Tupeu şi mizerie morală

            Nu încetează să mă uimească tupeul incredibil al celor din PDL, un partid care devine tot mai toxic pentru România şi pentru cetăţenii ei. Ultima dovadă de tupeu este campania pornită împotriva PSD şi a lui Victor Ponta, după întâlnirea de miercuri a acestuia cu membrii grupului PSE din Parlamentul European. Este singurul şef de partid din România care se întâlneşte cu europarlamentarii din familia sa politică la Bruxelles. Popularii cred că n-au aflat încă cine este şeful PDL, iar liberalii nu s-au întâlnit cu Crin Antonescu. E şi această realitate un motiv de reflecţie pentru pedelişti.

            Campania a fost începută de Cristian Preda, pe blogul său. Mă aşteptam, din partea unui om căruia i-au mai rămas resurse de bun-simţ după ce s-a înregimentat în PDL(spun înregimentat, pentru că un om cu CV-ul lui nu ar fi acceptat senin mizeriile pe care i le-au făcut şefii lui pe linie de partid), să dea dovadă de reţinere în aprecieri atunci când discută despre declaraţii făcute de altcineva la o întâlnire la care nu a participat.  Nu îmi aduc aminte să-l fi văzut în sala grupului PSE. Şi nici nu ar fi avut de ce se afla acolo. Nu se practică aşa ceva nici la Bruxelles, nici la Bucureşti. Şi atunci, de unde atâta siguranţă în aprecieri?

            Să nu se aştepte nimeni din PDL ca PSD să ascundă cuiva mizeria guvernării Băsescu-Boc.  Am spus socialiştilor europeni, şi eu, şi Victor Ponta, şi colegii mei de la Bruxelles, ceea ce se întâmplă în România, am arătat pericolul derivelor totalitare, anti-democratice, ale puterii, corupţia din stat şi din instituţiile sale. Dar nimeni dintre noi nu a cerut amânarea datei de aderare a României la Spaţiul Schengen.

            Există o explicaţie pentru avalanşa de replici PDL-iste la postarea lui Cristian Preda, toate cu un singur scop: demonizarea PSD şi a lui Victor Ponta. Amânarea aderării, la cererea expresă a unor state, precum Franţa, este o realitate, se pare, şi Bucureştiul a fost înştiinţat că nu există consens în cadrul Uniunii pentru data iniţială, în primăvara lui 2011. Decizia este politică, şi nu are legătură cu aspectele tehnice ale aderării. Nu le discutăm: este foarte posibil ca, din punct de vedere tehnic să nu fie probleme. Atunci trebuie să ne punem probleme în legătură cu aspectele politice: de ce ne resping unele ţări? Ce politică externă are România? De ce nu am reuşit să convingem ţările reticente că am făcut eforturi pentru a răspunde obiecţiilor lor? Astea sunt responsabilităţile celor de la guvernare, nu ale PDL. Nu în PE se iau deciziile, ci în Comisie şi în Comitetul de Miniştri, adică la nivel guvernamental.

            Acum PDL îşi construieşte o explicaţie pentru eşec: PSD e de vină, pentru că a cerut socialiştilor europeni să nu primească România în Schengen. Şi profită de ocazie pentru a face un lucru pe care îl ştie foarte bine: să schimbe agenda. Vezi Doamne, noi, cei din PSD, facem campanie pentru blocarea accesului cetăţenilor români în spaţiul Schengen, cum revine spune iarăşi Cristian Preda, ca nu cumva să fi uitat cine-l citeşte prima minciună.  Îi reamintesc domnului Preda că, în urma eforturilor din timpul guvernării Năstase, românii au putut circula liber în spaţiul Schengen, şi acum, după ce am devenit membri ai UE, nu mai există bariere de acest gen. De fapt, şi asta devine de neînţeles de ce atâta patimă la PDL pe marginea subiectului, se va muta o frontieră ceva mai la est. Atât, şi nimic mai mult. A, da, se vor câştiga câteva minute la frontiera de vest. Dar câte ore pierdem de acolo pe şoselele mizerabile ale patriei? Asta nu ar trebui să ne intereseze mai mult decât o chestie tehnică? Sau asta îi loveşte şi mai tare la imagine?

