Sărăcie şi muncă la negru

Între diversiunile stenogramelor securistice și plecăciunile umile în fața FMI, nimeni nu mai vorbeşte de cifrele care atestă că România e într-o alunecare accelerată pe toboganul sărăciei.

Conform unor statistici ale Ministerului Muncii, cifra contractelor individuale de muncă active a scăzut cu 27,19% în 2010 faţă de anul precedent. Scăderea este drastică, de la 6 la 4,3 milioane. E limpede că majoritatea acestor contracte au fost desfiinţate din cauza crizei, deci implicit au la bază concedieri, iar toate acestea ar trebui să genereze, în mod normal, şomaj. Rata şomajului stagnează, însă, atât datorită statisticilor incerte, cât şi pentru că, în faţa tăvălugului supraimpozitărilor, angajatorii au recurs în multe cazuri la continuarea muncii nedeclarate. În momentul de faţă, România atinge cote alarmante ale muncii la negru. E drept că nu poţi să-i învinovăţeşti fără drept de apel pe angajatorii obligaţi de măsurile aberante ale unui guvern incompetent să caute soluţii de supravieţuire.

Aceasta este încă o dovadă, dacă mai era cazul, a stupidății măsurilor PDL în faţa crizei. Practic, banii vânaţi pentru bugetul de stat sunt pierduţi din cauza muncii la negru. Doar anul trecut bugetul de stat a fost prejudiciat de angajatori cu aproape un miliard de euro.

Alte cifre arată falimentul cotei unice de impozitare, pe care mulţi o proslăvesc şi pentru faptul, chipurile, că ar reduce evaziunea fiscală în comparaţie cu cota progresivă de impozitare. Spre exemplu, în perioada 2004 – 2010, numărul angajatorilor ce preferă forţa de muncă la negru aproape s-a dublat. În 2004, existau 5,1 milioane de salariaţi înregistraţi la inspectoratele teritoriale de muncă, iar acum numărul contractelor de muncă înregistrate este mai mic decât atunci.

Măsurile excesive de dijmuire a populaţiei de către guvernarea PDL-istă generează doar eludări ale sistemului fiscal. Aşa e şi cazul deductibilităţilor fiscale pentru drepturile de autor, unde se vor întocmi contracte pe numele altor persoane, iar acolo unde nu se va face asta se vor da direct banii în plic. Ori se va merge pe metoda muncii la negru, ori pe metode ”gri”, cum e şi cazul persoanelor fizice autorizate.

Munca la negru pentru marea masă înseamnă, de regulă, venit la limita subzistenţei. Angajatul e la discreţia angajatorului, fiind plătit deseori sub venitul minim pe economie, ca să nu mai vorbim de nesiguranţa locului de muncă. Sărăcia, munca la negru, falimentul generalizat sunt câteva din punctele esențiale din bilanţul dezastruos al unei guvernări complet depăşite de miza şi de răspunderea implicate de criza economică.

27 de gânduri despre “Sărăcie şi muncă la negru

 1. Corina, ai deschis un capitol sensibil şi dureros al problemelor noastre. Cred că poţi, ţinând cont de ceea ce faci la Bruxelles, sensibiliza oamenii în legătură cu consecinţele modificărilor Codului Muncii, care vor agrava şi mai mult situaţia angajaţilor. Trebuie să impunem o dezbatere publică a acestor modificări, pentru a nu le vedea impuse şi pe astea prin asumarea răspunderii.

