Neîncrederea în stat

         Degradarea democraţiei româneşti continuă în ritm accelerat, fără ca acest lucru să dea prea multe dureri de cap celor aflaţi la guvernare. De fapt, ei sunt principalii vinovaţi de transformarea acestui regim politic într-unul în care voinţa populară nu mai înseamnă nimic.

         În numele unui reformism de operetă, sunt promovate măsuri de natură economică şi socială care încalcă grav interesele celor mai mulţi dintre români, pentru a da satisfacţie clientelei economice şi politice a actualei majorităţi guvernamentale. O majoritate guvernamentală profund ne-reprezentativă şi practic ilegitimă – de vreme ce UNPR nu a intrat în Parlament ca urmare a unui proces electoral constituţional, ci este produsul unei fraude politice – decide soarta unor largi categorii sociale, fără mandatul celor vizaţi.

         Este evident că orice naţiune demnă de acest nume, formată din cetăţeni conştienţi de drepturile şi obligaţiile lor, ar respinge acest tip aberant de guvernare. La noi puterea a început un adevărat război mediatic împotriva celor care au demnitatea să-şi apere drepturile. Mai mult, se găsesc nu doar politicieni, ci şi reprezentanţi ai societăţii civile, care să susţină aceste derive totalitare ale puterii.

         Nu este vorba despre „anti-reformism”, „conservatorism”, sau rezistenţă la schimbare. Oamenii nu vor să mai fie minţiţi, pur şi simplu. Aşa cum nu vor să fie minţiţi ofiţerii şi subofiţerii pensionari, care îşi văd reduse drastic pensiile. De ce? Pentru că cineva crede că are dreptate, şi vrea să impună, indiferent de consecinţe, punctul său de vedere, chiar dacă acel punct de vedere este profund eronat.

         Recalcularea pensiilor fostelor cadre militare, din poliţie şi din serviciile secrete, este doar un prilej de noi umilinţe pentru nişte oameni care au o singură vină: aceea că şi-au servit ţara. Acum trebuie să umble de colo-colo pentru a demonstra că unui guvern inept că există şi-şi merită banii. Acum celor care au fost obligaţi să iasă anticipat la pensie din armată, pentru că aşa impunea procesul de restructurare convenit cu NATO, pentru aderare, sunt pedepsiţi drastic pentru sacrificiul pe care l-au făcut, şi li se spune să nu se mai plângă, pentru că au primit şi nişte plăţi compensatorii. Acum ce urmează? Vor fi umiliţi şi alţii care au primit plăţi compensatorii? Pentru că şi mineri, şi lucrători din industrie au primit la concediere plăţi compensatorii.

         Cum îşi închipuie cineva că astfel restaurează încrederea în stat a românilor? Poţi să-i condamni pe aceia care refuză acest comportament iresponsabil al statului român şi pleacă din ţară?  Cum să ai încredere într-un stat care nu-şi respectă contractul avut cu cetăţenii săi  şi îl rupe unilateral, prin abuz de putere, un stat care nu respectă propriile sale legi şi le încalcă fără scrupule, un stat care nu respectă deciziile justiţiei?

         În ceea ce mă priveşte, voi ridica această problemă în plenul Parlamentului European, pentru că este şi o problemă care priveşte viitorul Uniunii, de vreme ce în tot mai multe ţări cu guverne populiste de dreapta se petrec astfel de lucruri. Este drept că, excepţie făcând Ungaria, nicăieri la scara şi cu violenţa cu care se petrec lucrurile în România. Ăsta să fie sensul reconcilierii româno-maghiare?

         Trebuie să dăm o ripostă viguroasă acestui mod de guvernare. Lui Băsescu, Boc şi celor ca ei trebuie să li se dea o lecţie de democraţie şi de demnitate, prin refuzul acceptării măsurilor abuzive pe care le iau, fără să le pese de nimeni şi de nimic. (editorial publicat de Amos News)

19 gânduri despre “Neîncrederea în stat

 1. Pe de altă parte, nici cei care nu sunt „la guvernare” nu pregătesc nimic care să mute din rădăcini sistemul, desigur, după ce „domnia” PDL se va fi încheiat. Disperarea românilor se naşte tocmai din faptul că nu se conturează, în nici un fel, o soluţie alternativă. Poate că PSD şi PNL+PC reprezintă o soluţie mai bună decât cea oferită de cei de acum, dar cu siguranţă nu se întrevede o cale spre normalitate ci spre aceiaşi anormalitate cu ceva mai puţină suferinţă. Personal m-aş bucura dacă PSD şi PNL+PC ar putea să-mi ofere o garanţie de organizare a căii spre o normalitate democratică stabilă şi de durată.

