Romanii traiesc mai putin decat ceilalti europeni

Am sesizat Comisia Europeana in legatura cu speranta de viata redusa din Romania, pledand pentru sprijin european in vederea imbunatatirii calitatii sistemului medical.

In interpelare, am atras atentia asupra discrepantelor existente intre statele membre ale UE. Cea mai scazuta speranta de viata in statele din Uniunea Europeana, in randul femeilor, in anul 2009, era in Romania – 77,4 ani, fata de media UE de 82,4 ani. In randul barbatilor romani, speranta de viata era de 69,8 ani, in comparatie cu media europeana de 76,4 ani, in acest caz Romania fiind depasita doar de Letonia si Lituania – conform celui de-al treilea raport al Comisiei Europene privind demografia. Populatia Romaniei se confrunta si cu cea mai ridicata mortalitate infantila din UE, rata acesteia fiind dubla fata de media europeana. De asemenea, Romania ocupa locul trei in lume la mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare.

Aceasta sesizare succede unei recente interpelari catre Comisia Europeana cu privire la situatia critica provocata de inchiderea a numeroase spitale, in care am cerut implicarea Executivului comunitar pentru evitarea de noi victime omenesti si sprijin pentru ameliorarea serviciilor medicale gestionate haotic de o guvernare incompetenta si indiferenta la problemele cetatenilor.

13 gânduri despre “Romanii traiesc mai putin decat ceilalti europeni

 1. Traiesc mai putin, dar traiesc in siguranta, ti-ar raspunde Basescu. In comunism Romania avea fabrici si uzine. In capitaslim are baze militare, are rachete!

  Ce atita suparare cu inchiderea spitalelor si concedierea a sute de mii de oameni?! Ce daca oamenii se zbat sa supravietuiasca? Important este ca cel mai indragit Comandant le-a dat romanilor cadou un snop scump de rachete americane anti…Anti ce?! Ce mai conteaza, Basescu si Boc radiaza de securitate pe orunde fac declaratii. Si eu m-as iradia un pic de fericire daca din aia 400 milioane dolari ziditi in Olt americanii ar fi construit cel putin un spital pentru bastinasii ocupati cu decojirea bananelor import Del Monte.

 2. Primaru din Deveselu e o fabrica de paine si sare si o inestimabila sursa de haz pe batz:

  „Oamenii din Deveselu sunt acomodaţi, sunt obişnuiţi cu viaţa militară, pentru că ei trăiesc aici cu militarii de prin 1953. Între cetăţenii din Deveselu şi foştii piloţi, cadre militare de la Unitatea Militară, pe lângă faptul că s-au legat prietenii, s-au legat şi căsnicii trainice”, a spus Bece, care este decis să-i aştepte pe americani cu voie bună şi colaborare, „zi şi noapte”.

  Culmea ironiei, deci Razboiul Rece nu a fost degeaba, salveaza ceva bani Pentagonului. Iata un gind comfortabil…

  Da, voie buna noaptea si colaborare (cu mici) ziua. Si daca o da Dumnezeu sa se cupleze mindrele noastre cu niste Hillbillies, punem de-o noua etnogeneza din care va iesi un popor temut in toata lumea, mai ales prin Pakistan: poporul rocketscut.

  http://www.mediafax.ro/social/reportaj-localnicii-si-autoritatile-din-deveselu-ii-asteapta-pe-americani-de-noua-ani-8222465/

 3. Pingback: Lectie de patriotism in vremuri de criza « mbubuku

 4. Pingback: Si fratioru’ meu are blog « Rinder Razvan Catalin

 5. Pingback: Istorie vie « Popateapa's Blog

 6. Doamna Corina Cretu ar fi indicat la alegeri sa tineti cont si de sfaturile celor ce va scriu. La alegeri in dezbaterile televizate cu adversarii ar fi indicat sa aveti niste planse cu promisiunile din trecut ale candidatilor si sa spuneti audientei ce au facut si ce nu au facut. Foarte important sa luati interviuri pe strazi de la cetatenii acestei tari si sa isi dea cu parerea despre actuala putere, dar totul sa fie in campanie si la dezbaterile televizate. Cu aceste idei puteti sa aratati oamenilor cat de buni sau nu au fost cei care ne-au condus si de aici lumea isi face o parere. Eu zic ca acest lucru va avea impact mare asupra celor ce voteaza. Mult succes

 7. Leano, Ce Faci, Fa, Cu Banu’ Public?

  Cioara blonda cu turismu’, udrita de chiomb in beeep*,
  A ciordit din banu’ nostru si si-a tras pe blat un clip.
  Folosind bugetul tarii intr-un scop electoral
  Ea s-a prezentat cu clipul chiar pe postul national.

