Sărbătoarea Unirii

Din păcate, sărbătoarea Unirii ne găseşte mai dezbinaţi ca niciodată. Cu fiecare sărbătoare naţională avem din nou prilejul unui bilanţ istoric. Dar în lumina slabă a prezentului, până şi trecutul devine din ce în ce mai întunecat. Important ar fi ca românii, dincolo de îndemnuri populiste la unitate, să nu mai trăiască cu sentimentul inutilităţii lor, de cetăţeni neputincioşi şi mereu la discreţia puterii. Ideea periculoasă care se infiltrează în sufletele oamenilor că oricum va fi rău, este foarte dăunătoare pentru spiritul democraţiei. Abulia civică a cetăţenilor este mană cerească pentru forţele discreţionare.

Însă românii, până la urmă, conştientizează că actuala putere nu este o sursă de unitate, ci una de dezbinare. Preşedintele Băsescu nu se poate identifica cu zilele-simbol ale unităţii naţionale, iar cea mai bună dovadă că lucrurile stau aşa o reprezintă huiduielile mulţimii de azi, de la Iaşi şi Focsani. Timpul nu mai are răbdare nici cu oamenii, dar nici cu Traian Băsescu. Chiar dacă nu e un prilej de mare entuziasm şi optimism, românii nu pot trece indiferenţi peste această zi, oricât de grele ar fi poverile cotidiene. La mulţi ani, tuturor românilor!

Reclame

21 de gânduri despre “Sărbătoarea Unirii

 1. ’89, Unde Esti?

  Hai sa dam mana cu mana
  Sa-l scoatem pe chiomb din vana
  Sa-nvartim cotrocenistu’
  Ca sa crape anticristu’

  Bocii din guvern sa piara
  Piara mafia din tara
  Intre noi sa nu mai fie
  Dezbinare si urgie.

  Pensionare, tu vecine
  Vino sa te prinzi cu mine
  Ca sa-i aratam lu’ chiombu’
  Ca nu vrem sa-i facem jocu’.

  Unde-i unu, nu-i putere
  Dreptatea de vrem a cere
  Hai sa ne unim fartate
  Si-om avea din nou dreptate.

  Toti avem aceeasi mama
  Vom fi iar bagati in seama
  Drept romani semeti ca brazii
  Nu umili ca toti bastarzii.

  Toti avem acelasi nume
  Intinat azi, hat in lume,
  De chiombila s’al sau clan
  Ce-asculta doar de golan.

  Vin la Cotroceni in graba
  Sa i-o dam lu’ chiombu’n barba
  Sa-l dam jos de la Putere
  Sa scapam de-asa durere!

  Si sa vada sfantul soare
  Anticrist dus ca o boare
  Pierit tocmai pe pustii
  Unde e, n-ai vrea sa stii!

 2. Pingback: Deşteptarea României!! « Sfinxul

 3. Unde Sunteti Voi Moldovenii Mei De Altadata ?

  Cu bucurie si nostalgie in suflet imi amintesc cum era intampinat odinioara mult iubitul nostru conducator, tovarasul Basescu Traian, in capitala Moldovei sau la Focsani cu ocazia sarbatoririi Unirii Principatelor. Iata o relatare a unui astfel de eveniment din 24 Ianuarie 2006:

