Consultări despre nimic

Am fost şi sunt o adeptă a dialogului politic permanent, de bună-credinţă, dintre şeful statului, partide politice şi societatea civilă. Am protestat faţă de modul în care s-a achitat de îndatoririle sale constituţionale presedintele Traian Băsescu. De şapte ani de zile acest dialog este practic o formă fără fond şi a avut drept scop mimarea democraţiei. De şapte ani de zile presedintele a ignorat cu sistem propunerile venite din partea opoziţiei, oricare a fost ea în tot acest timp.

Nu puţini spun că acest lucru a fost posibil pentru că preşedintele României se simţea intangibil, se situa permanent pe poziţii de forţă, pentru că partidele erau slabe şi nu i se puteau opune, dar mai ales pentru că avea „poporul” de partea sa. Dar acum, după tot ce s-a întâmplat de când guvernează ţara, folosindu-se fără scrupule de marionetele din guvernul condus de Emil Boc, şi după suferinţele provocate românilor de proasta sa guvernare, se mai poate situa pe poziţii de forţă şi mâine, la întâlnirea cu liderii partidelor politice parlamentare?

Să nu uităm că vine după două eşecuri de proporţii: Curtea Constituţională i-a respins principalele modificări cuprinse în proiectul de Revizuire a Constituţiei, proiect personal, care viza să-i confere mai multă putere şi să o slăbească pe aceea a Justiţiei şi a Legislativului, iar „regionalizarea”, proiect aruncat pe piaţă fără o minimă pregătire, fără un singur studiu de fezabilitate, a fost respins atât de USL, cât şi de UDMR.

Practic mâine, la întâlnirea cu partidele parlamentare Traian Băsescu nu are ce pune în discuţie: trebuie să refacă proiectul de modificare a Constituţiei, iar în materie de regionalizare se va lovi de împotrivirea tuturor, chiar dacă cei din PDL sunt laşi şi nu îndrăznesc să protesteze public faţă de această aventură periculoasă.

PDL încearcă, pe ultima sută de metri, să-i cumpere pe cei din UDMR cu „Statutul Minorităţilor Naţionale”, care este mult mai periculos decât orice altă concesie făcută UDMR, pentru că se consfinţesc drepturile colective, lucru inacceptabil pentru România, dar şi pentru alte state membre ale UE, pentru că se creează un precedent.

Cred că UDMR a ratat un bun moment pentru a ieşi din actuala coaliţie guvernamentală. Şi asta în condiţiile în care nu mai este un secret faptul că Traian Băsescu vrea distrugerea UDMR. Faptul că maghiarii rămân la guvernare arată că, de fapt, nu-i deranjează prea tare „regionalizarea”, ceea ce ne spune şi că există un troc deja consumat, iar muşchii pe care şi-i arată domnul Kelemen Hunor sunt pentru galerie, pentru impresie artistică.

Mă îndoiesc că serveşte la ceva faptul că PSD, PNL şi PC se duc la Cotroceni. Traian Băsescu NU vrea să audă ce au de spus cele trei partide. Nu îl interesează. Pur şi simplu nu mai putea anula întâlnirea, pentru că ar fi recunoscut eşecurile de săptămâna trecută. Nu ştiu ce e mai bine: să te acuze că nu te duci la Cotroceni sau să te acuze că nu vrei să ţii cont de voinţa poporului? Pentru că asta va face mâine, după consultări, Traian Băsescu: va ieşi pe televiziuni şi va spune că el vrea să reformeze statul, dar că „socialiştii” nu-l lasă.

Viaţa politică este dominată de confruntare, neîncredere, lipsă de respect, dar mai ales de o luptă surdă, care şi-a pierdut sensul şi raţiunea. Reconstrucţia încrederii între partide, şi a încrederii cetăţenilor în partide, nu va fi posibilă câtă vreme Traian Băsescu rămâne la Cotroceni. Pe aşa ceva nu se poate construi nimic. Şi fără o clasă politică puternică şi responsabilă, profesionalizată, reforma statului este un nonsens. Traian Băsescu a făcut tot ce a putut pentru a o discredita, pentru a o face odioasă în ochii cetăţenilor. Acum începe să culeagă roadele acestui mod iresponsabil de a exercita puterea. Şi în loc să facă un bine românilor, le-a făcut un mare rău. Dar nu-i pasă, pentru că dacă i-ar păsa nu ar arunca pe piaţă astfel de absurdităţi precum „regionalizarea”.

Dacă vrea să ajungă la putere, USL trebuie să demonstreze, prin fapte, că îi pasă. Şi această participare la „dialogul” de la Cotroceni este un mod de a spune că celor trei partide le pasă de români. În rest, nu e nimic de aşteptat de la consultările de mâine. Motivele sunt expuse mai sus. Aş vrea să mă înşel, dar nu cred că am norocul ăsta…

Reclame

33 de gânduri despre “Consultări despre nimic

 1. 90% dintre politicieni nu au obiective clare in legatura cu nimic din activitatea lor individuala. Sansele ca sa gaseasca ei teme de interes comune sunt foarte foarte mici.
  Cand eram mai tanar credeam ca In Romania nimeni nu se consulta cu nimeni decat daca exista vreo lege care sa ii oblige sa faca asta. Nicidecum nu ar avea cineva intentia unui dialog serios (nu includ aici polemicile sterile sau electorale) .

  Intrebati 20 de directori din cadrul oricaror ministere cate consultari au initiat pe parcursul unui an cu privire la orice.

  Din peisajul actual doar doctorul Oprescu pare sa aiba ceva de zis. Restul nu fac decat sa raspunda la provocari.

  toate cele bune

 2. Pingback: Grecia – noul “om bolnav al Europei”? « Rinder Razvan Catalin

 3. Capu’ Sus, Traiane!

  Dupa ce-a dat foc la tara, foarte multumit de sine,
  Chiombu a plecat la mare, unde se “simteste” bine,
  Si in vila lu’ nea Nicu, zilnic bea si chefuieste,
  Incantat de-a sa lucrare, rade de se prăpădeşte.

  Pentru mintea lui zurile, fabrica de narozii,
  Fost-a declarat in lume cel mai tare-ntre dilii.
  N-are creier nici cat fi’sa, deputata la Briusel,
  Are whisky-n cap, saracu’, bravul nostru marinel.

