„Fonciirea” lui Botiş

Actuala guvernare tinde tot mai mult să cadă în derizoriu comic. Ultimele ieşiri ale ministrului Botiş nu pot face altceva decât să amplifice hazul de necaz al oamenilor. Dacă pe vremuri Moromete era terorizat cu fonciirea, acum inspectorii vor da buzna prin bătături, după mintea domnului Botiş, pentru a număra bibilicile şi găinile, ca să se stabilească cine merită sau nu ajutorul social. Probabil că se va extinde şi la numărul de ouă pe gospodărie. În contextul acestei guvernări puse pe tăiat orice, mare minune că nu le-a venit până acum ideea guvernanţilor de-a impozita şi economia naturală. Măsura,  dincolo de hazul neaoş, este de secol XIX, reprezentând acea mentalitate şi acele personaje care fac să supravieţuiască secolul respectiv, la noi, pe întinse porţiuni sociale. Cam aceasta este marea luptă cu criza a guvernului Boc, în general vânare de vânt sau de pene în vânt. Măsuri penibile, dar şi umilinţe la care sunt supuşi cei cu venituri mici.

E un debut promiţător de an pentru PDL, mai ales că în 2011 România va începe să plătească dobânzi de aproximativ 300 de milioane de euro, pentru tranşele primite anul trecut de la FMI, iar în 2012 vom începe să plătim prima tranşă din împrumut. Dar PDL nu este etern la putere şi ei ştiu asta, scopul lor a fost ghiftuirea lor şi a clientelei lor, iar după ce vor părăsi barca îi va durea-n cot de îndatorarea ţării pe mai multe generaţii. Plătiţi, fraţilor, că după voi potopul! Acesta a fost tot calculul, oricum nu şi-au propus să facă nimic pentru ţară, iar chiar dacă ar fi vrut, n-ar fi putut, deoarece guvernarea PD-L a atins cota de avarie ca incompetenţă executivă, de după 1990 încoace.

Aşa că tot ce le-a mai rămas de făcut era să îndatoreze ţara pentru a evita colapsul şi să rămână pe linia de plutire până se văd cu sacii-n căruţă. Dacă îşi va duce mandatul până la capăt, PDL poate şi dispărea din istorie că tot nu va mai conta. Şase ani la guvernare şi-au făcut plinul nesperat. Pentru ei, fiecare lună în plus de guvernare e un cadou şi o prelungire a unui belşug, cu atât mai de preţuit în vreme de criză, când ceilalţi sucombă economic.

Reclame

17 gânduri despre “„Fonciirea” lui Botiş

 1. In timp ce opozitia se joaca dea alianta, Puterea lucreaza. Lucreaza la pastrarea pozitiei sale .Astfel :
  1) Conducerea democrat-liberalilor bucureşteni a discutat, vineri, proiectul de reorganizare administrativă a Capitalei, cunoscut sub denumirea de “Legea Capitalei”.
  2) Se lucreaza la o noua lege electorala astfel ca primarii sa fie alesi din primul tur.
  3) Se lucreaza la o noua impartire administrativa a tarii.
  Ce inseamna asta ?
  a) PSD mizeaza pe Sorin Oprescu dar, in curind vor apare dosare penale.
  b) Primarii PDL au primit si vor primi in continuare sume mari de bani pentru a investi edilitar (banii sunt deja pregatiti )
  c) Comune (ne-portocalii) vor fi desfiintate pe motiv de economii si buna administrare-chestie care prinde la tugulani, unele orasele isi vor pierde statutul devenind comune- si asta prinde la prostime, majoritatea fiind infiintate pe vremea PSD si , Atentie !!! urmeaza o campanie infernala cu tema ; iata ce a facut vechea guvernare. Vor demonstra ce economii se pot face si astfel vor atrage electoratul de partea lor. ATENTIE !!! Opozitie . Sunt diabolici. Taurul nu este inca rapus. Mai terminati cu aliantele, ve-ti pierde si oamenii vostri.
  Alooooooooooo! Ponta , Crin, Dan…desteptarea !

