de forţe ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Parcă eram într-o ţară aflată sub stare de asediu. A fost şi asta o formă de presiune psihologică asupra celor nemulţumiţi de guvernare.

Reclame

13 gânduri despre “Cea mai trista zi…

 1. Nu Le-ar Mai Muri Multi Inainte!

  Decizia derbedeilor portocaliii de a nu vota la Motiunea de Cenzura denota, pe langa o frica de-a dreptul maladiva a chiombalaului si apropiatilor din camarila, ca nu cumva sa existe in randul lipitorilor oranj si indivizi cu oarece urme de constinta, si ultima picatura de umilinta si batcjocura pe care acesti golani o arunca cu dispret in carca neamului romanesc.
  Prin acest gest nu fac altceva decat sa pecetluiasca statutul de stapani ai Romaniei in care s-au erijat din momentul in care efectul galetilor, pufoaicelor, dar mai ales al uriasei fraude electorale s-a materializat in realegera chiombului.
  Este inadmisibil ca intr-o tara democratica sa se procedeze in acest fel intr-o problema de interes major, vital chiar in ceea ce priveste destinul acesteia si a locuitorilor sai supusi fara niciun fel de tresarire la cele mai perverse forme de manipulare, pauperizare si batjocura nationala.
  Este clar pentru oricine este cat de cat dotat cu exercitiul gandirii ca acest gest reprezinta epitaful ultimului mod democratic, constitutional de sanctionare a unui guvern care a dus tara de rapa si a instaurat pur si simplu haosul politic si economic in Romania secolului XXI.
  Daca cineva se mai indoia ca aceste termite nenorocite s-ar supune cumva vreunei norme, macar de bun simt daca nu legale, in ceea ce priveste functionarea statului de drept, a venit momentul certitudinilor.
  Acest banditi nu se vor da dusi de langa macelarie, decat incatusati, sub excorta severa si direct unde le este de fapt locul, la puscarie.
  Ce Motiuni, ce proteste autorizate, vax albina pentru acest clan mafiot ! Solutia se numeste decembrie ’89 si pana cand romanii nu vor realiza acest lucru acesti vagabonzi, carpiti in cur prin luarea cu japca a Puterii, isi vor face de cap in aceasta tara cum vor dori muschii chiombalaului pus pe distrugerea tarii.
  Pe ei, fratilor, ca altfel ne-o vor pune de priveghi si loc de veci a la Mircea Basescu!

 2. Daca Victor CIUTACU nu ar fi fost nesimtit sau ticalos, si ar fi facut publica solutia alternativa pe care i-am transmis-o in 12-06-2010, impreuna cu adresarea de mai jos, astazi acel guvern Boc ar fi fost o amintire! Deci, existenta guvernului Boc se datoteaza 100% nesimtirii sau ticalosiei „tonomatului” CIUTACU!

  Victore!
  Amana momentul injuraturilor, daca nu poti renunta la ele, pana dupa batalia Basescu-poporul roman! Eu am copiat 400 astfel de file, cu care ii voi “inarma” pe cei ce protesteaza, pentru ca ei sa poata oferi o alternativa la solutia criminala a lui Basescu-Boc, si nu doar sa conteste respectiva solutie! As vrea, daca esti Om adevarat, sa iti aduci un important aport in aceasta batalie, atat direct prin scris si in emisiunea ta “Vorbe grele” , cat si indirect, solicitand cunoscutilor si amicilor tai din Antena 3, Dana Grecu si Gabriela Vranceanu-Firea, sa dezbata cele doua solutii: cea a lui Basescu-Boc si cea prezentata aici (chiar fara a indica autorul, precizand doar ca vine din partea unui pensioner), inclusiv cu cei ce se declara sustinatorii lui Basescu. Faptul de a sustine o solutie care afecteaza dramatic milioane de oameni, in contra altei solutii care afecteaza de sute de ori mai putini oameni, iar acestia sunt infinit mai putin afectati, decat cei “loviti”de solutia criminala Basescu –Boc, ii va descalifica definitiv pe politicienii basisti, si pe pupincuristii lor din mass-media! DOVADA ca intelegi momentul si ca te implici puternic, va fi data de contactarea mea si discutia necesara. Eu voi fi in toate locurile de protest cu cele 400 de file copiate, si cu suplimentarea lor daca va fi nevoie! Oamenii demni de respect, trec peste orgolii, sau le pun intre paranteze, cand este vorba de servirea intereselor nationale si sociale, si fac front comun!
  Bucuresti, 12-06-2010 Ing. pens. Dumitru RIZOAICA 0723966732

