Codul muncii de doi bani

Întreaga cerbicie cu care actualul guvern încearcă să impună noul Cod al Muncii este demnă nu doar de o cauză mai nobilă, dar şi de o guvernare responsabilă faţă de cetăţenii săi. PD-L încearcă prin aceste reglementări să arate că tot a făcut ceva pentru mediul privat venind în întâmpinarea patronatului. Dacă tot n-au fost în stare să ia măsuri autentice de stimulare a economiei, prin reducerea fiscalităţii, atragerea de investiţii, absorbirea de fonduri europene, iată că marii corifei ai dreptei se simt acum împăcaţi cu nişte modificări din condei a Codului Muncii.

Dincolo de ceea ce schimbă acest cod al muncii ar fi bine de risipit ceaţa în care PD-l-ul vrea să ne bage pe toţi susţinând că flexibilizarea muncii prin contract pe perioadă determinată reprezintă soluţia pentru ieşirea din şomaj a multora. Nici pomeneală, statisticile arată că ţări europene,  unde contractele pe perioadă determinată au o pondere însemnată, 27% în Polonia, 17% în Slovenia,  media europeană fiind 15%, au şi-un şomaj pe măsură, 20% Polonia, iar media europeană este de 10%. Cu alte cuvinte, angajatul va fi la cheremul patronului care va dispune de acesta după bunul său plac. Lucru care fie vorba între noi se întâmpla şi cu vechiul cod, darmite acum cu noile modificări care vin să dea şi mai mult apă la moară proverbialului comportament abuziv al patronului român.

Problema mai gravă este alta, iar ea este omisă cu bună ştiinţă de către PD-L pentru că le surpă întregul edificiu fals reformist. Acest nou Cod al Muncii nu schimbă nivelul de trai al românilor, cu perioadă nedeterminată sau determinată, românii vor câştiga la fel de prost. Aceasta este problema fundamentală, nerezolvată de către guvern. A modifica coduri, nu e o mare revoluţie, atât timp cât aplicabilitatea lor se loveşte de aceeaşi situaţie precară, atât a firmelor cât şi a angajaţilor. Aşa cum spunea şi Ion Ţiriac, toţi banii de la FMI s-au dus pe pensii şi salarii, nu s-a investit nimic în infrastructură, iar aceşti bani trebuie returnaţi cât de curând. Aşa s-a obţinut mult trâmbiţata creşterea economică minusculă, iar a ţine lecţii de ultraliberalism pentru că ai schimbat şi tu nişte prevederi de cod înseamnă culmea demagogiei.  

Probabil că după aceste modificări ale codului muncii se mai aşteaptă intrarea în spaţiul Schengen, după care guvernanţii se vor uita către popor ca şi cum ei şi-au făcut datoria. Cumva, acum să nu vă mai plângeţi că nu este de muncă, puteţi şi-n ţară, iar dacă nu, mergeţi afară! Toate aceste paliative, coroborate cu mita electorală ce va fi scoasă de la naftalină anul viitor, configurează planul de bătaie al PD-L pentru alegerile din 2012.  Însă prin faptul că n-a fost în stare să ia nici măcar măsuri adevărate de dreapta, printr-o stimulare autentică a mediului privat, iar pe de altă parte a lovit în bugetari fără niciun discernământ, PD-L arată că nu e bun nici de dreapta, nici de stânga şi că e de fapt doar o adunătură de oportunişti care-n afară de măsuri pentru sistemul lor clientelar, nu sunt în stare de nimic.

22 de gânduri despre “Codul muncii de doi bani

 1. Pingback: Goombay Dance Band – Seven Tears « Rinder Razvan Catalin

 2. Ca de obicei puterea minte cind invoca existenta „flexibilitatii” in legislatia care guverneaza piata muncii in tarile dezvoltate. Minte prin omisiune. Tarile dezvoltate au avut o perioada de crestere economica stabila pina la un nivel cind s-a putut discuta de flexibilizare. Pina la acel nivel a existat legislatie care oferea stabilitate si suguranta locului de munca pentru angajati. Nu faci „flexibilizare” intr-un stat sarac si cu o cultura bizantina in ce priveste patronii.