 2. Daca nu ar fi de plans, ar fi de ras. Asemanarea personajelor din film cu Basescu si Boc, nu este intamplatoare. Priviti-i cu atentie cum isi sincronizeaza pasii in fata romanilor si a Europei.
  Dansul continua! Dacul inca liber

 3. Mentalitatea totalitara, de Suveran, reiese astazi din nou dintr-un discurs al lui Basescu la Fundaţia Konrad Adenauer. Redau paragraful complet:

  „Apare câte un îndurerat de patrie şi se plânge cum nu avem noi o strategie pentru ce avem de făcut şi nu ştie el în ce parte să o apuce, pentru că nu e o strategie naţională cu ce să facem în perioada următoare. Trebuie să spunem că România are o singură strategie, şi aceea finanţată. Deci dacă ideea este «hai să mai facem un colectiv, o adunare de minţi luminate, să ne dăm ifose publice cât de preocupaţi suntem, dăm României soluţii», eu le spun că nu voi cădea în această capcană”, a declarat Traian Băsescu

  Ce ma ingrijoreaza nu este insinuarea la limita cu mitocania sau patologia medicala (vorbeste cu un imaginar „indurerat de patrie”) ci faptul ca, inainte sa o ia pe aratura complet, Basescu pune mina pe ciomagul din dotarea Suveranului, si il arunca prin toate colturile tarii, sa se auda bine ca nu exista alta alternativa decit cea stiuta de el. Sa nu ne dam ifose si sa credem ca minti luminate pot face ceva de care nici macar Presedintele nu este in stare. Sa nu cutezam sa gindim mai mult decit ne permite Primul Ganditor al Tarii!

  Nu stiu voi cum considerati „mesajul”, dar mi se pare infiorator ca Presedintele unui stat presupus democratic sa vina cu un asemenea discurs totalitar. Este semnalul politic ca dreptul la discurs liber este monopol de stat. Iar daca Presedintele statului nu permite alternative, nici macar in discutie, cum ar permite asa ceva institutiile statului care se ocupa cu fericirea Presedintelui si asezarii lucrurilor asa cum vrea El?

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-apare-cate-un-indurerat-de-patrie-si-se-plange-cum-nu-avem-noi-o-strategie-7899961/

  • @Karakas
   Daca vrei iti spun cum consider eu mesajul.
   Presedintele a afirmat asa, conform articolului din Mediafax:
   „România are un singur program finanţat, cel convenit cu UE pe cele şapte programe operaţionale. Decât să batem câmpii să creăm noi strategii, mai bine am pune mâna să aplicăm programele convenite cu UE care sunt finanţate. Dacă vrem, putem să luăm lista de credite angajate de România şi mai găsim vreo patru miliarde de euro angajaţi şi neutilizaţi pentru sectoare unde este nevoie de aceşti bani, în afară de cele şapte programe operaţionale, că e vorba de sănătate, transporturi, dezvoltare regională”.
   Atunci pun si eu o intrebare: cine are responsabilitatea „sa puna mana sa aplice” programele convenite cu UE care sunt finantate? Cine are responsabilitatea pentru creditele luate de Romania si care sunt neutilizate pentru sectoarele unde este nevoie de acesti bani? Eu cred ca Guvernul are aceasta responsabilitate. Or, toata exprimarea presedintelui este la persoana 1 plural: noi. Ex: „Decât să batem câmpii să creăm noi strategii”, „Eu cred că o strategie constructivă înseamnă să aplicăm ce am convenit…”, ” Pentru ce atunci ne pierdem vremea discutând că ne-ar mai trebui o strategie finanţată din ce?” .Pai cine trebuie sa aplice si nu aplica? „Noi”??! Nu cumva Guvernul? Pentru ca e clar ca cineva nu aplica, dar in schimb bate campii si nu „pune mana sa faca” (altminteri nu ar exista o logica in aceste declaratii). Cine pierde vremea „discutand ca ne-ar mai trebui o strategie”? Tot „noi”? Si apoi cine tot bate campii? 🙂 . Pentru ca Basescu se exprima ca si cum „indureratul de patrie ar fi la guvernare” 😆 . Monumentalul populism al acestor declaratii este de natura evidentei, fara „a cuteza sa gandesc mai mult decat Primul Ganditor al Tarii”! 😀 Ca sa nu mai vorbesc si de heirupism.
   Pentru ca Basescu foloseste o figura de stil – „indureratul de patrie” – fara sa precizeze cine anume ar fi acesta, pe seama caruia pune toata incompetenta Guvernului. Pentru ca toata problemele pe care le-a semnalat sunt in responsabilitatea Guvernului ca sa le rezolve, nu a „indureratului de patrie”. Pe cale de consecinta logica: daca acest guvern, care este responsabil de aceste probleme, ce nu au fost si nu sunt rezolvate, nu este in stare sa le rezolve atunci ar trebui sa-si dea in bloc demisia (cred ca e cel mai cinstit asa). In schimb…”indureratul de patrie” trebuie sa-si dea demisia. Daca are loc de munca…
   Nu este un discurs totalitar, ci unul demagogic. Pai vorbeste de „«hai să mai facem un colectiv, o adunare de minţi luminate, să ne dăm ifose publice cât de preocupaţi suntem, dăm României soluţii», eu le spun că nu voi cădea în această capcană”, dar eu stau si ma intreb ce solutii da Romaniei acest Guvern, care tocmai ceea ce a zis Presedintele nu face, caci „bate campii si creeaza strategii…”. Deci discursul este de o incoerenta demagogica si populista de zile mari! 🙂