             De departe cea mai greţoasă „contribuţie” la această campanie de demonizare a PSD este cea a lui Traian Radu Ungureanu. Nu credeam să citesc astfel de mizerii, scrise de un om care a trăit în patria liberalismului, Marea Britanie! „Între socialismul de birt al lui Ponta și socialismul salonard al tovarășilor din Parlamentul European nu există decît o diferență de clasificare igienică: de la mizeria fățișă, la cinismul ornat. Obiectivele sînt aceleași: agitația isterică pe tema sărăciei, urmată de revenirea la matca ruso-mafiotă. Marea descoperire a socialismului mai vechi sau mai nou e mecanismul prin care mulțimile sînt puse la treabă spre auto-distrugere și salvate, apoi, de avangarda progresistă a unui partid luminat…Colegii euro-socialiști ai lui Ponta nu sînt străini, în aparenta lor bunăcreștere occidentală, de barbaria Programului ”Ponta pentru România”. Socialiștii conduși în Parlamentul European de Martin Schulz, au un palmares care cerea joncțiunea cu Ponta. Politica de bază a euro-socialiștilor e dictată de alianța de facto a socialiștilor occidentali cu Rusia și cu partidele pro-rusești ale Estului, un soi de Internațională Post-Sovietică menită să blocheze sau să diminueze apropierea UE de statele de pe flancul răsăritean al Uniunii și să promoveze interesele Rusiei în zonă… În consecință, apelul de la Strasbourg al lui Victor Ponta trebuie înțeles pînă la capăt. Ponta a cerut euro-socialiștilor sprijin pentru excluderea României din spațiul Schengen și, cu aceleași cuvinte, pentru alipirea României la spațiul de influență rusă. Oferta Ponta pentru România nu aduce simpla îndepărtare de Europa și nu e doar un catalog de dezavantaje relative pentru români”.

            Poate cădea mai jos un om, pe scara morală, decât TRU? Nu mai pomenesc de mizeriile spuse la adresa României de colegii de grup parlamentar de la Bruxelles ai lui TRU. Nu mai pomenesc de tăcerea aceluiaşi în cazul atacurilor scelerate ale lui Tokes împotriva României. De vină sunt şi în aceste cazuri socialiştii europeni, vânduţi în masă ruşilor! Ar fi de râs, dacă ne-ar mai arde de râs într-o ţară condusă de nişte iresponsabili, care îşi bat joc de noi şi au făcut din corupţie principalul instrument de guvernare.

            Nu putea lipsi din această campanie anti-PSD domnul Flutur, care-şi dă şi el cu părerea despre ce nu ştie. Dar face bine la testul de fidelitate pentru cauză. Îl întreb pe domnul Flutur, care ne acuză pe noi şi pe socialiştii europeni că vrem să ţinem în mizerie şi sub-dezvoltare poporul român: cine a redus veniturile a peste 1,2 milioane de oameni cu mai mult de 25%? Cine a crescut numărul săracilor? Cine vrea să reducă prestaţiile sociale la cote de mizerie absolută? Cine vrea să facă din angajaţi sclavii patronilor, prin modificarea Codului Muncii?  Neruşinarea acestor oameni are vreo limită? Se vede treaba că nu!

              Domnul Preda se pregăteşte să candideze pentru Primăria Generală. E în campanie electorală. Dar dacă aşa îşi închipuie că va atrage simpatia bucureştenilor, îşi face iluzii. TRU e soldat fidel al partidului, şi cum altceva nu poate oferi, scrie şi el prostii . Domnul Flutur e, şi atât.

             Tupeul i-a adus la guvernare pe cei din PDL. Tot el o să-i scoată de pe scena politică. Decontul va fi extrem de dureros. Din păcate în decontul ăsta intră şi românii. Din păcate…

22 de gânduri despre “Tupeu şi mizerie morală

 1. Ungureanu este un robot ruginit. Doar cineva cu scurt-circuit neuronal permanent poate sa afirma ca obiectivele stingii sunt „agitația isterică pe tema sărăciei, urmată de revenirea la matca ruso-mafiotă”. Si doar prostii mai pot crede asa ceva.

