O decizie regretabilă

Azi, printr-o alchimie numai de ea ştiută, Curtea Constituțională a transformat o procedură declarată tot de ea neconstituţională într-una constituţională, deschizând calea promulgării ei. Ceea ce preşedintele Traian Băsescu a şi făcut, fericit că UDMR nu mai pleacă de la guvernare. Restul nu mai contează!

Or, restul este ceea ce contează, de fapt! Nici acum guvernanţii nu au înţeles, după şase ani de abuz de legi trecute prin Parlament după angajarea răspunderii, fără dezbateri serioase, că toate aceste legi au avut efecte perverse şi rezultate contrare celor scontate? Mai ţineţi minte „reforma din justiţie”, trecută la pachet de Monica Macovei, care ne-a adus an de an Rapoarte de ţară tot mai proaste, în mecanismul MCV? Sau reforma din Sănătate, aplaudată de Traian Băsescu, care apoi s-a dus să se opereze la Viena, nu în spitalele „reformate” cu girul lui? Să mai pomenesc de nebunia retrocedărilor, începută după modificarea legii, în 2005? De multele miliarde de euro pe care va trebui să le plătim, odată cu zecile de miliarde împrumutate de guvernul Boc?

Această Lege este una care contravine grav intereselor societăţii româneşti şi va face mai mult rău decât bine. Consecinţele cele mai serioase vor fi în mediul rural şi vor rupe şi mai mult satul de mediul urban. Este o Lege care a salvat actuala coaliţie guvernamentală şi UDMR nu şi-a făcut un bine insistând ca legea să fie adoptată aşa cum arată acum, doar pentru că unii dintre liderii lor joacă în perspectiva Congresului Uniunii din februarie.

Cred că PSD are obligaţia să spună clar şi ferm că prima lege pe care o va modifica după ce va reveni la guvernare este această lege a Educaţiei. Şi să spună la fel de clar UDMR că şi Opoziţia face parte din viaţa normală a unui partid politic. Nu de altceva, dar modul în care a jucat viitorul unei naţiuni, pentru a-şi vedea de un interes egoist şi politicianist, care nu face niciun bine tinerilor maghiari, nu-l mai face un partener acceptabil şi responsabil.

Reclame

25 de gânduri despre “O decizie regretabilă

 1. Scuze dar cred ca voi cei din Parlamentul European cam dormiti. Nu am vazut nici o actiune mai de soi pentru a salva tara de la o dictatura incredibila. Este mai periculoasa ca dictatura ceausista. Atunci te punea la treaba , acum !? Se fura in Parlament, declara Boc ca (sic ) nu respecta hotaririle judecatoresti si Bruxellesul ce spune ? La ce naiba am mai intrat in comunitate.

 2. Pingback: TARGET – România ! « Sfinxul

 3. SUSPENDAREA LUI băsescu TRAIAN, SE IMPUNE !

  TARGET- ROMÂNIA :