 4. 300 milioane la doar o parte din imprumut. Un calcul simplu arata ca 20 mil imprumutate de la FMI cu 3.5 % dobinda duc la plata a 700 milioane pe an, doar dobinda. Asta in afara de celelalte imprumuturi care s-au facut sau se fac (cu Banca Mondiala, cu UE).

 5. DOAMNA CRETU! VORBITI CU COLEGII DVS. DESPRE TEXTUL DE MAI JOS!
  Daca detestatul de azi, Basescu, va avea inspiratia sa sustina SOLUTIA de mai jos, acest lucru il va face din nou invingatoar, caci poporul doreste promovarea cinstei si responsabilitatii in politica!
  “MAMA VOASTRA LA VOI TOTI/ TARA DE TAMPITI SI HOTI!”
  Titlul este dat de un distih din piesa ”Viitorul e maculatura”, de Vlad Zograffi, care are urmatorul text: “Mama noastra la noi toti/ Tara de tampiti si hoti!” Am inlocuit, in titlu, “noastra” si “noi”, cu “voastra” si “voi”, pentru ca eu nu fac parte nici dintre “tampiti” si nici dintre “hoti”. Nici voi, dragi compatrioti, care cunoscand si verificand pe proria voastra persoana si familie SOLUTIA ce se gaseste la adresa, http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, si care veti adopta un punct de vedere rational si transant fata de aceasta SOLUTIE, NU VETI FACE PARTE dintre “tampiti” si “hoti”! Pentru asta , insa, trebuie ORI sa acceptati a va afla sub incidenta acestei SOLUTII, fiind promotorii ei, ORI sa afirmati, fara echivoc, ca pe voi, aceasta SOLUTIE, sub a carei incidenta v-ati afla – cand ati indeplini o functie publica, intre cea de Presedinte si de ultim functionar – nu v-ar putea opri sa va incalcati atributiile asumate prin juramant ! Sunt MIZERABILE comentariile “microbistilor” unor personaje politice detestabile! Caci toate aceste personaje, Ponta, Crin, Voiculescu, Basescu, Macovei, Preda, Udrea, etc., sunt la fel de abjecte, daca nu sunt interesate de promovarea Binelui in societate! Iar TESTUL EDIFICATOR, in acest sens, este ATITUDINEA lor fata de SOLUTIA indicata mai sus. Voi, compatrioti , care aveti inteligenta peste medie, prezentati “idolilor” vostri, de la Putere sau din Opozitie, SOLUTIA indicata mai sus, si cereti-le punctul de vedere, fara echivoc, fata de aceasta, pentru a vedea DACA SUNT, sau NU, interesati de promovarea Binelui in societate! Daca veti face aceasta experienta, veti constata ca “idolii” vostri fug, ca dracul de tamaie, de o SOLUTIE care poate lichida minciuna, lacomia, hotia, nesimtirea si iresponsabilitatea sociala si nationala la politicieni! De aici veti intelege, de ce majoritatea dintre noi ii detestam pe cei de la Putere, care si-au “facut plinul”, si ajutam opozitia sa-i inlature, dupa care ciclul (cu tot circul) se repeta, de 21 de ani! Am ajuns atat de IRATIONALI incat am intrat in “pielea” microbistilor de stadioane? Daca suntem atasati Romaniei, sa spunem NU, atasamentelor “microbiste”, fata de persoane sau partide, iar oamenii sa-i impartim in CINSTITI si TICALOSI, dupa cum ACCEPTA, sau NU, sa se afle sub incidenta SOLUTIEI, care ii trece prin filtrul ei exorcizator, si nu in functie de trecutul lor, care nu mai conteaza, daca trec prin filtrul exorcizator al SOLUTIEI de mai sus! APELEZ LA TOTI CEI CU INTELIGENTA PESTE MEDIE, SA RENUNTAM LA POSTARI DE FELUL: “ba pe-a matii (sau ma-sii)”, si sa cautam solutii care sa ne scoata din infernul in care ne-am impotmolit! D.Rizoaica. Tel.0723966732.