  De curand, dup-o betie, la unguri s-a dat cocos,
  Si-a iesit din tavaleala fara pene, ‘ntors pe dos.
  Pretenaru’ lui, maghiaru’, de-i sustine guvernarea,
  Vrea la schimb sa ia Ardealul, asta-i este abordarea.

  Cum i-a mers cu manelistii, crezu c-o scoate p-a lui,
  Doar că unguraşu-i zise sa îşi puna pofta-n cui.
  Caci de nu, el iese-n strada, cu catel si cu purcel,
  Ca sa strige-n gura mare ca s-a saturat de el.

  Si-uite asa chiombila-l nostru, erijandu-se in zmeu
  A luat-o tare la oase, chit ca el se crede zeu.
  I-au tras-o chiar unguraşii, parteneri de nefacute,
  Umilindu-l in mod public si-obligandu-l sa-i asculte.

 4. Ce-a Vrut El Si Ce I-au Raspuns Ei!

  Se pare ca toate urzelile rocambolesti cu fitil bahic din capul chiombului au ajuns sa i se intoarca precum un bumerang drept in moaca aia zbanghie. Dupa demonstratia de forta facuta de ungurime, a venit randul USL-ului, respectiv d-lor Ponta si Antonescu, sa-l cotongeasca pe teren propriu, aducandu-l in situatia de a rosti numai nerozii, in lipsa de oarece argumentatie cat de cat logica.
  Daca acum cateva zile gaseam inoportuna prezenta la Cotroceni a celor doi lideri de partide, dupa ce le-am urmarit astazi prestatia, nu numai ca m-am convins de necesitatea ei dar, sincer sa fiu, m-a uns si pe suflet modul in care cei doi l-au bagat in baiguiala si in final in hahaiala-i desantata caracteristica pe cel ce se vrea reformatorul Romaniei.
  Cat de mic este basescu am tot demonstrat cu argumente supersolide pe acest blog, asa ca nu are rost s-o mai lungesc. Cert este ca l-au facut sa danseze “dansul pinguinului” fara prea mare efort, mai ales atunci cand i-au dat cu proiectul de lege de diminuare a numarului de parlamentari in bot, sau cand idiotul habar nu avea la ce se refera legea Referendum-ului, gafand ca un repetent care si-a uitat fituicile acasa.
  Dar asta este basescu ! Ramas fara argumente a considerat chemarea la urne a cetatenilor drept o piedica in calea “modernizarii” statului roman prin aplicarea de solutii dictatoriale, dovedind prin remarca respectiva ca toata mascarada cu intoarcerea la popor practicata de el in toti acesti ani, n-a fost nimic altceva decat o petarda politicianista cu care i-a scos din minti pe manelisti mai ceva decat Guta sau Salam.
  Si pentru ca ce intelege el prin descentralizare sa fie clar ca lumina zilei, la urma a dat rau de tot cu mucii in fasole, cand sarind in apararea ibovnicei la a carei usa stau la coada caciulind intru cersetorie toti primarii din Romania, s-a dat pe el de exemplu si modul in care atunci cand era ministru ii tinea si el pe birai ore intregi la coada pentru a le da vreo aprobare. Oricum “succesurile” de pe vremea cand era el ministru pot fi numarate cu sutele de mii sub forma de gropi in asfaltul patriei, in disparitia flotei comerciale, in punerea pe butuci a CFR-ului si cel mai evident in miile de kilometri de autostrazi construite pe vremea lui. Cat despre amanta, THE ESESC-ele din ministeriatul ei se vad cu ochiul liber atunci cand privesti piscinele construite aiurea, in care se preda invatatul inotului pe uscat din lipsa de bani pentru apa. Si asta numai de incalzire, deoarece decontul banilor cheltuiti (furati) in timpul mandatului duduii se va face la anu’ (cel mai tarziu) imediat dupa consumarea alegerilor parlamentare, cand ne vom lua probabil cu mainile de cap.
  Una peste alta, FELICITARI d-lor Ponta si Antonescu pentru prestatia demna si punerea cu botu’ pe labe a lui Schelalau de Basarabi.

 5. Probabil ca acum citiva ani cind afirmam ca Romania este colonie a SUA unii ridicau din sprincene. Mai apoi s-a vazut clar sprijinul politic al SUA pentru Basescu, si implicarea lor prin Ambasada SUA in mai tot ce e important in actul de guvernare, sau in relatia puterii cu opozitia, de multe ori in detrimentul opozitiei. Comunicatele emise de Ambasada SUA stau marturie pentru gradul de subordonare al Romaniei fata de SUA, as spune fara precedent, si pentru modul nediplomatic si chiar nedemocratic in care SUA intelege sa isi serveasca propriile interese printr-un joc cu propriile papusi instalate de ei in Romania. Iata, in ultimul Comunicat aparut in presa al Ambasadorului Gitenstein, acesta se pronunta in favoarea proiectului lui Basescu de amendare a Constitutiei:

  The U.S. Embassy is concerned about the decision of the Constitutional Court on the constitutionality of the proposals to amend the Romanian Constitution. The desire of Romanian authorities to strengthen the administration of justice in Romania in the fight against corruption is laudable. Critical to that effort are amendments to the Constitution to allow the seizure and confiscation of illegal assets and to restrict the current very broad legislative and ministerial immunity, to bring all into compliance with Western norms. Not only does the Court’s decision thwart that effort but, in the name of “fundamental rights,” it takes this decision away from the people. The Romanian people through their elected representatives should be able to freely consider these changes.”

  Acum, sigur, Ambasadorul are dreptul sa emita orice opinie conforma cu dreptul international ce reglementeaza relatiile diplomatice intre state. Numai ca el este o voce singulara. Nu l-am auzit pe Ambasadorul Argentinei la Bucuresti ingrijorat de soarta modificarii Constitutiei din Romania. Si nici pe Ambasadorul Romaniei in SUA nu l-am auzit ca il ingrijoreaza soarta democratiei americane, democratie care e in declin conform unor specialisti americani, si chiar politicieni ai acestei tari. Mai am o intrebare pentru dl Gitenstein: ce se ascunde in spatele afirmatiei ca Romania trebuie sa fie “in compliance with Western norms”? Cit de vestice si care norme? A semnat Romania vre-un tratat international de norme “vestice” pe care l-a incalcat?

