Grecia, la ora austerităţii

         De maine, particip, la Atena, alaturi de presedintele Victor Ponta si Catalin Ivan, seful delegatiei PSD din Parlamentul European, la reuniunea Consiliului Internationalei Socialiste, care are loc intr-un moment foarte greu pentru Grecia.

         Pe fondul unor violenţe de stradă care au întrecut până şi standardele obişnuite la Atena, care a văzut multe în domeniul ăsta, Parlamentul grec azi a votat un amplu program de austeritate, despre care se spune că a salvat în ultimul moment Grecia de la faliment şi Europa de efectul de domino. Este un succes politic pentru guvernul socialist. Dar votul la limită în favoarea propunerilor guvernamentale are şi costuri.

         Votul din Parlament a fost doar o parte a problemei, mai ales că, aşa cum arată şi scorul votului, este evidentă lipsa unui consens politic în legătură cu planul de austeritate. Proiectul de program a trecut cu o foarte mică diferenţă.

        Pe bună dreptate, grecii nu îl acceptă. Şi nu este vorba doar de manifestarea violentă a grupărilor anarhiste. Mă gândesc la toţi cei care sunt afectaţi de măsuri, din sectoarele public şi privat. Grecia este dependentă de turism. Pentru a atrage turişti în această conjunctură a fost nevoie de o serie de măsuri de stimulare de natură fiscală. Acum, creşterea dramatică a TVA în turism, la alimente, la alte produse şi servicii se va reflecta, într-o formă sau alta, în performanţele acestui sector economic vital pentru Grecia .

         Ar fi bine, nu doar pentru Grecia, ca după planul de salvare de anul trecut, după planul de salvare de acum, să nu se mai simtă nevoia unui nou plan de salvare. Austeritatea este printre altele şi un mod de a linişti spiritele pe pieţele financiare, care au contribuit din plin la generarea şi amplificarea crizei globale.

         Grecia este doar o vitrină a crizei, cu putere de exemplu. Din păcate, supra-mediatizarea problemelor Greciei, în ciuda eforturilor oneste ale guvernului socialist de a ţine criza  sub control, are şi un alt scop: se mizează pe faptul că, de frica unui „scenariu grec”, celelalte state din zona euro vor adopta, la rândul lor, planuri de austeritate. Deşi nimeni nu pare să ştie dacă ele vor da cu adevărat rezultate, pe termen lung.

         Aici este marea problemă: criza datoriilor publice este una pe termen lung. Rezolvarea ei depinde esenţial de calitatea, durabilitatea şi sustenabilitatea creşterii economice. Probabil că nici Grecia, nici România (care acum se dovedeşte că a fost, cu acordul celor de la putere, bancul de încercare al FMI pentru un nou tip de abordare a problemelor, cu nimic mai puţin inept decât precedentele), nici alte ţări care vor exersa „austeritatea” nu vor ieşi din criză doar prin măsuri de austeritate. Şi nici nu vor putea rambursa datoriile actuale şi pe acelea viitoare, dacă nimic fundamental nu se schimbă în structura economiilor lor. Deja în trimestrul doi creşterea economică a încetinit în România, nu că în primul trimestru al fi fost excesivă. Este semn că, de fapt, ieşirea din recesiune a fost conjuncturală, şi că ne îndreptăm, probabil, spre o nouă recesiune.

         Ce mă îngrijorează cel mai mult în aceste programe de „austeritate” sunt măsurile care privesc serviciile publice de educaţie şi de sănătate. Cu semi – analfabeţi şi oameni mai mult bolnavi decât sănătoşi nu vom plăti niciodată datoriile, indiferent ce cred unii sau alţii. Dar spre deosebire de România, Grecia s-a gândit şi la măsuri sociale de acompaniament, pentru cei mai afectaţi de aceste măsuri.

         Mă veţi întreba ce să punem în locul „austerităţii”. În primul rând o gândire strategică, pe termen lung. Este greu să integrezi austeritatea într-un proiect de viitor, la fel cum este greu să-ţi faci din deficitul bugetar obiectivul suprem al politicilor publice. Sper sincer că Grecia va găsi o cale pentru a depăşi aceste greutăţi, iar pentru asta are nevoie de pace socială. Guvernul socialist, deşi obligat să ia măsuri dure, are încă sprijin popular, în ciuda imaginilor violente transmise de toate televiziunile. Şi asta pentru că, democraţia obligă, măsurile de austeritate au fost luate după o dezbatere publică transparentă şi după ce au fost intens discutate în Parlament. Nimeni la Atena nu a avut pretenţia că deţine adevărul absolut.

