Fantomele reformiste, la vanatoare de voturi

Am o senzatie de deja vu, pe masura ce se apropie anul electoral. Se pare ca nici in 2012 alegerile nu vor fi o competitie electorala, ci o batalie politicianista pe teme adiacente, mascand o selectie deficitara a viitorilor alesi. In loc sa fie despre primari, alegerile locale risca sa fie despre reforma constitutionala, iar in loc sa fie despre parlamentari, cele legislative pot degenera in referendum despre regionalizare. Se pun in discutie, iar, false teme, se impun, inca o data, false prioritati pe agenda publica, tot mai straina preocuparilor, grijilor si intereselor cetateanului.

Ce inseamna 222 sau 333 de parlamentari pentru cetatean? Cel mai facil raspuns ar putea fi: bani mai putini din buzunar. E ceea ce incearca sa induca, intr-un nou acces de populism pur, actuala putere. Orice se poate intampla dupa eventuala reducere a numarului de parlamentari, numai buzunarul cetateanului nu se va umple, asta e sigur. Pentru ca aceia care lanseaza fumigenele reformiste nu se gandesc la acest buzunar. O demonstreaza proiectul PD-L al regionalizarii, cu costuri estimate la cateva miliarde de euro, dezavantaje certe si beneficii neclare pentru cetatean.

In loc sa avem dezbaterile necesare despre relansarea economiei, constructia de autostrazi, crearea de locuri de munca, motivarea medicilor si profesorilor sa nu emigreze in masa, modernizarea unui turism blocat in anii 80 etc., intrebarea esentiala devine: cate sute de parlamentari sa avem? Ca si cum cantitatea parlamentara ar influenta calitatea unei democratii. Mai putini parlamentari inseamna implicit si parlamentari mai competenti, mai preocupati, mai responsabili? Ma indoiesc. Asa cum ma indoiesc ca mai putine regiuni inseamna automat si mai multi bani atrasi din fondurile europene. De aceea suntem pe ultimul loc la absorbtia banilor comunitari, pentru ca avem 41 de judete? Nu din cauza birocratiei, coruptiei si lipsei de specialisti? Comisia Europeana a contrazis, de altfel, ieri, demagogia  premierului Boc, precizand ca nu este obligatoriu pentru o tara membra a UE sa aiba regiuni de dezvoltare in propria sa legislatie pentru a primi fonduri europene prin intermediul Programelor de dezvoltare. Ba mai mult, in actuala perioada de accesare a fondurilor, 2007 – 2013, Romania are nevoie de aceeasi structura administrativa pentru a putea solicita bani europeni, ceea ce contrazice graba electorala a PDL.

Nu intru in detalii despre inconvenientele reorganizarii administrative in forma propusa de PDL: institutii mai indepartate de cetatean, ceea ce inseamna costuri mai mari pentru acesta si un timp sporit de procesare a actelor, o semi-centralizare cand nici macar descentralizarea institutionala n-o dusesem pana la capat, concentrarea unei mai mari puteri in mainile a opt ”voievozi”, fata de care baronii judetelor vor fi niste caricaturi etc. Nu intru in detalii din doua motive: in primul rand, cred ca se va alege si de aceste discutii exact ce s-a ales de precedentul referendum. Asa cum avem, dupa isteria din 2009, parlament unicameral, asa vom avea in graba si Constitutie noua si ”n” regiuni, daca e sa asteptam dupa PD-L. Al doilea motiv il reprezinta viziunea echilibrata, cu un calendar realist de aplicare, lansata azi de USL, la reuniunea Ligii Alesilor Locali, care, in sfarsit, ofera o baza realista de discutie.

Inainte de toate, insa, dezbaterea esentiala cred ca trebuie sa fie in acest moment nu despre fantome agitate in momentele pre-electorale dupa un scenariu pe care il cunoastem, ci tocmai despre aceasta incercare de a deturna sensul si scopul alegerilor de anul viitor. Nu cred ca e cazul sa acceptam la nesfarsit compromiterea procesului electoral de frica etichetei de anti-reformisti – lipite de cine? Bilantul unui primar si cel al unei guvernari nu au a face nici cu Constitutia, nici cu proiectul regionalizarii. De acest bilant incearca la nesfarsit sa fuga actuala putere. Iar discutia principala in perioada pre-electorala trebuie sa vizeze tocmai esecurile reale, dureroase pentru cetatean, cu efecte dure pentru tara. Putem incepe aceasta discutie cu ratarea aderarii la Schengen, pe care PD-L tocmai se chinuie sa o ingroape intr-o perdea de fum, ce-i drept unul reformist.