  Dar ma tem ca noul Cod al Muncii este cumva un ecou al politicilor FMI si a unei anumite ideologii care nu o sa prinda in Romania in aceasta forma.

  In ce priveste campania electorala, o constanta a PDL, cred ca vinatoarea de voturi se va face in special prin noua lege de parteneriat cu biserica. Sunt dezamagit ca nu aud voci la stinga esichierului politic care sa ridice problemele ce decurg din re-aducerea bisericilor si cultelor in sfera administrativa a statului. Vor putea preotii si preotesele sa se substituie sepcialistilor in domeniul protectiei copilului si familiei?

 3. Pingback: Subiect de reflectie « Motanul Incaltat

 4. Eroi Au Fost Eroi Sunt Inca

  Astazi merg romanii-n piata, in vizita, ca la muzeu
  Salivand la galantare, multumind lui Dumnezeu,
  Ca le-a dat ca Prim Ministru un erou c-o noua fata
  Ce a scos tara din criza si-a facut muzeu din piata.

  Cate unul, mai cu sange, isi incearca chiar norocu’
  Si timid intreaba pretul, sau de nu-i posibil trocu’.
  Pentr-un kil de barabule cu fundita, la pachet,
  Precupeata-i cere ceasul sa si-l lase amanet.

  Sau, de nu, macar inelul cu care s-a cununat
  Schimb sa-l dea pe trei legume si un fir de zarzavat.
  Fiindca bani n-are romanul de erou dur reformat
  Dar i-au mai ramas obiecte valoroase la carat.

  Si lasandu-si verigheta, bucuros de-asa o pleasca,
  Omul pleaca iute-acasa amintindu-si brusc de Ceasca,
  Care tot cu imprumutul si tratat drept un erou
  L-a lasat fara de papa si l-a luat de mare bou.

 5. Webdesigner middle-level realizez site- uri web simple, complexe, flash, html, magazine online, logo-uri, banner-uri, pliante, afise, fluturasi, reviste,etc. Toate site- urile beneficiaza de optimizare SEO si reclama pe Google (fara taxe suplimentare). Site-urile se realizeaza in maxim 2 saptamani indiferent de complexitate. Lucrez si cu firme. Lucrez si cu cei care nu sunt din Brasov prin mail si telefon.
  Daca aveti nevoie de ajutor ma puteti contacta la adresa de e-mail: site_brasov@yahoo.com

  P.S.: Acest mesaj nu este SPAM. Mesajul este pentru administratorul blogului, nu are scop publicitar.

 6. Pingback: PSD: luptăm împotriva nedreptăţii, mizeriei, corupţiei, abuzurilor, sărăciei ! | Pensiuneaedenjibou's Blog

 7. Pingback: Codul muncii genereaza “harmalaie” la Congresul PDL Constanta. 200 de sindicalisti ai protestat fara incidente timp de o ora si jumatate. Cine sa mai inteleaga ce se intampla? « Rinder Razvan Catalin

 8. Stimata Dna.Corina Cretu.
  Am citit cu mult interes articolul Dvs.precum si mai multe materiale expuse pe internet privind activitatea pe care ati desfasurat-o pe vremea Presedintelui Iliescu,precum si la ora actuala.Imi exprim respectul si admiratia fata de activitatea Dvs,spre deosebire de reprezentantii actualei guvernari,care sunt in procent de 99,99%corupti,prost crescuti,analfabeti si dusmani ai speciei Homo Sapiens.Ati fost un purtator de cuvant deosebit al Dlui.Iliescu,fata de care am tot respectul.Spre deosebire de Dvs.actualii purtatori de cuvant sunt nerusinati,neobrazati si carora le lipsesc cei 6 ori 7 ani de acasa.Merita sa ne aducem aminte de versurile poetului nostru national,cu referire la perioada Iliescu si Basescu comparativ:”De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii/Veacul nostru ni-l umplura saltimbancii si irozii…”Tinand cont ca Dvs.vorbiti inafara de limba romana inca 5 limbi straine,permiteti-mi sa va doresc :viel Glück,viel Erfolg in Ihrer Aktivität,und außerdem bleiben Sie gesund,und treu Ihrer Heimat ! Hochachtung von einem ehemaligen rumänischer Staatsbürger,der immer Interesse an die Ereignisse in Rumänien hat.

