Abuzurile Puterii nu mai sunt doar o problemă internă

Participarea domnului Traian Băsescu, preşedintele României, la lucrările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a fost un nou prilej pentru atacuri la adresa opoziţiei, în bine-cunoscutul sau stil agresiv. Întrebarea deputatului socialist polonez a fost pe cât de legitimă, pe atât de clară şi la obiect, şi îi mulţumesc colegului nostru pentru asta: de ce nu funcţionează dialogul sefului statului român cu partidele din opoziţie?

Răspunsul agresiv al preşedintelui Băsescu ocoleşte fondul problemei. Dl Traian Băsescu se face că uită întâlnirea recentă pe care a avut-o cu Victor Ponta, care a răspuns invitaţiei sale, tocmai pentru că era vorba de probleme de interes naţional. Asta venea după ce dl Băsescu îl numise public pe preşedintele principalului  partid de opoziţie „maimuţică obraznică”, apelativ care, în orice ţară normală, ar fi dus la ruperea definitivă a legăturilor dintre acele persoane. Nu pentru asta fost ales Traian Băsescu Preşedinte al României, să-şi jignească adversarii politici şi pe cei care nu sunt de acord cu domnia sa!

Şi nu doar Traian Băsescu face imposibil dialogul cu opoziţia, ci şi consilierii săi. E prea lungă lista atacurilor imunde ale celor de la Cotroceni împotriva Opoziţiei, respectiv împotriva PSD. Mai grav, tot ce s-a convenit cu Traian Băsescu a fost încălcat imediat de acesta. Nu şi-a respectat niciodată cuvântul dat, nu a respectat nicio înţelegere. A instrumentat UNPR, acum forţează introducerea parlamentarilor acestei fantome de partid – care de mai bine de un an nu există în niciun sondaj de opinie, nu se găseşte nimeni să spună că ar vota cu el – în conducerea Senatului şi Camerei Deputaţilor. Nu a luat poziţie în cazul fraudei comise de Roberta Anastase la votul din Cameră în cazul Legii Pensiilor. Lista de reproşuri la adresa preşedintelui Traian Băsescu este lungă. Ştim, domnia sa este perfect, deci niciun reproş nu-l atinge. Doar că în Europa lucrurile nu funcţionează aşa.

Prezenţa lui Traian Băsescu la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, o instituţie de promovare şi de protecţie a drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept, este o expresie de cinism din partea celui care conduce, în România, un stat poliţienesc„. Aceasta este poziţia şi motivaţia reprezentantilor PSD pentru absenţa din plenul Adunării Parlamentare, atunci când şi-a ţinut discursul Traian Băsescu.

Abuzurile sale şi ale Puterii pe care o cauţionează nu mai sunt o problemă internă.  În primul rând, pentru că facem parte dintr-un spaţiu comun de valori, şi, când într-o ţară aceste valori sunt încălcate, asta este problema tuturor. Nu văd de ce Rusia sau Ungaria pot fi criticate pentru felul în care îşi respectă angajamentele luate, şi România nu. Şi, în al doilea rând, pentru că astfel ne exercităm un drept, acela de a protesta faţă de ceea ce noi considerăm abuzuri şi încălcări ale drepturilor omului în România. E suficient să vedem câte condamnări avem la CEDO, ca să înţelegem amplitudinea problemelor. Ce facem, îi criticăm şi pe aceia care au reclamat România la CEDO că externalizează probleme interne? Va interzice Traian Băsescu apelul la organismele europene?  

De şase ani, domnul Traian Băsescu se află la conducerea României şi face tot ce-l taie capul, inclusiv în justiţie. Şi azi, în timp ce se răfuia cu PSD în plenul APCE, România era criticată pentru întârzierea cu care aplică deciziile CEDO. Asta o fi tot pentru că externalizează PSD problemele?

Din păcate, şi intervenţia de azi a Preşedintelui României ne-a arătat, a câta oară, un om incapabil să-şi asume consecinţele actelor şi deciziilor sale. Întotdeauna alţii sunt vinovaţi, numai domnia sa nu. Tot ceea ce face este fără reproş. De asta ne şi merge atât de bine.