  Victoriile iudemereilor în România – * succesurile * primului ministru băsescu Traianus!!
  Andrei Marga despre Legea educaţiei: “Seamănă cu programul de guvernare nazist”
  4 ianuarie 2010 – încă o victorie a iudemereilor, cu binecuvântarea guvernului criminal păstorit de prim ministrul băsescu Traianus , limba română=limbă străină în… România !!
  În aceiaşi zi de 4 ianuarie 2010 un român, Vadim Tudor, este umilit, hărţuit şi ameninţat cu evacuarea , la ordinul Cotroceniului .
  Dincolo de spectacol, dincolo de răbufnirile prezentate de media, un lucru e de subliniat şi-acel lucru să-l reţinem : Vadim, dincolo de orice altceva, este un mare patriot şi-un militant, un apărător al limbii române, al valorilor şi Istoriei Neamului Românesc !!
  Nu sunt deacord cu ieşirile, răbufnirile Tribunului, dar… acela care nu-l recunoaşte pe Vadim Tudor ca Mare patriot, e clar trădător de ţară !
  Miza umilirii, PRM şi-a europarlamentarului Vadim Tudor e în sertarul Cotroceniului şi e una politică şi e o răzbunare a orgoliosului şi ranchiunosului personaj : băsescu !
  Cine sponsorizează acest circ ce NU face cinste României cum nenumărate alte mascarade ne-au aruncat în groapa penibilului ??
  Trageţi concluziile şi luaţi atitudine, treziţi-vă la realitate, dragi români!!
  Curtea Constituţională s-a dovedit a fi una din uneltele actualei puteri ( alte instrumente sunt CNA – altă dihanie degeaba-n peisaj – TVR – tembeliziunea închinătoare de ode mârlanului Dictator băsescu , etc ). Oare judecătorii care şi-au schimbat * absolut întâmplător * opniile cu 360 grade, au schelete-n dulapurile zăusului alcoolic care NU e preşedintele românilor ci al hoţilor, interlopilor şi al fufelor dibace în a-şi folosii cururile şi ţîţele în beneficiu personal ??
  Iudemereii * reformează * Educaţia… românească.
  Dobitocul care NU e preşedintele românilor, interpretează Istoria după bunu-i plac, mi-e scârbă şi silă să repet ce-a * tradus * azi în faţa camerelor, de reţinut doar * fiecare popor va fi… judecat în limba proprie *…. ???!!!??
  Ipocritul băsescu Traian, a desfinţat art 13 din Constituţia României! Acelaşi ipocrit declară senin şi cu bună ştiinţă, atenţie, cu bună ştiinţă… repet , că judecata va fi în limba oficială a poporului … care limbă nu e limba română, deci pe el nu-l va judeca poporul român pentru ticăloşii, genocid şi DISCRIMINARE, never ever, crede papagalul.
  Ce-a demonstrat primul ministru băsescu Traianus şi azi ? Că pentru el şi haita sa portocalie, poporul ROMÂN e vax albina, românii sunt pentru aceşti nemernici doar nişte gândaci pe care-i strivesc după pohta sufleţelelor lor. A mai demonstrat că gubernul pe care-l conduce este şantajabil. Şantajat de iudemerei şi la cheremul masoneriei evreieşti, punct.
  Şi virgulă… virgula tristeţii şi amărăciunii : băsescu Traian a urinat în direct la TV peste Istoria poporului român, acest zmintit lăudând iudemereii şi pe masonul funeriu şi i-a scuipat pe Marga şi E Andronescu !!
  E limpede că urmează cu paşi repezi cedarea Ardealului după un plan bine pus la punct de mult timp, un plan deja parafat şi de care băsescu nu e străin ci parte semnatară a tranzacţiei ! Nu s-o fi pricepând Vadim să prezinte * analiştilor * care l-au tot bruftuluit şi doar etichetat, multe, dar… iată că timpul ne arată că NU a minţit şi cu fiecare zi ce trece mai ajungem la câte-o vorbă a sa….
  Dacă se pricep foooarte bine la ceva nebunii care conduc România ( băsescu&PD-L&clientela politică ), atunci s-o spunem franc : se pricep la dezbinare, la terfelirea culturii şi batjocorirea intelectualilor români pe care hărâuindu-i cu insistenţă şi consecvenţă i-au adus fie la sinucidere fie la furii greu de controlat şi pe care intelectuali români NU dau doi bani arătându-le locul rezervat ( după mintea lor diabolică ), adicătelea, la colţ.
  În opinia mea, să-i compari pe habarnistul funeriu cu somitatea , specialistul Andrei Marga, se numeşte sfidare, se numeşte dispreţ şi NU e de iertat!!!
  Basescu ataca discursul nationalist pe Legea Educatiei
  – băsescu atacă românii, patrioţii, românismul, dar… rădică-n slăvi iudemereii…
  -* Ministrul Funeriu va face o prezentare a legii in urmatoarele zile. *, adică neica nimeni în materie de Educaţie face prezentări, evident cu consiliera lângă ureche, vai mama lui…
  Explicaţia promulgării aşa zisei legi a educaţiei, vine de la acelaşi băsescu Traian : * eram obligat din punct de vedere politic. * PUNCT. Restul vorbăriei e de prisos …
  * Azi, printr-o alchimie numai de ea ştiută, Curtea Constituțională a transformat o procedură declarată tot de ea neconstituţională într-una constituţională, deschizând calea promulgării ei. Ceea ce preşedintele Traian Băsescu a şi făcut, fericit că UDMR nu mai pleacă de la guvernare. Restul nu mai contează! * – Corina Creţu, europarlamentar social-democrat.
  Halal * preşedinte *, de împăiat ca să se minuneze generaţiile viitoare de aşa… exemplar, ce-i drept, unic în Istoria României şi cred că nu e mult să recunoaştem că şi-n Istoria Europei !
  Multe sunt de spus, zicerile, analizele, discuţiile interminabile NU ne încălzesc, pe noi, români.
  Cred că e cazul să se ia în calcul la modul foarte serios SUSPENDAREA lui băsescu Traian, care NU e preşedintele românilor ( o demonstrează că NU e, în fiecare zi, cu fiecare nouă tâmpenie săvârşită ! ).
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/01/04/target-romania/

