Reforma care ucide!

             Așa-zisele reforme, făcute doar pentru a demonstra românilor că guvernanţii nu glumesc, sunt fermi şi se ţin de cuvânt produc noi victime. De data asta este vorba de oameni care mor în faţa spitalelor închise peste noapte, după criterii şi din motive doar de actuala putere ştiute. Orice om cu capul pe umeri ar fi realizat că, într-o ţară care practic nu are şosele, dincolo de câteva drumuri mai de Doamne ajută, a chema o ambulanţă de la 80-90 de kilometri de cel aflat în suferinţă echivalează cu a-l condamna la moarte. Şi cu toate astea, exact decizia cea mai proastă a fost luată. Evident, guvernanţii dau vina pe ghinion!

         Guvernul condus de Emil Boc se pregăteşte, după acest succes sinistru, să ducă reformele pe noi culmi ale absurdului, prin asumarea răspunderii în cazul altor două acte normative cu impact major. Este vorba despre salarizarea celor din sistemul public de educaţie. Indiferent de motive, este absurd să vii cu o nouă lege de salarizare, specială, după ce ai făcut din desfiinţarea legilor de acest tip o miză epocală şi un succes de marcă! Dar se pare că absurdul este imaginea de marcă a actualei guvernări.

         Venim astfel la un lucru de care va trebui să ţinem cont în viitor: între calitatea unei democraţii, calitatea guvernării şi calitatea vieţii fiecăruia dintre noi există o legătură directă. O democraţie de faţadă, golită de conţinut, formală, produce guvernări haotice, care îşi ascund incapacitatea şi ne-profesionalismul în spatele unui zel reformist inept şi  lipsit de orizont. Iar democraţiile de faţadă sunt produse doar  de societăţile frânte, în care cetăţenii abdică de la responsabilităţile lor în spaţiul public sau sunt convinşi s-o facă, prin inducerea şi manipularea silei de politică.

         O societate frântă este societatea românească. Societate care şi-a pierdut simţul civic şi mecanismele de solidaritate. Cu rare excepţii, ”reformele” aberante ale guvernanţilor nu au întâmpinat nicio rezistenţă din partea corpului social. Deşi le afectează grav viaţa, românii aprobă reformele, prin tăcere şi resemnare, dând un semnal deformat guvernanţilor, acela că le susţin toate inepţiile.

         Cei care guvernează acum România vor da socoteală pentru neomenia lor, mai devreme sau mai târziu. Dar guvernarea asta nu s-a născut din nimic, acesști oameni au fost votaţi, au legitimitatea votului. Şi dacă ne mulţumim ca timp de patru ani să nu-i deranjăm cu nimic şi-i lăsăm să facă ce vor plătim scump neimplicarea. Din păcate…

Reclame

21 de gânduri despre “Reforma care ucide!

 1. Da, dar, va rog sa-mi permiteti, cu tot respectul, sa va spun ca ati omis doua chestiuni (sper sa nu va suparati):

  1. PDL nu a fost din totdeauna un partid de dreapta, apropo si de faptul ca a fost votat, si
  2. Eu cred ca trebuie retinut aspectul (sau aspectele) ideologice care se discuta aprins in interiorul PDL. Iata la ce ma refer:

  http://severvoinescu.wordpress.com/2011/03/30/pdl-%E2%80%93-un-partid-popular-modern-35-de-pasi-necesari/

  Unde, spre final, Dl. Voinescu arata urmatorul lucru:
  „Asumarea unei identităţi de dreapta deschise, care să includă orientarea liberală sau neoliberală, orientarea conservatoare (în sensul tradiţiei politice româneşti de la finele secolului al XIX-lea şi în sensul anglo-american contemporan), dar şi orientarea creştin-democrată sau democratică de centru. Diversitatea va îmbogăţi, nu va diminua identitatea PDL. Ideea populară în Europa este o idee, dacă nu a fuziunii, măcar a federării tuturor curentelor dreptei. La fel trebuie să fie şi la noi, iar PDL se va construi ca un astfel de partid. „.