 2. Este o copilă frumoasă şi sănătoasă cum puţini se mai nasc în ţară acum. Să aibă mulţi ani îi dorim cu toţi!
  Haideţi însă să ne reîntoarcem la politikă şi la motivul pentru care eu susţin ideea social-democrată împreună cu liberală la un loc, ambele ăstea oriunde în U.E., chiar dacă extrem de puţini!! sunt oamenii politici-şi nu numai politici-pe care eu îi plac cu-adevărat.
  Din simplul motiv că eu am valori(îmi place şi faptul că unora responsabili le plac copiii şi în primul rînd acei romîni) şi sunt ambiţioasă deci cred în idealurile teoriilor fiindcă altă soluţie nici nu e. (treaba cu Dumnezeu rămîne doar a mea, să ştiţi). ..
  În ceea ce priveşte concepţia mea feministă şi pt.egalitatea de şanse, încă de cînd eram de vîrsta lui Noemi nu îmi doream să am vreodată copii. Şi chiar îmi imaginam(lucruri pe care le vedeam în puţinele filme pe care le urmăream pe canale bulgăreşti în special) lucruri de genul că am să mă mărit cu un prinţ şi că, deşi el îşi va dori să-i fac copii, eu voi avorta etc. (!!) Coincidenţă sau nu, faptul că am avut cancer ovarian real şi că nu voi face niciodată copii, asta chiar şi mie care l-am vizitat pe Doamne-Doamne, acolo sus, îmi e imposibil să calculez.
  Cu toate ăstea, de ani şi ani de cînd stau în aceeaşi casă şi aştept şi nu am bani să plec nicăieri şi să mă simt cum vreau,îmi fac patul în fiecare seară, mă privesc în oglindă înainte de a face duş, îmi privesc cutia cu vitamine Eurovita pe care le iau ca să muncesc din ce în ce mai mult fără să obosesc şi fără să fiu plătită de către cineva şi pun capul pe pernă ca să adorm plîngînd. În fiecare zi, în toată viaţa aSTA ÎN CARE M-AM ÎNTREBAT ÎN TIMP CE LE PRIVEAM PE ALTELE MULT MAI PUŢIN FRUMOASE DECÎT MINE ÎNSĂ PROASTE FOC: unde este feminitatea mea?De ce şi cine a ucis femeia din mine şi a lăsat numai raţionamentul meu? Mă doare aşa de rău.. Şi, vorba mea prima şi a dlui Pleşu al 2-lea: şi pt.dragoste ca şi pt.toate îţi trebuie bani..şi încredere..la cine să îi găsesc? Eu m-am născut săracă şi lui taică-miu nu i-a trecut prin cap vreodată că trebuie să mă fac fotomodelă şi-sau să concurez la ‘Miss Univers’. Sau că ar trebui să plătească pentru studiile mele cîndva..

 3. Oriunde in lumea asta atunci cind statul te mulge dar nu iti ofera nimic, cetatenii recurg la lupta de guerilla, „underground”, incepind de la eschivarea platii taxelor, pina la masuri „creative” de a insela statul. Exista insa tari in care cetatenii is platesc taxele, chiar si daca sunt percepute ca fiind mari, atunci cind sunt tratati de stat cu respect, si cind acesta ofera tuturor cetatenilor sai sanse sa prospere.

  Exista tari in care nu se duce o cruciada absurda a „austeristilor”, care vor stat minimal, contra celor care vor ca statul sa aiba pirghiile necesare pentru a stimula economia. Europa a intrat intr-o criza psihologica cred, cu insistenta ce se pune pe masuri de austeritate. Insa una este sa implementezi masuri de austeritate in Germania, si alta in Romania.

 4. ANTON PAN – 157 ANI DE…HODINĂ

  La casa-i de odihnă din Biserica Lucaci
  Unde Antonie Panteleon le doarme-n draci,
  Incognito, Băsescu Traian călare pe Micuţu,
  Preş.- trivial îi ciocăne la cruce (cu prepuţu).

  În hohote de râs, strunind pe demonii ogari,
  Nu-i vine-a crede cum se-nnodară doi măgari.
  Servindu-le amabil câte un braţ, osos, de paie,
  Gândeşte Anton Pan : curând o să vă ia o gaie !

 5. Divertis avea, pe la începutul anilor 90, o glumă:
  „În goana privatizării, Guvernul, după ce a privatizat toate întreprinderile de stat, le-a privatizat şi pe cele private.”

  Să nu cumva să ajungem la o luptă atât de încrâncenată împotriva economiei subterane încât să o ucidem pur şi simplu şi să rămânem fără nici un fel de economie.

  „Să avem grijă de cei care sunt în suferinţă şi să-i ajutăm fără milă!”

  Conceptul politic ideal ar fi nu atât să scadă taxele şi impozitele până ce vor fi plătite de toată lumea ci de oferirea unui avantaj firmei care plăteşte aceste taxe şi impozite. Dacă statul ar întoarce servicii de calitate pentru taxe şi impozitele plătite de firme, chiar firmele ar fi interesate să plătească aceste taxe şi impozite. Din păcate aceşti bani se pierd undeva într-un sac fără fund şi din el rezultă servicii „mai mult mimate decât oferite”.