 6. Corina, eu niciodată nu am etichetat şi nu am aruncat cu piatra. Nu am dorit răul altuia şi nu am considerat că „să sufere şi el ca şi noi” e soluţia.

  Acum însă, pentru prima oară îmi doresc ceva concret de la cei care vor prelua puterea. Îmi doresc nişte legi şi instrumente de exercitare a lor bune care să nu se mai schimbe la fiecare mandat sau guvern. Îmi doresc ca aceşti oameni să adune informaţii despre cei implicaţi acum în jafurile de la putere şi să aplice legea. Dacă au fost corecţi să scape, dacă au fost implicaţi să suporte consecinţele. Ştiu că e utopic, dar chiar îmi doresc ca oamenilor care au trăit în sărăcie doar pentru ca o mână de oameni să huzurească să le fie făcută dreptate. Este inadmisibil ca să fie familii cu copii carew să trăiască în sărăcie lucie, să vrea să muncească şi să nu aibă unde, să vrea să plece în afară, dar să nu aibă banii necesari să o poată face, să fie daţi afară din case pentru că nu ăşi pot plăti cheltuielile…, iar alţii să cheltuiască într-o zi cît o familie într-un an.

  Pe lângă asta am frustrarea de a fi fată de ofiţer în armata română. Un om bun, corect care s-a dăruit trup şi suflet meseriei sale în defavoarea mea ca şi copil, a noastră ca şi familie, iar acum, când ar trebui să aibă şi el o bătrâneţe liniştită şi senină să fie tratat cu nepăsare şi superioritate de un guvern căruia nu îi mai pasă de nimeni şi de nimic?
  Îmi vedeam tatăl cu orele doar, cu zilele…era plecat mereu în aplicaţii sau la cursuri…în concedii era chemat la muncă, în revoluţie nici nu ştiam unde este. a avut responsabilităţi enorme, iar acum este aruncat la colţ ca şi un nimeni?
  Să îi ia naiba de guvernanţi! Tatăl meu este un om bun care şi-a făcut datoria exemplar…nu merita aşa ceva.

