Sensul schimbării

         Schimbările în structura organizatorică a organizaţiei Bucureşti a PSD au născut o serie de reacţii, atât în sânul organizaţiei, cât şi în spaţiul public. Fac parte din această organizaţie de 16 ani, ani cu bune şi cu rele, cu victorii şi cu eşecuri. În toţi aceşti ani am pus pe prim plan interesul organizaţiei, indiferent de frământările pe care le-au născut diversele schimbări la vârful ei, sau la vârful organizaţiilor de sector.

         Recent, organizaţia PSD Bucureşti a intrat într-un con de umbră, într-un soi de impas. Avea nevoie de un nou început, de un impuls.

         Cred sincer că decizia lui Victor Ponta a fost necesară şi corectă, în contextul actual. Organizaţia de Bucureşti are nevoie de o nouă imagine, mai apropiată de exigenţele unui public urban întinerit, europenizat, care alte nevoi şi alte aşteptări din partea liderilor politici. Asta nu înseamnă că ne abandonăm electoratul tradiţional, ci doar că ne deschidem mai mult şi mai aplicat către noi categorii sociale, care au nevoie de politici de centru stânga, social-democrate.     

         Faptul că fac parte dintr-o conducere colectivă a organizaţiei este o obligaţie morală şi o responsabilitate. Şi, în ceea ce mă priveşte, voi respecta ceea ce mi-am asumat, în sânul PSD şi în calitate de euro-parlamentar.

Anunțuri

23 de gânduri despre “Sensul schimbării

 1. Umila mea opinie este ca trebuie sa deveniti candidatul nr 1 la alegerile pentru Cotroceni.
  Dl Ponta, este tipul de candidat care respinge electoratul si viceversa.
  Iar povestea cu Antonescu Crin, sper sa fie doar o gluma de moment.Fratiile acestea de conjunctura intotdeauna sfarsesc nefericit.

  Romanii vor un presedinte de stanga, corect si echidistant.

  Sunteti persoana cea mai indicata !

 2. Basescule, Poporul Iti Ordona, Treci Prutul Si Nu Te Mai Intoarce!

  Ascultand cel mai recent comunicat dat de diplomatia Federatiei Ruse referitor la ultimele declaratii publice ale basescului, in care el isi expune “viziunea proprie” asupra participarii Romaniei, alaturi de Hitler, in WW2 impotriva Uniunii Sovietice, stau si ma intreb ca prostul, daca nu exista absolut niciun mijloc legal de a curma aceasta manifestare grava de nebunie manifestata de un sef de stat in functie, nebunie care ar putea avea urmari fatale asupra destinului Romaniei.
  Si nu sunt vorbe mari. Numai un natarau sadea sau un pupincursit basist fara frontiere nu poate sa inteleaga mesajul clar si de o duritate extrema folosita in astfel de luari oficiale de pozitie pe care Federatia Rusa il transmite Romaniei ca urmare a declaratiilor iresponsabile facute de seful statului nostru.
  Tot ca prostu’ stau si ma intreb, cine mama dracu’ l-a mandatat pe basescu, in calitate de facator de politica externa romaneasca sa faca asemenea declaratii inamicale la adresa unui stat strain, mai ales cand acesta se numeste Federatia Rusa si mai este si vecin cu noi? Pentru ca presedinte de tara, presedinte de tara dar nu poti angaja tara respectiva intr-un conflict, deocamdata la nivel diplomatic, de capul tău, sfidand Parlamentul, numai pentru ca asa vrea muschii tai.
  Domnilor parlamentari si ai Puterii si ai Opozitiei, daca si la astfel de manifestari de delirium tremens, nu luati atitudine prompta si clara, in vederea inlaturarii nebunului de la conducerea tarii, va faceti complici cu el in eventualitatea (mai mult ca sigura) a unor sanctiuni mai concrete decat niste declaratii oficiale, pe care Federatia Rusa se considera indreptatita sa le aplice Romaniei. Ganditi-va bine la ce faceti, macar o data dati dovada de maturitate politica si suspendati-l pe basescu pana nu este prea tarziu.
  Nu are nicio prerogativa, nici de natura divina, nici mai de aici de prin Constitutia tarii, care sa-l indrituiasca sa angajeze tara in astfel de dispute cu final imprevizibil, dar foarte probabil pagubitor pentru Romania. Daca-i nebun sa se trateze, sau sa treaca Prutul. Singur si sa nu mai vina!