 2. Neincrederea in stat vine din virful piramidei. E parte a ideologiei de dreapta (vezi indemnul presedintelui ca romanii sa paraseasca tara!). Numai ca sectorul privat nu poate sa asigure pensii decente pentru toata lumea. Deci e nevoie de stat, nici de dimensiuni maxime, nici de dimensiuni minime, ci unul de dimensiuni potrivite, care sa raspunda nevoilor cetatenilor.

  Alegatorii au fost mintiti abrupt. Nu li s-a explicat ce inseamna „modernizarea”. Acum afla fiecare pe pielea lui. Pe linga ca au fost mintiti, modul in care decurge „modernizarea” e o alta smecherie, marca inregistrata deja de Basescu & Comp. Pentru ca asa guverneaza ei tara, golaneste. In primul rind, nu poti sa „modernizezi” statul incitind categorii de pensionari la ura impotriva altora. Ca doar nu suntem pe maidan unde joaca doua echipe de cartier si suporterii isi arunca injurii unii altora. Vorbesc de „pensiile nesimtite”. Daca aveau cit de cit minte, inclusiv cei de la UNPR, care au girat in mod rusinos puterea portocalie de dreapta, desi ei se declara de stinga, ar fi ales un alt model de reasezare a pensiilor. In primul rind ar fi trebuit sa fie mult mai deschisi spre dialog cu opozitia, si ar fi trebuit sa stie sa comunice presupusul imperativ de restructurare al sistemului de pensii. Astfel, opozitia si-ar fi putut formula mai bine planurile alternative si ar fi putut exista un compromis. Dar ei au ales calea de dialog „pe sub masa”. Astfel, nici populatia nu a inteles prea bine de ce i se impune o asemenea solutie dramatica, avindu-se in vedere perioada de crestere imediata de dupa intrarea in UE. In al doilea rind, solutia e proasta pentru ca recalcularea pensiilor duce inevitabila la o serie de procese scumpe, care se platesc tot din bani publici. In al treilea rind, s-au folosit prea multi bani pe tema asta pentru implementare (plata angajatilor, doar la Ministerul apararii ar fi fost 5000 angajati sa faca recalcularea, citeva luni bune). Bani aruncati pe geam, pentru ca daca se schimba puterea, lucrurile se vor schimba din nou.

  Ridicol este insa ca au implementat mecanic un tip de legislatie pagubitor pentru tara, micsorind inutil capacitatea de cumparare a romanilor, si implicit, micsorind economia romaneasca. Ar fi putut urma cu totul alta cale, de exemplu, crearea de locuri de munca, iar in paralel, pentru o perioada, marirea contributiilor la fondul de pensii si alternativ, taxarea suplimentara a pensiilor mari. Cind insa Presedintele le spune romanilor sa plece din tara, sau sa nu se astepte la nimic de la stat, asta e cel mai prost semnal care il poti da societatii, mai ales celor tineri. Oricine ar fi la conducere, de stinga, de dreapta sau de centru, nu are voie sa dea un asemenea semnal de impotenta populatiei. Daca nu stii sa creezi speranta, esti mort politic.

 3. Tragic e că nu se întrevede o alternativă viabilă la guvernarea PDL- UDMR. Alianţa asta care o pritocesc PNL şi PC pare mai mult forţată iar PSD pare să stea mai mult în expectativă….

 4. @karakas :
  Dom’le m-ai disperat. Ce ai sa faci cand o fi din nou Bombonel & Compania la putere si lucrurile o sa fie la fel sau mai rau ? Ar trebui sa-ti dai cu o caramida-n cap. Este asa de greu de inteles ca in Romania a fi politician este posibiltatea de a insela pe toti tot timpul ? Nimeni nu se face politician din convingere , din daruire pentru ideile lui. NU. Doar sa ajunga la butoane si sa faca bani. Sunteti retardati omule.