 9. Stimata doamna Corina,
  V-am scris aici un mesaj, a aparut, dar dupa cca 4 ore a fost sters. Scrisesem numai, ca este necesar, ca sa iesiti in public, in ziare si la posturi TV si sa spuneti ferm, clar pentru orice om simplu si deschis, cu argumente, in ce prapastie ne-au adus actualii dela conducerea tarii. Nu v-a placut cuvantul „tradare”? Se vede, ca munciti, dar trebuie mai multa clarviziune si coeziune cu colegii.Va doresc succese in activitatea dvs.

 10. “Ridicati-va voi, cei care ati lenevit si munciti, caci rasplata voastra va fi bunastarea – asta spune Codul, asa ca sa dau o traducere crestineasca”, a declarat ministrul Botis. In orice ţara civilizata, aceasta declaratie atrage demiterea ministrului in cauza. Nu vorbesti de pe pozitia aroganta de diriginte tatuc, cu opinia publica, pentru ca nu esti la CAP, asta daca te pretinzi ministru al unei tari membre UE.

 11. Ceea ce nu înţeleg eu este de ce domnul Boc, dacă domnia sa chiar consideră că aceste modificări ale Codului Muncii sunt aşa de necesare, nu le depune, în regim de urgenţă, în Parlament? Nu cred că „opoziţia” va vota niciodată împotriva unor măsuri care eficientizează piaţa muncii, că doar nu sunt sinucigaşi politici. Eu deduc că domnul Boc ştie că ceva este putred în modificările sale.

 12. MERCENARI BASESCU IN LIBIA !
  SENZATIONAL SI TERMINAL
  DIN NOU ROMANIA ESTE MINTITA SI STIRILE NU AJUNG CATRE ROMANI.
  IN MOMENTUL CAND CNN A ANUNTAT CA AGENTII KGB SI AGENTII ARABI DIN SERVICIUL EXTERN CONDUC REPRESIUNEA DIN LIBIA ANTENA 3 NU A SCOS NICIUN CUVANT. ACUM CAND BASESCU TRIMITE MERCENARI IN LIBIA
  TACEREA ESTE TOTALA. RAPORTUL CIA NOMINALIZEAZA PE PRESEDINTELE ROMAN……NEINCREZATORII POT CITI IN IERUSALEM POST :

  Libyan leader Muammar Gaddafi is using mercenaries from Romania to attack rebels in his country, claims Arab newspaper Ashark al-Awsat, quoted by Jerusalem Post.

  BBC :
  FORMER SECURITATE MEMBERS ACTUAL ROMANIAN SECRET SERVICE ACT IN LIBIA
  CNN :Marc Ginsburg, former U.S. ambassador to Morocco told CNN:
  GADDAFI intelligence advisers have received significant intelligence support from former KGB officials who were part of the Eastern Bloc countries such as Bulgaria, Romania and Belarus.’
  PILOTI ROMANI IN LIBYA The Western editions referring to own sources and eyewitnesses assert that demonstrators on INSTANTS and helicopters of the Libyan Air Forces were shot by pilots-mercenaries from Romania. In particular, on it on Thursday has informed the American agency of military researches Stratfor.
  OBSERVERS : ROMANIAN MERCENARIES have been captured in Libya

