Examenul de maturitate, picat şi de PDL

Actuala guvernare cade şi ea la examenul de maturitate, o dată cu procentul socant de promovabilitate de doar 44,47%. Chiar dacă ministrul Funeriu vrea să întoarcă moneda în favoarea sa şi a PDL, evidenţiind măsurile drastice de supraveghere şi faptul că acest procent reprezintă o selecţie riguroasă, realitatea e departe de a confirma nişte succese demne de un brav minister reformist. A te uita doar la sfertul plin al paharului nu poate induce în eroare o ţară întreagă care vede că efectele măsurilor aberante luate asupra unei întregi clase sociale sunt developate şi cu acest prilej.

Tăierea salariilor cadrelor didactice – una din multele măsuri luate peste noapte, fără niciun fel de profesionalism – nu putea rămâne fără urmări. Pe lângă cei afectaţi, parte din sistem, multi nevoiţi să se reorienteze profesional, au fost tăiate şi elanurile celor care ar fi avut potenţial pentru profesia de cadru didactic şi care, îngroziţi de perspectivele paupere din învăţământ, aleg o altă cale. Compromiterii statutului profesorilor i se adaugă ofensiva contra-modelelor, ce se răsfrânge si asupra comportamentului elevilor, de la dezinteres fata de scoala pana la lipsa de respect faţă de cel de la catedră.

Acest bacalaureat, chiar dacă reflectă racilele unui sistem paradit, bate recordul de procente de nepromovare nu doar pentru că au fost camere de supravegheat, ci şi din cauza inadecvării subiectelor cu examenul propriu-zis, gradul de dificultate întrecând cerinţele obişnuite. E, totuşi, un examen de bacalaureat, nu o olimpiada pentru genii. Pe de altă parte, prin această situaţie dezechilibrată, se creează premisele unei contrabalansări, anul viitor, când există riscul să se cadă din lac în puţ tocmai pentru a demonstra reusita reformei patronate de ministrul Funeriu.

Dincolo de orice cauze şi explicaţii, PDL mai bifează un eşec pe spinarea românilor, şi acesta cu consecinţe grave pentru viitor. Educaţia şi sănătatea n-au reprezentat deloc o prioritate pentru actualul guvern, dimpotrivă, au fost o ocazie de a jupui nenumărate piei pentru a-şi putea acoperi incompetenţa economică.

Rezultatul? Generaţii viitoare bolnave, nu doar la propriu…

Anunțuri

11 gânduri despre “Examenul de maturitate, picat şi de PDL

 1. Traiane, Noi Am Uitat, dar Rusu’ Ba!

  Si din nou s-a scos chiombila. Ca sa respectam totusi adevarul, de data asta nu s-a mai scos el cu scenarii securiste, ci l-a scos ministru’ fara Bacalaureat, dar cu pretentii de purtator de “pixuri datatoare de premii Nobel”, a lu’ Funeriu cel bata la gramatica. Si l-a scos de doua ori. In primul rand, dupa tot rahatul pe care l-a starnit cand a debitat imbecilitatile cu adresa Federatia Rusa, si alianta Romaniei cu regimul hitlerist, rahat care l-a determinat pe Medvedev , de frica zbanghiului, sa ordone confiscarea clopotelor din bisericile moscovite si sa le transforme in tunuri pentru a se apara impotriva nebunatecului, la momentul cand acesta le va ordona romanilor sa treaca Prutul. A doua oara a fost si mai si. Mai tineti minte cand chiombu, timorat de alaturarea de marele ‘telectual liicean, vrand sa para si el om de spirit, a trantit ditai ghirlanda de muci in fasole, categorisind Scoala Romaneasca drept o fu..elnita (sa-mi fie scuzata expresia) buna doar pentru scos tampiti pe banda rulanta?
  Ei bine, Funeriu cu reforma lui de tot rahatu’, care a dat un procentaj de promovabilitate de sub 50% la examenul de Bacalaureat, i-a confirmat chiorului spusele, mai bine de o suta de mii de tineri ramanand pur si simplu de caruta. Da, da’ nu-i bai! Ii face nea Traian ospatari, mecanici auto, lustragii etc. Ups, nu poate ca si astora li se cere Bacalaureat!
  Oricum, de la cat de prins era in corzi si la cati pumni si suturi in c..r a luat zilele trecute, atat de la presa si opinia publica din tara noastra, dar mai ales de prin strainataturi, chestia cu schimbat subiectul zilei i s-a potrivit ca o manusa si l-a scos din ditai c…atu’.
  Un singur lucru se poate spune cu siguranta, Romania este tara in care daca nu ne ofera Cotroceniul o facatura securista de scandal mediatic care sa ia ochii prostimii de la situatia dezastruoasa in care ne-a bagat chiombu si gasca sa de mafioti, tot se gaseste cineva din apropierea uratului, care sa ne tina cu sufletul la gura, mai ceva decat Apocalipsa in varianta 3D.

