Despre consens

          Este amuzant – deşi situaţia de fapt e de plâns, nu de râs! – să vezi cum, puşi cu spatele la zid de un eşec usturător, cum este amânarea admiterii României în Spaţiul Schengen, oamenii puterii redescoperă consensul. Asta, după ce au râs de dl Ion Iliescu şi de eforturile sale şi ale PSD de a construi, atunci când a fost necesar, un consens în legătură cu marile probleme de politică internă şi externă ale ţării.

         Păcat că n-au învăţat – şi n-au învăţat, pentru că întreg demersul lor în spaţiul public este conflictual – cum se construieşte aşa ceva. E frumos să propăvăduieşti consensul, cum o face dl Cristian Preda: „Eu cred că ar fi foarte interesant ca, în acest moment, membrii clasei politice să încheie un pact pentru Schengen, un acord politic care să arate că în această privinţă, n-avem diferenţe între PSD, UNPR, PDL. Sper să poată fi încheiat un asemenea pact, pentru că alături de o prezentare clară şi precisă cum spune dl. Diaconescu a ceea ce înseamnă România azi cu toate aspiraţiile ei, nu doar cu mizeriile ei, dublată de un acord politic semnificativ poate să însemne un gest care politic contează”. Dar cine are credibilitatea şi forţa necesare pentru aşa ceva?

         Acum, la spartul târgului, pe cine mai impresionează acest pact? Cum să-i aduci pe toţi actorii politici care contează la aceeaşi masă, când, de şase ani, Traian Băsescu şi consilierii lui au o singură grijă: să se lupte cu Opoziţia, să-i jignească liderii și electoratul, să o ignore, să o desconsidere? Când nu le-a păsat de obiecţiile Opoziţiei la niciuna dintre legile trecute prin angajarea răspunderii?

         E cineva atât de naiv să creadă că invitaţia la consens este sinceră? Eu cred că este doar o formă de a împărţi cu alţii răspunderea eşecului. Cum a făcut şi în cazul legii educaţiei. Profitând de semnarea Pactului pentru Educaţie, la adăpostul lui, preşedintele Băsescu şi guvernul său au promovat o lege care aduce grave atingeri intereselor românilor şi pune în discuţie viitorul naţiunii. Şi nu mă refer doar la „discriminarea pozitivă” a etnicilor unguri, ci la ansamblul consecinţelor unui mod de organizare şi finanţare a sistemului educaţiei publice care va lăsa o mulţime de copii în urmă, îi va exclude de pe piaţa muncii calificate şi îi va condamna definitiv la sărăcie. Asta, în numele modernizării şi eficientizării statului.

         În ceea ce mă priveşte, împreună cu colegii din PSD, voi face  în continuare în Parlamentul European tot ce ne stă în putere pentru a împiedica amânarea aderării la Spațiul Schengen şi mai ales pentru a nu mai lega astfel de decizii care privesc România de Mecanismul de Cooperare şi Verificare.   

         Cât priveşte consensul, aştept clipa în care Traian Băsescu şi PDL vor fi sinceri adepţi ai lui, nu doar vor juca o scenă ieftină de teatru bulevardier. Mă tem, însă, că nu avem ce aştepta, din păcate, pentru că vor veni şi alte momente dificile în relaţiile noastre cu UE. Şi la ce politică internă și externă avem, vom mai lua multe bobârnace. Nemeritate de români, dar pe deplin meritate de guvernanţii lor.   

Reclame

15 gânduri despre “Despre consens

 1. Eu cred ca trebuie sa ne facem Franta aliat.Nu trebuie sa o tratam cu spatele.Aceasta politica e gresita.Noi trebuie sa ni-i facem aliati pe cei mai puternici.

 2. Era un deznodamint asteptat, din cauza lipsei de profesionalism a guvernantilor. Cind arunci in stinga si in dreapta cuvinte fara sa gindesti, e normal sa ti se intoarca bumerang in cap. Nu ne-am stricat relatia doar cu Franta, Germania, UE, dar si cu Rusia, si suntem pe cale sa o stricam si pe cea cu China, dupa ce „luminatul” nostru Presedinte a hahait public catre ministri care au cutezat sa deschida gura despre un imprumut de la China.

  E un proverb vechi, existent in mai toate culturile, inclusiv la chinezi: pestele de la cap …Chinezii insa in plus fata de noi au foarte multe picaturi. La noi a curs cam tot nisipul din clepsidra si nu avem priceperea sa o intoarcem.