 3. Chiombu Versus Antene Via Kremlin

  Terminand rivalii-n tara cu ocari sa-i besteleasca,
  Voda si-a mutat privirea catre stepa cea ruseasca
  Si privind chioras in zare, dar cu gandul la trecut
  El rietra un ordin ce-a facut valva la Prut.

  Ce mai freamat, ce mai zgomot se isca la Moscova
  Care promt dadu raspunsul, ca e dus cu sorcova,
  Cand reia idei fasciste care-au dus la un masacru
  Ce ucis-a milioane, varsatori de sange sacru.

  Tragedia-i si mai mare, caci chiombila nu-ntelege
  C-a facut gafa imensa, rusii-i spun chiar fardelege,
  Intinand cu-a sale vorbe spuse-n vant si fara cuget
  Eroismul unor oameni ce-au murit fara vre-un preget.

  In loc sa isi ceara scuze si sa-si insuseasca fapta
  Chiombu iar se hahaieste si senin isi muta lupta
  Pe alt camp, din nou in tara, in ograda la Antene,
  Unde-si varsa tot naduful, maronindu-se-n izmene.

  In ast’ timp Kremlinul urla cu adresa la Uniune
  Si ii cere Europei s-actioneze c-o sanctiune
  Impotriva lui chiombila, presedintele de-un leu,
  Care, incantat de sine, se viseaza paraleu.

 4. Basescu este un imbecil, pardon my French! Rusia, SUA, Anglia, Franta poate ca nu se inteleg intotdeauna, insa in ce priveste istoria celui de-al doilea razboi mondial, nu accepta nici o interpretare, mistificare, sau o revenire neoportuna, care sa avizeze agresiunea fascista, mai ales cind vine din partea unui Sef de Stat al unei tari europene, membre a UE si NATO!. Basescu si implicit Romania s-au ars pentru mult timp, chiar daca lui Basescu i se pare ca nu a fost o reactie „tzeapana” din partea MAE rusesc. Si cit de „tzeapana” ar fi vrut-o? Crede el ca se coboara Medvedev, Putin sau Lavrov la mintea lui ratacita? Astia stiu ca au de-aface cu un imbecil cu mintea tulbure.

  Basescu raspunde la reactia MAE rus:

  „Mai mult, Duma de Stat a condamnat pactul Ribbetrop-Molotov. Deci nu văd unde e supărare, iar Uniunea Sovietică nu există. Nu mai există. Noi avem o relaţie acum cu Federaţia Rusă, iar când discutăm despre Uniunea Sovietică, discutăm despre ceva ce a fost. Despre istoria noastră nu avem cum să nu discutăm””

  Neica, daca mata crezi ca in Rusia de azi traieste un alt popor rus decit in URSS, esti dus cu pluta rau. Chiar daca rusii au condamnat pactul Ribentrop-Molotov, ei vad istoria la fel ca si sovieticii in ce priveste agresiunea fascista, inclusiv a Romaniei impotriva lor. Si cind spui ca daca ai fi fost in acea pozitie de Sef de Stat atunci ai fi procedat in acelasi mod, declansind razboi ca sa iti recuperezi teritoriile, practic validezi din nou, de partea adversarilor aliatilor, actiunea militara de agresiune. Ce ar fi de discutat? Sa ii convingem pe aliati ca punctul de vedere al lui Basescu e cel corect? Sunt unii care il apara pe Basescu, ca e „visceral”, ca e „sangvin”, ca e „direct”, dar el e, mai mult decit toate, un imbecil ajuns in functia suprema intr-un stat.