Reclame

19 gânduri despre “Fantomele reformiste, la vanatoare de voturi

 1. Din ciclul ” Să ne râdem”.

  1. ACADEMIC RĂSPUNS
  În legătură cu referendumul bucureştean propus de doamna Elena Udrea şi respins de domnul Traian Băsescu, s-a solicitat părerea competentă a Academiei, care a răspuns prompt, şi la… obiect : – Ea vrea el nu poate !

  DIPLOMATIC RĂSPUNS
  2. – Unde aţi vrea s-o pupaţi pe rromica văcsită din Pleşcoi, domnule ministru ba Conschi, l-a întrebat o reporteră, acesta dând următorul răspuns diplomatic :
  – Pe perineu ! Pricepi ? Pentru că mai jos deranjez confraţii pdl-udmr iar mai sus preşedinţia…

 2. Doamna Cretu , si lansarea temei cu programul privind dezvoltarea regională pe care Uniunea Socială Liberală l-a lansat sâmbătă, mi se pare o replica data lui Băsescu. Dupa lansarea fulminanta a idei de către Băsescu , pentru marele public, atât aceasta cat şi renunţarea la referendum asupra legii Capitalei par o capitulare a USL in fata lui Băsescu. Daca asta am înţeles noi,simpli beneficiari ai politicii statului, dar şi simpli votanţi, atunci nu numai Băsescu şi haita lui trebuiesc acuzaţi de lipsa de profesionalism în domeniul comunicării! Îmi păstrez admiraţia pentru dumneavoastră, păstrez crezul meu în ideile social- democraţiei, dar astăzi ma simt dezamăgit şi trădat de cei în care am crezut.

 3. Henri Coandă – 125 ani de la naştere (7 iunie 1886)

  1. CONSTATARE

  Plecă la răsărit,
  Ca să revină la apus.
  A zis ce-avu de spus
  Pe plaiuri de alt rit…

  2. PRICEPI JON*

  Efectul Coandă, domnule Traian Băsescu, nu se manifestă prin flatulenţă prezidenţială, constant practicată de dv. pe scaunul de la Cotroceni, ca unică „posibilitate intelectuală” pe care mizaţi spre a vă ridica în ochii alegătorilor cărora le-aţi… împuţit zilele !

 4. Sâmbătă, 11 iunie 2011

  La acest târg, organizat la nivel regional, sunt prezentate şi pot fi achiziţionate produse agroalimentare, la preţuri de producător, cât şi servicii specifice mediului rural, realizate prin proiecte finanţate cu fonduri nerambursabile acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013. Este pentru prima dată în România când un astfel de eveniment are loc într-o localitate rurală. Din luna februarie a acestui an au mai fost organizate 7 târguri de acest gen, dar numai în marile oraşe.

  Tâgul de la Răcăşdia aduce laolaltă peste 50 de beneficiari ai proiectelor finanţate prin PNDR din Regiunea de Dezvoltare 5 Vest, mai precis din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. Evenimentul permite persoanelor interesate nu doar să vadă produsele tradiţionale şi serviciile realizate, dar şi să se informeze direct cu privire la etapele care trebuie parcurse pentru accesarea fondurilor nerambursabile, atât de la instituţiile abilitate, cât şi de la cei care au beneficiat deja de aceste fonduri.

  Evenimentul a reunit directorii Oficiilor de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit din cele 4 judeţe, numeroşi primari, oameni politici, reprezentanţi ai băncilor şi ai administraţiilor judeţene. Deschiderea oficială a Târgului a fost făcută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Gheorghioni, directorul general al Centrului Regional 5 Vest, Florin Nedelcu şi de gazda evenimentului, Mirco Lechici, primarul din Răcăşdia.

  Numeroşii vizitatori au potut admira utilaje agricole a căror valoare cumulată depăşeşte 6 milioane de euro. Totodată au fost expuse vaci de lapte, vaci de carne, oi de rasă, capre, gâşte şi porci. Au putut fi degustate şi cumpărate brânză, ouă, miere, cârnaţi, specialităţi de panificaţie, diferite produse abatorizate, dar şi realizate în mod tradiţional.