 3. Motto : Hai să trecem şi la lucruri serioase !

  VIZIUNI DIFERITE
  Bunica zărindu-şi nepoata (studentă prin IV) în compania unui băiat fălos, o întrebă :
  – În ce stadiu e iubirea ? A urcat la inimă, la cap ?
  – Suie-ncet ! Abia a ajuns între picioare…
  – Ei ! alte vremuri. Când eram ca tine alt sens de mers avea ; cap, inimă şi mai apoi unde ziseşi.
  – Toate drumurile merg la…Roma, Buno !!!

 4. Ş-AM SĂ-N JUR

  De mamă, de tată, de ţâţa spurcată,
  Pe Statu-Palmă-Barbă-Cot, o dată,
  Pe Javra Ordinară, cu soţ niciodată,
  Şi tot pedeleul – o şleahtă ingrată !

 5. Hai Cu Decembriada!

  Dupa consumarea ieri, in Parlamentul Romaniei, a celei mai sinistre farse posibile si a celei mai mari batai de joc la adresa poporului roman, soldate cu instaurarea cu drepturi depline a dictaturii basescului in tara noastra, paradoxul pe care il traim in momentul de fata consta in faptul ca singurul aliat care i-a mai ramas boboreanului in speranta ca va scapa de acest cosmar portocaliu, este de fapt dusmanul sau, si anume D-l General Iarna.
  Acesta, desi din punct de vedere al efectelor produse in casele romanilor a inceput sa-si faca simtita prezenta, decontul acestei prezente il vom achita incepand cu sfarsitul lui decembrie, cand Mos Gerila reinventat de chiombu’, ne va aduce la cutia postala, in loc de traditionalele felicitari de Craciun, facturile la incalzire.
  Acestea insotite de crivatul si pustietatea din frigiderele noastre, generate de scumpirea aberanta a alimentelor pe fondul ciomizarii veniturilor noastre, vor umple probabil paharul de venin guvernamentalo-basist si vor da nastere potiunii magice de decembriada, care ne-a scapat de un alt dictator care se credea nemuritor, dar care a incheiat lamentabil in fata zidului unei cazarmi din Tirgoviste.
  Cine mai crede astazi ca chiombu’ si regimul sau dictatorial mafiot mai poate fi indepartat prin mijloace democratice este ori tampit, ori rau intentionat, ori si una si alta.
  Dupa demonstratia de slugarnicie fara limite, nesimtire crasa si lasitate deplorabila facuta de alesii portocaliii in Parlament, este mai mult decat evident faptul ca baietii si mai ales fetitele oranj nu se dau dusi de la ciolanul din care se infrupta cu nerusinare, in timp ce poporul moare de foame, decat in duba, pe scut sau alungati cu pietre, varza si oua stricate.
  Acesti indivizi verosi si fara niciun Dumnezeu, ajunsi datorita naivitatii (eufemism) unor concetateni de-ai nostri, stapani vremelnici pe destinele natiei romane, nu au absolut niciun scrupul, atunci cand vine vorba de a-si insusi cu japca banu’ nemuncit de ei, dar trudit la greu de platitorul de taxe roman, adus de ‘mnealor la sapa de lemn.
  Pentru capii acestor mafioti iresponsabili, in frunte cu chiombu’, o debarcare de la Putere are perspective sumbre, soldate cu puscaria, motiv pentru care se tin cu dintii de fotolii, la adapostul unei imunitati fortate si false data de un sistem superticalosit.
  Recentele stenograme din Dosarul ALRO sunt doar o parte infima din maldarul de astfel de dovezi care atesta modul in care Basescu si gasca sa s-au bagat pana in varful beschetilor in butoiul cu miere al avutiei nationale, imbogatindu-se fara rusine in timp ce, pe de-o parte strigau din toti bojocii “hotii” si aratau catre altii, iar pe de alta parte saraceau poporul asa cum nici macar Ceausescu nu a facut-o.
  Nu stiu de ce ori de cate ori ma gandesc la aceste javre portocaliii, in minte imi vin imagini din filme pe scenarii istorice in care raufacatorii erau tavaliti prin catran si prin pene de zburatoare, iar apoi itinerati prin targ, subiect de flegme, oua si varza stricata pentru victimele lor, satisfacute ca s-a facut dreptate. Asta in timp ce pe Capo di tutti capi, Basescu Traian, mi-l imaginez sfarsind ca Baiazid, plimbat de-a lungul si de-a latul tarii, inlantuit intr-o cusca, subiect pentru acelasi tratament salivar ca si ciracii sai.
  Regretul meu consta in faptul ca datorita gaselnitei asteia cu “drepturile omului”, pe care tovarasul presedinte si derbedeii sai nu dau doi bani sau o ceapa degerata, tratandu-ne ca pe niste animale bune doar de sacrificiu, aceste metode punitive, inclusiv pedeapsa cu moartea, au fost eliminate din tratamentul aplicat unor astfel de personaje, ele fiind inlocuite cu caldura si mancarea oferite obliigatoriu de sistemul penitenciar din Romania.
  Si spun asta deoarece daca in apartamente, spitale si scoli acestea nu sunt o conditie sine qua non pentru un trai cat de cat decent, fiind considerate de chiomb si sleahta de la Putere, un simplu moft, in inchisori ele sunt litera de lege si respectate ca atare.
  Daca nici D-l General Iarna nu va reusi sa scoata romanii in strada in vederea sarbatoririi prin “munca specifica” a 21 de ani de la caderea regimului Ceausescu, inseamna ca intr-adevar ne meritam si soarta si pe cei care au ajuns sa fie stapani pe destinele noastre.