 3. doamna corina cretu numele meu este marian si sunt o persoana cu handicap grav din nastere.
  va scriu pentru a va aduce la cunostinta situatia disperata in care se afla categoria persoanelor cu handicap in romania.
  as vrea ca in 2011 atat dumneavoastra cat si partidul dws sa faceti ceva concret si pentru noi persoanele cu handicap grav din nastere. o persoana cu handicap inascut asa cum sunt eu traieste dintr-o indemnizatie in valoare de 290 de lei care nu a mai fost indexata din vremea guvernului nastase.
  credeti ca o persoana cu handicap si automat cu nevoi speciale poate sa isi duca traiul zilnic cu 290 de lei in conditiile in care doar medicamentatia necesara ca aerul costa peste 200 de lei?
  de asemenea va aduc la cunostinta ca legea 448 pentru protectia si promovarea drepturilor persoanei cu handicap este nedreapta pentru persoana cu handicap din nastere si o sa va explic si de ce:
  in aceasta lege nu se face separatia intre persoanele care se naste cu handicap grav si persoana care in decursul vietii capata un handicap.
  de exemplu o persona sufera un accident la locul de munca in urma caruia ramane cu un handicap aceasta persoana are doua venituri pensia de vechime in munca de la locul de munca unde a suferit accidentul dar si pensia de handicap comform prevederilor legii 448.
  in schimb persoana care se naste cu un handicap grav este condamnat sa traiasca din indemnizatia de 290 lei fara a avea alt venit si fara a putea sa muncesca vreodata. acum va intreb eu credeti ca e corect ca datorita unei legi strambe persoana cu handicap din nastere sa aiva de suferit?
  nu credeti ca ar fi mai bine ca legea sa fie modificata si persoana cu handicap din nastere care nu are alt venit sa beneficieze de o indemnizatie mai mare decat cel care a muncit si a capatat handicapul in decursul vietii?
  va rog sa incercati sa modificati legea 448 asfel in cat persoana cu handicap din nastere sa nu mai fie defavorizata sa se faca o specificatie clara ca persoana care se naste cu handicap grav si are ca singur venit aceasta indemnizatie trebuie sprijinita mai mult decat cel care capata handicapul in urma unui accident de munca si nu din nastere pentru ca acel ce capata handicapul in timpul vietii are 2 pensii de handicap si de vechime in munca.
  va rog din suflet sa faceti tot ce putetii ca aceasta lege sa fie modificata in avantajul celor care se nasc cu handicap si nu se mai vindeca nicodaata de acest handicap.
  va rog ca in 2011 sa faceti toate eforturile sa fie marita aceasta indemnizatie de 290 lei.
  cred ca a venit vremea ca cei din clasa politica sa se gandeasca ca si categoria persoanelor cu handicap din nastere au dreptul la un trai decent, demn si sa se vorbeasca si de aceasta categorie sociala nu doar de pensionari si bugetari.
  va multumesc din inima si sper ca o sa gasiti timp sa cititi si randurile mele si daca se poate sa oefriti si un raspuns la problemele ridicate de mine

 4. Se caută consens sau o culpă comună tuturor partidelor? Când cineva zâmbeşte atunci când totul merge prost înseamnă că deja s-a gândit pe cine să arunce vina. Iar preşedintele rânjeşte tot timpul… Deja se ştie că vinovaţii sunt Ion Iliescu, comuniştii, mogulii, Călin Popescu-Tăriceanu, goţii, ostrogoţii, vizigoţii, cumanii, pecenegii, fanarioţii… Oare nu se pierd resurse prea multe în contraatacarea unui personaj delirant? Nu tocmai ura împotriva unui individ conflictual, obsedat de putere, ne ţine pe loc? Cred că arma cea mai eficientă împotriva lui este să fie lăsat să-şi consume ura faţă de noi în recluziunea Cotrocenilor, între ziduri reci, în totala noastră ignoranţă.

 5. SINGURUL CONSENS ACCEPTABIL ESTE AL CELOR CARE VOR SA DISTRUGA MAFIA SECURISTO-CRIPTOCOMUNISTA PATRONATA DE SEFUL MAFIEI PERSONALE A ELENEI UDREA, „CEL MAI REZISTENT LA BAUTURA DINTRE TOTI BISNITARII DIN PORTURI”, TRAIAN BASESCU!

  Destul a exploatat aceasta clica mafiota tactica „dezbina si cucereste”! Toti cei care sunt impotriva lor, indiferent de divergentele din trecut si de cele previzibile, trebuie sa se uneasca si sa lupte ca un singur razboinic, fanatic, impotriva infectiei basiste!

  Pana cand nu vor fi trasi la raspundere, in fata legii, toti cei care au favorizat aceasta camarila criminala, incompetenta, iresponsabila si al carei principal criteriu de formare este degenerarea in cele mai dezgustatoare si periculoase forme ale sale, nu putem vorbi de speranta, demnitate umana sau valori umaniste in societatea romaneasca, si orice demers pozitiv este condamnat la un esec lamentabil!