  p.s sa dea bunul Dumnezeu sa gresesc eu…. să nu fie România target unora … din umbră….
  mi se dă în continuare flood la ip intr-u scoaterea din peisaj, asa ca NU admit pumn in gura de la slugile Cotroceniului si aici, sa ma scuteasca * binevoitorii * de servici plătiţi de mârlan şi fufa sa.
  Multumesc pentru spaţiu.

 4. Personajul de la Cotroceni a semnat necrologul Educaţiei. Fără scrupule, fără remuşcări. Cu riscul de a intra într-un regres la infinit, întreb ca un nespecialist în ştiinţe juridice: Cât de constituţionale sunt deciziile Curţii Constituţionale?

 5. Pingback: Pasi prin istorie V. Despre generalul Alexandru Averescu « Omnia mea mecum porto

 6. APEL LA MILA EUROPARLAMENTARĂ

  Supunem milei dvs. acordarea imediată a unui ajutor logistic pentru transportarea în siguranţă a unei persoane cu handicap cerebral prezidenţial, din Cotroceni unde se află în stare autotranchilizată alcoolic până-n locaţia cu numărul 9 din Bucureşti, pe dreapta. Persoana a absolvit vechea şcoală de tâmpiţi, cu diplomă de informator legalizată, şi manifestă, la trezire, disponibilitatea şcolirii (în limba maternă decedată) după noua Lege a educaţiei care pretinde că ar fi promulgat-o.
  Referitor la hrană, există certă disponibilitate populară de a i-o servi-n papiţă, la ore de vârf, sub controlul camerelor de luat vederi.
  Cu stimă şi speranţă.

 7. SONET – SONAT

  Traian Băsescu e sonat:
  De la alcoolul ingerat,
  Din contabada cu tutun
  Şi viaţa dublă de nebun.

  Traian Băsescu e tâmpit:
  Cu diplomă că s-a şcolit;
  Legalizată (de informator)
  Cu atestat de ultrabocitor.

  Un trădător de neam şi tară,
  Vândut la unguri pe arginţi;
  (Rude de sânge prin părinţi)

  Rebotezat ca Javră Ordinară
  De bravi români; ostaşi
  Cu sânge dacic de trufaşi !…