25 de gânduri despre “Abuzurile Puterii nu mai sunt doar o problemă internă

 1. Schengen Pentru Romania Basista, Un Pod Prea Indepartat !

  Lui chiombila nu-i mai ajung coclaurile caprato-danubiene pentru a-si varsa “impartialitatea” sub forma de umori, ura viscerala si invenctive la adresa partidelor din Opozitie, asa ca si-a luat izmenele cacate in cur si s-a dus sa si le spele nicaieri altundeva decat in Parlamentul European. Agresivitatea abordata de derbedeu in raspunsurile pe care le-a dat intrebarilor venite din partea parlamentarilor europeni, cu un bonus pentru reprezentantii socialisti, nu dovedeste altceva decat faptul ca Romania este condusa de un saltimbanc cu iesiri paranoico-isterice care, daca nu va fi inlaturat la timp de la carma tarii si internat fie intr-un balamuc, fie intr-un penitenciar de maxima siguranta, va reusi mai mult ca sigur, prin prestatiile sale, sa scoate Romania din circuitul valorilor europene.
  Animalul asta, dar nu politic asa cum le place sustinatorilor sa-l pupe in cur cu o alintatura, a ajuns sa confunde si Parlamentul European cu propria tarla unde taie, spanzura, mahalgeste, injura, scuipa etc. preopinentii fara teama de vreo sanctiune, ba mai mult chiar in ovatiile demente ale manelistilor portocaliii, care vad in aceasta manifestare de-a dreptul hidoasa si scarboasa, atitudinea unu adevarat barbat politic, motiv pentru care il aplauda la scena deschisa.
  Nu-i mai ajung circul si haosul pe care le-a generat in tara motiv pentru care a trecut la faza exportului la nivel inalt de mahalagism si derebedeism politic, insensibil si indiferent la consecintele pe care le-ar putea avea actiunile sale in plan international, tinand cont de faptul ca audienta careia i s-a adresat in cadrul Parlamentului European nu-i formata din alde Elena Udrea, regele Cioaba sau imparatul Guta ci, cu mii exceptii gen EBA sau Becali, exceptii datorate tot unui electorat debusolat si dus de acasa cu sorcova, reprezinta floarea politica a Europei unite, care poate sanctiona la greu o astfel de atitudine belicoasa si sfidatoare venita din partea unui sef de stat.
  Daca tot pentru un rapuns de acest gen dat in urma cu aproape sase ani de zile, tot cu ocazia unei astfel de iesiri publice a chiombului, raspuns adresat unui diplomat rus si care in timp a dus la racirea total a relatiilor romano-ruse, cu consecinte economico-politice dintre cele mai nefaste pentru tara noastra, pupinbasistii momentului respectiv au fost in culmea fericirii fata de modul iin care chiombu’ si-a etalat barbatia, ceea ce face acesta acum este de-a dreptul criminal si nu-si gaseste absolut nicio scuza, nici in ochii europenilor, dar nici in ochii romanilor cu scaun la cap.
  Prestatia de ieri a lu’ chiombila in Parlamentul European, in loc sa ne apropie de obiectivul Schengen, cu toata halta asta impusa de Franta si Germania, tare mi-e teama ca ne indeparteaza “sine die” de intrarea in acest spatiu select atata timp cat vom fi condusi de actuala Putere in frunte cu derbedeul si mahalagiul national.

 2. Am o problemă. Deşi presa povesteşte despre aceste „MECI BĂSESCU-OPOZIŢIE”, pe site-ul preşedinţiei nu apare nici un cuvânt despre această parte a discursului prezidenţial.

 3. Traian Basescu a spus ca un presedinte de cj a fost arestat,dar cand a facut acea declaratie,era doar retinut.Putea sa greseasca si sa spuna arestare in loc de retinere.Dar putea sa stie ca va fi arestat.
  De ce oamenii cu dosare penale pot sa ajunga presedinti de tara?E normal?
  Poate presedintele Basescu e nevinovat.Trebuia sa se judece dosarul intai si daca era nevinovat sa poata sa candideze.Dar asa imaginea e foarte urata.Avem un presedinte cu dosar penal.

 4. Compensare prezidenţială şi guvernamentală

  Seniorii mioritici –milioane – le cer lui Preş. şi Boc
  ca pielea să le-o tragă spre abdomen (ce vesel troc!),
  cu două deşte, drept compensare pentru cassul eronat ;
  Atenţie Băsescu şi tu Emile!… s-o faceţi cât mai delicat.