 2. Decorul ceausist, cu accente staliniste, de cult al personalitatii, a revenit in Romania. Nu credeam ca dupa atitia ani de libertate voi mai citi asa ceva, chiar in „Romania Libera”. Dar, se vede ca vreurile sunt grele, si necesita resuscitarea limbajului de cult.

  Citez:

  „Elevii care nu au reuşit să ajungă la o ruşinoasă medie 6 la finalul bacalaureatului sunt unii dintre acei cetăţeni ai României pe care statul nu trebuie să-i mai tolereze şi să nu le mai permită o serie de libertăţi”

  Pai hai sa-i trimitem la Canal, sau, mai bine sa-i impuscam. E mai eficient, si scapam si de rusine sa avem atitia picati. Dar ce vorbesc eu, nici macar nu e nevoie sa-i impuscam, se impusca singuri. Deci, dati arme elevilor, e mai simplu.

  http://www.mediafax.ro/social/un-elev-din-arad-s-a-impuscat-dupa-ce-a-picat-examenul-de-bacalaureat-tatal-lui-l-a-gasit-mort-8440724

  Traian Băsescu spunea că „statul nu dă, el creează oportunităţi” şi atrăgea atenţia că românii au înţeles greşit capitalismul, în care statul are rolul de arbitru şi nu este cel care se ocupă de umplerea buzunarelor populaţiei. Tot preşedintele reamintea faptul că România are aproape 3 milioane de hectare de pământ nemuncite, în timp ce oamenii „stau la cârciuma satului”.

  Puse în contextul actual, declaraţiile lui Traian Băsescu indică direcţia: statul român trebuie să găsească echilibrul atât în sistemul de învăţământ, cât şi pe piaţa muncii. Astfel că, tineretul care nu a luat bacalaureatul trebuie să-şi recunoască propria capacitate şi să se gândească că există viitor şi cu o şcoală de meserii sau doar cu 10 clase

  Gasiti toata oda inchinata lui Basescu aici:

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/de-cand-stia-basescu-ca-jumatate-din-elevi-nu-iau-bacalaureatul-230265.html

 3. E foarte grav.Daca nu iau bac-ul,nu se pot angaja.Vor deveni someri si tot noi vom plati.
  Discutand politic,acest lucru e rau pentru pdl.Acei tineri vor vota si ei la anul.Nu vor vota pdl,la fel si parintii lor vor proceda.Si sunt destui.PDL a facut inca o gafa majora.

 4. 1) Camerele video trebuie extinse şi-n alte domenii: secţiile de votare, sedii de partide, parlament, săli de judecată, poliţie şi pe tot traseul drumului, trenuri etc.
  2) Toţi maimuţoii de la guvernare – miniştri care nu depăşesc nivelul de clasa VIII şi care şi-au luat bacul după terminarea facultăţilor – se joacă cu briciul. Rezultatele se văd în toate domeniile.
  3) Vinovaţi sunt cei care votează PDL, cel mai antinaţional partid din istoria modernă a României (corcituri etnice, minoritari şi sectari religioşi, complexaţi fizic şi intelectual, adunătură de mafioţi.
  4) USL, fără sprijin masiv din partea societăţii civile, nu va putea extirpa acest cancer, pe cale democratică.

