12 gânduri despre “Criza nu poate justifica incalcarea dreptului la pensie

 1. Adriean Videanu: “Eu am constatat un lucru, având mai mult timp liber în momentul de faţă, stând la partid, vreau să vă spun că, în ultimele opt săptămâni, PDL a crescut opt procente”.

  Traian Băsescu: “Ultimul sondaj arată încredere de 11%. Marja de eroare e de +/-3%. Ca orice român iau situaţia critică. Şi dacă e de -3%? De aici rezultă clar că e doar de 8%”.

  Acuma, ori PD-L avea 0% acum două luni, ori n-are treabă încrederea cu votul. Mai degrabă așa.

 2. Dacă un calcul corect, adică să primeşti din suma ce se colectează în perioada curentă de la cotizanţi, o parte riguros proporţională cu cât ai contribuit în timpul perioadei în care ai cotizat, înseamnă încălcare a dreptului la pensie, atunci articolul pare a introduce o oarecare confuzie. Indiferent că e criză sau nu, se poate împărţi doar cât s-a strâns. Indiferent de sexul persoanei care a cotizat, cine are o contribuţie mai mare primeşte, logic, o pensie mai mare, nu văd nimic împotriva principiilor socialiste în acest lucru. O încălcare gravă a acestor principii a fost cuantumul pensiilor unor categorii care în mod abuziv şi-au acordat derogări şi privilegii nemeritate, furând practic contribuţiile celorlalţi. Nu trebuie să existe alte surse pentru bugetul de pensii în afara contribuţiilor celor asiguraţi, pentru că nu acceptăm să plătim impozite pentru consumul (furtul) altora, ci numai şi numai pentru un set foarte bine definit şi strict controlat de servicii (îndeobşte proaste), pe care chipurile ni le-ar acorda statul român.

 3. Curat Pusca Si Vorbesc Prostii !

  Asa cum anticipam, actiunea in tromba declansata de dobermanii denesisti ai basescului, prin care s-a incercat aruncarea de praf in ochii europenilor in ceea ce priveste securizarea frontaliera a Romaniei, in vederea intrarii in spatiul Schengen, s-a fasait puturos-sulfuros, ca toate tiribombele basite lansate de chiomb in scopul diferitelor intoxicari si manipulari cu care ne scoate pur si simplu sufletul de mai bine de 6 ani, fara a se ajunge la nicio concluzie in ceea ce priveste implicarea grosoalana o politicului portocaliu in “colectarea” de fonduri de campanii prezidentiale sau paralamentare sub forma spagii luate de vamesii romani pentru contrabanda masiva cu tigari practicata la vama de sud-vest a tarii noastre. Epilogul actiunii respective va consta probabil intr-un proces interminabil (daca se va ajunge in instanta) in care vor aparea cativa “amarati” de vamesi si politisti de frontiera, ramasi cu averile intacte (ca deh, vorba baschetbalistei din capul Procuraturii: daca au avut inspiratia sa-si faca viloaiele pe numele bunicilor, nimeni nu le poate face nimicuta), care se vor lua la tranta pe o durata nedeterminata cu o justitie stramba si susceptibila de a pune botu’ la atentii fosnitoare. Si cu asta, basta, inca o fila din lupta anticoruptie din Romania va fi data, fara absolut niciun rezultat concret.
  Pentru a trece cat mai repede in umbra si uitare chestia cu vamile, chiombu’ si gasca lui de scenaristi securisti ne-au dat la schimb, pe de-o parte activitatea de lider de partid a lui chiombila care, pe banii romanilor, din functia de presedinte al romanilor, se ocupa cu nerusinare si fara nicio jena constitutionala de conducerea nemijlocita a partidului portocaliu, declarand pe fata ca singura lui grija consta in realizarea dezideratelor acestui partid, de supravietuire politica, ba mai mult de ramanere la guvernare, iar pe de alta parte o noua cucubata din registrul celor cu mascatii, de data asta implicand o alta institutie a statului roman pe post de instrument de razbunare folosit de chiombu’ impotriva rivalilor sau eventualilor dusmani politici personali si anume ANI, institutie asmutita la fel de nerusinat impotriva CATORVA lideri de sindicat, pe care a inceput sa-i caute la averi.
  Si pentru ca haosul sa fie total si nimeni sa nu mai inteleaga nimic din ceea ce se petrece in Romania asimetricu’ o pune si de-o eventuala detasare de responsabilitate guvernamentala asumata de el in momentul in care l-a numit pe licheaua de Boc prim-ministru, incercand sa arunce in carca acestuia si a guvernului sau esecul total al actualei guvernari si marasmul in care traim de mai bine de doi ani de zile, fluturand in fata media si a clasei politice steagul unui nou guvern cu un premier independent, facandu-se ca nu intelege ca noi avem de fapt nevoie de un presedinte independent care sa stie sa respecte legile tarii si poporul care i-a incredintat mandatul si nu de un prim ministru pe post de hartie igienica pentru curu’ prezidential.
  Si toata aceasta miscare browniana se doreste un model de conducere a unui popor aflat intr-o adanca criza economico-sociala, dar mai ales morala, care momentan nu-si gaseste solutiile adecvate de insanatosire.
  In acest noian de “intamplari”, ca altfel nu poate fi numita toata aceaasta tevatura basista, a avut loc si un eveniment care pe moment a fost savurat la greu de contestatrii chiombului si anume aparitia unei voci portocaliii care a indraznit sa conteste, altfel decat in gand, autoritatea dictatorului de carnaval, zicandu-i de la obraz cateva din care romanii au aflat cu bucurie ca la umbra sa nici macar iarba nu creste, daramite sa se mai gaseasca oarece bipezi cu coloana vertebrala care sa i se opuna. Nenorocirea a constat in faptul ca in momentul in care toata suflarea romaneasca de bun simt se bulucea sa felicite vocea respectiva pentru atitudinea sinucigas-curajoasa avuta, purtatorul acesti voci, dupa o noapte de adanca chibzuinta, a ajuns la concluzia ca a facut prostia vietii lui incercand sa se comporte cat de cat omeneste, asa ca in ziua imediat urmatoare a dat-o cotita de un penibil absolut raspunzand intrebarilor la tema adresate de media.
  Exact ca in bancul cu iepurele croit sa-l impuste pe urs, care intrebat de catre acesta ce face cu pusca i-a raspuns spasit, brusc cumintit si adus cu picioarele pe pamant:
  – Pai ce sa fac, nene ursule, curat pusca si vorbesc prostii?!