  Comunicatul continua cu o lectie despre cit de minunata este democratia si justitia americana, si atunci de ce sa nu copiem si noi ce au ei. Si nu pot sa nu imi amintesc de procedeul democratic al “rendition”, de Guantanamo Bay, de rapirea de cetateni ai alor tari fara notificarea tarilor al caror cetateni sunt, si de alte grozavii pe care nu le mai enumar, ale super-evoluatilor americani. Banuiesc ca ei se cred un fel de mutanti, ca in filmul X-Men, iar restul de “ordinary humans” au singurul rost sa serveasca Imperiul.

  http://romania.usembassy.gov/policy/remarks/amb-06212011.html

 6. Pingback: USL-asilor, curatati-va urgent ograda de jegurile care o populeaza « Rinder Razvan Catalin

 7. Buna credinta nu se va regasi in Romania, nici la presedinte si nici la partide, atata timp cat actualul cadru democratic va fi in functiune!

  Inregistrat cu Nr.13912/16-06-2011
  CATRE TELEVIZIUNEA ROMANA

  Domnului Presedinte-Director General
  In atentia Departamentului de Stiri si Politica Interna

  Televiziunea Romana este Institutia Media a tuturor romanilor, si are DATORIA sa functioneze in interesul lor si al Romaniei!

  Spre deosebire de Institutiile Media cu actionariat privat, de felul celor carora m-am adresat in speta de fata, precum Romania Libera, Ev. Zilei, Jurnalul National, Realitatea Tv, Antena 3, B1Tv, 10Tv si OTV, ca si ziaristii privati Ion Cristoiu, Marius Tuca, Victor Ciutacu si Tiberiu Lovin carora, de asemenea, le-am prezentat speta de fata, Televiziunea Romana are DATORIA sa faca cunoscute opiniei publice toate ideile si actiunile care au ca finalitate promovarea Binelui in societate.

  In aceasta idée va transmit alaturat, asa cum am transmis si “privatilor” (institutii media si ziaristi), Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu si transmisa intregii clase politice, si de la care eu, si opinia publica, astept/asteptam, gestul responsabil, de a-si asuma o ALEGERE, fara echivoc, intre cele doua CADRURI DEMOCRATICE, cel actual si cel prezentat in Scrisoarea amintita mai sus!

  Pentru ca nici unul dintre adresanti nu si-a exprimat, nici public si nici fata de emitent, ALEGEREA solicitata, si pentru ca termenul legal de raspuns se apropie de expirare, VA SOLICIT stimati profesionisti ai TVR, sa-i invitati pe “impricinati” si sa le solicitati, in numele celor pe care ii reprezinta, sa-si exprime ALEGEREA, fara echivoc, intre cele doua CADRURI DEMOCRATICE, astfel incat cei ce le-au dat votul, sa poata avea o imagine cat mai exacta atat asupra lor, cat si despre “valorile” pe care acestia le impartasesc, si le promoveaza in societatea romaneasca!

  Cu speranta ca veti fi la inaltimea asteptarilor poprului roman, pe care in slujiti,
  Va asigur de toata consideratia mea,
  Bucuresti, 16-06-20011 Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732.

  PS. 1. “Romani! Va somez, sa nu mai acceptati statutul de indivizi /vegetali/!”
  2. Scrisoarea adresata presedintelui Basescu, si transmisa intregii clase politice, poate fi citita pe internet, in comentariile postate in data de 08-05-2011, la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/.
  3. ADRESAREA catre cei ce pot contribui la promovarea noului cadru democratic, poate fi citita pe internet, in comentariile postate in data de 10-06-2011, la adresa de mai sus!

 8. ISLAMIZAREA EUROPEI SI TIGANIZAREA ROMANIEI
  În 1960, doar 600.000 de musulmani trăiau în Europa occidentală, dar astăzi sunt peste 30 de milioane, iar imigraţia masivă continuă neabătut. În fiecare an, circa 1 milion de musulmani se stabilesc in Europa, în mod legal, prin mai multe mijloace cum ar fi: reunificarea familiilor sau azil politic.
  Un fenomen paralel se intampla in Romania unde conform statisticilor tigani vor deveni majoritari .
  Ei urmează vorbele ayatollahului Khomeini, care a spus: “Scopul final al Islamului este conducerea lumii“iar a tiganilor conducerea Romaniei. Regele Cioba declarand
  ca in viitor Romania se va chema Rromania urmareste un scop similar. Rezultatele se văd….. oraşe ca Bruxelles, Milano şi Oslo de Bucuresti nu mai vorbim.
  Şeful poliţiei din Koln, a declarat că, ca urmare a graniţelor deschise şi a ratei natalităţii ridicate la musulmani, Germania va deveni predominant musulmană în 10 de ani. Tiganii vor fi majoritari in acelasi timp sau mult mai repede daca occidentul ai va trimite acasa .
  În Anglia, cel mai cunoscut nume era Jack, acum, fireşte, este Muhammad. La noi tigani asi dau nume de obiecte , mezeluri sau flori. Cel mai important manelist poarta numele de Salam iar cel mai important important politician al opozitiei numele de Crin.
  Influenţa politică a musulmanilor a devenit tot mai mare în ultimii ani. De exemplu, Gerhard Schröder a fost reales cancelar în 2002 cu ajutorul votului dat de turcii musulmani stabiliţi în Germania……iar Traian Basescu cu ajutorul tiganilor stabiliti in Romania.
  Musulmanii nu au venit in Europa pentru a se integra in societăţile europene, scopul lor îl reprezintă transformarea Europei într-un stat islamic condus după principiile legii islamice, Sharia! Tiganii refuza DEASEMENEA sa se integreze in societatea romaneasca scopul lor este CREIAREA PRIMULUI STAT MANELIST european. Alegerea unei prostituate de origine roma numita Elena Udrea va consemna dorinta noii majoritati etnice.