  De unde se vede metamorfozarea PDL, dintr-un partid de stanga intr-un partid popular european, adica de dreapta, ce cuprinde mai multe orientari politice, vazute ca diversitate, dar cu aceeasi membrii, in marea lor majoritate, si lideri care existau in PDL si cand acesta era de stanga. Pe cand acum se vorbeste in cercurile populare romanesti de „orientarea conservatoare (în sensul tradiţiei politice româneşti de la finele secolului al XIX-lea şi în sensul anglo-american contemporan)” 😉 .
  Care traditie politica romaneasca de la finele sec. al XIX-lea era de filiatie franceza. Si, citandu-l pe Dl. Basescu, liberalii – apropo de orientarea liberala despre care vorbeste Dl. Voinescu – „la o elementara parcurgere a doctrinelor europene” (citat din memorie) sunt, defapt, la stanga esicherului politic.
  Problema mare care se pune in cercurile noastre populare este ce inseamna a fi de dreapta:
  http://www.revista22.ro/mi-a351-fi-dorit-o-alternativ259-la-boc-351i-blaga-10304.html
  Iar Dl. Voinescu, in interviul luat de D-na Pora da un exemplu punctual: „A fi de dreapta înseamnă, de pildă, a susţine că educaţia nu se poate face decât prin marile cărţi.”. Insa nu inteleg de ce acest lucru nu inseamna sa fi de stanga (adica stanga ar sustine ca educatia se poate face fara marile carti??! Adica fara marile carti din domeniul literaturii, din domeniul stiintific, etc?!). Sau a fi de dreapta inseamna sa sustii (citez din Cele 35 de masuri):”Trecerea economiei de la o dezvoltare bazată pe consum la o dezvoltare bazată pe producţie.”, ca si cum stanga nu ar sustine o dezvoltare economica bazata pe productie, ci doar pe consum. Nu mai vorbesc de „Diminuarea prezenţei statului în economie”, ca de 21 de ani numai asta auzim.
  Eu sper ca pe viitor sa auzim numai de bine.
  🙂

 2. Iarta-ma, Doamne, Ca Am Pacatuit!

  Si in revolta mea impotriva criminalilor si tradatorilor de neam care se afla la conducerea destinelor romanilor, atunci cand am vazut demonstratia de forta, care s-a asemanat ca o picatura de apa cu situatia coloanelor de caravane ale mortii ce intrau pe portile lagarelor de exterminare naziste pe propriile picioare, pentru a iesi pe cosurile crematoriilor sub forma de fum, cu situatia coloanelor de bolnavi romani aflati ba in carucioare, ba in carje, ba pe targi si manati ca vitele de la un targ la altul, demonstratie facuta de un beneficiar ungur al actului de tradare de tara facut de presedintele in functiune, Basescu Traian, am indraznit sa-mi imaginez in versuri satirice o situatie ipotetica in care bolnavii Romaniei basiste au inlocuit, la ordinul autoritatilor, patul de spital cu criptele cimitirelor, medicul cu preotul si tratamentul medical cu “vesnica pomenire”.
  Si iata, Doamne, ca nu a trecut nici macar o sapatamana de cand, in inconstienta mea pacatoasa, prevesteam asa ceva si romanii au ajuns sa-si dea obsetescul sfarsit in fata lacatelor puse pe portile spitalelor inchise fara nicio noima sau discernamant si in totala batjocura fata de locuitorii acestei tari, confirmand prin decesul lor efectele criminale ale actiunilor imbecile (sau poate premeditate) intreprinse de un Executiv pornit pe exterminarea in masa a romanilor.
  Am spus ca aceste actiuni ar putea sa nu fie rodul imbecilitatii unor minti duse cu sorcova, ci sa fie rezultatul unor actiuni deliberate, premeditate si indreptate spre exterminarea fizica a romanilor, dupa ce in mai multe emisiuni tv am vazut si am auzit cu ce argumente au venit emisarii portocaliilor, pentru a justifica decesele respective. Si asta cu ata mai mult cu cat respectivii purtatori de vorbe, nu erau d’alde Nicolicea sau descreieratul de Hoara, ci ditai medicii de prestigiu, cu juramantul lui Hipocrate depus, oameni ca Cinteza sau Radulescu, care desi stiu foarte bine ce rol poate avea un ajutor medical de urgenta aplicat unui suferind cardiac aflat in nevoie la momentul respectiv, fara intarziere, ajutor dat de un medic ,fie el si nespecialist, se incapatanau sa ne prosteasca spunandu-ne ca oricum respectivii ar fi murit, deoarece spitalele respective erau destinate tratarii bolilor cronice, nicidecum urgentelor medicale de acest gen. Si un copil de gradinita stie ca in astfel de cazuri si o secunda de intarziere in aplicarea unor metode simple de resuscitare, poate fi fatala ori acesti domni, cu multi ani de facultate si specializare, incercau sa ne prosteasca sustinand inutilitatea unor astfel de spitale.
  Eu, personal, avand la baza doar niste cursuri de Prim Ajutor facute in cadrul specializarilor pentru functia de ofiter comercial maritim, am reusit sa salvez viata unui om aflat in soc hipotermic, in urma unui contact in timpul iernii cu apa Marii Negre, aplicandu-i metodele invatate la curs si readucandu-i parametri vitali la o stare acceptabila, pana la venirea Salvarii.
  Ori slugile basescului incearca sa ne abureasca, chipurile de pe pozitiile specialistilor atotcunoscatori, jignindu-ne pur si simplu la inteligenta, de faptul ca indiferent de lacatul sau nelacatul pus pe poarta spitalului, soarta pacientului respectiv ar fi fost aceeasi datorita lipsei unui medic specialist, musai necesar in astfel de intreventii.
  Hai sictir, mincinosilor nenorociti, mergeti dracului si cantati la alta masa, ca ne-am saturat de balivernele si minciunile voastre !
  Fata de asemenea luari de pozitie singura metoda de a va aduce la o atitudine normala consta in niste ani petrecuti la recluziune in penitenciarele patriei pentru crime comise impotriva unui popor care in prostia lui si-a lasat soarta pe mainile voastre. Si va veni si acest moment, chit ca va credeti eterni si inamovibili.