  Si da, „agitatia” stingii e normala cind dreapta iubita pasional de dl Ungureanu acreat un dezastru pentru milioane de oameni care au fost fraieriti cu povesti despre prosperitate. Prosperitatea nu e pentru catei, e doar pentru citiva dulai.

  Dar cred ca de fapt ‘agitatia’ e la dreapta nu la stinga. Pentru ca au esuat lamentabil si le este tare teama de mania populatiei fraierite.

 2. Pingback: Fat Frumosul Cristian Preda se lupta cu Zmeii « Dum spiro, spero

 3. Basescu se-ntreba deunazi de ce oare nu primeste NATO pe Georgia ca membru? Pai tara asta vesela a indeplinit deja toate conditiile domnului Prezident. Iata dovada:

  „The Portuguese agency Correio da mahna says French President Nicolas Sarkozy called police after being bothered the noise which came from the Georgian delegation which had hired 80 prostitutes”

  http://www.interpressnews.ge/en/politics/22270-nicola-sarkozy-calls-up-police-after-being-bothered-with-noise-made-by-georgian-delegation-portuguese-media.html

  Baieti de pahar, iubitori de femei usoare, georgienii au mai dovedit inca odata capacitatea lor de mobilizare atunci cind tara le-o cere. Bravo georgienilor, inca o misiune indeplinita!

 4. Este vorba despre un proces, inceput mai demult, la sfarsitul caruia o serie de lichele portocalii vor simula … „rezistenta” fata de politica PD. Este un fel de verticalizare a lichelelor. Tot ceea ce critica dl. Preda acum, era la fel de vizibil si atunci cand tacea pentru a nu fi sters de pe lista de candidati la alegeri. Aluziile, tot mai stridente, privind pasiunea pentru liberalism, sunt gretoase. Probabil ca dl. Preda, vazand ca cei 20 spre 30% ai liberalilor nu se vor lipi salvator la cei 16 spre 10% ai PD, isi pregateste o incercare de lipitura la liberali. Sper, din tot sufletul, sa nu-i iasa, asa cum i-a iesit saltul din barca dlui. Constantinescu in gashca lui Basescu.

 5. Victor ponta ieste un dobitoc pus da nastase.
  Nu ieste un exemplu’ pozitiv decit pentru prosti si inculti.
  Nastase a inceput iexterminarea prin privatizare(demolare) iar prezidentu’ a fost factoru’ determinant.
  Cine(sau mai iexact)( cu cine s-a ars nastase si la indrumarile cui se recunosc „obligatiile” ROMANIEI in fata ……celor fara patrie?
  pesedeaua are tupeu mai mare decit nesimtirea pedelista si neobrazarea penelista.

 6. Cu riscul de a te plictisi, nu pot sa ma abtin. Am acumulat atata informatie negativa saptamana asta si trebuie sa ma “descarc”.

  Ce se petrece astazi pe scena nationala a intrecut nu previziuni sumbre (era bine sa fi fost doar atat), ci orice limita a unui stat democratic. E o salbaticie anume creata, incurajata, finantata, in care doar cei puternici (= cei de la putere) pot supravietui.