  “Totul a început miercuri seara, în timpul programelor TV de Actualitati. Prezenta d-lui presedinte la Iasi, televizata pe fondul unor comentarii isterico-erotice de trista amintire, a dus în final la starea în care ma aflu acum. Dar sa lasam faptele sa vorbeasca! Dupa ce El Lider Maximo se adreseaza multimii, pe post de urmas direct al lui AL. I. Cuza, el coboara în mijlocul multimii, chipurile pentru a se încinge în traditionala si istorica Hora a Unirii. Televiziunile dau tonul la balamucul obisnuit, cînd multimea isterizata apoteotic sfideaza toate mijloacele de protectie si se repede spre salvatorul natiunii, fie pentru a face deja intratele în programul vizitelor poze de grup si album, fie macar pentru a-si atinge liderul iubit. Unii mai practici flutura niste dosare cu petitii. “Aici, domnule presedinte. Sînt blonda, asa cum va place dvs.”, se aude din multime o voce umeda la subsol, titrata de televiziuni (oare cum s-o simti Prima Doamna, care numai blonda nu este), la auzul unor asemenea dovezi electorale de iubire? Si presedintele, pentru a ajunge la blonda, îsi smulge într-un gest deja cunoscut paltonul (oare cîte paltoane au presedintii?), pe care-l arunca SPP-istilor înnebuniti (sic!), si, printre pupaturi (o doamna îmbrobodita, trecuta de vîrsta a doua, tradeaza pe chip trairea unui orgasm intelectual – sic! – întîrziat la atingerea prezidentiala), strîngeri de mîini si colectare de petitii, ajunge în final la blonda. Apoi îi este prezentat un Mos Ion Roata, în embrion, imberb si cu glas pitigaiat, marcat de perioada caracteristica pubertatii, care îi relateaza “spontan” si neregizat presedintelui ce si cum a fost scuipat pe obraz de scîrnavia de boier. Presedintele, cu un gest divin, îl mîngîie pe Mos Ion Roata Jr., pe obrazul traumatizat, îndepartînd astfel insulta adusa de ticalosit. Alte poze, alte pupaturi si El Prezidente pleaca la Focsani. Aici, alt reporter, suspect de devastat erotic, ne spune la început ca circa 1.000 de persoane l-au asteptat pe Divin, ca apoi, cu nonsalanta, sa supraliciteze si sa ne anunte ca un ocean de oameni se calca sinucigas în picioare, pentru a urma exemplul comoldovenilor din Iasi întru contactul fizic prezidential.

  Nu mai suport, iau un ciocan si sparg televizorul. Apoi, cu toate ca mi-am propus mai demult sa fiu prudent în folosirea mijloacelor electro-casnice, dotate cu ecrane de vizita, merg în bucatarie si încerc sa folosesc cuptorul aragazului pentru a-mi încalzi varza. De pe ecranul acestuia îmi zîmbeste dl. presedinte. Îl sparg si pornesc cuptorul cu microunde cu acelasi efect. Îl sparg si pe asta. Merg apoi în baie sa ma spal putin pentru a ma racori, dar n-am noroc. Fereastra de vizita a masinii de spalat îmi prezinta aceleasi imagini. O rezolv dintr-o singura lovitura. Ma spal cu apa rece si încerc sa ma calmez, citind ceva. Tocmai cînd ma pregateam sa sparg vitrina bibliotecii, apare sotia însotita de doi vecini noi, pe care n-am apucat sa-i cunosc, îmbracati în alb, care ma roaga sa le împrumut ciocanul. Cu parere de rau, renunt la el, iar vecinii, drept multumire, îmi fac cadou o camasa, ultima moda. Deoarece nu reusesc sa o îmbrac singur (se încheie la spate), simpaticii mei vecini ma ajuta sa o îmbrac, dupa care ma invita politicos la o plimbare cu masina. Acum sînt linistit. Stau în camera cu Napoleon al III-lea, venit în vizita pentru marea sarbatoare a Unirii, cu unchiul lui, cu ducele de Wellington, cu Iosefina (desi este o camera pentru barbati), cu Hitler, cu Stalin si cu Ceausescu. În general, este liniste. Doar din cînd în cînd Napoleon se mai ia la harta cu ducele, dar îi desparte prompt Iosefina, acelasi lucru facîndu-l Ceausescu în disputele dintre Hitler si Stalin. Cînd nu reusesc cei doi, intervin îndatoritor gazdele noastre si cu jeturi puternice de apa, cînd rece, cînd fierbinte, sau cu injectii intravenoase, readuc pacea în mica noastra colectivitate. Managerul hotelului spune ca am toate sansele ca în doua-trei luni sa ma întorc în sînul familiei, cu conditia ca din gospodaria noastra sa dispara cu desavîrsire aparatura generatoare de asemenea manifestari. Asta nu este greu de realizat. Dl. director m-a asigurat ca, în urma sejurului, voi fi lecuit si de naravul de a visa, pentru a preîntîmpina anumite surprize. Cu speranta ca dl. director stie ce face, închei aici dorindu-va tuturor: “Sa traiti bine!”. “

