Criza, prin parbrizul lor

 Somaj, reduceri de salarii si pensii, cresteri de preturi si, implicit, un stres cotidian tot mai mare pentru asigurarea supravietuirii intr-un cadru economic, social si politic din ce in ce mai sumbru… Nu e definitia crizei. E doar una din definitii. Pentru ca, asa cum ne arata o statistica publicata in aceste zile, recesiunea in Romania arata cu totul altfel, daca e privita din alta perspectiva.

Din 2008 incoace, adica de cand au inceput sa se faca simtite efectele declinului economic, vanzarile de masini de lux au crescut in Romania. Spre exemplu, la Ferrari s-a inregistrat un progres de 10% pe an, din 2008 pana in prezent. Numai anul trecut, au fost inmatriculate in tara 680 de masini cu preturi peste 200.000 de euro fiecare. Asta inseamna ca exista cateva sute de romani care, intr-un singur an, au cheltuit, insumat, cel putin 136 de milioane de euro pe masini de lux. Unele, destinate unor circuite de curse care nici macar nu exista in Romania.

Oricat ar incerca asa-zisul capitalism in care traim sa ne faca sa acceptam gandul ca viata nu-i dreapta, e revoltator faptul ca, in timp ce multi dintre semenii nostri nu stiu ce vor pune maine copiilor pe masa, unii sunt chinuiti de alegerea intre Bentley, Maserati si Ferrari. Iar acesta este numai unul din cazurile concrete ce ilustreaza prapastia dintre majoritatea ce indura povara recesiunii si minoritatea care prospera si in vremuri de criza. Cred ca, daca tot se face atata caz de anti-coruptie si integritate, se impune un control din partea institutiilor abilitate ale statului cu privire la provenienta acestor sume fabuloase intr-o tara atat de saraca. Altfel, vom asista, in continuare, la balciul arestarilor de pioni de prin vami si la parada masinilor de lux pe soselele desfundate ale unei tari ce se afunda in contrastul dezolant, de inceput de secol XIX, dintre opulenta sfidatoare si mizeria tot mai apasatoare…

Anunțuri

16 gânduri despre “Criza, prin parbrizul lor

 1. Criza în România nu e una conjucturală, care vine şi trece, ci e o criză a structurii economice înapoiate şi a structurii sociale, de asemenea extrem de înapoiate. Partea mai puţin instruită a populaţiei (majoritatea), nu înţelege şi pace că de sute de ani lumea adevărată este o lume a competiţiei, a productivităţii şi a performanţei. Pentru România nu e deloc caracteristic contrastul dintre câţiva, puţini, care sunt superbogaţi şi mulţimea săracă. Reprezentativ pentru ţara noastră e faptul că cei care se plâng de sărăcie lasă patru milioane de hectare nelucrate, iar când aud că preţul produselor agricole are un trend puternic crescător, cu o perspectivă de durată, în loc să se bucure şi să-şi înzecească eforturile la arat, săpat, semănat etc., cum ar sta bine oricărui pălmaş, neam de ţăran din tată-n fiu, se plânge că munca e o opresiune insuportabilă. Atitudinea românului faţă de munca adevărată şi faţă de efortul de durată e cauza primordială a tuturor racilelor de care a suferit şi suferă românul.

