Delegatia PSD la Roma

La acest sfarsit de saptamana, ma aflu la Roma pentru intalniri cu reprezentantii romanilor din Italia si pentru a participa la Conferinta liderilor parlamentari, organizata de Partidul Democrat italian, la care PSD e reprezentat de o delegatie condusa de presedintele Victor Ponta.

Dialogul cu asociatiile romanilor din Italia si cu PS Siluan, episcopul romanilor ortodocsi de aici, are loc intr-un moment dificil pentru compatriotii nostri. Pusa la zid in ultimii ani de dreapta populista si extremista, principala comunitate romaneasca din diaspora se confrunta cu un mediu ostil, asa ca eforturile noastre se indreapta, pe de o parte, spre a determina o coagulare a numeroaselor asociatii de romani, in vederea unor eforturi conjugate, si pe de alta parte pentru a obtine un sprijin mai ferm al partenerilor din Partidul Democrat pentru imbunatatirea imaginii comunitatii romanesti si pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta. Delegatia PSD a analizat aceasta colaborare cu Pier Luigi Bersani, presedintele Partidului Democrat, si cu alti lideri ai stangii italieni, ca Piero Fassino si Massimo d’Alema.

Conferinta liderilor parlamentari, ce are loc azi si maine si la care participa reprezentanti ai stangii din intreaga lume, e dedicata identificarii strategiilor de combatere a populismului de dreapta si promovarii ideilor guvernarii progresiste.

Nu intamplator Italia gazduieste o reuniune de o asemenea amploare pe aceasta tema. Dupa un lung sir de scandaluri, ieri, Curtea Constitutionala a decis ca Silvio Berlusconi nu se poate prevala de imunitate pentru a evita justitia. Dosarelor deja existente pentru fraude economice li se adauga acum unul pentru favorizarea prostitutiei cu minori si trafic de influenta. Si totusi, Berlusconi e cel mai longeviv premier din istoria Republicii italiene, datorita populismului cu un puternic accent xenofob, caruia-i cad victime si compatriotii nostri din Italia…

Anunțuri

4 gânduri despre “Delegatia PSD la Roma

 1. Motto :Talia I [ I(talia) ] este singura măsură pe care o oferă piaţa locală dacilor coborâţi de pe Columna Traiană, şi asta second-hand !…

  RUGĂCIUNEA UNUI DAC
  de Eminescu

  Pe când nu era moarte, nimic nemuritor,
  Nici sâmburul luminii de viaţă dătător,
  Nu era azi, nici mâine, nici ieri, nici totdeauna,
  Căci unul erau toate şi totul era una;
  Pe când pământul, cerul, văzduhul, lumea toată
  Erau din rândul celor ce n-au fost niciodată,
  Pe-atunci erai Tu singur, încât mă-ntreb în sine-mi :
  Au cinei zeul cărui plecăm a noastre inemi ?

  El singur zeu stătut-au nainte de-a fi zeii
  Şi din noian de ape puteri au dat scânteii,
  El zeilor dă suflet şi lumii fericire,
  El este-al omenimei izvor de mântuire :
  Sus inimile voastre ! Cântare adeceţi-i,
  El este moartea morţii şi învierea vieţii !

  PS Aniversăm nişte ani de la naşterea Titanului (n.15.01.1850).

 2. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  http://www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

 3. Berlusconi, băsescu Traian… şi alţii cum ei, au porniri, manifestări şi-o * logică * aidoma, nazistă !
  Mai sunt şi imorali sub toate aspectele!
  Sunt diabolici, NU inteligenţi, numai jmecheri, speculanţi şi sunt un RĂU pentru popor.
  Succes, acolo, Corina noastră ! Doamne Ajută !

 4. Sibilla esti in eroare daca ti se pare ca de foame poporul roman a uitat de imoralitatea lui iliescu,vezi celebra expresie„mai animalule” si cea lui nastase „va invit sa-mi numarati oule” ce a de adoua a fost adresata direct de la tribuna parlamentului.toti sunt o apa si un pamant.sa nu crezi ca sunt pro basescu, le are si el pe ale lui.sunt in romania si oameni morali insa prefera sa taca si sa se ascunda, in romania nu se mai poate face nimic, indiferent cine ar veni la guvernare,in scurt timp romania va deveni o tara de pensionari si asistati sociali.uita-te in parlamentul europen sa vezi ce parlamentari avem.si tu le urezi succes,succes la ce? Doamne Ajută ! da nu cred.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s