         Sper ca guvernul socialist să reuşească redresarea economiei Greciei şi să facă aşa încât suferinţa socială să fie cât mai mică. Şi sper că şi solidaritatea europeană să se manifeste mai evident, pentru că această criză este un test pentru valorile pe care se întemeiază Uniunea Europeană. 

         PS: Ce a rămas din invitaţia la dialog pentru reducerea violenţelor de limbaj, adresată de Sever Voinescu partidelor politice? Atacul imund al şefului tineretului PDL, care se adresează ”tinerelor lichele din PSD”,  este continuat de colegul europarlamentar Traian Radu Ungureanu, care spune despre Victor Ponta că este „principalul mitocan” al PSD, iar Cristian Preda adaugă că USL a luat locul PRM. Sigur, nu e vorba doar de ipocrizie, ci şi de foarte mult tupeu. Din păcate pentru România, atât le-a mai rămas guvernanţilor: un tupeu pe măsura proastei guvernări. Prea puţin pentru o ţară europeană.

11 gânduri despre “Grecia, la ora austerităţii

 1. Va doresc bafta…in toate! Personal, nu mai sper nimic. Cel mai grav este ca mi-e teama sa scriu aici argumente pentru lipsa mea de speranta.
  Oricum, prea tarziu ati inteles care e treaba cu tupeul si ipocrizia. Eu am inteles inca de pe vremea cand A. Nastase a spus chestia cu numaratul oualor si s-a oripilat toata lumea. Ciudat. Erau alte personaje, vulgare si obraznice cu adevarat; dar pentru ele era normal, ba chiar simpatic. Intelegeti ce vreau sa spun?

 2. Daca refuzau minunatul plan mai aveau o sansa. Asa o sa se prabuseasca si nici macar nu o sa apuce sa bage de seama.

  Nu aplauda ceea ce nu cunosti Corina Cretu.
  Stii cine a votat pentru ? Aceeasi gasca care a furat in trecut si fura si azi ca nu stiu altceva. Si stii de la cine fura ? De la cei pe care acum ii obliga sa indure austeritatea.

  Mare lucru daca o sa moara de batranete gasca care e la conducere acum in Grecia. Oricum moartea e o pedeapsa prea usoara pentru ceea ce au facut; au distrus o tara intreaga.

 3. Pingback: Tulburari la Atena « Motanul Incaltat

 4. Esenţa problemei e următoarea: Vina o poartă în întregime sectorul public lacom, risipitor şi ineficient, generator de deficite, precum şi politicienii care au profitat şi profită de pe urma acestui sector, exact ca şi la noi. Soluţia corectă e să tai hotărât şi să rentabilizezi fără milă doar partea ineficientă a economiei. Ticăloşia soluţiei adoptate de Grecia, exact cum gândesc de altfel şi politicienii de la noi, constă în repartizarea poverii pe umerii tuturor, afectându-i prin taxe şi impozite şi pe cei vrednici şi competitivi. Astfel afectezi şi nemulţumeşti pe toată lumea, în loc să înlături doar partea bolnavă. Asta este nedreptatea generată de mentalitatea colectivistă. Pe cale de consecinţă, vindecarea unei asemenea economii, respectiv societăţi, e grea, lentă, sau chiar imposibilă.