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-despre-reactia-mae-rus-nu-vad-unde-e-supararea-iar-urss-nu-mai-exista-8418453/

 5. Eu nu am înţeles de ce conducerea partidului trebuie să schimbe conducerea unei filiale. Nu ar trebui să facă asta chiar filiala, pornind de la problemele filialei?

  Deşi foarte multă lume comentează acest eveniment, nimeni nu spune exact ceea ce s-a întâmplat.

 6. Reproduc postarea mea pe blogul Oanei Niculescu Mizil :
  “ Nu aveti dreptate. Uitati-va la sondaje, cati votanti PSD aveti in Bucuresti. Uitati-va cati noi membri din randul tinerilor, bugetarilor, pensionarilor, pensionarilor militari, sindicalistilor, artistilor, – categorii afectate grav de guvernarea portocalie – s-au inscris in PSD sub conducerea lui Vanghelie. PSD s-a complacut – greseala imensa -, in special in Bucuresti, sa fie un partid de cadre, nu un partid de masa, cum ar trebui sa fie un partid socialist. Organizatoric, PSD este la pamant. Amintiti-va cum era pe vremea lui Cozmanca. Vanghelie era o frana, nu o locomotiva. Vanghelie trebuia schimbat de mult.”
  @Bibliotecaru * Cand o filiala merge prost, afecteaza intreg partidul. Este normal ca, in acest caz, sa intervina conducerea centrala. Mai ales daca este vorba de un partid de cadre si nu de un partid de masa.

 7. @ Socrate

  Stimate domn,
  Nu spun că nu aveţi dreptate. Nici eu nu sunt tocmai un fan Vanghelie…

  Eu întreb în ce articol din statut spune că acest Comitet Executiv Naţional poate revoca din funcţie un preşedinte de filială.

  Astfel de prevederi statutare, care conduc sancţiunile de acest tip spre organizaţie şi nu spre vârful conducerii partidului, reprezintă o protecţie în faţa abuzului şi a oligarhizării partidului. Decizia schimbării nu o poate lua preşedintele partidului, ea trebuie luată de organizaţia de Bucureşti. Aşa este în democraţie.

  Între timp lucrurile s-au complicat şi mai mult.
  http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/07/domnul-vanghelie-incepe-sa-dezvaluie.html

  Mie nu-mi place deloc ce încep să văd la PSD şi nici la PNL… Domniile lor au căpătat o siguranţă a visului că lumea nu va vota PDL şi, automat, va vota USL. Or domnul Geoană a făcut exact acelaşi lucru la prezidenţiale, a fot prea sigur de victorie. Dacă vă amintiţi, cele două referendumuri s-au validat tot pentru că PSD şi PNL nu au crezut că ele vor putea strânge 50%+1.

  Dacă la înfiinţarea USL eram destul de sigur că-i voi vota… acum nu mai sunt deloc sigur că voi face asta. Eu unul nu mai vreau dictatură. Dacă PSD se transformă într-un al doilea PDL, votul meu nu-l va avea.

 8. DECE L-AM DENUNTAT PE DAN VOICULESCU CATRE INTERPOL !

  Aceasta colaborare cu securitatea este doar o petarda de fum pentru naivi. Voiculescu a dat lovitura financiara cea mai importanta
  din istorie. Jaful secolului. A furat jumate bilion de dolari. Banii lui Ceausecu apartin statului roman. UN BATRANEL ARAB AI LASA LUI VOICULESCU TOTI BANII IN DETRIMENTUL FAMILIEI . CEL MAI CIUDAT TESTAMENT SI CEL MAI IMPROBABIL.
  O tara care numeste ca Vice Presedinte al Seatului pe cel mai mare gangster international nu poate fi numita democratie ci faradelege si banditism. Faptul ca Antena 3 este impotrica lui Basescu nu schimba datele problemei. Pe timpul lui Ceausescu toate ziarele din SUA care al injurau pe Ceausescu erau controlate de securitate.