  ROBERT HORVATH FOR NIPON PRESS
  http://devanewyork.blogspot.com/

 13. Da La Albastru De Voronet, La Portocaliu De Basescu

  Dupa ce s-au jucat si au pangarit Tricolorul, tragandu-i (exact ca in bancul cu Bula care le “avea” cu dungile rosii) o dunga portocalie, asa la deruta, ca sa se stie cine-i la Putere in tara, alde dementii lu’ chiombila au pus ochii si pe cele sfinte si pentru a-si face remarcata prezenta in fruntea unor primarii, acesti trepanati s-au gandit ca dupa ce au vopsit scoala si primaria din comuna in care au castigat alegerile locale, sa traga si Sfintei Biserici din aceeasi localitate o leaca de portocaliu, asa ca au umplut-o si la exterior si la interior cu aceasta culoare minunata. La asa minune, povestesc localnicii ca, pana si dracu’, cat e el de drac, a ramas uimit, s-a asezat in cur pe treptele bisericii, si-a scuipat de trei ori in san, inchinandu-se apoi tot de atatea ori, dupa care a plecat pe pustii, promitandu-le taranilor ca nu va mai calca pe ulitele satului , atata timp cat va avea la conducerea sa, ca primar, un inlocuitor mai dihai ca el.
  Asta ar fi una la mana.
  A doua ar consta in intentia UNESCO de a inregistra biserica respectiva, drept “A opta minune a lumii moderne”, inscriind-o pe lista obiectivelor musai de vizitat si admirat. Va dati seama, frati romani, ce aflux de elicoptere (conform indicatiilor prezidentiale de a vizita Romania cu acest mijloc de transport) se va inregistra in comuna respectiva pentru a-i aduce pe turistii dornici sa vada aceasta noua minune a lumii?
  Ce Albastru de Voronet, veniti fratilor la Portocaliu de Basescu, veniti si va luminati!
  In conditiile in care dupa Tricolor, locuinte ANL, scoli, primarii etc. s-a trecut si la vacsuirea bisericilor in portocaliu, in care romanii au ajuns sa manance, datorita pretului mai mic, portocale in loc de cartofi, n-ar fi nicio surpriza ca maine, poimaine chiombu’ sa ne ceara sa ne si cacam portocaliu. Si la cat suntem de mamaligi o vom face, mai bifand o noua minune a lumii la UNESCO.
  Pana aici am constatat dementa care se manifesta pe plan local la slugile lui chiombila, dar hai sa vedem ce face chiar ‘mnealui in aceste zile de triumf eroic traite de Boc, aflat la apogeul sau politic.
  Pai ce sa faca? Bine, mersi!
  Pentru salariul pe care il incaseaza ca presedinte al Romaniei si in total acord cu prevedrrile Constitutiei tarii, chiombu participa si prezideaza toate sedintele si intrunirile pedele, pregatind asiduu lucrarile congresului (sau ce dracu or tine portocaliii) in vederea alegerilor noului lider al acestei adunaturi de delicventi si derbedei. Asta pe plan intern, deoarece pe plan extern, a facut ce-a facut de l-a suparat pe amicul Sarcozy atat de tare, incat a fost nevoie de interventia Doamnei Merkel pentru ca acestia sa nu se paruiasca (valabil numai pentru frantuz expresia respectiva). Din aceste doua activitati ne putem da seama ca omu’ (daca il putem numi asa), isi vede linistit de ale lui, indeplinindu-si cu constiinciozitate si imaginatie prerogativele constitutionale de sef de stat al tuturor romanilor, oferindu-le la intern siguranta traiului de maine prin alegerea unui nou presedinte la pedele, iar pe plan extern binemeritata recunoastere europeana si intenationala de popor nefrecventabil si expulzabil, aflat in carantina internationala.

 14. DRAGI COMPATRIOTI! Dumnezeu nu are nevoie de constructii de Catedrale in Mileniul III ! Cei ce doresc sa „ingroape” sute de milioane, sau chiar miliarde de euro, intr-o constructie INUTILA, atat lui Dumnezeu, cat si poporului roman, sunt oameni fara Dumnezeu, fie ei clerici in frunte cu Daniel, sau politicieni in frunte cu Basescu! Doamne, opreste-le lucrarea diavolesca!