  În cadrul evenimentului, s-a precizat că Regiunea 45 Vest are contractate proiecte în valoare de peste 500 de milioane de euro şi ocupă locul 3 la nivel naţional. Directorul Oficiului APDRP Caraş-Severin, Nicolae Ştefănescu, s-a zbătut să aducă acest târg la Răcăşdia deoarece cărăşenii au fost deschizători de drumuri în accesarea fondurilor europene. Chiar dacă rezultatele unor astfel de proiecte europene sunt de necontestat, cei care sunt interesaţi de accesarea de fonduri au fost sfătuiţi de specialişti să nu plece la drum dacă nu au şi fonduri proprii, cel puţin 2% din valoarea proiectului. ”
  www. radioresita.ro

  Va să zică ” regionalizarea ” propăvăduită de bă-SECU e praf în ochi e sanchi schemă, e o cacealma ca să fie de folos pedelichelelor şi alcoolicului naţional, Iudele României !
  Ce drak a căutat totuşi la târg la Răcăşdia mafiotul PD de Caraş-Severino Ionesie Gheorghioni care e reclamat pe bună dreptate again la DNA şi care a pus monopol pe afacerea Buşteni, pe brânză, pe rîchie, pe tăt… Locul ăstuia e după gratii nu să se fâţâie cu-ai ” noştri ” pe la târguri că-i derector şi preşe pe cam tăt ce respiră-n Twin Peakse-ul cărăşean, omul de Curte al masonului Frunză-dudă de beat !
  http://www.argument-cs.ro/content/ionesie-ghiorghioni-vicepre%C5%9Fedintele-consiliului-jude%C5%A3ean-reclamat-din-nou-la-dna
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/04/18/gunoier-de-bunavoie-si-la-nevoie-in-caras-severino-ionesie-ghiorghioni/
  Daaaar, cităm din lighioana libidinoasă Ionesie Gheorghioni, mare baştan PD CS :
  * Şeful de gaşcă, vicepreşedinte al CJC-S, Ionesie Ghiorghioni şi-a încheiat pledoaria ca orice jmecher fraier, dar fraier, nu glumă, RECUNOSCÂND că : “Ce vreți să spun dacă așa este. Este președintele nostru nimic nu mișcă în județul ăsta fără ca el să știe” !!
  Noi, NU îl contrazicem, aia zicem şi noi, anume că NIMIC nu mişcă-n Caraş-Severino fără de ştiinţa * Ayatollahului *. Bossu-i boss, că el numeşte-n foncţii, el ordonă, el deţine controlul total şi tot el împarte * fraţilor *, inclusiv palme în desele momente când i se rădică răchia la mansardă, punct. *
  Una ca dumneamea NU ar fi admis ca baronul I Gheorghioni să-ntineze târgul, ba să mai şi defilez cu el…. halal ” imagine ” …

 5. Consecintele guvernarii dreptei se vad nu doar in Romania. Haideti sa luam pe rind din dogmele dreptei, neoliberale sau variatiuni pe aceiasi tema:
  – „De-regularizarea”, un principiu promovat eficient de o masina de propaganda a dreptei globale (cu centrul in SUA si Anglia) care vroia in fapt sa sublinieze ca daca exista mai putine reglemementari si organisme de monitorizarea ale statului, in special in domeniul financiar-bancar, atunci industriile private pot sa isi faca treaba mult mai bine. Consecintele aplicarii acestui principiu au fost dezastruoase, „de-regularizarea” fiind principalul suspect al cauzelor crizei globale, care au afectat si Romania. Mai bine spus, Romania si alte tari platesc costul de-regularizarii, desi nu s-a inventat la Bucuresti.
  – „Tax breaks, small taxes”, taxe cit mai mici. Un principiu constant al dreptei americane, care a fost folosit in special pentru a face favoruri celor bogati. De aici a venit si mitul „cotei unice” in Europa, care, in principiu ar fi trebuit sa atraga investitii externe. In fapt, aplicarea acestui principiu a scazut semnificativ bugetele statelor care l-au aplicat, fortindu-le sa inveteze alte taxe suplimentare. Evident, scaderile bugetelor au afectat in primul rind serviciile publice, educatia, sanatatea, serviciile sociale. In conjunctura crizei profunde mondiale, „cota unica” nu a mai putut atrage investitii externe suficiente;
  – „Statul minimal” (cel care nu mai este in slujba cetatenilor, ci doar a celor cu putere financiara) este in fapt un stat neputincios, pentru ca el este folosit de elitele dreptei doar pentru a isi avansa agenda de grup.
  – „Austeritate”, un alt principiu al dreptei cu consecinte catastrofale asupra populatie. Servit ca medicament „cu gust rau”, austeritatea a pauperizat milioane de oameni, lasandu-i fara locuri de munca, fara case si fara sperante. Dreapta a sustinut ca prin masuri de austeritate statele isi reduc din datoriile publice (desi nu e cazul peste tot) si devin mai competitive in a atrage capital privat strain. Acest lucru nu s-a intimplat, Grecia, Spania au inca mari probleme de a isi imbunatati ratingurile de tara.

