Epidemia portocalie continuă

Atmosfera festivistă de la înscăunarea Elenei Udrea, la preşedinţia filialei PDL Bucureşti, precum şi elogiile demne de cultul personalităţii altei Elene arată că PDL trăieşte într-o lume a sa, care pare a avea mereu motive de sărbătoare şi de elogii. Faptul că simţul critic şi autocritic este atrofiat complet în PDL se repercutează asupra nivelului de democraţie din interiorul acestui partid, care a ajuns aproape inexistent.

Elena Udrea n-a avut niciun contracandidat la  şefia PDL Bucureşti. Dar ar trebui oare să ne mai mire aceste întronări demne de partidele totalitariste, când parlamentarii PDL au acţionat ca la un ordin de cazarmă la votul moţiunii, neexercitându-şi atributul democratic al votului? Cât priveşte liderii PDL, lansaţi in ultima vreme, putem observa că toţi au un numitor comun: Traian Băsescu. De la Cristian Preda la Theodor Baconschi, Elena Udrea, Emil Boc şi mulţi alţii, cei care se bucură de sprijin politic sunt fidelii de primă linie ai preşedintelui. Rămâne de văzut, atunci când Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte, dacă imaginea şi chiar cariera lor politică vor mai fi la fel.

Oricum, până atunci, e clar ca aceştia vor să bată fierul cât e cald, crezând că arderea etapelor în politică funcţionează deseori. În acest sens, PDL, prin Elena Udrea, ţinteste şi primăria Bucureştiului. Părea a fi printre puţinele puncte scăpate de epidemia portocalie.

În reflex cu toată această cosmetizare, cu această realitate paralelă pe care o impune PD-L, mai mult pentru sine decât pentru oameni, rănile vieţii reale se adâncesc tot mai mult. Bilanţul guvernării PDL-iste are mai puţin legătură cu jocurile de imagine a liderilor, mai mult sau puţin autentici, precum şi cu frunza brand de ţară. Are mai mult legătură cu faptul că în  perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, adică perioada executivă a lui Emil Boc, peste o  jumătate de milion de angajaţi  au ieşit de pe piaţa muncii. Cifrele statistice vorbesc de  80.000 de foşti angajaţi la stat din cei 500.000, iar  unu din opt români care avea loc de muncă în 2008 este acum şomer. Popular vorbind, am putea spune că bate vântul frunza-n dungă.

Cam acestea sunt motivele de laudă şi de sărbătoare ale PD-L, care trăieşte dezastrul propriei guvernări cu mult entuziasm, aidoma celor care deschideau sticle de şampanie pe Titanicul în scufundare.

Însă emblema de departe a neputinţei şi a micimii am putut-o vedea la preşedintele României, care umil încerca să se agaţe, cerşind o brumă de jovialitate de la un Sarkozy neîndurător. În tentativa sa de-a fi luat în seamă, Traian Băsescu n-a avut mare succes nici în dialogul cu Silvio Berlusconi. Cam acesta este statutul lui Traian Băsescu între liderii lumii şi, din păcate, implicit, şi al României. În schimb acasă e lider puternic, unde-şi  promovează supuşii  şi-i ceartă pe sinistraţi şi unde Emil Boc e faţă de el cam ce e el faţă de Sarkozy şi Berlusconi.

Anunțuri

18 gânduri despre “Epidemia portocalie continuă

 1. Nu pot sa uit episodul cind doamna de la Cabinetul II a poposit pe meleaguri sinistrate in galosi „Dolce & Gabana”, si a adus cu sine pantofi cu toc dom’soarelor sinistrate intr-o comuna inundata, plina de noroi, spunind ca si fetele de la tara trebuie sa fie elegante. Cam asa incepe excursia in universuri paralele.

 2. Dar iata si alte opinii. Dintr-un alt univers paralel cu viata oamenilor din Romania, dar adiacent Caii Lactee din care curge laptele puterii, domnul Oprea, Presedintele Partidului Proptelelor, ii asigura sprijinul etern si neconditionat doamnei cu pricina, care ar fi in opinia sa de expert in resurse umane din familie, un „lider competent”. Urmeaza versuri patriotice inaltatoare pe fundal muzical cu marsuri militare.

  http://www.mediafax.ro/politic/oprea-udrea-este-un-lider-competent-o-spune-un-om-care-nu-o-lauda-nici-pe-maica-sa-daca-nu-merita-7735895/