  /// ESEU „RELIGIOS”, Nr.1! – Sunt ingrozit de faptul ca in Mileniul III, pot exista indivizi cu instructie peste medie, care accepta tembela zicala: „Crede si nu cerceta”. Doamne, tu ai dotat fiintele umane cu facultatea de a gandi, adica de a se intreba si a-si raspunde! Ce vei face Doamne cu specimenele care refuza sa-si foloseasca dumnezeescul Tau Dar, care este RATIUNEA? De ce Doamne, asemenea fiinte nu-si folosesc RATIUNEA si prefera ca mintea lor sa se apropie de cea a necuvantatoarelor? Orice individ ar trebui sa stie ca Dumnezeu l-a dorit un partener in binomul Creator-creatie, sau Dumnezeu-om, si nu o frunza-n vantul fatarnic si demagogic al Religiilor, care sunt niste partide ce ii manipuleaza, cu fantasmele unor UTOPII, pe cei ce renunta la RATIUNE; tot asa cum partidele laice ii manipuleaza pe credulii incurabili, cu fantasmele prosperitatii materiale! Partidele religioase – Religiile – n-au alta legatura cu Dumnezeu in afara faptului ca s-au “agatat” de poala Lui, pentru a pune ceata pe mintea celor care accepta sa renunte la RATIUNE! Orice individ care n-ar dori sa-L supere pe Dumnezeu, prin nefolosirea Divinului Sau Dar, care este RATIUNEA, s-ar intreba: de ce exista atatea religii daca exista un singur Dumnezeu? Oare toate aceste Religii sunt de la Dumnezeu, sau sunt “opere” ale inaintasilor nostri, oamenii? Daca ar fi de la Dumnezeu, ar fi una singura, caci El putea sa dea oamenilor aceeasi invatatura, indiferent de locul sau momentul, unde, sau cand s-ar fi transmis acea invatatura! Daca si-ar folosi RATIUNEA cu care l-a inzestrat Dumnezeu, individul ar deduce imediat ca TOATE invataturile religioase, cele disparute pana acum in negura istoriei, cele ce au fost inlocuite de cele actuale, cele actuale, ca si cele ce le vor inlocui pe acestea, n-au nicio legatura directa cu Dumnezeu, ci sunt opere ale semenilor nostri, care au dorit ordine si pace intre oameni, atunci cand societatile umane nu erau capabile sa se organizeze laic! Iar pornirile animalice erau cel mai bine tinute in frau de speranta iluzorie intr-o existenta utopica, dupa consumarea vietii pamantesti! A sustine ABERATIA, ca invataturile Religiilor sunt de la Dumnezeu, inseamna a-L acuza pe El de glume proaste sau de rautate, caci doar asa ar fi putut sa dea oamenilor invataturi contradictorii care sa-i impinga la anti-semitism, la cruciade, la Jihad-uri, etc. Deci, crede cineva ca Dumnezeu si-a batut joc de creatia Sa, dandu-i invataturi contradictorii pentru a se “delecta” cu ororile savarsite in numele Lui? Cine crede asa ceva ar trebui sa se ingrozeasca, impreuna cu toti cei ce savarsesc o asemenea blasfemie! Ar trebui sa stim cu totii, ca omenirea are acelasi destin cu al intregii lumi vii, de la cele mai simple forme de viata de flora si fauna, si pana in varful acesteia, unde se afla Omul! Toate formele de viata urmeaza inexorabilul ciclu al existentei, de la germinare, dezvoltare completa, nastere, parcurgerea duratei existentei in fiinta, si trecerea in nefiinta! Acesta este ciclul existentei harazit de Dumnezeu, intregii lumi vii! Dumnezeu ne-a inzestrat cu RATIUNE, dar depinde de fiecare dintre noi daca decide sa o foloseasca, sau se lasa manipulat de farsorii religiosi si politici! Astazi oamenii au nevoie de Dumnezeu, NU de Religii! Religiile au avut misiunea lor BENEFICA, atunci cand nu era posibila o organizare laica a grupurilor umane! Dar misiunea lor s-a incheiat, iar astazi sunt niste relicve ale trecutului, nocive pentru RATIUNEA umana, pe care incearca sa o inchida in „gogoasa credintei”, similar cum viermele de matase se inchide in propria-i gogoasa!
  Inchinati-va oameni iubitori de Dumnezeu, DOAR Lui , si nu unor farsori in odajdii, care se agata cu dintii sa exploateze si ultima picatura de credulitate a celor tematori, care nu si-au luat pe Dumnezeu ca reper indestructibil! Farsorii in odajdii nu-L slujesc pe Dumnezeu, ci isi slujesc propriile interese, foarte pamantene! Religiile sunt „parazitii” ce traiesc pe seama lui Dumnezeu! Lumea va fi mai buna cand toti oamenii vor parasi toate Religiile, si se vor intoarce cu totii la Dumnezeu, formand ”o singura turma, si-un pastor”! Dumnezeu a oferit oamenilor RATIUNEA pentru a trai in “lumina Sa”, iar Religiile ii imbecilizeaza pe oameni, indemnandu-i “sa creada” povestile tampe si mincinoase, pe care li le prezinta ca Adevaruri imuabile, indemnandu-i sa nu-si foloseaca Ratiunea, ci „sa creada”! D.Rizoaica. TEL.0723966732. ///