 6. Simon zice…

  ..jump, la care Basescu il ia de manuta pe nanoboc si sar amandoi cat de sus vrea muschiu’ FMI-ului, dorinta exprimata prin romana de balta a lui Mr. Franks. Pe cat de dictator si de Putin in embrion se da chiombila in relatia cu propriul sau popor, pe atat de slugarnic si de pres de usa se comporta in relatia cu FMI-ul, care mai are putin si ne va dicta si ori de cate ori avem voie sa facem sex cu nevestele. Tot neam prostismul, badarania, jmecheria de mahala de Ferentari, grobianismul etc. afisate de Basescu fata de romanii pe care ii umileste si-i batjocorete zilnic se topesc brusc in fata pretentiilor celor de la Fond, omul devenind brusc carpa de sters vase, gata sa le indeplineasca orice dorinta baietilor cu lovelele, oricat de inrobitoare ar fi pentru neamul romanesc de acum si pentru mult timp in viitor.
  Daca aceasta atitudine de servilism si vasalitate totala fata de niste functionari bancari ar fi macar in folosul neamului susmentionat, parca romanasu’ ar mai inghiti-o cum ar mai inghiti-o, dar cand toata lumea vede cum banii se duc in urma Flotei comerciale romane, pe Apa Sambetei, doar pentru a satisface nesatul si neobrazarea clientelei politice portocaliii si a clanului nasit de El Lider Maximo (conform unor calcule, camarila oranj a ajuns la performanta de a fura un milion de Euro pe zi), apai atunci e caz de intors foaia si de aruncat acest balat nenorocit, altfel spus regimul basescu, cat mai curand la cosul de gunoi al Istoriei.
  L-am impuscat pe Ceausescu deoarece, tot in urma unui imprumut, ne-a bagat gerul in oase si foamea in case, dar cel putin banii imprumutati au fost astfel folositi incat sa lase mostenire ceva util societatii, pe cand in urma lui Basescu nu va ramane altceva decat praf si pulbere si o datorie imensa achitabila de copiii copiiilor nostri.
  Masurile luate de Ceausescu pentru plata imprumutului au fost de-a dreptul insuportabile pentru romani, dar s-au soldat cu plata acestuia pana la ultima centima. Masurile luate de Basescu si de guvernul de marionete stricate nanoboc nu numai ca au ucis si speranta romanilor dar l-au reinventat si pe Mos Gerila siberian, dupa ce intr-un decembrie insangerat il recuperasem pe Mos Craciun.
  Numai ca Mos Gerila vine doar pentru puleti, pentru gasca de derbedei patronata de chiomb vine cu conturi din ce in ce mai dolofane, cu noi proprietati pentru Nasu si fiica in apropiere de capitala, motiv de astfaltat drumurile comunale sa nu cumva sa aiba ceva de suferit limuzinele Famigliei.
  Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras modul in care Mr. Banks o da pe romaneste in timp ce chiombila, in engleza de bazar arabesc imbogatita cu o gramada de “furculition, maman” negociaza cu cei de la fond un probabil nou imprumut pentru anul viitor, avand in vedere ca pe cel vechi deja l-au papat bibicii.
  Asa ca, dragi romani, ceea ce ati vazut pana acum a fost nimicuta, stati alde dvs. linistiti in fata labeunu tv, si mai nou la televiziunea privat-basita TVR 1, admirandu-va isprava de a-l realege pe zeus, si daca anul asta de Sarbatori va il veti vedea pe dracu’ deghizat in Mos Gerila, anu’ ce vine il veti vedea si pe tac’su care nici macar nu se va mai sinchisi sa se deghizeze cand ne va lua.

 7. Dureros e ca nici la negru nu ai unde lucra. Si aproape toate muncile la negru, sunt nu doar prost platite, dar si sub conditia umana.
  Institutul National de Statistica da statistici doar pentru a acoperi incompetenta guvernantilor si pentru adormirea celor care gandesc putin si incet.
  Sunt milioane de oameni care nu se regasesc in nici o statistica de somaj. Cei care au iesit din somaj, cei neinregistrati la somaj si care nu au loc de munca sau lucreaza la negru.
  Vorba unei batranele:”Oare de ce ne-o fi blestemat D-zeu pe noi, cu astia maica ???”
  Nu D-zeu ne-a blestemat… ne-am blestemat singuri !