  Erata
  a se citi
  ALEGEREA CA PRESEDINTE A ROMANIEI A UNEI PROSTITUATE DE ORIGINE ROMA NUMITA ELENA VA CONSEMNA DORINTA SI VICTORIA NOII MAJORITATI ETNICE !

 9. Basescu fata in fata cu Istoria:

  …voi face un apel la parlamentari ca în procesul de revizuire a Constituţiei să găsim o formulă să inserăm în Constituţie şi faptul că primul furnizor de prosperitate pentru orice cetăţean este munca „, a spus Băsescu

  Eu as fi mers si mai departe si as fi propus sa inseream in Constitutie ca al doilea furnizor de intelepciune e laptele matern si cei 7 ani de acasa. Eventual sa mai adaugam si alte vorbe de duh, sau de pahar la Constitutie, ca sa avem, in sfirsit, un document fundamental care, pe linga insiruiri seci si plictisitoare despre drepturi si responsabilitati, sa fie plina de tilcuri mai mult sau mai putin adinci. Preferabil mai usurele sa nu incalzim neuronii ca e mare seceta de inteligenta pe la Cotroceni.

  Si daca nu e de munca, l-as intreba pe Presedinte, ce sa faca Constitutia?

  http://www.mediafax.ro/social/basescu-voi-cere-in-parlament-sa-inseram-in-constitutie-ca-primul-furnizor-de-prosperitate-e-munca-8368804/

 10. Interpelarea nr. 3439B/21-06-2011

  Situaţia îngrijorătoare a membrilor Asociaţiilor de Crescători de animale din Caraş-Severin privaţi de unele primării de locurile destinate păşunatului.

  Un număr de 70 de localnici, membrii ai Asociaţiei Crescătorilor de animale din Domaşnea au blocat zilele trecute traficul pe Drumul European 70. Anterior, un număr de 100 de vaci şi câteva sute de oi au fost aduse de proprietari în faţa primăriei din Domaşnea. Exasperaţi fiindcă nu mai au unde să îşi ducă aproape 3000 de vite – vaci, cai şi oi la păscut, localnicii din Domaşnea au trecut la măsuri extreme. Crescătorii de animale îl acuză pe primarul comunei Domaşnea, Petru Lorinţ, de numeroase ilegalităţi.
  Principala problemă a oamenilor este aceea că edilul refuză să concesioneze asociaţiei 250 de hectare de pământ, loc destinat paşunatului. Consilierii locali din Domaşnea au emis o Hotărâre ( CL ) prin care terenul se concesionează doar persoanelor fizice, nu şi asociaţiilor. Acuzaţiile membrilor Asociaţiei vizează şi aspectul referitor la modul în care au fost cheltuiti milioane de lei din bani publici pe lucrări de întreţinere a păşunilor, lucrări care ar fi putut fi făcute gratuit de membrii asociaţiei, care deţin utilaje corespunzătoare, totuşi, primăria a contractat firme plătite cu sume mari din bugetul local, firme agreate de către acelaşi edil.
  De subliniat şi faptul că de ceva ani localnicii din Domaşnea şi-au tot manifestat nemulţumirile vis-a-vis de primarul Lorinţ şi consilierii PD-L, multe dintre hotărârile consilierilor fiind atacate în Contencios administrativ sau au trezit polemici, conflicte în comună.
  Oamenii spun că primarul a vândut şi concesionat aproape tot izlazul comunal unor oameni de afaceri din afara satului. Ei suspectează intenţia primarului de a desfiinţa Asociaţia Crescătorilor de Animale din Domaşnea. ,,Aceasta numără peste 160 de membri care la un loc au peste 500 de cornute şi cabaline. În această formă, membrii doresc accesarea unor fonduri europene cu care să pună la punct o afacere ce cuprinde toate fazele: de la creşterea animalelor, producţie şi până la procesarea laptelui şi comercializarea cărnii de vită” spune preşedintele Asociaţiei, Petru Izbaşa.
  Protestatarii solicită ca administraţia publică locală să nu-i discrimineze pe membri Asociaţiei şi să încheie şi cu Asociaţia Crescătorilor de Animale un contract pe o durată de cinci ani, în aceleaşi condiţii cu persoanele fizice. De asemenea, protestatarii solicită începerea acţiunii de revendicare a păşunilor alpine pe care sunt coproprietari şi care aparţin comunei Domaşnea. Acest lucru le-ar permite accesarea de fonduri de la APIA, dar se pare că tocmai acest lucru este mărul discordiei în sat. Neexistând Asociaţie, fondurile sunt ridicate de primărie şi distribuite după bunul plac al primarului.
  La presiunea contestatarilor, Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Ţunea, a decis constituirea unei Comisii de control, după multe insistenţe şi după ce membrii Asociaţiei au fost puşi pe drumuri să bată şi să se umilească la uşile autorităţilor care dacă manifestau interes s-ar fi evitat astfel de situaţii . Deşi prefectul a promis să fie prezent la întâlnirea cu protestatarii, acesta a preferat Buziaşul, locaţie unde Frunzăverde s-a întâlnit cu ceva primari PD şi oamenii au aşteptat în zadar onorarea promisiunii reprezentantului Guvernului în judeţ.
  În spatele refuzului de prelungire a contractului se ascund mari interese financiare a căror miză o reprezintă sumele care trebuie primite de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Membrii Asociaţiei doresc, firesc, un loc de păşunat. Reprezentantul Guvernului în teritoriu pare incapabil să găsească soluţii, priorităţile sale sunt de altă natură, iar oamenii au ajuns la limita răbdării. Subprefectul județului, Nicolae Merindeanu, spune că problemele din Domaşnea ” sunt încă în evaluare ”, deşi de mai multe luni oamenii sunt plimbaţi cu vorba şi puşi pe drumuri iar soluţiile şi răspunsuri limpezi lipsesc. Nimeni nu este interesat în a restabili normalitatea într-o localitate în care se trăieşte din creşterea animalelor şi agricultură.
  Zilele se curg… în folosul cui, d-le Premier ??
  Vă atrag atenţia că situaţii similare celei prezentate mai sus se petrec la nivelul judeţului Caraş-Severin , acesta nefiind un caz unic. Recent, Consiliul Local al primăriei Vermeş, majoritar PD-L a adoptat o Hotărâre a CL prin care se ia dreptul de păşunat a 100 crescători de animale, care sunt constituiţi în Asociaţie de creştere a animalelor. Şi la primăria Bozovici sunt nereguli semnalate des iar primarul Aurel Miclea se joacă de-a concesionatul. Ce să înţelegem ? Cărăşenii pun întrebări, nemulţumiţi pe bună dreptate : ” Au găsit primăriile PD-L vreo metodă de-a face rost de bani în acest fel, lovind în crescătorii de animale ? ”, ” În Caras Severin primăriile au devenit focare de coruptie si stagnare economică ? ”
  Prefectura afirmă declarativ doar cum că evaluează şi ar căuta soluţii iar timpul trece în defavoarea cărăşenilor şi repet : favorizând pe cine, d-le Premier ?
  Sunt convins că ne veţi informa cum se va soluţiona situaţia îngrijorătoare prezentată şi veţi face demersurile necesare astfel încât nemulţumirile crescătorilor de animale din judeţul Caraş-Severin să fie rezolvate.