  PS. Unde ne sunt intelectualii??? Acesti invatatori si luminatori ai natiunii???!!!

 15. Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte/ In care te-adanceste „mafia” politico-clericala/ In frunte cu Basescu si Daniel !

  ESEU „RELIGIOS”, Nr.2!– Revin cu un nou ESEU pentru a incerca sa arat ca, am fost, nu nedrept ci, poate prea dur, cu cei care sunt, deocamdata, indestructibil legati de “drogul” cu care sunt “hraniti”, inca inainte de a incepe sa-si exerseze gandirea! Ei, si toti cei asemeni lor, sunt prizonierii “opiului popoarelor”, care sunt Religiile! Ca acestea n-au nicio legatura cu Dumnezeu, am demonstrat-o in comentariul anterior! Am revenit cu acest comentariu, pentru a acorda circumstante atenuante tuturor celor aflati sub nefasta influenta a Religiilor! Am considerat de datoria mea sa arat ca nu sunt vreun geniu care, la 7ani, la 14 ani, sau la 21 de ani, as fi reusit sa ma eliberez de sub perfida influenta a Religiei! Daca as fi trait doar 60 de ani, as fi fost si eu unul dintre miile de miliarde de oameni, care si-au petrecut intreaga viata, fara sa stie, sub influenta “opiului popoarelor”! De abia la 62 de ani, in conditiile confruntarii cu unii sectanti, am reusit sa vad ADEVARUL, si deci, sa descopar MINCIUNA Religiilor care, fiecare in parte, pretinde ca propavaduieste invatatura primita de la Dumnezeu! Si vorba poeziei lui Goga, “Poveste” (1914): “Si-abia tarziu, odata, ti-am inteles fiorul/ Si te-am vazut cum starui si-nfricosta cresti,/ In clipa cea dintaie cand mi-a atins piciorul/ Tarana fermecata a tarii romanesti/”. Atunci am inteles ca “n” Religii, cu invataturi contradictorii, pana la conflicte deschise, NU POT fi purtatoare ale unor invataturi de la Dumnezeu! Caci am aratat, in comentariul anterior, ca Dumnezeu nu putea sa dea creatiei Sale invataturi contradictorii, care sa conduca la anti-semitism, la cruciade, la Jihad-uri, etc. Dar si asa, nu poti renunta de pe o zi pe alta la drogul cu care te-ai “hranit” o viata, fara sa simti ca totul se prabuseste in jurul tau! De ce o asemenea senzatie? Din faptul ca preparatorii “opiului” au folosit o reteta deosebit de perfida, creand, nu o simpla ierarhie, ci un “tot indestructibil” intre Dumnezeu, Profet si Duhul Sfant! Daca Dumnezeu este recunoscut, de orice fiinta rationala ca Divinitate Suprema, e dificila “decuplarea” intregii “facaturi”, de la Profet si pana la ultimul “sfintisor” al ierarhiei, de la legatura lor cu Dumnezeu! Nu mi-a fost usor sa demontez, pe indelete, aceasta perversa facatura, dar culmea, m-am ajutat de versurile unui cantec sectant din timpul detentiei politice, care spunea: “Nu ma voi clatina, nu ma voi clatina/ Caci in Domnul mi-am pus eu nadejdea/. Daca pentru sectanti Domnul era Iisus, pentru mine Domnul era Dumnezeu! In aceste conditii, cand aveam un asemenea suport, decuplarea mea de “esafodajul mincinos”, nu mi-a mai creat spaime! Si apoi mi-am spus, ca daca ma aflu sub protectia lui Dumnezeu, ma pot debarasa de “toti” subordonatii Lui, inclusiv de Profet! Iar daca utopica promisiune a altei existente, la incetarea celei pamantene, ar avea un atom de adevar, cei ce renunta la Religiile care fac asemenea promisiuni in numele lui Dumnezeu, ei n-ar avea nimic de pierdut, caci promisiunea utopicei existente, se face in numele lui Dumnezeu, alaturi de care raman TOTI cei ce renunta la MINCIUNA Religiilor! Toti cei care doriti sa iesiti din MINCIUNA Religiilor, despartiti-va de Religii razand, si, atata timp cat sunteti alaturi de Dumnezeu, SA NU VA FIE FRICA! D.Rizoaica. Tel.0723966732.///