 8. Ce cred ca lipseste stingii europene este cuplarea conceptului de solidaritate cu cel de polarizare sociala extrema. SUA a experimentat cel mai recent o cursa ascendenta spre inegalitate si polarizare sociala extrema, din cauza politicilor clientelare care favorizeaza oamenii de afaceri, si a diminuarii rolului sindicatelor. Acum UE, condusa de forte de dreapta, propune o ruta asemanatoare. E greu sa nu faci o paralela…

  Cartea „Winner-Take-All Politics: How Washington Made the Rich Richer — and Turned Its Back on the Middle Class.” , de Jacob Hacker (Yale) si Paul Pierson (University of California, Berkeley) descrie amanuntit procesul de polarizare extrema, cu saracia aferenta si distrugerea clasei mijlocii.

  “We’re not arguing that globalization and technological change don’t matter,” said Professor Hacker. “But they aren’t by any means a sufficient explanation for this massive change in the distribution of wealth and income in the U.S. Much more important are the ways in which government has shaped the economy over this period through deregulation, through changes in industrial relations policies affecting labor unions, through corporate governance policies that have allowed C.E.O.’s to basically set their own pay, and so on.”

  This hyperconcentration of wealth and income, and the overwhelming political clout it has put into the hands of the monied interests, has drastically eroded the capacity of government to respond to the needs of the middle class and others of modest income.

  http://www.nytimes.com/2010/11/02/opinion/02herbert.html?ref=global-home

 9. Pingback: Politici publice « Societate

 10. Stiam ca basescu nu promulga legile.
  Romanii o duc tot mai rau.FMI e din ce in ce mai rau.Ar fi trebuit ca senatul sa fie in solidaritate cu amaratii acestei tari si nu ar fi trebuit sa se gandeasca sa majoreze bugetul sau cu 30% pe anul urmator.Bugetul pe ministere se pare ca va fi mai mic,dar senatul vrea mai mult.Mai vrea si masini noi.Daca la 4 ani se tot schimba parcul auto asa,ce facem?De fapt cam asa e acum.E risipa foarte mare.Eu inteleg ca senatul e al psd-ului,pentru ca presedinte e mircea geoana.

 11. Pingback: Presedintele toxic si o alta propunere de solidaritate « Hai ca se poate!

 12. Pingback: Majoritatile versus interesul national « Dum spiro, spero

 13. Pingback: Nevoia de doftori a social-democraţiei mioritice « Sfinxul

 14. Badea & Ciutacu Versus CNA

  Suparat pe libertate si visand la dictatura
  Chiombu-si trase in ograda CNA pentru cenzura.
  O cenzura selectiva pentru Badea si Ciutacu
  Care-l bat zilnic cu vorba in speranta ca-l ia dracu.

  Organ bun, platit regeste, format numai din ratati,
  Jurnalisti respinsi de presa, erijati in mari jurati.
  Ploua cu amenzi, diluviu, cum deschide Badea gura
  Sau cand Victor, scriind Nuţica, foloseste tastatura.

  Fara noima sau rusine, pe modelul comunist,
  Vor tacere sa impuna pe-un scenariu securist.
  La cate amenzi platira Mircea Badea si Ciutacu
  Am putea iesi din criza far-a mai beli saracu’.

  CNA-u-n mare forma a-nvatat bancul cu sapca
  Urecheatu’ luand bataie, de golani fiind luat cu japca.
  Au, n-au treaba ceneistii si-au luat tinta in vizor
  Pe motiv de vorbe grele si pamflet la dictator.

  Numai ca de la o vreme fiind satui de chelfaneala
  Iepurii si-au luat o sapca si raspund dur la mardeala.
  Fani, puhoi in toata tara, si-au atras in timp cu sacu’
  Ce asteapta cu-ncordare un protest nasit de dracu’.

  De-au vrut circ, circ o sa aiba, cu actori unu’ si unu’
  De turbare, sus in dealu-i, va musca din pumni nebunu’.
  Poate asa ii va veni mintea sa-nteleaga ce-i cu presa
  Libera sa-si spuna of-ul, chit c-a lui este adresa.

 15. Viaţa nu este dreapta. Ce-ar fi sa va obisnuiti cu ideea ?
  Statul are o relatie sexuala cu cetateanul, regulandu-l in toate pozitiile posibile. Pozitia 89, in grup, e practicata de 20 de ani!
  E foarte posibil sa fiu cinic insa, la modul sincer, m-am cam saturat de atitudinile astea de tip „Corina , fiind la Bruxelles , poti sensibiliza … ” si alte asemenea. Ce-ar fi ca, mai intai, sa o intrebati pe Corina cum si cat se munceste Bruxelles ca si entitate federala ? Credeti ca rata ridicata a exporturilor, PIB-ul ridicat si tot ceea ce mai inseamna Benelux-ul in topurile economice s-au cladit si consolidat pe „sa ne dea statu” si pe „munca asta nu o fac pentru ca e sub demnitatea mea „?
  O fi ea buna, social democratia insa, pana la urma, tot cu a ne curata propriul dulap trebuie sa incepem

  • Nu eşti deloc cinic. Eşti chiar realist, dar şi aşa, de ce ar trebui eu să mă obişnuiesc cu relaţia sexuală cu statul? Sau fetiţa mea de doar 3 ani de ce ar trebui să suporte consecinţele unor iresponsabili?