  Data deputat PSD :

  20 iunie 2011 ION MOCIOALCĂ

  Solicit răspuns scris şi oral
  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=183&leg=2008&cam=2&pag=3&idl=1&prn=0&par=

  2.
  Nu va fi referendum în Caras-Severin
  Stiti de ce ? Curat MURDAR, d-aia !!
  S-a intamplat cum a vrut Frunzaverde
  „Aţi dat dovadă de tărie de caracter“, i-a spus Nicolae Ştefănescu ( PSD ) lui Frunzăverde.( PD )
  În Caraş-Severin, Opoziţia e pe val: îi mulţumeşte lui Frunzăverde!
  Deşi USL a ridicat problema referendumului în acele judeţe în care PNL şi PSD sunt majoritare, iată că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Caraş-Severin cu toate că, din start, se ştia că n-avea nici o şansă să treacă de votul consilierilor lui Sorin Frunzăverde. Propunerea a fost respinsă şi, cu toate acestea, unii consilieri din Opoziţie nu s-au putut abţine să nu-i mulţumească lui Frunzăverde pentru faptul că a fost singurul membru BPN al PD-L care s-a opus propunerii de reorganizare teritorial-administrativă a ţării, în forma avansată în prezent. Nicolae ŞtefănescuŞi cine o putea să o facă – de parcă Frunzăverde i-ar fi fost şef de partid şi nicidecum adversar politic – decât Nicolae Ştefănescu, liderul consilierilor judeţeni ai PSD. Ştefănescu i-a mulţumit pentru faptul că s-a zbătut şi continuă să lupte pentru o regionalizare, dar cu păstrarea judeţelor actuale. Mai mult decât atât, Ştefănescu nu a scăpat ocazia să-i mulţumească lui Frunzăverde şi pentru implicarea sa în organizarea Târgului de Fonduri Europene, desfăşurat la Răcăşdia în urmă cu zece zile. Şi, ca să se ştie cine este jupânul judeţului, liderul social-democrat a avut o remarcă demnă de a intra în istoria şedinţelor CJ, conform căreia, deşi n-a putut veni la Răcăşdia, Frunzăverde a fost prezent spiritual la acest târg!

  Cu un asemenea discurs şi o astfel te atitudine de permanentă căciulire, cu siguranţă că PD-L va câştiga lejer alegerile de anul viitor din Caraş-Severin.

  http://www.argument-cs.ro/content/%C3%AEn-cara%C5%9F-severin-opozi%C5%A3ia-e-pe-val-%C3%AEi-mul%C5%A3ume%C5%9Fte-lui-frunz%C4%83verde
  3
  O-pozitie sau Opozitie ???

 11. Javra Tomberoneza, Tot Javra Ordinara Ramane, Orice I-ai Face!

  Ieri, circarul numarul unu al tarii, ne-a oferit doua spectacole de zile mari, cu care s-a mai scos dupa tacerea mai mult decat jenanta si imputit de suspecta cu care a tratat ultimele manifestsari ale ungurimii pe tema regionalizarii tarii.
  In primul dintre ele, saracu de el, a performat fara sa vrea, deoarece atitudinea ferma, civilizata dar la obiect a liderilor Opozitiei, l-au pus in situatia de a schelalai pur si simplu, cu coada prinsa intre picioare, incapabil de o replica, cat de cat logica sau pe masura preopinentilor sai, enervat din aceasta cauza motiv de emitere de tampenii la foc automat. Dar, despre asta am scris, deja, la momentul respectiv.
  Partea a doua a spectacolului i-a apartinut insa in totalitate datorita “recitalului” de marlanie, lasitate, derbedeism de mahala cu care s-a produs in lipsa celor doi DOMNI, Antonescu si Ponta, dar la adresa lor.
  Exact ca javrele maidaneze care refuza confruntarile frontale cu adversarii , preferand fuga schelalaita cu coada intre picioare, tot asa si tomberonezu’ basescu, cum a prins momentul cum a sarit la dosurile celor doi,cu intentia vadita de a-i musca rapid de cur si a o tuli inainte ca cei doi sa sara la gatul lui.
  Poate daca acest spectacol ar fi avut loc cu mai multi ani in urma, pe la inceputurile sale in ale presedintiei, ar fi pacalit pe alde copiii lu’ manea voda, asa insa, avand in vedere ca marea majoritate a romanilor s-a lamurit deja in ceea ce-l priveste, toata prestatia sa antiopozitie n-a facut altceva decat sa mai confirme o data (nu ca am simti nevoia de astfel de confirmari) faptul ca tara noastra este condusa de un golan.
  Asta pe de-o parte. Pe de alta parte, sunt de parere ca, pentru a reincarca din punct de vedere axilogic si semantic unele cuvinte din limba romana care folosite de chiombila nu numai ca au fost golite de orice continut dar au fost si damnate, cuvinte ca interes national, Constitutie, natiune, lege etc. acestea trebuie musai supuse unui ritual de exorcizare urmat de un maslu tinut de un sobor de preoti-calugari. Cand il aud, spre exemplu, rostind cuvantul Constitutie si cum vrea el ca in ciuda deciziei Curtii Constitutionale sa reintroduca mascat legea ceausista no.18 in textul viitoarei Constitutiei ma apuca pur si simplu toate boalele de cap de pe pamant si imi vine sa dau cu Dexu’ in televizor. Sau cand il aud cum de pe pozitiile narcisistului foarte iubitor de sine si mai tare decat regele Onan in “ars amandi”, vorbeste despre el si despre actiunile pe care le vrea intreprinse ca despre divinitate, deja plec din camera cu televizorul pentru a nu pune in practica gandul “ucigas”.
  Sa zicem ca, dupa ce-si va duce actiunea de tradare nationala la bun sfarsit, cedand in fata ungurimii, despre care ne-a spus ca-l iubeste mai mult decat iubeste Soarele pe cer si la votat in draci la prezidentiale, si redesenand pumnalul revizionismului maghiar al Diktatului de la Viena in inima tarii, ii va imapaca pe maghiari si-si va indplini fantezia nebuneasca de ciopartire a tarii cu efecte greu de anticipat pentru binele general.
  Cum insa crede el ca va trece prin Parlamentul Romaniei, in care majoritatea este sustinuta de un fir de par al DNA si al argintilor tradarii, proiectul de modificare a Constitutiei, atata timp cat Opozitia, prin vocea celor doi lideri, i-a transmis mesajul ca acest lucru nu se va intampla niciodata de niciodata in actuala configuratie parlamentara? Si cine mama dracului ii da lui dreptul sa negocieze “compromisuri” cu Opozitiia privitoare la numarul de Camere din Parlament? I-au lasat cumva ma-sa si tac-su Senatul si Camera Deputatilor prin testament si cu limba de moarte i-au spus ca poate sa faca ce vrea cu ele, sau “poporu” cand a votat pentru reducerea numarului de parlamentari, a votat si pentru desfiintarea unei Camere?
  Aud?
  In conditiile acestea, cum isi permite maidanezu’ sa iasa la “alba-neagra” cu structura constitutionala a Parlamentului Romaniei?
  Aceste intrebari, desi par retorice, isi vor gasi raspunsul atunci cand Opozitia va prelua Puterea si va avea suficienta forta pentru a-l suspenda pe anticrist.
  Asa Sa Ne Ajute Dumnezeu!

