Sarcina noului ministru al Muncii – continuarea distrugerii statului social

Numele noului ministru al Muncii – în jurul căruia se face inutil caz și se întreține o tensiune penibilă având în vedere perioada scursă fără titular – este mai puțin important, câtă vreme politicile sociale ale Guvernului Boc sunt reduse la o singură dimensiune: tăierea a tot ceea ce se poate tăia, pentru a masca incapacitatea de a relansa creşterea economică. România nu are decât un obiectiv, în guvernarea Boc: încadrarea în deficitul dictat de FMI, de la care ne-am împrumutat pentru ca președintele Băsescu și PD-L să rămână la putere.

Există, însă, numeroase priorități pe care realitatea societății românești ar trebui să le impună pe agenda noului titular de la Ministerul Muncii: protecţia drepturilor angajaţilor, în condițiile în care Guvernul a promovat un Cod al Muncii profund dezavantajos pentru ei; relansarea dialogului social, blocat de cel puțin doi ani de atitudinea ostilă a Executivului față de cei pe care-i consideră adversari, nu parteneri sociali; creşterea coeziunii sociale și contracararea discrepanțelor în privința nivelului de trai între o majoritate condamnată la sărăcie și o castă de privilegiați; eforturi pentru determinarea vechilor state membre ale UE să ridice restricțiile menținute încă la angajarea românilor; încurajarea natalităţii prin măsuri favorabile mamei și copilului; asigurarea unui trai decent pensionarilor condamnați să îndure povara umilitoare a nerecunoștinței unei societăți căreia i-au dat o viață de muncă; îmbunătățirea asistenței pentru copiii instituţionalizaţi și cei încredințați familiilor sociale, precum și pentru asistaţii cu dizabilităţi. Noul ministru al Muncii ar avea ce face în ţara cea mai săracă a UE, dar sarcina sa este continuarea distrugerii statului social, ajuns duşmanul principal al actualei guvernări.

În acest context, nu pot să trec cu vederea bilanțul interimatului asigurat de premierul Emil Boc la Ministerul Muncii. Dl Boc s-a lăudat cu 350.000 de noi contracte de muncă încheiate în prima lună de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii, dar a omis să precizeze că aceste contracte nu înseamnă, din păcate, și locuri de muncă nou create și evită să anunțe câte contracte de muncă au încetat în aceeași perioadă, pentru a fi înlocuite cu contractele pentru agenți de muncă temporară, care reprezintă o treime din totalul raportat de premier. Angajatorii profită de noile prevederi ce favorizeaza angajarea ca agent temporar, în special tinerii fiind nevoiți să accepte acest regim contractual defavorizant, ce-i pune într-o postură vulnerabilă. Guvernul îşi asumă, totodată, în scop propagandistic, meritul deschiderii sezonului în turism şi construcţii, materializată în încheierea a peste 80.000 de noi contracte.

Genul acesta de raportări triumfaliste, cu realizări măreţe în timp record, aminteşte de finalul unei alte epoci, în care cifrele umflate ascundeau o realitate tot mai apăsătoare asupra vieţii de fiecare zi a cetăţenilor.

10 gânduri despre “Sarcina noului ministru al Muncii – continuarea distrugerii statului social

 1. Ce se spune in articol este corect si o stiam. Dar, ce-i de facut?!. Din pacate intreaga OPOZITIE e la pamint. Nici o initiativa clara, concreta de a da jos incompetentul Guvern. Eu cred ca ar trebui ca toate partidele, repet, TOATE care sunt cit de cit active in Romania sa faca o conferinta de presa (sa zicem ) in comun urmata de un mare miting la care sa participe 2-300 000 de manifestanti. Asa nu se mai poate. Dictatura este din ce in ce mai naucitoare. JOS GUVERNUL CRIMINAL ! JOS BASESCU !

 2. Cred că într-o ţară ca a noastră, problemele ar trebui reduse strict la cele esenţiale. Ministrul Muncii ar trebui să se străduiască în primul şi în primul rând ca o parte cât mai mare a populaţiei să-şi ia de lucru, să muncească carevasăzică. Nenorocirea e că e foarte, foarte greu să găseşti oameni apţi şi dispuşi să facă trebuşoara asta. Sutele de mii de băgători de seamă din poliţie, vămi, administraţie, companii de stat, ar prefera mai degrabă să-şi dea foc decât să lucreze ceva util. Nici prin cap nu le-ar trece să se angajeze ca portari, femei de servici, măturători, şoferi, muncitori, chelneri sau paznici, deşi ăsta e locul care li se potriveşte, conform aptitudinilor, educaţiei, priceperii şi pregătirii lor reale. Faptul că dispunem de o asemenea plebe indolentă şi parazită e rezultatul unor lungi decenii de politici sociale greşite. Nu trebuie deloc încurajată natalitatea în păturile inferioare. Pe lângă faptul că suntem pe cale de a ajunge rapid o ţară de ţigani, constatăm că avem deja colectivităţi rurale unde jumătate din copii sunt handicapaţi. Ne mirăm apoi de ce exportul pe cap de locuitor e în România de patru ori mai mic decât exportul pe cap de locuitor în Ungaria. Ne mirăm de ce România este considerată o ţară de hoţi şi de ce locuitorii ei stau jos, jos de tot pe scara respectului dintre naţiuni. Din motivul foarte evident că locuitorii vorbesc cu mult prea mult şi lucrează cu mult prea puţin.