 5. VA LUA CINEVA ÎN SERIOS ??…

  Tovarasul Ionesie Ghiorghioni, prim vicepresedinte PD-L Caras-Severin, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin este si …. Presedintele Consiliului de Administratie al Composesoratului Silvic Bucova (???!!! )Proprietarii de terenuri primesc anual 10 lei/an/ha …. bataie de joc, pretul unei sticle de suc.
  Ce se intampla cu banii de la APIA nimeni nu cunoaste, mister total !
  Oamenii vorbesc de un Tun de 1 milion euro si se pune intrebarea daca PD-L Caras-Severin e sponsorizat si de pe acest fir ??!!!??
  Ce spun cărăşenii:

  „Unde sunt banii bucovenilor? Unde sunt miliardele de la APIA? Unde sunt miliardele de la Hidroelectrica? Unde sunt miliardele din vânzarea lemnului? Gheorghioni ne-a sărăcit, ne-a adus la sărăcie pe toţi. El se cară cu Mercedesul şi maşini scumpe, iar noi cu cizme de gumă pe uliţele pline de noroi. Pădurea lăsată de cei bătrâni o va lua Banca, Ghiorghioni şi Arabela (Axente Obrejan, om de afaceri din Bucova, apropiat lui Ghiorghion şi PD-L Caraş-Severin – n.r.). Unde sunt parcelele bucovenilor? Cum de are Ghiorghioni 43 de parcele (430 de hectare de pădure!)?. Acum aduce jandarmii plătiţi de noi, să ne bată la noi în sat. Până când? Ne dă 10 lei ca la milogi pentru un hectar de pădure. … *

  JURNALISTUL VALI POPOVICI BĂGAT ÎN SPITAL DE IONESIE GHIRGHIONI!!
  A fost odată un OM…
  Se numea ION PAICA… s-a opus furturilor de lemn şi… a fost ucis cu bestialitate…
  Se zvoneşte c-ar fi musai să moară cineva curând, un tată al cuiva care nu-şi ţine gura…
  AM SPUS !! Poate o auzii cineva…
  Oare câţi or fi cei ucişi pentru că au vorbit, în C-S… ? Cu siguranţă e un tartor care ştie, asta dacă n-o fi pierdut numărul!…
  Frunzăverde-și bagă… drujba-n lume, nasu-n damigeană, şi… circul CONTINUĂ, cu iz de ieuroi, damf de afaceri mafiote…
  Caraş-Severino, considerat aşadar * proprietate privată * de jmecherul cu pretenţii de tilictual, baronul Frunzăverde, continuă să… dea lecţii Centrului, actualei puteri de kkt… Lecţii de * moralitate *, * cinste *, * management *…
  Labe soioase, mâmjite cu sânge… se întâmplă în România lui Băsescu-Udrea-Boc, pe domeniile Donului * ayatollah * Frunzăverde, în Caraş-Severino… Twin Peakse-ul cărăşean unde bate frunza-n tăt ce * suflă * contra… Cum ? Simplu : amininţări la adresa vocilor ce se ridică: se aminteşte pe ton ferm cu iz de… multe… adică ce-ar putea păţii copiii, nepoţii, părinţii celor care NU tac ! Mafia lemnului a fost limpede de fiece dată : cine mai vorbeşte va păţi * ceva *… * absolut întâmplător *…
  Ei bine, s-au înmulţit vocile celor care strigă, vouă, celor care vă pasă, tuturor : UPOMOCI !!!…
  Cică s-a întocmit Lista neagră, conţine numele, adresele, datele familiilor incomozilor care * dăunează grav * bunăstării celor cu pricin(i)a…
  Suntem ţinte vii !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/01/17/frunzaverdeeee-potoleste-ti-lighioana-libidinoasa-suntem-tinte-vii-cam-da/

 6. Pingback: Despre militarii din rezerva Romaniei si pensiile lor

 7. Mica Publicitate

  Schimb urgent si in conditii avantajoase pensionari militari, profesori, medici, tineri protestatari la benzinarii, pensionari, politisti si in general toate categoriile de romani nemultumite de regimul Basescu, aduse la sapa de lemn si umilite de acesta, dar incapabile de unitate, solidaritate si actiune decisiva pentru inlaturarea dictatorului pe model ciuruitu’, cu cetateni tunisieni proaspat antrenati in alungarea presedintelui si organizarea de alegeri democratice. Suplimentar ofer si jandarmi cu solde ciopartite, dar iute “batatori” de pensionari protestatari la Cotroceni contra jandarmi tunisieni care au fraternizat cu protestatarii contribuind astfel la fuga dictatorului.

