La Multi Ani de Sânziene!

Va multumesc din suflet tuturor celor care v-ati gandit astazi la mine. Multumesc pentru urari si va doresc sa aveti parte numai de bucurii! La Multi Ani tuturor celor ce poarta numele Sfantului Ioan Botezatorul si celor ce au venit pe lume de Sanziene!

„… asa se spune: ca in noaptea de Sanziene se deschid cerurile. Probabil ca se deschid numai pentru cei care stiu cum sa le priveasca…” (Mircea Eliade, „Noaptea de Sanziene”)

Reclame

19 gânduri despre “La Multi Ani de Sânziene!

 1. La multi ani ! Va doresc multa putere de munca si succes in activitatea euro-parlamentara . Cit despre ceruri, ele sau deschis dar, Basescu inca nu a ”decolat”

 2. Nu am pierit. Va urez multa sanatate si sa fiti iubita. La multi ani! Nu uitati ca pentru noi, romanii, nordul busolei este egal cu interesul national, restul este puf de papadie. Tineti-o tot asa!
  Cu amicitie dacica!

 3. Cand am citit, pe telefon, titlul mailului de la dvs „La multi ani de sanziene” am fost cuprins de un sentiment amestecat de entuziasm (ca stiti ca este ziua mea) cu o oarecare neliniste (de unde stie ca este ziua mea?) 🙂 acum, dupa ce am vazut despre ce e vorba sunt foarte bucuros de coincidenta
  Va urez , ca intre mesteceni, un an plin de bucurii, fericire si multa sanatate .

  se adauga pe lista un individ care va sti oricand sa raspunda la intrebarea „cand este ziua Corinei Cretu?” hehehe

  La mult ani!!

  ps: e dragut ca dvs mi-ati trimis mail plecand de la supozitia ca v-am urat ” la multi ani” iar eu am avut ocazia sa va raspund crezand ca mi-ati urat dvs mie 🙂

 4. Si-om Vrea Sange, Nu Basisme!

  Dup-atatea umilinte si batjocura-nghitite,
  Dupa pensii amputate si salarii ciopartite,
  Dupa concedieri in masa fara noima sau ratiune
  Am ajuns in clasamente cei din urma ca natiune.

  C-un guvern marioneta, de un claun sforarit,
  Pus pe jaf si pe minciuna si de mafie Nasit,
  Izolati de lumea buna in regim de lazaret
  Chiombu zilnic ne prosteste folosind un marafet.

  Cand intram in supermarket si privim la galantare
  Salivam pe burta goala si o punem de plecare
  Pe vremea lu’ Ceausescu, mai c-o coada sau cartela
  Tot gaseai de o fiertura, cat sa umpli o gamela.

  Astazi insa cu Basescu ce se vrea Reformator,
  Strangem falcile cu ura, si din dinti pana ne dor.
  Geaba-i marfa in vitrina, toat-a-ntaia, din import
  Caci poporu’ umbla-n zdrente se de foame este mort.

  Va veni si timpul nostru pentru dreapta judecata
  Cu romani ce dorind sange, pedepsi-vor asta sleahta
  Si-i vor cere socoteala pentru tot raul facut
  Cand, pentru-a ei agoniseala, pe taraba ne-a vandut.

 5. Octavian Ştireanu este preşedintele Departamentului Sinteză şi Comunicare Publică din cadrul Consiliului Naţional al PSD. Un profesionist, un OM deosebit! Şi mă bucur de oportunitatea de-al fi cunoscut, mărturisindu-vă că D-l Ştireanu are un zâmbet care inspiră a mobilizare, determinare, un zâmbet cald, ştiţi, acel zâmbet care atinge sufletul…
  Azi, ţin musai să-i urăm, la ceas aniversar : La Multi Ani, Octavian Ştireanu !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/06/25/la-multi-ani-d-le-octavian-stireanu/