  Dreapta globala este responsabila pentru catastrofa economica. Solutiile sunt la stinga, sau in think-tankurile nealiniate dreptei.

 6. I-auzi Ce Pohteste Nasu’!

  S-a “trezit” Traian badica si-a dat buzna in guvern,
  Unde, dup-un pumn in masa, a impus un nou refren:
  Ministri si ministrese vor canta de-acum in cor
  Cum ca vor in tara noastra, Evu’ Mediu-n alt decor!

  Ingrozit ca pierde lupta in meciul de la locale,
  El vrea tara sa imparta in cnezate feudale.
  Alde Udrea si-a lu’ Flutur, demni urmasi de Menumorut
  Vor domni in opt judete, de la Tisa pan-la Prut.

  Frunzaverde si Sulfina, terminand cu finu’ Falca
  Toti borfasi de-ai lu’ chiombila vor primi cate o halca.
  Peste ei, in capitala. din vitza ot Murfatlar,
  Nas va fi iel, Voda Chiombu, cu renume de talhar.

  Vom avea din nou provincii, ca in vremi fanariote,
  Birjarite ca la carte de Famiglii mafiote,
  Ce se vor eterne-n scaun, libere sa jefuiasca,
  Sub protectie inalta, de hlamida-mparateasca.

  Ce-au uitat insa golanii, sau nu au stiut vreodata
  Este cum fanariotii pedepseau asa o fapta:
  Gainari ca ei, prin lege, hoti de rufe de pe sfoara
  In catran si trasi in pene erau “caftaniti” prin tara.

 7. Aista Nu Se Poate, basescule!

  Lasate atata vreme netaxate cum se cuvine manifestarile revizioniste unguresti, ba mai mult incurajate cu o nepasare care tradeaza fie dementa, fie tradarea de tara si neam de “prietenul secuilor, Basescu Traian”, dupa cum il alinta raspopitul securist Tokes pe presedintele Romaniei, acestea au fermentat, iar borhotul unguresc s-a revarsat tocmai pe strazile Londrei, intr-o manifestatie de cea mai pura sorginte sovinist-iredentista si revizionista, iin care o slehta de derbedei maghiari au ajuns sa ne ameninte ca vor lua Ardealul cu forta armelor. Daca pana acum, mai aveau cat de cat bunul simt s-o dea mai absconsa, acum baietii astia, tineri si nelinistiti, au scos dorinta lor cea mai arzatoare la vedere tocmai in capitala Regatului Unit al Marii Britanii.
  Astia n-au invatat prcatic nimic din istoria comuna seculara si cred ca dacala un moment dat soarta le surade prin prezenta unei cozi de topor demente, tocmai in fruntea statului roman, isi pot permite sa ne scuipe si sa ne injure din strainatate, fara ca “mamaliga” romaneasca sa aiba vreo reactie.
  Nimic mai gresit, sogorilor, asa cum v-am mai dat peste bot de-a lungul timpului cand v-am arborat opinca olteneasca in varful Prlamentului la Budapesta, avem pastrata pentru astfel de vremuri, in care ne amenintati cu armele si o pereche de cioareci, purtati vreme indelungata fara chiloti, cam maronii ce-i drept, cu care sa intregim, incet, incet straiul popular romanesc expus pe Parlamentul maghiar.
  Daca va mananca pielea, avem ac de cojocul vostru, oricand, oriunde si oricum.
  Ne faceti pe noi nationalisti, pentru ca va dam dreptul sa impartiti cu noi vatra NOASTRA stamoseasca, iar voi ca niste neobrazati mizerabili, dupa ce v-am primit in casa, vreti sa ne violati nevasta, ne bateti copiii si va basiti in timpul mesei de se aude tocmai la Londra.
  Ba mai mult, popa cu solda si scoala securista, mai are tupeul sa deschida si reprezentante asa-zise secuiesti, la Bruxelles, unde da intterviuri in care-l pupa in cur pe “prietenul secuilor, Basescu Traian” care, saracutu’ de el, nu este lasat de marsava de Opozitie romana sa va dea Ardealul pe tava, numai pentru a-si satisface el setea de Putere.
  Sunteti in eroare mare, bibicilor, veti vedea voi Ardealul, cand s-o implini chestia aia romaneaca cu vazutul cefei, adica la Pastele lu Calu’. Pacat insa ca stricati atmosfera prin Europa cu pretentiile voastre de cacat care aduc izbitor la aspect, cu ideile care au stat la baza infaptuirii Anschluss-ului sau a ocuparii Regiunii Sudete, culminand cu Diktatul de la Viena si Ultimatumul sovietic in urma caruia ni s-a furat Basarabia. Numai ca, spre deosebire de atunci, cat o fi basescu de basesc, tradator de neam si tara, el nu poate fi decat o caricatura de Hitler, asa ca sperantele pe care si le pune raspopitul Tokes in el sunt in desert.
  La fel de grav mai mi se pare un aspect legat de nebunia basescului cu vovodizarea tarii. L-am ascultat cu multa atentie pe primarul ungur din Miercurea Ciuc care, cu subiect si predicat, se prevala de dreptul minoritatilor, dat de legislsatia europeana in vigoare, de a recurge la Referendum pentru a-si manifesta nemultumirea si totodata optiunea fata de propunerea de regionalizare lansata de chiomb. In acelai timp, boc cel mic si fara minte, pe post de capel maestro al orchestrei portocalii pupinbasiste, ne anunta ca este cazul sa ne bagam mintile in cap in situatia in care am dori sa ne prevalam si noi, romanii, de acest drept al Referendumului, stipulat in legile nationale, deoarece acest drept nu reprezinta altceva decat niste “artificii” peste care guvernul poate trece fluierand atunci cand isi va suma raspunderea in cazul rerusificarii judetelor romanesti prn transformarea lor in regiunile anilor 50.
  Pai cum vine asta, stimabililor, adica ungurii au dreptul, in tara mea, sa faca Referendum, ca asa vrea Europa, insa eu, ca roman, nu am acest drept ca asa vor chiombu si boc ?
  Ei bine, parafrazand o zicere care a facut epoca, spun si eu ca roman: “Aista nu se poate, basescule!”