 5. Nota: pomenirea numelor celor doi europarlamentari romani EBA si Becali, a fost facuta pentru a sublinia “calitatea” unora dintre reprezentantii Romaniei in Parlamentul European si nu pentru ca ar avea vreo legatura cu discursul de ieri al lui chiombila. Iar referirea la Schengen vine in mod firesc ca urmare a pierderii oricaror urme de credibilitate internationala pe care ar mai putea s-o aiba Basescu, cu ocazia adoptarii unei atitudini belicoase, agresive si lipsite de ratiune in relatiile si dialogul acestuia cu participantii la lucrari.

 6. Ca sa folosesc un epitet iubit: o putere „nesimtita”! In loc de oartener de dialog politic, Basescu vede in PSD un dusman, un inamic care trebuie tot timpul „lucrat” cu scopul de a il distruge, de a ii minimiza forta, prin cai diabolice, inclusiv arestarea „la timp” a unor lideri (ca sa se tina minte data viitoare cind vor fi manifestatii ale muncitorilor, altii vor fi arestati), si gasirea nemultumitilor din PSD cu gena tradatoare si recompensarea lor politica cu acadele gen „UNPR”.

  E important ca Europa sa fie unita in a reactiona in fata unor astfel de abuzuri. Asta daca mai are un proiect comun.

 7. Traian Băsescu are o imagine catastrofală în plan extern, nivelul său de credibilitate fiind unul foarte scăzut. A încerca să externalizezi polemica politică din ţară, în afara ei, nu reprezintă altceva decât un semn al disperării şi-al primitivismului politic al preşedintelui.

 8. Basescu e un nemernic nenorocit etc
  Dar daca romanii isi inchipuie ca Po(a)nta asta aduce Romania pe drumul drept inseamna ca nu se mai poate face nimic.
  Dna. Cretu , marele noroc al clasei politice din Romania actuala este ca suntem in secolul XXI , caic de nu era asha v-ar fi intins matele pe caldaram targovetii.
  sa auzim numai de bine,

 9. Tot regimul asta agramat, creat in imaginea lui Basescu, nu poate sa aibe nici o credibilitate externa. Iata o noua mostra, cum descrie noul Sef al Politiei Romane pe politisti:

  „Liviu Popa, a declarat vineri la Cluj că ar vrea să fie făcute disponibilizări în Poliţia Română pentru că „sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi” …”

  http://www.mediafax.ro/social/seful-politiei-sunt-suficienti-politisti-betivi-si-nenorociti-in-politia-romana-7928579

  In nici o tara normala din lumea asta nu se fac astfel de declaratii, folosind cuvinte injurioase, si o exprimare nedemna de un Sef al Politiei. Sigur ca fiecare padure cu uscaturile ei. Dar nu insulti un grup de persoane pe care nu l-ai identificat inca, spunind ca ar fi „nenorociti”. Asta e injurie. Cum poti identifica grupul de „nenoriciti”, care sunt criteriile? Ramai cu gura cascata….

 10. Abuzurile nu au fost niciodata o „problema interna”!

  Cand urla Badea si Ciutacu, cati dintre voi v-ati gandit macar ca ar fi cazul sa va raliati protestului?!

  Cati dintre voi ati aruncat macar un comentariu pe www, sau ati incercat sa va convingeti prietenii cum ca asta ne-ar interesa PE TOTI?!

  TREBUIE CA TOTI SA NE RALIEM ACESTUI PROTEST CONTRA ABUZURILOR, INDIFERENT CINE II CADE VICTIMA!

  BRAVO, CORINA CRETU! FOARTE BINE PUSA PROBLEMA!

 11. Pingback: Despre acutizarea luptei politice dintre Putere si Opozitie « Motanul Incaltat

 12. Pingback: Rămâne cum am stabilit : JOS Băsescu ! JOS MAIFIA PDL ! Jos Frunzăverde&co!! AMIN! « Sfinxul

 13. Moto : „Doresc să inventez ceva de utilitate generală al cărui preţ de vânzare să nu depăşească 1,0 lei/bc, dar să aibă o piaţă internă de desfacere de 24 milioane de cumpărători ( atâţi eram în România când Academicianul…a răspuns unui ziarist la întrebarea : Ce aţi dori să inventaţi ?).

