Lupii moralişti din PD-L

Votul PD-L din Parlament, prin care este blocată intrarea în justiţie a dosarului Monicăi Iacob Ridzi, reprezintă sfârşitul oficial al oricăror pretenţii de politică anticorupţie cu care s-a legitimat PD-L. De fapt pe această monedă s-au câştigat alegerile în 2004, urmând ca mai apoi eşecurile campaniei anticorupţie a PD-L să fie puse de Băsescu, la modul demagogic, în cârca sistemului ticăloşit greu de biruit. De data aceasta n-a mai putut fi cântat acest refren uzat, în care mogulii şi alţi căpcăuni îl împiedică să ucidă balaurul corupţiei. A apărut pe masa Parlamentului un caz din sânul propriului partid. Trebuia votat pentru sau împotriva accesului în justiţie a cazului. Exact situaţia blamată de Traian Băsescu în cazul altor politicieni s-a repetat şi cu fosta ministră a Sporturilor. Sigur, nu o condamnă nimeni pe Monica Iacob Ridzi, mai ales că trece printr-un moment greu. Dumnezeu să-i dea sănătate! Dar dincolo de toate acestea, votul Parlamentului îi dădea Monicăi Iacob Ridzi ocazia de-aşi demonstra nevinovăţia.

Deşi votul a blocat accesul la justiţie, şi de data aceasta se încearcă transformarea unei situaţii compromiţătoare într-un atu pentru Traian Băsescu. Singurul care trebuie să iasă basma curată cu preţul oricărui sacrificiu. Dar faptul că Traian Băsescu devine analistul politic nemilos al propriului partid nu va consola electoratul deloc. Asta o poate face orice om de bună credinţă.

Pe de altă parte, nimeni nu mai e atât de naiv încât să creadă că partidul jucărie a preşedintelui are viaţă proprie şi autonomie de mişcare. Avem de-a face cu repetatul tertip în care se convine ca măsurile să protejeze membrii de vază PD-L, cu riscul unei imagini proaste pentru partid, dar cu compensarea imaginii lui Băsescu care vine apoi şi arată cu degetul. E o mizanscenă repetată la nesfârşit. Calculul politic e simplu, chiar dacă PD-L pierde în sondaje, până la urmă soarta electorală a partidului tot în mâinile lui Traian Băsescu este, iar conservarea imaginii sale e mai favorabilă în perspectivă pentru PD-L, decât imaginea proprie de moment. Traian Băsescu va încerca să fie locomotiva partidului şi la următoarele alegeri parlamentare, dar şi la cele prezidenţiale când din ipostaza, vehiculată deja, de prim ministru va putea ieşi la atac. PD-L va merge până la capăt cu Traian Băsescu fiind dependent total, de aceea va accepta orice umilinţă.

Dar chiar dacă tactica asta ţine formal, şi poate a prins până mai ieri, acum populaţia nu mai poate fi drogată cu discursurile cu iz etnobotanic ale lui Băsescu. Eterna luptă la cacealma cu mogulii, mai ceva decât dacă ar fi chiar mongolii, nu mai poate sensibiliza pe nimeni. Toţi sunt de vină de pe eşichierul politic, inclusiv din partidul propriu, doar marele Zeus pluteşte deasupra tuturor. Ba îşi mustră pedagogic poporul, ba politicienii, parlamentarii, membri de partid, toţi sunt o apă şi-un pământ, doar el nu mai e nici pe apă, nici pe pământ, ci pilotează-n orb dezastrul unei ţări întregi.

Anunțuri

14 gânduri despre “Lupii moralişti din PD-L

 1. IMNUL PORTOCALIILOR

  Hai să dăm mână cu mână
  Să furăm tot ce s-adună,
  Să-nvârtim hora hoţiei
  Pe pământul României!

  Ordinea şi cinstea piară!
  Piară fraierii din ţară !
  Între noi să nu mai fie
  Decât jaf şi smecherie!

  Contu-n bancă de te ţine
  Vino să te prinzi cu mine
  La hoţie cu unire
  Şi pe funcţii cu-nfrăţire!

  Unde-i unul nu-i putere
  Să se pună de-o avere,
  Unde-s doi puterea creşte
  Şi ţara se prăduieşte!

  P-amândoi în fund ne doare
  Că în haos ţara moare.
  Eu ţi-s frate, tu-mi eşti frate,
  Să furăm cât se mai poate!

  În guvern hai cu grăbire
  Să-l secăm dintr-o sorbire,
  Ca să crească banu’ mare
  Mai rapid în buzunare.

  Dăm pomană ş-un pişcot
  Prostului cu drept de vot
  Că oricum în România
  Noi facem paranghelia.

 2. daca o scot pe ridzi, ce naiba ar face cu blaga, videanu, berceanu, ar vota la patru maini. asta-i tara hotilor si-a idiotilor.

 3. Doamna Corina Cretu! Va rog sa tranmiteti dlui Ilie Sarbu nr. meu de Tel. 0723966732, si rugamintea mea de a ma suna pentru a-i transmite niste chestiuni importante pentru PSD. Va multumesc! D. Rizoaica.