 8. Pana la urma, de ce tot chinuim sa gasim explicatii la petardele PeDeListe ?
  Ar trebui sa ne ingrijoram si sa comentam la infinit despre reorganizarea teritoriala cata vreme, OFICIAL, nici una dintre institutiile statului numit Romania si nici primul-ministru (asa degeabist cum este, oficial asa se numeste) n-au pus nimic concret pe masa ? Proiect, poza, aura energetica… nimic-nimic. Si cu toate acestea, deja s-a ajuns cu comentariile si „analizele” pana la momentul in care Basarabia era a Romaniei, inca
  Chiar ne pierdem toti mintile ? Chiar totul incepe si se termina pe surse, in Romania ? Chiar trebuie sa comentam zile si saptamani in sir orice vant tras de Basescu sau Udrea &co ?
  Daca acceptam ca cei aflati inca in coalitia la putere n-au cum mictiona impotriva vantului fara sprijinul UDMR (deveniti brusc teribil de tari in conditiile in care PDL-istii sunt teribil de slabi) , la ce bun sa tot vorbim despre ceva care nu se va intampla niciodata pe simplul motiv ca e ilogic ca maghiarii sa accepte vreodata regiunea aceea din „harta” care tot circula prin media sub denumirea centru si care nu numai ca nu le da vreo sansa se se enclavizeze asa cum isi tot doresc ci, efectiv, sa-i asimileze unei mari zone romanesti
  Si pentru ca in 2011 daca UDMR spune Nem ! asa ramane 😛 .. gata, galceava-i inutila

