Ajustarea poporului la dimensiunea economiei

         Am fost în aceste zile la Dakar, unde am participat la lucrările Forumului Social Mondial. Am urmarit, în acest timp, scandalul pe marginea „corupţiei din vămi”, care este un episod în plus dintr-un şir de astfel de acţiuni de combatere a corupţiei cu televizorul. Cred că nimeni nu-şi închipuie că problema corupţiei dispare dacă arestezi la întâmplare pe oricine pui mâna la un punct de trecere a frontierei.

         Sigur, înţeleg că zilele astea a crescut producţia de scenarii, alimentată tocmai de acţiunile spectaculoase. Fireste, fecare răspunde pentru ceea ce face – de asta există justiţie, măcar în teorie. Dar acest scandal acoperă mediatic scrisoarea de intenţie pe care Guvernul vrea s-o trimită la FMI, pentru a fi inclusă în noul acord, după ce cel vechi s-a încheiat cu afirmaţia că ultima tranşă de bani nu ne mai este de folos. Ei bine, prevederile noului acord nu sunt de trecut aşa de repede cu vederea, pentru că ele introduc noi măsuri dure de austeritate, care vor scădea dramatic nivelul de trai şi în 2011 şi în 2012.

         Mi-e greu sa-mi explic obstinaţia cu care acest guvern vrea să distrugă orice instrument de natură socială, care să micşoreze disparităţile sociale, tot mai periculoase şi mai penalizante pentru români. Dar ce se va întâmpla cu românii care nu-şi vor mai putea cumpăra alimente, medicamente si nu-şi vor mai gasi un loc de muncă? Programul FMI este programul ajustării mărimii populaţiei României la dimensiunea economiei ei? Câţi trebuie să rămânem, pentru a fi în acord cu „economia”? Sigur, pentru unii mai tineri există soluţia emigraţiei economice. Dar pentru cei care nu pot apela la ea? Moartea? Prăbuşirea în animalitate? Supravieţuirea cu cuţitul în beregata altora?

         Mă aştept ca USL să dea FMI un semnal clar că nu este de acord cu noul acord, că el trebuie discutat cu toată lumea, aprobat în Parlament, iar în cazul în care Guvernul refuză să ia în calcul şi punctele de vedere ale USL, să anunţe că, odată ajunsă la guvernare, va denunţa acordul, ca fiind împotriva intereselor cetăţenilor români. Altminteri suntem complici la opera de distrugere a acestei naţiuni.

16 gânduri despre “Ajustarea poporului la dimensiunea economiei

 1. Doamna Corina Cretu, emigrarea economica este o falsa rezolvare, mai ales atunci cand ai si responsabilitatea asupra destinului unui copil.
  Emigrarea nu este pentru oricine, nici daca se face la sigur. O spune unul care nu a ajuns sa-i tina lumanarea tatalui sau, desi se afla la doar 435 de kilometri. Nu poti sa nu te gandesti si la astfel de lucruri simple, ale vietii.

 2. Pingback: Ultima Ora « Popateapa's Blog

 3. In discursul de duminica seara, Traian Basescu atragea atentia ca politicieni populisti se vor lauda ca vor sa schimbe masurile de austeritate dar ca de fapt nu vor putea, acordul cu FMI fiind unul pe termen mediu. Cum poate concret USL sa denunte acordul si ce riscuri ar genera o asemenea actiune?

 4. Pai nu zicea Jeffrey Franks ca Romania nu va mai fi un vapor ruginit ci o salupa mica si eficienta? Citi romani incap intr-o salupa?

 5. SLUGARNICIA POLITICIENILOR ROMANI ESTE VINOVATA DE CE SE INTAMPLA IN ROMANIA DE 20 DE ANI, IAR FMI PROFITA DE PROSTIA SI LIPSA LOR DE PATRIOTISM!

  Pacat ca aceasta Uniune, ca si similarele ei anterioare, nu are darul de a oferi o sansa de schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea “domnilor”, ci doar atunci cand asupra “domnilor” se va produce o SCHIMBARE! Acest lucru este perfect posibil, chiar si astazi, dar TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Pentru cei de buna credinta, daca exista, SOLUTIA care poate schimba in Bine si DURABIL societatea romaneasca, se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/. Aceasta SOLUTIE “imunizeaza” politicienii si functionarii publici, de la Presedinte pana la ultimul functionar (inclusiv Justitie, Politie, etc.), impotriva minciunii, lacomiei, hotiei, nesimtirii, iresponsabilitatii, etc. Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” interioara a lor, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleaca-i nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!” D.Rizoaica. Tel.0723966732.