  – Joi, 25 noiembrie 2010. Romania, stat al Uniunii Europene. Un tanar vrea sa participe la o sedinta a Consiliului Local Municipal Targoviste. Care sedinta e publica, asa zice Legea. Nu i se permite accesul, motiv pentru care un consilier PSD intervine in sprijinul sau. Reactia e aceea ca atat tanarul, cat si consilierul sunt bruscati, tavaliti pe jos de catre politistii comunitari. In holul Primariei. In Romania anului 2010.
  – In Alba-Iulia, un primar portocaliu isi permite sa traga o dunga portocalie pe drapelul national, iar reactiile liderilor PDL se rezuma la zambete si expedieri de genul: “..eee..are prea multa imaginatie”. Si daca primarul de la Alba abuzeaza de culoarea partidului, candidatul PDL din Hateg se rusineaza de ea. Motiv pentru care isi face un afis electoral cu mult verde si fara sigla partidului. Plus explicatia: „Culoarea portocalie a fost murdărită de către actuala guvernare”. Sunt cuvintele candidatului PDL despre Guvernul PDL
  – Candidatul la presedintie, Traian Basescu, pluseaza electoral cu un mesaj ferm de intarire a increderii in institutiile statului, dupa care, presedintele statului – Traian Basescu declara ca institutia CCR este “penibila”. Dupa care, devine iarasi respectabila in lumina deciziei pe Legea Educatiei.
  – Si tot aici, un Guvern refuza dezbaterea consensuala pe o lege esentiala, fortand un procedeu inutil, aberant, fara nici un argument de bun simt, doar pentru a da satisfactie unui grup parlamentar vital in ecuatia mentinerii la putere.
  – Profesorul de drept, Emil Boc, le explica studentilor din Cluj ca procedeul asumarii raspunderii inseamna punerea Parlamentului “in paranteza”, dupa care premierul Emil Boc uzeaza in cel mai iresponsabil si dispretuitor mod de procedeul asumarii raspunderii.
  – Guvernul anuleaza calitatea Parlamentului de principal for legislativ, legiferand in locul acestuia prin ordonante de urgenta si asumari de raspunderi. (cat de iresponsabila a devenit asumarea raspunderii!!!).
  – O frauda vizibila de pe cer este trecuta in mod revoltator cu vederea. Autorul fraudei isi mentine pozitia, nimeni nu-l intreaba nimic. In schimb, liderul grupului parlamentar al PSD e chemat de doua ori de catre procurori si intrebat acelasi lucru: “Va mentineti acuzatiile la adresa doamnei Roberta Alma Anastase si Sever Voinescu Cotoi?”
  – Avem primul Parlament din Europa unde nu e nevoie de cvorum in Biroul Permanent al Camere Deputatilor. Se intalnesc doamna Roberta si domnul Sever, cad de acord, iar deciziile dumnealor sunt considerate valide.
  – Avem operatiuni de flagrant cu televiziuni invitate si reglari de conturi in partid pe seama Ministerului de Interne.
  – Avem un presedinte care infiereaza mogulii ce nu i se supun, in vreme ce, in teritoriu, liderii PDL controleaza sau detin trusturi de presa.
  – Avem un Guvern care taie salariile cu 25%, dupa care vine si se mandreste ca mareste salariile cu 15%. Eu ceva mai jenant n-am putut sa vad. De multe ori am impresia ca luarile de cuvant ale liderilor PDL ne jignesc pus si simplu. Ei se adreseaza ca unor imbecili.

  Nici nu stiu cu ce mai continui. Mai sunt o groaza…Cert e ca, dincolo de dificultatile de ordin economic, ce ma enerveaza, ce ma revolta, ce ma ingretoseaza cel mai tare e alterarea fara precedent a intregului fundament democratic. Ori eu intr-o astfel de tara nu pot sa traiesc.

  P.S.: la ora cand ma pregatesc sa dau send acestui mesaj, ruleaza imagini cu presedintele Traian Basescu infierandu-i pe inconstientii care au marit salarii si pensii in paralel cu imagini ale candidatului Traian Basescu laudandu-se cum ca in mandatul sau au crescut salarii si pensii. Greţos.

  Petruţ Dumitru – Târgovişe
  http://exasperat.wordpress.com/

 7. Nu numai tupeul i-a adus pe scena politica dupa cum nu numai tupeul l-a facut pe Adolf Hitler cancelar. Tupeu+ cvasi-nulitatea adversarilor politici.
  Iar PSD greseste daca nu se uita de ce a fost cel putin sase ani in opozitie si a pierdut doua alegeri prezidentiale in fata unui aventurier si neanderthalian politic.

  In ce-l priveste pe Preda si TRU ii inteleg ca -i lasa nervii. Sa ramii somer in zilele astea. Desi cel putin ei pot ramine europarlamentari pina in 2014 cand PD-L va fi de mult oale si ulcele. Iar pe domnul TRU nervii l-au lasat mai de mult. De vreo 25 de ani.