 3. numai niste apatrizi pot lua asemenea masura in domeniul sanatatii.numai niste slugi platite din exterior se pot mandri cu astfelde actiuni „revolutionare”. actiuni care ucid pe producatorii de bunuri materiale si spirituale, cati au mai ramas in tara.toti nedreptatitii si patriotii tarii ar trebui sa se uneasca in UNIUNEA SPECIALISTILOR pt PROSPERITATEA ROMANIEI ,{U.S.P.R.}organizatie apolitica pt inceput,de stanga moderna pt [romania] intr-un un viitor apropiat.vom accepta tot ce [cine]este in interesul prosperitatii romaniei.restul,pe tobogan.fara ECONOMIE PROPRIE NU EVITAM CRIZELE ECONOMICE SI SOCIALE .nu suntem prosti,dar vor sa ne prosteasca{vezi GAUSS-clopot}

 4. Repet: asta este un Guvern anti-national. Ei nu apara interesle romanesti, decit atita timp cit acestea ajuta interesele dreptei internationaliste si imperialiste (sau cum se spune acum, interesele celor care „globalizeaza”). Dreapta nu a fost niciodata preocupata de problema saraciei sau a celor neavantajati de soarta, sau fara oportunitati. Cu atit mai mult nu sunt interesati de consolidarea mecanismelor si a institutiilor democrate, care le-ar incomoda actiunile si ar da mai multa validitate stingii. Aici cred ca stinga a gresit fundamental si inca doarme, pentru ca nu revitalizeaza societatea civila, asa cum a procedat dreapta cind stinga era la putere. Sigur ca oamenii sunt blazati si nu prea mai au chef sa se implice. Dar cineva trebuie sa ii stimuleze, sa le trezeasca „animalul politic” adormit. Cred ca PSD s-ar putea gindi mai mult la niste proiecte civice de acest gen. Rezultatele vor veni in timp, dar trebuie pornit acum la treaba. E nevoie de oameni militanti, pentru ei si semenii lor, altfel astia de la putere vor domni pe vecie. Spun asta pentru ca sunt deja foarte ingrijorat ca rezultatul alegerilor viitoare va fi puternic manipulat pentru a perpetua pe portocalii si interesle lor de grup. Asta sub acoperire americana (si EPP), daca opozitia nu reuseste sa intre in gratiile lor intre timp. Iata ca democratia e mult mai complicata decit sloganul „people’s power”. Da, care popor, this is the question?

