Emil Boc – in sfarsit, ”o veste buna”

De mult n-am mai avut o veste atat de buna in politica romaneasca, precum realegerea lui Emil Boc în fruntea PD-L. Din fericire, bolovanii au o calitate: când se pornesc la vale, nu se mai opresc pana in fundul prapastiei.

Dincolo de rezultatul votului, joaca de-a rasu-plansu de azi a demonstrat din plin limitele ofertei politice si umane a PD-L. Mult disputata rivalitate Blaga – Boc s-a stins intre o noua serie de lacrimi prezidentiale si glumitele scolaresti ale unui personaj care ar putea trece drept amuzant daca nu ne-am aminti ca a fost, pana nu de mult, ministru al Culturii. La finalul unei zile de circ inutil, e clar ca, de fapt, scopul acestor alegeri nu a fost altul decat legitimarea politica a lui Emil Boc in vederea unui mai strans control prezidential al partidului.  Este evidente ca aceste alegeri s-au facut pentru Traian Basescu, nu pentru PD-L. Partidul care s-a remarcat de la infiintarea sa pana astazi prin gradul cel mai redus de viata democratica nu putea oferi, cu prilejul  alegerilor interne, decat iluzia unei competitii incheiate cu impunerea fatisa de la Cotroceni, în perspectiva alegerilor de anul viitor, a oamenilor-cheie in posturile-cheie. Camarila are nevoie de puterea deplina in partid pentru a conduce masinaria electorala.

Oricate flacari violet s-ar aprinde, insa, in urmatorul an pentru a lumina calea PD-L spre ramanerea la putere, realegerea lui Emil Boc in fruntea partidului ii pecetluieste acestuia soarta. Cu o conditie: ca alegerile locale si parlamentare sa se desfasoare intr-un cu totul alt spirit decat mascarada de azi, pe care ma tem ca multi dintre cei care-au votat azi in PD-L o vor dori reprodusa la scara nationala.

Reclame

16 gânduri despre “Emil Boc – in sfarsit, ”o veste buna”

 1. Din ciclul „E vremea tâtrfelor”.

  Motto : Plânge Jon* ca şi Strauss-Kahn, / curve din acelaşi clan !

  CATREN SEXUAL-FMI

  Lui Dominique Strauss-Kahn, ce ironie dregii mei,
  vă vine-a crede : să i se tragă chiar de la FeMeI.
  Obişnuit să ia cu japca, o jună menajeră îl lovi în plex
  pentru un sex forţat ; acum bătrânul a rămas perplex !

 2. Pingback: Alooooo opozitia daca nu ne miscam “mai cu talent” ajungem in situatia asta « Hai ca se poate!

 3. Pingback: Despre LACHE cu dispreţ: ori eşti ferm ori clar – mistreţ! « Sfinxul

 4. Da, din păcate setea de putere şi păstrarea pârghiilor politice sunt mult mai importante decât orice altceva: conştiinţă, responsabilitate şi demnitate. La acel nivel lucurile se discută altfel. Defapt nu se mai discută. Se împing din spate şi se execută. Am privit ieri câteva scenete jalnice. Recunosc că eram copil pe vremea lui Ceauşescu, dar niciodată nu îmi amintesc să fi simţit greaţă la vreun discurs. Ieri am simţit. Am văzut-o pe ministra Udrea ridicând în slăvi realizările acestui guvern, al acestui personaj Boc. Apă de ploaie. Valuri în ape reci şi tulburi. Asta a fost discursul ei. Pupături pe toate feţele. Înţeleg dorinţa de a ţine puterea în mâini, în gheara, dar înţeleg că orice lucru în viaţa ar trebui să aibă limite şi demnitate. Aceşti oameni, de dragul puterii nu mai au nimic. Nu mai cunosc nimic decât teamă. M-am convins. La ei nu mai este vorba de putere. Este vorba de consecinţe şi de amânarea acestora prin orice scopuri şi mijloace, inclusiv îndepărtarea sau „sacrificarea” unor membri de-ai lor. Jalnic. Şi mai jalnic este faptul că totul se adânceşte în „carnea şi oasele” acestui popor care deşi se plânge mereu, nu face nimic pentru a ieşi din această situaţie.
  Mă bucur să te revăd şi îţi doresc o duminică însorită. Măcar afară. În noi probabil plouă mult mai mult.