  Jos cu JON

  Henri Coandă revenise în România cu gândul să pună pe picioare naţionale „o mişcare a gândirii”(chiar un minister al gândirii) ştiind că aici, mai mult ca-n toată lumea, este materie cenuşie pură – berechet…
  Meditaţia ( o recomand tuturor, până la obsesie ) o acuplare participativă de bun simţ la creierul colectiv este fişa de pontaj a viilor !…Fă-ţi notaţii cu idei generate de propria unitate centrală, imediat după emiterea lor (altfel zboară la fel cum au venit).
  Omul este captivul propriei comodităţi sau neputinţe.
  Se confruntă cu temperaturi ridicate cam 3 luni/an, din ce în ce mai des cauzatoare de moarte, supravieţuind prin…recomandări medicale restrictive.
  Unde sunt echipamentele de supravieţuire simple şi practice tip „caschete protectoare” cu baterii solare şi miniventilatoare faciale sau minirucsacuri generatoare de aer condiţionat pentru respiraţie şi protecţie corporală ?
  Consumăm atâta timp cu JON (Jigodia Ordinară Naţională) şi egalii săi pedelişti – udemerişti, când soluţie este „ Greva Generală Naţională (GGN)” condusă de Armata Pensionarilor Militari, combinată cu nesupunerea civică !!!
  Rămâne cum a spus, şi deunăzi, Moş Ion Roată…

 14. Corina, din pacate abuzurile , daca exista, trebuie demonstrate. Altminteri ne invartim in logica politica (lupta dintre putere si opozitie) si ceea ce reclamati voi la Bruxelles sau Strasbourg raman simple declaratii politice. Oricum, in conditiile in care Europa este inca preocupata de criza imi este greu sa cred ca se gandeste cineva sa analizeze situatia din Romania pe aspecte de abuzuri. Avem institutiile si mecanismele necesare respectarii democratiei, avem alegeri libere….intelegi ce vreau sa spun.

 15. Dura Lex, Sed Leana !

  Azi avem dovada vie, cu Elena din Plescoi,
  Ca istoria se repetă, vivat Cabinetul Doi.
  Precum Leana a lu’ Nicu completa cu indicăţii
  Asa Leana a lu’ chiombu ii dă azi cu explicăţii.

  Deşi ani de studiu are cât şi trenu’ de pe şine
  Ea-ndrumă judecătorii cum să judece mai bine
  Şi işi dă cu presupusu’ în dosare-n judecată
  Chit că ţărăncuţa noastra nu-i decat o biată toantă.

  Imbătată de succesuri cand un NUP a obţinut
  Pentru casa lui chiombila obţinuta printr-un furt,
  Ea-i convinsa azi că poate da sentinte de prin burtă
  Si că poate trage spuza doar pe-a ei, de cioardă, turtă.

  Dacă tot e-aşa deşteaptă şi e pricepută-n toate
  Chiombu’ ar putea s-o pună ministreasă la Dreptate
  Cu trei ministere-n spate şi doar un salariu luat,
  Leana din Pleşcoi va scoate România din căcat.

 16. da stimata doamna, abuzuri exista evident. dar citesc in romania libera ca dvs va pregatiti de altele si mai mari. eu stiu cat de distructiva a fost ultima guvernare psd-ista, cand nu puteam face nimic in tara asta decat daca te dadeai bine cu partidul mafiot psd. personal inteleg ca actuala putere e varza, insa observ din declaratiile neechilibrate ale dvs si din cele imbecile ale liderilor psd ca …. ne asteapta si mai rau. da? puteti sa garantati? sau numai va place sa scrieti ca sa va aflati in treaba?

 17. Aplaudacii lui Sorin Frunzăverde din PSD

  http://www.argument-cs.ro/content/aplaudacii-lui-sorin-frunz%C4%83verde-din-psd

  * Frunzăverde a declarat presei că, în principiu, rămâne fidel ideii de a schimba numele partidului din PD-L în Partidul Popular şi de a prelua noua siglă reprezentată printr-o inimă. În schimb, s-a abţinut să facă vreun comentariu vizavi de echipa cu care va încerca să câştige alegerile din luna aprilie.

  La reluarea lucrărilor, o nouă surpriză. Vădit emoţionat de anunţul preşedintelui CJ, un consilier din opoziţie, de la PSD, Luca Mălăescu, a cerut să i se dea cuvântul: „Vă felicit, domnule preşedinte, pentru hotărârea luată de a candida. Personal, cât îmi stă în putere, am să vă susţin în toate demersurile dumneavoastră… România, cu Sorin Frunzăverde preşedinte al PD-L, n-ar fi ajuns în situaţia în care este astăzi“. Au urmat alte aplauze, chiar şi din rândul colegilor săi de partid.