  • @Cetateanul intrigat
   Ceea ce ati spus se incadreaza perfect as zice in discursul D-lui Isarescu, care, sintetizat, ar suna cam asa: munca, munca si iar munca! Ok, hai sa discutam despre munca.
   Dupa parerea mea, chestiunea muncii nu tine numai de vointa individului, ci si de posibilitatile pe care ti le ofera societatea. Sunt multi care nu au unde sa munceasca, someri, oameni care trimit zilnic CV-uri in zeci de exemplare pe la toate firmele posibile si imposibile si pe care nu-i angajeaza cineva. Nu e totul numai sa doresti tu, ca individ. Pe de alta parte eu leg problema muncii de cea a eficientei. Poti muncii foarte mult si sa nu fi eficient, asa cum altii au talentul de a fi eficienti si realizarile, din munca, le vin mult mai usor. Dvs. vorbiti de hectarele nelucrate. Problema este ca, pentru a muncii performant in agricultura iti trebuie si utilaje agricole, ferme moderne, lucruri care costa multi bani. Deci daca ai posibilitati financiare, posibilitati de capital atunci, intr-adevar, poti sa spui ca sunt indeplinite premisele pentru o munca eficienta. Adica o munca din care omul obisnuit, lucratorul, sa prospere si el. Eu tin cont de faptul ca Romania, din pacate, este o tara saraca, cu PIB-ul pe care il are, cu veniturile, la nivel national, pe care le are… Pe de alta parte, pentru ca traim intr-o epoca moderna, trebuie sa vorbim si de satisfactia pe care ti-o da munca. Eu ce sa inteleg din ceea ce spuneti Dvs: ca taranul ar trebui sa munceasca ca un sclav, ca un iobag, in cele mai mizere conditii, dar sa munceasca si numai sa munceasca? Este clar ca cele peste 3 milioane de romani care au plecat in strainatate sa munceasca, si care muncesc acolo, nu au gasit in tara nici locuri de munca suficiente, dar nu au avut nici satisfactia muncii, si ma refer la cea materiala, ce nu este de neglijat, dar nici macar o satisfactie morala. Despre munca este usor de vorbit, asa cum vorbiti Dvs. Este mai greu de vorbit despre munca atunci cand se inchide intreprinderea la care ai lucrat 20 de ani, pe motiv ca ar fi nerentabila, si cand te trezesti la o anumita varsta in aer, desi pana atunci ai muncit constiincios.
   Eu nu va acuz, Doamne fereste, pentru acest discurs al Dvs. Insa nu se poate sa nu ma intreb de ce, si mai ales in ultima vreme parca tot mai des, se vorbeste numai de „racilele” romanului, asa cum spuneti si Dvs: ca romanul e lenes, ca e corupt, doar avem o „cultura de bacsis” dupa cum se exprima cineva, deci romanul are toate relele si nu se gandeste nimeni la solutiile care l-ar face pe roman fericit? Nu se poate sa nu ma intreb: de unde si pana unde aceasta demonizare a romanului – si a romanismului in ansamblul sau, ce are numai racile, pe cand toti ceilalti, care nu sunt romani, ar fi sfintisori? Cui foloseste asa ceva?
   Cu respect vreau sa va spun ca pentru Romania este caracteristic contrastul intre cei superbogati si cei ce traiesc sub limita de saracie. Iar cei foarte bogati, care dispun de bani multi si de capital, ar trebui sa-i ajute pe cei saraci si sa-si aduca o contributie majora la cresterea economica. Asa cum e peste tot in tarile dezvoltate. Caci pilonii dezvoltarii in aceste state dezvoltate, spre care vrem sa tindem si noi, sunt cei bogati, cu posibilitati financiare, dar care si reusesc sa creeze locuri de munca, sa asigure bunastarea societatii in ansamblul sau si sa asigure conditii bune de munca pentru angajati. Tocmai pentru ca acestia sa performeze. Care asigura instruire profesionala angajatilor, din banii lor, tocmai pentru a obtine performanta. Unul sarac si neinstruit cum ar putea sa faca, de unul singur, lucrul acesta? Cu ce posibilitati financiare sau de capital?
   Iar daca ne referim la taranime si la traditie, atunci aceasta a fost, de-alungul Istoriei, una ce a aratat nu racilele taranului, ci a celor bogati care exploatau inuman si deloc crestineste marea majoritate de tarani, punandu-le biruri din ce in ce mai grele, numai spre folosul imbogatirii lor, a unei paturi subtiri din societate, dar extrem de lacome, fara sa se preocupe de conditiile de munca, si de felul in care traiau taranii.
   Ar fi si mai multe de spus, dar as incheia cu faptul ca, din aceste perspective, inteleg revolta de care vorbeste D-na Cretu in postarea domniei sale. Si o aprob!

