Indecenţa guvernamentală

         Dincolo de orice considerent, atitudinea membrilor majorităţii guvernamentale din Parlament faţă de votul care trebuie dat după discutarea Moţiunii de cenzură este indecentă. Nimic nu o justifică, nici măcar teama de a cădea guvernul Boc. Şi dacă li s-ar permite să voteze, parlamentarii majorităţii nu ar face acest lucru. Sunt prea mulţi cei care şi-ar semna sfârşitul carierei politice, votând pentru demiterea cabinetului actual. Este îndoielnic faptul că PDL ar mai putea (sau ar mai dori, pentru că şi asta este o problemă!) genera o majoritate parlamentară, care să aprobe un alt guvern, chiar şi premierul ales de Traian Băsescu. La votul de învestitură nu pot să stea în bancă, aşa cum fac acum. Atunci altele vor fi criteriile de vot. Şi este foarte posibil să se ajungă la alegeri anticipate. Lucru care nu le convine celor de la putere.

         Aşa că s-a inventat cel mai cinic, dar şi mai periculos mod de a guverna: prin angajarea răspunderii. Este un mod de guvernare care neagă democraţia, o discreditează, o face detestabilă pentru cetăţeni.  Cu excepţia legilor care sunt aprobate în acest mod indecent, nimic important nu se discută şi se votează în Parlament. Puterea l-a transformat într-o instituţie inutilă, numai bună de prezentat lumii pe post de ţap ispăşitor. Nu ştiu ce ar înţelege un cetăţean european zdravăn la cap şi cu valorile democraţiei învăţate la zi şi respectate din convingere, citind că un guvern a supravieţuit unei Moţiuni de Cenzură, cel mai sever mod de sancţiune, fără ca în favoarea lui să voteze cineva în Parlament. Asta sfidează logica şi bunul simţ.

          Ca să înţelegem mai bine cum gândesc guvernanţii, e suficient să vă spun că azi, când sunt mii de oameni în faţa Parlamentului, în şedinţa de guvern se discuta … Legea Faţadelor! Nu e catusi de putin un semn de decenţă… La fel cum nu a fost nici discursul premierului Emil Boc, un fel de Raport ceauşist la al nu se ştie câtelea Congres, plin de realizări şi de veşti bune. Iar comparaţiile cu Polonia şi Germania sunt total neavenite. Cele două ţări sunt bine guvernate, ceea ce nu e cazul României.

          Acum, nu rămâne decât un singur lucru de făcut: toate aceste Legi, aprobate prin angajarea răspunderii, trebuie readuse în faţa Parlamentului de viitoarea guvernare a USL şi aprobate doar după un dialog sincer, fără condiţii, cu societatea şi cu toţi actorii sociali. Mai greu va fi să reparăm ce-au stricat ele în timpul acesta…

13 gânduri despre “Indecenţa guvernamentală

 1. ORBAN CATREN

  Orb să fi Orbane tot ai fi văzut
  Cum te văd românii: bubă de şezut.
  Scarpin-o cu grijă că prea tare pute;
  Suntem mulţi Atila, unul te va f-te…

 2. Motto : Ce mic fuseşi când erai mare !

  CE MEMORIE

  După ce primi ieri aprobare de la un gur străin (Orban), penibilul Boc a recitat „din memorie”, uitându-se de două ori ( !!!) pe celuloză, patru versuri ale inamicului public numărul unu (Eminescu) : „E uşor a scrie versuri / Când nimic nu ai a spune, / Înşirând la vorbe goale / Ce din coadă au să sune.”
  Nea Emile, mai sus cu un lat de cravată mov erau şi versurile atât de potrivite scurtimii tale : „Multe flori sunt, dar puţine / Rod în lume o să poarte, / Toate bat la poarta vieţii, / Dar se scutur multe moarte.”
  Erai mai inspirat dacă recitai din Marko Belea, bre…

 3. Bravooooo Opozitia, Bravoooo USL, Biiiiissss!

  Un balbait impreuna cu prietenul sau mergeau pe o ulita de tara. La un moment dat balbaitul i se adreseaza amicului:
  – Veeeeezzii cacaca vvveeeiiii callllll… si tace, la care amicul il intreaba;
  – Ce sa vad, mai?
  – Aaaacum eeee prrrea tttarzziu. Aaaai cccalccat deeja iiin eeel.