  INTERPOLUL AUSTRIA DESCHIDE ANCHETA VOICULESCU
  VOICULESCU FURTUL SECOLULUI !
  ROBERT HORVATH- CINEAST NEW YORK : Dan Voiculescu, sustine ca averea lui provine de la un arab. firma CRESCENT apartinea oficial unui arab, o persoana mai in varsta. Acest arab, in 1990, imediat dupa Revolutie, si-a facut un testament care ar putea intra in Cartea Recordurilor, pentru ca acest arab, Fouad Sanbar, si-a facut un testament prin care a decis asa: lasa mostenire tot patrimoniul firmei CRESCENT copiilor sai, dar nu la moartea lui, ci la moartea lui Dan Voiculescu Adica un batran arab, care avea si doi copii bolnavi (am aflat asta din cartea domnului Voiculescu) nu-si lasa averea copiilor sai, ci precizeaza in testament ca averea va fi impartita dupa moartea lui Dan Voiculescu, care era un simplu angajat al arabului respectiv. Acestea sunt lucruri pe care domnul Dan Voiculescu ar trebui sa le explice – cum este posibil ca cineva sa lase o avere de zeci, daca nu sute de milioane de dolari – o mostenire care sa fie impartita nu dupa moartea persoanei respective, ci a unui angajat. Si astfel, prin acest testament extrem de ciudat, Voiculescu devenea stapanul patrimoniului CRESCENT, iar la un an de la acest transfer de proprietate se produce un al doilea transfer de proprietate, prin care firma GRIVCO cu capital social foarte mare – milioane de dolari, apare din nimic, ca fiind proprietatea domnului Dan Voiculescu, care pana in acel moment a fost angajat la stat cu un salariu de 6000 – 7000 de lei. Brusc, in \’91, dupa ce primeste mostenirea respectiva, apare grupul de firme GRIVCO, cu capital, repet, de milioane de dolari, care incepe sa deruleze aceleasi afaceri pe care le derula CRESCENT pana in 1989\”.

 9. Doamna Corina Cretu! Sunt de acord cu necesitatea schimbarii lui Marean de la sefia organizatiei PSD Bucuresti, dar Romania are nevoie de altceva, si anume de INLOCUIREA actualului CADRU DEMOCRATIC, conform APELULUI …, de mai jos:

  APEL,
  pentru reformarea democratiei clasice.

  Multi compatrioti vor fi descumpaniti de acest titlu. Dupa lectura materialului vor intelege ca titlul este deosebit de adecvat continutului. De ce? Pentru ca propune o schimbare radicala in existenta fiecaruia! Pana acum democratia clasica parea idealul la care aspirau toti cei vaduviti de un asemenea cadru in existenta sociala. S-a spus ca democratia are multe defecte, dar reprezinta, totusi, cel mai bun regim politic din cate exista! De-a-lungul timpului democratia clasica nu si-a putut ascunde defectele! Vor fi fost destui care le-au intuit, caci nu pot crede ca sunt primul care le evidentiaza! Pot presupune ca cei ce le-au constatat, NU erau interesati in eliminarea lor, ci mai degraba in acoperirea si promovarea lor! Care sunt defectele de neadmis ale democratiei clasice?
  1. Alegerile sunt transformate in farse, deoarece votul este bezmetic, pentru ca alegatorului nu i se ofera un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot! Aceasta situatie conduce la rezultate aberante, alegatorii fiind determinati, prin manipulare, sa voteze impotriva intereselor lor! Tot aceasta situatie antreneaza doua consecinte de neacceptat pentru cei rationali:
  A). Consuma resurse imense in campaniile electorale;
  B). Promisiunile electorale, si actiunile de captarea bunavointei electoratului, impovareaza insuportabil bugetele postelectorale (a se vedea cazul Greciei, dar nu numai).
  2. Cadrul democratiei clasice este un “sol” prielnic pentru minciuna, lacomie, hotie, nesimtire, iresponsabilitate, etc., deoarece nu contine niciun “insecticid” impotriva acestor “daunatori” sociali! Aceasta carenta a actualului cadru democratic exacerbeaza practicile de la punctul 1.

