Interpelare privind politica anti-imigratie a Guvernului francez

Am sesizat, vineri, Comisia Europeana cu privire la pozitia anti-imigratie a ministrului de interne al Frantei, Claude Gueant. In interpelare, am criticat politica discriminatorie a guvernului francez, care a anunţat că intenţionează să reducă lista meseriilor pentru care angajatorii pot recurge la imigranţi.

Oricât de vie ar fi realitatea crizei, sub pretextul acesteia nu poate fi limitata libera circulaţie pe piaţa muncii. Sunt ţări in care rata şomajului este dubla faţă de Franţa, ceea ce nu determină guvernele acestora să ia măsuri împotriva migrării forţei de muncă. Criza economică ne priveşte pe toţi, chiar dacă nu toate ţările o resimt la fel de acut. În orice caz, ea nu poate fi paravanul pentru decizii în detrimentul spiritului european comunitar. In acest context, am cerut Comisiei Europene sa se implice mai mult in contracararea acestor tendinţe discriminatorii.

Ministrul de Interne al Frantei, responsabil si cu problema imigratiei, a declarat, zilele trecute, ca tara sa nu are nevoie pentru unele meserii de competentele imigrantilor, punand sub semnul intrebarii reusita procesului de integrare a acestora. Guvernul francez a anuntat ca va scurta lista meseriilor pentru care angajatorii pot recurge la imigranti in lipsa unei disponibilitati pe piata interna a fortei de munca, urmand ca prioritara sa devina formarea somerilor pentru posturile libere.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s