 2. Va rog sa-mi permiteti sa va recomand unele articole interesante:
  http://www.ziare.com/bani/euro/bogatii-romaniei-fac-afaceri-in-familie-1053131
  http://www.ziare.com/dinu-patriciu/stiri-dinu-patriciu/topul-milionarilor-din-presa-romaneasca-1050239
  Domna Cretu, eu inteleg ce vreti sa spuneti, numai ca, va rog, cititi in special primul articol. O sa dau un scurt citat:

  „Cei mai bogati oameni din Romania fac afaceri mai mult in familie. Aproximativ 20% dintre ocupantii Top 300 Capital imbina relatiile de familie cu cele de business. In total, familiile din Top 300 ruleaza afaceri de peste opt miliarde de euro.

  Lipsa increderii in partenerii de afaceri „externi”, pretuirea sprijinului moral al rudelor, toate acestea stau la baza deciziei celor mai importanti businessmeni din Romania de a-si pastra afacerile in familie. Potrivit Top 300 Capital, 31 de milionari si-au atras in afaceri mai multi membri ai familiei, 17 sunt asociati doar cu fratii, si doar noua au intrat in afaceri cu sotiile.”

  Deci oamenii acestia fac afaceri, iata, in valoare de peste 8 miliarde de euro; nu voi discuta aici aspectul ca si le fac in familie sau nu, dar nici nu inchid acest subiect. Din aceasta cauza au si bani ca sa-si cumpere o masina scumpa si nu numai. Pe de alta parte exista prezumtia de nevinovatie, nu? Nu poti sa pornesti un control avand ca punct de start prezumtia de vinovatie, adica faptul ca acela ar fi vinovat, ca mama ce avere are!!!,fara ca sa ai probe temeinice spre a dovedi acest lucru.

  Dumneavoastra afirmati ca:
  „Oricat ar incerca asa-zisul capitalism in care traim sa ne faca sa acceptam gandul ca viata nu-i dreapta, e revoltator faptul ca, in timp ce multi dintre semenii nostri nu stiu ce vor pune maine copiilor pe masa, unii sunt chinuiti de alegerea intre Bentley, Maserati si Ferrari.”
  Dar pe de alta parte, Dl. Ponta da citate, pe blogul domniei sale, „ca sa inteleaga si Basescu”, din Franklin Roosevelt, „despre o tara si o societate asa cum ar trebui sa fie si Romania in 2011 – si nu este!”. Ceea ce vreau sa va spun, legat de acest lucru, este ca in USA inegalitatile sunt mai mari decat in Romania, asta daca ne luam dupa indicele Gini (care masoara acest lucru). Iata:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Romania
  http://en.wikipedia.org/wiki/United_States
  http://en.wikipedia.org/wiki/Gini_coefficient
  Deci inegalitatile sociale, salariale, legate de venituri, averi, sunt mult mai mari in State decat in Ro. In Romania indicele Gini este de 32 si in USA de 45!! 0 (zero) exprima egalitatea absoluta, 100 – inegalitatea maxima. Asa ca…ce sa mai zicem…Este adevarat si faptul ca procentul celor care traiesc sub limita de saracie este mult mai mic in USA decat in Romania. Dar si PIB-ul Statelor Unite nu se compara cu PIB-ul Romaniei…
  Important ar fi ca acesti bogati ai Romaniei sa contribuie mult mai mult la economia nationala, sa creeze mai multe locuri de munca, bine platite, sa se implice mai mult in economie, decat au facut-o pana acum. Iar daca nu se va intampla lucrul acesta, sau daca lucrul acesta va fi insuficient, atunci ar trebui ca statul sa (re)devina un jucator in economie, sa se infiinteze din nou intrerinderi de stat si sa asigure locuri de munca, productie performanta, etc, pentru a scoate economia din impas si pentru a putea asigura cresterea economica pentru cetateni.