 12. @erata a se citi: Ieri circarul numarul unu al tarii ne-a oferit doua spectacole de zile mari in loc de :Ieri, circarul numarul unu al tarii, ne-a oferit doua spectacole de zile mari, . Scuze!
  sa fiti iubiti
  marcus

 13. Monoverb cu incastru : ANTRAX

  Înlocuind X=I obţinem ANTRAI care prin anagramare dă TRAIAN, personajul detestat de 90% dintre cetăţenii români, cunoscut sub numele conspirativ poliţienesc Jon* (Javra Ordinară Naţională).
  ANTRAX – boala care ameninţă România, de la o vreme, denumită popular „Buba neagră” ( este localizată pe monstruoasa chelie a lui Jon* , văzută pe sticlă ieri între 19:15 – 19:55 când şi-a refulat imbecilităţile privind reorganizarea teritorială a ţării şi siluirea Constituţiei…)

 14. Am inteles din presa ca Basescu vrea sa ofere UDMR sa se creeze o regiune separata din judetele Harghita si Covasna. Daca e adevarat, cred ca doar un nebun poate sa construiasca o Bosnie in propria tara.

 15. Se pare ca situatia in Romania e fluida si destul de tulbure. Nu putea sa fie altfel cind propui tuturor cetatenilor romani un proiect de o asemenea magnitudine, fara sa gindesti bine la el. Acum Basescu incearca sa dreaga busuiocul, inclusiv despre Comunicatul lui Gitenstein. Si culmea, i-ar prefera pe Nastase si Iliescu la dialog in locul lui Ponta si Antonescu, dupa ce a ales nici macar sa nu le stringa mina de Ziua Romaniei. Mr President, what the heck?

  In schimb, comentatorul istoric Basescu e fascinant. Afirmatia sa ca Regele Mihai ar fi tradat tara cind a abdicat si ca a fost „sluga la rusi” e abrupta si jignitoare. Eu am invatat la istorie ca Regele a fost fortat sa abdice, altfel…Sau nu e asta adevarul istoric? Are Basescu acces la documente care sa clarifice pozitia sa? Cum adica a fost Regele „sluga la rusi”? Ce putea sa faca Regele atunci, sa continue sa implice Romania in luptele cu rusii? Sa moara mai multi romani pentru o cauza pierduta doar pentru ca sa aparem ca am avea onoare fata de Germania fascista a lui Adolf Hitler? Doar un General nebun si-ar putea sacrifica armata in acest mod inutil, doar pentru onoare. Si apoi, chiar merita Hitler un asemenea sacrificiu din partea romanilor, dupa ce ne-a folosit pe post de benzinarie pentru masina sa de razboi?

  „Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm, de toate păcatele?…Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere”, a spus Băsescu la B1 TV.

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-abdicarea-regelui-mihai-a-fost-un-act-de-tradare-8373950/