 3. PORTO K

  Traian Băsescu primeşte în audienţă la Cotroceni un primar pedele dintr-o zonă viticolă de proastă faimă, renumită în poşircă nevandabilă :
  – Şefu, pentru captarea atenţiei naţionale propun să lansăm pe toate canalele vizuale şi auditive lozinca : Vrem PORTO K servit de Boc !!!
  – Şi cine e Portok ăsta ?
  – Ia priviţi. Pune pe masă o sticlă din plastic de 330 mililitri cu un lichid confuz, având o superbă etichetă cu inscripţia PORTO K
  – Dar ce înseamnă PORTO K ?
  – PORTO e o marcă renumită de vin străinească ce dă bine la ureche iar K e din tabelul lui Mendeleev, cu nr at. 19 (KALIU). Românu e prost de curios, o cumpără şi abia pe urmă întreabă ce e, prilej cu care se dezleagă enigma, adică PORTO K= PORTOKALIU
  Om l-am făcut, merge pe mâna noastră.
  – Extraordinar ! te pun sub Lenuţa.
  – Dar matale ?
  – Eu deasupra. Sunt Şef. Dar Mendeleev e cu noi ?
  – Se rezolvă. Ziceţi-i lui nea Emil să-mi elibereze scaiva atenţii…
  – OK! facem firmă în câteva zile (22 milioane de sticle)…

 4. RECLAMĂ

  (R) PortoK – PortoK – PortoK – PortoK – PortoK

  De azi şi la Bufetul Parlamentului. Promoţie.
  “Beţi PortoK servit de Boc !!!”

  P.S. Marcă-nregistrată.

 5. @Doamna Corina,
  Va multumesc pentru raspunsuri. Un mic comentariu in versuri la tema postarii de astazi:

  Ce Dracu’ Astepti, Romane ??!!!

  Nu e mult de cand chiombila, la indemn de-Aliodor,
  Mov boit-a stema tarii, etaland-o-n nou decor.
  Sau de cand odrasla-i, EBA, candida pentru Briusel
  Imbracata-n uniforma, amintind c-a fost model.

  Jocul asta de-a tembelii cu insemnele de stat
  De-un birau tampit din tara e cu brio continuat
  Neplacandu-i uniforma si nici mov de-Aliodor
  Fasie portocalie mascari pe Tricolor.

  Si pentru ca umilinta sa reverse din pahar
  Pavoaza chiar catedrala cu acest drapel bizar.
  Alba, simbol al Unirii, cu un glorios trecut
  Devenit-a peste noapte loc de circ pentru incult.

  Trei culori cunosc pe lume, invatat-am noi in scoala
  Azi Basescu si-a lui sleahta in oranj le nuantara.
  Rosu, galben si albastru, sfant simbol pe-al nostru steag,
  Terfelit e de magarii ce ne vor popor pribeag.

  De se-ntampla toate astea, iar noi stam ca popandaii
  Tampi privind cum derbedeu’ e slavit de toti lingaii
  Ce se-ntrec in osanale si-n a terfeli norodu’
  E pentru ca romanasu’ nu le canta-n prag prohodu’.

  Ce-au uitat insa golanii, ce se vad stapani in tara
  Este Imnul ce ne-ndeamna sa-i dam pe pagani afara.
  Desteapta-te deci, romane, si-ncepi liber sa traiesti
  Caci de nu si Imnul Tarii in curand il “manelesti”.

  PS ati glumit cu sponzorizarea, sau ati vorbit serios? Puteti sa-mi indicati o adresa de e-mail pe care sa va pot contacta personal?
  sa fiti iubita
  cu stima
  marcus

 6. Pingback: Adaugat de mine in Neyork Times « Popateapa's Blog

 7. Atâta vreme cât mai sunt români care habar nu am din ce motiv iubesc „sucul de portocale”, sau accepta sa le fie servit sucul de portocale non-stop (ca si pe vremea raposatului…), vor exista Boc, Udrea, Basescu.

  Corina, românii au înţeles să fie solidari, dar nu au înţeles că solidaritatea înseamnă număr, mulţime şi putere :). Voi vă daţi peste cap să faceţi moţiuni, iar nouă ne place să le privim de la TV, iar apoi să aruncăn în voi cu reproşuri că nu ne-aţi rezolvat problemele.

  ASTA e problema…românul aşteaptă mură în gruă şi să i se pună pe tavă. Nu avem reacţie!

  O zi frumoasă îţi doresc draga mea şi…eu aştept iarna cu mare emoţie, tu? Mi-e tare dor de brad, de colinde, de liniştea aia a momentului… Te îmbrăţişez.

 8. Legat de ce spunea Karakas şi de ţinuta respectivă, este clar că ipocrizia şi populismul deşănţat nu au limite pentru liderii PDL. Va fi complicat însă cu ţinuta şi atitudinea respectivă într-o campanie la Bucureşti. Oricum, văd că acum d-na Udrea declară că e puţin probabil să fie dânsa, candidatul PDL, la primăria Capitalei. E de înţeles cumva reticenţa celor din PD-L vizavi de-o bătălie electorală ce se anunţă de pe acum perdantă. La cât de impopulari au devenit liderii PDL cu siguranţă că vor fi aleşi oameni de sacrificiu pentru a nu-şi rupe gâtul politic mai marii partidului. Probabil că acesta va fi şi singurul câştig al viitoarelor înfrângeri.

  @Ramona
  Din păcate, mentalităţile se schimbă mai greu la noi. Te îmbrăţişez şi eu şi-ţi doresc o zi bună!