 6. „LIGA PENTRU PREŞEDINTE”

  Simbriaşi cu ecusoane de la Liga
  Antidot să nu buşească Mămăliga,
  Arma lui tb în plen la moţiune;
  Doamne! ia-l acum printr-o minune.

  Părtaş la mascaradă, aţi intuit, Igaş
  (Iertare domnule ! merge cu rima laş)
  Memorie s-aveţi pigmei, că altă dată
  Buldozere vom fi, s-o facem şi mai lată.

 7. Maestrului Adrian Păunescu

  Mai ai de treabă pe la noi, Bădie.
  Mustul fierbe, cad frunzele în vie,
  Se pun seminţele vieţii sub glie.
  Eu te aştept. Ilie de la sculărie

  P.S. Din exil.

 8. Frumoase versuri. Multa sanatate, si din acest colt de blog, d-lui Adrian Paunescu! M-a afectat vestea agravarii starii sale de sanatate si sper, asa cum frumos scria in aceste zile un jurnalist, ca leul din el va invinge insuficientele care l-au dus pe patul de spital. Avem nevoie si de vesti bune. Avem nevoie de repere autentice cum este Adrian Paunescu. Doamne ajuta!

 9. Cea mai trista zi a fost cand in Decembrie cand Base a fost ales presedinte. Asta a basculat UDMR si traseistii PSD si a hotarat soarta pina in 2012. Motiunile sunt un ritual al unei dezbateri parlamentare mari. Atat. Si democratii in U.S.A au trebuit sa-l rabde pe Bush 8 ani.

  Chiar credeti bluful de poker al domnului Ponta cu 10 promisiuni de vot? A vrut sa creeze impresia inevabilitatii caderii si sa forteze sovaielnicii sa se repeada in barca victoriei. Trucuri de meci de box profesionist.

  Nu au muscat. Prin 2012 insa PD-L o sa incepe sa migreze in masa. Ca de kamikaze in politica romaneasca nu exista.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s