 16. Scrisoare Deschisa Catre Majestatea Sa, Regele Mihai al Romaniei

  Sire,
  Sincer sa fiu nu prea stiu cum sa ma adresez Dvs. in acest demers al meu, demers facut de un cetatean al Republicii Romania, cu puternice convengeri republicane, dar cu un respect total fata de valorile autentice ale Istoriei milenare ale neamului romanesc si pe care, cu toata consideratia si admiratia mea, va rog sa-l primiti si sa-l considerati drept scuze cerute de un ilustru anonim roman, Majestatii Voastre, fata de mojicia, marlania, derbedeismul etc. cantonate in sfertodoctismul, precaritatea cunostintelor de cultura generala si a lipsei celui mai elementar bun simt care-l caracterizeaza pe asa-zisul presedinte al tuturor romanilor basescu traian la momentul in care, pe un post obscur de televiziune, v-a catalogat drept “sluga rusilor”.
  Asa cum v-am spus deja Majestate, nu sunt regalist, consider ca toti suntem egali in fata Divinitatii, de la nastere si pana intram din nou sub Judecata Divinitatii , prin urmare consider ca forma de republica este forma care raspunde crezului meu intr-o democratie autentica si dezinhibata de transmiterea ereditara a Puterii. Pe langa aceasta, desi nu sunt angajat politic in niciun fel, simpatiile mele sunt indreptate catre doctrina social-democrata.
  Cu toate acestea, Majestate, in urma educatiei primite si insusite, zic eu cum se cuvine, nu pot sa nu dau Cezarului ce-i al Cezarului, si sa recunosc rolul Monarhiei, si cu bune si cu rele, in Istoria neamului meu.
  Majestate, fara Apelul Dvs. si actiunile Majestatii Dvs. premergatoare “Comunicatului Catre Tara” din seara zilei de 23 August 1944, puteau mentorii actualului meu presedinte, cei aproximativ o mie de comunisti, sa se puna in cur si cap (imi cer scuze pentru limbajul licentios care nu se inscrie in canoanele protocolare ale adresarii catre Majestatea Voastra) si nu ar fi putut determina Oastea Romana si Generalii acestei Ostiri sa lupte in continuare pentru binele tarii, respectiv pentru eliberarea Ardealului pe care acum, acest tradator de neam si tara se pregateste sa-l ofere pe tava maghiarilor, ca rasplata pentru mentinerea la Putere a unui Guvern si Presedinte impopulari si pe zi ce trece tot mai ilegitimi.
  Cu tot respectul, va rog, ca pe langa scuzele prezentate, sa acceptati si rugamintea unui cetatean roman care considera ca implicarea Dvs. activa si benefica, umar la umar, cu fortele democratice din aceasta tara, ar reprezenta, ca si la momentul August ’44, un factor catalizator si mobilizator care sa duca in final la reinstaurarea statului de drept in Romania.
  Sire,
  Pana la plecarea Dvs. din tara ati trait, de la o varsta frageda, experienta a doua dictauri: cu parere de rau o spun, a tatalui Dvs. si a Maresalui Antonescu, dupa care a trebuit sa asistati neputincios din exil la instaurarea si perpetuarea, vreme de jumatate de secol, a dictaturii comuniste in tara noastra. Sunt convins ca si acum priviti mai mult decat cu ingrijorare la fenomenul instaurarii unei dictaturi speciale, pe model mafiot, in aceeasi tara a noastra.
  Majestate,
  Nu lasati sa se intample acest lucru, cu metodele si intrumentele democratiei dublate de personalitatea si autoritatea Dvs. marcanta, legitima si recunoscuta pe plan mondial, alaturati-va fortelor democratice din aceasta tara in lupta de eradicare a ciumei portocalii.
  Va doresc o Viata Lunga, Putere si Sanatate
  Sa Fiti Iubit
  marcus

 17. Mocioalca versus Frunzaverde
  REŞIŢA – În urma apariţiei articolului „S-a întâmplat ce a vrut Frunzăverde“, liderul PSD, Ion Mocioalcă, a vrut să facă o precizare referitoare la atitudinea consilierilor PD-L de a respinge organizarea referendumului privind desfiinţarea judeţului.
  „Vreau să spun că, deşi declarativ este împotriva desfiinţării judeţelor, Sorin Frunzăverde, preşedintele CJ, cel care a impus votul împotriva consultării cetăţenilor judeţului în această problemă extrem de importantă, nu a făcut altceva decât să se alinieze în plutonul celor care doresc desfiinţarea judeţului“, a precizat Ion Mocioalcă.
  http://www.caon.ro/mocioalca-versus-frunzaverde/939826

 18. ATAC FARA PRECEDENT IMPOTRIVA ROMANIEI , A ISTORIEI SI DEMNITATII NATIONALE !

  PRESEDINTELE ROMANIEI

  Domnule Presedinte

  A sosit momentul sa fiti impuscat. !
  Nu este o figura de stil sau o exagerare jurnalistica. Dimpotriva . Atacul dumneavoastra impotriva istoriei Romaniei si a Regelui Mihai dovedesc ca lucrurile au scapat de sub control si trebue apelat la masuri de urgenta. Mentionez ca asistam la un atac fara precedent la adresa aliatilor care au luptat impotriva Axei hitleriste. Nu in ultimul trebue reliefat batjocorirea suferintelor evreilor si a altor nationalitati din aceasta perioda.
  A sosit momentul sa fiti inpuscat !
  Ma numesc Robert Horvath Deva si sunt de meserie cineast. Pentrul fimul Razboiul rece a inceput la Hotel Ambasador care documenteaza perioada din jurul Actului de la 23 August am studiat arhivele americane si am contact prin asociatia pensionarilor CIA pe martorii evenimentelor . Sunt un unic specialist al acestei perioade,
  ACTUL DE LA 23 AUGUST A FOST O ACTIUNE A REGELUI MIHAI CU SERVICIUL SECRET AMERICAN OSS. LA JUMATATE DE ORA DE LA DISCURSUL REGELUI MIHAI……4 AVIOANE ALE ARMATEI AMERICANE AU TRANSPORTAT I60 DE AGENTI SUB COMADA COMANDORULUI WIESER DE LA ISTAMBUL LA BUCURESTI.
  RUSII SI PARTIDUL COMUNIST AU FOST ANUNTATI IN ULTIMUL MOMEMT.
  Regelui Mihai i sa promis un tratat de ocupatie asemanator Austriei, cu trupe americane, egleze, franceze si ruse de garda cu schimbul in fata palatului.
  Tradarea Romanuei sa facut la Yalta si nu la Bucurest.
  Sunt gata sa predau aceste documente si relatarile martorilor oculariAcademiei Romane.
  Regele MIHAI a fost un erou si o personalitate marcanta a celui de al doilea Razboi Mondial.
  Atacul impotriva Romaniei si genocidul impotriva cetatenilor acestei tari trebue oprit pana nu este prea tarziu pentru toti.
  Fac un apel la demnitatea dumneavostra . Parasiti vaporul care se scufunda si veti fi iertat. A sosit momentul adevarului pentru dumneavostra si pentru cetatenii acestei tari. Nu mai este loc de intors.