 9. Adevarata epidemie, si nu doar despre doamna Udrea e vorba, care, cu toate hibele, nu e (inca) acuzata de luare de mita sau alte fapte penale. Dar un Secretar de Stat din acest Guvern este, semn ca boala e grava si transmisibila. Si nu e vorba de o mica spaga cu caltabosi „Remes”, ci de un miliona de EUR, si de o tranzactie aparent discutata la sediul Ministerului de Interne, cu mafiotul punind in actiune un dispozitiv de bruiaj la locul cu pricina, ca in filme. O alta dovada ca in Romania viata bate filmul…

 10. Nu sunt un mare iubitor al lui Ceausescu,dar parca era altfel! Nu alerga ca nebunul de la un şef de stat la altul,nu cerşea audienta. Acest lucru il făceau slugile!
  Şeful actual este şi slugoiul sau propriu.
  Cat priveşte cele doua Elene pomenite, cea care nu mai este avea scuze senilităţii datorate vârstei! şi mai avea un atuu: era soţia cu acte în regula a şefului de stat! Asta n-are nici statut oficial de amanta sau curtezana.

 11. Pingback: Gânduri de jale/Thoughts of gloom « Popateapa's Blog

 12. Imi cer scuze a fost o eroare de transmitere

  Adaugat de mine în New York Times

  2 Votes

  Quantcast

  What I understood from other previously published articles, is it the bankers? Yes, having at one time, a su

 13. SFÂNT CATREN

  Înspăimântat că-mpeliţaţii în M.A.I. fac hora,
  TB s-a spovedit la Patriarh cum că sosita ora
  Să introneze Dascălu şi Popa, spre sfinţire,
  Salvânu-şi pielea tăbăcită de-atâta nesimţire.

 14. PANTEONUL

  – eternitate în inegalitate;
  – ultimul lustru dat iluştrilor;
  – „menajeria adormită” a junglei umane.

 15. Nici Anateme N-aveti !

  Orice urma de indoiala privitoare la imbecilitatea acuta de care sufera fruntasii portocaliii a fost raspandita in cele patru zari cu ocazia alegerii ispravnicesei in fruntea termitelor basiste bucurestene. Idiotii astia, lipsiti de orice forma de bun simt elementar si coplesiti de un ridicol total, nu au realizat ca discursurile lor, inspirate din cel mai al dracu’ si mai pupincurist cult al personalitatii stalinisto-maoist (nici laudatorii lui ciuruitu’ nu si-au permis un asemenea stil propagandist-bomabastic), in loc sa evidentieze eventualele calitati ale Lenutichii, nu au facut altceva decat sa declanseze hohote de ras si sa genereze motive de mistocareala balcanica cu caru’.
  Lasand insa la o parte aspectul de comedie bufa al situatiei respective, trebuie totusi remarcata la modul serios atitudinea Bisericii Ortodoxe Romane, care asista neputincioasa si tacuta la maniera in care, politicieni de frunte ai partidului de guvernamant se intrec in blasfemii, ce in alte tari n-ar trece nesanctionate.
  Dar ce sa ne mai miram atata timp cat preasfintiile lor i-au pus chiombului la dispozitie amvonu’ pentru discursuri electorale?
  Sau cand inalti clerici ai ortodoxiei romane, cu toate ca sunt cercetati penal se bucura inca de scaunele in care au fost intronati? Ca de-ar fi sa stim si noi averile pe care preafericitii le-au realizat dupa ’89, la buna pace cu politicienii, poate am intelege si aceasta atitudine de noncombat a domniilor lor.
  Trecand la modul gluma din nou putem constata insa ca, daca in Evul Mediu pentru astfel de blasfemii Inchizitia te trasforma in carburant, reprezentantii BOR se pare ca nici anateme nu mai au, atat de aserviti si dependenti sunt de Puterie. Ceea ce-mi aduce aminte de un banc de pe vremea ciuruitului:
  Intr-o zi, un tip intra intr-o Alimentara, unde are loc urmatorul dialog intre el si vanzatoare:
  – Buna ziua,carne aveti?
  – N-avem, dom’le, ce-ti veni?
  – F…-va muma-n c..r, nici carne n-aveti, dupa care pleaca.
  A doua zi situatie identica:
  – Buna ziua, branza aveti?
  – N-avem dom’le ce-ti veni?
  – F…-va muma-n c..r, nici branza n-aveti, dupa care pleaca din nou.
  A treia zi organele, sesizate de vanzatoare, il asteptau:
  – Buna ziua, oua aveti?
  – N-avem dom’le, ce-ti veni?
  – F…-va muma-n c..r, nici oua n-aveti.
  De data asta nu mai pleaca singur ci insotit de baietii cu ochii albastri, care-l duc la beci si-l iau la prelucrat:
  – Pai bine mai, nea, dumneata in situatia grava prin care trece tara, iti permiti sa faci astfel de agitatie? Pai, daca eram in anii 50 pentru astfel de vorbe te impuscam direct:
  – F…-va muma-n c..r, nici gloante n-aveti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s