  Ei bine, modul in care a fost astazi huiduit, fluierat, strigat pe nume “javra ordinara” de aceeasi oameni care altadata se calcau in picioare sa faca poze cu maimutica pentru a se lauda in mahala de onoarea pe care le-a aordat-o primul mahalagiu al tarii, desi pe mine pesonal m-a uns pe suflet si m-a determinat sa renunt la tratamentul medicamentos si la cel cu vagoane de lamai intru taiere de senzatie de voma la auzul numelui sau vazutul meclei strambe a incrimnatului, consider ca este prea mult pentru un presedinte atat de iubit si cu atat de multe realizari pe drumul propasirii neamului romanesc. Deoarece orice relatare a momentelor respective ar intoarce cutitul in rana deschisa, prefer sa dau link pentru cine nu ma crede pe cuvant:

 4. Eu inteleg frustrarea si resentimentul oamenilor. Dar ca si-n viata, e bine să nu te laşi pradă stărilor negative care nu pot duce la nimic constructiv. Dacă ne vom tot învinovăţi şi vom da vina pe soartă nu va fi niciodată bine. Soarta ne-o facem şi noi, iar pe de altă parte, dacă ne-am respecta mai mult ne-ar merge mult mai bine tuturor.

 5. Pingback: Huiduielile de la Iasi… « Motanul Incaltat

 6. Frumos spus ! O raza de soare totus : in ultimul sondaj de opinie legat de justetea actiunii guvernului in problema pensiilor militare 91 % din romani o considera ilegala. Se pare ca romanii incep sa fie mai putin dezbinati. E drept unitatea nu pare a se forma in jurul vreunui ideal dar dejnadejdea cand ii uneste pe oameni e mult mai periculoasa si puterea ar trebui sa se teama.

 7. ÎN LOC DE

  Aş vrea să pun : un f în loc de t, cu sens horor
  Urând puterii pdl-udmr un la „mulţi ani (t)uturor”;
  Un u în loc de E pierdutului în ceaţă, măgar senil
  Pe care mă-sa l-a numit, de la fătare, ca Bok (E)mil;
  Helenei (c)acă bani i-aş pune V în loc de c, ce dacă!
  Oricând se va afla printre colegi un bou s-o placă;
  Theodor (b)ârfă masculină (un invers b cu T ar mere)
  Ca voturi numărate la Paris [ Ăsta in pat nu piere !];
  Traian (G)ăsescu – javra ordinară aflată, în declin
  (În loc de G un B iar un „cârpaci” la gât să-i facă clin)
  …………………………………………………………………………………………
  Şi ar mai fi de spus clasei politice, dorind s-o (m)ute
  Poporul pune f în loc de m, că la mânie-i tare iute !…

 8. Injura-i Si Tu, Traiane, Nu Fi Prost!

  Huiduie-i si tu Traiane, nu-i lasa nepedepsiti,
  P’ai veniti sa-ti strice spiciul, pensionari nenorociti,
  Ce-ti contesta autoritatea si te fluiera la greu,
  Ba mai mult iti zic pe nume: javra , os de derbedeu.

  Scuipa-i, arde-i peste zotca, da-le cate-un cap in gura
  Asmuteste-ti caralii sa-i pocneasca in figura,
  Sa le scoata cu pulanu’ visu’ de democratie,
  Sa-ti accepte fara vorbe dictatura-n anarhie.

  Cine-s ei sa aiba dreptul de-a dori ca legea-n tara
  Sa domneasca linistita, nealterata de o fiara
  Care vrea drept lege pofta-i, vis de mare dictator,
  Dar in fapt caricatura de fost mare turnator?

  Da-le-n ochi lacrimogene, stropeste-i cu-autotunu’,
  Ia-i in duba si snopeste-i, sa-nvete cine-i jupanu’,
  Fericiti sa-ti multumeasca, ode-n veci sa iti dedice
  Luandu-le din cur izmana i-ai facut popor ferice.

  Asa ca, draga Traiane, nu fugi ca nen-tu Nicu
  Ci stai ferm in capu’ tarii, si-arde-l tare pe bunicu’,
  Care azi iesit in strada te vrea iute suspendat
  Nu de cvorum, ci de-o barna, chiar la tine in palat.