 9. Traiane, Ia Cu Zeama De Varza Acra, Ca-Ti Trece!

  Sincer sa fiu nu stiu ce-a fost in capatana omului de Cro-Magnon, Basescu Traian, atunci cand s-a dus sa bata cu pumnul in masa la Guvern, ca vrea reorganizare teritorial-administrativa pe model sovietic si tot sincer sa fiu nici nu ma intereseaza. La elucubratiile bahice si cucubatele demento-securiste pe care le “tiribombeaza” pe piata media din Romania, in ideea de a face el agenda, acest ultim rahat cu “reforma” administrativa nu este nimic altceva decat inca o lingurita din susamintitul produs vespasianic la butoiul pe care ni-l serveste de cand a pus mana pe Putere si pana, hat, in zilele noastre. Deja mi-e si greata sa scriu pe aceasta tema si daca o fac, o fac pentru ca sunt surprins de modul pueril in care societatea romaneasca in cvasitotalitatea ei a pus din nou botu’ la basinismele cotroceniste si de “trei zile-ncoace gura nu ne mai tace” comentand aberatiile Cro-Magnon-ului.
  Argumente ar fi garla pentru a-i demonta pas cu pas imbecilitatea aruncata pe piata la ceas de dimineata guvernamentala, insa efectiv n-are rost sa fac bataturi de la tastatura la degete pentru a combate zicereile chiombalaului de pe aceasta pozitie, asa ca ma voi rezuma la ceea ce spune legea in aceasta privinta.
  Oricat de aservita, obedienta si umila este Curtea Constitutionala fata de muschii si pohtele uratului, cred totusi ca le-a mai ramas judecatorilor o farama de demnitate umana si profesionala incat sa nu lase sa treaca o eventuala asumare pe o lege care incalca, prin prevederile ei o alta lege, inca in vigoare in Romania.
  Iata ce stipuleaza Legea no.3 din 2000 privind Referendum-ul:
  (3) PROIECTELE DE LEGE SAU PROPUNERILE LEGISLATIVE PRIVIND MODIFICAREA LIMITELOR TERITORIALE ALE COMUNELOR, ORASELOR SI JUDETELOR SE INAINTEAZA PARLAMENTULUI SPRE ADOPTARE NUMAI DUPA CONSULTAREA PREALABILA A CETATENILOR DIN UNITATILE ADMINISTRATIV-TERITORIALE RESPECTIVE, PRIN REFERENDUM. IN ACEST CAZ ORGANIZAREA REFERENDUMULUI ESTE OBLIGATORIE.
  Iar la sanctiuni :
  Art. 52.
  (1) Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
  In aceasta situatie, pentru ca nazbatiile jucausului sa poata fi puse in aplicare este musai modificarea acestei legi (ceea ce chiombu’ in nebunia lui ar putea face) numai ca o asemenea interventie nefericita ar incalca legislatia europeana privitoare la minoritati in ceea ce priveste dreptul acestora la referendum in situatia in care modificarea limitelor teritoriale ale zonei in care traiesc ar duce la “diluarea” procentajului de etnicitate a zonei respective.
  Bazat pe aceste doua observatii de elementar bun simt este clar ca la mahmureala din capul chiombalaului este recomandata zeama de varza acra nicidecum reorganizarea teritorial-administrativa a tarii pe model bolsevic.
  Este clar ca lansarea acestei fumigene a avut probabil drept scop musamalizarea “ZA ESEC-ULUI” Schengen (nu s-a lasat cu nicio demisia, nici la Interne, nici la Externe, nici a bocului, ca de chiomb nici nu poate fi vorba), sau trecerea pe plan secund a dezbaterilor privind saracirea continuata in ritm agravant a populatiei acestei tari de catre un guvern imbecil in frunte cu tata la imbecili, Basescu Traian.
  Omului astuia (am folosit eufemismul “om” pentru a defini aceasta chestie), datorita precaritatii demne de Cartea Recordurilor in ceea ce priveste inzestrarea sa cu o minma cultura generala, cat si a unui ego bolnav care-l indreptateste sa se creada un nou Messia in spatiul carpato-dunarean, i-a intrat in cap ca magariile pe care le face cu ciomizarea veniturilor romanilor si lasarea lor pe drumuri pot fi considerate drept “reforme”, iar el se vede intrat in Istorie pe aceasta tema. De intrat va intra in Istorie, numai ca intr-un cos, dispus undeva inr-un colt si destinat colectarii gunoaielor.
  Sper ca Opozitia sa nu faca prostia si sa raspunda chemarii sale la ordin la Palatul Cotroceni unde sa fie umilita de acest pitecantrop care se crede Alpha si Omega la romani.

 10. 06.06.2011 ………..Numirea lui L z roiu la Ministerul Muncii pare un c tig de imagine pentru actuala putere n condi iile n care vine dup catastrofa numit Nelu Boti . Membrii Comisiei pentru o nou Constitu ie a Funda iei Horia Rusu demonstreaz ns c referendumul este ilegal i nu poate fi pus n aplicare.