  In anul de gratie 2011, in Romania, exista un inlocuitor al actualului cadru democratic, care elimina deficientele acestuia! Caracteristica de farsa a alegerilor, este anulata de faptul ca alegatorilor li se ofera un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot, ceea ce duce la un vot politic, conform cu interesele alegatorului!

  Daca la conducerea Romaniei s-ar afla politicieni onesti si patrioti, imediat ce ar afla de existenta acestui nou cadru democratic, ar si purcede la analizarea si la implementarea lui! De ce ar face-o? Pentru ca acest nou cadru democratic ESTE BENEFIC Romaniei!
  Dar la conducerea Romaniei …
  Cer scuze anticipat celor ce vor fi socati de de limbajul pe care il voi folosi la adresa presedintelui Romaniei, dar ii asigur ca acest limbaj este indreptatit 1000% de Scrisoarea Nr.16812/27-06-2011, care ii solicita presedintelui sa-si asume o ALEGERE fara echivoc, intre cele doua cadruri democratice, pana la 01-07-2011! Ii aminteam ca in caz contrar , ignorarea acestei solicitari il descalfica TOTAL, si il timite, pentru mine, pe ultima treapta a societatii!
  Deci, CU VOIA SA, imi este permis orice limbaj!

  Dar la conducerea Romaniei se afla politicieni iresponsabili (pot exista si exceptii, necunoscute mie!), nesimtiti si hoti, in frunte cu Traian Basescu, care, in loc sa fie interesat de imbunatatirea cadrului democratic din Romania, se ocupa prosteste de inveninarea atmosferei sociale si de iritarea tampeasca a marelui nostru vecin, Rusia! El este primul intre vinovatii fata de Romania si poporul roman, pentru ca nu este interest de prezentul si viitorul Romaniei! Lui i se alatura, in nesimtire si iresponsabilitate, conducerile tuturor partidelor politice, care au vadit acelasi dezinteres fata de prezentul si viitorul Romaniei, ca si Traian Basescu! In 03-05-2011 ii prezentam presedintelui Basescu, cu Scrisoarea Nr.11270, NOUL CADRU DEMOCRATIC, cu solicitarea de a ALEGE, dintre cele doua, pe cel mai benefic pentru Romania! In prima parte a lunii Mai am prezentat acea Scrisoare tuturor conducerilor partidelor politice, cu aceeasi solicitare, ca si lui Basescu. Toti au dovedit acelasi dezinteres, aceeasi nesimtire, aceeasi tacere! M-am adresat apoi catorva “mari” jurnalisti privati: Cristoiu, Tuca, Ciutacu, Tiberiu Lovin, pentru ca ei sa ceara public celor nesimtiti, sa reactioneze in conformitate cu legea, daca Interesul National le este strain! Si acesti jurnalisti au vadit acelasi dezinteres, aceeasi nesimtire, aceeasi tacere! M-am adresat si unor Institutii media private, astfel: R.L., Ev.Zilei, Jurn.Nat., Realitatea TV, Antena 3, B1TV, 10TV, si OTV. La unison au vadit acelasi dezinteres, aceeasi nesimtire, aceeasi tacere!

  In data de 16-06-2011 m-am adresat, cu Scrisoarea Nr.13912, Televiziunii Romane, care trebuie sa sustina si sa promoveze Interesul National, si nu interesele hotilor, nesimtitilor si iresponsabililor politicieni romani, in frunte cu Traian Basescu, care, pentru a nu le fi afectate propriile interese, sau ale grupului lor, rejecteaza solutiile care promoveaza Interesul National!

  Rog Conducerea TVR, sa nu admita in comprtamentul acestei Institutii publice, dezinteresul, nesimtirea si tacerea politcienilor, ale institutiilor media private indicate, sau ale “marilor” jurnalisti contactati!