 8. Pingback: Daca cei cinci milioane de romani care NU au votat cu Basescu ar fi cerut cetatenie moldoveana « Hai ca se poate!

 9. @Karakas:

  Ma ingrijoreaza aceasta jignire a inteligentei romanilor. Nu suntem doar luati de prosti, ca popor, ci ni se spune in fata ca suntem prosti. Cu acelasi cinismim cu care celor lasati fara locuri de munca le reproseaza tocmai guvernul care i-a lasat pe drumuri ca nu muncesc. Cu aceeasi lipsa de omenie cu care un sef de stat racneste ca un zbir intre sinistrati cu avutul de-o viata luat de ape. Acesti propagandisti imi amintesc de trompetele regimurilor autoritare din secolul trecut, racnind un singur adevar, impartind lumea in alb si negru dupa bunul plac si propriul interes, excluzand nuantele. Iar cei pe care-i slujesc vin dintr-un film care trebuia sa se fi incheiat acum 21 de ani.

  Cat priveste Georgia, nu mi se pare credibila stirea respectiva. Pot spune, insa, ca presedintele Saakashvili a lasat o impresie foarte buna saptamana trecuta la Strasbourg, in plenul Parlamentului European si la schimbul de opinii de la Comisia de Politica Externa.

  @haicasepoate:

  Cred ca am raspuns deja foarte clar. Traim in plin absurd: cei care n-au fost in stare sa-si indeplineasca datoria de a asigura conditiile necesare accederii Romaniei la Spatiul Schengen acuza opozitia ca ar pune bete in roate propriei tari pentru ca si-a permis sa acuze guvernul de incompetenta si coruptie. Am mai trait vremuri in care politica de stat prima asupra adevarului.

  @George Serban:

  Cred ca dl Preda incearca sa se remarce cu orice pret. Cred ca este singura strategie pe care o are, atat in propriul partid, cat si fata de restul scenei politice. S-ar putea sa constate pe propria cariera politica, daca nu i-au fost de folos cursurile de politologie, ca numai galagia nu e de ajuns.
  Imi amintesc vocile care avertizau panicate in septembrie, la demisia d-lui Blaga: ”Daca pleaca Blaga, adio Schengen!” S-ar putea ca unii sa fi anticipat deznodamantul nefavorabil al procesului de aderare si sa nu fi vrut sa-si atarne aceasta piatra de moara de picior…

  @Cirlovacristian:

  Arunci niste lozinci expirate, niste jigniri gratuite si niste minciuni grosolane. Jenant!

  @Toader:

  Felicitari! Sa-ti traiasca micutul!

  @Exasperat:

  Petrut, mai intai iti multumesc pentru rabdarea de a pune cap la cap toate aceste date care contureaza o realitate ingrozitoare. E revoltator ce relatezi de la sedinta Consiliului Local Targoviste, cu consilierul si tanarul bruscati de politisti. Si intr-adevar, mai revoltatoare decat masurile aberante luate este teatrul acesta absurd care incearca sa ascunda atacurile anti-democratice, dar si incompetenta si coruptia actualei puteri. Toate acestea arata cat de rupti sunt de oameni acesti guvernanti si cat de straina le e tensiunea ce creste tot mai mult in randul cetatenilor. Dar daca ii avertizezi ca poate rabufni pe neasteptate si extrem de dur, te trezesti ca esti etichetat drept instigator la violenta… Ar fi de-a rasu-plansu’ daca n-ar fi atata durere in tara…

  @Eugen :

  Sunt de acord, dar cred ca PSD si-a platit greselile. Sper ca innoirea inceputa in acest an va continua, pentru a putea sa fim altenativa credibila de care cetatenii au nevoie. Cat despre nervii celor de la PD-L, ma lasa rece cand ma gandesc la problemele reale ale milioanelor de cetateni ce sufera din cauza acestei proaste guvernari.

  • Din pacate….pentru ROMANIA…..voi astia care va „pretindeti” politicieni si faceti parte dintr-un partid si/sau altul……nu faceti altceva decit sa incasati niste bani,sa primiti „niste” favoruri…etc……pentru serviciile aduse unor „personaje interesate” da ROMANIA

   JENANT ieste pentru voi(politicieniii) DEZASTROS este pentru noi oameni de rind care-si duc traiul in aceasta tara.