  PS. Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane, din ignoranta in care vor sa va tina clericii farisei, si politicienii „vegetali”, ipocriti si nesimtitori!

 16. TB SE-NEACĂ

  JON* are parte numai de dispreţ,
  ca târfa ramolită, metodic ocolită
  de nevoiaşii sexuali – o ramolită
  tagmă abonată la creţul fără creţ.

  Beţivii urinează pe moaca lui Traian
  Băsescu, cerând extaziaţi încă un ţoi
  să-l facă pipi-freş, pe Preş.- un maimuţoi
  belit de-atâta mânărit portocaliu-viclean.

  Poporu-i foloseşte portretul ca cocean
  igienic, raşchetă pentru umblătoare
  ori ţinta sticlei de tv, de fiere scuipătoare.
  Se-neacă JON*, luat de valul urii din ocean.

  *Javra Ordinară Naţională

 17. Pingback: Cutremurul din Japonia. Influente imediate asupra economiei mondiale! « Popateapa's Blog

 18. Virusul BT Mai Letal Pentru Romani Decat Ebola!

  Ma simt dator sa detaliez putin comentariul despre noul conflict in care chiombu’ l-a antrenat total aiurea pe presedintele Frantei, in conditiile in care si asa relatiile noastre cu aceasta tara tind vertiginos catre un zero absolut, cu consecinte dezastruoase pentru noi, ca popor european.
  Daca mandatele lui Basescu au adus pana acum romanilor numai distrugeri si nenorociri cu ceva creativ trebuie totusi sa-l creditam pe chiomb si anume cu faptul ca atat el cat si fixa au contribuit masiv la imbogatirea limbii romane, fixa din punct de vedere al inovatiilor gramaticale, iar tatane-su prin noile valente semantice impuse unor adjective si/sau substantive, care prin prestatia acestuia au atins culmi inimaginabile ale superlativului. Astfel cuvinte sau sintagme cum ar fi nesimtire, tupeu, cei sapte ani de acasa, umori ale unui orgoliu egocentric lovit de paranoia, aroganta paguboasa (vezi capra raioasa si calul care-si da flatulente in loc de aere) , razbunare meschina, vorbit gura cand nu trebuie (vezi, gura bate curu’) etc. ar fi ramas poate seci si golite de continut daca pe lume nu s-ar fi inventat Basescu.
  Daca luam doar relatia acestuia cu Sarkozy si putem demonstra contributia adusa de presedintele Romaniei la reformarea limbii romane in sensul celor aratate mai sus.
  Dar sa pornim de la fapte: in mod oficial relatiile chiombului cu omologul sau francez au inceput sa se deterioreze grav la momentul in care frantuzul ne-a cam trimis sub forma de desant aeropurtat tiganimea acasa pe motiv de cioarda si comportament neadecvat al acestora in relatiile cu buzunarele si pretentiile francezilor. In urma acestei raciri se inregistreaza episodul vazut de o lume intreaga si de care chiombu’, sanchi, nu-si mai aduce aminte, intrebat fiind laTVR1, in care Sarkozy nu numai ca-l trateaza cu curu, dar se si debaraseaza de el mai ceva ca de o eventuala contaminare cu Ebola. Urmarea o stim, in loc sa intram in Spatiul Schengen, inghitim in sec si spunem pas. Urmatoarea faza se consuma recent, la Consiliul Europei, unde razbunatoru’ visceral ot Basarabi, crezand ca are de-a face cu pensionarii sau politaii Romaniei pe care s-a razbunat taindu-le pensiile sau dandu-i afara din politie, se apuca si tam-nisam ii pune ungro-frantuzului o talpa de-i ridica acestuia tensiunea arteriala la nivel de apoplexie, fiind nevoie de interventia rapida a doamnei Merkel pentru ca lucrurile sa nu duca la declararea starii de beligeranta intre noi si Coana Franta.