 4. Nu poate, dar justifică.
  Eu nu voi înceta să mă minunez.
  1. Baza de colectare a CAS a crescut simţitor, fie prin lărgirea bazei (cum a fost în cazul pensionarilor, sau cei cu drept de autor), fie prin înăsprirea controalelor.
  2. Bolnavii sunt obligaţi să plătească o coplată.
  3. Programele de sănătate şi-au redus finanţarea
  4. Medicamentele gratuite, proteze, anumite operaţii şi alte astfel de beneficii s-au redus simţitor.

  Avem deci o mărire substanţială a veniturilor la Fondul de Sănătate şi o scădere substanţială a cheltuielilor din Fondul de Sănătate. TOTUŞI BANII NU AJUNG. Eu nu pot să înţeleg cum de au ajuns banii acum 3 ani, 4 ani, 10 ani… şi astăzi, deşi s-au luat tot felul de măsuri, până la limita aberaţiei, se închid spitale şi se concediază cadrele medicale… PENTU CĂ NU SUNT BANI?

  „Criza nu poate justifica incalcarea dreptului la pensie”

  Nu poate, dar justifică.

  Problema este că cetăţenii români înghit, pe nemestecate, orice li se oferă. Acum 100 de ani ar fi ieşit cu furci şi topoare, s-ar fi răsculat… Astăzi acceptarea explicaţiilor, oricât ar fi de absurde, calmează România.

 5. Pingback: HAI CĂ SE POATE ! | Madi şi Onu Blog

 6. Conform unei stiri Mediafax, Guvernul intentioneaza sa stabileasca o „limită maximă pe care o persoană/familie poate să o primească sub forma prestaţiilor sociale”.

  Justificarea este deosebit de interesanta:

  „sistemul de asistenţă socială a devenit „prea costisitor” în raport cu rezultatele aşteptate (ca exemplu, cheltuielile mari cu indemnizaţia de creştere a copilului nu a condus la o creştere a natalităţii), iar totalul cheltuielilor cu prestaţiile sociale a crescut de la 1,4% din PIB în 2005 la 2,86% în 2010, incluzând pensiile sociale şi alte beneficii, fără ca această creştere să conducă la o îmbunătăţire vizibilă a indicatorilor care măsoară calitatea vieţii.”

  Daca sistemul de asistenta sociala nu „produce” conform asteptarilor guvernului si trebuie taiat, de ce nu am aplica aceiasi regula si la asteptarile inselate de guvernanti? Putem folosi aceiasi logica: daca puterea portocalie nu a a reusit decit „performanta” de a descreste PIB, de ce le mai dam salarii din bani publici?

  Textul prezinta o serie de alte reduceri la prestatii sociale, inclusiv pentru persoane cu handicap.

  Parerea mea este ca se doreste exterminarea cit mai rapida a celor dezavantajati de soarta, a bolnavilor si a saracilor, soarta lor fiind de fapt „ultima solutie” fara in fata cu neputinta Guvernului de a oferi perspectiva romanilor.