 8. Pingback: Neîncrederea în stat « Stiri despre pensii speciale

 9. Moto: Ţi-ai dat foc la vliză, Javră Ordinară

  IEŞI DIN ŢARĂ JAVRĂ ORDINARĂ
  La Constanţa sute de pensionari militari viguroşi la minte şi la trup cer „ce-i scris în titlu”.
  Atenţie Traiane! cei cărora le datorăm succesul din decembrie 1989 prin acea sclipire „Armata e cu noi”, simt cu toată fiinţa lor ca acum, ca-n totdeauna, POPORUL ROMÂN E CU ARMATA, cea cu care se contopeşte. Cu observaţia că nici în ţară nu te mai vor, pe tine, ai tăi şi toate bestiile cu care distruseşi România !…
  Cam pe la 12:30 Procurorul Ponta prezenta la TV un Raport Popular concret din care nu a lipsit nici garantarea susţinerii de către PSD a militarilor pensionari umiliţi care au ridicat înălţătoarele spre Cotroceni.
  Ţi-ai dat foc la valiză Javră Ordinară…O vacanţă în Siberia până la topirea calotei ţi-ar prii !…

 10. Neîncrederea mea nu e doar în stat şi politicieni ci şi în lipsa de reacţie a românilor. În afară de tinerii de la benzinării şi cei câţiva militari…nimic. ce aşteptăm să ne mai ia ca să dăm şi noi cu pumnul în masă?

 11. neincrederea in stat? mai degraba neincrederea in psd si o opozitie obsedata de interesele meschine de partid…

  Cum a decăzut PSD de la statutul de elefant al politicii la cel de şoricel al lui Crin Antonescu, în condiţiile în care majoritatea românilor au nostalgia comunismului şi aşteaptă de la stat o casă şi un loc de muncă? Un răspuns ar putea fi acesta: incapabil să se adaptaze la realităţile sociale şi la aşteptările alegătorilor, PSD a încetat să mai fie un partid, a rămas doar o confederaţie fragilă de interese personale şi de grup.

  • şi ce propui să facă psd?
   ceri unui partid să rezolve problemele unei ţări ignorând defapt anumite realităţi.
   cum ai spus … e un partid. oricât de mare sau mic, tot un partid rămâne. un partid care nu are majoritate şi nu poate decide.

   pe lângă asta, ignorăm cu toţii defapt ideea de popor. românii de ce nu îşi rezolvă problemele? de ce nu reacţionează?

   dacă este vorba de aşteptări, psd mi-a împlinit mult mai multe aşteptări decât alt partid. de ce m-ar reprezenta mai bine pnl de exemplu?
   tot la fel de legaţi la mâini şi la picioare sunt. doar pentru că domnul Crin Antonescu ştie să fie mai moderat? eu personal îl prefer pe Victor Ponta şi nu pentru că este din psd ci pentru că are energie şi inteligenţă. are tinereţea care uneori reuşeşte acolo unde este imposibil.

   eu am înţeles că nimeni nu poate fi pus la zid doar pentru că mie nu îmi merge bine. schimbarea adevărată începe de la mine… de la modul în care gândesc, acţionez şi mă comport.