 6. Pingback: Greu cu dictatorii astia! – Hosni Mubarak a demisionat – Ceilalti din pacate mai asteapta – HAI CA SE POATE! « Hai ca se poate!

 7. Pingback: Guvernul a rezolvat toate problemele persoanelor cu dizabilitati din Romania - 300.000 de euro pleacă din România pentru persoane cu dizabilităţi din Georgia - Si cu persoanele cu dizabilităţi din Romania cum ramane? Rusine Teodor Baconschi!

 8. @ Corina Creţu

  Stimată doamnă,
  Eu v-am mai spus. „Ajustarea populaţiei” nu este programul FMI, ar fi prea simplu de contracarat. FMI-ul şi multe alte instituţii oficiale sunt mici pioni în angrenajul care trebuie să ducă la Noua Ordine Mondială.

  Omenirea are o ţintă de 500 de milioane de oameni dictată de nişte liderii informali ai Pământului. În România ar trebui să fie undeva pe la 2 milioane de români, sunt deci de eliminat 19 milioane de suflete.

  „Şmecheria” este ca, măcar în primă fază, să nu ne prindem că suntem eliminaţi. Nimeni nu sesizează că lumea moare din ce în ce la o vârstă mai fragedă, nimeni nu sesizează că antiaglomerantul E536 (ferocianura de potasiu) din sarea de bucătărie se descompune, la fierbere, în cianură de potasiu… deşi se observă că nici să dai cu tunul nu mai vezi astăzi sare de bucătărie fără iod şi fără E536.

  Ce anume s-a schimbat atât de radical încât cazurile de boli foarte grave la copii s-au înmulţit atât de mult? Pe vremea copilăriei mele, un bolnav de cancer îl asociam cu cineva trecut peste 60 de ani. Ţin minte că la un moment dat am văzut un film american cu cineva bolnav de leucemie la 20 de ani şi am început să râd… Râdeam pentru că mi se părea prea trasă de păr situaţia… cum să aibă leucemie la 20 de ani? Mi se părea o inabilitate a scenaristului atât de mare încât părea comică.

  Sunt mii de chestiuni care conduc la verificarea acestor teorii „ale conspiraţiei”. Măcar 10% dintre ele au un sâmbure de adevăr. Eu nu ştiu dacă domnul Băsescu are cunoştinţă de aceste conspiraţii la nivel mondial. Nici nu ştiu dacă domnul Mugur Isărescu, din câte am observat, membru al Comisiei Trilaterale, se chinuie şi domnia sa să facă pierduţi pe drum 18 milioane de români, dar longevitatea domniei sale la BCR, imediat după un scurt stagiu ca reprezentant comercial la Ambasada României din Statele Unite ale Americii, poate spune ceva.

  De aceea îndemn pe toată lumea să fie atentă la ce se întâmplă în jur… căci ceva se întâmplă. Poate că reducerea populaţiei este impusă de nu ştiu ce situaţie extraordinară ţinută secretă, dar parcă eu tot nu pot să accept că ar trebui să ne aliniem în faţa unui pluton de execuţie nevăzut.

 9. Nivelul de trai va scădea dureros pentru cei care nu meritau porţia de plăcintă ce o primeau până acum. Fiecare înghiţitură, fiecare serviciu, fiecare kilocalorie, consumate de respectivii era de fapt luată de la gura celor care o meritau prin munca lor. România, ca orice altă ţară, nu va progresa decât prin creşterea competitivităţii firmelor de la noi. La atât se reduce, în ultimă, ultimă instanţă toată marea problemă a bunăstării. Deci atenţia celor ce conduc ar trebui îndreptată în proporţie de 99% spre crearea unui climat cât mai favorabil creşterii economice, şi mai ales către reducerea impozitării muncii. Nu de micşorarea disparităţilor sociale are nevoie România cu maximă urgenţă, ci de punerea milioanelor de hoţi, leneşi sau incapabili, la locul care li se cuvine de drept, adică sensibil mai jos decât acum. Doar atunci mediul economic românesc va putea spera să poată concura de la egal la egal cu economiile altor naţiuni. În varianta în care un om productiv trebuie să susţină 4 – 5 paraziţi, ca până acum, nici economia noastră şi nici România nu au practic viitor. Reducerea numerică a populaţiei în păturile inferioare socio-cultural şi economic ar fi evident un lucru de dorit, pentru că risipirea a miliarde de euro printr-o redistribuire iresponsabilă ne-a adus şi în situaţia unei economii necompetitive şi la perspectiva unei structuri sociale formate doar din ţigani şi paraziţi.