 11. Pingback: Doi primari liberali braileni, doua pareri diferite. Cui ii dati dreptate? « Rinder Razvan Catalin

 12. Humor la Casa Poporului

  1. AŞA MINTE NU MINTE
  Fu tare când să-mpartă caşcavalul…
  Pe căpitanul JON* îl poartă valul ;
  Socoate că e foarte bine doar în opt.
  -Lasă-l aşa, zise un moş la minte copt.
  Abia de se mai ţine cât e de cavernos;
  E şvaiţer, nu se vede cât e de găunos?

  2. POMANĂ PEDELISTĂ
  Doamna îşi da, de vie, pomană cu vagin
  (La feţi în pubertate), şi un pahar de vin.
  Un moş ce sta la rând fu sictirit, cu ură
  Când îi ceru doar vinul, din lipsă de… dantură.

 13. Zici boc, Zici Prost De Prost!

  Dupa ce l-am auzit ieri pe nanoboc pe tevereunu cum incerca el sa ne duca cu presu’ in problema reorganizarii teritoriale a Romaniei, luandu-ne de prostii prostilor, am avut tentatia sa-l compar astazi cu nebunul regelui. La o a doua privire insa, mi-am dat seama ca nici chiombu, nici piticul atomic nu corespund acestui cuplu respectiv regele si nebunul sau. Si asta deoarece chiombu numai a rege nu aduce, el nefiind altceva decat o caricatura si aia neterminata de Hitler,Stalin si Ceausescu la un loc, in timp ce otreapa din capul guvernului n-are in tartacuta nici macar 1% materie cenusie din cata posedau adevaratii nebuni ai regilor.
  Asa ca o sa-i spun asa cum este. Prost de prost!
  Altfel nu-mi imaginez cum un om, dotat cat de cat cu un IQ cu valoare pozitiva, poate sa creada ca romanii inghit imbecilismele debitate de el pe postul public de televiziune, post pe care moderatorul se straduie din rasputeri sa nu care cumva sa puna vreo intrebare cat de cat logica, pentru a nu da peste cap şirul prostiilor debitate de o chestie intitulata prim ministru, la o ora de maxima audienta.
  Daca ar fi dupa mine, eu i-as retrage trogloditului diploma de absolvent de facultate de drept (oare ?) si i-as baga in puscarie pe cei care i-au dat-o pe motiv de mita la greu. Cretinu’ asta, care se lauda ca a tinut studentilor cursuri de Drept Constitutional si ca are si lucrari publicate in acest domeniu, pe langa faptul ca minte de ingheata Marea Neagra in plin sezon udresco-turistic, da dovada si de o prostie nemasurata.
  Bref, aseara sustinea nici mai mult, nici mai putin faptul ca, daca nu scrie in Constitutie ca trebuie facut Referendum in cazul reorganizarii teritoriale, atunci nu trebuie facut si, pe cale de consecinta, la o adica, Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pe o lege in sensul acesta. Acest asa zis profesor de drept si ala constitutional se pare ca habar n-are ce este Constitutia si ce vrea ea si anume: Lege fundamentală a unui stat care determină forma de guvernământ, structura social-economică și politică, modul de organizare și de funcționare a organelor de stat, drepturile esențiale și obligațiile cetățenilor. Cu alte cuvinte ea este Legea Mama, in baza careia sunt trecute prin Parlament proiecte de legi, care apoi devin legi cu caracter OBLIGATORIU.
  Ei bine, exact in aceasta situatie ne aflam si in cazul reorganizarii teritoriale in care, in Constitutie se prevede ca tara noastra este impartita teritorial in judete, impartire care poate fi modificata conform Legii Referendumului no.3 din 2000, privind Referendum-ul, numai dupa ce este consultata populatia Romaniei.
  Ori imbecilul se pare ca habar nu are de aceasta lege, atata timp cat sustine tampeniile pe care le sustine.
  Si asta ne este noua Prim Ministru. Stau si ma gandesc ce va face cand se va duce dracu’ din actualul fotoliu, fie cu sutu-n cur dat de chiombila, fie in urma vreunei motiuni de cenzura, fie in urma alegerilor de anul viitor?
  Carte nu stie, meserie nu are, imbecil este, de cacat s-a facut cat pentru zece generatii de boci de aici inainte, cine mama dracului il va angaja p-asta, ca se pare ca Nutzy nu prea l-a lasat si pe el sa se indulceasca din borcanul cu miere al bugetului?
  Cat despre chiombu’, in locul unde va merge, Regulamentul Penitenciarelor nu-i permite sa aiba sluga in celula, asa ca ce se va alege de acest pitic?
  Nu ca mi-ar pasa!

