Oaia neagră, la 21 de ani

Se apropie de final încă un an, al 21-lea de la Revoluţie. Scrisoarea miniştrilor de externe ai Franţei şi Germaniei prin care cer amânarea aderării României la Schengen reflectă necruţător stadiul în care ne aflăm după patru ani de când facem parte, declarativ, din Uniunea Europeană. Iar vorbăria fără rost a primului-ministru în faţa acestei poziţii tranşante a principalilor piloni ai construcţiei europene este oglinda neputinţei oţărâte în care se complace regimul PD-L.

Emil Boc a avut revelaţia faptului că „România trebuie să-şi convingă partenerii europeni că nu poate fi oaia neagră a UE”. Dar până acum ce a păzit? Dar are România o relaţie de parteneriat cu vreo ţară din UE? Dar nu suntem, şi nu de azi, de ieri, şi pe bună dreptate, oaia neagră a UE, în special din cauza seriei catastrofelor guvernamentale în frunte cu Boc? La rândul său, preşedintele Băsescu a descoperit că România e discriminată tocmai de colegii săi „populari”, Merkel şi Sarkozy. Încă o dată, cei doi „bărbaţi de stat” se comportă ca nişte marţieni ce au aterizat la prânz în Bucureşti. Mai ales că scandalul deportării romilor fusese un ultim şi foarte dur şi gălăgios avertisment privind consecinţele eşecului românesc pe toate planurile, începând cu cel politic şi diplomatic. Şi mai ales că recentul caz Ridzi abia ce a tras cortina peste circul anti-corupţie al puterii de la Bucureşti.

Mai gravă decât eşecul este, însă, neputinţa asumării lui. Iar şi mai ticăloasă decât această laşitate este încercarea josnică de a acuza Opoziţia de nereuşita unei puteri incompetente şi corupte.

27 de gânduri despre “Oaia neagră, la 21 de ani

 1. Eu crec ca Sarkozy s-a simtit foarte prost la noi,in tara.Parlamentarii si-au batut joc de el,de inaltimea lui.Tin minte ca l-au facut sa se simta penibil.E un lant aici…nu e doar treaba cu tiganii sau cu Ridzi.Mii de romani sunt batjocoriti de procurori si judecatori(cica nu mai avem magistrati,adica nu mai e termenul asta.Aveam procurori si judecatori care sunt incompetenti in foarte mare masura.Isi iau sporuri uriase de pomana.

 2. Traian Băsescu: “Nu vom accepta o discriminare din partea nimănui, fie ea şi din partea celor mai puternice state europene”.

  Deci nu intrăm în Schengen. Vai de capu’ meu! De fapt, vai de capu’ Franţei şi Germaniei. Păi tu-ţi dai seama că Băsescu nu acceptă aşa discriminare? Dacă l-au adus în starea asta e belea. Nu-şi mai pune nici alea două cuburi în whisky. Foc! Păziţi-vă spatele, Sarkozy, Merkel, că al nostru e furios tare. Deci, repetăm: nu acceptă discriminarea voastră. Dracu v-a pus să nu ne acceptaţi fisurile din justiţie. Sunteţi mâncaţi.

  http://exasperat.wordpress.com/

 3. Mie imi este tot mai sila de coana Europa, cea care seamana din ce in ce mai mult cu o codoasa batrana si razbunatoare. Frantei si Germaniei le mai spune ceva numele EADS? Isi mai amintesc cati bani au muls numai pentru asta? Nu sunt cu nimic mai buni decat rusii… doar li se pare ca sunt mai indreptatiti sa fie trufasi.

  Sa ne lase! Ne-au jumulit destul, iar daca nu inteleg asta, ar trebui sa ne retragem noi, pana nu ne tavalesc iremediabil.

 4. Adrian Nastase ridica o problema importanta pe blogul sau: isi da demisia Basescu (sau, adaug eu, Boc sau Bakonsky) pentru acest insucces major al politicii externe a Romaniei? Este cineva in aceasta putere capabila sa realizeze greselile comise si sa isi asume responsabilitatea, nu doar prin vorbe (asa cum a facut deseori Basescu), dar si printr-o demisie?