  Vrand s-atraga pedelistii sa-l voteze iar pe Boc
  Nutzy s-a gandit ca filmul o sa fie cu noroc.
  De vezi clipu’ o iei la fuga, alungat de un strigoi,
  Propaganda pedelista o reinvie pe Codoi.

  Precum Leana lu Nea Nicu era data in prim plan
  Asa Leana lui Basescu filmeaza pentru golan,
  Insotita fiind de Flutur si de Boc zambind stupid
  Fac un trio de tot circul in lupta pentru partid.

  In fundal, printre oite, poti vedea un ciobanel,
  Ce invata pedelistii cum sa ia in mana un miel,
  De-or alege sa-i conduca Boc cel mic si tampitel
  Chit ca ma repet voi spune: vor avea parte de miel.

  Si uite asa televiziunea platita din banul public
  Da in noi cu-electorale pentru Bocu’ cel abulic.
  Noi platim s-avem programe, stiri si filme de bon ton
  Iar la schimb ne e dat Bocul, un neispravit “beton”.

  *Nota, cuvantul beep a fost prelungit de autor pentru a sublinia faptul ca la ultimile masuratori locul in care chiombul o udreste pe Nutzy s-a dovedit a fi cu mult mai larg decat se credea.

 8. Românii au o durată medie de viaţă mai redusă în primul rând datorită unui stil de viaţă mult, mult mai nociv decât al europenilor, stil care este indus, prin proastă educaţie, încă din copilărie. Nici pregătirea pentru şcoală, nici educaţia pentru muncă, nici stilul de alimentaţie, nici programul de odihnă, nici pregătirea psihologică, nici cultura medicală, nici responsabilitatea faţă de propria sănătate sau faţă de cea a altora, nici aptitudinile de comunicare socială, nu se ridică la nivelul care se regăseşte la oamenii civilizaţi. Evident că sistemul sanitar ar mai putea face câte ceva, dar ar fi o ipocrizie tipic naţională să pretindem că e cauza principală. Când vezi câţi obezi sunt printre noi, fără a le fi ruşine să apară chiar în spaţiul public, când vezi că românii înfulecă sau beau ca dobitoacele, când aşa de puţini oameni de la noi fac sport, când un oraş ca Romanul de 80 de mii de locuitori are mai mulţi bolnavi de sifilis decât Austria, cu 8 milioane de locuitori, durata de viaţă din statistici se justifică. Numărul de copii arşi de vii, ca la noi, din cauza iresponsabilităţii totale a părinţilor nu se întâlneşte nici în cele mai primitive societăţi. La fel, numărul de copii ajunşi în comă alcoolică. Acţiunea principală trebuie axată în primul rând pe educaţie, pe scoaterea din stare de înapoiere culturală a unui foarte mare număr de locuitori de la noi. Abia după aceea putem vorbi şi de alte măsuri.

 9. LA UMBRĂ N-AI UMBRĂ

  Lungă-i umbra la apus
  Ce te urmăreşte-n toate ;
  Cât ai fi de indispus
  Fără ea eşti dus, fârtate !

 10. S-AUDE ACOLO-N FUNDU’ ISTORIEI ?

  „Nu este cu putinţă să ajungă fiecine la liniştea mântuirii, de nu va trece întâi prin uşa răbdării” – Mitropolitul Antim Ivirianu…şi cel mai iscusit vorbitor bisericesc din lume (n. 1650 – asasinat 1716 în Rumelia, de turci).

 11. LOGICĂ PĂDUCHIOASĂ

  În fine, umilitul JON* anunţă o minune :
  Români de-acum ieşirăţi din recesiune !
  Dovadă că păduchi înfometaţi v-au năpădit,
  Simţind ceva de supt ; vedeţi că nu-s tâmpit ?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s