 4. @ Corina Creţu
  Mie îmi este neclar ceva. Am înţeles că au existat două voturi, unul pentru o percheziţie informatică şi al doilea pentru o nouă urmărire penală.

  În cazul votului pentru o nouă urmărire penală, totul este foarte clar de ce anume a fost nevoie de el. În ceea ce priveşte percheziţia informatică…

  Este adevărat, Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială prevede, la art. 13, alin. 3, că…

  Dupa inceperea urmaririi penale membrul Guvernului care este si deputat sau senator poate fi perchezitionat, retinut ori arestat numai cu incuviintarea Camerei din care face parte, dupa ascultarea sa, cu respectarea prevederilor art. 72 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, si a regulilor de procedura cuprinse in regulamentul Camerei din care face parte.

  Întrebarea este însă… ce nevoie era de un mandat de percheziţie pe numele Monica Iacob-Ridzi cât timp sistemul informatic respectiv nu era al domniei sale, ci al ministerului, al Guvernului? Nu văd, sub nici un chip, ce legătură are doamna Ridzi cu acest mandat. Sigur, percheziţia are legătură cu dosarul domniei sale, dar nu domnia sa este percheziţionată. Aici ceva nu se leagă şi, mai dubios, nici o persoană din parlament nu pare să sesizeze acest lucru. Eu unul nu am auzit pe nimeni să spună că nu este nevoie de votul Camerei Deputaţilor pentru această percheziţie. Nu pot decât să deduc că de fapt nu este vorba despre această percheziţie informatică şi, de fapt, noi, simpli cetăţeni, habar nu avem ce se întâmplă. Această secretomanie în jurul dezbaterilor, pe motiv că datele din proces sunt secrete, este imposibilă. Am căutat prin site-ul camerei deputaţilor şi nu am găsit nici măcar o dovadă că s-a votat totuşi în Camera Juridică sau în plen. Poate nu am căutat eu unde trebuie, poate nu se afişaseră încă stenogramele… Nici nu mai ştiu ce să cred. Aceste lucruri mă pun serios pe gânduri.

 5. Eu credeam ca PSD-ul cat si opozitia in general dorea ca D-na Ridzi sa poata sa isi apere nevinovatia (si onoarea) in fata justitiei.
  Acum nu mai stim cine intradevar o protejeaza pe D-na Ridzi.Doar PDL-ul (si puterea in general) sau majoritatea alesilor o protejeaza?
  Pentru ca daca intreaga opozitie ar fi decis sa nu participe la sedinta in care s-a hotarat ca D-na Ridzi nu trebuie sa fie predata justitiei atunci desigur ca una din doua: ori D-na Ridzi era acum mai nelinistita ori stiam ca doar PDL-ul (si puterea) este de vina ca o apara pe (in continuare) distinsa fost ministru.
  Asa ,acum,eu cred ca atat PSD-ul cat si opozitia cat si puterea sunteti doar actorii care pe scena se confrunta iar in spatele cortinei va pupati pe obraji.Si,cred ca nu numai eu cred asta.

 6. Pingback: Sufletul meu, asa cum este el « Hai ca se poate!

 7. Din ce am inteles procurorii cam stiu ce se afla in acel calculator,ma refer la probe.De ce procurorii aveau nevoie de votul deputatilor ca sa ia calculatorul ca proba,calculator de serviciu?Nu cred ca trebuiau sa se chinuiasca atat,il luau si gata.Si acum il pot lua.
  Ce au facut cei 110(pdl,udmr,etc) e foarte grav,au incetinit justitia sa isi faca datoria…

 8. Pingback: Al doilea premiu….asa cum am promis « Omnia mea mecum porto

 9. AJUSTARE FINĂ

  O expresie folosită tot mai des în ultimele zile de către Preşul României în legătură cu programul de exterminare naţională din 2011, de a cărei aplicare aveam să mă conving înr-un loc unde, pe bune, s-au născut marile idei şi soluţii.
  Porţia dublă de fasole boabe ingerată în fugă, n-a mai aşteptat derularea procesului de schimb energetic, drept pentru care şi-a anunţat ieşire intempestivă, venindu-i în întâmpinare (ce minune !!!) o minunată şi salubră budă ecologică.
  În timpi comparabili cu cu cei de la alarma militară mă instalez pe tron şi…ce fericire (ultima care i-a mai rămas românului !). Am mai zăbovit câteva minute trebăluind « dosnic » cu un crâmpei de hărtie a-ntâia, mult prea fină ca să-mi păcălească mijlociul de la dreapta ce a penetrat-o, precum Micuţul economia naţională. Abia atunci observ afişat pe un perete al budei, puţin peste nivelul oalei, portretul domnului Preş TB pe care, cu majuscule portocalii, era scris « AJUSTARE FINĂ », şi în clar, dâre ( cam în culoarea pdl) pe tot portretul făcute cu deştul de cei care pricepuseră « mesajul politic » al domnului T.Băsescu, ca şi mine de altfel…
  Cu uşurare, Donule TB !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s