 5. Ajunseram La Vorba Tiranului, Pardon Traianului!
  Filed under: Revista presei in versuri naive — Marcus @ 10:15 Modifică

  Candidati privind subiecte precum mata-n calendar,
  Ne aduse Funeriu, prin reforma, noua-n dar.
  Impartita-i scolarimea, in genii si in tampiti,
  Dupa cum grait-a chiombu, prorocind catre parinti.

  Sar portocalii-n lupta in frunte cu-a lu’ Cotoi
  Si cu arma neroziei, au făcut din boi, eroi.
  Pe modelul mostenirii, plina fiind de-aşa pacate,
  Adversarii sunt de vina pentru-aceste rezultate.

  Doar acum cu Funeriu, staroste pe-nvatamant
  Avem parte de reforma si nu doar de vorbe-n vant.
  Chit ca cei ce au luat bacu, numarabili sunt pe des’te,
  Mandru foc este Cotoiu cand la microfon vorbeste.

  Ba mai mult, in asta stare, vom reduce si exportul,
  Prea putini vor vrea afara sa-si mai caute norocul.
  Restul, cei ramasi acasa, vor fi ospatari, mecanici
  Fericindu-l pe chiombila, in taverne sau in fabrici!

  (ups, nici d-astea nu mai avem, dar rimeaza cu mecanici!
  Lasă un comentariu

 6. O simplă constatare în isteria creată de rezultatele examenului de Bacalaureat.

  Cum să pretinzi calitate educaţională când, de două zile, într-un mod aproape agresiv, de la ministrul Funeriu, Victor Ponta, Sever Voinescu, inspectori şcolari judeţeni, reporteri trimişi pe teren şi până la elevii care au susţinut examenul, toţi pronunţă asurzitor “bacaloreat” în loc de “bacalaureat”?

 7. Tristeţea şi gravitatea sunt mai ales că, promovează au ba Bacalaureatul, DUPĂ, acest GUBERN nu oferă nicio perspectivă! Nu le pasă, nu-s în stare nici măcar să disimuleze deznteresul faţă de viitorul societăţii aceşti portocalii, impostori, incompetenţi!

 8. RĂSPUNS OMOLOGAT LA BAC

  Jon* este locul geometric al prostiei prezidenţiale din toate timpurile care satisface o anumită proprietate – falimentul generalizat.

  Jon* – Javra Ordinară Naţională.

 9. PERLE BAC

  ° Inima este cel mai important organ genital al omului.

  ° Cu ajutorul câinelui Vitoria Lipan si-a gasit foarte repede zăcămintele sotului.

  ° In 1877 trupelor rusesti li s-a permis sa traverseze teritoriul Romaniei, impreuna cu tancuri si avioane, iar romanii le-au dat mâncare si cazare contracost.

  ° Poezia “Sburatorul” de Ion Has Radulescu este un omagiu adus aviatorilor romani.

  ° Mircea cel Batrin a fost inmormântat la Cozia impreuna cu umbra sa

  ° Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia.. In “Scrisoarea a treia” se desfasoara bătălia de la Rovinari.

  ° Mircea cel Mare, care prima data a fost batrân, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, şi-l face in tot felul, ca pe o albie de porci. Când Baiazid il intreaba arogant “Tu esti Mircea?”, domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii raspunde la fix: “Da-mparate! “. Pâna la urma Mircea cel Mare, desi batrân il va ingenunchia pe trufaşul otoman cu câteva proverbe si zicatori bine plasate.