  • „Este inadmisibil ca să fie familii cu copii care să trăiască în sărăcie lucie, să vrea să muncească şi să nu aibă unde, să vrea să plece în afară, dar să nu aibă banii necesari să o poată face, să fie daţi afară din case pentru că nu ăşi pot plăti cheltuielile…, iar alţii să cheltuiască într-o zi cît o familie într-un an”
   Atunci pun si eu o intrebare: de ce in toti acesti ani scursi de la Revolutia din ’89 incoace s-a distrus industria romaneasca, agricultura noastra? S-a privatizat, s-a desfiintat, cui i-a folosit? Ca poporului roman, in marea lui majoritate, in niciun caz nu i-a folosit acest dezastru economic, care ma face sa cred ca a fost premeditat, si pentru care nimeni din cei aflati la guvernare, in toti acesti ani, nu a raspuns pentru asa ceva. Care a fost metoda noastra de dezvoltare si modelul de dezvoltare: sa ne ruinam pe noi insine, nu? Nici nu e de mirare ca s-a ajuns la situatia descrisa de tine, deoarece nivelul economic al Romaniei e dat de PIB-ul sau, iar valoarea acestui indicator pe cap de locuitor este cat este – una din cele mai mici din Europa! Suntem o tara foarte saraca in Europa. Am ajuns mai saraci decat regiunile cele mai sarace din tari ca Spania sau Italia. Ascultam la televizor o analiza facuta de The Economist care spunea ca si cresterea cu 20% a exporturilor este insuficienta iar din cele 30 de miliarde de euro alocate de UE Romaniei s-au cheltuit doar 1,5 miliarde! Am ramas cu un sector de stat, umflat artificial de guverne anterioare, neproductiv, producator de mari pierderi (imi amintesc ca intr-o postare de pe blog D-na Cretu chiar evidentia lucrul acesta, sper sa nu ma insel), sector care a ajuns, date fiind conditiile economice ale tarii, o povara (imi pare rau de acest termen ca-l folosesc… dar…). De unde bani la buget daca tu nu mai ai industrie, agricultura, activitati productive, de pe urma caruia sa castigi si ca sa poti, in felul acesta, sa alimentezi bugetul de stat prin taxe si impozite? In schimb s-a dezvoltat o plaja foarte larga de servicii, o puzderie de SRL-uri, care nu au cum sa compenseze o activitate industriala la scara mare, ca sa dau un exemplu.
   Uite-te cum arata agricultura! Intr-o tara careia i se spunea, pe vremuri, „Granarul Europei”! La pamant! Se ara cu plugul. A fost intai un pariu cu agricultura, pe urma CAP-urile si IAS-urile n-au mai fost bune. NU mai trebuia subventionata agricultura. Dar in Ungaria, daca stiu bine, agricultura a ramas subventionata de stat. Noi de ce am procedat altfel?
   Asta e parerea mea. Buna, proasta, asta e…

   • Motănel, nu ştiu cui i-a folosit, dar toţi suntem vinovaţi de ceea ce a ajuns România. Nimeni nu a reacţionat niciodată şi astfel cei aflaţi la putere au putut transforma ţara în bătaia de joc a Europei.
    Toţi europenii se implică în viaţa politică, toţi acţionează şi reacţionează când puterea ia decizii greşite, când dau legi absurde, numai noi nu.

    M-am săturat să mă tot plâng şi să mă lamentez de ce am ajuns aici. Din cauza noastră şi a lor. Toţi avem o vină. Exemplu concret acum…ne jupoaie de vii şi noi…stăm ca nişte mumii.