 5. Rusine, Coane, Plesu!

  De mai bine de sase ani de zile de cand chiombu a ajuns ca printr-o frauda strigatoare la cer si ramasa nesanctionata, sa ne pastoreasca destinele, acesta, de la inaltimea jiltului prezidential cotrocenist, a turnat in capul romanilor tone de dejectii verbale, jignindu-ne in fel si chip, batjocurindu-ne la greu, fie individual, fie colectiv si in afara de reactiile oponentilor sai, partea care se crede elitara a societatii romanesti, formata din autointitulatii intelectuali ai neamului, nu numai ca nu au incercat, ca prin luarile lor de pozitie sa-l aduca la normalitate, ci chiar l-au incurajat si sustinut cu toate puterile ajungand cu pupatul de cur si datul de limbi pana in situatia in care au acuzat pensionarii, protestatari in fata la Cotroceni, ca i-au agresat si otanjit cu carjele pe sarmanii jandarmi care vegheau la integritatea fizica a uratului.
  De la “gaozari” si “tonomate”, trecand prin “tiganci imputite” si terminand cu “popor de tampiti” si “natiune de mana a doua formata din handicapati asistati social”, am cunoscut o varietate de caracterizari si de epitete care mai de care mai colorate si mai de mahala, fara ca onor “plesoimea” sau “liicimea” lor sa se sesizeze, sau sa aiba vreo reactie, alta decat cea a tacerii cacactului din iarba.
  Cum insa zbanghiu’, intr-un moment in care pur si simplu i-a luat Dumnezeu mintile, a gafat jalnic cu adresa la Majestatea Sa, cum s-au ridicat si dumnealor din iarba calduta unde taceau cu folos si s-au invartosat in vorbe sarind la gatul chiombului si dezicandu-se de asa o lepra. Ah, sa nu uit, a mai fost o incercare de astfel de repozitionare, dar aceea a plecat de la reglari de conturi personale intre a lu’ Pippidea si EBA, la momentul in care nedandu-i-se postul de europarlamentar pentru care depusese atata efort, de curgeau transpiratiile orgasmice pe ea, numai la vederea monstrului, Pippidea s-a apucat sa-l besteleasca pe idol dimpreuna cu familia in vazul si auzul lumii. Oricum, atunci n-a fost o pierdere prea mare deoaree locul Pippidei a fost luat imediat de gandidtoru’ din Gagesti, brusc adus de chiomb cu picioarele pe pamant printr-o aluzie la dosarul de colaborator al Securitatii. Din acel moment microgeniul gagestean ii mananca din palma chiombului toti scuipatii pe care i-a folosit cat a colaborat la Antena 3.
  Acum insa este cu totul altceva. Pana si marele dizident Plesu (e drept cu scrisori de “sarut mana stapane, te pup si-n cur si proomit ca nu mai fac” trimise Ceausescului), s-a ridicat la lupta dreapta fara piedica si-l infiereaza cu manie intelectuala pe cel care a indraznit sa se ia in modul abject in care a facut-o de Majestatea Sa.
  Pai, Coane Plesule, unde erai, bre, si de ce nu te-ai revoltat public atunci cand te alerga si te injura chiombu’ pe la Cotroceni, sau cand ne injura ca ultimul birjar, ca poate daca realizau romanii ce poama candideaza inca o data la presedintie poate nu se mai buluceau la ulei si la pufoaice ca sa-l mai voteze o data?
  Vii, acum la spartul targului, si fara pic de rusine o faci pe moralistul, ba mai ai tupeul sa dai si in Opozitie din inaltimea sferelor cosmice in care te-ai autoasezat pe post de corifeu al corului de ex-pupincuristi, actuali monarhisti si antibasisti.
  Rusine, Coane Plesu? Lasa-i pe altii de buna credinta sa-l altoiasca pe chiomb, tu mananca-ti in liniste banii pe care-i incasezi de la televiziunea publica unde-i ridici osanale basescului. Zau asa, nu reusesti sa pacalesti pe nimeni, badie!
  Ia si-o mica poezea din arhiva cu surprize a lu’ mandelu’:

  Coane Plesu, Coane Plesu
  Nu ne duce, bre, cu presu’,
  Caci noi stim ca esti veros
  Mereu receptiv la os.

  Hai sa-ti spun ca spectator
  Cum se vede din popor
  Meci cotrocenist trucat
  De matale arbitrat.

  De la FSN incoace
  Gura tie nu-ti mai tace
  Traseist si arivist
  Cu-Al de Sus pupincurist.

  Ai dat ingeri, heruvimi
  Pe-un pitac de la stapini
  Si te-ai gudurat Grivei
  Clovnerie de doi lei.

  Stai, bre, nene-n banca ta
  Marea n-o mai agita,
  Ramii bade eseist
  Caci cam puti ca traseist.

  De esti ‘telectual fratie,
  Tine-te de cartulie,
  Caci stapini ce azi slavesti
  Miine-s basme si povesti.