 5. Se lucreaza intens la extrapolarea acestui tip de “alegeri democratice” pentru 2012. Remarc asta dupa fumigena lui Basescu referitoare la “boierii” PDL-isti care conduc regiile de stat ca Hidroelectrica. Sigur ca asa ceva prinde la bobor. Presedintele apare ca un Voinic care se ia la trinta cu cei care sunt pe lista “jertfelor de serviciu” din propriul partid, desi sunt sigur ca dupa rocada cu privatii, acestia vor “invia” in a treia zi. Ce nu vede boborul este ca “numitii” au fost pusi in scaun de vatafii lui Basescu, si sunt portocalii in suflet si-n simtiri. Jocul cu sacrificarea propriilor pioni nu e ceva nou pentru Basescu. Partidul sa traiasca!

  In contextul asta, “privatizarea managementului” la regiile de stat, ce inseamna de fapt? Pentru ca pare mai mult un teatru care pregateste un anumit eveniment. Trecerea puterii din mainile “murdare” ale statutului in mainile “curate” ale privatilor e pur si simplu o jonglerie de imagine. Pentru alegerile de la anul.

  http://www.gandul.info/news/who-s-who-lista-completa-a-averilor-directorilor-de-la-companiile-de-stat-despre-care-basescu-spune-ca-sunt-boierii-economiei-ei-gestioneaza-o-gaura-de-12-75-miliarde-de-euro-exclusiv-8262326

 6. Despre Congresul PD-L se poate spune ca a dat castig de cauza lui….Basescu !!! altminteri, orice comentariu este aleatoriu. – ION ILIESCU

  Aşe, se duse şi circoteca numită , sanchi Convenţie Naţională a prostocaliilor, ce urmează …. e ca Opoziţia să se facă auzită, să mişte-n peisaj şi să se apuce serios de treabă căci unii chiar dorm sau se ocupă cu orice altceva numai grija destinelor milioanelor de români nu-i preocupă, alţii chiar dacă li se cere de la Centru ceva ( informări, date, rapoarte, propuneri, etc ) ei bine continuă cu sfidarea şi-şi văd liniştiţi de afacerile personale, de plătit poliţe, de scandaluri. Nu generalizez dar nici în necunoştinţă nu vorbesc.
  Lupta din PD minus L a fost câştigată de gruparea Udrea! Gruparea japiţei, continuă astfel perpetuarea sistemului ticăloşit, acel sistem de coruptie si interese nelegitime impus de PDL şi care-a îngenuncheat România !
  Rămâne de văzut dacă Victor Ponta va primi sprijinul unor oameni de bună credinţă, a unor Luptători sau îi va mătura la sugestii ” binevoitoare ” şi NU spun nimic întâmplător… Se-aude, Ponta ?
  SĂ DEBARCĂM GAŞCA PD MINUS L ! Pentru aceasta însă, e nevoie NU de o-poziţie, ci, de OPOZIŢIE!! Mai mult, pe cei ce punem umărul, nu ne mai ignoraţi, umiliţi, teleportaţi la naiba ghem, onor Opoziţie !
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/05/15/despre-lache-cu-dispret-ori-esti-ferm-ori-clar-mistret/
  Ca să fie funcţională USL şi să existe acea unitate pe care-o tot amintim, se impune să existe seriozitate, implicare, unitate şi-n fiecare din partidele care constituie ( au format ) USL. Altfel vorbim vorbe şi ne minţim. Nu-i rostul căci gaşca bă-SECU-Nutzi Udrea numai de lipsă de activitate nu poate fi suspectată mai ales când vine vorba de pregătirea fraudării Alegerilor!!
  Previzibil, au început campania electorală…. par egzamplă :
  ” Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat duminică, la Realitatea TV, că potrivit strategiei fiscal-bugetare în ianuarie 2012 e prevăzută revenirea completă a salariilor la nivelul din vara anului 2010, iar pensiile vor creşte cu rata inflaţiei, plus 50% din creşterea salariului mediu. ”
  Sunt felii din teritoriu unde Opoziţia este INVIZIBILĂ, MUTĂ, SURDĂ, ADORMITĂ… treazi-i-ar să nu spui cine… !!!
  Deci NU tac şi rău fac cei ce tac şi se prefac că n-ar fi cum strig dumneamea sper din tot sufletul că NU în pustie !!!