  Pentru o clipă, ai fi crezut că ne aflăm la plenarele de dinainte de 1989. Era, însă, în ziua de 29 ianuarie 2011, la mai bine de douăzeci de ani de la acele vremuri… *

 18. Motto : „Puterea e ca nisipul,
  cu cât îl ţii mai strâns
  cu atât se scurge mai repede.”

  Lui JON* Preş.

  Ala-bala-portocala
  zât de la timonă JON,*
  ia aminte la zicla :
  „şi regina fu pion !”

  I-aţi şi târfele cu tine
  (Bok, Helene, pedele)
  că aşa ţi se cuvine,
  să o-n buci cum curvele!

  *Javra Ordinară Naţională

 19. Vorbim de abuzurile puterii, atunci sa vorbim si de abuzurile puterii judecatoresti. Iata motivatia arestarii Prefectului de Arges, data de judecatori:

  „Pericolul concret pentru ordinea publica consta si in aceea ca faptele savarsite de inculpat au o mare rezonanta (…) asupra celor care ne monitorizeaza – se stie ca tara noastra este monitorizata pe probleme de coruptie, ori daca tocmai o persoana care este presedinte al CJ savarseste astfel de fapte – rezulta cat de bine este privita tara noastra pe plan extern.”

  Deci, ca sa dam bine la imaginea externa, si sa ne facem planul la arestarile de mari sefi, il tinem pe asta la pirnaie. Suna al dracului de „independent”. Ce justitie e aia care aresteaza pentru ca asa dicteaza presiunile externe, si Primul Ministru? Pai ajungem ca in anii 50 cind dadea bine la Moscova sa se stie ca am mai lichidat niste burghezi.

 20. Pingback: sistem bazat pe resurse, sistemul economic, solutie criza, zeitgeist in romana, Zeitgeist Moving Forward

 21. ,‚Toţi dezamăgiţii istoriei privesc viitorul prin retrovizor’’

  Stimate domnule preşedinte,

  Sunt un cetăţean roman, contribuabil corect şi la timp, dezamagit de tot ce se întimplă în Ţara noastră, unde minciuna, nepotismul, incultura stau cocoţate în jilţurile Puterii învârtind lasoul şi pocnind din bice spre cuminte şi supusa ascultare. Am auzit, pe surse, dar sigure, că la întâlnirea cu grupurile parlamentare PDL din Camera Deputaţilor şi de la Senat, v-aţi interesat dacă în sală se află deputatul Dan Pasat, cel pentru care Parchetul general de pe lângă ICCJ a cerut acordul Camerei Deputaţilor, în vederea arestării. Apoi, pe un ton, justificat patetic, i-aţi explicat ce mare serviciu ar aduce ţării dacă ar avea iniţiativa de a se duce să ceară, chiar el inculpatul, să se dea curs cererii parchetului privind arestarea. Încrezător în bunele Dumneavoastră intenţii, bănuind că cei din jur nu vă informează corect, încerc să vă ajut eu. Interesaţi-vă şi de situaţiile următoare :
  – fiul senatoarei PDL Placintă eliberat din arest după ce a încercat să treacă peste un cetăţean cu masina;
  – deputatul PDL Cosmin Popescu, cel condamnat deja la închisoare, dar care poate vota liniştit până se definitivează recursul;
  – cumătrul Gheorghe Falcă ce nu trebuie deranjat cu vreun mandat, deşi are dosare gârlă;
  – deputatul Sorin Pandele;
  – deputatul Cristian Boureanu;
  – primarul Poteraș;
  – deputatul Monica Ridzi, si…mai cautati.
  Ştiindu-vă un bun patriot care vă luptaţi cu corupţia şi cu mafia zic şi eu: “Ce bine ar fi dacă v-aţi duce dumneavoastră la Parchetul General de pe lângă ICCJ şi, aşa cum aţi mai făcut-o, le-aţi da dispoziţie, să dea drumul la dosarul dumneavoastră prin care s-a stabilit că aveţi calitatea de inculpat, în dosarul Flota? Ce ziceţi? V-aţi prezenta, din proprie iniţiativă în faţa Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi asta până la 20 aprilie când se prescrie infracţiunea?”
  Asta da, serviciu adus ţării. De g*****l ăla de Pasat nu ştie nimeni. Dar de inculpatul Basescu, ştie toată Europa.
  Ce ziceţi, domnule preşedinte, aţi putea face asta pentru draga noastră Ţară ?

  Cu stimă, al Dvs. supus (celui sus pus),

  Paul Snaider

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s