   • @Ramona
    Sunt unii care spun ca Revolutia din ’89 nu a avut la baza o ideologie, ca sursa „spirituala”, lucru ce a condus spre nicaieri, ca sa zic asa. Sau, daca doresti, a condus spre un fel de ceva nedefinit.
    Totusi, a existat o ideologie, dupa parerea mea. Nu ca aceasta ideologie s-ar fi manifestat chiar atunci, imediat. Dar s-a manifetat, totusi, ulterior, si anume aceea a ultra-liberalismului si care punea capitalul si banii deasupra muncii. Aceasta a fost ideologia dominanta, promovata de Puterea dominanta in lume, dupa caderea comunismului. Este vorba de SUA. Cauzele acestei crize economice si financiare din lume ar trebui cautate si intr-o asemenea idelogie: un neoliberalism universal, daca pot sa ma exprim astfel, dus pana la ultra-liberalism. Daca a existat o ideologie dominanta, aici, la noi, a existat si o manipulare dominanta, si anume ca totul e neperformant. Economia romaneasca era privita ca „un morman de fiare vechi”, iti aduci aminte? Si, din moment ce totul era neperformant, „morman de fiare vechi”, soarta economiei, pe cale de consecinta logica, ar fi trebuit sa aiba soarta fiarelor vechi. Pe vremea aceea nu se vorbea de datoriile imense pe care le avea SUA sau o tara dezvoltata precum Italia. Lucrurile erau trecute sub tacere, iar noi priveam cu jind la „mirificul Occident”, ca la raiul pe pamant. Pe de alta parte trebuiau luate masuri de indreptare a lucrurilor, tot spunandu-se oamenilor ca, in felul acesta, o sa fie mai bine, o sa traiasca mai bine. Ca nu se poate sa traiesti bine cu mormanul de fiare vechi langa tine, cu o economie total neperformanta, mi se pare destul de clar. Lucrurile pareau de natura evidentei si cine reactioneaza, asa cum spui tu, in fata evidentei?
    Chestiunea este ca nu s-au luat masuri de perfectionare a economiei existente pe atunci, de modernizare a sectorului economic. Si asta a fost, dupa parerea mea, marea greseala. Initial, solutia la „problema neperformantei” economiei a fost privatizarea, tocmai pentru a „eficientiza” sectorul economic. Ideea era, deci, eficientizarea. Numai ca nu s-a vorbit de desfiintare – dar asta era consecinta logica a „neperformantei”. Pe de alta parte, s-a tot vorbit de „atragerea de investii straine”, ca si cum ar fi venit americanii si ar fi cumparat toata Romania, ca sa o faca „performanta” din punct de vedere economic. Ori cat ar parea de copilaroasa si caraghioasa o asemenea idee, oamenii asa gandeau. Ideea asta cu cumparatul Romaniei am auzit-o, pe vremea aceea, de la un fost coleg si, sincer, nu ma asteptam din partea lui la o asemenea „gandire profunda”. O alta mostra a consecintei unei astfel de ideologii a fost aceea ca „trebuie sa te descurci pe cont propriu”, sa-ti initiezi o afacere, ca si cum toata lumea ar avea talent in a face afaceri, ca si cum toti ar fi trebuit sa devenim oameni de afaceri. Ca numai in felul asta poate evolua societatea. Dar nu s-a vorbit despre faptul ca tarile bogate si dezvoltate ar trebui sa ajute tarile in curs de dezvoltare, avand o mai mare intelegere fata de realitatile din aceste tari (postcomuniste, in cazul tarilor din Estul Europei). Ni s-a spus atunci: numai de voi depinde, este treaba voastra ce faceti. Si, in felul acesta, s-a ajuns la o degradare si mai mare a economiei. Consecinta a fost ca oamenii, constransi de nevoi, au trebuit sa plece masiv din tara, spre a cauta de lucru in Vest. Iar romanii au ajuns cel mai numeros grup de imigranti in tarile UE:
    http://motanulfilozof.blogspot.com/2011/01/emigratia-si-imigratia-in-statistici.html
    Ni s-a spus, cu inconstienta, ca o sa se traisca mai bine, nu ca pe vremea lui Ceausescu. Deci si din aceasta cauza nu era „buna” economia pe care o aveam, ca a fost cladita pe „vremea lui Ceausescu”. Ce ironie: acum avem un procent mare de nostalgici…

 7. Nu ai cum sa fii decit „narod” la minte sa poti spune ca noua alianta ” apără statul lui Ion Iliescu, greoi, birocratic, nereformat, de inspiraţie sovietică „. A vorbit Boc. Asta habar nu are ce e ala stat „sovietic” ca sa faca o comparatie. Tare l-as vrea pe Mr. Boc sa vina aici sa transpire un pic si sa ne lamureasca ce e ala stat de „inspirarie sovietica” si cum se compara el acum cu Romania pre-modernizata. Ca doar de-abia a inceput „reforma Basescu”, si-atunci avem inca multe asemanari cu „statul sovietic”, confom doctorului in stiinte politice, Boc. Oare examenele si le-a luat tot pe „model sovietic”?

  http://www.mediafax.ro/politic/boc-alianta-politica-nou-creata-apara-statul-lui-iliescu-greoi-birocratic-nereformat-7900166/

 8. E de un penibil crunt ce se întâmplă cu criteriile de acordare a ajutorului social. Să ajungi ca Guvern să consideri că un nene care are o drujbă e destul de înstărit ca să nu primească ajutorul e peste putinţa mea de înţelegere.