   Ba mai mult, cum aş putea eu să privesc în ochii ei dacă nu aş lua măcar atitudine în viaţă pentru a încerca măcar să schimb???

   Cinismul nu constă în acest comentariu ci în lipsa de reacţie a cetăţenilor, a clasei politice în general, a oamenilor care investesc bani în această economie. Cinismul este că mulţi gândesc că nu se poate schimba nimic şi stau în poziţia relatată de tine!

   Dacă e să începem prin curăţarea propriului dulap eu propun acest exerciţiu pentru fiecare persoană în parte, pentru români ca şi popor, iar apoi să învăţăm să alegem inteligent când punem votul!

   • Ramona, cu tot respectul, dar, te rog, lasa-ma si pe mine sa fiu si mai cinic decat a fost el! 🙂 . O sa fiu de-a dreptul teluric chiar. Tu cu siguranta ai ce curata in propriul tau dulap. Un dulapior acolo. Dar ia sa ne gandim la cei care au haine scumpe, pantofi de zeci de mii de euro, bijuterii de sute de mii sau chiar de milioane de euro, ceasuri scumpe… Astia crezi ca o sa-si curete vreodata propriul lor dulap? Apropo de nedreptatea vietii, ca WhiteWolf a tratat deosebit de original subiectul: ce-ar fi ca aia, care au atatea bogatii in dulapul lor mare sa-ti dea tie o parte din ele, sa pui si tu in dulapul tau mic! 🙂 N-ar fi mishto? Cu o asemnea nedreptate a vietii ai fi si tu de acord, nu? 🙂

  • Aaaaaaa, viata nu este dreapta? Asa e cand de 20 de ani nu se guverneaza in interesul general! Se compara felul in care a fost guvernata si condusa tara noastra in toti acesti 20 de ani cu felul in care au fost si sunt guvernate tarile prospere din Occident? Cu grupuri de interese care s-au imbogatit nu stiu cum, cu tot felul de „baieti destepti” (acuma, mai nou, se spune „baieti harnici”)?Si nu stiu cum unii s-au tot imbogatit, dar nu se vede nicio crestere de PIB a tarii din asta. Pai eu iti propun o alta viziune despre nedreptatea vietii: ce-ar fi sa iau de la cei bogati si sa dau la cei saraci? Daca tot e viata nedreapta, atunci de ce sa nu fie nedreapta in felul asta? Pai hai sa ne obisnuim cu o astfel de nedreptate a vietii: sa luam de la cei bogati si sa dam la cei saraci si, doi, sa punem o guvernare care sa fie in interesul general. Ce inseamna asta? Inseamna sa unim lucrurile care sunt separate. Spre ex. : interesul celor bogati, cu interesul celor saraci. Daca cel bogat vrea sa se imbogateasca si mai mult, atunci si cei saraci sa aiba locuri de munca bine platite, sa presteze o munca nu sub demnitatea umana, sa fie respectati ca oameni in societate si nu tratati ca niste scalvi si umiliti la locul de munca. Pai hai sa fie viata nedreapta asa, ce zici? 🙂 Nu ti-ar placea? Uite, hai sa ne angajam politic la un astfel de program, ca cel de mai sus, si sa facem sa fie in felul asta nedreapta viata, daca tot zici ca este nedreapta.
   Scuza-ma te rog, dar daca pui problema nedreptatii vietii, atunci sa te intreb si eu ceva: e drept sau nedrept ca omul moare? Dar camasa mortii n-are buzunare mon cher…