 9. Fiecare tine citeva povesti pentru prieteni, fie in ranita, fie in popornita, fie in Vuitton. Doamna Udrea are si ea o poveste, pentru prietenul Basescu despre cum a afltat ea de vapoarele cu demonstranti ale opozitiei care ancorau la Iasi unul dupa altul, si cum l-a sunat ea si fluturele de pe Vuitton seara tirziu, sa-l sfatuiasca sa se razgindeasca. La care prietenul Basescu le-ar fi spus: nu, dragilor, eu ma duc si cu pietul dezgolit, dar stati voi departe si in viata. Mi-au dat lacrimile! Am nevoie de citeva batiste si o galeata. Propun sa o numim pe doamna Udrea si Sefa la Serviciul de Paza al Presedintelui.

  http://www.realitatea.net/udrea-l-am-sunat-pe-basescu-sa-nu-vina-la-iasi-ne-a-spus-sa-nu-mergem-noi_795444.html

 10. Reacţia de protest a mulţimii este deja inevitabilă. În orice oraş s-ar duce Traian Băsescu, şi cu orice prilej, ar avea parte de aceeaşi primire ostilă. Legat de afirmaţia d-nei Udrea, care l-a sfătuit pe preşedinte să nu meargă la Iaşi, nu putem înţelege decât că tot dânsa rămâne cel mai bun consilier de imagine al lui Traian Băsescu.

 11. Reactia asta de protest a multimii nu este o bucurie pentru mine si cred ca nu ar trebui sa fie nici pentru voi intrucat ea vine ca urmare a taierii cascavalului nu a aparut ca efect al incalcarii unor principii ceea ce basescu si clica lui fac de 6 ani, nu este urmarea intelegerii diferentelor intre stanga si dreapta. Pentru mine este greu de inteles cum oameni simpli din tara asta aleg sa voteze un partid de dreapta cand saracia a fost intotdeauna la cote mari. Asta este ingrijorator si pentru voi , zic eu, pentru ca oricand este posibil ca un alt basescu sa seduca multimea. Oamenii care reactioneaza doar la foame nu sunt oameni pe care sa te bazezi. Astazi sunt toleranti cu voi dar asta numai pentru ca spera sa le dati cascavalul inapoi. Pe scurt, pe mine nu ma bucura huiduielile nascute din foame ci cele provenite din principii. Cand basescu a incalcat Constitutia l-au aplaudat si l-au votat. Spuneau ca-i reprezinta , ca este de-al lor…

 12. „Huidui Eli”

  Firma de stat pieziş cu profil democratic „Huidui Eli” a obţinut exclusivitate în a susţine joi la Strasbourg moralul politic vidat al Excremenţei Sale Traian Băsescu -Preşedintele autoales-bules peste pieile portocalii.
  Fundaţia VAP care se află în spatele acţiunii a finanţat şi deplasarea cu un dirijabil umplut cu „vânturi calde opozante” a susţinătorilor pdl-udmr conduşi de garda de porc Nuţa-maimuţa.
  Invizibila coloană sonoră consacrată se distinge prin armonia huiduielilor pe fondul marii glaciaţiuni sociale.
  Se zvoneşte că va veni şi Crin pe Rin cu pluta Merker-Sarkozy (pilotată cap-coadă de Ponta, Voiculescu).

 13. Cod Meteo Rosu: Peste Romania Se Va Abate Uragan Tunisian, Cu Intensificari Albaneze Si Consecinte Mioritice Decembriste