 14. @Karakas * Subscriu 100%. Adevar grait-ai, Karakas. Dreapta elitista globala face totul pentru a slabi statele, singurele forte care i s-ar putea opune. De aici se trag si descentralizarea si autonomia locala.

 15. Am inteles ca Boc cauta nume pentru super-judete. Propun urmatoarele nume de regiuni: Biciuta, Modernizata, Faradrumuri, Flaminzi, Gradina-Doamnei, Cu-Rachete, TexasuDeJos.

 16. Pingback: Licheaua pesedista care conduce Braila a intrat in vizorul Agentiei Nationale pentru Integritate « Rinder Razvan Catalin

 17. APEL CATRE TOTI CETATENII ROMANIEI

  DUBLUL VOICULESCU -TIRIAC LA CONDUCEREA TARII !
  Am fost convins ca romanii nu se pot conduce singuri. Emisiunea Antena 3 m-a
  convins de contrariu. Cuplul Voiculescu Tiriac are toate calitatii inclusiv experienta si recunoastere externa.
  ION TIRIAC PRESEDINTELE ROMANIEI
  In SUA sunt de exemplu un milion de romani si va garantez ca toata lumea a auzit si va vota pe fostul maestru al tenisului si actualul mogul Tiriac.
  Este cunoscut in toata Germania nu numai ca Tennis’s Count Dracula ci si prin reclamele de televiziune. El este un erou al nemtilor prin descoperirea lui Boris Becker.
  Prin partidele de vanatoare ( pe care le urasc de moarte ) are conectii cu toate marile nume ale lumii.
  Tiriac este un antrepenor global unic cu un diamant de facut bani in cap. La Antena 3 a spus modest ca a auzit de cancelarii Germaniei . Fals . Ai cunoaste personal iar cu cancelarul Kohl era chiar amic.
  Tiriac cunoaste ce este foamea si pe omul simplu. Tatal sau a murit la 11 ani iar mama lui a fost casnica.
  Intr-un interviu in celebra revista americana People Tiriac declara „I could probably be President,” si sper sa se tina de cuvant.
  DAN VOICULESCU PRIM MINISTRU
  Fara sa-l simpatizez deosebit ai recunosc geniul financiar. El cunoaste mai bine decat oricine economia romaneasca. Este un profesor la propriu cat si la figurat. Este singurul politician care cunoaste economia si problemele ei. ” He taught the “Competition and Competitiveness” course for 7 years at the Academy of Economic Studies in Bucharest, within the Faculty of International Relations.” Iata dece Voiculescu este singura sansa pentru Romania.
  PROBLEMA MAJORA A ROMANIEI ESTE LIPSA DE COMPETENTA SI CREATIVITATE. CUPLUL VOICULESCU TIRIAC ESTE SINGURA SANSA A ROMANIEI DE A SCOATE TARA DIN PRAPASTIE SI A INPINGE ROMANIA SPRE CIVILIZATIA EUROPEANA.

  Robert Horvath Deva Cineast New York

 18. Base Si Frunza De Vita

  Mare suparare, mare pentru chiombu’ si al sau boc,
  Ciopartirea Romaniei nu prea le-a adus noroc.
  Ungurimea urla tare ca ea vrea un nou Diktat
  De nu, rupe guvenarea si o lasa in rahat.

  Opozitia-unita are-un plan pentru natiune
  Ancorat in realitate si bazat doar pe ratiune.
  Aplicandu-l, Romania va ramane tara-ntreaga,
  Cu regiuni de dezvlotare ca tot prostu’ sa-nteleaga.

  Insa boc se jeluieste dand buzna pe la radiouri
  Ca nu-i mai ajunge curu’ si-ar mai vrea vreo trei popouri,
  Marfa pentru chiombalu’ care sa-i dea bataiata
  Ca nu i-a-ndeplinit planu’ ordonat intr-o sedinta.

  Pentru-a-l bucura pe voda, romanasii s-au gandit
  Sa imparta tara noastra in regiuni de vinarit.
  Si sa mute capitala, stabilind-o-n nou hotar
  Renumit pentru produsul “Baseasca de Murfatlar”.

  Vom avea nou brand de tara, nu hulita frunzulita,
  Ci o renumita marca ” Base si frunza de vita”.
  Se vor buluci turistii coborand din avionete
  La podgorii sa descinda, “basinind” sa se imbete.

  Nota autorului: cunoscand apetenta iubitului nostru conducator pentru majoritatea produselor bahice, termenul “basinind” (printre altele) este folosit pentru a personaliza actiunea de “a bea alcool”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s