  Am simtit nevoia sa incep cu acest banc deoarece ieri, in timpul dezbaterilor pe subiectul propus de Opozitie, in sensul luarii unei pozitii oficiale vizavi de declaratiile iresponsabile ale unor demnitari maghiari, in frunte cu premierul Victor Orban, declaratii care au vizat siguranta si integritatea teritoriala a statului unitar si national Romania, ascultand argumentatia oferita de senatorul UDMR Gheorghe Frunda, argumentatie reluata papagaliceste, aproape la virgula, de asa zisul prim ministru al Romaniei, prin care se solicita declansarea unei intregi proceduri parlamentare, de durata nedeterminata, menita sa duca la elaborarea unui text de raspuns, care sa sanctioneze imixtiunile nerusinate ale oficialitatilor maghiare in treburile interne ale unui partener de Uniune, am avut pur si simplu senzatia ca, exact ca in banc, noi, ca natiune condusa de un individ vandut pe o caciula de voturi unguresti, guvernului de la Budapesta, am calcat efectiv in cacatul pe care, datorita balbielii politice a portocaliiilor aflati la Putere, nu l-am putut evita si ne-am umplut de el pana in varful capului.
  Dar cum s-a ajuns de la discutarea Codului Muncii la aceasta intorsatura de situatie?
  Simplu, desi ziua parlamentara de ieri nu anunta practic nicio surpriza in ceea ce priveste bataia la curu’ gol data de Opozitie si incasata cu balbiieli de imbecilii de la Putere, care efectiv au primit, pe langa o lectie de demnitate nationala si una de adevarata strategie in lupta parlamentara, alta decat subterfugiile golanesti practicate de ei cu statu’ in banca la momentul votului, totusi ca urmare a discursului magistral tinut de unul dintre liderii Opozitiei, d-l Crin Antonescu evenimentele s-au precipitat si au luat o intorsatura care i-a prins total nepregatiti pe papagalii de la Putere.
  Asa cum am aratat, d-l Crin Antonescu a stralucit pur si simplu si, desi ne-a obisnuit de atatia ani cu savoarea, incisivitatea temeinic argumentata si retorica desavarsita a discursului sau politic, de data asta s-a intrecut pe sine si a dat totodata tonul la luarile de cuvant pe aceeasi tema si ale altor lideri ai Opozitiei, cum ar fi domnii Nastase sau Tariceanu, care au facut praf si pulbere Puterea, tragand totodata o linie de demarcatie ferma intre ceea ce inseamna un adevarat politician autentic, rasat, posesor al unei culturi remarcabile si discursul de tate, mahalagioace de cartier dambovitean, care-i caracterizeaza pe portocaliii basescului.
  Nu are rost sa detaliez continutul discursurilor celor din Opozitie cert este insa ca acuzatia principala adusa de d-l Antonescu si anume faptul ca, Basescu Traian, in goana lui pentru pastrarea imunitatii in fata justitiei data de al doilea mandat prezidential pentru cat mai mult timp, a tradat pur si simlu interesul national si s-a transformat practic in executantul docil al ordinelor venite de la guvernul de la Budapesta, via UDMR, formatiune etnica ce a ajuns sa faca agenda politica a Romaniei in aceste zlle, a starnit tot ceea ce a urmat ulterior in Parlament.
  Fiind luati prin surprindere si neavand scris in condicute instructiuni de la Cotroceni referitoare la tema in discutie, termitele puterii au dat din colt in colt, umplandu-se de penibil, in asa hal incat, in cuvantul sau final Boc cel Mic si Fara Minte, fluturand in mana textul, chipurile corect tradus, al mult incriminatelor declaratii, text pe care cu toata insistenta Opozitiei a refuzat pur si simplu sa-l citeasca, a reluat cuvant cu cuvant declaratia d-lui senator Gheorghe Frunda prin care acesta propunea tergiversarea prezentarii unei declaratii oficiale de Protest prezentata de partea romana, pana la Calendele Grecesti.
  Daca stam putin si ne amintim reactia spontana, violenta si lipsita de cel mai elementar tact diplomatic avuta de chiombila la o intrebare practic nevinovata a unui reprezentant al Federatiei Ruse cu ceva timp in urma, in cadrul unor lucrari europene la Strassbourg, acest noncombat si lipsa totala de reactie a aceluiasi chiomb la niste declaratii prin care oficialitati ale statului maghiar se angajeaza cu subiect si predicat plus trup si suflet sa sustina orice inititativa a etnicilor maghiari din Romania de a obtine autonomia teritoriala a Ardealului, pare in ochii oricarui roman de buna credinta, altul decat portocaliu, mai mult decat suspecta si pute al dracului a tradare.
  Daca aceasta atitudine o coroboram cu la fel de suspecta sa tacere in cazul ungurului care, cu binecuvantarea organelor locale, l-a spanzurat simbolic pe eroul neamului Avram Iancu, in fata unui grup de soimi ai patriei de etnie maghiara in ideea de a-i educa pentru modul in care, in viitor, trebuie tratati romanii in Ardeal, avem tabloul complet al tradarii nationale la care asistam neputinciosi in aceste zile.
  Poate ca pe moment nu ne dam seama de succesul imens repurtat de Opozitie in cursul zllei de ieri, prin schimbarea temei principale a Motiunii de Cenzura, insa efectele sale se vor face simtite cu varf si indesat in modificarea orientarii electorale a ardelenilor de etnie romana, care timp de douazeci de ani au votat orice altceva numai PSD, nu.
  Ei bine, a venit timpul penru schimbare si daca acestia traiesc si simt romaneste, mai mult ca sigur ca vor taxa cum se cuvine aceasta tradare a interesului national.