 8. Igantu’ A Trecut, Dar Porcu’ Traieste !
  Filed under: D’ale politichiei mioritice — Marcus @ 11:25 Modifică

  Ma simt dator cu o explicatie pentru perioada lunga de inactivitate pe blog. Desi mi-e cam jena sa recunosc, motivul care m-a tinut departe de calculator a fost “boala de oala” de care, atat eu cat si catelul meu Spike am suferit la trecerea dintre ani. Si toata aceasta situatie neplacuta a fost generata de vizita anuala si crestineasca facuta de Craciun de catre finul meu insotit de consoarta care, imediat dupa pupaturile de rigoare si inmanarea traditionalului plocon, m-a anuntat sec:”Nasule, a murit porcu!”. Ei bine auzind aceasta veste minunata, n-am mai stat sa fac investigatii (as fi aflat astfel ca si-a taiat porcu’), ci m-am pus si eu si catelul meu pe baut zdravan de bucurie ca scaparam de porc. Dar n-a fost sa fie, butonand televizorul pe un canal de stiri, am vazut ca porcu’ traieste bine merci, ba mai e scos din trafic si cu ajutorul elicopterului SRI, fapt care m-a adus cu picioarele pe pamant, inducandu-mi o stare de anxietate totala gandindu-ma ca-l vom mai avea pe cap inca 4 ani de zile, fapt ce m-a determinat s-o dau din nou pe baute, de data asta de tristete si inima amara.
  Pentru ca tragedia sa fie completa am mai asistat si la ultimele prestatii publice ale porcului, grabit pana la a se scapa in pantaloni sa promulge Legea Educatiei, nu care cumva sa intre in vizorul ungurilor pe motiv de tergiversare a “reformei din invatamant”, prestatii care s-au transformat intr-un veritabil Muppets’ Show, fie prin contributia imbecila a portocaliiilor pe la diferite teveuri, fie prin pozitia adoptata de asa-zisul nostru ministru de externe, de fapt un raspopit cu confesional in jacuzzi, care s-a apucat, de pe pozitii belicoase, sa tranteasca cu mucii diplomatiei basiste in oala cu fasole europeana, reducand prin declaratiile oligofrene facute pana la limita zero, sansele noastre de a fi primiti in spatiul Schengen la termenul stabilit.
  Sincer sa fiu nu m-a incalzit cu nimic faptul ca oficialii europeni i-au tras palme cu piciorul acestui hot de voturi in campania prezidentiala, numindu-l in fata imbecil si habarnist in materie de politica externa si probleme europene, singura mea nedumerire constand in faptul ca o anumita liota basista vede in acest individ insalubru de libidinos, in declaratiile facute unei anumite parasute blonde, un intelectual rasat, taman bun de pus presedinte in locul porcului, la expirarea mandatului.
  Daca n-am sti faptul ca chiombila sufera grav cu scafarlia, locul lui fiind de fapt la balamuc, nu la Cotroceni, dupa toate aste nefacute cu esecul rasunator in cazul Schengen si in ostracizarea limbii romane in relatiile cu ungurimea, pe motiv de sprijin politic dat in buzunarirea pana la ultimul sfant al romanimii adusa in sapa de lemn, am putea crede ca acesta este platit de o putere straina sau este parte a cine stie carei conpiratii politice tenebroase, avand ca scop final desfiintarea statului si natiunii romane. Dar, stiind ca omul este nebun de legat, nu-l putem banui de tradare de tara, ci cel mult de tembelism politic.
  Ar fi multe de comentat, dar sunt inca sub tratament, asa ca Spike ma trage de picior si ma invita la o cana de zeama de varza acra, sa ne treaca greata de porcu’.

 9. Eu am o intrebare banala la care mi-ar place sa aud un raspus direct:
  VOI CE FACETI IN AFARA SA MANUITI VORBE, ce fapte faceti pentru noi, pentru a contracara instalarea dictaturii in tara ?

  Inca o intrebare banala: cand a fost ultima manifestatie in strada organizata de psd ?

  Cand o sa aveti raspunsuri la intrebarile de mai sus, o sa intelegeti de ce bocii o sa faca si maine tot ce vor.

  Predictie: daca o sa continuati la fel, la urmatoarele alegeri o sa plangeti pentru ca lumea nu o sa va ofere voturile. Oare de ce sa va votam cand voi nu FACETI nimic pentru noi ?

  Sfat pentru toti cei care trec pe aici: plecati din tara aceasta cat mai puteti ! E sfat de om batran.

 10. Revin in discutia despre Spatiul Schengen pentru ca o noua declaratie a lui Basescu arata cita brambureala exista in politica externa a Romaniei:

  Preşedintele Traian Băsescu a cerut, miercuri, Guvernului să se „bată până în ultima clipă” pentru aderarea la Spaţiul Schengen în termenul stabilit, aprilie-mai 2011, avertizând însă că România nu poate denunţa Mecanismul de Cooperare şi Verificare sau bloca aderarea Croaţiei la UE.