 5. Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, De Ce M-ai Parasit ?
  Filed under: D’ale politichiei mioritice — Marcus @ 14:11 Modifică

  Sincer sa fiu, in calitatea mea de crestin ortodox, aflat in Sfantul Post al Pastelui, as fi preferat sa nu scriu cele ce urmeaza, mai ales dupa ce am vazut contributia majora adusa de conducerea Bisericii Ortodoxe Romane, in cadrul campaniei electorale prezidentiale a basescului, cand aceasta a transformat amvoanele unor catedrale romanesti in tribuna electorala prezidentiala.
  Daca o fac totusi, o fac din mai multe motive.
  Unul ar consta in faptul ca aplaudacii de astazi ai chiombului in trecut criticau Patriarhia Romaniei pentru pozitia avuta fata de inititativa lui Ceausescu de a darama si muta biserici ortodoxe, acuzandu-l pe Prea Fericitul de colaborare cu Securitatea, chit ca datorita atitudinii sale exista dovezi de netagaduit ca au fost salvate de la distrugere anumite lacasuri de cult. Un al doilea motiv mi-a fost oferit de postarea unei amice (asa o consider eu) in ale bloggeritului, d-na Roxana Iordache, in care aceasta lauda luarea de pozitie a BOR fata de obrazniciile actualei Guvernari (vezi postarea aici: http://roxanaiordache.wordpress.com/2011/03/31/patriarhia-bisericii-ortodoxe-romane-atac-fara-precedent-si-binecuvantat-asupra-regimului-basescu/ )
  Al treilea motiv rezida tristetea care m-a cuprins vazand ca Biserica Ortodoxa Romana stie sa dea raspunsuri dure actualei Puteri atunci cand ii sunt atacate interesele legate de soarta si marimea averilor bisericesti, puse in discutie de guvernul basescu-boc :
  “Pe lângă diversiune, e şi o acţiune preventivă, ca nu cumva Biserica să umple strada cu credincioşi care să-i dea jos pe ticăloşi. Dacă Prea Fericitul Părinte ar ieşi public să arunce anatema asupra blestemaţilor care guvernează spre distrugere nefericita noastră ţară, atunci piatră pe piatră n-ar mai rămâne din puterea actuală. Atunci am avea milioane de oameni în stradă. Nici n-ar trebui să-i mai cheme cineva.
  Patriarhia dă replica de fapt, un dos de palmă fără precedent pe care Biserica Ortodoxă Română îl dă regimului politic, recte, regimului Băsescu, făcând trimitere la înrobirea ţării prin acordul cu FMI:
  “Biserica Ortodoxă Română se bucură de încredere din partea majorităţii populaţiei, mai ales pentru că Biserica păstrează identitatea spirituală a neamului românesc şi nu primeşte directive şi sprijin financiar din străinătate”.
  E un avertisment extrem de dur, dat fiind precendentul creat de “Enciclica către popor” a Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, care condamnă ca antinaţională puterea politică, pentru închinarea ţării către FMI.
  Iar în final, Patriarhia zdrobeşte, pur şi simplu, regimul Băsescu şi pe slugile sale:
  “În concluzie, considerăm că datoria Televiziunii naţionale nu este aceea de a tensiona în mod artificial relaţiile dintre Stat şi Biserică, nici de a diminua şi submina capacitatea de acţiune a Bisericii, astfel încât aceasta să nu mai poată ajuta spiritual şi social poporul român, atât de umilit astăzi de factori interni şi externi dornici de profit imediat sau pe termen lung, tocmai pentru că acest profit se obţine în defavoarea sa”.”, dar tace suspect de complice atunci cand vine vorba despre genocidul practicat de Executiv asupra “oitelor” aflate in custodia sa, genocid care deja este dureros palpabil si poate fi probat dupa evacuarea si stramutarea bolnavilor din spitalele inchise de niste minti criminale, prin decesul a doi crestini ortodocsi in plin Post al Pastelui, moarte cauzata de demonii care bantuie aceste minti aflate vremelnic la baza deciziilor politice care hotarasc destinul roomanilor.
  Ei bine, aceasta tacere, mai mult decat suspecta, ma indreptateste sa cred ca atata timp cat interesele ei strict materiale si personale nu sunt atinse de masurile demente luate de aceasta guvernare, Biserica Ortodoxa Romana, prin inaltii ei reprezentanti, este dispusa la orice marsavie si compromis facute cu actuala Putere, chit ca aceasta atitudine are din nefericire consecinte fatale pentru romani, finalitatea ei fiind consemnata intre patru scanduri de sicriu.
  Sunt convins ca o pozitionare ferma si fara echivoc a conducatorilor Bisericii Ortodoxe Romae si a clericilor simpli, reprezentanti ai acesteia in teritoriu, fata de politica antinationala si criminala dusa de actuala Putere ar avea o influenta extraordinara atat asupra unei eventuale treziri la realitate si iesire din marasmul moral in care se scalda Basescu si sleahta sa de derbedei, hoti si ucigasi, cat si asupra unei populatii impilate si obidite la greu, a carei unica speranta a ramas Dumnezeirea.
  Sau poate aceasta tacere se datoreaza si anumitor dosare, incropite de politia politica a chiombului si aflate in fisetul sau personal, dosare cu care chiombul “pac la Rasboiu !” in caz de galagie prea multa venita dinspre Dealul Mitropoliei? Cine poate sti?
  Tot ceea ce stim este ca cea chemata sa pastoreasca sufletele si trairile enoriasilor sai, Biserica Ortodoxa Romana, tace si iar tace cand “meiii’ sai sunt macelariti fara mila, in plin Post al Pastelui, de o Putere damnata si vanduta anticristului.