  Inteleg ca poate Romania a fost discriminata, intrucit ar fi indeplinit conditiile tehnice de aderare la spatiul Schengen. Dar, pe de alta parte, nu poti sa nu intelegi si substratul politic al mesajului transmis de Franta si Germania catre romani: aceasta putere nu este capabila.

  Basescu a vorbit de un „abuz” al Frantei si Germaniei si a pus aceasta afirmatie intr-un context asemanator cu retorica folosita de Ceausescu cind denunta imperialismul. Cui foloseste o asemenea retorica agresiva? In orice caz nu Romaniei. Cel putin, bulgarii au fost mult mai atenti la formularea oficiala a raspunsului lor. Dar nu, al nostru Lider Maximus trebuia sa se ia in coarne cu „marile puteri”.

 5. Ar mai fi un motiv pentru care Romania nu e dorita in Schengen.De fapt Franta nu ne vrea si este foarte categorica.Guvernul Boc ar fi cerut spaga unei companii franceze de autostrazi…

 6. Aşa este, degeaba ne ascundem neputinţa după un fals patriotism pozând în victime ale marilor puteri. Trebuie să vedem ce-am făcut ca sa obţinem această aderare, iar dacă am fi mulţumiţi de eforturile depuse, abia atunci am avea dreptul să ne supărăm pe cei ce ne arată limitele. Nu cred că e cazul. Nu cred că putem fi mulţumiţi, prin urmare restul e doar băţoşenie neaoşă a la Băsescu, care nu cred că mai ţine de cald nimănui.

 7. Inca un an in care, de 23 decembrie, vom auzi discutii pompieristice despre liberatea care s-a castigat la Revolutie. Acum pun si eu o intrebare. Aia sigur a fost Revolutie?

 8. Pingback: Alianta Social-Liberala – “Fata Morgana” visata de Dan “Felix” Voiculescu « Omnia mea mecum porto

 9. Pingback: * Responsabilul * responsabil al succesurilor – tovarăşul băsescu, cu * b * de la bolund « Sfinxul

 10. Dar nici nu poţi masca la nesfârşit oaia neagră cu perhidrol… până la urmă cineva tot se va prinde. Românii s-au cam obişnuit să găsească ca politică oficială „acţiunea care dă bine”. Nu poţi să acţionezi toată istoria la cererea străinătăţii. Să facem aşa că vrea Înalta Poartă, să facem aşa pentru că vrea Împăratul, pentru că vrea fuhrerul, pentru că vrea Moscova, pentru că vrea NATO, UE, FMI, acum şi Schengenul. Nu e normal, nu este nici sănătos. Ar trebui să mai facem şi după cum vrem noi.

 11. LIPSĂ DE DIPLOMAŢIE

  TB călătorind incognito la grămadă cu un grup de rromi trece neobservat frontiera, după care pe cont propriu ajunge la primarul satuluI Schengen căruia îi face oferta angajării în echipa locală de hockey.
  – Pe ce post eşti specializat ? îl întreabă primarul.
  – Pe linia I-a cumulard cu « agent frigorific şocant » al patinoarului, răspunde TB fără şovăială.
  – Aţi spus şocant ? Care-i sensul ?
  – Exprim adevăruri neadevărate care reacţionează instantaneu cu apa, formând pelicula de ghiaţă a patinoarului.
  – Excepţional ! vei intrţine publicul şi în pauze. Ce condiţii contractuale ai ?
  – Două : angajarea pe post de « freacă pucul » a fratelui meu – profesorul Emil şi primirea în spaţiul Schenghen.
  – S-a făcut ! Răspunde primarul. Dar cum te chiamă ?
  – Mai nou Javra Ordinară
  – Pentru dv. şi d-l Emil doriţi coteţe separate ?
  – Du-te-n mă-ta !!!
  – Câtă lipsă de diplomaţie…

 12. Pingback: Metode specifice | Ioan Usca

 13. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 32 | Caius

 14. Pingback: Cat de mare a ajuns disperarea romanilor? Nu trebuie sa ne sinucidem. Trebuie sa ne unim sa scoatem tara din necaz. « Hai ca se poate!