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-guvernul-sa-se-bata-pana-in-ultima-clipa-pentru-schengen-7865086

  Acum, asta este stire de presa. Nu vad exact ce a spus Basescu in textul stirii. Dar daca stirea e veridica, atunci avem confirmarea unei grave probleme a Romaniei: lipsa de sincronicitate in politica externa. Ministrul de Externe spune una astazi, Presedintele vine maine si infirma spusele ministrului si are o alta directie. N-ar fi o problema daca subiectul ar fi lungimea coceanului de porumb. Dar cind e vorba de implicatii majore pentru Romania, precum relatiile cu state importante din UE ca Germania, Franta, cu state apropiate precum Croatia, si cu Comisia Europeana, atunci cel care a provocat aceste disensiuni majore trebuie sa isi dea demisia. Nu am nimic personal cu dl Baconschi, dar ca om de stat ar trebui sa aibe taria sa isi dea demisia, dupa ce a fost contrazis in profunzime de seful statului. Altfel, pentru mine devine o papusa Barbie care nu mai reprezinta statul roman.

 11. Sunt multi care se intreaba: „unde-i dom’le dictatura aia a lu’ Basescu?”. Poate ca admiratorii „democratiei Basescu” citesc foarte selectiv presa. Nu stiu insa daca nu e zi – de la Dumnezeu – in care Basescu sa nu intervina, mai mult sau mai putin divin, in treburile Guvernului, ca si Elena Ceausescu altadata. De la frecventele sale vizite la Guvern, pina la „indicatiile pretioase” de genul:

  „Sper că miniştrii nu vor cădea în plasa unei poveşti de genul „să luăm nişte bani din China”.

  http://www.realitatea.net/basescu-romania-trebuie-sa-continue-relatia-cu-fmi_788482.html

  Dar oare ministri „lui” sunt cazuti in cap si nu pot sa perceapa razele de lumina cognitiva radiate de lampitza din mintea prezidentiala?

  Inca un exemplu de comportament stupid. Adresindu-se unui ministru azi, il ia „la misto”:

  „”Dacă nu, o să-ţi iau ţie cartea de credit. De tot”, a adăugat preşedintele, râzând.

  http://www.realitatea.net/basescu-lui-vreme-o-sa-ti-iau-cartea-de-credit-de-tot-daca-nu-se-introduce-plata-online-a-taxelor_788522.html

  Ca doar El a fost uns sa dea cu o mina si ia cu cealalta. Nu doar prapaditului de ministru in cauza, ca doar „de tot” a luat si de la romani.

 12. Traian Băsescu: Îmi asum responsabilitatea politică a întârzieii accesului României în spaţiul Schengen.

  După clasicele “a fost o eroare”, “am prognozat greşit, asta e”, preşedintele republicii a trecut la altă categorie. Îşi asumă responsabilitatea. Aşadar: în afară de nişte vorbe scoase pe gură în microfonul aprins, poate cineva să-mi spună în ce constă concret asumarea responsabilităţii pentru cel mai mare eşec al politicii externe de după ’97?

  http://exasperat.wordpress.com/

 13. Mi s-ar parea interesante criticile la adresa politicienilor din Opozitie, daca as sti ca exista o masa activa, gata sa iasa in strada ca sa schimbe ceva. Sau macar sa se prezinte la vot. Ma tem ca, dupa ce se racoresc cu injuraturi, multi dintre vitejii netului ridica din umeri la prima chemare de a iesi in strada. Asa cum s-a intamplat in toamna abia trecuta… Asa cum s-a intamplat la alegerile de mai an… Daca s-ar putea, sa stam cu totii sa injuram pe bloguri si, totusi, sa schimbe cineva guvernul… N-o sa-l schimbe nimeni altcineva si 2011 nu va aduce nimic bun daca pasivitatea, lasitatea, blazarea vor caracteriza societatea romaneasca si in noul an. Cine n-a inteles ca totul depinde de solidarizarea activa a romanilor merita sa sufere in continuare batjocura acestei guvernari incompetente, discretionare si sfidatoare.