 6. Portocalii, Luati Distanta De Anticristu’ Chiomb, Altfel Va Ia Dracu’ (Sac!) !

  In aceste zile fripturisto-centuristului numarul unu al tarii i-a fost dat kilometrajul peste cap de cat oral a inghitit, ca urmare a imbecilitatilor produse in fata natiunii, atat de la romani cat si de la maghiari si nu in ultimul rand de la comunitatea evreiasca. A avut practic o saptamana plina, inceputa de cei doi lideri ai Opozitiei, d-nii Ponta si Antonescu, continuata de aproape intreaga societate romaneasca oripilata de incercarea fara precedent de maculare a Majestatii Sale, Regele Mihai, cu un bonus special de la comunitatea evreiasca si incheiata cu focuri de artificii de catre maghiarime care i-a spus un NEM extrem de hotarat la proiectul de regionalizare fortata a tarii.
  Nu stiu ce-a avut chiombu’ in cap, sau daca a avut ceva, in momentul cand i-a casunat pe Majestatea Sa, cert este insa ca lucrurile i-au iesit taman invers, flegma s-a dovedit a fi scuipata in sus, dupa care i s-a intors lui pe chelie si ceea ce de regula ii iese de minune de cand a pus mana pe Putere, si anume dezbinarea romanilor, de data aceasta a functionat exact invers si romanii, indiferent de culoare politica sau de forma de organizarea statala agreata de ei, monarhie sau republica, si-au dat tacit mana si au sarit în capu’ nemernicului care a ajuns cu abjectia atat de jos incat incearca sa ne desfiinteze Istoria si sa tarasca in noroiul sau existential figuri si valori emblematice ale acestui neam.
  De ras in aceasta mascarada este modul in care nevertebratele portocalii, in frunte cu alde Leana, au primit ordin si s-au executat sarind in apararea lui. Argumentul lor suprem a constat in faptul ca tocmai d-l Iliescu si-a gasit sa-i ia apararea Majestatii Sale, de parca asta ar fi scuzat gafa impardonabila care a tinut timp de o zi pagina in prestigiosul ziar The Washington Post.
  De cealalta parte a baricadei, rar mi-a fost dat sa vad in ultimii ani, asa o cvasiunanimitate de pareri in ceea ce priveste punerea la zid a chiombului pe motiv de imbecilitate, incultura, grobianism si razbunare mitocaneasca.
  Lasand la o parte atacul inutil la rege, atac ce ar putea fi considerat ca initiator al pierderii si a ultimilor sai sustinatori marca GDS, este clar faptul ca “marelui reformator” i-au iesit canci! epocalele “reforme” pe care le vroia implementate in cel mai scurt timp, modificarea Constitutiei sau ciopartirea administrativa a tarii, ramanand pentru el o Fata Morgana, atata timp cat este clar ca pentru prima nu va gasi sustinerea parlamentara necesara si suficenta, iar la ce-a de-a doua, partenerii lui maghiari i-au zis “pas” pana la noi ordine. Asa ca aceasta caricatura de Cuza voda va trebui sa se multumeasca doar cu distrugerea sistemului de invatamant, fraudarea nenorocita si ramasa nepedepsita la legea privind pensiile, japca practicata prin asumarea raspunderii la celalte legi organice trecute cu anasana prin Parlament, Istoria mai putand retine in sarcina lui macelarirea fara rusine a veniturilor romanilor si celelalte masuri cu un caracter profud antipopular care au dus a declansarea genocidului in Romania.
  Pe termen scurt se poate mandri ca iar a facut agenda zilei cu niste teme care s-au dovedit total inutile, practic genul de basini pe care le tot trage pe tipar securist, de cand s-a incotopenit in fotoliul prezidential.
  Din tot proiectul lui faraonic de “reformare” a Romaniei s-a ales praful, un praf inecacios si urat mirositor pentru societatea romaneasca in ansamblul ei.
  Pentru putinii portocalii care au pretentia ca, in pauzele sedintelor de indoctrinare basita, gandesc pentru cateva minute si cu slabele urme de neuroni proprii, a venit momentul, daca mai vor sa pupe fotolii parlamentare, sa ia distanta de siguranta fata de chiombila, deoarece acesta a devenit in mod clar lestul care-i va trage la fundul gropii abisale in care se va scufunda dupa viitoarele alegeri parlamentare, moment marcat mai mult ca sigur de suspendarea lui din functie.