 6. Cele doua decese din cauza spitalelor desfiintate reflecta in mod dramatic starea sistemului medical romanesc, iar coincidenta cu Ziua Mondiala a Sanatatii accentueaza tabloul disperarii unei societati private de un drept elementar, la ingrijirea propriei sanatati.
  Statul roman aloca pentru sanatatea fiecarui cetatean intre o zecime si a 20-a parte din suma ce revine pentru ingrijirea sanatatii unui vest-european. Insa dincolo de faptul ca bugetul este infim, o mare parte din banii din sanatate se pierd in continuare din cauza utilizarii ineficiente a resurselor si a coruptiei care orienteaza din banii alocati sanatatii spre buzunare private, in special in cele specializate in achizitia de medicamente si echipamente medicale.
  Asa-zisa reforma n-a vizat deloc aceasta zona de alocare discretionara de fonduri. In schimb, s-a recurs la inchiderea unor spitale intre care, cum e cel din Valcea, unele se incadrau in parametrii care sa le justifice existenta, stabiliti de guvern. Mi-e groaza sa ma gandesc ce conditii vor fi in azilele de batrani, aflate la cheremul clientei PD-L. Dar pana acolo, ma intreb cine va popula aceste azile, cata vreme la noi nu exista deloc o mentalitate si o traditie in acest sens…
  Va fi foarte greu de refacut ceea ce distruge PD-L. Iar pentru vietile omenesti pierdute si demnitatea umana calcata in picioare cine raspunde?

  • Stimata Doamna Cretu,
   parerea mea este ca PSD ar trebui sa fie mult mai activ si anume sa-l interpeleze pe Ministrul Sanatatii, Dl. Cseke Attila, pentru a da explicatiile necesare si sa prezinte Parlamentului care sunt alternativele concrete, pe care Guvernul le ia in considerare, la inchiderea unitatilor spitalicesti. Ce alternative concrete are in vedere Guvernul. Spre exemplu: s-a inchis Spitalul de Cronici Tutova:
   http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/spitalul-tutova-inchis-definitiv-odata-cu-externarea-ultimului-copil-in-varsta-de-opt-luni-221982.html
   care este alternativa in acest caz, si sa spuna concret: alternativa este urmatoarea. Pentru ca Dl. Arafat spune ca dispeceratul a fost singurul care nu ar fi respectat procedurile…:
   http://www.gandul.info/news/ce-spune-ministerul-sanatatii-despre-pacientii-morti-in-fata-spitalelor-nu-ar-fi-putut-fi-tratati-cu-succes-in-unitatile-medicale-inchise-ci-in-spitalele-judetene-8139821
   Or, scuzati-ma, dar ajungem in situatia tragi-comica si anume ca starea de sanatate a populatiei sa depinda de dispecerat… Mie mi se pare ca e ceva care nu e in regula. Guvernul trebuie sa aiba alternative clare si concrete la inchiderea spitalelor. Iar daca, in urma interpelarii si intrebarilor puse, raspunsurile nu vor fi convingatoare, atunci e cazul sa initiati motiunea de cenzura.