 3. PONTA JOACĂ CU NEGRELE

  Procurorul Ponta cunoaşte toată ţigănia din vămi, motiv pentru care a păstrat pe tabla de şah numai piesele negre, despre care deţine probe indubitabile.
  Are însă o problemă de culoare, cu regina, alias blonda Helena Urdea care ar trebui să fie neagră…Cum să formuleze acuzarea ? Îl scoate din încurcătură Mădălin :
  – Şefu şezi copăcel, gagica e de etnie rromă dar umblă cu cioara văcsită !
  – Vreau proba Mădăline.
  – O prindem în poză când îşi ridică poalele, că acolo nu e blondită…
  – Dar regeale *JON ?
  – Ăsta oricum e negru (de supărare).

  *Javra Ordinară Naţională

 4. Dacă tot ne lăudăm că ”implementăm” modele occidentale, atunci să copiem întru totul modelul fiscului (IRS) american. Acolo unde justiţia a eşuat, a ”marcat” IRS. A se vedea cazul Al Capone. IRS cunoaşte mai bine modul de viaţă al oricărui american decât orice serviciu secret.

 5. @Cetateanul intrigat!
  „Criza din Romania nu e una conjuncturala, care vine si trece, ci e una a structurii economie”, implementate dupa dec. ’89! Cine avea nevoie de o asemenea stuctura economica generatoare de hoti, interlopi, mafioti,etc.? Avea nevoie majoritatea poporului roman, din al carui putin se acumuleaza averile nesimtitilor? Si cine ne opreste pe cei multi, ca democratic sa alegem un sistem economic care sa excluda hotia si specula, si sa puna pe fiecare sa-si castige existenta prin exercitarea unei activitati cotidiene puse in slujba societatii??? D.Rizoaica.

 6. Sa-ti Fie Rusine, Elena Udrea !

  Nu stiu de ce dar poate ca daca acuzatia adusa de Nutzica lui Victor Ponta, cum ca acesta ar fi “regele sexgate-ului din Romania”, ar fi fost facuta de Andreea Pora, aceasta acuzatie nu ca ar fi fost mai credibila, ci pur si simplu l-ar fi descalificat pe Ponta in ochii puritanilor ortodocsi de pe meleagurile mioritice, blocandu-i totodata orice aspiratie de devenire politica in viitor. Si asta deoarece ea ar fi venit de la o purtatoare ilegala de sex, care l-a detronat pur si simplu pe Domnul Nostru Isus Cristos, inlocuindu-l cu chiombu pe care il divinizeaza in limitele platonicului mistic, motiv pentru care duduia poate dezavua orice manifestare carnala pe care din pacate Mama Natura i-a refuzat-o ei ,indiferent de cata mila crestineasca ar dovedi vreun mascul pus pe fapte bune in materie de lecuit abstinenta feminina.
  Dar venind de la cotocodacita galinacee adulterina aceasta acuzatie, ea suna ca dracu’, si asta deoarece ‘mneai impreuna cu amantu’ prezidential tin capul de lista al scandalului sexual pe motiv de adulter si ibovniceala publica de mai bine de sase ani, de cand chiombu’ a venit la putere. Si culmea este ca scandalul respectiv nu s-a manifestat doar pe plan local, in limite dambovitene, ci a dat si p’afara tinand prima pagina a unor ziare straine din cand in cand.
  Numai ca Nutzica, pe binecunoscua reteta dublata de tupeu de “enspe” mii de degete pe paine cu: “eu curva, stai sa-ti zic ce face nevasta-ta” s-a gasit ca, atunci cand a fost acuzata ca ia uiumul de la spaga luata de frontieristi, sa dea in Victor Ponta cu vorbe grele pe motiv ca acesta ar patrona orgii sexuale in cadrul partidului pe care-l conduce, orgii din cauza carora Romaniei i se refuza intrarea in Spatiul Schengen.
  Ibovniceasa ministereasa e dusa tare cu pluta si vorba ilustrului nene Iancu “si-a cam pierdut uzul ratiunii” de nu realizeaza penibilul situatiei acestor acuzatii, atata timp cat ea si idila ei cu chiombu’ fac deliciu’ comentatorilor antibasisti si de bun simt din aceasta tara. Si-o pune el chelu’ mana in cap si din cand in cand mai are voie sa vorbeasca de funie in casa spanzuratului, dar nici chiar asa !
  Se pare insa ca laboratorul securisto-cotrocenist in cazul d-lui Ponta, dupa ce a dat-o in bara cu acuzatia ca Ponta ar fi procuror comunist (in decembrie ’89, subiectul neavand inca varsta majoratului) si negasind ce alte mizerii sa-i confectioneze, i-a dat Nutzicii un subiect cu efect de bumerang, iar toanta l-a folosit un-doi, fara sa gandeasca macar ca, spunad despre un barbat ca ar fi “regele sexgate-ului din Romania”, nu numai ca nu-l jignesti dar ii cresti si cota de popularitate si interes in randul eventualelor admiratoare, dornice de senzatii tari.
  Pe motiv de folosit si rasfolosit chestia cu “curva striga, curvelor !” in incheiere nu i se poate spune Nutzicii altceva decat:
  “Sa-ti fie rusine, Elena Udrea !”