 15. CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND…..
  Un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul Parlamentului: “Aţi luat mâncarea de la copii!”
  S-a aruncat in gol din disperarea de a nu-si putea ajuta fiul autist
  CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND…..
  Ipocrita, panarama blondă din dotarea mârlanului de la Cotroceni, e interesată de cum dă pesticlă, de * politizare *, nicidecum de gradul de disperare , de insuportabilitate al românilor,al celor mulţi !
  Teatrul ieftin al duduii Udrea în faţa camerelor nu face decât să ne sporească scârba faţă de ipocrizia acestei impostoare! Atentă la gesturi, buchetul de flori şi poşeta pe care bag seama că nu le-a scăpat din mână din pricina * afectării *, Nutzi-emblema guvernării Băsescu, care să NU uităm a abandonat cu luni în urmă dosarul unui copilaş autist pe băncuţa unui parc , şi-a continuat de ale sale * îndeletniciri *, să dea telefoane.
  * AŢI LUAT MÂNCAREA DE LA COPII ! *
  * NE-AŢI UCIS VIITORUL *
  * LIBERTATE ! *
  PRESA INTERNAŢIONALĂ RELATEAZĂ, TVR-SLUGA băsescului şi a jagardelei sale ipocrite… ei bine TVR a apelat la calupuri de publicitate, apoi la scuze şi explicaţii, nimic demn, nimic în favoarea angajatului lor !
  De ipocrizie dă dovadă şi duduia Crişu :
  Pentru un părinte care află că are un copil cu autism este foarte important să depăşească şocul. Însă domnul Sobaru nu a reuşit să facă acest lucru, era foarte afectat. L-am cunoscut acum câţiva ani şi atunci mi-a părut labil psihic, un om care putea uşor să cadă într-o extremă”, spune, pentru romanialibera.ro, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism (ANCAA), Georgeta Crişu.
  Dovada de * profesionalism * al duduii Crişu arată limpede că în România NU se acordănicio atenţie unui aspect extrem de important, cel mai important, anume: părintele unui copil autist depăşeşte şocul DACĂ e consiliat, ajutat, deoarece nu doar copilul autist trebuie să beneficieze de terapie ci ŞI părintele trebuie acompaniat cu maximă atenţie şi profesionalism ca să reuşească în demersurile ce decurg după stabilirea diagnosticului!!

  BLESTEMAŢI FIE : BĂSESCU, NUTZI UDREA ,BOC !!!
  Potrivit colegilor din TVR, Sobaru are doi copii, iar unul dintre ei suferă de autism şi face terapie la un cabinet psihologic de patru ori pe săptămână, informeaza realitatea.net. Până de curând, spun colegii, tratamentul ar fi fost plătit din ajutorul primit de la stat pentru îngrijirea persoanelor cu handicap, însă prin intrarea în vigoare a noilor reglementări legislative Sobaru ar fi fost exclus de la aceste drepturi. Suma pe care Sobaru ar trebui să o plătească pentru tratamentul copilului său ar fi de 800 de lei pe săptămână, spun colegii.
  Colegii mai spun că Adrian Sobaru avea de plătit rate bancare şi că banii pe care îi câştigă nu sunt suficienţi şi pentru tratamentul copilului său.
  CNA, altă slugă a ticălosului dictator Băsescu, e chitit pe televiziunile care au difuzat imaginile incidentului, chipurile ca să protejeze minorii care minori oare nu trebuie să ştie cine sunt cei care i-au condamnat la sărăcie, le-au ciuruit părinţii şi le ucid bunicii, oare nu trebuie să ştie că mafia PDL le-a amanetat viitorul, că neruşinata blondă din dotarea Satanei de la Cotroceni a fost întotdeauna pusă deasupra intereselor copiilor românilor, oare nu trebuie să ştie că pentru copii guvernul premierului Băsescu NU are bani pentru copii în schimb are mereu pentru impertinenta Nutzi … ???
  TREZEŞTE-TE NAŢIE ROMÂNĂ!!!
  CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND….
  RUŞINE NESIMŢIŢILOR INDIFERENŢI PROSTOCALII * PARLAMENTARI * !!!SĂ NU ÎI IERTE DUMNEZEU !! JAVRE ORDINARE LA ORDINUL JAVREI ORDINARE DE LA COTROCENI !!
  Basescu & Udrea , PDL, UDMR, Minoritatile Nationale si scursorile de la UNPR, va vom judeca si condamna, pentru : GENOCID , Subminarea premeditata a economiei si nu in ultmul rand pentru INALTA TRADARE !
  “Cum nu vii tu Tepes, Doamne/ Ca punand mana pe ei/ Sa-i imparti in doua cete/ In nebuni si in misei?….”
  ADRIAN SOBARU… NU este suferind psihic cum afirmă slugile Cotroceniului, NU ESTE ADEVĂRAT !!! E doar unul din părinţii, unul din românii disperaţi sătui de ticăloşiile gubernului Băsescu-Udrea-Boc! În situaţii asemănătoare acestui ROMÂN CARE A STRIGAT * LIBERTATE ! * ŞI PENTRU NOI mai sunt alte milioane!!
  DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

