Reducerea TVA si economia subterana

Mentinerea de catre senatorii USL a reducerii TVA la alimentele de baza si a neimpozitarii pensiilor sub 2000 de lei sunt masuri menite sa contribuie la imbunatatirea nivelului de trai al milioanelor de romani ce se zbat la limita subzistentei. 

Accesul la alimentele de baza si o pensie decenta nu vor insemna si mai putini bani la buget, daca guvernul Boc va renunta sa mai patroneze o economie subterana evaluata la 50 de miliarde de euro pe an. Numai in panificatie, patronatul de resort a estimat evaziunea fiscala la un miliard de euro. Reducerea TVA va scoate o parte a acestei economii negre la lumina si va largi baza de impozitare. Dar nu este suficient. E nevoie ca statul sa-si scoata mana din buzunarele celor nevoiasi si sa puna capat dezmatului coruptilor. Astfel vor fi rezolvate cele doua mari probleme – economica si legala – cu care ne confruntam.

Pentru asta, insa, e nevoie de vointa si fermitate, nu de incurcat in vorbe si fregate.

Reclame

17 gânduri despre “Reducerea TVA si economia subterana

 1. Eu sunt dezamagit de PSD,mai multi psd-isti vor o lege care sa ii amendeze pe cei ce nu se duc la vot cu amenda de la 1000 lei la 1500 lei.Asa vede psd democratia?Daca omul nu vrea sa voteze,nu poate fi obligat.

 2. NU-I CE PARE

  Vezi, când ai IQ subunitar
  Albastru îl percepi doar apă;
  Sărind în cap ca salvamar,
  Iluzia te duce, vai, în groapă.
  Leşul nemerniciei tale JON*
  E aruncat ca lestul din balon.

  *Javra Ordinară Naţională

 3. Oricum deputatii nu vor lasa lucrurile asa.Pdl-istii au lipsit in numar mare.
  @Revin la amenda penibila propusa de mai multi membri psd.Daca un batran nu se poate deplasa la vot,va fi amendat?Daca cineva pleaca in strainatate,va fi amendat?Daca cineva are o inmormantare,ii mai arde de vot?
  Toate legile din Romania sunt in defavoarea cetatenilor,trebuie sa platim impozite,penalizati daca nu putem plati impozitele la timp,pentru ca statul nu isi achita datoriile la timp.
  Tara asta e vraiste si pe voi va preocupa doar voturile?

 4. Pingback: “Metaforic vorbind, toti am fost la Odessa in octombrie 1941″ – Florin Iepan, cineast « Rinder Razvan Catalin

 5. PROCESUL BOUT-BASESCU DE LA NEW YORK

  STIMATE TURAMBAR
  POSTAREA ACEASTA ESTE DE DEPARTE CEA MAI IMPORTANTA. EA CONSEMNEAZA APROPIATUL SFARSIT AL REGIMULUI BASESCU.
  In procesul celui mai important traficant de arme din istorie Victor Bout care va avea loc in Septembrie la New York este citat printre martori fostul director ajunct al aeroportul Otopeni.
  Valentin Vasilescu .Alaturi de Traian Basescu reprezinta piesele principale ale actului de acuzare. El a fost scos in secret din Romania, sub nasul serviciului secret si a facut declaratii sub juramant catre autoritatile judiciare americane.
  Iata una din declaratiile absolut uluitoare a comandantului roman.
  ‘Vasilescu testifaes that in 1998, the Romanian authorities made up a fake cigarettes-smuggling case against him. In fact, there were no cigarettes on board Viktor Bout`s airplane IL-76 operating for Air Sofia which were unloaded at the Bucharest-Otopeni Airport. Overnight standing at its military apron was necessary for the Romanian secret services to load Romanian-made anti- aircraft missiles for destination to under UN embargo.
  Connections of Bout and other gun-runners to the Romanian military intelligence ……. Vasilescu testifies ,,,,,Romanian intelligence agencies covered the import-export firms and were involved in cigarette smuggling on the Bucharest airport and in the free trade zone of Agigea, in the Constanta Sea Port (new and old), to make money for support of the military training of Islamic organizations.
  Vasilescu mentions a business link for Bout with the Romanian ( government in the period from 1996-1999 )
  In the DEA’s charges against Bout, which accuse him of supplying romanian weapons to the Colombian FARC .
  Vasilescu a predat autoritatilor americane o caseta inregistrata in secret in care Basescu recunoaste ca sunt arme pe bordul avioanelor. El precizeaza ca toate operatiunile au fost cordonate de actualul presedinte al Romaniei in calitate de ministru al transporturilor. Inchei aici. In cazul in care nu apar presiuni sau interese politice de moment zilele in libertate a lui Traian Basescu sunt numarate.