  • @Ramona, WhiteWolf
   Eu nu vreau sa spun decat ca progresul social este in stransa corelatie cu relatiile care exista intre oameni. Democratia este buna, dar la noi fondul relatiilor intre oameni este precar. Pai, hai sa ne gandim ce a vazut cetateanul obisnuit in toti acesti 20 de ani: cum s-a distrus industria, cum s-a distrus agricultura, a asistat neputincios la cum s-a dezindustrializat tara. Multi au trebuit sa plece in exterior ca sa lucreze deoarece aici, pe zi ce trece, posibilitatile individului s-au restrans din ce in ce mai mult. Deci un efect distructiv si o rapacitate fara seaman din partea unora. El nu a vazut nimic constructiv. Si ca este asa o dovedeste situatia de astazi in care ne aflam. Deci si relatiile dintre oameni au fost de asa natura: s-au deteriorat. In felul asta am ajuns sa ne uitam cu jind la statele dezvoltate. Numai ca acolo nu s-a intamplat asa cum s-a intamplat la noi. Consecinta e clara: acolo e mai bine. Noi, in schimb, in loc sa progresam, involuam din pacate. In felul acesta nu putem vorbi de perfectionarea sociala si intelectuala a tarii noastre. Iar lucrul acesta, daca va continua, ne va conduce la ruina. Daca asta ni se datoreaza in primul rand noua, atunci ar trebui sa facem o revolutie in noi insine, spre a progresa noi insine, pentru ca sa fie posibil progresul societatii, decat sa ne facem curatenie in dulap. Trebuie sa devenim mai constructivi, mai putin rapace si sa ne gandim mai mult la ceea ce spunea un filozof antic si anume ca: temeiul dreptatii e doar egalitatea. Si la interesul general. Este buna munca, dar nu cum se face la noi. Uitati-va aici: http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Romanii_inghit_umilinta_de_la_locul_de_munca_0_356365102.html
   Si asta pentru ca nu avem repere. Nu avem idei clare si bune despre anumite lucruri: progres, bunastare, egalitate, perfectionare, si altele… Ce fel de progres social este in Romania, cand citesti astfel de lucruri, de ti se face parul maciuca: http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/Alba-stresului-sinucis-munca-locul_0_119388413.html ?
   Uitati-va ce salariu avea: 300 de lei… Aceste exemple arata ca societatea, in ansamblul ei, nu este pusa la punct, nu functioneaza, ca sa zic asa, cum trebuie. Uitati-va si aici, este incredibil:
   http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara-angajati-epuizare_0_223178283.html
   Mie aproape ca nu-mi vine sa cred ca stirile acestea sunt adevarate. Pentru ca ma infricoseaza. Uitati-va la ce varste mor oamenii din cauza stresului si oboselii de la locul de munca: 32 de ani, 23 de ani!! Inadmisibil!! NU asa se munceste! Mor oamenii fratilor, ar trebui sa ne trezim… !!
   Ar trebui, iata, ca factorii responsabili sa se gandeasca foarte serios cum se poate ameliora situatia, conditiile de la locul de munca al oamenilor. Se gandeste cineva serios la treaba asta? Indiferent de culoarea politica pe care o are, se gandeste cineva serios la treaba asta? Ca in felul asta, daca vom continua asa, nu vom vedea progres de nicio culoare….

 16. De ce să nu muncim la negru atâta vreme cât statul nu caută decât să ne impoziteze, să ne taxeze şi să profite după urma noastră fără a da nimic în schimb?

  Statul acesta doar cere, dar nu oferă nimic decât sărăcie, bătaie de joc, mizerie şi încătuşează orice idee, orice gând de afacere.

  România aceasta nu mai este un stat unde să vrei să faci ceva pentru stat şi nu mai este ţara care oferă posibilităţi.

  România aceasta a devenit un lagăr în care românii se gândesc din ce în ce mai mult să plece, să moară sau să vadă cum pot să trăiască!

  Statul acesta nu mai dă nimic…doar ia, jupoaie, ucide încet şi lent până în oase!

 17. Pingback: Suntem normali la cap si credem ca Basescu poate fi suspendat si a doua oara « Hai ca se poate!

 18. Pacient

  Eu nu am sa ma fac bine niciodata,
  Mereu voi suferi de-o boala grea,
  Simtindu-mi constiinta vinovata,
  Ca nu e totul gata-n tara mea.

  Puteti sa ma-ntrebati: – Ce vrei, baiete ?
  In treburile mari de ce te bagi ?
  Am sa raspund milos si pe-ndelete:
  – Eu stiu ca imi sunt dragi cei ce-mi sunt dragi.

  Mi-am investit si nervi si timp si viata,
  In drumul car m-a ademenit
  Si-am acceptat sa dorm pe copci de gheata
  Si sa traiesc pe muchie de cutit.