 3. Ha, Ha, Ha ! Lazaroiu, Ministru Muncii !

  Ce-i al lui este al lui si conform zicerii populare este pus deoparte!
  Chiombu cand vrea sa-si bata joc de romani stie s-o faca tragandu-le palme cu picioru’, facandu-le nevasta fa si copiii boccii, ceva de nu se poate, multumita pentru voturile date de narozii de manelisti mioritici care l-au ajutat sa fraudeze alegerile prezidentiale din 2009. Asa le trebuie, numai ca actiunile lui jignesc si inteligenta a milioane de romani, oameni cu bun simt elementar si scaun la cap, care nu vad in asa zisele decizii politice ale chiombalului, altceva decat semne clare ale nebuniei care chinuie acest personaj sinistru.
  Numirea lui Lazaroiu, acest fost activist PCR, sociolog chipurile de profesie si persoana total neavenita in conducerea unui minister, (nu ca restul cabinetului ar fi mai de Doamne Ajuta, insa daca pana acum Udrea era motul cacatului, iata ca chiombu a avut grija sa-i dea pe cineva care s-o inlocuiasca din cand in cand pentru o pauza de cafea si un pipi in capul nostru), darama practic orice bariera in calea nesimtirii crase patologice de care se fac vinovati acesti nenorociti in frunte cu tatucu’ lor zbanghiu.
  Singura decizie care ar putea concura cu aceasta ultima comicarie ar fi eliberarea lu’ Bercea Mondialu’ si numirea lui la Interne sau la Justitie (sau de ce nu, pe model Udrea, la amandoua ? ! ) dublata de numirea Nikitei la Ministerul Culturii si al Cultelor.
  No further comments!

 4. Vă rog să-mi permiteţi să mediatizez cazul, pentru că NU e normalitate cele ce continuă să se tot petreacă pe feuda ” ayatollahului ” Frunzăverde :

  Caraş-Severino – feuda porno?!

  Liceene, trasformate în “sclave” sexuale după ce erau agăţate pe internet
  Anchetă la Direcția pentru Protecția Copilului ( D.G.A.S.P.C. Caraş-Severin )
  Din surse neofiale, se pare că, multe dintre victime provin de la casa copilului. “Așteptăm confirmarea oficială de la poliție, după care ne vom ocupa în primul rând de consilierea psihologică a minorelor. Dacă se constată că angajații de la Centrul “Speranța” au vreo vină, vom declanșa acolo o anchetă internă”, a spus Virgil Popa, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Caraș-Severin.
  Anchetă internă…. pffff… Au fost tentative de suicid acolo, au murit copii, au mai fost semnalate cazuri, au fost muşamalizate multe, că deh, Împărăţia judeţului ţine la imaginea…. Duuuoamnei Ana Vasile, restul, se rezolvă. Şi le-au tot rezolvat pitind gunoiul sub preş că d-aia pute şi vuieşte târgul ce dezastru e acolo. Cei care-şi făceau treaba au fost măturaţi din sistem rând pe rând. Pentru că nu au tăcut !
  După ce-a DECEDAT copila DEDISA, presa locală semnala demararea unor anchete : una internă, alta a organelor abilitate. A trecut timpul. S-a dat uitării. Nimeni NU a fost pedepsit, deşi un copil a murit din neglijenţa neamurilor unei şefe, mai mult, rezultatele promiselor anchete NU au fost făcute publice never.
  Se vor ocupa de consiliere psihologică… I-auzi !! ANA VASILE şi VIRGIL POPA, două personaje care NU au dat cu subsemnatul în faţa ” ayatollahului ” FRUNZĂVERDE niciodată ! Ce contează toate neregulile semnalate de-a lungul anilor , ticăloşiile, decesele, problemele grave de la ” protecţia copilului ” din Reşiţa , Caraş-Severin…
  Complexul de servicii sociale ” Speranţa ”… despre dramele din spatele zidurilor am tot scris, cine să asculte ? NIMENI ! Urechile ” ayatollahului ” Frunzăverde au fost mereu surde, doar Ana Vasile e protejata CJCS iar Ioniţă NU lasă să-i şifoneze careva imaginea ” duuuoamnei ” directoare, soţie de fost procuror prins în flagrant primind mită.
  NU se bucură NIMENI să aibă dreptate. NU în astfel de cazuri! De dorit era să fi auzit careva, să fi intervenit la timp, SĂ SE FACĂ PREVENŢIE nu să se limiteze la… consiliere psihologică DUPĂ tragedii, traume, după ce sunt folosiţi minori pentru satisfacerea plăcerilor unor dezaxaţi !
  Cine să se ocupe ? Ana Vasile şi Popa Virgil ? Aceştia sunt ocupaţi de ani de zile cu…. comisiile de disciplină, adică sancţionarea vocilor incomode, a celor ce sesizează, a celor severi şi cărora le pasă de soarta unor copile, sunt ocupaţi să coacă scenarii şi planuri ca să demonstreze că incomozii sunt nebuni, că nimic nu se întâmplă… Singura speranţă rămâne JUSTIŢIA DIVINĂ !
  Şi s-au tot întâmplat. Am ” contabilizat ” dramele de după ce-a plecat ” nebuna ” severă a cărei ” vină ” e că ÎI PASĂ şi se implica până-ntr-atât încât şi-a distrus sănătatea.
  Ani la rând am tot strigat în pustie… şi încă o fac…
  Şi-mi aduc aminte de copii decedaţi, de tentativele de sinucidere ale unor copii neglijaţi, nesupravegheaţi de cei ” prinşi ” cu alte ” priorităţi ”, de copile folosite, de obraji plânşi şi DA de severitatea mea îndelung şi de mulţi ” competenţi ” blamată, că adică de ce-mi pasă ( ?!!) şi-am plătit şi-oi mai plăti pentru că ÎMI PASĂ !! Şi-mi aduc aminte de poliţişti care şi-au făcut datoria, dar NU de ei a depins mai apoi….
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/06/04/caras-severino-feuda-porno/