 4. Mi se pare ca termenii din titlu aromesc oximoronic, Corina
  Intr-un stat care exerseaza institutional (intru perfectionare si profit personal) coruptia concurentiala si unde legiferarea, mai nou, are legatura strict cu cei putini, mai are vreun sens sa vorbim despre indecenta ? Sau sa alaturam termenul de „guvernamental”?
  Guvernamentalii anului 2010 se conduc dupa percepte medievale, se manifesta asemeni vikingilor cuceritori; ce gasesc,ce apuc sa jefuiesc sau sa ascund pe sub masa, al meu e. Eventual „dupa” inventez si o lege care sa dea caracter de legalitate gestului.
  Absolut nici o legatura cu decenta. Nici macar fortuita

 5. Pingback: Bravo Orban Viktor! Bravo UDMR! Traiasca Ungaria Mare! « Popateapa's Blog

 6. Dincolo de ipocrizia celui care îi învăţa pe studenţii de la Babes-Bolyay cum angajarea răspunderii „pune forul legislativ în paranteză”, câteva lucruri mă irită la maximum:faptul că se invocă papagaliceşte momentul Năstase 2003.

  Cine are bunăvoinţa să meargă mai departe decât silabele domnului Boc, poate să cunoască faptul că atunci contextul era de la cer la pământ de diferit:

  a) se negociase 2 ani de zile în formula tripartită Guvern – sindicate – patronate şi dialogul social nu a fost mimat cum se întâmplă acum. Exista acordul sindicatelor şi patronatelor pe formula de Cod şi chiar cele două părţi au insistat să se recurgă la procedura angajării răspunderii;
  b) exista stringenţa accelerării procesului de aderare la Uniunea Europeană.

  Nu mai vorbim de faptul că Năstase şi-a angajat răspunderea de 3 ori în 4 ani, iar Boc de 11 ori în 2 ani.

  Petruţ

 7. Dupa ce i-au incalecat pe romani cu un nou Cod al Muncii, in viziune boc-CIE, cu total dispret fata de sindicate, opinie publica si opozitie politica, romanilor li se pregateste o noua lege de “alinare a sclaviei”, Legea Asistentei Sociale, care contine prevederi ce depasesc pina si viziunile cele mai de dreapta in vigoare azi in alte tari.

  “Refuzul unui loc de muncă, a participării la cursuri de formare, de calificare, de recalificare sau alte măsuri active prevăzute de lege poate conduce la diminuarea cuantumului beneficiului social sau la încetarea acestuia şi interdicţia de acordare a unui nou beneficiu social pe o perioadă stabilită de lege.”

  Adica, esti somer si vrei si tu un loc de munca cit de cit decent, la nivelul experientei tale profesionale. Si, primind ajutor de somaj, vine statul lui Boc si-ti da un job de metalurgist, desi tu esti ginecolog, sau iti cere sa te recalifici sondor, desi tu ai diploma de medic. Sau, in varianta ca ti ofera de la oficiul de munca un job mai prost platit, in aceiasi meserie, esti obligat sa-l iei, altfel te penalizeaza legea. Pai asta nu e legare de glia locurilor de munca, nu e o forma de impunere (sigur nu esti sclav, dar tot pe-acolo)? Adica, dupa ce te-au flexibilizat pina te-au dat afara dupa noul Cod al Muncii, oftezi cu un plamin si cu celalalt iei oxigen in piept ca nu esti sclav si astepti oportunitati mai bune, dar cum nu sunt din cauza aceluiasi Cod al Muncii, vine statul lui Boc si-ti da o scatoalca: ba, la munca, trintore, aici plantezi copacii, altfel, te interzicem la ajutor social.