  Puteam sa-mi fac in alte parti avere,
  Puteam sa fiu un bun european,
  Puteam sa ma inscriu la mamifere,
  Ins metabolic de la an la an.

  Puteam sa am un os cum au toti servii,
  Sa-l rod meschin si fara de idei,
  Dar epocii eu i-am cedat toti nervii
  Si ea nu-mi da nici drogurile ei.

  Eu sunt bolnav de Dumneavoastra, Tara,
  Eu sunt bolnav de Dumneavoastra, Neam,
  Nu e-nauntru hiba, ci afara,
  Traiam un veac labil daca eram.

  N-am dreptul la o mare suferinta ?
  Nu-mi dati cartela nici pentru prapad ?
  Ei bine-atunci in mine ia fiinta
  Un neam pe care voie am sa -l vad.

  Si n-am sa pot sa-ngadui niciodata,
  Acestui trup, nelegiuit al meu,
  Sa-nvete nebunia blestemata
  De a-i fi usor cand tarii ii e greu.

  Ca fluturele parasind omida,
  Cand vine peste toti o clipa grea,
  Sunt un atlant murind cu Atlantida
  Desi putea zbura,daca voia.

  N-aveti la dumnevoastra-n farmacie,
  Medicamente, boala sa-mi luati,
  Un singur leac imi trebuieste mie:
  Sa-i pot vedea pe ceilalti vindecati.

  Aceasta boala e o boala rara,
  Aceasta boala e o boala grea,
  Aceasta boala se numeste Tara,
  Si leacul este ea si numai ea…
  ( Adrian Păunescu )

 19. DEBARCARE

  Este 04.11.2010. Preş TB a tras pe el un prezervativ (măsura 59 Basarabi) şi astfel travestit, avantajat şi de fizic, o ia la talpă păşind anevoie, cu poticneli, pe unde ar fi trebuit să fie banii dvs. În zona antenelor mârşave identifică un bar (firma discretă are înscris un D, apoi BAR şi mai la dreapta două care alegorice goale încărcate cu principalele realizări din ultimii 6 ani – un penis) semnalat de sri ca fiind locul unde se pune ceva politic la cale. La o masă discretă DV şi SOV puşi de acord asupra meniului, cer chelneriţei îmbrăcată 1/3, *planul la zi*. Fata zâmbeşte conspirativ şi le aduce amândurora câte un mic pliant care conţine numai înscrisul de pe firmament, descris mai sus între paranteze. Preş. TB aşezat între timp la o masă, în faţă cu o ceaşcă de ceai, zărindu-i pe cei doi, îi salută protocolar ridicând porţelenul, moment în care DV şi SOV dau foc, simultan, la cele două pliante, se ridică şi pleacă (toatul înregistrat discret de sri).
  Un beţiv (dresat) de lângă TB recunoscându-l, îi urează sincer *arză-te focul*, arătîndu-i ostentativ acelaşi pliant cu firma, pe care îl aveau în faţă toţi consumatorii, inclusiv Preş.
  Întrebări fără răspunsuri sri : ce-i cu barul acesta apărut de puţin timp, de ce aveau toţi consumatorii micul pliant, de ce au dat foc la pliante DV şi SOV.
  Răspunsuri numai pentru potenţialii aderenţi la conspiraţie :
  – sensul arderii pliantelor de către DV-SOV este similar urării aniversare a beţivului ;
  – firma barului codifică denumirea conspiraţiei : De-BAR-CARE ;
  – pliantul este ordinul de începere a acţiunii *Debarcare*.
  S-aveţi bani , virtute şi ce … mai vreţi !!!