  • D-na Cretu, ar mai fi ceva… Eu cred ca sunt importante si chestiunile, hai sa le spunem asa, teoretice. Am citat mai sus interviul luat de Andreea Pora lui Sever Voinescu. Daca ar fi sa facem o dezbatere intre ideile de dreapta si cele de stanga din domeniul Sanatatii, atunci va rog sa-mi permiteti sa va intreb cum comentati sau ce critica ati face, dintr-o perspectiva social democrata, acestei conceptii de dreapta, dupa cum se exprima Sever Voinescu, despre cum ar trebui sa arate sistemul de sanatate:

   „În materie de sănătate, eu cred că, dimpotrivă, opţiunea noastră este foarte clară. Există în lume, în general, două filosofii care întemeiază sistemele de sănătate. Prima este mai degrabă specifică sistemelor continental-europene şi se bazează pe solidaritate: toţi contribuim pentru un sistem public de sănătate şi toţi ne facem bine în cazul în care ne îmbolnăvim în cadrul acestui sistem, după cum îşi permite el. Altă filosofie, care este specifică sistemelor anglo-americane, acordă un rol prioritar asigurărilor de sănătate private. Opţiunea noastră este foarte clară. Credem că sistemul românesc actual are două probleme fundamentale: managementul resurselor existente şi subfinanţarea. Cel puţin în problema subfinanţării sistemului, noi considerăm că bugetul statului nu poate în continuare să fie soluţia pentru un sistem obligat să fie din ce în ce mai larg şi mai performant. Sub presiunea necesităţii unui serviciu medical din ce în ce mai performant, bugetul de stat se sufocă. Pe cale de consecinţă, singura soluţie este influxul de capital privat în sistem, iar influxul de capital privat nu se poate realiza decât printr-un sistem amplu de asigurări private. Pentru asta, statul trebuie să se retragă din poziţia dominantă pe care o are pe această piaţă, încetând să promoveze iluzia că-i asigură pe toţi pentru orice şi trebuie să accepte că nu poate asigura pentru toţi cetăţenii României decât un minimum, un „pachet de bază“, iar asiguratorii privaţi trebuie să intre în sistem cu ofertele lor peste acest pachet de bază. În acest moment există asigurări private de sănătate în România, dar volumul lor e foarte mic. Banii privaţi vin masiv în sănătate numai dacă statul acceptă că nu-i poate asigura pe toţi cetăţenii României pentru absolut toate problemele de sănătate, de la amigdalită la complicaţii esofagiene. Trebuie ca fiecare român să înţeleagă că un sistem de
   sănătate eficient, care îl face bine, depinde esenţial de propria lui muncă, de propriul lui venit şi nu este un cadou necondiţionat venit din partea statului. Pe noi ne interesează acest tip de responsabilizare. Pe scurt, credem că statul trebuie să asume câteva responsabilităţi clare în virtutea taxelor pe care le culege, precum cele din zona medicinei preventive, a urgenţei şi a programelor pe boli (cancer, SIDA, diabet etc.), iar restul trebuie lăsat în seama pieţei asigurărilor private, acolo unde apare natural performanţa.”
   sursa: http://www.revista22.ro/mi-a351-fi-dorit-o-alternativ259-la-boc-351i-blaga-10304.html

   Pe mine, spre exemplu, m-ar interesa daca Dvs, PSD, considerati ca in Romania, la ora actuala, dar si pe viitor, ar fi viabil un asemenea sistem de sanatate, asa cum l-a descris Sever Voinescu, argumentand raspunsul. Ar fi interesant de stiut si o pozitie comuna cu PNL, in cadrul USL. Pentru ca este important sa stim cum va arata acest sistem de sanatate in viitor. Ce va oferi el, cum se poate face ca sa fie unul performant. Eu personal as dori un sistem de sanatate pentru toti cetatenii, nu numai pentru cei cu venituri mari, cred ca ma fac bine inteles.

 7. Tocmai cind Boc taia panglica la iesitul din criza, FMI vine si pune o alta panglica, a intratului in alta criza globala (care va ocoli si de aceasta data Romania portocalie, ca asa dicteaza Basescu).