 6. FLEGMATAREA – ARMA SECRETĂ ANTIPREZIDENŢIALĂ

  Javra Ordinară cu talismanul violet la gât (cravata), diabolic aşa cum o caracteriza înţeleptul şi lucidul Sobaru, şi-a programat apariţia la tvr1 aproximativ în acelaşi timp cu prezenţa excepţională pe Antena 3 a „românului zburător”, cu intenţia sadică de a dilua atenţia populară de la explozia de revoltă care se apropie de „masa critică”.
  Ce dobitoc ordinar ! Nici măcar criza de tuse măgărească declanşată din foalele lui TB, controlat, nu mai putea stârni mila privitorilor…
  Am lucrat o vreme la două televizoare, până când captat de argumentele şi prezenţa peste orice rang a Sobarului am flegmatat chipul Preşedintelui lăsându-l să latre în pustiu !…
  Acum spăl ecranul şi cu aghiazma de la Bobotează stropesc televizorul să plece necuratul, definitiv, din viaţa românilor !…

  • Degeaba dai cu aghiazma, ca l-a decorat patriarhu’, e „om sfant” si asta…

   Cine mai sta sa se uite la Base?! Sa-mi bag picioarele, cand am impresia ca vb Base sau unul din sclavii lui, schimb canalul… Prefer sa citesc ce au mai elucubrat nenorocitii astia decat sa-i aud/vad in direct, intrucat ma enervez mult prea rau.

   I-a apucat amocul pe imbecili sa aduca ofense statelor Europei civilizate… Mai, dar rabdarea alora n-are si ea o limita?! Pe noi ne terorizeaza cu mascatii, cu jandarmii, militienii, tiganii mafioti si toate celelalte organe de represiune, dar de ce comunitatea internationala nu ii striveste pe dementii astia, asa cum merita?!

 7. si daca aderam Spaţiul Schengen aveam mai multa grasime in unt si mai multi carnati in fasole? nu am pierdut nimica si nici nu am gastigat cu aceasta posibila amnare o sa aratm in continuare buletinul cand intram sau iesim din romania.nu tin cu puterea da nu le puneti amanarea aceasta in carca . vorbiti mai degraba de dezastrul facut de PSD

 8. Corina, adaugă-l şi pe Adrian Ţuţuianu în lista e blogroll – http://www.adriantutuianu.ro/
  Nu de alta, dar pare că e singurul parlamentar de Dâmboviţa care, după multă vreme, face să-i fie auzită vocea în Parlamentul României. O voce respectată de către colegi de partid şi nu numai.