 7. CIA-DAN VOICULESCU ROMANIA
  Cum s-a dezvoltat imperiul Grivco
  Grivco SA, adică Grupul Industrial Voiculescu şi Compania, este „nava amiral” a capitalistului Dan Voiculescu. Una dintre cele mai mari companii din România, Grivco a fost înfiinţată imediat după Revoluţie, în primii ani de paradis financiar şi legislativ, şi are afaceri în cele mai variate domenii, de la agricultură şi mass-media, până la energie, imobiliare şi comerţ Exterior.
  Nu de puţine ori firma lui Dan Voiculescu a fost suspectată şi chiar acuzată public de faptul că se foloseşte de conexiunile politice ale preşedintelui Partidului Conservator (PC) pentru a fi favorizată în relaţia cu instituţiile statului şi pentru a obţine pe această cale – abuzivă – profituri imense. Astfel, mare parte dintre scandalurile în care a fost implicată compania Grivco, mai ales „scandalul Loteria”, în care se acuză o tentativă de spălare de bani, „Dosarul Energia”, în care firma este acuzată că face parte din cartelul „băieţilor deştepţi din energie” şi scandalul referitor la terenul arendat de la ADS, prin substituirea proprietarului de drept, Academia Română, de pe urma căruia întreprinzătorul Grivco obţine subvenţii substanţiale de la statul român pe picior de egalitate cu ţăranii muritori de foame, toate acestea au fost în mod constant în atenţia presei şi a opiniei publice. Bineînţeles, fără nici un rezultat sau reacţie din partea autorităţilor incapacitate, se pare, de puterea celor treizeci şi mai bine de voturi conservatoare din Parlament, direct tranzacţionabile de către fondatorul partidului.
  Dar, despre cum se împletesc afacerile cu politica şi cum poate fi politica o activitate foarte profitabilă, în cele ce urmează.

  Imediat după 1990 în Grivco s-au investit peste 10 miliarde de lei
  Traseul pe care compania Grivco l-a parcurs încă din 1990 este unul extrem de interesant. Firma s-a dezvoltat extrem de rapid, beneficiind de aporturi succesive de capital care au făcut ca, la 28 mai 1991, Grivco să beneficieze de un capital 1,8 miliarde de lei. Mai mult, Grivco Internaţional, o altă firmă din compania lui Dan Voiculescu avea la 25 august 1992 un capital de peste 4,2 miliarde de lei, din care un milion de dolari SUA. Mai interesant este însă faptul că totalul investiţiilor ale Grivco SA din perioada 1990-1993 însumează peste 10 miliarde de lei, sumă de-a dreptul imensă pentru aceea vreme.
  Acestea sunt de fapt şi motivele pentru care Dan Voiculescu este în continuare suspectat (investigatorii canadieni de care am amintit în primul episod consacrat legăturii dintre banii lui Ceauşescu şi oligarhul Voiculescu ar spune că este chiar dovedit) că ar fi fost unul dintre principalii beneficiari ai „conturilor lui Ceauşescu”, liderul de astăzi al PC fiind directorul unei importante companii securiste de comerţ exterior de dinainte de 1989 (firma Crescent, despre care am scris în episoadele enterioare). Unele informaţii indică faptul că firma Crescent a rulat sume foarte mari în perioada 1982-1989, estimările avansând cifra de 1,5 miliarde de dolari.
  După moartea fostului şef al statului şi comandant suprem, dar şi a fratelui acestuia, Marin Ceauşescu, apropiat colaborator al lui Dan Voiculescu în activitatea de comerţ exterior, conturile companiei Crescent pe care a coordonat-o preşedintele PC au fost „pecetluite”. Cu alte cuvinte, nimeni nu a mai ştiut care a fost destinaţia banilor din acele conturi, cine a pus mână pe acei bani, sau măcar ce sume au existat în conturi…

  Acţionariatul Grivco – prieteni şi foşti colaboratori ai lui Dan Voiculescu din diverse „structuri”
  Cărămizile la temelia companiei Grivco au fost puse de către Dan Voiculescu, alături de foşti colaboratori din Direcţia Securităţii Statului sau Direcţia de Aport Valutar Special. Astfel, la Grupul Industrial Voiculescu şi compania Grivco SRL, înregistrată pe 28 mai 1991, cu sediul în Bucureşti, Str. Buzeşti nr. 61, din capitalul social de 1,8 miliarde de lei, contribuţia lui Dan Voiculescu a fost de 936 milioane lei, adică 52%. Alături de preşedintele PC, contribuţii importante au mai avut Gheorghe Anca Raluca (peste 166 de milioane), Mihai Lazăr – actual preşedinte al Grivco SA, fost căpitan de Securitate şi colaborator al lui Dan Voiculescu la Crescent (peste 112 milioane), Radu Stoicovici, fost colonel de Securitate (90 de milioane), sau Victor Vâlcov, fost colaborator al fondatorului Grivco în comerţul exterior (90 de milioane).
  Totodată, interesant este faptul că în Grupul Industrial Voiculescu şi Compania Internaţional (Grivco Internaţional), firmă înfiinţată pe 25 august 1992, şi cu un capital social se peste 4,2 miliarde de lei, principalii acţionari sunt Grivco SRL (cu 51%) şi compania Crescent Comercial & Maritime Ltd Cipru (cu 48,99%), nimeni alta decât urmaşa societăţii pe care Dan Voiculescu a administrat-o până în 1989. Companiile Crescent Comercial & Maritime Ltd Cipru şi Crescent Comercial Cipru, despre care presa a afirmat adesea că ar fi continuatoare a societăţii însărcinate de către Nicolae Ceauşescu să colecteze valută, apar în mai multe firme înfiinţate de către Dan Voiculescu.