  Robert Horvath Deva Nipon Press
  DESCHIDETI
  http://devanewyork.blogspot.com/

 6. Scoala Ardeleana In Varianta Basescu/ Funeriu

  Bula, singurul elev roman la o scoala din Miercurea Ciuc, vine suparat acasa.
  – De ce esti suparat, Bula, il intreaba maica-sa ?
  – Pai, m-a lasat doamna repetent, raspunde Bula.
  – Cum asa?
  – Am ramas corijent la Istorie, Matematica si Limba Romana.
  – Da’ ce n-ai stiut, Bula ?
  – La Istorie mi-a dat doamna cinci minute sa-i spun numele si adresele sooldatilor maghiari morti in Primul Razboi Mondial, la Matematica n-am stiut sa transform 1 litru de palinka si un kil de sunca in sistemul de masura secuiesc, iar la Limba Romana am avut cateva greseli de pronuntie cand am recitat Miorita in limba maghiara

 7. Doamna Cretu, am fost intotdeauna impotriva reducerii TVA doar la unele categorii de produse, cum ar fi alimentele, deoarece efectul asupra preturilor este foarte putin vizibil; producatorii si comerciantii vor cauta a tine preturile sus, sporind profitul pe socoteala TVA. Sunt insa de acord ca impactul imagistic este mare si el trebuie luat in seama. Sunt partizanul unui TVA unic decent: mai bine, asa cred eu, un TVA general de 16-19%, decit 24% cu 5%. Iar in privinta economiei subterane, cred ca orice masura de „momire” este zadarnica, in sensul ca aceia care nu vor sa isi scoata afacerile la lumina nu si le vor scoate indiferent cit de mici sunt taxele; pare ca bulgarii traiesc acum dezamagirea ca, la doar 10% cota unica, economia subterana prefera sa stea subterana. Altele trebuie sa fie masurile impotriva economiei subterane.

 8. balbeck

  Trebuie să ţinem cont că prezenţa la vot este vitală pentru o cât mai buna reprezentare şi legitimitare a puterii. În momentul în care se produce o ruptură de reprezentare între cetăţeni şi aleşi apare o deresponsabilizare civică de ambele părţi. E tot atât de adevărat că deresponsabilizarea este şi cauză, nu doar efect.
  Pe de altă parte, e drept că obligativitatea votului intră în contradicţie cu libertatea de opţiune a cetăţeanului. E o problema mai delicata, ideal ar fi ca nivelul de democraţie să regleze de la sine lucrurile.

 9. Oda Elenei Udrea

  Faptura marmoreeana, Galateea din Plescoi,
  Daltuita e in fildes, si-a prins viata pentru noi,
  Icoana intre icoane are aura divina
  Din care ne tragem seva si ne capatam lumina.

  Frumoasa precum Elena ce vrajit-a pe Paris
  Eclipseaza si domina tot ce-n lume a fost Miss.
  Mintea ei, mana cereasca, calauza-i pentru neam
  Sclipitoare-i ca o raza ce ne-ncepe ziua-n geam.

  Dar mai presus de toate este-n rolul ei de mama
  Pentru natia romana, azi subiect de mare drama.
  Ea la pieptu-i plin hraneste pe urmasii lui Traian
  Dandu-le un sens in viata, ei strigand in cor: multam!

  Noi iti multumim Elena ca existi pe-acest pamant
  Si la unison din suflet ne legam cu juramant.
  Ca din vorba-ti noi cu fapta niciodata sa iesim
  Prin aceasta aratandu-ti cat de mult te pretuim.

  Si de-o fi si-o fi vreodata oameni rai sa te descoasa
  Ce-ai facut cu banii tarii disparuti in ceata deasa,
  Iti vom fi scut si pavaza, demonstrandu-le la toti,
  Ca de fapt ei sunt de vina, hotii care striga hoti.

 10. Motto: Aici este răspunsul la toate !

  DIN LIRICA NORVEGIANĂ

  Învaţă de la ape să ai statornic drum,
  Învaţă de la flăcări că toate-s numai scrum,
  Învaţă de la umbră să taci şi să veghezi,
  Învaţă de la stâncă cum neclintit să şezi,
  Învaţă de la Soare cum trebuie s-apui,
  Învaţă de la piatră cât trebuie să spui,
  Învaţă de la vântul ce-adie pe poteci
  cum trebuie prin lume de liniştit să treci.
  Învaţă de la toate, căci toate-ţi sunt surori,
  Să treci frumos prin viaţă, cum poţi frumos să mori.