  Daca chiombila a reusit sa amane oarecum confruntarea cu masele de bucuresteni de Ziua Nationala, plecand sa dormiteze aiurea-n tramvai pe la summit-uri islamice si lasandu-l pe Boc sa incaseze suturile in cur, in locul lui, iata ca de Ziua Unirii, serviciile nu prea si-au facut datoria si l-au lasat de izbeliste pentru a incasa cu varf si indesat rasplata pentru politica nationala de genocid prin care incearca sa se razbune pe propriul sau popor.
  Si si-a luat-o, frate, de nu s-a vazut chit ca tovarasa maior (probabil) de securitate Rodica Culcer a dat ordin televiziunii care functioneaza pe banii nostri sa ne minta in cel mai pur stil ceausit cu putinta ca de fapt contestatarii de la Iasi huiduiau Opozitia.
  Dar huiduielile de la Iasi si apoi de la Focsani nu prin ineditul lor s-au facut remarcate ci, in opinia mea, prin semnificatia lor. Ele reprezinta inceputul unui lung sir de astfel de “dovezi de iubire” de care se va bucura onor prezidelu’ penal Basescu Traian din partea romanilor, ori de cate ori va mai avea proasta inspiratie de a se iti in mijlocul vreunei adunari de mai mult de trei romani, altii decat portocaliii sai, in dorinta de a spune minciunele si de a se adresa poporului suveran. Traienel, al nostru, trebuie sa fie constient ca pentru el mandatul inseamna de acum incolo retragere strategica in incaperile palatului Cotroceni, departe de lumea dezlantuita, singurele iesiri care i se mai permit fiind cele la televiziunile lui Culcer si labeunu teve, de unde sa incerce sa lanseze fumigene si gogonate la greu destinate unui auditoriu care pune din ce in ce mai greu botu’ la manipularile sale securistice, sau pe dealurile bucovinene pe care Flutur sa-i aranjeze o audienta formata din oite obediente, care la sfarsit de spici prezidential sa behaie fericite, ca doar de aia sunt oi.
  In rest, nexam, exista toate premizele ca traditionalele huiduieli si fluieraturi sa fie insotite si de concursuri de tragere cu oua sau cu varza stricata, deoarece lumea a inceput deja sa se antreneze cu bulgari de zapada.
  Stau si ma intreb, ca sef de stat, ce trebuie sa ai, sau mai bine zis sa n-ai in tartacuta pentru a te infige cu dintii in Putere cu orice pret, indiferent la cat de nedorit esti in scaunul respectiv de boboreni si fortand destinul spre un sfarsit ca al lui Ceausescu?
  Oricum, mult nu mai este, pana se va coace si la noi de o tunisiada cu aroma albaneza, daca altfel nu se poate sa scapam de anticrist si de gasca sa de mafioti.
  N-as vrea sa inchei fara cateva cuvinte si pentru Opozitie, care a reusit sa se faca fara nicio vina obiectul acuzatiilor termitelor portocaliii, cum ca ea ar fi regizat momentele moldovenesti (asta in timp ce Culcer o tragea cu fluieraturi adresate de fapt ei), si sa-i adresez rugamintea de a-si face rost de calendarul deplasarilor cotroceniste pentru a-i organiza intr-adevar receptii fastuoase chiombului si a-si merita astfel acuzatiile aduse de o Putere debusolata si ramasa fara prea mult spatiu de manevra sau raspuns cat de cat inteligent sau credibil.

 14. ® 1. Când ţarcul este ultima măsură spp de protejare a lui Traian Băsescu (vezi hora-n ţarc de la Iaşi din 24 01 2011) se cheamă că Javra Ordinară trebuie, musai, înţărcată de la suptul vânei poporului…

  ® 2. Traian Băsescu stând în picioare pe ghebul lui Emil, având gâtul suspendat de putreda încastrare pdl-udmr, cugetă a ducă : „- Dacă pe tâmpul ăsta îl lasă nervii şi fuge, sunt ca şi mort !…”

 15. Măsura de-a mări perioada de campanie electorală, de la 30 de zile la 90 de zile, reprezintă o sfidare a populaţiei sărăcită de criză. Dacă unii din PDL îşi imaginează că o asemenea prelungire a timpului de campanie va veni în folosul lor şi-i va ajuta să recupereze în cele trei luni dezastrul mandatelor de guvernare, atunci înseamnă că disperarea neputinţei s-a instalat definitiv în corpul bolnav al acestui partid.

 16. ST(RAS)(BOU)RG

  Persoane abilitate în interpretări esoterice l-au atenţionat pe T. B. (cel mai nesuferit om de pe planetă), care participă astăzi la Sesiunea glaciară a Adunării parlamentare a Consiliului Europei pentru a prezenta „tendinţe în moda socială antipopulară” urmată de întrebări, că au identificat şi separat cuvintele cheie RAS şi BOU în denumirea oraşului gazdă (vezi parantezele din titlu). În codul celest asta sună imperativ, referitor la „raderea boului”locatar al grajdului de la Cotroceni, iniţial din ţara unde paşte [le mă-sii]…şi mai apoi de tot !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s