  Iar, mata, ciine pribeag,
  Vei ramine ca mosneag,
  Sa-ti vezi nume terfelit
  Pentru’n galben gaurit

 6. Grecia, si nici o alta tara cu datorii mari, nu are nici o sansa sa se redreseze cu politici economice de dreapta, care spun “sa stimulam investitorii, cu taxe si impozite mai mici, cu garantii bancare, etc. etc.“, in speranta ca vor navali investitorii ( vestitii investitori straini ) si va curge lapte si miere.
  Vedeti ce se petrece in jurul nostru. La noi, si banuiesc ca si la greci, investitiile guvernamentale inseamna sa se dea de lucru companiilor private, cu un profit mai mult decat consistent, care sa acopere si banii de campanie electorala si comisioanele factorilor de decizie ( coruptie la patrat ). Redresarea nu se poate face decat cu politici cu adevarat de stanga si cu re-implicarea statului in economie, conform modelului de succes aplicat de China.
  Politicile de austeritate sunt un paleativ si nu rezolva problema, ci din contra.
  Daca intr-o familie veniturile nu mai acopera cheltuielile minime de subzistenta ( criza financiara ), membrii familiei iau masuri sa sporeasca veniturile familiei, nu accepta senini infometarea ca metoda de a iesi din criza financiara.

 7. Pingback: Despre revizuire | Moshe & Mordechai blog

 8. @Socrate
  Pai, nene, Grecia a ajuns asa cu un guvern socialist, adica de stanga. Ca sa iesi din criza trebuie sa tai bautura, adica dezmatul din companiile de stat. Grecii din sistemul privat lucreaza foarte mult, sunt pe locul doi din Europa, la numarul de ore, chiar daca n-au productivitatea nemtilor. China nu e un model de succes, e sclavia imensei majoritati, in favoarea aparatului de partid si de stat.