  Petruţ

 9. Decat Sarac Da’ Cinstit Ca Iliescu, Mai Bine Imbecil Da’ Fudul Ca Basescu!

  Dupa cei sase ani de mandat basist oricine isi poate da seama ca acesta, la momentul castigarii alegerilor in fata lui Adrian Nastase, nu a fost altceva decat un produs tipic al media, care i-a transformat comportamentul de badaran mahalagiu in charisma omului hatru din popor si pentru popor. Aceasta mare manipulare grosolana a presei sustinuta demential de pupinbasisti o simtim acum cu varf si indesat pe pielea noastra atunci cand pe langa faptul ca suntem umiliti si furati la greu de chiomb si de gasca sa de derbedei oligofreni in propria noasta tara, am ajuns sa fim ostracizati si de noii parteneri de convietuire intr-o Europa unita.
  In planul politicii exteterne, apanaj strict costitutional al presedintelui republicii, Basescu a reusit contraperformanta ca abordand aceeasi maniera golaneasca si imbecila de tratare a problemelor sa transforme tara intr-un lazaret european, aflat daca nu in izolare totala cel putin in carantina temporara, nefrecventabil de nicio culoare de lumea cu obraz fin din aceasta parte a lumii sau de aiurea.
  Si nu i-a fost suficient imbecilului ca a dat-o cu oistea-n gard de nu s-a vazut in cazul primirii noastre in spatiul Schengen ci, precum capra raioasa si secondat de un popa bun doar de emis “libidinele” tomnatice, ocazie de scapat in izmene in fata nurilor plescoiti, acum o mai tine si langa-talanga, dandu-se la gatul Frantei si Germaniei pe motiv ca de data asta n-au mai acceptat fofarleaua cu “intai ne primiti si p’orma mai vedem noi cum o rezolvam”.
  La cultura, sau mai bine zis la incultura acestui troglodit, tipul a pus-o de sfada taman cu Franta, sustinator traditional si secular al romanilor si intereselor lor, stricand niste relatii care in Istorie au adus tarii noastre numai beneficii si care ne-au ajutat sa ne formam ca natiune iar apoi in devenirea noastra europeana.
  Nu zice nimeni sa nu ne batem pana in ultimul moment pentru acceptarea noastra la termenul prevazut in spatiul Schengen, dar atata timp cat esti cu cacatul la cur, fa-o domnule de pe aceasta pozitie, nu te ratoi si-ti arata muschii cu amenintari de “perversa de la Targu Ocna” la adresa unor lideri europeni care au foarte, dar foarte mult de spus in politica Uniunii.
  Daca in politica interna iti poti permite orice golanii iti trec prin minte, fara ca cineva sa te poata sanctiona altfel decat printr-o evocare strigata a “calitatii de javra ordinara” care te caracterizeaza, atunci cand vine vorba de relatiile europene, poarta-te neamule civilizat ca altfel o iei in bot de n-o poti duce. Si cu tine o ia si poporul pe care din nefericire ai ajuns sa-l conduci.
  Faptul ca anumiti cetateni romani, de formatie neanderthaliana cu tine, te-au aclamat cand te-ai dat la rus si ai pus pe butuci pe temen nedefinit relatiile Romaniei cu Federatia Rusa, in timp ce partenerii europeni se fac luntre si punte pentru a avea relatii normale cu aceasta, in beneficiu mutual, nu-ti da dreptul de a-ti bate joc de relatii traditionale bilaterale cu Franta, sau cu orice alta tara ti se pune tie pe chelie.
  Nu incerca sa arunci acum imensul esec in problema Schengen nici in spatele Justitiei, nici in spatele Parlamentului, nici in spatee mai stiu eu cui, deoarece acesta iti apartine in totalitate si daca ai avea o bruma de constinta sau macar doi-trei din cei sapte ani d-acasa ti-ai da urgent demisia. Dar n-ai!
  Ai vrut voturi pe cetatenie de la moldoveni, le-ai avut si impreuna cu ce ai mai furat la greu ai reusit sa-l invingi pe Geoana la mustata. Acum asuma-ti magaria facuta si pentru care ai fost avertizat la timp si public de partenerii europeni si nu mai incerca, in stilu-ti caracteristic sa gasesti vinovati in alta parte decat in propria ograda, ca nu mai poti pacali pe nimeni.
  Lasa atitudinea belicoasa adoptata la spartul targului si pentru audienta pupinbasista nationala la o parte si daca mai ai un pic de minte in cap lasa-i pe profesionistii acestei tari sa repare ce ai stricat, demite-l pe popa, pune-ti un ministru de externe competent, iar tu fa ciocu’ mic, tine capul la fund ca atunci cand vorbesti, miroase, Basescule !
  Ca altfel in loc de integrare in Spatiul Schengen cu o astfel de politica dusa de talica o sa avem parte de “dezintegrare” europeana si cand va veni ceasul judecatii (poti fi sigur ca va veni si acesta) vei fi judecat si pentru tradarea intereselui national pe care il invoci atat de des, dar despre care habar nu ai ce inseamna.

 10. Moto : Bă ce-mi place !!!

  „SERVITOARE PROASTĂ sau MAHALAGIOAICĂ
  este TRAIAN BĂSESCU”

  a spus-o cu alese cuvinte Crin Antonescu acum 25′ pe sticlă, ca replică la măgăriile debitate la adresa lui de către Javra Ordinară, turbată de când cu alianţa PSD-PNL-PC.

 11. UN NOU SEMN DE PUNCTUAŢIE [ ٩ ]

  Limba Română agresată peste poate de chiar T.Băsescu prin exprimări fără acoperire (mincinoase) se află în situaţia istorică de a adopta un nou semn de punctuţie care să fie corelat cu voinţa populară suverană în materie. Este arhicunoscut că românul care ia la cunotinţă de minciunile Preşedintelui şi ale Guvernului Boc le taxează instantaneu, pe fiecare în parte, cu simbolul neâncrederii populare [organul genital masculin] . Pentru reglementare şi estetizare s-a cerut Academiei Române să aprobe acest nou semn de punctuaţie de forma unui băţ cu cap [ ٩ ] Ex : Preşedintele Traian Băsescu va decapita pe Boc, Baconschi şi alţi vinovaţi „fără cap” de neintrarea în Schengen a României٩
  Se va reveni cu detalii.

 12. Această invitaţie la consens se înscrie în tenta deresponsabilizatoare a discursului băsescian. Vinovaţi pentru criză sunt cetăţenii care nu muncesc, instituţiile create de Iliescu, şi mai nou, lipsa consensului politic. Această gargară PD-L-istă tinde să devină din ce în ce mai ridicolă, dacă ţinem seama şi de optimismul afişat de premierul Emil Boc privind creşterea economică a României în 2011, în condiţiile în care peste tot în lume prognosticul e mai degrabă pesimist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s