  @Karakas:

  Intr-adevar, mai rar intr-o democratie directive cum a primit azi guvernul Romaniei de la presedinte, dar la fel de rara si incordarea anti-imperialista a muschilor cum a vazut Occidentul la acest inceput de an din partea tarii noastre… Ca si cum ministrul de Externe ar fi vorbit in dodii din proprie initiativa, intr-un gest unic de sfidare a comunitatii europene, presedintele Basescu a avut grija sa se delimiteze azi, recomandand contrariul celor avansate de seful diplomatiei…

  @exasperat:

  Asumarea responsabilitatii politice pentru intarzierea accesului Romaniei in Spatiul Schengen? De cand, la români, tepele se trag in piete, ne putem astepta la orice…

  @Paul Snaider:

  Stiu ca presa nu e foarte generoasa cu activitatea europarlamentarilor romani, dar cred ca, dupa un minim efort de informare cu privire la activitatea reprezentantilor PSD din Parlamentul European, poate ati avea o alta impresie. Si ma gandesc numai la luarile de cuvant si interpelarile catre Comisia Europeana din aceasta toamna prin care am atras atentia asupra derapajelor antidemocratice ale puterii de la Bucuresti.

  @Sibilla:

  Suspendarea presedintelui ramane o arma cu doua taisuri. Prima data, a functionat in favoarea sa. Nu cred ca intr-un an preelectoral, de adancire a efectelor crizei si de prabusire a credibilitatii actualei puteri, asta e solutia cea mai inteleapta.

  @Darael:

  Ca sa nu vorbim vorbe, va propun, pe langa primul comentariu din aceasta serie: http://www.psd.ro/100desolutii.php

 14. Moto : E clar don’ Preşedinte…

  (R) Asumarea răspunderii e ca sexul neprotejat : el se angajează şi ea se balonează !…

 15. ION MINULESCU
  130 DE ANI DE LA NAŞTERE

  SONET
  se Ion Minulescu

  În ţara mea, tot cerul pare-o pată
  De sânge, scurs din rana unui soare,
  Ce-abia-şi deschide ochii-n zări; şi moare
  Ca cei muşcaţi de-o gură-nveninată !

  În ţara mea, pe marea frământată
  În aiurări de vânturi funerare,
  Nu vezi plutind corăbii albe-n zare
  Purtând pe bord plecaţii de-altădată !…

  În ţara mea nu-s flori ca-n altă ţară
  Şi cântece de dragoste nu sunt;
  Şi-n ţara mea – tăcuţi ca-ntr-un mormânt –

  Cei vii şi-aşteaptă rândul ca să moară;
  Pe câtă vreme morţii…Cine ştie ?
  Aşteaptă-o zi ca-n alte ţări să-nvie !…

 16. E Oficial: Pas La Schengen!

  – Baconschi:- Sefu, de ce dracu nu i-ai tras un cap in gura lu’ Sarko cand ti-a dat flit?
  – Basescu: – N-am putut, bai, ca uite-asa un bat avea si cu el ma altoia!