 7. Ar fi cam greu sa nu intelegeti cine conduce coruptia de fapt in aceasta tara dupa ce veti consulta aceste materiale.

  1.

  Fw: Asasinul economic Jeffrey Franks a ucis si economia Argentinei

  Asasinul economic Jeffrey Franks a ucis si economia Argentinei

  S-a tot vorbit de asasinii economici, s-au facut documentare, s-au scris carti. Noua, romanilor, ni s-a parut ca este o chestiune care-i priveste pe altii. Noua nu are de ce sa ni se intample. Pentru ca ne-am crezut europeni. Si noi, si grecii, si bulgarii. Asasinatul economic, ne-am inchipuit, e doar pentru tarile din America latina, pentru fostele state sovietice, precum Ucraina.

  Am citit in carti definitia asasinului economic, dar niciodata nu ni-l putut inchipui aievea. Si Agentia de Investigatii Media a tratat subiectul, iar la vremea respectiva ni s-a spus ca batem campii. Iata ca asasinul economic al FMI si-a aratat in fine fata, s-a devoalat. Este acelasi care a contribuit la criza majora din Argentina, din 2001. Apoi, la prabusirile
  economice din Ecuador, iar recent, la anihilarea economiei din Ucraina, dupa 2004, odata cu venirea „portocaliilor” la putere. De la finele lui 2008, Jeffrey Franks s-a mutat la alti „potocalii”, odata cu noile alegeri, si si-a pus amprenta pe criza economica din Romania, incepand cu 2009. Situatia in care se afla tara , indatorarea fata de FMI, faptul ca Franks este adevaratul conducator al Romaniei se vede cu ochiul liber. Tara a intrat cu un picior in groapa, iar groparii sunt Franks si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. Care Mihai Tanasescu, cel mai probabil, asa cum anunta AIM la inceputul anului, ar putea deveni urmatorul premier al Romaniei.

  Conform Jeffrey (Jeff) R. Franks, MPA ’88: „In 1997, Jeff moved to work on Latin American countries. He was desk economist for Argentina ”
  (in 1997, Jeff s-a mutat in America Latina . El a fost desk economist pentru Argentina ). Apoi a ajuns in Ecuator, dupa aceea in Paraguay, iar inainte de Romania s-a ocupat de Ucraina. In Paraguay s-a ocupat de criza serioasa care afecta tara , de datoria uriasa la FMI care a rezultat in urma acestei crize economice. La fel cum acum administreaza datoria uriasa a Romaniei.