  Domnule Presedinte al Romaniei Traian Basescu

  A sosit momentul sa fiti impuscat !
  Cu toata sinceritatea
  Robert Horvath Deva cineast
  Presedinte Devartes Film International New York Tokyo

  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 19. Pingback: Sânziene cu drag… « Sfinxul

 20. Pingback: Sânziene cu drag… « Sfinxul

 21. Azi, de Sânziene… sânziene cu drag din drag celor dragi mie, Oamenilor , prietenilor, sufletelor frumoase : Corina Creţu şi duşo Leo, doi sânzieni, născuţi la Zi de Mare Sărbătoare, două zâmbete cum muguri de lumină, modele mie, adeseori reazăm, cei care mă preţuiesc şi pe care-i admir, îndrăgesc şi RESPECT pentru că MERITĂ !
  Din tot sufletul meu de furnică atomică : La Mulţi, Mulţi, Ani FERICIŢI, cu bucurii duhovniceşti , cu împliniri şi satisfacţii, cu stimă şi toată dragostea mea, Corinei Creţu şi lui Leo !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/06/24/sanziene-cu-drag/

 22. La multi ani, doamna, sa aveti parte de bucurii si sanatate!
  Permiteti-mi sa-l salut aici, la dv., pe leo baci. Este si aniversarea lui. La multi ani, tinere prieten!

 23. Pingback: La multi ani doamna Corina Cretu! « Hai ca se poate!

 24. Majestate, Impacati-ne Presedintele, Invitati-l Macar La O Sindrofie!

  Altfel prostu’ asta, de nu stie Istorie nici cat un copil de clasa a IV-a, ne va teroriza in continuare cu imbecilitatile care-i bantuie taratacuta aia seaca, de n-o sa ne vedem! Va rog eu, invitati-l la o receptie ceva acolo, dati-i sa bea whisky cat poate sa duca bou’ cand bea apa, faceti o poza cu el si cereti-i autograf, ca asa l-au invatat manelistii si supusii regelui Cioaba, care l-au votat si a doua oara si, in primul rand, nu uitati s-o invitati si pe d-na ministru de la Turism si Dezvoltare. Eventual faceti o poza cu amandoi, dati-i o salba de strasuri cadou Elenei sa aiba cu ce sa se laude in cartier.
  Altfel este de rau pentru romani, Majestate!
  La cat de meschin si razbunator este tembelu’, cine stie ce dracu poate sa-i mai “fulgereasca” prin vidul cranian si iar ne trezim cu vreo nazdravanie de intram in atentia presei internationale cu staif si priza la public, la capitolul “Asa, nu!”
  Faceti acest lucru pentru poporul roman care efectiv nu mai stie ce sa faca cu nebunu’ statului si poate ca asa se va cuminti/calma macar pentru o perioada.
  Sa Ne Traiti Cu Sanatate Mult Timp De Aici Inainte !
  Sa fiti iubit
  marcus

  Traducerea articolului:

  “Presedintele lanseaza un atac la adresa regelui, facandu-l responsabil pentru Holocaust, in Romania

  Bucuresti, Romania – Presedintele Romaniei a lansat un atac dur impotriva fostului sef de stat, Regele Mihai, acuzandu-l ca ar fi responsabil de Holocaust in Romania si numindu-l “sluga rusilor”.
  Intr-un interviu acordat postului de televiziune B 1, in cursul zilei de miercuri, Traian Basescu a spus ca Mihai a fost seful statului in timpul regimului profascist al dictatorului Ion Antonescu, motiv pentru care trebuie sa fie si el tinut responsabil pentru moartea a aproximativ 280.000 de evrei si 11.000 de tigani.
  In 1944, in timp ce Romania era aliata cu fascistii lui Hitler, Mihai o organizat o lovitura de stat impotriva lui Atonescu in urma careia Romania a schimbat taberele si s-a alaturat Aliatilor.
  Basescu l-a numit pe Mihai “o sluga a rusilor” intr-un interviu, adaugand ca abdicarea sa, fortata de comunistii sustinuti de sovietici in Decembrie 1947, a fost “un act de tradare”.
  In Noiembrie 1947, in conditiile in care comunistii au preluat controlul in Romania si in regiune, fapt care i-a determinat pe monarhii din Estul Europei sa plece in exil in West, Mihai a surprins guvernul Romaniei in momentul in care s-a reintors in tara dupa ce participase la nunta regala a Printesei Elisabeta cu Printul Philip, in Marea Britanie.
  O luna mai tarziu, guvernul comunist, sprijinit de sovietici, i-a transmis faptul ca daca nu va semna documentul de abdicare vor fi executati 1.000 de romani. El a abdicat pe data de 31 Decembrie 1947 si si-a inceput exilul in Anglia si in Elvetia. Cetatenia romana i-a fost redata in 1997.
  Comentariile lui Basescu i-au uimit pe romani, care-l respecta pe rege si apreciaza rolul sau in Istorie. Basescu a reluat ecourile comuniste in care rolul lui Mihai a fost minimalizat de catre regim si pozitia sa desconsiderata.
  Relatiile dintre Basescu si Mihai au devenit incordate dupa ce ginerele regelui si-a declarat intentia de a candida la presedintie.
  Presedintele a fost marcat de faptul ca planurile sale de reorganizare a teritoriului Romaniei au fost refuzate de partidele de opozitie si de partidul etnic al maghiarilor care sustine guvernul in eforturile sale de supravietuire.
  Mihai, care va implini 90 de ani in acest an, este unul dintre putinii lideri supravietuitori ai celui de-al Doilea Razboi Mondial si a avut relatii bune cu comunitatea Evreiasca in timpul domniei sale.”

 25. (R) Nici un bumerang nu ţine cont de rang !

  P.S.1 O vei verifica pe propria-ţi piele, Jon* (Javra Ordinară Naţională).
  P.S.2 Ofertă pentru titlul de carte sau capitol.

 26. VOX POPULI, VOX DEI

  1. CE MAI VREŢI : Revenirea pe viaţă a Regelui Mihai I pe tronul Cotrocenilor ; Traian Băsescu – Preşedinte pe viaţă : Altele : …………..

  2. RĂSPUNS POPULAR VALIDAT (cu ’89) : Orice variantă, dacă mai au de trăit numai o zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s