 9. @ Corina Creţu
  Eu nu sunt aşa încrâncenat pe acest subiect. Am avut şi eu curiozitatea să văd ce este cu bibilicile şi am descoperit, cu stupoare, că există…

  Norma metodologica din 9 august 2006 de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare Publicat in Monitorul Oficial 690 din 11 august 2006

  Ce credeţi că scrie acolo (îmi pare rău că voi fi lung în comentariu):

  ANEXA Nr. 5 la normele metodologice

  LISTA BUNURILOR CARE NU SUNT CONSIDERATE DE STRICTA NECESITATE PENTRU NEVOILE FAMILIALE

  BUNURI IMOBILE:
  ▪ cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu, asa cum este definita la art. 7 din prezentele Norme metodologice si a anexelor gospodaresti, conform Anexei nr. 4 (case de vacanta, piscine, saune si altele) sau alte imobile aflate in una din urmatoarele forme de detinere: proprietate, inchiriere, concesiune, comodat s.a.;

  BUNURI MOBILE:
  1. aparatura electronica: aparate de filmat, camere video, video interfon, amplificatoare audio, combine audio-video, laptop-uri, copiatoare xerox).
  2. obiecte de valoare: tablouri si obiecte de arta, obiecte ornamentale din metale pretioase, obiecte de cristal si portelan de mare valoare, blanuri de valoare mare, in stare vandabila;
  3. mijloace de transport*): autoturisme, autoutilitare, autocamioane de orice fel si remorci, salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, rulote, autobuze, microbuze, motociclete, motorete si scutere, si altele asemenea;
  4. utilaje agricole: tractor, combina, semanatoare, seceratoare si alte utilaje agricole cu tractiune mecanica;
  5. utilaje de prelucrare agricola: presa de ulei, moara de cereale, aparat de daracit, cazan de fabricat rachiu si altele asemenea;
  6. utilaje pentru mica productie: masina de tricotat, razboi de tesut si altele asemenea;
  7. utilaje de prelucrat lemnul: drujba utilizata in scop comercial, gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul actionate hidraulic, mecanic sau electric;
  8. depozite bancare, care cumulate depasesc ca valoare nivelul venitului minim garantat pentru tipul respectiv de familie, calculat pentru un an de zile**).

  CATEGORII DE ANIMALE:
  1. peste 3 bovine: vaci, bivolite – (in lactatie); boi, bivoli; tineret de inlocuire;
  2. peste 5 porcine: porci la ingrasat; ▪ scroafe cu purcei;
  3. peste 20 ovine/caprine: ovine de reproductie, tineret de inlocuire sau caprine: caprine de reproductie, tineret de inlocuire;
  4. peste 2 cabaline: cai; magari; catari;
  5. peste 50 de capete iepuri de casa;
  6. peste 80 de capete pasari: rate, gaini, gaste, curci, bibilici.
  7. peste 15 familii de albine.

  Şi continuă…
  Recunoaşteţi „lista lui Botiş”? Iată, este din 2006.