  Franks provine din gasca de la Princeton, dintr-o „fratie” de temut pe plan mondial: The Order Of St. Anthony, cu patronul Sf. Anton din Egipt, o societate secreta infratita cu celebra Skull and Bones de la Yale (unde exista si o ramura numita Sigma – The St. Anthony Hall), cu o elmblema la fel de infricosatoare (vezi foto stanga), desi in aparenta societatea respectiva s-ar ocupa cu serate literare intr-o cladire straveche, intretinuta de fratie (foto dreapta). Despre Skull & Bones, ca si despre The Order Of St. Anthony se spune cafac parte din pepiniera Illuminati si pregatesc elitele care sa conduca lumea intr-o noua ordine mondiala social-economica. Daca despre presedintii SUA se spune ca au fost in marea majoritate membri ai Skull & Bones, despre creierele economice ale planetei se spune la fel de clar ca au apartinut Ordinului St. Anthony Of Egypt.

  Si, iata,
  in urma cu doar cateva zile, Argentina a denuntat faptul că FMI aplică Greciei aceleaşi reţete de austeritate pe care le-a aplicat acestui stat latino-american fără a reuşi să îi împiedice acutizarea crizei, în 2001. „Reţeta FMI pentru Grecia este aceeaşi ca pentru Argentina înaintea prăbuşirii din 2001: scăderea salariilor şi creşterea impozitelor” afirmă Jorge Remes Lenicov, fost ministru argentinian al economiei în 2002, în timpul celei mai grave crize economice din istoria acestei ţări. Si, dupa cum se observa nu este numai reteta pentru Grecia, ci si pentru Romania . Un alt fost ministru al Economiei, Roberto Lavagna (2003-2005), artizanul redresării ţării sale: „FMI nu a tras nici un învăţământ din criza argentiniană, nu a învăţat nimic şi emite pentru Grecia aceleaşi recomandări ca pentru Argentina în 2002, cele pe care noi le-am respins abia in 2003, iar dupa ce nu le-am mai aplicat si am cautat solutii
  bune, altele decat cele impuse de FMI, a urmat redresarea”. Deci iata ca respingerea cerintelor FMI – asa cum doreste si Ungaria acum, dupa noile alegeri – nu a dus la secatuirea tarii, ci la redresarea ei economica. E adevarat, insa, Romania este deja datoare pana peste cap la FMI, cu bani ce n-au ajuns in buzunarele romanilor, ci in „bancile mama” din Occident, sau in conturile clientelei politice a actualei puteri.

  Dovada ca Franks n-are, de fapt, nicio solutie economica reala pentru Romania, ci in fapt doreste adancirea crizei in favoarea FMI, este si ciorna pe care a folosit-o la inceputul lui 2010, dupa o intalnire cu Mugur Isarescu (foto stanga). Pe hartie, Franks a schitat sovaielnic o linie de redresare inca de la inceputul lui 2010. O redresare care n-a avut loc, iar acum ni se spune ca va fi in 2011, cand,
  probabil, nici atunci nu se va petrece. Asa ca predictiile lui Franks in materie de economie sunt ca si nule. Asa cum au fost si pentru Argentina .

  Prăbuşirea economică a Argentinei a antrenat la finele anului 2001 o gravă criză socială şi proteste de stradă soldate cu 30 de morţi. A urmat o criză instituţională, între 20 decembrie 2001 şi 6 ianuarie 2002 succedându-se cinci preşedinţi. Argentina a revenit spre creştere economică cu mari sacrificii, după o devalorizare de 65% a monedei sale antrenând sfârşitul parităţii peso-dolar. Si asta dupa ce s-au respins indicatiile FMI.

  Conform unor analisti economici, FMI este arma financiara a asa-intitulatului Guvern Mondial, care are rolul de a conduce lumea dintr-o singura sursa, iar pentru asta trebuie sa prabuseasca mai intai economiile tarilor care nu fac parte din elitele care constituie acum acest guvern planetar ce va instaura noua ordine mondiala, sociala,
  culturala si, mai ales, economica. Iar arma aceasta mortala se afla in mainile unor asasini economici ca Jeffrey Franks.

  http://www.agentia. org/anchete/ asasinul- economic- jeffrey-franks- a-ucis-si- economia- argentinei- 6664.html# formComments

  Corporatocratia – asasinarea economica(urmariti acest film)
  Back to top

 8. Evident că la toată această stare de fapt contribuie din plin justiţia inexistentă în faţa corupţiei. La cât de cangrenat este sistemul, nu ştiu dacă nu doar măsuri in genul celor luate de Saakaşvili în Georgia, care a concediat întreg personalul poliţiei rutiere, mai pot salva ceva.

