Scrisoare deschisă către învăţătoarea Cristiana Anghel

             Stimată doamnă,

            Vă înţeleg amărăciunea şi motivele pentru care faceţi acest gest extrem. Părinţii mei au fost şi sunt cadre didactice. Ştiu ce înseamnă acest lucru, ce sacrificii presupune. Ştiu şi că munca educatorilor nu este răsplătită de societate la adevărata ei valoare, mai ales în societatea noastră, care azi măsoară succesul doar în cât ai, nu şi în cât ştii şi în cât dai celorlalţi.

            Eu cred că v-aţi atins obiectivele, prin gestul făcut. Ne-aţi demonstrat tuturor tărie de caracter, spirit de sacrificiu, un solid sistem de valori morale. Aţi reuşit să atrageţi atenţia asupra problemelor din sistemul educaţiei naţionale şi să le puneţi zilnic, aşa cum ar trebui să fie permanent, pe agenda publică. Aţi reuşit chiar să determinaţi un început de solidarizare a cetăţenilor cu oamenii din Educaţie, ceea ce nu e puţin lucru în societatea noastră, individualistă şi egoistă de nevoie, pentru că noi supravieţuim, nu trăim normal.

            Cred că gestul Guvernului, de a-şi asuma răspunderea în privinţa Legii Educaţiei, împotriva părerilor oamenilor din sistem, a majorităţii societăţii, nu mai lasă loc de echivoc: gestul dumneavoastră are sens doar într-o lume în care sunt oameni care îl pot înţelege. Cei care conduc acum România nu-l înţeleg, şi atunci sacrificiul dumneavoastră nu va aduce schimbarea pe care v-o doriţi.

            De aceea vă rog să renunţaţi la greva foamei, să acceptaţi mulţumirile şi recunoştinţa noastră şi să vă întoarceţi la familie, la cei dragi, la catedră şi la elevi, care au nevoie de dumneavoastră. Credeţi-mă, ceea ce aţi făcut nu este inutil. Rezultatele se vor vedea în timp. Aveţi de partea dumneavoastră oameni care vor să schimbe lucrurile în bine şi acest lucru se va face.

            Aveţi întreaga mea stimă, indiferent de ceea ce decideţi. Dar m-aş bucura să aflu că aţi renunţat la grevă.

Reclame

14 gânduri despre “Scrisoare deschisă către învăţătoarea Cristiana Anghel

 1. Sunteţi şi veţi fi mereu o doamnă. Păcat că nu sunteţi lăsată să faceţi politici comerciale externe, astfel încît să mă adăugaţi în blogul dumneavoastră-too.(chiar de 2 ori-cu 2 siteuri ale mele, mai precis). Oricum, eu am fost învăţată de mică să cred în reciprocitate, aşa încît vă păstrez pe blogul meu: no.2. Vă mulţumesc.

 2. Spre susţinerea doamnei Anghel sunt foarte multe doamne care au intrat în grevă alături de domnia sa. Poate dacă am face toţi românii greva foamei, atunci PDL ar reacţiona dintr-un motiv simplu… Ar avea o presiune din partea magazinelor alimentare cărora le-ar scădea vânzările…

 3. Si eu cred ca scopul este atins, insa admir incapatanarea dascalului care a ales forma aceasta de protest.
  Ar trebui sa se gandeasca si la cei dragi si sa nu-i pedepseasca, macar pe ei!

 4. Stimata doamna. Va respect pentru ceea ce faceti, inteleg perfect si de ce o faceti ! Sunt de 35 de ani sotia unui profesor, am asistat si inca asist la toate umilintele, neajunsurile si neputintele la care sunteti supusi zilnic de catre cei ce se erijeaza in cunoscatori ai sistemului din care faceti parte. Dar, cu riscul de a fi judecata pentru cele sustinute, va rog, nu mai continuati ! Imi pare rau sincer s-o spun, nu-i veti impresiona nici umaniza ! Au pierdut de mult aceste calitati ! Le-a ramas, dispretul pentru noi toti, inclusiv pentru viata dumneavoastra. Multi , foarte multi, va respectam pentru indarjirea de care dati dovada ! Insa familia dumneavoastra va vrea vie ! Ajunge cat v-ati sacrificat sanatatea si viata !

 5. Poate că noua moţiune de cenzură va fi de natură să o determine pe doamna Cristiana Anghel să iasă din greva foamei.

 6. Pingback: Mircea Badea si Victor Ciutacu vor protesta in fata CNA-ului « Dum spiro, spero

 7. @amycommunications:
  Mulţumesc! Am adăugat adresa ta în blogroll. Îmi pare rău, mi-a scăpat. Te mai aştept aici. Numai bine!