  FMI apreciaza intr-un raport de ieri 7 aprilie, ca preturile la petrol vor continua sa creasca datorita unui trend persistent ce reflecta lipsa din ce in ce mai acuta a acestei resurse vitale pentru economie. Ce inseamna asta pentru romani: si mai multa saracie, cresterea preturilor la toate produsele, presiuni pentru salarii mai mici (costuri mai mari pentru firme), si un stat mic si amarit care, lasat la securea lui Boc, va taia si din carne moarta daca vie nu mai exista.

  http://www.imf.org/external/pubs/ft/survey/so/2011/RES040711A.htm

 8. LIMBI ELECTORALE LA BUCI PENSIONARE

  Unul din bătrânii mei părinţi a primit pe adresa lui ( ?!) scrisoarea pe care o reproduc mai jos , care l-a indignat în aşa măsură încât m-a rugat s-o dau şi altor parlamentari pentru a le cunoaşte părerea.
  La plecare mi-a dat 100 lei să-i cumpăr sandale de Paşti lui ăla mic de la grădiniţă.
  ––––––––––––––––––––––––––––

  PDL

  Dragi pensionari,
  Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, noi, cei de la PDL, am promovat şi votat noua lege privind sistemul unitar de pensii, care respectă principiul contributivităţii, al egalităşii şi solidarităţii sociale, acordând respectul cuvenit celor care de-a cursul vremii au susţinut pe umerii lor o ţară întreagă. Am introdus în noua lege a pensiilor art. 100 care prevede că :
  “Persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupele I şi II de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2oo1, cele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite, condiţii speciale sau alte condiţii de muncă, potrivit legii, beneficiază de majorarea punctajelor lunare realizate în perioadele respective, după cum urmează :
  a) cu 25% pentru perioada în care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite, potrivit legii ;
  b) cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale, potrivit legii ;
  c) cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în alte condiţii de muncă, potrivit legii”.
  A venit momentul să vă răsplătim truda, tenacitatea şi încrederea acordată sistemului de pensii. Noi nu i-am uitat pe cei dragi nouă care, acceptând în tăcere expunerea la risc profesional, cu consecinţe serioase asupra sănătăţii şi securităţii proprii, au mers la serviciu-uneori şi noaptea-pentru a ne duce dimineaţa la şcoală pe noi, copii de atunci.
  E rândul nostru să ne revanşăm acum pentru cât aţi lucrat în condiţii deosebite şi speciale pentru ca noi să fim astăzi ceea ce suntem.
  În Sectorul 1 al Capitalei, fiecare pensionar care a lucrat în aceste condiţii se poate bucura, din luna februarie, de o suplimentare medie de 110 lei. La nivelul ţării, suma creşte de peste 50 de ori.
  Recalcularea pensiilor celor ce îndeplinesc condiţiile art. 100 urmează să se facă în 4 etape, modificările intervenite urmând să fie aduse la cunoştinţa pensionarilor din oficiu.

  Dacă doriţi să ne transmiteţi un mesaj, vă aşteptăm la sediul PDL Sector 1 din strada Berthelot, nr. 27, Sector 1, Bucureşti. Sau ne puteţi suna la telefonul 021.321.40.05.

  Vă mulţumim pentru încredere şi vă stimăm.

  Deputat Bogdan Cantaragiu
  Prerşedinte PDL, Organizaţia Sector 1

 9. Pingback: Misery « Rinder Razvan Catalin

 10. Din « Iubirea de înţelepciune »

  Motto : « Dacă filosofaţi, filosofaţi ; dacă nu filosofaţi, filosofaţi dacă şi numai dacă demonstraţi astfel de ce nu trebuie să filosofaţi. »

  CEKE(ste) Attila

  Secretarul organizaţiei pdl din comuna vâlceană Lalosu ajuns, cu încredere, joi dimineaţa la porţile spitalului din Bălceşti, lăcătuite de UDMR-PDL, îşi dă duhul după 40 minute de confruntare, pe pripia-i piele, cu politica dementă a confraţilor săi, aplicată fară discernământ de penalul cseke attila care filosofează – şi acum – de ce nu trebuie filosofat în acest caz susţinut profesional de maestrul (A)RAHAT.
  Micuţul a dispus la CER(ce tare ?) acest caz de asasinat. Vede-l Doamne !

 11. „Reforma Portocalie” ucide nu doar oameni dar si democratia plapinda din Romania. Iata, aflam ca Procurorul General al Romaniei sifoneaza informatii (stenograme, inregistrari audio, marturii) despre cazuri pe rol catre anumiti jurnalisti agreati de actuala putere. Mai simplu spus: ziaristilor „de palat” (si altora la gramada) le sunt servite variante „curatate” ale unor dosare pe rol (insa habar nu avem cine si cum curata dosarele, si daca toti primesc aceiasi versiune „curatata”, sau altii mai prind si ceva scame in ele). Pe blog la Ciutacu apare ca domana Kovesi ii trimite „cadoul” numai lui Mircea Marian, un propagandist basist cu titlu de jurnalist. E dovada clara de stat politienesc. Pe UE o intereseaza aceste derapari seriose de la principiile si practicile statului de drept?

