Schimbarea legislatiei SUA privind vizele – un pas necesar spre normalitate

In sfarsit avem parte de semnale incurajatoare privind intentia de modificare a legislatiei americane de acordare a vizelor pentru Romania. Mutarea accentului de pe rata de refuz a solicitarilor de viza pe proportia persoanelor ce depasesc durata legala de sedere in SUA ar reprezenta o sansa pentru cetatenii romani de a obtine mai usor dreptul la libera circulatie in Statele Unite, drept firesc in baza principiului reciprocitatii si mai ales a parteneriatului strategic dintre cele doua tari.

Numai renuntarea la criteriul actual de admitere in programul Visa Waiver, care este rata nationala de refuzuri a cererilor de viza, poate facilita accesul romanilor in SUA, in conditiile in care, anul trecut, aceasta rata a fost de 24,8%, iar in primele cinci luni ale acestui an de 22%. De la 1 iulie 2009, pragul de refuz pentru renuntarea la vizele impuse de SUA a fost modificat de la 10% la 3%, ceea ce a insemnat o discriminare suplimentara aplicata Romaniei, Bulgariei, Poloniei si Ciprului, comparativ cu celelalte state din sudul si estul Europei care obtinusera intrarea in programul Visa Waiver. Aceste patru tari sunt singurele membre ale UE ai caror cetateni mai au nevoie de vize pentru a calatori in Statele Unite.

3 gânduri despre “Schimbarea legislatiei SUA privind vizele – un pas necesar spre normalitate

 1. Scrisoarea adresata lui Basescu, si transmisa intregii clase politice, care poate fi citita in comentariile postate in data de 08-05-2011, la adresa de internet indicata mai jos, a fost transmisa astazi la domiciliu si ziaristilor Ion Cristoiu, Marius Tuca si Victor Ciutacu, insotita de adresarea de mai jos, pe care am scis urmatorul text: „Romani! Va somez, sa nu mai acceptati statutul de indivizi //vegetali//!”

  ADRESARE, catre toti cei ce pot contribui la promovarea noului cadru democratic!
  OBSERVATIE!
  1. Orice partid politic, inclusiv PP – DD(Dan Diaconescu), care nu-si asuma o alegere, fara echivoc, intre cele doua cadruri democratice (cel existent si cel propus), este o adunatura de mafioti si derbedei, care n-au nicio legatura cu Romania si cu poporul roman!
  2. Orice roman, inclusiv presedintele Basescu, care nu-si asuma o alegere, fara echivoc, intre cele doua cadruri democratice (cel existent si cel propus), este ori mafiot, ori fara coloana vertebrala, ori idiot (adica fara discernamant)!

  STIMATE DOMNULE ––––––––––––––––––– Va rog, ca, in interesul societatii romanesti , sa intreprindeti cel putin una din urmatoarele doua actiuni:
  1.Sa aduceti la cunostinta opiniei publice, prin intermediul mass-media, faptul ca intregii clase politice, in frunte cu dl Basescu, i-a fost prezentat un nou cadru democratic, care EXCLUDE minciuna, lacomia, hotia, nesimtirea, iresponsabilitatea, etc., atat din actiunile si comportamentul politicienilor, cat si al celor care ocupa functii publice. Acest nou cadru democratic i-a fost prezentat presedintelui Basescu cu Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, care poate fi citita si pe internet, in comentariile postate in data de 08-05-2011, la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/. Aceasta Scrisoare a fost transmisa si urmatoarelor partide politice: PNL cu Nr.397/09-05-2011; PC cu Nr.A 500/09-05-2011; UNPR cu Nr.140/09-05-2011; PSD cu Nr.333/16-05-2011, precum si dlor Marius Marinescu pentru PRM, Aurelian Pavelescu pentru PNTCD si liderilor PP – DD(Dan Diaconescu). Pentru PDL a fost adresata direct sefului de facto al acestuia, adica presedintelui Basescu!

  Nu avem dreptul sa cerem politicienilor ca ei sa fie mai preocupati decat noi – cei ce suportam consecintele actiunilor lor – de cadrul democratic in care ei functioneaza! INTERESUL LOR este sa existe si sa conserve acel cadru democratic care permite minciuna, lacomia, hotia, nesimtirea, iresponsabilitatea, etc., iar INTERESUL NOSTRU, al celor ce suportam cosecintele actiunilor lor, este sa traim intr-un cadru democratic in care tarele (viciile) umane amintite mai sus, sa nu mai existe decat ca exceptii, iar durata acestora sa tinda spre zero!
  2. Daca nesimtirea politicienilor, de la Basescu pana la ultimul partid, va fi atat de mare incat, sfidand opinia publica, nu-si va asuma o ALEGERE fara echivoc intre cele doua cadruri democratice, atunci stimate dle –––––––––––– va rog sa contribuiti cu cel putin 10 (zece) cetateni responsabili, care nu accepta statutul de individ “vegetal”, si care sa fie dispusi sa mi se alature in actiuni de protest in locatii cat mai vizibile, impotriva nesimtirii acelor politicieni care vor refuza sa-si asume sustinerea fara echivoc a unuia dintre cele doua cadruri democratice, pe care il vor alege tinand seama de consecintele pe care acel cadru le antreneaza asupra societatii romanesti!