  Banii Grivco se întorc de la firmele off-shore, prin scheme complicate, în România
  Cum am văzut anterior, o mare parte din firmele lui Dan Voiculescu au legături cu unele companii de tip off-shore, mai precis firme înregistrate în așa-zisele „paradisuri fiscale”, prin intermediul cărora profiturile realizate sunt scoase din România, pentru a se evita plata impozitelor.
  Acestă schemă este deja consacrată printre marii afaceriști de după 1989, fiind folosită, după am arătat în materialele precedente, și de către Dinu Patriciu în majoritatea afacerilor. După ce se evită plata unor obligații către statul român, banii se întorc din conturile aflate în paradisurile fiscale (în cazul lui Dan Voiculescu acestea sunt în Cipru, unde sunt înregistrate firmele Crescent Comercial & Maritime şi Crescent Comercial), prin diverse scheme, care au menirea de a camufla adevărata proveniență a fondurilor.
  Una dintre cele mai „eficiente” scheme de acest gen, folosită cu succes de fondatorul Grivco, presupune asocierea dintre un cetățean străin, cu legături în firmele off-shore implicate, și un reprezentant al omului de afaceri român, pentru realizarea unei investiții de anvergură. Conform contractului, cetățeanul străin pierde investiția în favoarea celui român, dacă nu îndeplinește anumite condiții, lucru care de regulă se și întâmplă. Ulterior, printr-un nou contract, de această dată între omul de afaceri (în cazul de față, Dan Voiculescu) și reprezentantul său, acesta din urmă „pierde” investiția în favoarea primului. Este chiar cazul unei anumite case, trecute de un domn cipriot pe numele unei venerabile mame care, la rândul ei, are un act cu fiul său mare magnat prin care acesta, de fapt, devine proprietar de drept asupra propriilor bani doar intermediaţi de domnul de la începutul acestei întortocheate propoziţii. Dar, nu-i problemă, înţelege el domnu’ Felix!
  În acest fel, sume importante sunt repatriate în România, eludându-se plata de taxe și impozite, iar unii oameni de afaceri ajung să intre în posesia unor averi fabuloase.

 8. Comunicat Prezidential

  Administratia Prezidentiala este in masura sa comunice faptul ca in cursul zilei de astazi, 27.06.2011, la orele 16.000, D-l Presedinte Basescu Traian a convocat, la Palatul Parlamentului, o intrunire de lucru a parlamentarilor pedele, ocazie cu care au fost invitati pe post de observatori si parlamentarii udemereului si cei ai generalului Izmana.
  Tema dezbaterilor de astazi consta in analizarea contributiei aduse de stramosii nostri la devenirea noastra istorica, contributie privita prin prisma noilor interpretari personale ale domnului presedinte Basescu Traian asupra trecutului poporului nostru, ocazie cu care vor fi dezbatute urmatoarele subiecte:
  1. Decebalus per Scorilo, o sluga a Imparatului Domitian si a generalului Fuscus la nord de Dunare
  2. Tributul platit de Stefan cel Mare Inaltei Porti, dovada actului de tradare a interesului national catre Imperiul Otoman, tradare cu grave implicatii asupra desfasurarii actualei crize economice in spatiul carpato-dunareano-pontic.
  In incheiere d-l presedinte mai are pregatita o dizertatie care priveste planul de regionalizare a Romaniei, relationat la reevaluarea “planului Valev” si aducerii lui la realitatile Romaniei de azi.
  In legatura cu presupusele scuze aduse de domnul presedinte Majestatii Sale, Regele Mihai, pe motiv de grave jigniri aduse si mojicie fara precedent, Administratia Prezidentiala precizeaza ca nici prin cap nu-i trece d-lui presedinte sa-si ceara scuze, ba mai mult, in cadrul unei discutii intime cu ministrul Turismului, d-l presedinte si-a manifestat dorinta de a-i da si-un cap in gura Majestatii Sale.

  Pentru Conformitate,
  Consilier Prezidential
  A. Tucal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s