  http://www.mediafax.ro/social/cine-refuza-un-loc-de-munca-sau-cursuri-de-calificare-poate-pierde-ajutoarele-sociale-8070882/

 8. offtopic: un cetatean roman, apartinator al unei minoritati nationale recunoscute si protejate de statul roman, incita la violenta interetnica, siluind simboluri nationale in inima Romaniei.

  E cazul unei discutii serioase despre separatismul si ideile anticonstitutionale ale unor anumiti traitori in Romania.

  Pericolele care ne pasc, ramanand inerti la diversele grade de provocare la care suntem supusi (testare live), nu pot fi dezvoltate in afara unei discutii serioase.

  Asta daca nu avem cu totii o treaba. Dar apoi sa nu ne intrebam cine si cand ne-a tras presul de sub picioare!

 9. IERI LA BACĂU

  În plen Elena Udrea li grăieşte,
  Alături Gheorghe Ştefan soileşte !
  – Ne spui nea Fane, e oarece şpil ?
  – Aş ! muierea asta n-are sexapil…

 10. SÂC ! GÂDEA

  Ioana lui Băsescu notar la prima casă;
  Ghişeft de milioane, babacu nu o lasă.
  Zâmbeşte dezvelind stabilopozi din gură:
  Muncesc cinstit Mihai, fătuca e o pură…

 11. AZI, 18-03-2011, la orele 18:00, am fost, in interesul lui, la domiciliul nesimtitului deontolog, pe care il intereseaza DOAR banii – NU si TARA – caci doream sa aleaga el, intre a fi un om civilizat si cu bun simt, si ideea, ca in cutia postala a fiecarui colocatar din blocul lui, sa pun o fila cu textul de mai jos. Pe blogul lui, am vazut ca se mandrea cu nesimtirea de a nu fi stat de vorba cu mine, asa ca maine toti colocatarii lui, vor sti pe cine sa injure pentru toate magariile lui Basescu si Boc din ultimele 9 luni!

  DRAGI COLOCATARI,
  ai “jurnalistului” de kkt, Victor CIUTACU, de la Ap. 21.

  Cei care ati resimtit ca pe o oroare, pentru voi sau pentru tara, EXISTENTA Guv. Boc de dupa 15-06-2010, trebuie sa stiti ca VINOVAT pentru aceasta nefericita EXISTENTA, este colocatarul dvs., de la Ap. 21, Victor Ciutacu! DE CE??? Pentru ca n-a dorit sa miste un deget, pentru a va scapa, pe dvs. si tara, de acesta mafie portocalie, al carei capi este Basescu si martoaga lui, Boc! In 12-06-2010, i-am transmis lui Ciutacu, atat solutia alternativa(conceputa de mine), cat si o scrisoare de prezentare prin care il rugam, in numele poporului roman, sa o faca publica, pentru ca Parlamentarii Puterii sa aiba alternativa la solutia criminala Basescu-Boc, pentru a putea vota Motiunea de Cenzura din 15-06-2010.
  Spre stiinta tuturor consemnez mai jos, atat solutia Basescu-Boc si cea alternativa, conceputa de mine, cat si scrisoarea cu care am prezentat solutia mea si prin care il rugam pe Ciutacu sa faca tot posibilul pentru a o face publica!
  Solutia criminala a lui Basescu-Boc, prezentata de Basescu, in 6 Mai 2010, intr-o Editie Speciala, consta in urmatoarele:
  1. Toate pensiile se reduc cu 15%, incepand cu 1-07-2010.
  2. Toate salariile din bani publici se reduc cu 25%, incepand cu 1-07-2010.
  Aceste prevederi au constituit obiectul asumarii raspunderii guvernului, care a fost combatuta cu Motiunea de Cenzura dezbatuta in 15-06-2010.