 9. EXPLOZIE IN RAZBOIUL BAROURILOR – Pompiliu Bota il someaza pe Gheorghe Florea sa prezinte actele de infiintare ale Uniunii sale, in baza unei sentinte penale definitive a Judecatoriei Sectorului 1 care a desfiintat plangerea UNBR – Florea
  Luni, 27 iunie 2011 18:07 | Scris de Razvan SAVALIUC | | |
  Avocati – Barouri
  Avocatul Pompiliu Bota (foto) care a infiintat incepand cu anul 2004 barouri paralele in intreaga tara, a castigat definitiv procesul penal pe care l-a avut cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de avocatul Gheorghe Florea. Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a stabilit, prin sentinta penala definitiva, ca solutia de NUP a procurorilor data in cazul plangerii formulate de UNBR – Gheorghe Florea, impotriva UNBR – Pompiliu Bota este legala si ca nu poate fi vorba sub nicio forma de savarsirea infractiunilor de uzurpare de calitati oficiale ori de practicarea fara drept a profesiei de avocat sau inselaciune. Judecatoria Sectorului 1 a confirmat sustinerile procurorilor potrivit carora Legea 51/1995 privind exercitarea profesiei de avocat “nu contine prevederi referitoare la desfiintarea vechilor structuri si infiintarea de noi structuri ale avocatilor, inclusiv problema patrimoniului, ci reglementeaza modul de organizare si exercitare a profesiei”. In schimb, in cazul structurilor lui Bota, instanta a retinut ca acestea “nu au caracter obscur, clandestin”, iar membrii lor nu se fac vinovati de savarsirea infractiunilor reclamate de UNBR – Gheorghe Florea.
  Pompiliu Bota: “Sentinta demonteaza toate acuzatiile mafiei din avocatura!”
  Avocatul Pompiliu Bota, in calitate de presedinte al UNBR, cu sediul in Bucuresti, str. Academiei nr. 4-6, a dat publicitatii un comunicat de presa in care arata ca la cererea sa, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 (care a dat NUP la plangerea UNBR – Gheorghe Florea contra sa) a solicitat acestuia din urma sa prezinte documentele de infiintare ale Uniunii pe care o reprezinta si ca “acesta nu a putut prezenta documentele respective”. Pompiliu Bota a mai aratat ca “Legea 3/1948 a desfiintat vechile barouri si UNBR”, iar “actele normative ulterioare Legii 3/1948 trebuiau sa prevada in mod expres infiintarea barourilor si a uniunii barourilor; in mod logic singura concluzie care se impune este ca prin aceste acte normative nu s-a infiintat nicio noua structura a avocatilor; nici Legea 51/1995 nu contine prevederi referitoare la infiintarea de noi structuri ale avocatilor. Baroul Bucuresti si UNBR Bota sunt infiintate legal din anul 2004, nu au fost desfiintate, s-au organizat si functioneaza in baza Legii 51/1995.”
  Istoria disputei penale UNBR – Gheorghe Florea versus UNBR – Pompiliu Bota
  La 15 aprilie 2009, UNBR – Gheorghe Florea cu sediul in Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 5, sector 5, a formulat plangere penala impotriva lui Pompilu Bota, in calitate de presedinte al UNBR, cu sediul in Bucuresti, str. Academiei nr. 4-6 pentru savarsirea infractiunilor de uzurpare de calitati oficiale (art. 240 CP), exercitarea fara drept a unei profesii (art. 281 CP) si inselaciune (art. 215 CP). In fapt, UNBR – Gheorghe Florea a acuzat faptul ca UNBR – Bota foloseste fara drept aceasta denumire si totodata organizeaza examene de primire in profesia de avocat, astfel invitand pe cei interesati sa se prezinte la sediul institutiei impreuna cu actele doveditoare si sa plateasca suma de 1500 lei pentru a fi inscrisi la examen.
  Cercetarile procurorilor au stabilit ca regimul comunist a desfiintat barourile de avocati prin Legea nr. 3/1948, inclusiv Uniunea Barourilor Avocatilor din Romania, infiintand in locul acestora Colegii de Avocati si Uniunea Colegiilor de Avocati din Romania, care au preluat si patrimoniul fostelor barouri.
  UNBR “nu a putut prezenta documentele respective”
  Suprinde faptul ca instanta de judecata retine in pagina 3 a sentintei penala: “Totodata s-a solicitat prin adresa nr. 2425712/03.06.2009 petentei UNBR din Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 5, sector 5, sa inainteze in fotocopie documentele de infiintare ale institutiei insa aceasta nu a putut prezenta documentele respective”
  Motivatia magistratilor
  Cu ocazia cercetarilor s-a retinut: “Legea 3/1948 pentru desfiintarea barourilor si infiintarea colegiilor de avocati din Romania a fost modificata prin Decretul nr. 281/1954 pentru organizarea si exercitarea avocaturii in Republica Populara Romania care se refera la modul de organizare al colegiilor deja existente, cerut de situatia politico-administrativa din momentul respectiv. Printre actele normative adoptate dupa 1989 se numara si Decretul Lege nr. 920/1990 privind unele masuri pentru organizarea si exercitarea avocaturii in Romania. Chiar din formularea titlului acestui act normativ rezulta ca legiuitorul a adoptat la situatia politica de la inceputul anului 1990 reglementarea prezentata mai sus, prin inlocuirea unor termeni, de pilda colegiu de avocati cu barou si abrogarea unor articole. Avand in vedere situatia de simetrie politica fata de momentul 1948 se impunea ca acest act sa prevada in mod expres desfiintarea Colegiilor de Avocati si infiintarea Barourilor si a Uniunii Barourilor, asa cum de altfel a procedat regimul comunist cu structurile avocatilor dinainte de 1948. In absenta unei astfel de reglementari care trebuia sa se refere si la patrimoniul colegiilor, in mod logic, singura concluzie care se impune este ca prin acest act normativ nu s-a infiintat nici o noua structura a avocatilor din Romania. Singura explicatie e ca in 1990 nu era prea clara directia in care urma sa se dezvolte societatea romaneasca si legiuitorul a preferat sa pastreze o punte de legatura cu trecutul comunist. La data de 08.06.1995 apare Legea 51, insa aceasta lege nu contine prevederi referitoare la desfiintarea vechilor structuri si infiintarea de noi structuri ale avocatilor, inclusiv problema patrimoniului, ci reglementeaza modul de organizare si exercitare al profesiei. Intre timp, sesizand lacunele acestei legi, se infiinteaza barouri judetene in conditiile legii, denumite Barouri Constitutionale, iar congresul acestora infiinteaza Uniunea Avocatilor din Romania – UAR a carei rezervare s-a facut la Ministerul Justitiei sub nr. 15677/23.01.2002 de catre Pompiliu Bota. Ulterior congresului acelorasi barouri se infiinteaza Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR, marca inregistrata la OSIM tot de catre Pompiliu Bota sub nr. 103622/29.04.2004 la aceeasi data fiind inregistrate ca marci si Baroul Bucuresti (Decizia OSIM nr. 103621) si roba de avocat (Decizia OSIM nr. 105547).”
  Acestea sunt considerentele pentru care Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a dat NUP lui Pompiliu Bota. Solutia a fost atacata de Bota la instanta, pe temeiul in baza caruia s-a dat solutia de neincepere a urmaririi penale. Astfel, Judecatoria Sectorului 1 (Dosar 48004/299/2010) a respins plangerea lui Bota si a mentinut solutia procurorilor, ca legala si temeinica, cele constatate de procurori intrand in autoritatea lucrului judecat. Achiesand la rationamentele procurorilor, judecatorii au stabilit ca barourile lui Pompiliu Bota “nu au caracter obscur, clandestin”, ci dimpotriva.
  Fata de considerentele magistratilor din aceasta cauza intrata sub autoritatea lucrului judecat, avocatul Pompiliu Bota il someaza public pe avocatul Gheorghe Florea sa prezinte documentele de infiintare ale Uniunii pe care o reprezinta!
  * Cititi aici comunicatul lui Pompiliu Bota si sentinta penala definitiva a Judecatoriei Sectorului 1