  Învaţă de la vierme că nimeni nu-i uitat,
  Învaţă de la nufăr să fii mereu curat,
  Învaţă de la flăcări ce-avem de ars în noi,
  Învaţă de la ape să nu dai înapoi,
  Învaţă de la umbră să fii smerit ca ea,
  Învaţă de la stâncă să-nduri furtuna grea,
  Învaţă de la soare ca vremea să-ţi cunoşti
  Învaţă de la stele că-n cer sunt multe oşti.

  Învaţă de la greier, când singur eşti, să cânţi,
  Învaţă de la lună să nu te înspăimânţi,
  Învaţă de la floare să fii curat ca ea,
  Învaţă de la oaie să ai blândeţea sa,
  Învaţă de la vulturi când umeri-ţi sunt grei
  Şi du-te la furnică să vezi povara ei,
  Învaţă de la păsări să fii mai mult în zbor,
  Învaţă de la toate, că totu-i trecător.

  ”Ia seama, fiu al jertfei, prin lumea-n care treci
  Să-nveţi din tot ce piere, cum să trăieşti în veci.”

 11. Pingback: Foaie verde LIBERTATE…. « Sfinxul

 12. O Noua Cucubata Basita, Wikileaks !

  Ultima gaselnita de incetosat mintile manelistilor si ale fanaticilor pupinbasisti care a constat in a lansa pe piata media gogoasa wikileaks, cu scopul de a pregati marele tun al lansarii bombei cu iesirea Romaniei din criza pe data de 01.04.2011, orele si ceva catre asfintit, pentru cei care deja l-au citit pe chiombila in materie de manevre securistice nu-i altceva decat o noua puturoasa sulfuros-baseasca care nu merita bagata in seama. Singurul lucru, care trebuie remarcat totusi, este talentul acestui mare imbarligator, specializat la scoala baietilor cu ochi albastri, de a genera false subiecte de discutie si de a ridica “arta mintitului si a minciunii” la rang de sport national. In rest, faptul ca Udroaica este tinuta de americani si nu numai drept amanta lui, sau ca el bea pana se pisa pe noi, sau faptul ca Geoana a dansat geamparalele la un moment dat pe muzica pusa de el in surdina, si cate si mai cate astfel de “dezvaluiri”, le stie si un copil de doi ani din tara noastra si aproape toate au facut la un moment dat, sub o forma sau alta, subiect de presa in media romaneasca.
  Se pare ca sacul cu scenarite basiste se apropie totusi de fund, daca altceva mai bun decât Ponta delapidator, Antonescu fost ofiter de securitate sub acoperire, sau Geoana agent KGB, chiombu n-a fost in stare sa lanseze intr-un moment crucial, in care pana si FMI-istu’ Banks se pregateste asiduu sa se arunce in lupta pentru a ne convinge ca am depasit recesiunea si ca incepe relansarea economica, motiv numai bun pentru un nou imprumut de la FMI, mai spre toamna, cat sa fie proaspat in anul electoral ce sta sa vina.
  Chiombu spera ca din una in alta sa uitam si de foame si de frig (ma rog, de frig scaparam pe cale naturala, de foame am putea scapa la fel, iesind la pascut, ca doar a rasarit iarba) si de zicerile despre fraxu relationat printr-o spaga de 300.000 de Euro de cumatru Mondial, si de intrebarea de ce nu se duce curvetu’ Anastase la puscarie, dupa ce a furat voturile in Parlament, si de Udrea, Cocos, el si ARLO, si de cate si mai cate care contribuie la intretinerea de zi cu zi a cosmarului pe care il traiesc intr-o obedienta si o docilitate bune de Cartea Recordurilor locuitorii plaiurilor mioritice.
  Numai ca de la o vreme votacu’ nu mai pune botu’ la cucubatele sale fiind mult mai mult preocupat de aerul din sacosa cu care se intoarce acasa de la cumparaturi, decat de balivernele sale imbarligatoare.
  Asa ca, lasa-ne Basescule, ia-ti ciumpalacii si te du direct la dracu’ pe pustii, ca ne-am saturat si de tine si de scenarite, mai ales ca nu tin de foame!

 13. Citind de vointa si fermitate am zambit amar. Si cred ca nu sunt singurul
  Cata vreme borcanul cu miere tenteaza sa-ti moi degetele si cata vreme pe tema asta nu exista semne de interzis impuse de absolut nici un partid, nu exista nici teama si nici infranare cand vine vorba de a nu stopa economia subterana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s