 16. CTP are un articol excelent pe tema asta “Mogulii Sarkozy şi Merkel”. Intrebarea sa ramine ca un ecou: cine se va ocupa de rezolvarea chestiunilor de politica externa si relatii diplomatice relativ la Schengen? Aceleasi personaje incapabile ale puterii portocalii care au “ajutat” Germania si Franta sa adopte o pozitie comuna impotriva admiterii Romaniei in zona Schengen. Ce incredere mai pot avea romanii ca cei care conduc destinele externe ale tarii vor avea succes a doua oara?

  Pe de alta parte, tentativa de sinucidere a unui roman cu un copil cu autism in Parlament nu face decit sa arate disperarea acelor “saraci”, de care se pling pe aici Harabula si altii reprezentanti ai statului mic si auster. Ca n-ar trebui sa fie saraci, daca nu sunt bolnavi, si au de lucru. Si daca lucreaza (cum lucra si Adrian Sobaru la TVR) si au copii foarte bolnavi care necesita tratamente costisitoare, fara sa fie sprijiniti de stat, e tot vina lor ca sunt saraci si impinsi sa faca gesturi disperate? Eu cred ca de aceste gesturi e vinovat in primul rind statul, ala cu biciul lui Boc.

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/mogulii-sarkozy-si-merkel-7838651

 17. Pingback: Trebuie sa ne solidarizam intre noi, nu sa ne sinucidem « Dum spiro, spero

 18. Pingback: Un angajat al TVR s-a aruncat astazi, din cauza disperarii, de la unul din balcoanele Parlamentului

 19. Stimată doamnă Creţu, vizita dumneavoastră pe blogul meu mă onorează. Vă multumesc pentru ea. Urmare a comportamentului dumneavoastră, veţi avea întotdeauna un loc numai al dumneavoastră în inima mea de elector şi cetăţean.

 20. Pingback: România la majorat | Gabriela Savitsky

 21. MAI BINE O ZI VULTUR

  « Ne-aţi ciuruit »
  Băsescu se aude ?
  Sau încă sorbi cu dude
  Ca un beţiv tâmpit.

  « Aţi vândut toată ţara »
  Iar noi mâncăm papara,
  Jigodii născute din târfe
  (Şi nici măcar nu-s bârfe).

  « Ne-aţi ucis viitorul copiilor »
  Pentru foarte multe generaţii ;
  Băsescu, Boc şi Marko- labagiilor,
  Acum trăim numai din raţii.

  « Ne puteţi lua viaţa dar nu
  şi LIBERTATEA. » V-aţi păcălit
  Când aţi crezut că totu-i banu.
  Pleacă Traiane, hain şi ramolit !
  ……………………………………….
  Eşti Marele Erou, Sobaru ;
  Statuie vei avea în Parlament
  Pe locul unde-avuşi noroc cu caru’
  Când ai aterizat pe paviment.

 22. Sunt tare curios: ce s-a mai intimplat cu politicile UE de a reduce disparitatile dintre statele membre? Parca politicienii din UE au uitat de acest deziderat. In schimb, s-a preluat fara prea multe intrebari politica germana de austeritate, uitindu-se de dezechilibrele majore intre centrul UE si periferie.

 23. Pingback: Cristian Preda a mintit | Aici, Sonia Lorena

 24. Pingback: Mos Craciun revine « Cosmin Stefanescu's Blog

 25. Pingback: Un plan in care am incredere | Aici, Sonia Lorena

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s