 10. MOARTEA PREMATURA A UNUI PRESEDINTE !
  Scrisoare deschisa cetatenilor Romaniei
  Ultimele dovezi de inbecilitate a politicii externe sunt binevenite, El dovedesc
  celor interesati cine este Presedintele Romanieii, Ele apropie desnodamantul. Adica trimiterea lui Traian Basescu nu la roata de gunoi a istoriei, ci direct la lada de gunoi.
  Agresivitatea acestei boraturi de port care loveste un copilas sau daun cap in gura
  unui nevoias ,care incerca sa-si castige existenta …… devine evidenta.
  Basescu este un elefant intr-o odaie pline de oglinzi si sticlarie. La fiecare miscare
  loveste ceva sau pe cineva.
  Atat pe pe plan extern si mai putin intern se incearca solutii de a scapa de acest elefant ,cu alcol in trompa. Pe plan intern toate incercarile sunt cosmetice pentruca
  preluarea puterii ,in conditiile actuale, ar insemna sinucidere politica.
  De aici de la New York sau Tokyo, de la distanta ,lucrurile sunt vazuta poate mai bine. Oricum diferit. Se tot vorbeste de daramarea lui Basescu fara sa se realizeza
  ca Basescu….este demult terminat.
  Nu este sustinut de mai nimeni, cu exceptia unei clici portocalii,,,,niste sobolani gata sa paraseasca si ei corabia. Serviciile l-au lasat de mult din mana nefiind dispuse sa joace pe un cal pierzator.
  Basescu in plina cadere libera sta agatat doar de o ramurica de copac. Nu trebue decat o rafala de vant sau in branci sa-l azvarle in prapastia, care a sapat-o el insusi pentru aceasta tara. Poate sa oricine si oricand sa o faca. Este nevoie de decizie si un salt calitativ ….sau cu alte cuvinte trecerea de la vorbe la fapte.
  Romanii nu au capacitatea de a lua decizii… asteptand sa o faca altii….eventual strainii. Cer scuze daca sunt gresit. In SUA oamenii schimba serviciul profesia mutand-se neincetat dintr-un loc in altul. Lipsa de decizie si mentalitatea mostenita din comunism a fost si pentru mine un handicap multi ani de zile.
  Repet ideia …….Basescu poate fi schimbat in decurs de saptamani, daca exista putina vointa si concentrare in aceasta directie.
  La sfarsit de an am trimis un memoriu catre FBI numit Dosarul Criminal si Terorism al cetateanului roman Traian Basescu de profesie ofiter maritim cu domiciliul provizoriu Palatul Cotroceni. Cazul a fost preluat spre surprinerea mea chiar de autoritatile romane, acest dosar fiind predat de politie Parchetului…..si unui departament specializat in terorism. Desi panica este cumplita si presedintele se simta incoltit nimeni nu misca un deget. Dosarul are 62 de pagini despre crimele Basescu si a mafiei romane de armament. In concluzie fiecare politician , jurnalist sau simplu cetatean preluand o singura pagina ….o singura acuzatie. facand o adresa forurilor europene sau o ancheta personala poate termina pe Basescu.
  Repet …..Decesul politic al Presedintelui Basescu este real si palpabil. El trebue numai inregistrat
  Robert Horvath Deva Jurnalist de investigatii New York

  DOSARUL CRIMINAL SI TERORISM …..FBI partea unu din trei POATE FI GASIT
  PE ROBERT HORVATH DEVA BLOG.

 11. Pingback: Reactia Rusiei la declaratiile lui Basescu « Motanul Incaltat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s