  Acestea sunt faptele si atata timp cat va fi chiombu la Putere doar o minune, in opinia mea, ar putea interveni pentru a repune lucrurile in fagasul lor normal in relatiile dintre cele doua tari.
  Acum ar fi intersant de vazut cam ce ar fi trebuit chiombu sa faca pentru a evita aceasta noua palma incasata de romani. Ei bine, culmea este, ca n-ar f trebuit sa faca nimic.
  Faultarea lui Sarkozy in plin Consiliu pe motiv de Gadafi, din punct de vedere al unui eventual castig al diplomatiei romane are valoarea zero, ba mai mult trebuie inscrisa in manualele diplomatiei la capitolul “Asa, nu!”, chiombu nefacand altceva decat sa-si satisfaca una din multele si meschinele satisfactii personale pe principiul luptelor de strada. Daca la asta adaugam faptul ca el chipurile a reprezentat acolo vointa si pozitia Romaniei intr-o situatie internationala delicata, fara a consulta insa niciun orgaism sau institutie abilitata si imputernicita constitutional (Parlament, CSAT, Ministerul de EXterne) sa emita pozitia oficiala a tarii noastre in astfel de cazuri, putem sa realizam dimensiunile noii gafe prezidentiale in materie de politica externa, domeniu in care conform Constitutiei ar trebui sa reprezinte tara cu cat mai multe foloase. Numai ca inteventiile sale atrag multe, dar foarte multe ponoase pentru noi ca popor si natiune europeana.
  Nu sunt in masura sa emit judecati in ceea ce priveste cum ar fi mai bine sa se procedeze la nivel international vis a vis de situatia din Libia. Daca ar fi dupa mine, care am simtit timp de cinci zile si cinci nopti, cat a durat traversarea Marii Rosii in anii 80, mare minata de teroristii lui Gadafi, apai nu numai ca as fi total de acord cu propunerile Frantei de a oferi un scut aerian impotriva aviatiei dictatorului care mitraliaza si bombardeaza de voie, ca la nunta, populatia civila satula de prezenta lui in capul statului, dar l-as scoate personal din barlogul in care se ascunde si l-as deferi Justitiei.
  Ceea ce vreau sa spun este insa ca la intrunirea respectiva la care chiombu a simtit nevoia sa-si arate muschii in fata lui Sarkozy, batand in acest fel probabil un nou cui la sicriul relatiilor romano-franceze, doar pentru a se razbuna el pe presedintele francez, erau multi alti reprezentanti de marca europeni care sa se opuna propunerii francezului fara a-si atrage furia acestuia asa cum in mod inutil a facut-o presdintele pedele Basescu Traian.
  Inca doua, trei intreventii de acest gen si dupa “pas Schengen”, s-ar putea sa spunem si “Adio, Europa!”.

 19. „CODRUL MUNCII”

  Uitaţi-vă la JON*, Doamne cât e prost !
  Bătut în cap calcă în străchini, fără rost.
  Ca şi la Fucushima a pierdut controlul,
  Se-ncinge miezul social, e spart radiatorul.

  Aruncă “Codrul Muncii” uscat pesmete ;
  Să-l mânce mă-ta şi Emil băi brânză-n bete,
  Cu fiica ta buzata cu ochii cepe, o trecută jună.
  E vremea JON*, cu toţi ai tăi s-o luaţi în mână !

  *Javra Ordinară Naşională

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s