Andrea Bocelli, la Parlamentul European

În ritmul alert al sesiunii plenare din această săptămână de la Strasbourg, am avut parte de surpriza unor momente de o magie unică. Andrea Bocelli este nu numai unul din cei mai talentați artiști ai lumii, ci și un exemplu de dăruire pentru pasiunea lui, în condițiile în care este de la 12 ani nevăzător. Bocelli a absolvit Dreptul și a profesat mai întâi ca avocat, apoi s-a dedicat cu un imens succes carierei muzicale. Dar pentru că vorbele sunt neputincioase în fața harului său, vă propun unul din primele cântece cu care a cucerit lumea.

10 gânduri despre “Andrea Bocelli, la Parlamentul European

 1. Pingback: Basescu reformatorul si dusmanii poporului « Hai ca se poate!

 2. Pingback: Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a gasit vinovatii care tin tara in loc « Dum spiro, spero

 3. Pingback: America revino la înţelepciune « Popateapa's Blog

 4. Din intelepciunea academica a domnului Boc: „Este greu peste tot, România nu poate fi o excepţie şi să fie o oază de prosperitate”.

  Aha, da bade, iar cind este bine peste tot, Romania nu poate fi o exceptie si sa fie o oaza de saracie. Ce trebuia demonstrat?

  Alte perle din delirul verbal al primului ministru:

  „Este greu în lume peste tot şi atunci România nu poate face excepţie şi să fie o oază de prosperitate, atâta vreme cât de 20 de ani nu am făcut nişte legi care să se bazeze pe muncă şi să încurajeze munca, ci am făcut nişte legi care mai mult au încurajat nemunca şi am fost nevoiţi să le corectăm”, a declarat Emil Boc.”

  Si, si, si, care legi au incurajat „nemunca”, anume? „Tara de lenesi si trintori, mai da-le una pe spinarii puturosilor de romani!”, asa cred ca-i sopteste nuielusha lui Boc.

  Apropo, canalele de televiziune din America de Nord au relatat despre condamnarea ministrului de externe Baconschi pentru discriminarea romilor. Cu asa „ghiulele”, CV-ul domnului Baconschi va avea si el de luptat, impreuna cu fundatia sa cu briz-brizuri. Fundatie care ascunde ura rasiala, ura impartasita de mutl alti colegi portocalii.

 5. Atunci cind criticam capitalismul trebuie mers un pas mai departe de a comenta efecte vizibile. Cauzele sunt intodeauna mai profunde si mai complexe. Una din subiectele adiacente ce merita atentie, este cel al unei schimbari majore in modul in care oamenii privesc modul in care se face dezvoltarea. Asteptarile sunt foarte mari, incepind inca din copilarie. Parintii au mari asteptari de la copii lor, generind o cultura totalitara, in care competitia devine acerba de la virste fragede.

  Pe de alta parte exista tentatia mistificarii succesului, astfel incit ajungem sa inchidem ochii atunci cind capitalistii ne duc de nas. Preferam sa ii idolarizam, sa facem filme despre ei, sa scriem carti, sa ne rugam sa ajungem ca si ei. La rindul lor, acesti noi idoli traiesc intr-o lume in care, daca greselile le sunt iertate de societate, uita ca doar recunoscind greselile, ai cu adevarat putere.

  Natura umana: cum o depasim? Probabil nu prin continuare unei curse a sobolanilor (rat-race), ci prin recunoasterea faptului ca avem nevoie de aspiratii umane mai inalte decit cultul consumerismului si al bogatiei. Raise the bar! Ridica stacheta, asta este solutia pentru societate.

  Va recomand daca doriti sa plonjati mai adinc in subiect, „The Power Of Failure”, de WILLIAM D. COHAN:

  http://opinionator.blogs.nytimes.com/2010/11/26/the-power-of-failure/?hp

 6. Pentru mintile limpezi si inimile simtitoare: „MAMA NOASTRA LA NOI TOTI/ TARA DE TAMPITI SI HOTI!”. Acesta este un distih din piesa „Viitorul e maculatura”, de Vlad Zograffi. De ce il prezint aici? Pentru ca ne defineste perfect, din moment ce Romania dispune de 18 ani de o SOLUTIE care poate lichida coruptia si haosul din societate, asigurandu-i concomitent o renastere generala, si cu toate acestea ea nu a ajuns, nici cel putin, in dezbatere publica! In aceste conditii, toti cei care au luat cunostinta de exisenta ei, si n-au schitat un gest pentru a o promova, nu sunt ei definiti perfect de distihul de mai sus? Ca si cei care vor lua cunostinta de ea, de acum incolo, si vor avea acelasi comportament!? SOLUTIA se gaseste la adresa, http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, si poate fi verificata pe propria persoana si familie, de catre toti cei ce iau cunostinta de ea! Aceasta SOLUTIE a fost prezentata Parlamentului in 12-01-1993, iar Presedintelui Basescu cu Scrisoarea Nr.86/4-01-2005. Tacere totala, si la Parlament si la Presedintele Basescu! Daca, in fata unei asemenea SOLUTII, este condamnabila tacerea oricarui individ din viata publica, sau care ocupa demnitati minore, cum poate fi catalogata TACEREA Presedintiei, care mai avea si ambitia sa “reformeze” Statul??? Cat de utila ar fi fost aceasta SOLUTIE intr-un asemenea demers, caruia i-ar fi asigurat implinirea fara scandaluri politice si tensiuni sociale!?? D.Rizoaica. Tel.0723966732.

 7. Iata un alt „invatator” al poporului, ministrul Botis

  „Guvernul nu oferă fericire, ea trebuie căutată în muncă. Aveţi răbdare, munciţi şi o să treacă şi perioada grea”

  Chiar suntem luati drept o turma de idioti de acesti papagali portocalii? Cita aroganta si timpenie la acest minstru! Mi se pare mai mult decit insultator la adresa romanilor, care muncesc nu mai rau ca altii, ba din contra, fac si munci pe care altii nu le fac. Nu pot decit sa ma indignez auzind ce debiteaza acest clon rebutat.

  http://www.mediafax.ro/social/botis-guvernul-nu-ofera-fericire-ea-trebuie-cautata-in-munca-aveti-rabdare-munciti-si-o-sa-treaca-si-perioada-grea-7755501

 8. Revin, pentru ca insusi ministrul Botis are de invatat despre actul de guvernare intr-o tara democratica. In nici o tara din Europa occidentala, SUA, Canada, Australia, guvernantii nu au rolul sa tina lectii moralizatoare poporului. Asta e treaba familiei, a scolii, a bisericii. Nu o sa vezi nicaieri la televizor un ministru debitind asemena idiotenii despre ce trebuie si ce nu trebuie sa faca un popor, ce inseamna fericirea, si cum trebuie poporul sa o caute.

  Dar incompetenta sta la masa cu populismul in Romania. Botis nu face decit sa confirme trendul promovat de seful sau, Boc, un alt populist retardat care crede ca democratia se maninca cu nuielusha pe spate, si ca acest lucru trebuie transmis regulat poporului nerusinat si puturos.

 9. Pingback: Basescu reformatorul si dusmanii poporului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s