 12. Increderea in Stat, va reveni dupa EXORCIZAREA politicienilor!

  “MAMA VOASTRA LA VOI TOTI/ TARA DE TAMPITI SI HOTI!”
  Titlul este dat de un distih din piesa ”Viitorul e maculatura”, de Vlad Zograffi, care are urmatorul text: “Mama noastra la noi toti/ Tara de tampiti si hoti!” Am inlocuit, in titlu, “noastra” si “noi”, cu “voastra” si “voi”, pentru ca eu nu fac parte nici dintre “tampiti” si nici dintre “hoti”. Nici voi, dragi compatrioti, care cunoscand si verificand pe proria voastra persoana si familie SOLUTIA ce se gaseste la adresa, http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, si care veti adopta un punct de vedere rational si transant fata de aceasta SOLUTIE, NU VETI FACE PARTE dintre “tampiti” si “hoti”! Pentru asta , insa, trebuie ORI sa acceptati a va afla sub incidenta acestei SOLUTII, fiind promotorii ei, ORI sa afirmati, fara echivoc, ca pe voi, aceasta SOLUTIE, sub a carei incidenta v-ati afla – cand ati indeplini o functie publica, intre cea de Presedinte si de ultim functionar – nu v-ar putea opri sa va incalcati atributiile asumate prin juramant ! Sunt MIZERABILE comentariile “microbistilor” unor personaje politice detestabile! Caci toate aceste personaje, Ponta, Crin, Voiculescu, Basescu, Macovei, Preda, Udrea, etc., sunt la fel de abjecte, daca nu sunt interesate de promovarea Binelui in societate! Iar TESTUL EDIFICATOR, in acest sens, este ATITUDINEA lor fata de SOLUTIA indicata mai sus. Voi, compatrioti , care aveti inteligenta peste medie, prezentati “idolilor” vostri, de la Putere sau din Opozitie, SOLUTIA indicata mai sus, si cereti-le punctul de vedere, fara echivoc, fata de aceasta, pentru a vedea DACA SUNT, sau NU, interesati de promovarea Binelui in societate! Daca veti face aceasta experienta, veti constata ca “idolii” vostri fug, ca dracul de tamaie, de o SOLUTIE care poate lichida minciuna, lacomia, hotia, nesimtirea si iresponsabilitatea sociala si nationala la politicieni! De aici veti intelege, de ce majoritatea dintre noi ii detestam pe cei de la Putere, care si-au “facut plinul”, si ajutam opozitia sa-i inlature, dupa care ciclul (cu tot circul) se repeta, de 21 de ani! Am ajuns atat de IRATIONALI incat am intrat in “pielea” microbistilor de stadioane? Daca suntem atasati Romaniei, sa spunem NU, atasamentelor “microbiste”, fata de persoane sau partide, iar oamenii sa-i impartim in CINSTITI si TICALOSI, dupa cum ACCEPTA, sau NU, sa se afle sub incidenta SOLUTIEI, care ii trece prin filtrul ei exorcizator, si nu in functie de trecutul lor, care nu mai conteaza, daca trec prin filtrul exorcizator al SOLUTIEI de mai sus! APELEZ LA TOTI CEI CU INTELIGENTA PESTE MEDIE, SA RENUNTAM LA POSTARI DE FELUL: “ba pe-a matii (sau ma-sii)”, si sa cautam solutii care sa ne scoata din infernul in care ne-am impotmolit! D.Rizoaica. Tel.0723966732.
  PS. Daca detestatul de azi, Basescu, va avea inspirtia sa sustina SOLUTIA de mai sus, acest lucru il va face din nou invingator, caci poporul doreste promovarea cinstei si responsabilitatii in politica!

 13. Intelegere, program de guvernare comun, dar FARA LISTE COMUNE!

  Alianta de Centru-Dreapta, PNL+PC, este normala si o stabilesc asa cum doresc cele doua partide. Dar realizarea unei Mari Aliante intre cei doi poli ai opozitiei, STANGA (PSD) si DREAPTA (PNL+PC), ar fi o imensa E R O A R E ! O asemenea alianta nu se motiveaza nici pentru alegerile parlamentare, si cu atat mai putin pentru alegerile locale! Cele doua entitati din opozitie, STANGA (PSD) si DREAPTA (PNL+PC), au electorate distincte, si TREBUIE continuata distinctia dintre cele doua electorate! Alegatorii Aliantei PNL+PC, apartin comunitatii sociale a celor bogati, ca si cei ai PDL, iar alegatorii PSD, ca si ai celorlalte partide de STANGA, apartin comunitatii sociale a celor saraci! Dupa 21 de ani de vot bezmetic, electoratul roman are dreptul si datoria de a cere decidentilor politici, sa actioneze in sensul separarii apelor, intre STANGA si DREAPTA, atat in spectrul politic, cat si in randul electoratului, promovand votul comunitar-social, similar votului comunitar-etnic practicat de 21 de ani de comunitatea etnica maghiara. NU TREBUIE ADMISA EROAREA DE A REALIZA O ALIANTA ELECTORALA INTRE STANGA SI DREAPTA ! O alianta de guvernare, intre stanga si dreapta din actuala opozitie, se poate face NUMAI dupa alegeri ! Teama ca Basescu nu ar “desemna” candidatul unei aliante parlamentare care detine majoritatea in Parlament, este total nejustificata! Ce fel de juristi au PSD, PNL si PC, daca nu inteleg, cel putin ei, ca Basescu nu se afla pe mosia proprie, pentru a face ce vor muschii lui, si ca este OBLIGAT de Art. 103(1), din Constitutie sa “desemneze” drept candidat pentru prim-ministru, pe ACELA prezentat de o majoritate parlamentara absoluta, fie aceasta a unui singur partid, fie a unui grup de partide! Daca Basescu ar refuza sa se conformeze spiritului Constitutiei, nu ar fi nicio problema pentru majoritatea parlamentara constituita, sa-l suspende si sa-l ofere spre devorare, poporului pe care l-a infometat! Inca odata stimati lideri ai opozitiei, ramaneti uniti in diversitatea stanga-dreapta, DAR RENUNTATI LA FANTASMA MARII ALIANTE, OFICIALIZATE LA TRIBUNAL, INTRE STANGA SI DREAPTA! Buimacitul electorat roman are dreptul la clarificari, iar dupa 21 de ani de vot bezmetic, are dreptul la vot comunitar-social! NU-L DEZAMAGITI! D.Rizoaica. Tel. 0723966732.