 9. SCHMBAREA LA ROMÂNI

  Pandele era o construcţie umană plămădită din materia nemuritorilor. Nu se văita de nimic. Avea trei iubiri : un cintezoi captiv, doi băieţi prin ciclul unu şi o soţie fragilă pe care o venera.
  Paharul cumpătat dar neapărat cu strat, în companie plăcută la bomba Honolulu pe Giuleşti, îi prelungea viaţa, după spusle sale, cam cu şase ore pe săptămână (trei reprize a două ceasuri fiecare).
  Era adeptul schimbării, dar nu oricum. Povestea despre insuccesul a două surori titrate în a emancipa pe bătrâna lor mamă din Pietroaia care de la naştere se purta fără chiloţi ; acestea i-au cumpărat şi au lămurit-o să-i poarte, câteva perechi de chiloţi “moartea pasiunii”. Nătângile nu ştiau că mai de fiecare dată când bătrâna mergea la umblătoare pentru un pipi, uitând că poartă chiloţii îi făcea inutilizabili o vreme…
  Acum când 42 % dintre conaţionali n-au veceuri în case, îi dau dreptate mai mult ca niciodată lui nea Pandele că nu chiloţii ar fi oportunitatea românilor, mai ales că şi cu şi fără chiloţi tot îi aia sărăcia…
  Tot nea Pandele spunea : “să-l aia pe omul nenoricit care dă de băut fără mâcare ! “
  Boc-Băsescu nu dau nici una nici alta, aşa că… să-i aia maidanezii[…]

 10. Sunt de acord cu ce spuneti. Insa nu-mi amintesc multe critici la adresa lui Dumitru Sechelariu care nici mai mult, nici mai putin ii facuse pista lui fi-so.
  Sunt curios daca Radu Mazare(care cica se mai si da social-democrat prin apartenenta la PSD) a fost macar o singura data pus la zid pentru luxul sfidator pe care ni-l tot etaleaza.

  A nu se intelege ca am ceva cu PSD_istii. Acelasi lucru il vedem din plin pe la toti cei care au trecut pe la guvernare.

  http://www.octaraduro.wordpress.com

 11. Ma numesc Cirstoiu Mariana din Petrila,jud. Hunedoara si am un baiat de 22 ani cu handicap grav suferind de distrofie musculara progresiva forma duchenne si se afla intr-un scaun cu rotile.Acest guvern nenorocit a emis prin ministerul munci un nenorocit de ordin 1739/2011 care intra in vigoare de la 1 martie.Poate intre timp fiului meu iau crescut muschii ca la” Popeye”.O bataie de joc v-a fi,acesti oameni nu mai au scrupule.
  ordinul1739/2011 loveste si in persoanele cu handicap ca fiul meu care are acest defect genetic din nastere.
  daca se doreste cu adevarat curatenie sa se mearga la cei cu handicap dobandit dubios si sa se vada cati din acestia au cu adevarat handicap dobandit si cati nu.Puteti mediatiza pe media sau sa impiedicati ca in urma ordinului1739/2011 sa fie chemate la comisie persoane cu handicap grav nedeplasabili? cu grad permanent.Sa vina la domiciliu sa-i verifice.Cu stima Cirstoiu!