  Rog, de asemenea, pe toti cei care pot contribui la popularizarea si promovarea noului CADRU DEMOCRATIC, sa faca, pentru ei si urmasii lor, toate eforturile in acest sens!

  PS. Toate materialele ce trateaza noul cadru democratic pot fi citite in comentarii postate la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, astfel:
  – Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, in comentariile postate in data de 08-05-2011
  – ADRESARE catre cei ce pot contribui…, in comentariile postate in data de 10-06-2011; aici se gaseste ( in finalul comentariului al doilea) NOUL CADRU DEMOCRATIC, ABSOLUT NECESAR ROMANIEI!
  – Scrisoarea catre TVR (Nr.13912/16-06-2011), in comentariul postat in 25-06-2011
  – Scrisoarea Nr.16812/27-06-2011, in comentariul postat in data de 02-07-2011
  – Prezentul APEL…., in comentarii postate astazi 02-07-2011

  NOTA!
  Precizez, ca textul Juramantului implicativ, ce intervine in noul cadru democratic, se poate negocia intre cei de buna credinta, pana este acceptabil tuturor celor ce doresc eliminarea din societate a minciunii, lacomiei, hotiei, nesimtirii, iresponsabilitatii, etc.

 10. Pingback: Cea mai slaba promovabilitate din ultimii 20 de ani… « Motanul Incaltat

 11. Motto : Măcar de-ai pricepe.
  .
  INTERFEŢE

  Rugăciunea-i interfaţă dintre El şi muritor
  Când îl încolţeşte viaţa : apanajul tuturor.
  Interfaţă-i şi ispita, dintre Diavol şi-al său sclav,
  Când în mintea-i rătăcită duhuri rele fac conclav.

  PS1 : Curul este interfaţa dintre Jon* şi un român
  Primul este sluga morţii şi al doilea – stăpân…
  PS2 : A păianjenului pânză e şi ea o interfaţă ;
  Fii atent popor blajin, România stă-ntr-o…aţă !

 12. @ rizoaicad.arges
  Îmi pare rău să vă spun, dar constatările domniei voastre nu sunt relative la democraţia clasică, ci la un sistem oligarhic poreclit democraţie, un sistem care funcţionează, în acest moment, într-o formă sau alta, în întreaga lume. Democraţia clasică implică întreaga societate în luarea deciziilor. Mai mult, democraţia clasică implica instrumentul ostracizării pentru cei ce constituiau un pericol prezumtiv pentru democraţie (adică pentru cei ce puteau ajunge oligarhi concentrând un pol de putere mai mare decât normal) fiind împotriva ideii de lider politică, gândirea politică concentrându-se doar asupra conceptului, deci raţional, nicidecum emoţional.

  Campaniile electorale au o mare hibă, ele sunt pentru alegerea candidaţilor şi nu pentru alegerea proiectelor. În momentul în care candidaţii la funcţia de parlamentar vor veni cu proiecte legislative în campanie…

 13. @ Corina Creţu
  Nu vreau să par lipsit de respect, dar totuşi de ce anume este ţinut acest secret asupra procedurii prin care Marian Vanghelie nu mai este preşedinte al Organizaţiei de Bucureşti?

  Am, din ce în ce mai mult, impresia că este vorba despre un abuz care acum este muşamalizat.

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/07/domnul-vanghelie-incepe-sa-dezvaluie.html

  Tocmai am trecut prin cazul domnului Mădălin Voicu care a fost „expulzat” ilegal din partid şi apoi reprimit. Am trecut şi prin interdicţia (ca sancţiune) de a vorbi în public a domnului Mircea Geoană. Acum domnul Ponta pare că l-a eliminat pe domnul Vanghelie. Dincolo de necesitatea şi oportunitatea acestor măsuri, eu sunt interesat de respectarea statutului PSD. A fost respectat statutul PSD în cazul domnului Vanghelie sau a învins autoritatea? Dacă da, aş dori să ştiu exact care a fost procedura şi conform căror articole din statut.