  Chestiunea este cu adevărat jignitoare pentru cineva care este nevoit să apeleze la statul român pentru că nu se poate întreţine. Eu cred însă că politica ar trebui să renunţe la a lua peste picior pe domnul Botiş prin emisiuni televizate (nu este absolut de nici un folos) şi să facă un fel de tabula rasa peste tot ce există în acest domeniu. După aceea poate să regândească totul în limitele de bun simţ. Mie mi se pare interesant că se stabileşte această listă cu ce este permis şi cu ceea ce nu este permis undeva neştiut, prin anexe. Sensul listei este de a stabili că solicitantul nu se poate întreţine prin vânzarea bunurilor pe care le are şi nici nu are un fel de afacere neînregistrată care să-i aducă venituri nedeclarate. Culmea este că lista este oarecum corectă în zona bibilicilor, dar este absolut absurdă în zona laptopului… Eu am prin casă un laptop de prin anii 1990, fără hard-disk, cu monitor alb-negru, fără acumulatori (ce acumulator ţine 20 de ani?). Cam cât aş putea lua pe el ca să mă întreţin, dacă aş fi în situaţia să-l vând pentru a mă întreţine? El trebuia să ajungă la groapa cu gunoi de 15 ani, îl ţin prin casă pentru că sunt sentimental.
  Ceva nu este în ordine aici… Mi se pare evident că astfel de liste se fac pentru a nu acorda ajutor cetăţeanului. Şi dacă nu se acordă ajutor cetăţeanului, mă întreb de ce mai plăteşte cetăţeanul taxe şi impozite.

  Ceea ce trebuie să-mi explice mie Guvernul este de ce 19 ani de zile România a avut o guvernare păguboasă „plătind aberant” (după spusele preşedintelui şi premierului de astăzi) diferite lucruri către cetăţeni, şi totuşi, de doi ani, de când se „eficientizează” funcţionarea statului, cetăţenii fiind degrevaţi de „serviciile aberante” oferite de stat… nivelul gradului de îndatorare creşte alarmant. Cum poate statul să sărăcească făcând economii? Eu mă gândesc că economiile ar trebui să conducă la plata datoriilor şi nu la împrumuturi disperate cu valori uriaşe.

  În concluzie, rugămintea mea este încercaţi, ca om politic alături de un întreg partid care are specialişti în toate domeniile guvernării, să găsiţi o soluţie alternativă. Personal cred că timpul războiului mediatic a trecut, trebuie să ne înhămăm, politicieni şi cetăţeni, la a aduce România în normalitate.

 10. @Bibliotecaru
  Evident ca aţi înţeles contextul în care analizam eu iniţiativa ministrului Botiş, nu era vorba neapărat de-a privi in sine o măsură, oricum, infimă ca aport la buget. E vorba în primul rând de-a privi această iniţiativă în comparaţie cu lipsa marilor măsuri, fapt care face si mai ridicolă sfera preocupărilor cabinetului Boc. Şi nu în ultimul rând obsesia acestei guvernări pentru defavorizarea celor mai nevoiaşi.

 11. @ Corina Cretu
  Stimată doamnă,
  Măsurile în România se reduc, de fiecare dată, la petice puse peste un sistem deja şubred de atâtea peticiri anterioare. Nimeni nu vrea însă să ia taurul de coarne, să construiască ceva cu totul şi cu totul nou.

  Astfel de exemple sunt peste tot în România. Chiar astăzi am găsit un astfel de exemplu:
  http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/01/reforma-in-educatie-intre-cretinism-si.html

  De aceea şi rugămintea mea de a regândi totul în haine noi, renunţând la peticire.

 12. Lui Dumitru Prunariu i s-a taiat pensia cu 70%. Portocalii susotesc ca nu i s-ar fi gasit documente justificative ca ar fi lucrat in spatiul cosmic. Mai ales ca statia spatiala era pe „model sovietic”, nemodernizata conform cerintelor Guvernului Boc. Ia sa fi zburat cu NASA, cu un space shuttle, lua pensie nesimtita si de americani si de la aliatul lor strategic de Dobrogea, Basescu.

  Avem si noi un erou, singurul roman care a ajuns in spatiul cosmic, si pe asta il jupuim si ne batem joc de el. 70% taiere de pensie, 100% bataie de joc!

  http://www.gandul.info/news/cum-a-ajuns-in-aer-70-la-suta-din-pensia-singurului-roman-in-spatiu-lui-dumitru-prunariu-nu-i-s-au-gasit-documentele-justificative-pentru-perioada-din-cosmos-7904581

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s