  ministrul muncii, familiei si protectiei sociale emite prezentul ordin.
  Art. 1. — Se aproba Procedura de suspendare a dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, in situatia reevaluarii ca urmare a recomandarilor cuprinse in documentele intocmite in urma unor actiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
  Art. 2. — Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
  Art. 3. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.
  Anexa – Procedura de suspendare a dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, in situatia reevaluarii ca urmare a recomandarilor cuprinse in documentele intocmite in urma unor actiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale
  Procedura-de-suspendare-a-dreptului-de-asistenta-sociala-sub-forma-de-prestatii-sociale-a-persoanelor-adulte-cu-handicap-in-situatia-reevaluarii.
  Art. 1. — (1) Decizia de reevaluare emisa de catre Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap va fi transmisa directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, pe baza careia aceasta suspenda dreptul la asistenta sociala sub forma de prestatii sociale, pana la incheierea procesului de reevaluare, prin decizie a directorului executiv.
  (2) Modelul deciziei privind suspendarea dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap este prezentat in anexa nr. 1.
  Art. 2. — (1) In situatia in care in urma reevaluarii se mentine incadrarea in grad de handicap, Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap emite decizia privind incetarea suspendarii dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, al carei model este prezentat in anexa nr. 2
  (2) In situatia prevazuta la alin. (1), prin decizie a directorului executiv al directiei generale asistenta sociala si protectia copilului, persoana cu handicap va primi drepturile aferente perioadei suspendarii.
  Art. 3. — In situatia in care in urma reevaluarii se constata ca persoana nu este incadrata in gradul de handicap corespunzator sau, dupa caz, aceasta nu se mai incadreaza in grad de handicap, Comisia superioara de evaluare apersoanelor adulte cu handicap dispune, prin decizie, incadrarea in gradul de handicap corespunzator ori anularea certificatului de incadrare in grad si tip de handicap si solicita directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului emiterea unei noi decizii pentru stabilirea drepturilor in conditiile noii incadrari in grad de handicap sau, dupa caz, incetarea acestora.
  Art. 4. — (1) Deciziile Comisiei superioare de evaluare a persoanelor adulte cu handicap vor fi transmise in termen de maximum 5 zile atat directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, pentru a fi aduse la cunostinta serviciului de evaluare complexa, care va modifica si completa corespunzator planul individual de servicii, dupa caz, cat si persoanelor cu handicap carora le sunt aplicabile.
  (2) Punerea in executare a deciziilor prevazute la art. 2 se face de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului care a dispus acordarea prestatiilor sociale.
  (3) Deciziile directorului executiv al directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului se aduc la cunostinta agentiilor pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, precum si a beneficiarilor, in termen de maximum 5 zile de la emiterea acestora.
  Art. 5. — Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta procedura.
  Puteti consulta Anexele 1 – 2 la Procedura in fisierele atasat
  -de-suspendare-a-dreptului-de-asistenta-sociala-sub-forma-de-prestatii-sociale-a-persoanelor-adulte-cu-handicap-in-situatia-reevaluarii.

 12. Si mai revoltatoare decat aceasta discrepanta intre caruta si Maybach este lipsa de vointa pentru controlul modului de dobandire a averilor. Inteleg ca abia de anul viitor ANAF va cerceta veniturile nedeclarate, dar e vorba doar de cele realizate incepand din acest an. Acest fapt echivaleaza cu o amnistie fiscala dupa 20 de ani de furt. E una din acele situatii in care m-as uita spre jumatate de tara si i-as spune: sa le fie de bine, pentru ca ati votat bine…

  Cetateanul intrigat si Motanul Incaltat:

  Un schimb de idei foarte interesant, care ar trebui sa fie punctul de pornire al unei discutii necesare pe aceasta tema pe care as defini-o: munca, intre necesitate si utilitate. Va multumesc, la fel lui Karakas, D. Rizoaica, Sextant si Octavian Radu pentru comentariile lor.

  Trotus:

  Sunt de acord ca FMI joaca un rol nefast pe unde-si gaseste de lucru. Cu mentiunea ca e nevoie de concursul direct al „competentelor oneste” din plan national pentru a-i ajuta sa-si faca treaba.

  Gabryela:

  Imi pare rau si ma revolta sa aud despre aceste masuri inumane impotriva oamenilor deja suferinzi. Va rog sa luati legatura cu organizatia noastra locala, sa vedem ce se poate face.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s