  Sincer, ma mir ca sindicatele si romanii nu sunt in strada, zi de zi.

  http://www.mediafax.ro/social/exclusiv-guvernul-vrea-sa-reduca-numarul-de-persoane-asistate-social-7992478

 7. Boc, Fii Barbata, Nu Te Da Dus Nici Mort!

  Trebuie sa recunoastem ca, toate ca toate, dar de asa un specimen ca acest dar de la natura, Boc Emil, putine popoare, in afara de romani, au avut parte de-a lungul istoriei lor milenare. Sluga perfecta, argatul fara simbrie, omul fara coloana vertebrala, “yes-man-ul” desavarsit in varianta mioritica, pupincuristul premiant, goarna cotrocenista, umilinta si obedienta ridicate la rang de sublim (sic!) etc., Boc Emil reprezinta suma tuturor acestor “calitati” care la un moment dat si-au dat mana pentru a-i pricopsi pe romani cu asa o pleasca dumnezeiasca, un premier de tot cacatu’.
  In toti acesti doi ani personajul respectiv, probabil un unicat de vis catre cosmar, a reusit sa se metamorfozeze de la pres la usa de intrare in iatacul prezidential, pana la hartia igienica din cabinetul privat al chiombului si de la carpa de sters praful la cea de sters vasele, neiesind nici macar olecuta din cuvantul si directivele chiombalaului, indeplinindu-i fara cracnire cele mai fanteziste si lipsite de orice minima ratiune dorinte si pofte, dand dovada de o incapatanare iesita din comun in insistenta cu care a luat in cur suturile destinate basescului, pentru masurile aberante cu care a reusit sa bage Romania in haos total.
  Dar Domnul nu doarme si este gata sa rasplateasca faptele bune, asa ca putem spune ca a venit si clipa in care Boc si-ar putea lua o binemeritata revansa in fata asimetricului pentru toti acesti doi ani de umilinta si batjocura la care a fost supus.
  Cum?
  Foarte simplu. Se pare ca al nostru chiombila se pregateste sa-l debarce pe piticu’ atomic, punandu-i in carca toata mizeria asta pestilentiala in care ne-a bagat o data cu numirea guvernului marioneta Boc si facandu-l responsabil pentru colapsul total in care ne aflam pentru a-i satisface lui pohtele dictatoriale.
  Ei bine, la acest moment in care Basescu, aratandu-si din nou muschii de dictator de opereta, a lansat pe piata zvonul ca-i in cautare de premier independent, Boc cel Mic si Fara Minte, intru reabilitarea numelui Boc si spalarea personala de zoaiele in care l-a tavalit zi de zi chiombalau’, ar putea foarte bine sa faca ce-a facut si Tariceanu timp de patru ani de zile si sa-i arate Basescului degetul mijlociu ridicat in sus, simultan cu rafuzul de a-si da demisia, chit ca i s-ar retrage sprijinul parlamentar, numai asa de-al dracului si in ciuda chiombului.
  Dupa ’89, a mai fost fugarit un premier de un sef de partid, prin palatul Victoria cu demisia in mana, doar, doar o semna-o, asa ca imaginea cu chiombu’ fugarindu-l pe Boc, n-ar mai fi o noutate si ar completa magistral spectacolul de circ la care asistam de mai bine de sase ani de zile.
  Sincer sa fiu, pentru o asemenea inititaiva boccie, parca ar merita sa-l mai suportam pe pitic, inca doi ani de zile, pe post de Tariceanu Reloaded, ca si asa cu un nou prim ministru numit tot de chiomb tot dracu’ ala ar fi.
  Numai ca ramanand Boc, am avea si circul asigurat.
  Asa ca, draga Bocule, macar o data in viata arata si tu ca ai oarece grupa sanguina intre picioare, spune-i nu tiranului care te-a bagat in cacat pana in gat (si pe noi o data cu tine) si ramai fratioare la fraiele guvernului ca si cu tine si fara tine, atata timp cat decizia e in mana chiombului tot rahatu’ ala il mancam. Te asigur eu ca facand un asemnea gest te-ai scoate la un moment dat in ochii romanilor si ai putea chiar sa emiti pretentii de a ramane in istorie, cel putin in calitate de biped vertebrat, daca in caliatea de prim ministru nu valorezi nici macar cat o ceapa degerata.

 8. Din păcate, în numele unor explicaţii economice superficiale, totul se acceptă uşor. E suficient să aduci sperietoarea crizei pentru a justifica tot felul de măsuri uşor de luat şi fără mare efect anticriză, ascunzând în felul acesta incompetenţa guvernării.

 9. Pingback: VIDEO Daniela Crudu și Bianca Drăgușanu i-au făcut cadou lui Stoian un talon de pensie, sub … | StirileMedia.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s