  Doamna Andronescu a avut o reactie foarte buna, si cred ca e corect ce spune:

  „In sfarsit, a aparut si dovada ca toate dosarele astea, cu stenograme, inregistrari audio si tot tacamul, apar in presa direct de la sursa, adica de la cei care le instrumenteaza. Si apar gata „curatate”, pregatite pentru aruncarea jurnalistilor pe o anumita pista, convenabila celor care FAC DOSARE POLITICE, dupa cum se poate vedea pe blogul lui Ciutacu…Si cand te gandesti cate anchete parlamentare s-au cerut, inclusiv dupa ce membrii Comisiei Juridice au fost acuzati ca au transferat presei dosarul Voicu… Dosarul plecase tot de la Parchet catre presa, pentru ca membrii comisiei il primisera legat altfel decat in fotocopiile aparute in presa. De atunci ar fi trebuit sa avem o DEMISIE! La cel mai inalt nivel! Dar am uitat prea repede scandalul! Acum vom avea vreo reactie? Propun USL o actiune concertata impotriva acestei doamne care se preocupa de sifonarea informatiilor catre presa, intr-o faza a unui proces in care ar trebui, conform legii, sa ramana secrete, pana se va obtine demisia ei! Nu se poate sa ne tot mintim ca traim intr-un stat de drept si sa se joace fiecare individ care are acces la putere, cu soarta altora, mai slabi in fata sistemului. Si faptul ca doamna Kovesi nu a avut nicio reactie imediata, spune multe despre tratamentul pe care ni-l aplica tuturor: jurnalisti, parlamentari, simpli cetateni. Nu a dat doi bani pe tot scandalul sau astepta sa o sune cineva de la Cotroceni sa ii spuna ce sa faca? Doamne, in ce tara traim…”, a conchis senatorul PSD, Olguţa Vasilescu.

 12. Pingback: Idei pentru educatie « Rinder Razvan Catalin

 13. Pingback: Ne-am săturat de * reforme * de-a-mboulea ! | Pensiuneaedenjibou's Blog

 14. off topic.
  pe facebook nu am reusit sa va adaug.
  aveti deja 5000 (4979) de amici.:)
  pacat, cand urcati articolele acolo sunt mai usor de luat.

 15. Pingback: Taxa pe matreata, un nou bir pentru buzunarele UDMR « Rinder Razvan Catalin

 16. 1. JON* A SCHELĂLĂIT TAMAN LA COVASNA

  JON* „a declarat, duminică 17 aprilie a.c. la Covasna, ca nu işi propune ca obiectiv să fie fluierat la diverse evenimente, dar că nu este o surpriză schimbarea atitudinii oamenilor faţă de el, atat timp cât ei nu acceptă să trăiască intr-o Romanie modernă” [care bă JON* ?!].
  Ceke(ste) dom’le ? La Covasna potaia nu e fluierată !!! Cunună din iarbă / Tot ţi-o dăm în barbă…

  2. CONFESIUNEA ASTRELOR DESPRE JON*(SCORPION)
  „Nu-şi găseşte echilibrul decât în extreme.Având totdeauna o motivaţie putenică, sălbatic în opţiunile sale, el nelinişteşte şi fascinează, asemenea fiarelor mari, gata să se năpustească.Gustul său pentru manipulare şi acţiune îşi găseşte terenul propice în servicii, poliţie, armată Orgoliul şi caracterul său absolut pot lua o formă destructivă ; să distrugă, aceasta este soarta acestui pasionat şi individualist. Dificultăţile îl stimulează. Atras de rău, el îl combate cu preţul unor grave crize de conştiiţă. În profesiile subterane : agent secret, medium sau ocultist se simte în largul său. Gelos, bănuitor şi posesiv, el adoră ceea ce îi scapă şi dispreţuieşte ceea ce i se oferă. Este capabil de prietenii pasionate , ba chiar ambigue.Chibzuiala sa se dovedeşte mai scăzută în domeniul temperaţiei, căutând în alcool sau toximanie un mijloc de a-şi intensifica reacţiile emoţionale. Este fascinat de moarte care îi dă angoase şi îl atrage.”

  JON* – Javra Ordinară Naţională

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s