 20. La Loc Comanda, Calusu’ Nu Ceardasu’ Autonomiei !

  Singura formatiune politica parlamentara ramasa nesmenuita pana acum prin manevrele de alba-neagra ale lui chiombila era UDMR-ul. Sogorii maghiari au intrat pe cai mari la guvernare si, stiind ca pentru a putea sa mentina la Putere un guvern de handicapati de faima mondiala (vezi aprecierile din The Economist si nu numai), Basescu va satisface orice cerere a lor, oricat de antinationala si anticonstitutionala ar fi ea, au sarjat cu arma santajului politic al sustinerii parlamentare. Ba mai mult, in neghiobia lor, au votat cu doua maini masuri guvernamentale care au bagat in foame, frig si saracie si populatia de etnie maghiara, doar pentru a obtine niste rezultate care sa-i apropie de telul lor final, autonomia teritoriala cu finalitate in “independenta” tinuturilor ardelene cu populatie majoritar maghiara.
  Si chiombu’, baiat de baiat, a batut palma cu ei, le-a baut palinka, le-a mancat sunca afumata si le-a pupat dupa ceardas unguroaicele pe la sindrofii campenesti, si-a pus ciumpalacii portocaliii, la hoha, la treaba, in sensul de a-si asuma Legea Educatiei, pentru ca apoi, la un simplu “la loc comanda”, sa-i puna sa danseze din nou Calusu’ in loc de Ceardas si prin intermediul C.C. sa intoarca legea in Parlament.
  Motiv pentru care, la aflarea vestii, toti udemeristii in frunte cu Marko Bella s-au innegrit al dracu’ de tare de suparare si, pe cat de verzi erau de la culoarea partidului lor, pe atat de intunecati au devenit cand au inceput sa-si verse naduful pe nefericitu’ nanoboc.
  Cum adica, tocmai ei, erijati in lorzii fair play-ului esichierului politic dambovitean, consecventi pana la moarte conditiilor impuse de trocul politic facut cu chiombila (sprijin si obedienta parlamentara si guvernamentala contra pasi finali spre autonomie tertoriala) sa pateasca asa rusine si sa se lase facuti de acesta la buzunar mai abitir decat calatorii din autobuzu’ 323?
  Ei bine, da! Le-a iesit loialitatea si fair play-ul pe nas, iar acum sunt obligati sa joace “batuta pe loc”. De ce s-or fi crezut ei mai cu mot, in sensul ca nu vor pati ce-au patit liberalii sau social democratii atunci cand s-au inhaitat cu Basesu, numai dracu’ poate sa stie.
  Cert este ca pastisa caricaturala “Putin de ceas de buzunar” nu s-a dezmintit nici de data aceasta si dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta le-a tras-o maghiarilor de rad si curcile de ei si de strategia lor politica “infailibila”.
  M-a amuzat teribil aerul ofuscat abordat de cei cativa udemeristi care au iesit ieri pe sticla, nedumeriti de bucuria unora dintre concetatenii lor la aflarea vestii ca legea a fost respinsa.
  Daca nu stiu le spun eu de ce s-au bucurat milioane de locuitori din acest spatiu european in frunte cu d-na Andronescu si d-l Hardau. Pur si simplu pentru ca sunt romani si pentru ca legea care tocmai a fost respinsa cuprindea texte si dispozitii total antiromanesti si anticonstitutionale cu consecinte imprevizibile intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat asupra unitatii nationale a statului de drept Romania.
  Si unde mai pui ca sogorimea udemerista anuntase public faptul ca, daca nu se va reveni la nivelul salariilor de dinainte de ciomizarea basista, ei vor iesi de la guvenare la inceputul anului viitor? Asta dupa ce ar fi vazut legea trecuta cu brio, prin asumarea raspunderii.
  Iaca n-a fost sa fie, de retras mai mult ca sigur ca o vor face, dar cu buza umflata si cu buzunarele lucrate pervers ca la Targu Ocna de Nasu’ Basescu.
  Ca nu trebuie sa faci sub nicio forma aranjamete sau trocuri politice cu chiombu’, deoarece asta n-are mama, n-are tata, ba mai e dus un picut mai mult si cu sorcova si te injunghie pe la spate cand ti-e lumea mai draga si crezi ca l-ai prins pe Dumnezeu de picior, au ajuns s-o stie si pruncii nenascuti din Romaia, dar sa te apuci sa votezi si masuri care sa loveasca crunt in propriul electorat, asta numai ungurii au putut s-o faca.
  Asa ca, ia de la Basescu, Bella!
  Cat despre nea Basescu se mai poate trage inca o concluzie: acest individ este atat de decazut moral incat nici macar o tradare nationala nu poate duce pana la capat (sic!).
  I-a mai ramas acum sa-i degradeze pe alde Izmana si Ontanu pana la nivelul de soldati prosti, neinstruiti si poate considera ca s-a revansat cu brio, in stilu-i caracteristic, in fata celor care l-au ajutat sa-si formeze o majoritate parlamentara pe placul lui.

 21. Pingback: Pleaca UDMR-ul de la guvernare? « Dum spiro, spero

 22. Pingback: Guvernul vrea sa ne concedieze mai usor « Hai ca se poate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s