 14. Dacă tot se spune că dezvăluirile Wikileaks au influenţat protestele din Tunisia, poate că asta aşteaptă şi românii pentru a-şi clama drepturile. Chiar dacă e o ironie amară, până la urmă soarta este şi-n mâinile oamenilor, iar acest gând ar trebui să ţină trează conştiinţa civică a fiecăruia.

  • Nu Corina, nu…
   Eu în sfârşit am înţeles. Am noduri în gât, dar am înţeles. Românii spun: „şi ce putem noi face? cine ne ascultă pe noi? ce rezolvăm dacă facem greve? vin alţii şi tot aşa va fi!”.
   Românul nu e neamţ, nu e ungur, nu e arab, nu e asiatic…e foarte, foarte răbdător şi găsind soluţii în momente în care alţii ar fi cedat deja…duce mult şi se complace.

   Te îmbrăţişez draga mea!

 15. Mi se pare foarte corect ceea ce spuneti si va sustin in initiativa dumneavoastra de a discuta aceste probleme in plenul Parlamentului European.
  Daca sperati insa ca din urma vin generatii care vor face mai bine decat prezentul Guvern sa stiti ca nu este intru totul asa.
  Ca student la Stiinte Politice pot sa va zic cu mana pe inima ca viitoriul nu este atat de roz pe cat ne dorim sa fie insa sper ca nici atat de intunecat precum este acum, spun aceste lucruri uitandu-ma strict la persoanele din jurul meu.
  Numai cand ma gandesc ca parintii mei vor fi nevoiti sa iasa la pensie la varsta de 65 de ani ma doare sufletul.
  Sperante prea mari, personal nu prea am si visez ca aproape orice tanar la o perspectiva mai buna undeva in afara tarii. S-ar putea ca viziunea mea de tanar student sa nu fie cu totul adevarata si pana la urma sa nu parasesc tara pentru niste idealuri insa poate reusim sa facem ceva la urmatoarele alegeri pentru a iesi din aceasta criza care a pus stapanire pe Romania de la Revolutie pana in prezent.

 16. ÎN LOC DE ABJURARE
  De Adrian Păunescu

  Mi-e tot mai greu, mă aflu în sclavie,
  Mai singur şi mai trist de cât oricând,
  Îmi umblă lipsa gândului în gând,
  La rădăcina care-i încă vie.

  Mi-a confiscat celulele pe rând
  Şi totul despre viaţa mea se ştie,
  În propriu nume astăzi cu chirie
  Eu stau, un ultim cântec îngânând.

  Şi ce mai este, ce va fi să fie,
  Puterea umbrei mă omoară blând,
  Mă simt minoritar şi-aş vrea să-mi vând,
  Unui ţăran fără gospodărie
  Pământul fără suflet care sunt
  Şi ce-mi fusese dat cu suflet mie.

  Notă : VASILE TEOFIL – colonel pensionar a fost ajutat de 10 jandarmi (!?) să se urce în duba politiei cu ocazia manifestaţiei paşnice din Bucureşti, la 17.01.2011, acuzând un picior rupt şi multiple tumefacţii, pe tot corpul. Spectatorii militari pensionari aflaţi în imediata apropiere au asistat admirativ la scenă abjurând principiile camaraderiei.
  Ce bune ar fi fost nişte prăştii cu muniţie de oaie (căcăreze) !… aflate din belşug la stâna lui Bucur sau nişte monede de 1 ban din arsenalul veşnicului Mugur, cu care oastea pensionarilor militari să ţintească portretul Javrei Ordinare, disputat de Teofil, ce voia să-l încălzească, aşa, cu bricheta…Rămâne ca soluţie de rezervă pentru 24.01.2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s