  p.s. D.G.A.S.P.C.CS, ca de obicei, are totul sub control, are grijă ANA VASILE… se invocă protecţia imaginii minorelor, a insituţiei… Se fereşte de ochii presei , îşi protejează imaginea. Ce imagine…. bleah….
  Câte şi CE e ” necesar ” să se mai întâmple pentru ca această cucoană să dea socoteală pentru multele ce s-au petrecut deja ? Frunzăverde NU va răspunde ! Ştie el de ce NU…
  Şi repet, Poliţia şi-a tot făcut datoria, dar…

 5. Pingback: A început faza finală a purificarii populaţieie României, marca Băsescu. « Popateapa's Blog

 6. Pingback: A început faza finală a purificarii populaţieie României, marca Băsescu

 7. Raluca Turcan Claudia Boghicevici Gheorghe Barbu Marian Sarbu sunt numele vehiculate pentru a prelua func ia de ministru al Muncii in locul lui Ioan Boti foto care i-a dat miercuri demisia potrivit unor surse din PDL..Surse din PDL au declarat pentru MEDIAFAX c pentru func ia de ministru al Muncii sunt vehiculate numele democrat-liberalilor Raluca Turcan vicepre edinte al PDL Claudia Boghicevici – deputat de Arad i vicepre edinte al Comisiei pentru munc din Camera Deputa ilor al c.ei nume a fost men ionat i la precedenta remaniere i Gheorghe Barbu – secretarul general al Camerei i fost ministru al Muncii precum i cel al lui Marian Sarbu – pre edintele UNPR i fost ministru al Muncii..Potrivit surselor citate PDL vrea s pstreze portofoliul Muncii in timp ce UNPR ar dori func ia de ministru al Muncii..Sursele citate au men ionat c o decizie va fi luat dup consultarea cu pre edintele Traian Bsescu aflat miercuri intr-o vizit in Iordania..Ministrul Muncii Ioan Boti a declarat miercuri c a demisonat din func ie i c demisia sa este una de onoare el cerandu- i scuze pentru situa ia creat i spunand c i-a informat inc de mar i pe premierul Emil Boc i pe pre edintele Traian Bsescu privind inten ia de a renun a la func ie..Conducerea Ministerului Muncii va fi asigurat interimar de c.re secretarul de stat Nicolae Iv chescu acesta urmand s gestioneze doar problemele curente ale institu iei pan la nominalizarea in zilele urm.oare a unui nou ministru a anun at miercuri premierul Emil Boc..El a ar.at c are in analiz mai multe persoane pentru postul de ministru al Muncii dar c va formula o propunere in zilele urm.oare dup ce se va consulta atat cu colegii de partid cat i cu pre edintele Traian Bsescu..Mai mul i lideri PDL au precizat c potrivit protocolului coali iei aflate la guvernare portofoliul Muncii revine PDL..Pre edintele executiv al UNPR Gabriel Oprea a declarat miercuri pentru gandul.info c regret ceea ce s-a intamplat cu Ioan Boti – care a demisionat de la conducerea Ministerului Muncii – dar intotdeauna a considerat c Marian Sarbu este cel mai bun pentru a prelua acest portofoliu.. Regret ce s-a intamplat cu Ioan Nelu Boti care a fost un profesionist dar am sus inut intotdeauna c Marian Sarbu colegul meu este cel mai bun pentru a conduce ministerul Muncii a declarat Oprea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s