 7. Referitor la arestarea sefului FMI, sigur ca lucrurile poate au stat asa cum sunt povestite in presa, poate nu, cert este ca Kahn era un candidat deosebit de puternic pentru Sarkozy, si o speranta mare pentru stinga franceza. Nu e exclus ca cineva sa ii fii plantat „menajera” intr-un scenariu in care lui Kahn sa-i fi fost exploatate slabiciunile (ca si in cazul lui Clinton). Omul insa stiu ca a deranjat pe foarte multi spunind citeva adevaruri simple public, despre super-bogatii lumii, oameni ultra-influenti, adevaruri care precis i-au nemultumit pe acestia. Asta este o ceapa mare, cu multe foite, nu o simpla poveste despre sex.

 8. p.s.

  Dumnezeu a dat fiecăruia minte, ca astfel, uitându-se la tot ce-l înconjoară, să înţeleagă ceea ce trebuie. ( Sfântul Ioan Gură de Aur )

  Adeseori văd săraci care sunt bogaţi şi bogaţi care-s săraci, bărbaţi care sunt femei şi femei care sunt bărbaţi, înţelepţi nebuni şi oameni fără de carte înţelepţi. ( Sfântul Ioan Gură de Aur )

 9. Du-te La Balaceanca, Basescule! Du-te, Ba, La Balaceanca!

  S-a terminat beneficiind de un final fericit si cunoscut dinainte de toti romanii si mascarada de Conventie a pedelelului, pastisa nefericita, de doi bani a Congreselor multiubitului si preaimpuscatului Tovaras. Si ca orice chestie in care-i implicat actualul Tovaras, chirias la Cotroceni, am avut din nou parte de scena cu plansu’ a carei celebritate l-a trimis in umbra pe marele Will cu balconu’ lui din Verona cu tot, si a carei repetare, fara niciun motiv, altul decat un profund dezechilibru psihic al personsajului, nu sensibilizeaza niciun medic psihiatru din aceast tara care, ingrijorat ca un nebun conduce destinele Romaniei, sa se urce intr-o ambulanta si insotit de doi zdrahoni si o camasa de forta sa-l umfle pe dement si sa-l spitalizeze de urgenta intr-un ospiciu, facand astfel un mare bine manelistilor care acum isi dau cu caramida in coa… dintre picioare pe motiv ca l-au votat si a doua oara.
  In rest, la congres ca la congres, nimic nou cu exceptia setei de libertate manifestata prin strigaturi scandate si repetate de adeptii lui Blaga care, cu talpa piciorului chiombului pe grumaz, s-au saturat sa-l vada pe acesta cu dosarele lor intr-o mana si cu tigva lui Niciolae in cealalta, interpretand o alta scena shakespeariana in care se intreaba referitor la destinele lor : “a fi, sau a nu fi”. Ca saracutii de ei s-or bucura ei de banul public de au ajuns ca dupa ce inainte de ’89 se chinuiau cu note informative la Securitate, astazi sa conduca d’alde Bentley si alte celea de lux, dar orisicat parca ar dori si ei macar un metru de lant mai mult in batatura, cat sa ajunga macar pana la gard sa latre trecatorii pe strada, nu sa latre doar la comanda stapanului, ca deh, acum sunt si ei Vipulete si au oarece pretentii, n-asa?