  Solutia mea, alternativa la cea a lui Basescu-Boc, transmisa in 12-06-2010 lui Victor CIUTACU, la domiciliu, impreuna cu scrisoarea de prezentare, sunt consemnate mai jos:
  Intelegand ca ratiunea masurilor de austeritate a fost realizarea unor economii bugetare, prezint mai jos o SOLUTIE ALTERNATIVA, menita sa realizeze aceleasi economii bugetare, de care tara are nevoie. In acest scop solicit Guvernului sa puna in opera aceasta SOLUTIE in modul urmator: 1). Se emite o prima Ordonanta de Urgenta (O1), prin care diferenta dintre cuantumul pensiilor in plata si a veniturilor din bani publici, pentru timpul lunar standard lucrat, si plafoanele de 1500-2000 lei pentru pensii si 3500lei pentru veniturile bugetare, SE IMPOZITEAZA cu 90%. 2). Se emite a doua Ordonanta de Urgenta (O2), prin care toate pensiile si toate veniturile din bani publici, al caror cuantum este mai mare de 1000 lei, SE IMPOZITEAZA, suplimentar, cu procentul M, astfel incat cuantumul de 1000 lei sa nu fie afectat! Procentul M se calculeaza din relatia: Ec.(M)= Ec.(Bas.-Boc)- Ec.(O1;90%) sau Ec.(M)=Ec.(25%)+Ec.(15%) – Ec.(O1;90%). 3). Se emite a treia Ordonanta de Urgenta (O3) prin care Legea Nr. 571/2003 (Indemnizatii pentru cresterea copilului), se modifica astfel: a). Procentul de 85%, se reduce la 65%. b). Se stabileste plafonul maxim de 2000 lei sau 2400 lei, realizandu-se un raport de 3,33 sau 4, la 1, intre plafonul maxim si plafonul minim. 4). Se emite a patra Ordonanta de Urgenta (O4), prin care se ABROGA Legea Nr. 341/2004 (privitoare la asa-zisii revolutionari), urmand ca ranitii cu invaliditati confirmate de comisiile medicale, si urmasii celor decedati, sa intre sub protectia legilor generale corespunzatoare, ale Statului roman!
  PS. 1. Prima Ordonanta de Urgenta (O1), isi va inceta existenta la intrarea in vigoare a legilor unice de pensii si salarii din bani publici.
  2. A doua Ordonanta de Urgenta (O2), isi va inceta existenta, atunci cand conditiile economice vor asigura echilibrele economice care au determinat emiterea ei.
  PPS. Ordonantele de mai sus nu pot fi contestate juridic, deoarece impozitarile sunt prerogative ale Executivului.
  MOTIVARI: Ordonanta (O1) – pentru echitate; Ordonanta (O2) – pentru solidaritate; Ordonanta (O3 – pentru echitate; (O4) – pentru eliminarea unei anomalii ce dureaza de 20 de ani.
  Scrisoarea cu care i-am prezentat lui Victor CIUTACU, solutia mea alternativa:
  ///Victore! Amana momentul injuraturilor, daca nu poti renunta la ele, pana dupa batalia Basescu-poporul roman! Eu am copiat 400 astfel de file, cu care ii voi “innarma” pe cei ce protesteaza, pentru ca ei sa poata oferi o alternativa la solutia criminala a lui Basescu-Boc, si nu doar sa conteste respectiva solutie! As vrea, daca esti Om adevarat, sa iti aduci un important aport in aceasta batalie, atat direct prin scris si in emisiunea ta “Vorbe grele” , cat si indirect, solicitand cunoscutilor si amicilor tai din Antena 3, Dana Grecu si Gabriela Vranceanu-Firea, sa dezbata cele doua solutii: cea a lui Basescu-Boc si cea prezentata aici (chiar fara a indica autorul, precizand doar ca vine din partea unui pensionar), inclusiv cu cei ce se declara sustinatorii lui Basescu. Faptul de a sustine o solutie care afecteaza dramatic milioane de oameni, in contra altei solutii care afecteaza de sute de ori mai putini oameni, iar acestia sunt infinit mai putin afectati, decat cei “loviti” de solutia criminala Basescu –Boc, ii va descalifica definitiv pe politicienii basisti, si pe pupincuristii lor din mass-media! DOVADA ca intelegi momentul si ca te implici puternic, va fi data de contactarea mea si de discutia necesara. Eu voi fi in toate locurile de protest cu cele 400 de file copiate, si cu suplimentarea lor daca va fi nevoie! Oamenii de onoare si demni de respect, trec peste orgolii, sau le pun intre paranteze, cand este vorba de servirea intereselor nationale si sociale, si fac front comun! Bucuresti, 12-06-2010 Ing. pens. Dumitru RIZOAICA. Tel.0723966732///.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s