  In toti acesti ani de mandat chiombu a avut sansa unica, pe de-o parte de a-si indeplini cu succes prerogativele constitutionale ce tin strict de politica externa a Romaniei si de reprezentare a acesteia in plan international, iar pe de alta parte de a bifa la capitolul realizari personale un punct istoric care sa mai spele in timp mizeriile vespasianice pe care le-a produs, in calitatea sa de presedinte al romanilor, in aceasta perioada neagra si de trista amintire pentru viitorimea romanimii.
  Pentru ca oricat de trista ar fi amintirea epocii Ceausescu nu se compara nici pe departe cu jaful, umilinta, pauperizarea diabolica, nesimtirea, imbecilitatea si impotenta intelectuala, nepotismul etc. practicate fara rusine de Basescu si de sleahta sa de oligofreni pusi doar pe jaf intr-o Romanie, definita constitutional ca stat de drept, in fapt adusa de chiomb la nivelul celei mai abjecte dictaturi personale.
  Ca sa revin, ‘mnealui ar fi putut la o adica sa fie trecut in Istorie, macar ca semnatar al intrarii tarii noastre in elita tarilor europene, avand de partea lui acest atu si incercand sa inchida cu el gurile tot mai multe care-i cer capul. Insa, Dumnezeu este mare si vede, si n-a lasat ca acest impostor sa aiba macar un subiectel cat de mic de lauda, europenii, scarbiti deja de aceasta caricatura de presedinte, oaia neagra a Uniniunii, subiect de cancanuri si povestiri cu blonde si cu progenituri cam tampitele, dar promovate de tatuca in fotolii de europarlamentari, i-au aratat iesirea de serviciu pentru servitori si i-au aplicat si un binemeritat sut in cur pe motiv de incompetenta si neindeplinire de obligatii asumate.
  Chiombu’, plin de un tupeism golanesc cu care ne-a obisnuit in acesti ani, ce reactie are?
  De voie, de nevoie isi asuma ditai esecul, dar nu pentru ca ar fi vinovat in opinia lui pentru ceva, ci pentru ca trebuie ca cineva sa si-l asume si gata, a incheiat socotelile cu acest capitol.
  Nu ca la nesimtirea lui si-ar fi imaginat cineva ca ar fi in stare ca asumandu-si acest esec sa-si dea automat si demisia, departe de o minte normala acest gand, dar macar pe popa de la externe sau pe cei responsabili cu invadarea granitelor de est de tiruri puratoare ba de tigari de contrabanda, ba de imigranti ilegali, sa-i demita reparatoriu in locul lui. Nimicuta din toate acestea, chiombu isi vede linistit de genocidul declansat de masurile luate de el si asteapta probabil recensamantul de primavara pentru a vedea roadele politicii de exterminare in masa a romanilor si a contabiliza cati pensionari au iesit din sistem pe cale naturala.
  Este clar, oricat am da-o noi la intors cu revolutii si alte cele, ca fara mana Occidentului care sa aprinda scanteia lui decembrie ’89, la cat de docili suntem, mamaliga n-ar fi explodat si astazi am fi asteptat sa sarbatorim centenarul tovarasului si tovarasei.
  De aceea, mie personal, singura speranta care mi-a ramas de a scapa inainte de a fi prea tarziu de acest anticrist, sta intr-o actiune concertata a Eurpenilor, care sa se concretizeze in demisia impostorului.

 17. Corina, probabil ai dreptate ca Baconschi s-a consultat cu Basescu inainte sa faca acele declaratii de presa agresive la adresa Frantei, Germaniei si Croatiei. Cam asta reiese si din refuzul sau de a demisiona din proprie initiativa. Pentru ca el nu se simte personal vinovat atita timp cit i s-a cerut sa faca acele declaratii. Dar, in acest caz, e dublu vinovat: pe de o parte ca a acceptat sa transmita acel mesaj (daca i-a fost comandat de Basescu, atunci ar fi trebuit sa demisioneze), si pe de alta pentru ca l-a transmis presei. Efectul insa este acelasi ca si in ipoteza ca ar fi facut declaratiile din proprie initiativa: in detrimentul Romaniei. Deci eu continui sa vad un motiv real pentru demisie. Din pacate, Ministrul de Externe are alta parere.

  http://www.mediafax.ro/politic/baconschi-nu-exista-motive-pentru-demisia-mea-mae-si-a-facut-temele-pentru-schengen-7867458/

 18. @Karakas: imi cer scuze ca intervin in acest dialog, dar dumneata chiar crezi ca oamenii astia stiu ce inseamna macar onoare, daramite sa mai faca si gesturi care sa-i legitimeze ca detinatori ai acestei calitati? In ceea ce priveste declaratia lui Baconsschi, normal ca a facut-o citind notitele de la Cotroceni, numai cineva credul de credul isi poate imagina ca acest popa fara nicio inclinatie spre diplomatie, alta decat cea pentru sotiile diplomatilor, ar putea avea pareri personale, fie ele si imbecile ca cea din raspunsul respectiv, pe care sa le sustina public.
  sa fii iuit
  marcus

 19. in mare masura nu sunt de acord cu posturile pe anul asta.

  in schimb va urez un an nou fericit si sa ajungeti in carti pentru ministerul de externe. in 2012 ministru (nu de alta dar trebuie sa imi ramana urari de facut si la sfarsitul lui 2011 🙂 )

 20. Iata ca avem insa un social-democrat, fost ministru de externe, Adrian Severin, care afirma ca „Ar trebui să vorbim despre excluderea Franţei din Spaţiul Schengen”. Un limbaj la fel de dur ca si al lui Baconschi.