  Ah, era sa uit, la scena cu plansu’ am mai putea bifa ceva si anume faptul ca printre lacrimi, suspine si sughituri, chiombu le-a dat o lectie de fair-play termitelor portocaliii in sensul ca, ei nu ar trebui sa faca precum d-l Petre Roman care nu i-a intins mana sa-l felicite ca l-a injunghiat in spate cand a tras sforile, in stilul mafiot deja consacrat, de a-l debarca de la conducerea partidului pe care il infiintase, ci sa se aiba ca fratii, uniti in cuget si simtiri sub faldurile generoase ale stindardului pedele si sub conducere realesului Boc cel mic si fara minte. Si pentru ca teoria sa cunoasca si o demonstratie practica, a trecut ca acceleratul prin gara pe langa invinsul Blaga, fara sa dea mana cu cel care i-a asigurat al doilea mandat prezidential. Ca asta-i Basescu, n-asa?
  Tot acest ghiveci rasuflat a avut totusi parte de un desert care i-a mai luat din amareala, desert continut in discursul altui mascarici, dar simpatic (netragic si plangacios ca chiombila) si pus pe sotii si ironii, si-l numesc aici pe creatorul lui Plesaca, cel cu panglicile si cu cacariseala, nimeni altul decat ilustrul Paleolog de generatie tarzie.
  Lasand totusi la o parte circul si mascarada care au caracterizat aceasta facatura ordinara, nu pot totusi sa nu remarc si un lucru extrem de grav, care ar trebui sa dea de gandit la greu si cu traspiratii reci romanilor in ceea ce-i asteapta in viitor si anume prestatia orala a ministrulu de externe Baconschi care le-a spus pedelistilor ca pot dormi in pace deoarece el vegheaza, propunand in acest sens o lege care sa le permita fraudarea nu doar a 100.000 de voturi ca la prezidentiale, ci a un milion de voturi la viitoarele alegeri parlamentare.
  Fara alte comentarii din motive de scarba, greata si senzatie acuta de voma.

 10. Pingback: La viitoarele alegeri parlamentare opozitia o sa porneasca de la – 1.000.000 de voturi? sau Despre votul prin corespondenta, Teodor Baconschi si declaratiile lui aiuritoare « Hai ca se poate!

 11. Ce este şi mai grav cu privire la aceste alegeri din PDL, dincolo de consolidarea aşteptată a puterii băsesciene, e că timp de un an si jumatate, miliarde de euro din bugetul de stat (atât din 2010 şi 2011, cât şi din cele viitoare) au fost folosite în campania internă din PDL, pentru consolidarea unei anumite tabere. Alegerile din PDL au fost mai costisitoare decat orice alte alegeri care au avut loc vreodată în România. Aceasta campanie a fost platită de toţi românii.

 12. Corina noastră,
  Trezorierul campaniei electorale viitoare este duduia Nutzi Udrea ŞI acesta e un aspect, căci nu oricine întruneşte criteriile de-a fi trezorier… sub bocancii BOLŞEVICULUI bă-SECU e posibil şi aista 😉

 13. Corina, mulţi români ştim asta. Ştim că acest guvern nu doar că îşi plăteşte din buzunarul românilor campania electorală ci ajung să facă de toate din banii noştri, mai puţin investiţii de relansare economică, agricultură, turism. Ştim că pe banii noştri s-a născut criza şi au crescu preţurile, dar mai puţin salariile şi pensiile. Ştim că totul a fost indus, iar criza este una de faţadă: îmbogăţirea unora şi sărăcirea altora. Întrebarea este…de ce nu fac românii nimic şi dacă s-ar decide la o acţiune, ce unelte democratice ar avea la dispoziţie? Ei nu s-au săturat de noi, dar noi ne-am săturat de ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s