  Daca vom continua sa ne dovedim un popor “vegetal”, incapabil sa-i determinam pe hotii, nesimtitii si iresponsabilii care s-au cocotat in institutiile de conducere ale Romaniei, sa accepte inlocuirea actualului cadru democratic distructiv, cu cel propus presedintelui Basescu, cu Scrisoarea 11270/03-05-2011, atunci vom constata ca aceasta Alianta (USL), ca si similarele ei anterioare (Coventia din 1996 si DA din 2004) , nu are darul de a oferi o schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se poate produce odata cu schimbarea “domnilor” (sau partidelor), ci doar atunci cand vom produce o SCHIMBARE asupra “domnilor”, asupra Eu-lui lor interior! O asemenea SCHIMBARE este posibila si astazi, insa TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta ca ei sa se afle sub incidenta SOLUTIEI care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Pentru cei cu discernamant si de buna credinta, politicieni, cetateni onesti, daca exista, SOLUTIA care poate schimba in Bine si DURABIL societatea romaneasca, se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/. Aceasta SOLUTIE ii poate “imuniza” pe politicieni si pe functionarii publici, de la Presedinte pana la ultimul functionar (inclusiv Justitie, Politie, etc.), impotriva minciunii, lacomiei, hotiei, nesimtirii, iresponsabilitatii, etc. Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” in Eu-l lor interior, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleac-ai nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!”

  UN NOU CADRU DEMOCRATIC, ESTE ABSOLUT NECESAR ROMANIEI! Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
  1. “Imunizarea” tuturor celor ce fac politica, sau detin functii publice, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc.
  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Alegatorii vor avea, astfel, un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot! In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate,curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele SUNT DIN ALT FILM!
  Iar pentru ca politicienii sunt “imunizati” cu ajutorul SOLUTIEI ce se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc.
  Din combinarea ALEGATORILOR, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu POLITICIENII “imunizati”, care le vor reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una transparenta, sanatoasa si purtatoare de RESPONSABILITATE pentu TOTI actorii din viata publca, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe POLITICIENII imuni la toate mizeriile umane amintite mai sus! Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinarea dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile! D.Rizoaica.Tel.0723966732.

 2. Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice

  Nota !

  Starea actuala de mizerie are ca fundament prabusirea economiei nationale. Prabusirea economiei nationale a dus la scaderea numarului de slujbe disponibile- cateva milioane, vreo 4 majoritatea productive (mineri din abataje, tarani de pe camp, muncitori din sectii de productie a caoir dispritie a dus la disparitia slujbelor conezxe). Prabusirea numarului de lucratori platitori de impozite a dus la scadereqa cotizatiilor ptr sanatate , a fondurilor disponibile ptr invatamant, cultura si a birocratilor aferenti. A crescut numarul persoaneleo neproductive si prin pensionarea anticiapata si mai ales pe caz de boala a crescut numarul persoanelor aflate in grija sistemuluyi de asigurari sociale . Poerderea de productie locala a fost suplinita prin importuri – de la gaze de la rusi la ridichi de la turci ba s-au avzut si plicuri cu marar uscat din .. Austria si malai din Unagria !

  Vazand numirea unui blogher – Moses Mordechai – ca consiglier al unui ministru – el insusi provenit mai degragraba din zona ideologicului dect a politicului iar mi-am adus aminte ca destui din preajma actualei putori au adeziune libertariana . Plus discursul lu Basescu de la scoala englezeasca care este scris in cheie libertariana mi s-a apins un bec pe panou de memorie : Starea a economica actuala- dezastruoasa – este rezultatuil un optiuni ideologice!
  In prrimul rand optiuni cu motivatie de razbunare politica
  a) ca nu am votata cu Ratiu
  b) ca am fost atasati comunismului
  c) ca am tradat comunismul
  d) ca l-am impuscat pe sir Nae
  e) ca nu suntem sufiecient de proamericiani
  f) ca dorim cu URSS
  g) ca suntem nationalisti .

  in al doilea rand cu motivatie de optiune ideologica economica – poporanismul, poppru roman este agrar si deci jos industria

  In al treilea rand cu motivatie “proocidentala”, “procapitalista” adica libertariana

  http://vremea.forumgratuit.ro/t296-starea-economica-actuala-a-romaniei-este-rezultatuil-un-optiuni-ideologice#665

 3. Dupa ce o tara se califica in programul Visa Waiver cetatenii care in continuare trebuie sa aplice pentru vize sunt cei ale caror vizite nu intra sub incidenta conditiilor din Visa Waiver sederea este mai mare de 90 de zile de pilda sau cei care au motive sa creada ca exista posibilitatea sa nu fie primiti in Statele Unite in conditiile programului cum ar fi cei care au avut inainte solicitari de viza respinse sau cei in cazul carora exista o ineligibilitate preexistenta a explicat consulul general al SUA la Bucuresti James Gray. Departamentul de Stat a publicat recent lista ratelor de refuz pe nationalitati pentru anul fiscal 2010 octombrie 2009 – 30 septembrie 2010 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s