Holocaust Remembrance Day

Am participat, aseară, la o emotionanta manifestare in memoria victimelor Holocaustului, organizată la Parlamentul European, la care au participat presedintele acestui for, Jerzy Buzek, sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, laureatul Premiului Nobel, Elie Wiesel, si supravietuitori ai terorii naziste. Evenimentul a cuprins evocari cutremuratoare din partea acestora, un moment muzical si vernisajul expozitiei „Arhitectura crimei”.

Ministrul israelian pentru diplomatie publica si diaspora a avut un discurs interesant, subliniind ca ororile din lagarele celui de-al doilea razboi mondial n-au aparut din senin, ci au fost consecinta unei dezvoltari de lunga durata a antisemitismului, in fata careia democratiile occidentale au ramas, uneori, pasive.

Sunt necesare astfel de rememorari, cu atat mai mult in contextul actualei recrudescente a extremismului de dreapta in Europa, unul din cele mai ingrijoratoare si recente cazuri fiind plecarea a zeci de familii evreiesti din orasul suedez Malmo, in urma intensificarii incidentelor anti-semite.

Reclame

4 gânduri despre “Holocaust Remembrance Day

  1. Fara sa incerc sa diminuez din importanta acestei comemorari negre pentru un popor, poate ca generatiile viitoare vor comemora si ele victimele tacute ale capitalismului si exploatarii.

  2. Cred că astăzi avem de-a face cu un holocaust la nivelul întregii planete. De data aceasta probabil va fi dus până la capăt pentru că nu mai există nimeni care să lupte împotriva lui.

  3. cum ne putem justifica in fata viitorului d Aca ,tocmai, dumnezeul ce ne constituie credinta, ISUS , A FOST UITAT ,SI POPORUL DIN CARE SE NASCUSE ,A FOST BADJOCORIT SI UCIS ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s