 14. Ce-ati Facut, Imbecililor, Din Invatamantul Romanesc?

  Daca basescu a dorit ca faptele sa-i dea dreptate, in sensul ca Scola Romaneasca scoate tampiti, apai iata ca reforma lu’ ministru fara bacalaureat, ii da apa la moara cat cuprinde. Pot fi injurat si acuzat de coloratura bombastica in exprimare, dar efectiv ma doare sufletul cand vad pana unde au dus, in acesti duazeci de ani, “reformele” practicate in invatamantul romanesc, culminand cu tampenia “Fuenriu”, lege nici macar trecuta normal prin Parlament, ci asumata de un guvern de handicapati, slugi umile, la usa chiombalaului. Si spun asta, deoarece am ocazia sa constat “nivelul” invatamantului si in general al actului didactic in Romania basista, pe viu, prin meditatiile pe care le dau unor copiii, incepand cu gradinita si terminand cu cei care se pregatesc pentru bacalaureat. Injuram comunismul, il condamnam, ne luam in gura si suntem sanctionati de nu ne vedem izmenele, cu “comunistii Uniunii Sovietice”, declaram pe la inceput de an scolar ca nu-ti trebuie carte pentru a ajunge presedinte de stat, militam pentru chiul si o tigara fumata in w.c.-ul scolii de pe pozitiile aceluasi sef al statului, fiica noastra (a presedintelui) militeaza pentru legalizarea drogurilor “usoare”, ca atat a invatat ea cand a fost prin strainataturi, ne gonim tinerii absolventi de invatamant superior sa spele toalete in Anglia, promovam instalatorii si mecanicii auto, ospatarii si femeile de serviciu, de care societatea romaneasca are atata nevoie etc. dar uitam ca in “comunismul” atat de hulit si condamnat, Scoala Romaneasca era Scoala Romaneasca si ca profesorul era profesor, iar elevul era elev. Atata timp, cat tu ca stat, iti bati joc pur si simplu, de dascalime si o aduci la situatia, in care nerecunoscandu-i rolul in formarea viitorului tarii, o platesti de mizerie, ba o si tii responsabila pentru rezultate proaste si o lasi sa fie condusa la nivel de ministru de un agramat cu ifose de tinut “pix de Premiul Nobel” in mana, cand el nici macar nu si-a dat bacalaureatul in tara, este mai mult decat grav, este de-a dreptul criminal.
  Am avut privilegiul de a termina un liceu care a dat promotii excelente de absolventi, in orasul Constanta, am avut acelasi privilegiul sa ma bat cu seful promotiei, de la egal la egal, un olimpic merituos , care a adus faima Romaniei in perioada respectiva, motiv pentru care am ramas pur si simplu stupefiat de atitudinea unei anumite doamne Guna Mihaela, sefa de comitet de parinti pe tara, care justifica esecul la Bacalaureat, prin faptul ca au fost introduse camere de luat vederi in clase. Ca facea acest lucru, poate n-ar fi fost atat de socant, dar dumneai era foarte suparata, ca in alte scoli, in care au sustinut Bacalaureatul si OLIMPICI ROMANI, nu s-a introdus un astfel de sistem.
  Penibil, ca sa nu zic de-a dreptul imbecil, stimata doamna!
  Insa pe undeva va dau dreptate, in tara in care coruptia a ajuns la nivelul in care alde basescu, udrea, boc & cie ne fura pe fata, de ce dracu este nevoie de un astfel de sistem, sau de ce dracu, neopaturicii de doi lei, nu pot cumpara bacalaureatul odraslelor la taraba basista?

 15. Motto : Un ochi plânge (56%), altul râde (44%).

  NU-I ŞI E CAL DE AUR
  Monoverb din 11 litere (2-3-3-1-2)

  Răspuns adacadabric : „ta-e-rua-lac-ab”.

  .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s