  Imparati cu care lumea nu putea sa se mai impace au venit si la noi in Romania si au cerut pamânt şi de băut, dar cum veniră s-a lamurit cu cine are de-a face si s-a dus de-a berbeleacul cu pleava pulberată, c-au ramas doar câteva de bucati de eniceri si spahii fugind, dintre care este amintita “inspre Dunăre, o mina.”

  ° La a-2-a parte a subiectul cerinta este compunerea unei scrisori catre o persoana imaginara pe nume Paula. Un elev raspunde(in scris):”Eu nu mai scriu scrisori pt k am internet… si pe Paula nici nu o cunosc!”

  ° Manole a pus-o pe Ana la zid si a inceput sa o lucreze.

  ° Poema “Miorita” circula pe bază orala, adica nu a fost scrisă, din motive tehnice. In balada “Miorita” este vorba de trei ciobani care comploteaza impreuna sa-l omoare pe unul dintre ei. Ciobanul “Mioritei” a spus ca la cap să-i puie diverse categorii de fluiere.

  ° Multimile de boieri exploatatori işi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii uşurau de bani in toate baladele.

  ° Calin ţine de mâna mireasa care are părul lung de fericire.
  Ea luptă să puna mîna pe dragostea flăcăului.

  ° Poetul îsi asteapta iubita ca împreuna sa cutremure o barcă.

  ° Ion Creanga s-a nascut între anii 1887-1889.

  ° Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasa fiind jefuit de niste oameni invidioşi.

  ° În romanul “Rascoala” personajul principal este poporul si marea masa a ţăranilor.

  ° Dimitrie Cantemir a avut un rol însemnat în viata sa.

  ° Nechifor Lipan stătea ” pe spate cu faţa in jos”..

  Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri. De cum venea primavara, haiducii cei harnici plecau in padure. Acolo ei cântau suflând din frunză si lăsindu-i pe boieri cu buza umflată.

  ° Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decit in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgară. Limba romana are la baza latina bulgară, amestecată cu elemente de dacă si o groază de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbită de popor era considerata vulgară si n-o vorbea nimeni.
  Basmul este o poveste mai lungă, poate fi chiar cât o carte groasă, şi are atâtea personaje că nu le mai tii numarul dar trebuie sa fii atent la fabulă ca te intâlnesti cu ea si in final.

  În cunoscuta baladã Miorita, sunt descrise câteva întâmplãri în care sunt implicate doi criminali, o oaie turnãtoare, si un cioban care şocheazã prin prostia lui.

  ° Toma Alimos era viteaz pentru cã cu o mânã conducea calul, cu o mânã îşi ţinea maţele si cu o mânã se bãtea cu Manea..

  ° Împãratul avea o grãdinã si în fund un mãr.[ CEA MAI TARE ]

  Eminescu este trist pentru cã nu a reusit sã facã nimic în viaţa lui.

 10. Învăţămîntul este strategia pe termen lung al Statului. Acest lucru trebue înţeles de cei ce vor să facă reforme ad-hoc. Consecinţele reformelor în învăţămînt de la un guvern la altul sunt daunatoare, dezechilibrînd o naţiune pe termen lung. România actuală este departe de echilibru politic, lucru ce se manifestă în toate domeniile: economic, social – asigurări, învăţămînt.
  Un sistem educaţional începe de la sistemul pre-grădiniţă terminîndu-se în post-doctorat. STABILITATEA, MODERNITATEA ÎNVĂŢĂMÎNTULUI SUNT CHEIA SUCCESULUI UNEI NAŢIUNI. Modernizarea nu înseamnă schimbare radicală; computerizarea necontrolată duce la dezumanizarea învăţămîntului.
  Lecţia BAC 2011, poate duce la o schimbare în modul de înţelegere a ceea ce înseamnă ÎNVĂŢĂMÎNT şi MODUL DE PREDARE – aceaste lucruri aparţinînd GUVERNULUI. Să sperăm că concluziile BAC 2011 vor duce la un învăţămînt de elită la nivelul maselor (nu tot ce a făcut regimul „comunist” a fost dăunător naţiunii)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s