  Am inteles argumentatia lui, anume ca nu ar exista temei legal pentru intirzierea primirii Romaniei in spatiul Schemgen. Am mai inteles si supararea sa, ca, din pacate, Comisia Europeana ar parea fi sub influenta acestor state mai mari, si ca ar actiona in detrimentul unor tari ca Romania.

  Dar pesonal ma mira ceea ce apare a fi un idealism exacerbat fata de ce inseamna UE, de unde si un grad de naivitate neasteptat de la oameni cu atita experienta in relatii internationale: diferenta dintre teorie si practica, dintre lege si interpretarea legii, dintre tratamentul diferit de care beneficiaza grupuri de tari, care au aderat mai tirziu decit altele, care au grade diferite de dezvoltare, si care au fost expuse la un alt tip de regim timp indelungat.

  Sa ne aducem aminte de discutia despre Europa in citeva viteze (doua, trei), cine este motorul si care sunt rotile, cine este centrul si care este periferia. Statele membre UE intotdeauna au avut acesta atitudine duplicitara despre „cine e seful”, cine are dreptul moral sa vorbeasca (va amintiti indignarea recenta a lui Sarcozy in scandalul romilor, cind s-a afirmat cum de isi permite un parlit de Comisar sa incrimineze Franta, cind Franta este acel mare exemplu de democratie in UE?)

  Si atunci, la ce se asteapta Adrian Severin? De ce aceste reactii care nu au cum sa duca decit la si mai mult conflict? Sau poate se doreste crearea unui conflict major in sinul UE care sa duca la rezolvarea unor probleme de principiu? In acest caz insa nu vad o constructie politica construita strategic, in care Romania sa aibe parteneri care sa o sustina in aceasta cauza.

  http://www.mediafax.ro/politic/severin-parteneriatul-strategic-cu-franta-este-mort-parisul-sa-nu-dea-lectii-anticoruptie-romaniei-7867256/

 21. @Marcus, sunt sigur ca esti iubit, asa ca nu iti mai doresc decit sa fii iubit si de Presedinte, ca doar el iubeste pe toti romanii 🙂 Cred ca daca ne-ar iubi mai putin, si mai de la departare ar fi mai bine 🙂

 22. Pingback: Javra Ordinara – versuri – de pe blogul Corinei Cretu | vladcelgroaznic

 23. Multumesc pentru raspuns Corina.

  Frumos siteul recomandat, frumos prezentat, rosu cu floricele, dar am sa mai spun o data ce spun de vreo 2 ani: FAPTE ! Corina, siteul, declaratiile, conferintele de presa, marile dezbateri inutile la tembeliziuni sunt NUMAI VORBE.

  Uite, daca eu iti spun ca o sa iti fac un masaj extraordinar, o sa te simti bine, o sa scapi de durerile de spate in 3 luni, o sa imi dai 1000 euro numai pentru ca iti spun ca asa o sa fie ? Oare nu preferi sa vezi cum e o sedinta, cum te simti ? Sa vezi in fapte ce vorbesc ?

  Voi oferiti niste servicii poporului si, dupa cum se stie, in domeniul serviciilor plata se face (in general) dupa ce se primeste serviciul (tuns, vindecat, masat, si tot asa). Ce ziceti de ideea sa oferiti servicii prima data si noi sa va platim dupa aceea ?

  Stii, aceste aspecte cred ca voi politicienii nu le ingelegeti. Vorbene dau toti. Fapte nu ne da nimeni (nu se pune ca bocii ne dau cu parul in cap zilnic).

  PS> Ca sa vezi ca sunt numai vorbe in site, gandeste-te bine si spune-ti tie in baie la oglinda: cate din cele spuse acolo o sa le faceti acum cand va aliati cu pnl-ul ? 50%, 30%, 60% ? Ups, vezi cum restul sunt vorbe ?

 24. Nota: va rog pe toti sa-mi scuzati greselile. E bolnava tastatura si, din cauza ca bocul m-a lasat pe drumuri nu am bani pentru alta.

  Sugestie pentru site: Corina, o facilitate pentru editarea propriilor comentarii ar fi minunata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s