  @bibliotecaru:
  E bun hazul tău de necaz, dar cred că soluţia nu e autoînfometarea, mai ales că se ocupă PD-L-ul de partea asta. Important e să existe și o opoziţie civică unită. M-au impresionat gesturile de solidaritate cu dna Anghel, atât ale colegilor săi din multe orașe ale țării care au ieșit în stradă în ultimele zile pentru a-i transmite susșinerea lor, cât și a celor care au recurs, la rândul lor, la gestul extrem al grevei foamei.

  @jamilla:
  Mă bucură mult reacţia ta solidară şi apreciez faptul că eşti şi prin blogul tău mereu sensibilă la dramele de lîngă noi. Cred că un asemenea protest dincolo de limitele instinctului de conservare ar trebui să ne determine să reacționăm solidar.

  @virtualkid:
  Întru totul de acord.

  @Daniela:
  Să sperăm că va renunţa mai devreme. Pana si CNN a atras atentia asupra gravitatii acestui caz care aseaza o oglinda necrutatoare cinismului acestor guvernanti.

  @Tanya:
  Susțin protestul lui Victor Ciutacu și Mircea Badea. Am protestat în septembrie în Parlamentul European față de încălcarea dreptului la liberă exprimare și voi continua să atrag atenția asupra abuzurilor unei puteri tot mai deranjate de oamenii din stradă, de ziariștii incomozi, de opoziția activă. Am înțeles: pentru ei, ideal ar fi să stăm ca oile într-un țarc păzit de komisarii PD-L și să renunțăm, precum asa-zișii parlamentari ai acestui așa-zis partid, la dreptul elementar de vot sau de liberă expresie.

 8. @ Corina Cretu
  Stimată doamnă, NIMENI nu mai crede cu adevărat în binele României. Cred că românii au trecut de furia iniţială în care ar fi vrut să ia politicianul de revere şi să-i strige, precum Jupân Dumitrache, „Ce pofteşti, mă musiu?”, acum deznădejdea parcă a muşcat prea profund şi românului îi vine mai mult a se da cu capul de pereţi. De aceea se şi înghesuie la sfintele moaşte… singura speranţă este minunea.

  Cum spunea Holograf…
  Vreau o minune!
  Vreau o minune in viata mea!
  Vreau o minune!
  Sa mai pot schimba ceva!
  Vreau o minune!
  Sa fiu din nou copil acum as vrea!

 9. Pingback: O PROPUNERE DE SOLIDARITATE, CATEVA ANUNTURI SI UN INCEPUT DE POVESTE « Hai ca se poate!

 10. Pingback: polimedia.us/fain/

 11. Ma bucura decizia invatatoarei Cristiana Anghel de a renunta, dupa 70 de zile de protest, la greva foamei. A fost hotarator in acest sens demersul Prea Sfintitului Ioan, Episcopul Covasnei si Harghitei, care a vizitat-o impreuna cu Ecaterina Andronescu pe d-na Anghel la spital.
  Ar fi bine ca vorbele Prea Sfintitului Ioan sa ajunga si la urechile unor guvernanti pana acum imuni la suferintele propriilor cetateni: „Un popor se trezeşte, se ridică prin lumină. Ori cei care sunt purtători de lumină, făclierii unui neam sunt dascălii. Consider că ar trebui acordată o atenţie mai mare acestei categorii sociale, cum este şi această învăţătoare, care, în activitatea ei, a pus condeiul în mâna a mii de copii, pe care i-a învăţat să scrie cel mai sfânt cuvânt de pe pământ-mamă”.
  Ii doresc d-nei Anghel multa sanatate si sa se refaca grabnic! Noua ne revine misiunea de a nu lasa ca suferinta dumneaei sa fie in zadar.
  http://www.mediafax.ro/social/invatatoarea-cristina-anghel-spune-ca-va-renunta-la-greva-foamei-luni-7628355

 12. (R) AŞA-I LA NOI, AŞA E LA ROMÂNI

  Cu gândul la muierea dragă rămasă cu trei plozi,
  Fu ciuruit, fără scăpare, de plumbi, de la zăvozi.
  Avea muniţie de front în braţe şi la cingătore,
  Şi-un localizator divin cu scăpărici – o lumânare.

  Un cer de smoală fără stele fu traversat de Iele
  Ce-l căutau, să-l scape, de zile şi rănile-belele…
  Involuntar aprinse mucul sfânt (de lumânare) ;
  Pe loc veni Isus cu targa-cruce – ultima salvare !

  P.S. Păstreaz-o în biblioteca sufletului, Doamnă Dragă !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s