   Faptul ca dobitocu’ da ponta sa bate cu un alt cretin in declaratii…..nu cred ca incalzeste decit patul in care va aflati voi(patul politiciast)….si poate ca ar mai iexista posibilitatea(tot a voastra) de a mai fura cite ceva din banu’ ieuropean.

   Voi(astia care va dati politicieni) ca va asculta iEUROPA?
   Daca pretindeti asa ceva sunteti niste ………..In cel mai rau caz iEuropa i-a act da vorbele voastre si….in rest sta de vorba cu „producatorii da interese”.Daca se constata ca iexista un „punct” comun,atunci s-ar putea sa va bage-n…..seama,iar daca nu iexista,o sa va bage-n…….

   apropos
   cine a negociat/participat la negocieri (si chiar a negociat)cu actualul presedinte si cu frumosu’ ala da la pnl cind gioana iera presedinte da pesedea?

   cica voi nu stiati da imprumutu’ da la fe.me.i dar omu’ vostru’ iera acolo.
   ai platit tu sau platesti tu,sau oricare politician vrei……acest imprumut?

 10. Leano, murim cu tine de gat!

  Inspirata de Lewinsky, interpreta la oboi,
  Tot asa-i canta lu’ chiombu’ si Elena ot Plescoi,
  Dupa ce in prealabil lasa fota la bariera
  Si-mbracata in Versace facu in partid cariera.

  Azi nimic in tara asta, la nivel de guvernare,
  Nu se face fara stirea sau a fufei aprobare.
  Ea imparte si-si ia partea miliarde din buget
  Nelasand nicio letcaie din purcoiu’ de banet.

  Hoti am mai avut in tara, in asti douazeci de ani,
  Dar discreti, mai cu fereala cand dadura iama-n bani.
  Astazi insa hoata noastra, staroste de cabinet,
  Se infrupta fara teama sau vreo urma de regret.

  Sub pulpana lui chiombila, avand dreapta pe oboi,
  Stanga ea si-o foloseste ca sa scape de nevoi.
  Ne-a adus la prag de groapa arvunindu-ne izmana
  Pe picior mare traieste si rade de noi cucoana.

  Ba mai vrea si Primaria, cu ea maistru la uzina,
  De unde sa-mparta lumii, ca Isus, sfanta lumina.
  Sus, in Rai, Dumnezeirea potopita-i de necaz
  Leana da lumina sacra, la negru, far-de ucaz.

  Si vazand cum romanimea e dispusa sa inghita
  El va delega pe dracu sa ne scape de tampita.
  Sa o ia pe cioara blonda, s-o arunce drept in Ghena
  Sa ne izbaveasca neamu’ de-asa hoata fara jena.

 11. Buna seara, corina!

  Adevarul este ca PDL nu stie pe unde sa mai scoata camasa in chestiunea Spatiului Schengen. In materie de politica europeana, admiterea aceasta este singurul proiect integral gestionat de ei. Integrarea in NATO a realizat-o PSD, finalizarea negocierilor pentru aderarea la UE a realizat-o PSD (ei doar au semnat pe munca altora!). Daca au un esec aici, esecul este integral al lor. Cristian Preda isi asuma disperarea PDL si acrediteaza o teza falsa, pentru a mai distribui esecul si altora. Ca ei nu-l pot duce!
  Adevarul este ca secretarul francez pentru afaceri europene a anuntat in Comisia pentru afaceri europene a Adunarii Nationale de la Paris, inca in prima decada a lunii noimebrie, ca Romania nu va avea succes in primavara 2011. A anuntat oficial, ca sa nu fie vorbe!

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/franta-se-opune-aderarii-romaniei-la-schengen-205549.html

  Ulterior, s-au mai adaugat vesti si de la lati europeni in acest sens. Apoi, a fost scena umilitoare a respingerii lui Basescu de catre Sarko.