 10. În ceea ce priveşte corupţia din vămi, ar mai fi de adăugat, că ea, ca şi atâtea alte domenii care gem de corupţie, e folosită de putere în ambele sensuri. Corupţia e folositoarea pentru puterea pdl-istă şi atunci când e dată în primire, dar şi atunci când lucrează în sensul în care trebuie. Astfel, corupţia rămâne aliatul electoral de bază al PD-L.

 11. Pingback: Cateva comentarii la interviul dat de Traian Basescu la RRA « Motanul Incaltat

 12. Mi-amintesc cu drag de o emisiune de la Europa Liberă : Actualitatea românească cu Neculai Constantin Munteanu. Începea cu următoarele cuvinte: Locul românilor e în România.

 13. Jeffrey Franks, primul ministru fost din umbra, actual de facto al Romaniei afirma recent ca Romania este ca o nava ruginita care va deveni o salupa mica si rapida.

  Citi romanii insa vor incape in salupa? Judecind dupa masurile de „reforma” (cititi „taieri”) in sectorul sanatatii publice, dl. Franks va fi fericit sa-i numere pe putinii care vor mai avea loc in salupa.

  Guvernul taie mii de paturi de spital, reduce lista de medicamente compensate si comaseaza spitale, reducind personal sanitar. Spitale care devin case de batrini, mai bine zis unitati de morga si pompe funebre, unde batrinii vor muri rapid fara asistenta medicala. Localitati intregi izolate si la mare departare de centrele de urgenta, vor contribui la planul de micsorare a numarului de romani, care nu pot intra pe salupa lui Franks. Czeke, aceste Mengele al Romaniei, are deocamdata colac de salvare, putind sa plece la Viena sa se trateze. Sa vedem daca o sa mai aiba curajul sa se intoarca.

  http://www.mediafax.ro/social/analiza-ce-spun-sefii-medicali-si-autoritatile-locale-despre-reorganizarea-spitalelor-7947404

  http://www.mediafax.ro/social/exclusiv-guvernul-taie-inca-5-700-paturi-in-spital-si-numarul-medicamentelor-compensate-sau-gratuite-7975834

 14. Nu putem pretinde ca populatia Romaniei sa fie sustinuta din exterior, doar pentru ca nu ne convin noua realitatile economice locale. Cei care sunt de blamat pentru asta (comunistii, basistii, securistii, mafiotii) vor scapa nepedepsiti,am impresia, iar dezastrul comis de ei este irecuperabil.

  Ajustarea populatiei la realitatile economice este o masura perfect normal. Ceea ce este PROFUND ANORMAL si INUMAN sunt METODELE prin care se face aceasta „ajustare”! In locul metodelor culturale, moderne, de educare si emancipare a populatiei (pentru a se opri sarcinile la 12 ani, familiile cu multi copii, etc), se ajunge la metode barbare, de Ev Mediu, cu rezultate contrare! Numai prin EMANCIPAREA populatiei (care va duce la „descoperirea” avantajelor unui planing familial de genul ‘un singur copil, sarcina dupa 40-45 de ani’ , etc) se poate atinge acest obiectiv perfect rezonabil, in sine.

 15. eu cred ca psd da dovada de imaturitate in privinta subiectului „vami”. ce a fost acolo depaseste orice imaginatie. se statea 4-5 ore in plus daca nu puneai o bancnota cat de mica in pasaport, si asta pana in 2004-2005. la tigari a fost jale (producatorii din ro zic ca evaziunea fiscala a fost de peste 6 miliarde de euro in ultimii 10 ani). eu cred ca psd, ca tot a scapat de mult balast, ar fi trebuit sa adopte o atitudine matura. ar fi trebuit sa insiste pentru gasirea non-pionilor si sa ceara explicatii publice institutiilor de stat grele din domeniu (judecatori, servicii, politie, presedintie) despre ce s-a intamplat acolo. toti aia saltati au pus botul la miere (au fost si nearestati – cam un sfert din salariatii din punctele unde s-au facut razii). niste lepadaturi care au stricat zilele a milioane de oameni. sper ca ponta si antonescu sa se maturizeze. jos basescu si „a lor e vina” nu e suficient. pdl e sub 10%. aparitia usl doar ii ajuta sa mai creasca un pic.

  psd are un program de eliminare a evaziunii fiscale? eu pun pariu ca un partid cat de mic care va veni cu asa ceva va sari peste usl si pdl fara nici o problema (uitati-va la stavarache, ciuhandu sau oprescu. a avea un mesaj legat de ce vor alegatorii te face sa castigi.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s