  Trebuia ca PDL sa gaseasca o minciuna si au scornit-o pe asta cu Ponta.
  Voi trebuie sa faceti o cronologie a stirilor/faptelor pe aceasta tema, sa o faceti cat mai publica si sa-i acuzati pe distinsii mincinosi si neispraviti de la PDL ca incearca sa-i prosteasca pe romani.

  Ba, chiar ar trebui sa spuneti ca PSD nu face – din principiu si din patriotism – ceea ce T.B. si compania sa au facut prin 2003-2004 cand incercau sa puna bete in roate la Bruxelles. Iti mai aduci aminte chestiunea cu vagoanele de copii si celelalte mizerii? Cred ca o cautare in memoria agentiilor de presa ar arata de ce sunt ei in stare pentru interesul lor politic. Si ca ar fi in stare sa mai minta inca, de data aceasta pentru a nu plati nota esecului lor politic! Niste canalii…

 12. Pingback: Incredibil, Berceanu si Videanu il comapara pe Boc cu Churchill « Dum spiro, spero

 13. Corina, suntem luati de prosti din pacate, si nu doar de ai nostri. Ambasadorul SUA in Romania, dl Gitenstein intr-o declaratie inedita pentru un diplomat, dar caracteristica mandatului domniei sale in Romania, afirma ca, dinsul vede, ca si Basescu, politizarea Curtii Constitutionale din Romania. Lasind la o parte ca si-a depasit clar mandatul diplomatic, domnia sa uita ca in propria tara, SUA, Curtea Constitutionala a inceput sa ia decizii in locul Congresului, incalcind Constitutia. Curtea Constitutionala a SUA a hotarit ca este legal ca sponsorizarile private pentru candidati in alegeri sa fie libere de orice constringere. Acest lucru e criticat de analistii americani, care vad in aceasta hotarire o deviatie de la democratie. Dar dl Gitenstein are probleme cu institutiile romanesti, luind drept model Curtea Constitutionala a SUA.

  Cred ca trebuie sa fim circumspecti si detasati de lirismul cu care ne recita dl Gitenstein din poeziile despre democratia americana.

 14. @ Corina Creţu
  Atunci când vă confruntaţi cu atacuri de factură „mai joasă”, ele reuşesc mai bine în măsura în care le acordaţi mai multă importanţă.

  Eu de aceea sfătuiesc toţi politicienii români să-şi documenteze cât mai bine activitatea politică. Orice ieşire, orice cuvânt spus public…
  Dacă domnul Ponta ar fi postat pe blog filmuleţul cu discursul şi, eventual, cu activitatea domniei sale din acea zi, tot acest „efort de documentare” reală a activităţii politice ar fi contracarat din start o zicere răuvoitoare. Cât de greu este pentru un om politic să aibă tot timpul un asistent cu el care să filmeze ce face în timpul zilei şi care, la finalul zilei, să posteze seria de filmuleţe pe un blog? În ziua de astăzi toţi oamenii politici „înjuraţi” de presă şi „adversarii” politici au, de regulă, asistenţi, au o cameră video, au un blog…

 15. Pingback: Despre amenintarile cu moartea primite de Tismaneanu si despre amenintarile cu moartea primite de mine « Hai ca se poate!

 16. Pingback: Cum sa fiu eu unita cu cei din PD-L si cu Traian Basescu? « Dum spiro, spero

 17. ISTORIA SE REPETĂ

  Fuse petrol lampant schimbat pe ouă ;
  V-au povestit bunicii de la ţară, vouă.
  Arghezi a-nţeles ce faină-i o găină,
  Dacă din curul său dă omului lumină !

  Aşa o percepură pe Urdea pedeleii
  Dresaţi în circ politic, precum leii,
  Veniţi cu mic şi mare să ia lumină, jur
  De la blonda găină, din marele-i cusur.

 18. BUCURAŢI-VĂ ROMÂNI

  Citi aseară, bietul Preş TB, ca un bucher,
  Un text ambiguu scris de Marko (pişicher);
  Apoi fugi de frigul economic, în Afganistan.
  Undrea Întâi, serbăm… absenţa lui Train !!!

 19. Pingback: Daca cei cinci milioane de romani care NU au votat cu Basescu ar fi cerut cetatenie moldoveana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s